Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
18:56 uur

Belgische koeien maken recordhoeveelheid melk

De Tijd

12/06/2019 - 11:26

11:19 Bijna 4 miljard liter melk stroomde vorig jaar uit de uiers van Belgische koeien. België is een van de winnaars van de afschaffing van de Europese melkquota in 2015.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Primeur in België: Lidl wil enkel nog melk van grazende koeien (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl verkoopt vanaf deze zomer enkel nog melk van koeien die buiten, in de wei, grazen. Ze zijn daarmee de eerste Belgische retailer die de...
  [naar artikel]
 2. Koeien krijgen gps, voor ‘groenere’ melk (12/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltLandbouwonderzoekers willen dat koeien in Vlaanderen straks allemaal een gps-apparaat rond de hals dragen, zodat de boer perfect kan bewijzen dat zijn melkkoeien vaker op de wei stonden, dan in de stal. “In Nederland is melk van koeien die vooral buitenstaan?zeer in trek bij de consument”, zegt landbouwonderzoeksinstituut ILVO. “Maar het ontbrak aan een goed systeem om te bewijzen dat de koeien niet gewoon op stal stonden.”
  [naar artikel]
 3. Hoe een gps-systeem gaat helpen om aan te tonen hoe ‘groen’ de melk van Vlaamse koeien is (11/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Landbouwonderzoekers willen dat koeien in Vlaanderen straks allemaal een gps-apparaat rond de hals dragen. Want zo kan de boer perfect bewijzen dat zijn melkkoeien vaker in de wei dan in de stal staan. “In Nederland is melk van koeien die vooral buitenstaan – zogenaamde ‘weidemelk’ – zeer in trek bij de consument”, zegt landbouwonderzoeksinstituut ILVO. “Maar het ontbrak aan een goed systeem om te bewijzen dat de koeien niet gewoon op stal stonden.”
  [naar artikel]
 4. Enkel melk van grazende koeien bij Lidl? Niet aan supermarkten om die keuze voor ons te maken  (09/06/2019 - VRT NWS)
  Landbouwer Bram Atgen vindt het een brug te ver wanneer supermarkten een landbouwkeuze aan de consument opdringen. Zo wil Lidl binnenkort enkel nog melk van grazende koeien verkopen. Atgen vreest dat de extra kost afgewenteld wordt op de landbouwers.
  [naar artikel]
 5. Lidl wil enkel nog melk van grazende beesten (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl verkoopt vanaf deze zomer enkel nog melk van koeien die buiten, in de wei, grazen. Ze zijn daarmee de eerste Belgische retailer die de...
  [naar artikel]
 6. Lidl wil enkel nog melk van grazende beesten (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl verkoopt vanaf deze zomer enkel nog melk van koeien die buiten, in de wei, grazen. Ze zijn daarmee de eerste Belgische retailer die de...
  [naar artikel]
 7. Animal Rights: “Belgische supermarkten verkochten melk van mishandelde koeien” (15/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgens beelden die de Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz met een verborgen camera heeft gemaakt, worden de koeien in het grootste melkveebedrijf in de Duitse deelstaat Beieren ernstig mishandeld. Ook verschillende Belgische supermarkten verkopen kazen die afkomstig zijn van het bedrijf, zo stelt Animal Rights maandag.
  [naar artikel]
 8. Aanhoudende droogte jaagt landbouwers met koeien op kosten (19/07/2018 - VRT NWS)
  De groententeelt heeft te lijden onder de hitte maar ook landbouwers met koeien worden geconfronteerd met veel problemen: de koeien geven minder melk en omdat er geen goed gras meer in de weides staat, moeten ze alternatief voeder krijgen. De kosten lopen op en die kunnen de boeren niet doorrekenen aan de melkfabrieken.
