Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:40 uur

Betogers Hongkong belegeren regeringsgebouwen tijdens aanhoudende protesten

De Morgen

12/06/2019 - 10:44

Duizenden demonstranten in Hongkong hebben de straten rond het parlementsgebouw bezet uit protest tegen de controversiële uitleveringswet. Door de blokkades konden verschillende parlementsleden het gebouw niet bereiken en is het debat over de wet voorlopig uitgesteld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Leider Carrie Lam van Hongkong: ‘Demonstranten proberen Hongkong te vernietigen’ (05/08/2019 - De Morgen)
  De aanhoudende protesten in Hongkong brengen de stad in een ‘extreem gevaarlijke situatie’. Dat zei regeringsleider Carrie Lam van Hongkong maandag tijdens een persconferentie. Ze is niet van plan op te stappen, benadrukte ze.
  [naar artikel]
 2. Maakt het Chinese leger een einde aan de protesten in Hongkong? (29/07/2019 - De Morgen)
  Voor de achtste week op rij kwamen afgelopen weekend duizenden betogers op straat in Hongkong, en braken er hevige confrontaties uit met de politie. Zaterdag vielen er 24 gewonden en werden 13 betogers gearresteerd. Over zondag zijn nog geen cijfers bekend. Vier vragen over waarom de Hongkongse protesten niet verslappen.
  [naar artikel]
 3. Veertigtal betogers aangeklaagd in Hongkong: nieuwe protesten (31/07/2019 - De Morgen)
  Honderden betogers zijn woensdag, ondanks hevige wind en regen, weer geclasht met de politie in Hongkong. Ze protesteren tegen het feit dat 44 opgepakte manifestanten in beschuldiging gesteld zijn voor de rellen die zich zondag voorgedaan hebben bij de protesten tegen de uitleveringswet.
  [naar artikel]
 4. Hongkong vecht voor autonomie: zondag nieuwe protesten gepland (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hongkong is in shock. De brute reactie van de politie op de protesten van deze week kwam onverwacht. Maar net daardoor lijken de betogers...
  [naar artikel]
 5. Uitleveringswet Hongkong afgevoerd na aanhoudende burgerprotesten (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De regeringsleider van Hongkong Carrie Lam heeft dinsdag de uitleveringswet doodverklaard na de aanhoudende protesten tegen die wet. Ze weigerde...
  [naar artikel]
 6. Veertigtal betogers aangeklaagd in Hongkong: nieuwe protesten (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden betogers zijn vandaag, ondanks hevige wind en regen, weer geclasht met de politie in Hongkong. Ze protesteren tegen het feit dat 44...
  [naar artikel]
 7. Geweld Hongkong nog niet voorbij: protesten escaleren, politie schiet met scherp op betogers (11/11/2019 - De Morgen)
  Na enkele weken van relatief kleinschalig geweld zijn de protesten in Hongkong gisteren opnieuw volledig uit de hand gelopen. Een politieagent schoot een ongewapende betoger in de buik en demonstranten staken tijdens een felle discussie een opponent levend in brand.
  [naar artikel]
 8. Protesten ook voelbaar op beurs Hongkong (02/09/2019 - De Tijd)
  07:03 De Aziatische beurs beginnen de maand verdeeld. De Chinese beurzen stijgen door hoop dat de overheid de economie zal ondersteunen. De aanhoudende protesten wegen op Hongkong.
  [naar artikel]
 9. Vernielingen tijdens betogingen in Hongkong, politie reageert met traangas en waterkanon (15/09/2019 - VRT NWS)
  In Hongkong zijn tijdens betogingen molotovcocktails naar regeringsgebouwen gegooid. Er zijn ook vernielingen aangericht in een station: camera's werden stukgeslagen, Chinese namen beklad en straatstenen uitgebroken. De betogers, met de symbolische paraplu's, protesteren al maandenlang tegen de machtstoename van China en eisen een hogere mate van zelfbestuur.
  [naar artikel]
 10. Opnieuw traangas ingezet tijdens protesten in Hongkong (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Prodemocratische betogers zijn vandaag weer op straat gekomen in Hongkong na een korte onderbreking in de bijna zes maanden durende politieke...
