Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:29 uur

Wateroverlast op verschillende plaatsen in ons land

VRT NWS

12/06/2019 - 10:09

Op verschillende plaatsen in ons land zorgt de hevige regenval voor wateroverlast. De regen begon gisterennacht en zal nog zeker tot in de namiddag aanhouden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aanhoudende regen zorgt voor wateroverlast: Antwerpse Ring staat blank, brandweer voert vijftigtal interventies uit in Dinant (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De aangekondigde regen heeft al op verschillende plaatsen in het land gezorgd voor wateroverlast. Het KMI kondigde voor deze namiddag en avond code...
  [naar artikel]
 2. Aanhoudende regen zorgt voor wateroverlast: Antwerpse Ring staat blank, brandweer voert vijftigtal interventies uit in Dinant en Luik (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De aangekondigde regen heeft al op verschillende plaatsen in het land gezorgd voor wateroverlast. Het KMI kondigde voor deze namiddag en avond code...
  [naar artikel]
 3. Limburg en Vlaams-Brabant kreunen onder wateroverlast (01/06/2018 - VRT NWS)
  Felle regenbuien en onweer veroorzaken op verschillende plaatsen in het land wateroverlast. Vooral in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Luik hebben onweders lelijk huis gehouden. In Luik is het provinciaal rampenplan afgekondigd.
  [naar artikel]
 4. Opnieuw wateroverlast door felle onweersbuien (31/05/2018 - VRT NWS)
  Vanmorgen is opnieuw fel onweer losgebarsten op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Hier en daar leidt dat tot wateroverlast.
  [naar artikel]
 5. Hevige wolkbreuk veroorzaakt op verschillende plaatsen wateroverlast (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige wolkbreuk heeft voor heel wat wateroverlast gezorgd, vooral in Oost-Vlaanderen en Brussel. Deze namiddag kwam daardoor de parking van
  [naar artikel]
 6. Grote problemen door wateroverlast: dak van Opwijkse Delhaize stort in (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De hevige wolkbreuk van vanavond heeft op verschillende plaatsen in het land voor overlast gezorgd. De avondspits in Brussel verliep moeizaam. Door...
  [naar artikel]
 7. Gemeentelijk rampenplan na wateroverlast in Brecht afgeblazen (30/05/2018 - VRT NWS)
  Gisteravond is het noorden van de provincie Antwerpen getroffen door een bijzonder hevige stortbui. Op verschillende plaatsen was er wateroverlast. In Brecht werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Dat is intussen afgeblazen.
  [naar artikel]
 8. Onweer en wolkbreuken leiden tot heel wat wateroverlast (06/09/2018 - VRT NWS)
  Heel wat plaatsen in het land hadden gisteravond te kampen met wateroverlast na het onweer dat over ons land getrokken is. In Opwijk (Vlaams-Brabant) en Schilde (Antwerpen) stortten de daken van twee supermarkten in door het gewicht van het water, gewonden vielen er niet. De brandweer in regio Antwerpen kreeg honderden oproepen, ook in Limburg stonden straten en kelders blank.
  [naar artikel]
 9. VIDEO: Hevig onweer zorgt voor wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen, een van de zwaarste ochtendspitsen van het jaar (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hevige onweersbuien hebben vanochtend voor wateroverlast gezorgd op verschillende plaatsen in Oost- en West-Vlaanderen. Onder meer in Knokke-Heist...
  [naar artikel]
 10. Wateroverlast in Duitsland: scheepvaart op vele plaatsen stilgelegd (07/01/2018 - VRT NWS)
  In Duitsland is de Rijn op verschillende plaatsen overstroomd. Ook de Moezel en de Donau staan bijzonder hoog. Dat is het gevolg van de zware regens van de afgelopen dagen en weken, en van het smeltwater dat nu de rivieren instroomt.  