  [naar artikel]
 9. Recordhoeveelheid kersen verkocht (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische Fruitveiling heeft dit jaar een recordhoeveelheid zoete kersen verkocht. Met 3,4 miljoen kilogram kersen neemt de Belgische Fruitveiling zowat 60 procent van de totale Belgische kersenaanvoer voor haar rekening. Dat meldt de veiling in een persbericht.
  [naar artikel]
 10. Koeien aan de wiet (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met zeven zijn ze al, de landbouwers in Limburg die hennep als voer voor koeien verbouwen. Al drie jaar kweken ze cannabis sativa, goed voor een areaal van 25 hectare. De resultaten zijn veelbelovend. “Mijn koeien zijn veel gezonder en geven meer melk”, zegt veeboer Ivo Evens (50) uit Erpekom (Peer). De landbouwhennep is overigens compleet legaal. “Je moet er al acht hectare van opsmoren om hetzelfde gevoel te krijgen dat één joint geeft.”
  [naar artikel]
 11. Virtualrealitybril moet Russische koeien meer melk doen produceren (27/11/2019 - VRT NWS)
  In een melkbedrijf in de buurt van Moskou is een experiment uitgevoerd met VR-brillen (virtual reality) voor koeien. Er werd getest of een beeld van een zomerse weide het welzijn van de dieren zou verbeteren en de melkproductie zou kunnen verhogen. De eerste resultaten zijn alvast positief.
  [naar artikel]
 12. Afrikaans Manneken Pis vraagt aandacht voor belang van melk in Afrika (01/06/2018 - Metro)
  Manneken Pis draagt vrijdag het tenue van een Afrikaanse veehouder en plast zowaar geen water, maar wel melk. 1 juni is Wereldmelkdag en die gelegenheid grijpt de Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen aan om samen met het beroemde standbeeldje aandacht te vragen voor het belang van melk in Afrika. De voorbijgangers en toeristen zullen ongetwijfeld even raar opkijken wanneer ze Manneken Pis plots melk in plaats van water zien plassen. Al worden ze meteen gesensibiliseerd tijdens het proeven van een glas eerlijke melk van Fairebel, het merk van de Belgische boerencoöperatieve Faircoop. Liefst 1 miljard Afrikanen leven van de veeteelt en dus is melk een belangrijke bron van inkomsten. In sommige woestijnachtige gebieden is het vaak ook de enige manier om te overleven en dat maakt melk essentieel in de strijd tegen armoede en honger. Aangezien melk een van de weinige eiwitbronnen is in Afrika, leidt een gebrek hieraan vaak tot ondervoeding. Ter vergelijking, een Belgische koe zorgt gemiddeld voor 25 tot 35 liter melk per dag. In Afrika ligt het gemiddelde op twee tot drie liter, maar tijdens het droogseizoen produceert een koe soms vaak geen liter melk. Dierenartsen Zonder Grenzen ondersteunt de melkproductie in Afrika door de gezondheid van de kuddes vee actief op te volgen. De ngo vaccineert dieren, geeft opleidingen aan veeboeren en legt voorraden veevoer aan. Zo kunnen de koeien ook in het droogseizoen twee tot drie liter melk produceren. bron: Belga Het bericht Afrikaans Manneken Pis vraagt aandacht voor belang van melk in Afrika verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Daarom drink je best geen melk meer (23/10/2018 - Metro)
  Dierenrechtenorganisatie PETA roept op om geen melk meer te drinken. Blanke racisten zouden melk namelijk als symbool gebruiken voor blanke overheersing. Als bewijsmateriaal verwijst de organisatie naar nieuwsartikels over aanhangers van extreemrechts die op sociale media een emoji van een glas melk in hun naam verwerken of trots verklaren dat ze ‘lactosetolerant’ zijn. Het is een symbool voor raciale zuiverheid, want niet-blanke rassen zijn vaak gevoelig voor melkproducten. “Als je geen melk kan drinken, keer dan terug”, klinkt het bij de racisten. Zwanger Maar daar stopt het voor PETA niet. De organisatie vindt dat het een drankje is van álle overheersers omdat de zuivelindustrie ‘extreem geweld’ gebruikt op levende wezens. “Koeien produceren alleen tijdens en na de zwangerschap melk”, zegt PETA, “dus om de negen maanden worden koeien onder dwang zwanger gemaakt zodat ze melk zouden blijven produceren. De kalfjes worden vervolgens zo snel mogelijk weggenomen zodat de koeien snel weer zwanger kunnen worden gemaakt.” Plantaardige melk PETA raadt aan om andere soorten melk te drinken, zoals soja-, rijst- of amandelmelk. Cows' milk has long been a symbol used by white supremacists. One more reason to #DitchDairy. https://t.co/EcHYpUmBux — PETA (@peta) October 19, 2018 Lees ook : Gisele Bündchen gebruikt moedermelk als medicijn Het bericht Daarom drink je best geen melk meer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Drinken we straks melk met prik? (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een poging melk weer hip te maken komt een Britse zuivelproducent binnenkort met melk met prik op de markt. De bedoeling is dat het drankje later ook hier te koop is.