  [naar artikel]
 11. Duizenden betogers belegeren luchthaven Hongkong, politie legt metro plat (01/09/2019 - De Morgen)
  Duizenden demonstranten hebben het vliegveld van Hongkong vandaag belegerd. Ze verzamelden zich op een parkeerplaats voor de luchthaven en wierpen barricades op ondanks de politieaanwezigheid binnen. Toen de politie speciale eenheden liet komen, beëindigden de betogers hun actie op de luchthaven om een snelweg in de buurt te bezetten.
  [naar artikel]
 12. Betogers Hongkong negeren maskerverbod en trekken opnieuw straat op (07/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  hongkongDe overheid in Hongkong heeft ingrijpende wetten uit de Britse koloniale tijd weer in het leven geroepen om de betogers die nu al weken protesteren tegen de groeiende invloed van China op hun land, te stoppen. Zo werd met onmiddellijke ingang verboden om nog maskers te dragen tijdens de protesten. Maar niemand hield er zich aan.
  [naar artikel]
 13. Duizenden betogers belegeren luchthaven Hongkong, politie legt metro plat (01/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden demonstranten hebben het vliegveld van Hongkong vandaag belegerd. Ze verzamelden zich op een parkeerplaats voor de luchthaven en wierpen...
  [naar artikel]
 14. Uitleveringswet Hongkong is “dood” na aanhoudende burgerprotesten, geeft regeringsleider toe (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De regeringsleider van Hongkong Carrie Lam heeft de uitleveringswet doodverklaard na de aanhoudende protesten tegen die wet. Ze weigerde evenwel...
  [naar artikel]
 15. Duizenden betogers belegeren luchthaven Hongkong, demonstranten laten metro onderlopen (01/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden demonstranten hebben het vliegveld van Hongkong vandaag belegerd. Ze verzamelden zich op een parkeerplaats voor de luchthaven en wierpen...
  [naar artikel]
 16. Tweede dode bij protesten in Hongkong: 70-jarige schoonmaker geraakt door hard voorwerp (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanhoudende onrust in Hongkong is weer een dode gevallen. Een 70-jarige schoonmaker kreeg tijdens een confrontatie tussen demonstranten en...
  [naar artikel]
 17. Opnieuw dode bij betogingen Hongkong (15/11/2019 - De Morgen)
  Bij de aanhoudende onrust in Hongkong is weer een dode gevallen. Een 70-jarige schoonmaker kreeg tijdens een confrontatie tussen demonstranten en regeringsgezinde betogers een steen tegen zijn hoofd. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw traangas ingezet tijdens protesten in Hongkong (01/12/2019 - De Morgen)
  Prodemocratische betogers zijn vandaag weer op straat gekomen in Hongkong na een korte onderbreking in de bijna zes maanden durende politieke contestatie. Talrijke Hongkongers namen deel aan drie manifestaties waarvoor de autoriteiten toestemming hadden gegeven.
  [naar artikel]
 19. Protesten Hongkong steeds geweld­dadiger: "Betogers willen democratie, China ziet dat helemaal anders”  (12/11/2019 - VRT NWS)
  In Hongkong heeft de politie traangas afgevuurd op de campus van een universiteit. Betogers protesteerden er tegen de regering en blokkeren het verkeer en de metro. Het nieuwe protest komt er nadat er gisteren verschillende gewonden vielen. Het protest duurt nu al 5 maanden.
  [naar artikel]
 20. Moskee in Hongkong besmeurd met blauwe verf tijdens aanhoudende protesten (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De leider van Hongkong Carrie Lam heeft vandaag excuses gemaakt, nadat de Kowloon-moskee gisteren was besmeurd met blauwe verf. Het goedje kwam uit...
  [naar artikel]
 21. ‘Mulan’-actrice wekt woede van Hongkong-demonstranten (16/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Disney is ongewild onderdeel geworden van de aanhoudende protesten in Hongkong. Demonstranten roepen op tot een boycot van de aankomende live...
  [naar artikel]
 22. Bestuur Hongkong geeft toe aan betogers en trekt omstreden uitleveringswet in (04/09/2019 - De Morgen)
  Het stadsbestuur van Hongkong heeft de controversiële uitleveringswet die al maanden zorgt voor hevige protesten in de stad, definitief ingetrokken. De leider van Hongkong, Carrie Lam, heeft het besluit vandaag bekendgemaakt in een overleg met raadsleden.