  [naar artikel]
 11. Aanhoudende regen zorgt voor wateroverlast: Antwerpse Ring staat blank, brandweer voert vijftigtal interventies uit in Dinant (23/09/2018 - De Morgen)
  De aangekondigde regen heeft al op verschillende plaatsen in het land gezorgd voor wateroverlast. Het KMI kondigde voor deze namiddag en avond code geel af over zee, Luik, Namen en Luxemburg. Enkele evenementen werden afgelast en bossen en parken gingen toe. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende oproepen werd geactiveerd. De Antwerpse ring is ondergelopen en ook in Wallonië staan heel wat straten onder water.
  [naar artikel]
 12. Wateroverlast en omgewaaide boompjes door noodweer (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het noodweer heeft vannacht op verschillende plaatsen in Limburg voor problemen gezorgd. In de Hoevenzavellaan in Genk en de Oppenstraat in Stevoort is er sprake van wateroverlast. Op de Ulvend in Sint-Martens-Voeren zouden boompjes zijn omgewaaid. Ook aan Gelderhorsten in Lommel en de Heidestraat in Tessenderlo zijn boompjes omgewaaid.
  [naar artikel]
 13. VIDEO: Hevig onweer zorgt voor wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen, Lippenslaan in Knokke staat even blank, een van de zwaarste ochtendspitsen van het jaar (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het hevige onweer in Oost- en West-Vlaanderen zorgt op verschillende plaatsen voor wateroverlast.
  [naar artikel]
 14. VIDEO: Hevig onweer zorgt voor wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen, Lippenslaan in Knokke staat even blank, zwaarste ochtendspits van het jaar (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het hevige onweer in Oost- en West-Vlaanderen zorgt op verschillende plaatsen voor wateroverlast.
  [naar artikel]
 15. Wateroverlast door regen en smeltende sneeuw (14/12/2017 - De Standaard)
  De regenzone die gisteren over ons land trok, in combinatie met de smeltende sneeuw, heeft gisteren lokaal heel wat wateroverlast veroorzaakt. Verschillende straten stonden blank, zandzakjes werden aangevoerd en de banen lagen er - opnieuw - gevaarlijk bij.
  [naar artikel]
 16. VIDEO: Hevig onweer zorgt voor wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen, Lippenslaan in Knokke staat even blank (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het hevige onweer in Oost- en West-Vlaanderen zorgt op verschillende plaatsen voor wateroverlast.
  [naar artikel]
 17. KMI waarschuwt voor onweer vanaf dinsdagnamiddag: code geel in alle provincies (03/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op verschillende plaatsen in ons land worden vanaf dinsdagnamiddag hevige onweersbuien verwacht, zo waarschuwt het KMI maandag. Er is kans op lokale wateroverlast, hagel en hevige windstoten.
  [naar artikel]
 18. Hevig onweer zorgt voor wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het hevige onweer dat momenteel woedt in Oost- en West-Vlaanderen zorgt op verschillende plaatsen voor wateroverlast.
  [naar artikel]
 19. Noorden van Nederland kampt met wateroverlast (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende gemeenten in het noordoosten van Nederland hebben vanavond te kampen met wateroverlast, als gevolg van de zware buien die over het...
  [naar artikel]
 20. Wateroverlast in Tongeren na zwaar onweer (24/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een onweer houdt donderdagavond hevig lelijk huis in ons land. In Tongeren liepen verschillende straten onder water. Ook in de omgeving in Vlaams-Brabant, in de regio rond Brussel, is er heel wat wateroverlast. “De komende uren verwachten we nog enkele pittige onweersbuien, die in de richting van de kust trekken en stilaan zullen verdwijnen”, zegt weerman David Dehenauw.
  [naar artikel]
 21. Noorden van Nederland kampt met wateroverlast (14/05/2018 - VRT NWS)
  Verschillende gemeenten in het noordoosten van Nederland hebben zondagavond te kampen met wateroverlast, als gevolg van de zware buien die over het gebied trokken.
  [naar artikel]
 22. Wateroverlast aan kust door felle regen (11/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De regen van gisterenavond heeft in verschillende kustgemeenten tot wateroverlast geleid. In De Panne viel er bijvoorbeeld bijna 94 liter water
  [naar artikel]
 23. Riemst legt dammen aan om wateroverlast tegen te gaan (05/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Vroenhoven bij Riemst is de aannemer gestart met het aanleggen van dammen op verschillende landbouwpercelen. Bedoeling is om zo mogelijke wateroverlast tegen te gaan. De gemeente kreeg vorig jaar een ware stortvloed over zich heen. Dat zorgde voor enorme wateroverlast. Deze dammen moeten dat in de toekomst verhinderen.