  [naar artikel]
 15. Van de uier naar de poes. Deze kitten wil enkel verse melk (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een kat heeft het na enkele weken in de vrieskou getroffen in zijn nieuwe thuis in Turkije. Als het beestje honger heeft, kan het zo de stal binnenlopen en genieten van een slokje verse melk, rechtstreeks van de uier van de koeien.
  [naar artikel]
 16. 650.000 liter melk is normaal. Diepenbeekse boerderij gaat voor 5 miljoen (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  DiepenbeekDe familie Didden in Diepenbeek heeft grootse uitbreidingsplannen met haar melkveebedrijf. Met 650 koeien zou het meteen een van de grootste van Limburg worden. Goed voor 5,2 miljoen melk per jaar, acht keer de productie van een gemiddeld Vlaams melkveebedrijf.
  [naar artikel]
 17. Aanhoudende droogte heeft impact op prijzen van boter en melk (30/07/2018 - VRT NWS)
  Als de droogte nog langer aanhoudt, is de kans groot dat niet alleen melk, maar ook de afgeleiden ervan zoals boter en kaas duurder zullen worden. Vooral op wat langere termijn, in de winter, omdat er dan mogelijk te weinig voeder beschikbaar zal zijn voor de koeien. 
  [naar artikel]
 18. Recordhoeveelheid cocaïne bedoeld voor Nederland onderschept in 2018 (22/01/2019 - De Standaard)
  In 2018 is in Belgische en Nederlandse havens een recordhoeveelheid cocaïne onderschept die onderweg was naar Nederland.
  [naar artikel]
 19. “Als ik het goed begrijp bevalt een koe en moet ze na drie maanden al terug zwanger zijn?” (01/11/2018 - VRT NWS)
  De nieuwe reeks Over Eten is gestart op Eén. Daarin gaan Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis op zoek naar wat we op ons bord krijgen. Melk bijvoorbeeld.  “Als ik het goed begrijp bevalt een koe en moet ze na drie maanden al terug zwanger zijn om melk te kunnen geven”, was Danira's verwonderde vaststelling. Hoe zit dat met koeien en onze melk? En van waar komt onze biefstuk? We zochten het uit. 
  [naar artikel]
 20. Loslopende koeien maken centrum van Diepenbeek onveilig (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een kudde loslopende koeien heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het centrum van Diepenbeek onveilig gemaakt. De politie kwam ter plaatse en dreef de koeien samen op de parking van de Carrefour en de Brico in de Wijkstraat.