  [naar artikel]
 23. Luchthaven Hongkong trekt zich op gang na protesten (13/08/2019 - De Tijd)
  07:37 Er vertrekken opnieuw vluchten vanop de internationale luchthaven van Hongkong nadat alle verkeer gisteren werd stilgelegd wegens de aanhoudende antiregeringsprotesten.
  [naar artikel]
 24. Protesten in Hongkong gaan maar door: manifestanten omsingelen politiekantoor (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Honderden betogers zijn woensdag, ondanks hevige wind en regen, weer geclasht met de politie in Hongkong. Ze protesteren tegen het feit dat 44 opgepakte manifestanten in beschuldiging gesteld zijn voor de rellen die zich zondag voorgedaan hebben, bij de protesten tegen de uitleveringswet. De aangeklaagde betogers riskeren tot 10 jaar cel. Er werd onder meer actie gevoerd voor twee politiecommissariaten. Daar kwam het tot een clash met de oproerpolitie. Ook voor het gerechtsgebouw werd er actie gevoerd.
  [naar artikel]
 25. Betogers nemen het parlement van Hongkong in tijdens herdenking van overdracht aan China (01/07/2019 - VRT NWS)
  In de autonome regio Hongkong hebben woedende betogers het parlementsgebouw bestormd en ingenomen. De politie heeft zich teruggetrokken. Kort tevoren was in dat gebouw een officiële herdenking gehouden van de overdracht van Hongkong aan China 22 jaar geleden.
  [naar artikel]
 26. Hongkong zet zich opnieuw schrap: ‘Het geweld geeft ons extra kracht’ (14/06/2019 - De Morgen)
  Hongkong is in shock, de brute reactie van de politie op de protesten van deze week kwam onverwacht. Maar net daardoor lijken de betogers vastberaden. ‘Het gaat om de toekomst van dit land.’
  [naar artikel]
 27. Regeringsleider Hongkong verklaart uitleveringswet 'dood' (09/07/2019 - De Tijd)
  08:01 De regeringsleider van Hongkong Carrie Lam heeft dinsdag de uitleveringswet doodverklaard na de aanhoudende protesten tegen die wet. Ze weigert evenwel het wetsontwerp definitief in te trekken, wat de...
  [naar artikel]
 28. Uitleveringswet Hongkong – Regeringsleider van Hongkong verklaart uitleveringswet “dood” (09/07/2019 - Metro)
  De regeringsleider van Hongkong Carrie Lam heeft dinsdag de uitleveringswet doodverklaard na de aanhoudende protesten tegen die wet. Ze weigerde evenwel het project definitief in te trekken, wat de demonstranten eisen. “Er zijn nog altijd hardnekkige twijfels over de oprechtheid van de overheid of zorgen dat de overheid het proces opnieuw kan opstarten in de Wetgevende Raad. Dus wil ik hier herhalen dat er geen enkel project is. Het project rond de wet is dood”, verklaarde Lam aan journalisten. Het woord “terugtrekking” nam ze niet in de mond. Daarom lieten de betogers weten dat ze op straat zullen blijven komen. In Hongkong wordt al weken gemanifesteerd tegen de omstreden uitleveringswet die het mogelijk zou maken om verdachten van misdrijven uit te leveren aan China. Op 1 juli, op de 22e verjaardag van de overdracht van de regio, liepen de protesten uit de hand en bezetten de manifestanten urenlang het parlement. Afgelopen zondag kwamen nog eens tienduizenden mensen op straat. Toen viseerden ze het station waar de hogesnelheidstreinen uit continentaal China arriveren. Bron: Belga   Het bericht Uitleveringswet Hongkong – Regeringsleider van Hongkong verklaart uitleveringswet “dood” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Uitleveringswet Hongkong – Opnieuw tienduizenden manifestanten verwacht in Hongkong (21/07/2019 - Metro)
  Tienduizenden mensen worden zondag in Hongkong op straat verwacht voor een nieuwe manifestatie. Met deze protestactie roepen de betogers op tot een onafhankelijk onderzoek naar het politiegeweld tijdens de voorbije manifestaties. Al wekenlang komt het in de speciale bestuurlijke regio van China tot protesten tegen de regering. Daarbij kwamen meermaals honderdduizenden personen op straat. Aanleiding was een inmiddels opgeschorte wet voor uitleveringen aan China van personen die daar verdacht worden. Miljoenen bewoners van Hongkong namen deel aan de vreedzame acties, die verschillende keren met geweld door de politie zijn uiteengedreven. Zaterdag werd een 27-jarige opgepakt nadat de politie eerder wapens en explosieven had gevonden. Ze onderzoekt of er een verband is met de geplande protesten van zondag. bron: Belga Het bericht Uitleveringswet Hongkong – Opnieuw tienduizenden manifestanten verwacht in Hongkong verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Regeringsleider van Hongkong verklaart omstreden uitleveringswet “dood” (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De regeringsleider van Hongkong Carrie Lam heeft dinsdag de uitleveringswet doodverklaard na de aanhoudende protesten tegen die wet. Ze weigerde evenwel het project definitief in te trekken, wat de demonstranten eisen.