  [naar artikel]
 24. Stormweer leidt tot overlast: Antwerpse ring deels ondergelopen in Borgerhout, modderstromen in Wallonië (23/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hevige regenval heeft in verschillende delen van het land voor wateroverlast gezorgd. Op de Antwerpse ring is het richting Gent aanschuiven vanaf Merksem door ondergelopen rijstroken. Op heel wat plaatsen in Wallonië staan straten onder water.
  [naar artikel]
 25. In het zuiden van België sneeuwt het vanochtend op verschillende plaatsen (30/10/2018 - VRT NWS)
  Het sneeuwt vanochtend in het zuiden van het land op verschillende plaatsen. Dat is onder meer het geval in delen van Henegouwen, Namen en Luxemburg. Ook de komende uren kan er op sommige plaatsen nog smeltende sneeuw of sneeuw vallen. 
  [naar artikel]
 26. Waterstanden stabiliseren stilaan in Vlaanderen (14/12/2017 - VRT NWS)
  De smeltende sneeuw en de overvloedige regenval van de laatste dagen veroorzaken op verschillende plaatsen in Vlaanderen wateroverlast. Voorlopig blijft het vooral bij ondergelopen straten.
  [naar artikel]
 27. Kontichsesteenweg alweer getroffen door wateroverlast na hevige regenval: “Op enkele minuten tijd stond het water een meter hoog” (01/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De hevige regen van dinsdagochtend heeft op verschillende plaatsen voor wateroverlast gezorgd. De Kontichsesteenweg in Aartselaar werd het zwaarst getroffen. Daar stond het water bijna één meter hoog en liep het ook binnen in enkele huizen. Ook een loskade op het Boomse industrieterrein liep onder water.
  [naar artikel]
 28. Carnavalsstoet op verschillende plaatsen afgelast wegens hevige rukwinden (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op verschillende plaatsen in het land vallen de festiviteiten rond carnaval in het water door de hevige rukwinden. In Limburg worden de...
  [naar artikel]
 29. Dennis doet Britse rivieren overstromen: code rood, honderden vluchten afgelast (16/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende plaatsen in het Verenigd Koninkrijk worden geteisterd door wateroverlast als gevolg van de storm Dennis en de zware regenval die...
  [naar artikel]
 30. Regen leidt tot wateroverlast in Antwerpse Kempen: straten blank, kelders onder water (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van de Antwerpse Kempen kampen verschillende gemeenten vanochtend met wateroverlast door de overvloedige en aanhoudende regenval....
  [naar artikel]
 31. Verschillende straten rond Brugge afgesloten: geen scheepvaartverkeer door hoog waterpeil (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In West-Vlaanderen zorgt de smeltende sneeuw en hevige regenval van afgelopen nacht op talloze plaatsen voor wateroverlast. Vooral in en rond...
  [naar artikel]
 32. Wateroverlast in Diest na overstroming Begijnenbeek (02/06/2018 - VRT NWS)
  De buurt rond de Begijnenbeek in Diest, in Vlaams-Brabant, is getroffen door wateroverlast. Afgelopen nacht is de beek buiten haar oevers getreden. Verschillende straten en kelders zijn ondergelopen. 
  [naar artikel]
 33. Opnieuw wateroverlast in Tongeren na onweer (01/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Net als vorige week is Tongeren weer getroffen door wateroverlast na het onweer. Verschillende straten staan er blank. De inwoners houden hun hart vast voor nog meer regen de komende uren.