  [naar artikel]
 21. Lidl schakelt over op weidemelk (01/06/2019 - Metro)
  Lidl zal vanaf deze zomer enkel nog weidemelk verkopen: melk van koeien die minstens 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag buiten grazen. Dat heeft de supermarktketen vrijdag bekendgemaakt. Lidl is daarmee naar eigen zeggen de eerste Belgische retailer die uitsluitend weidemelk verkoopt. De omschakeling van stal- naar weidemelk zal de komende maanden gebeuren. De discounter zegt volop in te zetten op duurzame voeding. Jaarlijks verkoopt de supermarktketen meer dan 50 miljoen liter melk in ons land. Bron: Belga   Het bericht Lidl schakelt over op weidemelk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Belgische supermarkten verkochten melkproducten van mishandelde koeien (15/07/2019 - De Morgen)
  Op beelden die een Duitse dierenrechtenorganisatie maakte is te zien hoe de koeien van het grootste melkveebedrijf in de Duitse deelstaat Beieren ernstig mishandeld worden. Ook Belgische supermarkten verkopen kazen die afkomstig zijn van het bedrijf.
  [naar artikel]
 23. Belgische supermarkten verkochten melkproducten van mishandelde koeien (15/07/2019 - De Standaard)
  Beelden van de Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz tonen aan dat koeien in het grootste melkveebedrijf van Beieren, Endres, ernstig mishandeld worden. Ook verschillende Belgische supermarkten verkopen kazen afkomstig van dat bedrijf. Dat stelt Animal Rights maandag.
  [naar artikel]
 24. Koeien zijn dolgelukkig om weer buiten te komen na een winter op stal: "Lijkt wel alsof ze dansen" (30/03/2020 - VRT NWS)
  Nu de winter officieel achter de rug is, is het tijd voor veel boeren om hun koeien weer te laten grazen in weides. Na een winter in de stal, zijn koeien dolblij om weer naar buiten te mogen. En dat zorgt voor een grappig tafereel: koeien die gekke sprongetjes maken. “Ik kan er uren naar kijken.”
  [naar artikel]
 25. Animal Rights: “Belgische supermarkten verkochten melkproducten van mishandelde koeien” (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens beelden die de Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz met een verborgen camera heeft gemaakt, worden de koeien in het grootste...
  [naar artikel]
 26. Manneken Pis plast melk en is voor één dag Afrikaans (01/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Manneken Pis draagt vrijdag het tenue van een Afrikaanse veehouder en plast zowaar geen water, maar wel melk. 1 juni is Wereldmelkdag en die gelegenheid grijpt de Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen aan om samen met het beroemde standbeeldje aandacht te vragen voor het belang van melk in Afrika.
  [naar artikel]
 27. Pakistaan takelt koeien van dak (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan heeft een man die koeien teelt, grove middelen moeten inzetten. De man teelt de koeien op de vierde verdieping van een gebouw, maar wil...
  [naar artikel]
 28. Lidl verkoopt enkel nog melk van grazende koeien (31/05/2019 - Metro)
  Lidl wil extra inzetten op duurzaamheid en verkoopt vanaf deze zomer enkel nog melk van koeien die in een wei grazen. Dat is een primeur voor ons land want Lidl is de eerste Belgische retailer die de weide verkiest boven de stal. Vanaf deze zomer kunnen klanten bij Lidl met een gerust hart hun melkflessen kopen. De keten biedt vanaf dan enkel nog melk aan die afkomstig is van koeien die buiten in een wei grazen. De dieren moeten minstens 120 dagen per jaar en minimaal zes uur per dag buiten kunnen leven en gras eten. De melkflessen en -brikken zullen een ‘weidemelk’-label dragen. Volgens Het Laatste Nieuws verzekert Lidl dat de omschakeling geen invloed zal hebben op de prijs die de consument moet betalen. “Die moet gelijk blijven. We hopen vooral dat de markt daarin volgt en iedereen zijn standaard hoger zet”, zegt Isabelle Colbrandt van Lidl. Klimaatakkoord “De ommekeer past volledig in de duurzaamheidsstrategie die we anderhalf jaar geleden zijn beginnen uitrollen”, aldus Colbrandt. “Daarmee scharen we ons achter de COP21-doelstellingen van Parijs, de afspraak om de uitstoot van broeikasgassen aan banden te leggen zodat de klimaatopwarming beperkt blijft tot 2 graden