  [naar artikel]
 31. Betogers Hongkong laten metrostation onderlopen met brandslangen (01/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Duizenden betogers in Hongkong hebben zondag gehergroepeerd aan een metrostation, nadat ze een blokkade aan de internationale luchthaven van Hongkong enkele kilometers verderop hadden opgegeven.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw onlusten tussen demonstranten en politie in Hongkong (15/09/2019 - Metro)
  In Hongkong zijn opnieuw tienduizenden demonstranten op straat gekomen voor een nieuwe manifestatie. Er braken onlusten uit en de politie gebruikte traangas tegen de manifestanten en zette waterkanonnen in. Ook gisteren stond een grootschalige manifestatie gepland, maar door de massale politie-aanwezigheid werd die verhinderd. De politie had daarom de geplande demonstratie van vandaag uit veiligheidsoverwegingen verboden, maar honderden betogers kwamen deze middag al op straat en na enkele uren waren er tienduizenden demonstranten op de been. De betogers gooiden met molotovcocktails en stenen. Daarop zette de politie waterkanonnen in en de agenten gebruikten ook traangas tegen de demonstranten. In de vroegere Britse kroonkolonie is er al meer dan vier maand protest tegen de plaatselijke regering, het communistische regime in Peking en zijn toenemende invloed in Hongkong. Sinds de protesten uitbraken op 9 juni, zijn ze uitgemond in massale antiregeringsdemonstraties. De betogers zeggen dat ze blijven protesteren tot al hun eisen ingewilligd zijn. Religieuze groepen spelen een belangrijke rol op de achtergrond. Ze bieden de demonstranten hulp, in de vorm van water, voedsel, metrotickets en plaatsen om uit te rusten tijdens de betogingen. Priesters fungeren als waarnemers tijdens de protesten. bron: Belga Het bericht Opnieuw onlusten tussen demonstranten en politie in Hongkong verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Grimmig protest in Hongkong: betogers gooien met paraplu’s, politie antwoordt met pepperspray (13/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Protesten tegen Chinese handelaars zijn in Hongkong uit de hand gelopen. Agenten sloegen met wapenstokken en gebruikten pepperspray tegen...
  [naar artikel]
 34. Politie zet opnieuw traangas in bij protesten in Hongkong (14/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij nieuwe protesten in Hongkong is het opnieuw tot confrontaties tussen demonstranten en de politie gekomen. In Hongkong komen nu al vijf weken op...
  [naar artikel]
 35. Omstreden uitleveringswet Hongkong ten grave gedragen na aanhoudende protesten (09/07/2019 - De Morgen)
  Hongkong zal de omstreden uitleveringswet geen nieuw leven inblazen. Dat heeft regeringsleider Carrie Lam dinsdag gezegd in een toespraak op de televisie. De wet is volgens Lam dood. Ze noemde het werk van de overheid een ‘totale mislukking’.
  [naar artikel]
 36. Lam sluit Chinese hulp tegen protest in Hongkong niet uit (08/10/2019 - De Standaard)
  De leider in Hongkong, Carrie Lam, verwacht dat de eigen ordetroepen de aanhoudende protesten de baas kunnen. Maar ze sluit tegelijkertijd niet uit dat ze hulp vraagt aan China.
