Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
19:04 uur

Vlaams Parlement verwelkomt 67 nieuwe parlementsleden

Het Nieuwsblad

12/06/2019 - 11:31

Het Vlaams Parlement organiseert woensdag een welkomstdag voor de nieuwe parlementsleden. Het Vlaamse halfrond verwelkomt in totaal 67 nieuwe leden of 54 procent van de in totaal 124 leden. Voor 43 van de 67 nieuwelingen is het de allereerste keer dat ze in een parlementair mandaat opnemen. Volgende week dinsdag is er de officiële installatievergadering van het parlement. Dan leggen de 124 verkozen parlementsleden de eed af en wordt (in principe) ook het Bureau samengesteld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaams Parlement opent deuren voor 67 nieuwe leden (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement organiseert vandaag een welkomstdag voor de nieuwe parlementsleden. Het Vlaamse halfrond verwelkomt in totaal 67 nieuwe leden,...
  [naar artikel]
 2. Strengere regeling uittredingsvergoedingen in Vlaams Parlement goedgekeurd (27/02/2019 - Knack)
  Het Vlaams Parlement heeft de nieuwe en strengere regels voor uittredingsvergoedingen voor volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Voortaan zullen alle parlementsleden maximaal 24 maanden lang een uittredingsvergoeding krijgen, ook de parlementsleden die eigenlijk al meer rechten hadden opgebouwd.
  [naar artikel]
 3. Vlaams Parlement geeft groen licht voor strengere regeling uittredingsvergoedingen (27/02/2019 - VRT NWS)
  Het Vlaams Parlement heeft de nieuwe en strengere regels voor uittredingsvergoedingen voor volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Voortaan zullen alle parlementsleden maximaal 24 maanden lang een uittredingsvergoeding krijgen, ook parlementsleden die eigenlijk al meer rechten hadden opgebouwd.
  [naar artikel]
 4. Nieuwelingen op eerste werkdag in Vlaams Parlement: "We gaan verandering brengen in de saaie boel" (12/06/2019 - VRT NWS)
  Vandaag zijn in het Vlaams Parlement de nieuwe leden verwelkomd. De nieuwelingen zijn met veel, meer dan de helft zelfs: maar liefst 67 van de 124 Vlaamse parlementsleden, die eind mei verkozen werden, zijn nieuwe leden. 43 van hen nemen voor het eerst een parlementair mandaat op, de anderen zaten eerder al in het Vlaams Parlement, in de Kamer of in het Brussels Parlement. 
  [naar artikel]
 5. Vlaams Parlement denkt aan cursus 'veilig fietsen in Brussel' voor parlementsleden (30/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement overweegt aan zijn personeel en parlementsleden een opleiding 'veilig fietsen in Brussel' aan te bieden. Het parlement
  [naar artikel]
 6. 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers hebben eed afgelegd (18/06/2019 - Metro)
  In het Vlaams Parlement hebben de 124 nieuw verkozen parlementsleden de eed afgelegd. Alle verkozenen hebben in de handen van tijdelijk voorzitter Herman De Croo, bijgestaan door de twee jongste parlementsleden (Adeline Blancqaert en Filip Brusselmans, allebei van Vlaams Belang), gezworen de grondwet na te leven. Op een akkefietje met Groen-voorzitster Meyrem Almaci na verliep alles zonder incidenten. Het nieuwe Vlaamse halfrond telt na de verkiezingen van 26 mei 35 zitjes voor N-VA, 23 voor Vlaams Belang, 19 voor CD&V, 16 voor Open Vld, 14 voor Groen, 13 voor sp.a en 4 voor PVDA. Met de PVDA doet er ook een gloednieuwe fractie haar intrede in het Vlaams Parlement. Van de 124 parlementsleden zijn er 67 nieuwelingen, of 54 procent van het totaal. Voor 43 van hen is het zelfs helemaal de eerste keer dat ze in het parlement zetelen. Nooit eerder zaten er zoveel vrouwen in het Vlaams Parlement: 46,7 procent. bron: Belga Het bericht 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers hebben eed afgelegd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Kamer en Vlaams parlement hoesten 22 miljoen euro op voor vertrekkende parlementsleden (04/06/2019 - De Morgen)
  Het Vlaams Parlement en de Kamer moeten ruim 22 miljoen euro aan uittredingsvergoedingen betalen aan parlementsleden die hun zetel verloren of opgeven na de verkiezingen van 26 mei. Dat berekende De Tijd.