  [naar artikel]
 34. KMI waarschuwt voor wateroverlast ten zuiden van Samber en Maas (11/06/2018 - Metro)
  Het KMI waarschuwt de komende uren en morgen voor veel regen en een reële kans op wateroverlast ten zuiden van Samber en Maas. Voor de provincies Namen en Luxemburg geldt code oranje. Een actieve storing beïnvloedt tot in de loop van dinsdag hoofdzakelijk het weer boven het zuidoosten van ons land. Vooral in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas verwacht het KMI veel regen, lokaal soms met onweer. Op verscheidene plaatsen kan er tussen nu en morgennamiddag 50 tot 60 l/m² regen vallen. Plaatselijk kan het zelfs nog meer zijn. Aangezien er ook de voorbije dagen al dikwijls buien in deze streken gevallen zijn, is er een reële kans op wateroverlast. Code oranje houdt in dat er verspreid kans is op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen kunnen vrij grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan wateroverlast veroorzaken. Het KMI waarschuwt mensen op hun hoede te zijn en zich zo weinig mogelijk in het wegverkeer te begeven. Voor Luik geldt de komende uren en een deel van dinsdag code geel, voor Henegouwen geldt code geel eveneens voor een deel van dinsdag. bron: Belga Het bericht KMI waarschuwt voor wateroverlast ten zuiden van Samber en Maas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Code geel: actieve storing trekt over ons land met veel regen en kans op wateroverlast (29/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) vaardigt voor dinsdag een code geel uit voor regen in het ganse land. Er worden intense buien en aanhoudend veel regen verwacht, wat plaatselijk tot wateroverlast kan leiden. In het zuiden van ons land wordt er tot 6 centimeter sneeuw verwacht.
  [naar artikel]
 36. Code geel: actieve storing trekt over ons land met veel regen en kans op wateroverlast (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) vaardigt voor dinsdag een code geel uit voor regen in het ganse land. Er worden intense buien en aanhoudend veel regen verwacht, wat plaatselijk tot wateroverlast kan leiden. In het zuiden van ons land wordt er tot 6 centimeter sneeuw verwacht.
  [naar artikel]
 37. Hevige onweersbuien veroorzaken wateroverlast in Limburg (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De hevige onweersbuien, die gisterenavond over Limburg trokken, hebben in verschillende steden en gemeenten wateroverlast veroorzaakt. De brandweer...
  [naar artikel]
 38. Felle onweders op komst, met kans op hagel en wateroverlast (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het KMI waarschuwt voor zeer wisselvallig weer vandaag met in verschillende delen van het land onweersbuien. De neerslaghoeveelheden zullen regio...
  [naar artikel]
 39. Wateroverlast in provincie Antwerpen door hevige regen (12/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het noorden van de Antwerpse Kempen kampen verschillende gemeenten woensdagochtend met wateroverlast door de overvloedige en aanhoudende regenval. Dat zegt de Hulpverleningszone Taxandria. De problemen zijn het grootst in centrumstad Turnhout, waar de Aa licht buiten haar oevers is getreden.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Wateroverlast aan kust: "Het water spoot omhoog" (11/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De regen van gisterenavond heeft in verschillende kustgemeenten tot wateroverlast geleid. In De Panne viel er bijvoorbeeld bijna 94 liter water per vierkante meter, waardoor de rioleringen het water niet meer konden slikken.
  [naar artikel]
 41. Dennis doet rivieren uit oevers treden in Verenigd Koninkrijk: code rood, honderden vluchten afgelast (16/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende plaatsen in het Verenigd Koninkrijk worden geteisterd door wateroverlast als gevolg van de storm Dennis en de zware regenval die...