  [naar artikel]
 37. Politie pakt een van dé gezichten van protesten in Hongkong op (30/08/2019 - VRT NWS)
  Eén van de gezichten van de protesten in Hongkong is opgepakt door de politie. Joshua Wong werd volgens medestanders vanop straat plots in een auto geduwd. Later werd duidelijk dat hij naar een politiebureau was gebracht. Het is nog niet duidelijk waarvan Wong beschuldigd wordt. Dit weekend staan er weer grootschalige protesten gepland in Hongkong.
  [naar artikel]
 38. Uitleveringswet Hongkong – Nog twee mensen opgepakt na vondst van explosieven in Hongkong (21/07/2019 - Metro)
  De politie in Hongkong heeft nog eens twee mensen opgepakt in verband met de vondst van explosieven aan de vooravond van nieuwe protesten. Dat melden lokale media zondag. In totaal zitten drie mensen nu in voorlopige hechtenis. Vrijdag rolde de politie van Hongkong een clandestien lab op voor de productie van TATP-explosieven. Daarbij vonden ze ook pamfletten voor de onafhankelijkheid van de Chinese stadstaat. De politie rekende een 27-jarige man in bij de inval. Hij zou een lid zijn van de onafhankelijkheidsbeweging Hong Kong National Front. Dat erkende de groep, maar die zei geen informatie te hebben over explosieven. De rechercheurs gingen na of er een link was tussen de vangst en de geplande protesten van zondag. Er worden opnieuw tienduizenden betogers verwacht. bron: Belga Het bericht Uitleveringswet Hongkong – Nog twee mensen opgepakt na vondst van explosieven in Hongkong verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Politie Hongkong herovert controle van parlement (01/07/2019 - Metro)
  De oproerpolitie van Hongkong heeft maandagnacht de controle heroverd over het lokale parlement. Dat stelde een journaliste van het Franse nieuwsagentschap AFP ter plaatse vast. Betogers waren er binnengedrongen. De betogers sloegen op de vlucht nadat de politie had gechargeerd en traangas had geschoten. De betogers, tegenstanders van de aan China getrouwe regering in Hongkong, waren een paar uur eerder het gebouw binnengedrongen. In de semi-autonome regio vinden de laatste weken ongeziene protesten plaats tegen een omstreden uitleveringswet die het mogelijk zou maken om verdachten van misdrijven uit te leveren aan China. Op 9 juni kwam 1 miljoen mensen op straat, op 16 juni bijna 2 miljoen. Op 1 juli, de verjaardag van de overdracht van de regio, vinden er jaarlijks manifestaties voor de democratie plaats. De betogers eisen onder meer dat er een nieuwe regeringsleider gekozen wordt via verkiezingen. Bron: Belga   Het bericht Politie Hongkong herovert controle van parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Chinese media: bestuur Hongkong geeft toe aan betogers en trekt omstreden uitleveringswet in (04/09/2019 - De Morgen)
  Het stadsbestuur van Hongkong gaat de controversiële uitleveringswet die al maanden zorgt voor hevige protesten in de stad, definitief intrekken. Dat schrijft de gerenommeerde krant South China Morning Post op basis van anonieme bronnen.
  [naar artikel]
 41. Onrust in Hongkong tijdens kerstdagen (25/12/2019 - Knack)
  In Hongkong zijn er op kerstavond én kerstdag opnieuw protesten en schermutselingen tussen demonstranten en politie geweest.
  [naar artikel]
 42. Hongkong verbiedt maskers tijdens betogingen (04/10/2019 - De Tijd)
  12:31 Het verbod dreigt de protesten in Hongkong aan te wakkeren. Gevreesd wordt dat de situatie nu helemaal zal ontsporen.
  [naar artikel]
 43. Alleen op de wereld in Hongkong (29/03/2019 - De Morgen)
  De protesten in Hongkong tegen de plannen van Peking om de stad strakker in te lijven in het Chinese keurslijf, gaan onverminderd verder. De betogers zoeken steun voor hun strijd bij 'gelijkgezinde' westerse landen. Toch lijkt het erop dat ze er alleen voor staan.
  [naar artikel]
 44. Recordopkomst bij verkiezingen Hongkong: kiezers moeten aanschuiven in lange rijen (24/11/2019 - De Morgen)
  De opkomst bij de lokale verkiezingen in Hongkong is bijzonder hoog. Na de eerste zes uur hadden al meer inwoners gestemd dan aan het einde van de dag vier jaar geleden. Omdat de verkiezingen te midden van aanhoudende protesten en oplopend geweld plaatsvinden, worden ze gezien als een referendum.