Celsius.” De keten beklemtoont dat ze al heel wat stappen ondernam om de klimaatopwarming te bestrijden. “Zo letten we er bijvoorbeeld al op dat onze groenten en ons fruit zo lokaal mogelijk zijn. Onze vis is al 100% duurzaam en ons varkensvlees draagt sinds vorig jaar het ‘1 ster beter leven’-label. Melk was een volgende logische stap. We verduurzamen elk jaar 10% van ons assortiment en dat doen we telkens per categorie”, verklaart Colbrandt. Voordelen Het nieuwe initiatief is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de consument. “Het geeft niet alleen een beter gevoel om melk van gelukkige koeien te drinken, er zitten ook effectief meer omega 3-vetzuren in weidemelk dan in stalmelk”, stelt professor Dierlijke Productie Stefaan De Smet (Ugent). “Tot wel drie keer zoveel. Ze hebben een positieve invloed op hart- en vaatziekten, suikerziekte en ontstekingen. Weidekoeien eten een aantal uur per dag vers gras, terwijl stalkoeien vooral maïs en kuilvoeder krijgen. De dieren hebben ook meer beweging en dat is te merken aan de vetzuursamenstelling van hun melk.” Wie zich zorgen zou maken over de smaak, hoeft niet te vrezen. “Op de smaak heeft het grazen geen effect”, besluit De Smet. Lees ook : Zoom-in: Lidl bouwt letterlijk aan de toekomst Het bericht Lidl verkoopt enkel nog melk van grazende koeien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Belgische supermarkten verkochten melkproducten van mishandelde koeien (15/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens beelden die de Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz met een verborgen camera heeft gemaakt, worden de koeien in het grootste melkveebedrijf in de Duitse deelstaat Beieren ernstig mishandeld. Ook verschillende Belgische supermarkten verkopen kazen die afkomstig zijn van het bedrijf, zo stelt Animal Rights maandag.
  [naar artikel]
 30. Afrikaans Manneken Pis plast melk voor eerlijke melkprijs (23/05/2019 - Metro)
  Manneken Pis wordt op zaterdag 1 juni gekleed als West-Afrikaanse veehouder en plast dan de hele dag échte melk. Met deze actie op Wereldmelkdag wil de Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen aandacht vragen voor de West-Afrikaanse melkboeren. Melk is voor hen een belangrijke bron van voedsel en inkomsten, benadrukt Dierenartsen Zonder Grenzen. “Maar door oneerlijke concurrentie uit Europa, die haar melkoverschotten dumpt in de vorm van afgeroomd melkpoeder verrijkt met palmolie, brengt de melk van de lokale boeren zo goed als niets meer op”, zegt Josti Gadeyne, persverantwoordelijke van de ngo. Volgens Dierenartsen Zonder Grenzen leeft 60 procent van de bevolking in West-Afrika van de veeteelt en de landbouw. Dieren zoals koeien en geiten zorgen er voor melk, mest en een inkomen. “Melk is een van de weinige eiwitbronnen voor kansarme families op het Afrikaanse platteland. Een gebrek aan melk leidt tot ondervoeding. Melk speelt dus een essentiële rol in de strijd tegen honger en armoede. In droge en woestijnachtige gebieden is veeteelt vaak de enige manier om te overleven”, benadrukt Gadeyne. Terwijl een Belgische koe gemiddeld 25 tot 35 liter melk per dag produceert, geeft een Afrikaanse koe in het beste geval 2 tot 3 liter. In het droogseizoen produceren ze zelfs minder dan 1 liter door een tekort aan water, gras en dierengezondheidszorg. “Het beetje melk dat de West-Afrikaanse boeren kunnen verkopen, brengt zo goed als niks meer op. Europese melkoverschotten overspoelen en ontwrichten de lokale markt. Het is niet eens echte melk, maar afgeroomde poedermelk, verrijkt met allesbehalve duurzame palmolie. Deze ‘melk’ is drie keer goedkoper dan die van de lokale boeren. Als de Europese Unie haar melkoverschotten blijft dumpen in West-Afrika, duwt ze de lokale veehouders verder in de armoede”, aldus Gadeyne. bron: Belga Het bericht Afrikaans Manneken Pis plast melk voor eerlijke melkprijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Koeien maken zware val van klif, brandweer takelt ze in harnas naar boven (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse brandweer heeft op 1 augustus de grote middelen ingezet om drie koeien in veiligheid te brengen na hun val van een klif. De beesten...