  [naar artikel]
 8. Nog steeds geen akkoord om parlementsleden langer te laten werken (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement gaat voorlopig nog niet akkoord met het voorstel van de Kamer rond de pensioenen van de parlementsleden. Vanuit het Vlaams
  [naar artikel]
 9. Vlaams Parlement overweegt cursus ‘veilig fietsen in Brussel’ voor ambtenaren en parlementsleden (30/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaams Parlement overweegt aan zijn personeel en parlementsleden een opleiding ‘veilig fietsen in Brussel’ aan te bieden. Het parlement krijgt namelijk van het personeel opmerkingen over de gevaren van het fietsen door Brussel.
  [naar artikel]
 10. Homans aangeduid als nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement (02/10/2019 - Metro)
  Liesbeth Homans (N-VA) is aangesteld als nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement. Tien jaar na Marleen Vanderpoorten (Open Vld) krijgt het Vlaams Parlement daarmee opnieuw een vrouwelijke voorzitter. Het is de derde legislatuur op rij dat N-VA de parlementsvoorzitter levert. De 46-jarige Homans treedt in de voetsporen van Jan Peumans en ‘tussenpaus’ Wilfried Vandaele. “Ik ga mijn best doen om voorzitter te zijn van alle parlementsleden en ik ga met veel plezier de regering controleren”, zo zei Homans in haar eerste woorden als voorzitter. De Antwerpse politica sloot af met een kwinkslag. “Ik beloof iedereen plechtig dat ik ga werken aan mijn non-verbale communicatie”. Vrijdag komt het Vlaams Parlement opnieuw samen om te debatteren en stemmen over de regeerverklaring. bron: Belga Het bericht Homans aangeduid als nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Vlaams Parlement begint aan begrotingsmarathon (20/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement is begonnen aan de plenaire bespreking van de begroting 2018. Gespreid over twee dagen nemen de 124 parlementsleden alle...
  [naar artikel]
 12. Vlaams Parlement niet akkoord met voorstel rond pensioen parlementsleden (05/12/2016 - Knack)
  Het is de bedoeling de pensioenleeftijd van parlementsleden gelijk te schakelen met die van ambtenaren.
  [naar artikel]
 13. Spoorstaking treft ook politici: Vlaams Parlement biedt parlementsleden hotelovernachting aan (18/12/2019 - Knack)
  Door de spoorstaking vreesden de Vlaamse fractievoorzitters dat heel wat volksvertegenwoordigers niet op tijd aanwezig zouden kunnen zijn op het begrotingsdebat van donderdag. Daarom kregen de parlementsleden een overnachting aangeboden op kosten van het parlement.
  [naar artikel]
 14. Stemmenkanonnen kronen Vlaams Belang tot winnaars (26/05/2019 - De Standaard)
  Veel nieuwe parlementsleden van Vlaams Belang en ook Groen en PVDA komen binnen in het Vlaams Parlement en in de Kamer. Meer dan Dries Van Langenhove zijn Tom Van Grieken en Barbara Pas dé overwinnaars van deze verkiezingen.
  [naar artikel]
 15. 54 procent van alle Vlaamse parlementsleden is nieuwkomer (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna twee weken na de verkiezingen is nu definitief duidelijk wie er in het Vlaams parlement zal zetelen. 67 van de 124 parlementsleden zijn nieuw.
  [naar artikel]
 16. Loonsverlaging Vlaamse parlementsleden op til (20/12/2019 - De Standaard)
  Het Vlaams Parlement wil, net als de Kamer, het loon van de parlementsleden met 5 procent verminderen. Een voorstel daarover moet tegen mei 2020 klaar zijn.
  [naar artikel]
 17. Twee Vlaams Belangers flankeren De Croo als voorzitter Vlaams Parlement (12/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Als Herman De Croo volgende week dinsdag de openingszitting van het Vlaams Parlement voorzit, zal hij worden geflankeerd door twee leden van Vlaams Belang. Volgens het reglement zijn het immers de twee jongste parlementsleden die optreden als tijdelijk secretaris.
  [naar artikel]
 18. Loonsverlaging Vlaamse parlementsleden laat op zich wachten (20/12/2019 - De Tijd)
  07:40 Het Vlaams Parlement wil net als de Kamer het loon van de parlementsleden met 5 procent verminderen, maar de ingreep gaat nog niet meteen in.
  [naar artikel]
 19. Bijna de helft van het Vlaams Parlement is vrouw (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We kunnen bijna spreken van een genderevenwicht in het Vlaams Parlement. 59 van de 124 verkozen parlementsleden zijn vrouwen. Een verbetering in...
  [naar artikel]
 20. Vlaams parlementsleden gaan op hotel om treinstaking te counteren (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Om de 24 urenstaking op het spoor te counteren, konden de verkozenen van het Vlaams Parlement afgelopen nacht - op kosten van het parlement -...