  [naar artikel]
 42. Hevige wateroverlast in Aalter en andere plaatsen in Oost-Vlaanderen (24/05/2018 - Metro)
  In het Oost-Vlaamse Aalter zorgt het onweer deze avond voor hevige wateroverlast. Het treinstation staat onder water en de politie vraagt het centrum te vermijden. Ook in de omgeving van Zingem, Zwalm, Ursel en Eeklo is er wateroverlast, melden de hulpdiensten. In Aalter hebben alle toegangswegen tot het centrum te maken met wateroverlast, meldt de federale politie. Het onweer trekt momenteel verder, maar de hulpdiensten vragen om het centrum van Aalter te vermijden. “Nu regent het niet veel meer, maar het is verschrikkelijk geweest”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste. “De voorbije 20 jaar hebben we dit niet meegemaakt. De regen was heel plaatselijk, alles kwam op het centrum van Aalter terecht. In het station stroomt het water over de trappen naar beneden. We zitten samen met de politie en brandweer om alle oproepen af te handelen en bekijken of we geen bijkomende schade krijgen van beken die beginnen doorstromen.” bron: Belga Het bericht Hevige wateroverlast in Aalter en andere plaatsen in Oost-Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Hevige wateroverlast in Aalter en andere plaatsen in Oost-Vlaanderen (24/05/2018 - Metro)
  In het Oost-Vlaamse Aalter zorgt het onweer deze avond voor hevige wateroverlast. Het treinstation staat onder water en de politie vraagt het centrum te vermijden. Ook in de omgeving van Zingem, Zwalm, Ursel en Eeklo is er wateroverlast, melden de hulpdiensten. In Aalter hebben alle toegangswegen tot het centrum te maken met wateroverlast, meldt de federale politie. Het onweer trekt momenteel verder, maar de hulpdiensten vragen om het centrum van Aalter te vermijden. “Nu regent het niet veel meer, maar het is verschrikkelijk geweest”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste. “De voorbije 20 jaar hebben we dit niet meegemaakt. De regen was heel plaatselijk, alles kwam op het centrum van Aalter terecht. In het station stroomt het water over de trappen naar beneden. We zitten samen met de politie en brandweer om alle oproepen af te handelen en bekijken of we geen bijkomende schade krijgen van beken die beginnen doorstromen.” Bron: Belga   Het bericht Hevige wateroverlast in Aalter en andere plaatsen in Oost-Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Hevige onweersbuien veroorzaken wateroverlast in Limburg (06/09/2018 - De Morgen)
  De hevige onweersbuien, die gisterenavond over Limburg trokken, hebben in verschillende steden en gemeenten wateroverlast veroorzaakt. De brandweer in Tongeren kreeg een vijftiental oproepen vanuit deelgemeenten Rutten en Koninksem. Daar stroomde het water in enkele keldergarages binnen.
  [naar artikel]
 45. Rechterlijke macht komt opnieuw op straat tegen regeringsbeleid (16/03/2018 - Knack)
  'Het personeelsgebrek is op verschillende plaatsen in het land schrijnend, plaatsen worden niet opengesteld en de wervingsreserve van magistraten is bijna opgebruikt', klinkt het.
  [naar artikel]
 46. Fipronil: politie valt binnen op 11 plaatsen (10/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie voerde vandaag huiszoekingen uit op elf verschillende plaatsen in ons land in verband met het fipronilschandaal. Zeventig agenten
  [naar artikel]
 47. Wateroverlast – Rusthuisbewoners in Bree worden verhuisd wegens zware wateroverlast (19/05/2019 - Metro)
  In Bree is het medisch interventieplan afgekondigd voor de bewoners van het rusthuis de Boneput. Het gebouw kreeg af te rekenen met zware wateroverlast. Dat heeft burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera (CD&V), bevestigd. Ook in de rest van de stad Bree is er wateroverlast. Er liepen fietstunnels en huizen onder water. De brandweer is massaal bezig met pompwerkzaamheden. In een mum van tijd kwamen straten blank te staan. Ook Peer kreeg te maken met hevige regenval. Sommige felle regenbuien gingen gepaard met hagel. bron: Belga Het bericht Wateroverlast – Rusthuisbewoners in Bree worden verhuisd wegens zware wateroverlast verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor wateroverlast door hevige regen (05/03/2020 - De Morgen)
  Het is vandaag zwaarbewolkt met regen, die in de loop van de dag intenser wordt. Het KMI kondigt vanaf 15 uur code geel af in heel het land vanwege mogelijke wateroverlast. Ook het weekend blijft regenachtig.
  [naar artikel]
 49. Wichelen vraagt dringend oplossing voor wateroverlast. Vanmorgen weer natte voeten in Bohemen (11/03/2020 - VRT NWS)
  Vanmorgen is er wateroverlast geweest op twee van de drie kritieke punten in Wichelen. Voor één van die plaatsen is er nog geen oplossing in zicht. "Toch is dat heel dringend", zegt burgemeester Taylor.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.