  [naar artikel]
 32. Als het van N-VA afhangt, ziet u straks minder koeien (19/07/2018 - De Standaard)
  6 miljoen varkens en 2,5 miljoen melk- en vleeskoeien, dat is te veel voor Vlaanderen, vindt de N-VA. Maar de Boerenbond is het daar niet mee eens.
  [naar artikel]
 33. Als het van N-VA afhangt, ziet u straks minder koeien (19/07/2018 - De Standaard)
  6 miljoen varkens en 2,5 miljoen melk- en vleeskoeien, dat is te veel voor Vlaanderen, vindt de N-VA. Maar de Boerenbond is het daar niet mee eens.
  [naar artikel]
 34. Blokkade Qatar? Vlieg melkkoeien over (13/06/2017 - De Tijd)
  11:55 Een Qatarese zakenman laat 4.000 koeien overvliegen naar zijn vaderland om het tekort aan verse melk op te vangen dat is ontstaan door de blokkade van het emiraat.
  [naar artikel]
 35. Belgische melk wordt steeds schoner: CO2-uitstoot bij productie met een kwart gedaald (17/10/2017 - VRT NWS)
  In 15 jaar tijd is de CO2-uitstoot tijdens de productie van rauwe melk met een kwart gedaald.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) bij 8.020 melkveebedrijven.
  [naar artikel]
 36. Kustwacht Taiwan neemt recordhoeveelheid ketamine in beslag (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Taiwanese kustwacht heeft naar eigen zeggen een recordhoeveelheid van het snelwerkend verdovingsmiddel ketamine in beslag genomen. De 846
  [naar artikel]
 37. Drinken we binnenkort melk met prik? (28/09/2017 - Metro)
  Melk is goed voor elk, al is het moeilijk om jongeren warm te maken voor de gezonde drank. Daarom lanceert melkproducent Arla nu een nieuwe variant: koolzuurhoudende melk of melk met prik. De drank komt uit de koker van de Duitse biochemist Sven Thormahlen en Matt Walker. Zij pimpen de klassieke versie door er een roze kleur en vruchtensap aan toe te voegen. Het is niet de eerste keer dat er geëxperimenteerd wordt met koolzuurhoudende melk, maar tot nog toe is er van een echte doorbraak geen sprake. Een gok  Bedoeling is dat deze melk met prik Arla een flinke omzetgroei bezorgt. “We investeren continu in nieuwe producten om tegemoet te komen aan de veranderende smaak en voorkeur van consumenten”, aldus het bedrijf in Huffington Post UK. “Het succes van deze melk is moeilijk in te schatten, aangezien het niet te vergelijken is met andere producten in de supermarkten”. De melk zal eerst verkocht worden in Groot-Brittannië en Singapore. Als het product aanslaat, zal het wereldwijd verkocht worden.
  [naar artikel]
 38. Treinverkeer onderbroken door ongeval met koeien (29/11/2017 - VRT NWS)
  Kort voor zes uur vanmorgen reed een trein koeien aan, ter hoogte van Beveren. Daardoor ligt alle treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas stil. Spoorbeheerder Infrabel probeert zo snel mogelijk een spoor vrij te maken.
  [naar artikel]
 39. Lidl schakelt over op weidemelk (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl zal vanaf deze zomer enkel nog weidemelk verkopen: melk van koeien die minstens 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag buiten grazen. Dat...