  [naar artikel]
 45. Onrust Hongkong – Meeste metrostations zondag gesloten, nieuwe protesten verwacht (06/10/2019 - Metro)
  De meeste metrostations in Hongkong blijven zondag gesloten. De maatregel kwam er na opstootjes tussen de politie en manifestanten, waarbij ook enkele metrostations werden vernield. Zondagnamiddag zijn nieuwe protesten verwacht. Nadat Carrie Lam, leider van Hongkong, een verbod aankondigde op het dragen van (mond)maskers tijdens de protesten, brak er vrijdag zowat overal in Hongkong protest uit. Tal van actievoerders blokkeerden onder meer de grote verkeersassen in het hart van de zakenwijk. In de loop van de avond kwam het tot relletjes. De politie zette onder andere traangas in om de menigte die in de straten was samengetroept en brandjes veroorzaakte, uiteen te drijven. In de marge van die onlusten werden ook metrostations en pro-Chinese handelszaken gevandaliseerd. Hongkong maakt sinds vier maanden zijn ergste politieke crisis door, met bijna dagelijks acties en betogingen voor democratische hervormingen en uit protest tegen de achteruitgang van vrijheden en de toenemende controle door de Chinese regering op de semi-autonome regio. Zaterdag namen nog duizenden betogers deel aan niet-toegelaten manifestaties en flashmobs in verscheidene wijken van de stad. Bron: Belga   Het bericht Onrust Hongkong – Meeste metrostations zondag gesloten, nieuwe protesten verwacht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Speech van leider van Hongkong via video uitgezonden wegens protesten (16/10/2019 - Metro)
  De “policy address”, de jaarlijkse toespraak van de leider van Hongkong Carrie Lam, is vandaag via een video uitgezonden. De speech moest in het parlement plaatsvinden, maar werd opgeschort door protesten van prodemocratische parlementsleden. Vlak voor Lam haar toespraak zou houden, kwamen de parlementsleden de kamer binnen en scandeerden ze slogans die tijdens de protesten gebruikt werden. Na dertig minuten werd Lam’s speech opgeschort en verliet de regeringsleider het parlement. Niet veel later werd de toespraak via een video de wereld ingestuurd. Lam verklaarde dat de regering zich blijft inzetten om een oplossing te vinden voor de aanhoudende protesten. Ze benadrukte dat de inwoners “hun verschillen opzij moeten zetten”. Verder had ze het in haar speech nog over betaalbare woningen, een thema dat al langer speelt. Ze beloofde meer sociale woningen en gesubsidieerde appartementen. De regering wordt ervan beschuldigd de woningmarkt kunstmatig op te drijven. Lam had het ook over armoedebestrijding, subsidies voor het openbaar vervoer en extra gezondheidscentra. Bron: Belga   Het bericht Speech van leider van Hongkong via video uitgezonden wegens protesten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Betogers Hongkong beëindigen bezetting wegen (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De betogers in Hongkong zijn maandagochtend (lokale tijd) van de straat afgegaan op verzoek van de politie. Gisteren gingen bijna 2 miljoen mensen...
  [naar artikel]
 48. Tienduizenden betogers in Hongkong proberen Chinese toeristen te overtuigen (07/07/2019 - VRT NWS)
  Voor het eerst sinds de rellen van enkele dagen geleden, wordt er opnieuw op grote schaal betoogd in Hongkong. Dit keer verloopt alles vreedzaam en willen de betogers vooral bezoekers uit "mainland China" uitleggen wat er in Hongkong aan de hand is.
  [naar artikel]
 49. Na de veldslag, de littekens: De Morgen na de protesten op de ‘PolyU’-campus in Hongkong (17/01/2020 - De Morgen)
  De Morgen-fotograaf Thomas Nolf kon deze week als een van de eersten de Polytechnic University in Hongkong bezoeken. De ‘PolyU’ was een van de brandhaarden waar studenten zich tijdens de hevige protesten van eind vorig jaar verschansten. De lessen werden er inmiddels hervat, maar niet alle schade is hersteld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.