  [naar artikel]
 40. Manneken Pis plast (vervallen) melk (01/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Manneken Pis gaat zaterdag, gekleed als West-Afrikaanse veehouder, échte, maar vervallen, melk plassen. Met de actie op Wereldmelkdag wil de Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen, samen met de Belgische boeren van de coöperatie Faircoop, aandacht vragen voor de West-Afrikaanse melkboeren.
  [naar artikel]
 41. Manneken Pis plast (vervallen) melk (01/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Manneken Pis gaat zaterdag, gekleed als West-Afrikaanse veehouder, échte, maar vervallen, melk plassen. Met de actie op Wereldmelkdag wil de Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen, samen met de Belgische boeren van de coöperatie Faircoop, aandacht vragen voor de West-Afrikaanse melkboeren.
  [naar artikel]
 42. Manneken Pis plast (vervallen) melk (01/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Manneken Pis gaat zaterdag, gekleed als West-Afrikaanse veehouder, échte, maar vervallen, melk plassen. Met de actie op Wereldmelkdag wil de Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen, samen met de Belgische boeren van de coöperatie Faircoop, aandacht vragen voor de West-Afrikaanse melkboeren.
  [naar artikel]
 43. Dit is wat koeien doen als ze na een lange winter terug naar de wei mogen (30/04/2018 - VRT NWS)
  Beelden uit Zweden. Daar zijn na een lange en koude winter de koeien uit de stal losgelaten. Dat is een oude traditie in het Hoge Noorden. De koeien konden meteen beginnen te grazen.
  [naar artikel]
 44. Bacterie richt ravage aan bij melkveehouder: boer verliest 184 koeien (07/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Melkveehouder Rudy Anthonissen (50) uit Wuustwezel trok gisteren naar het kabinet van minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). Begin oktober verloor hij 184 van zijn 200 koeien door botulisme, maar hij kan op geen enkele vergoeding aanspraak maken.
  [naar artikel]
 45. Spaanse politie onderschept recordhoeveelheid (9 ton!) cocaïne uit Colombia (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse politie heeft een recordhoeveelheid cocaïne onderschept in een scheepscontainer in de Spaanse havenstad Algeciras. Het gaat om bijna 9...
  [naar artikel]
 46. Na een lange winter dansen koeien vrolijk de wei in (30/03/2019 - VRT NWS)
  In Nederland is het al een traditie: de koeiendans. Maar ook bij ons maken meer en meer boeren een evenement van de koeien die de eerste keer na de winter uit de stal naar de wei mogen. De dieren huppelen dan uitgelaten rond, zoals vanmorgen in Wommersom in Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]
 47. Wat is échte camembert? Traditionele kaasboeren halen hun slag thuis, al is de kaasoorlog nog niet voorbij (07/02/2020 - VRT NWS)
  Traditionele Franse kaasboeren hebben na jaren van verhitte discussies hun gelijk gehaald. Alleen camembert, gemaakt van rauwe, onbewerkte melk van Normandische koeien, mag het officiële keurmerk AOP dragen. Ook de grote industriële producenten, die bewerkte melk gebruiken, wilden dat label krijgen, maar dat gaat dus niet door. "We moeten onze authenticiteit beschermen", luidt het bij de kaasboeren. Al is nog maar de vraag of de jarenlange kaasoorlog wel echt voorbij is.
  [naar artikel]
 48. Bacterie richt ravage aan bij melkveehouder: boer verliest 184 koeien (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Melkveehouder Rudy Anthonissen (50) uit het Antwerpse Wuustwezel trok gisteren naar het kabinet van minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). Begin oktober verloor hij 184 van zijn 200 koeien door botulisme, maar hij kan op geen enkele vergoeding aanspraak maken.
  [naar artikel]
 49. Lidl schakelt over op weidemelk (31/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lidl zal vanaf deze zomer enkel nog weidemelk verkopen: melk van koeien die minstens 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag buiten grazen. Dat heeft de supermarktketen vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.