  [naar artikel]
 21. Loonsverlaging Vlaamse parlementsleden komt er, maar nog niet meteen (20/12/2019 - Knack)
  Het Vlaams Parlement wil net als de Kamer het loon van de parlementsleden met 5 procent verminderen, maar de ingreep gaat nog niet meteen in. Bedoeling is dat het Uitgebreid Bureau van het parlement tegen de begrotingsaanpassing van mei 2020 een voorstel uitwerkt.
  [naar artikel]
 22. De Croo belet dat Dewinter voorzitter Vlaams parlement wordt (02/06/2019 - De Tijd)
  10:42 De 81-jarige Herman De Croo zal dan toch nog even in het Vlaams Parlement zetelen. In Het Nieuwsblad legt hij uit dat hij als tijdelijk parlementsvoorzitter wil voorkomen dat de parlementsleden de eed...
  [naar artikel]
 23. Kortere vakantie voor Vlaams Parlement (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Parlement gaat dit jaar wat later met vakantie. Tot nu toe begon het zomerreces voor de Vlaamse parlementsleden op 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Om de Vlaamse regering nog te kunnen ondervragen over beslissingen die na 11 juli genomen zijn, blijft het Vlaams Parlement een tiental dagen langer open.
  [naar artikel]
 24. Vlaams parlement wil snijden in uittredingsvergoeding van parlementsleden (14/02/2019 - VRT NWS)
  Er is een politieke consensus om te snijden in de verworven rechten van 16 parlementsleden. Sommigen zouden daardoor hun uittredingsvergoeding zien krimpen. Onder hen Vlaams CD&V-minister Jo Vandeurzen, van wie de vergoeding terug zou vallen op 233.000 euro. Het is echter nog wachten op een formele beslissing. 
  [naar artikel]
 25. Kris Van Dijck (N-VA) wordt voorzitter van Vlaams Parlement (17/06/2019 - Metro)
  De 55-jarige Kris Van Dijck (N-VA) zal morgen aangeduid worden als voorzitter van het Vlaams Parlement. Dat is vandaag afgesproken tussen de verschillende fractieleiders van het Vlaams Parlement. “Kris zit sinds 1995 in het Vlaams Parlement, is een consensusfiguur en beschikt over tonnen ervaring”, zegt N-VA-fractieleider Matthias Diependaele. Kris Van Dijck zal als nieuwe voorzitter de traditionele 11 juli-toespraak in het Brusselse stadhuis voor zijn rekening nemen. Morgen leggen de 124 verkozen parlementsleden de eed af in het Vlaams Parlement. Die eedaflegging gebeurt in de handen van de tijdelijke voorzitter Herman De Croo, die omwille van zijn anciënniteit de openingszitting voor zijn rekening mag nemen. De Croo wordt bijgestaan door de twee jongste parlementsleden, beiden van Vlaams Belang: Adeline Blancquaert (23) en Filip Brusselmans (21). Aan het slot van de openingszitting kiest het Vlaams Parlement ook een nieuw Bureau, het orgaan dat instaat voor het dagelijks bestuur van het Vlaamse halfrond, met daarbij een nieuwe voorzitter. Dat wordt dus Kris Van Dijck, de burgemeester van Dessel en de onderwijskenner die al 24 jaar in het Vlaamse halfrond zetelt. Dat hebben de fractieleiders vandaag in onderling overleg afgesproken. Of Van Dijck definitief parlementsvoorzitter blijft, hangt af van de verdere regeringsvorming op Vlaams niveau. Van Dijck zal als parlementsvoorzitter wel op 11 juli de traditionele toespraak voor de Vlaamse feestdag geven in het Brusselse stadhuis. bron: Belga Het bericht Kris Van Dijck (N-VA) wordt voorzitter van Vlaams Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Dan toch geen stoelendans in Vlaams Parlement (11/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er komt dan toch geen stoelendans in het Vlaams Parlement: alle partijen blijven zitten zoals ze nu zitten. Het lijkt de logica zelve, maar de voorbije weken vloeide er nogal wat inkt over de plaats die de Vlaams Parlementsleden innemen in de plenaire vergadering van het parlement. Al werd er intern nooit ten gronde over gediscussieerd.
  [naar artikel]
 27. Vlaams Parlement keurt begroting 2020 goed, ook parlementsleden leveren in... maar nog niet meteen. (20/12/2019 - De Morgen)
  Het Vlaams Parlement heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de begroting voor 2020 goedgekeurd. Dat gebeurde meerderheid (N-VA, CD&V, Open Vld) tegen oppositie (Vlaams Belang, Groen, sp.a, PVDA).
  [naar artikel]
 28. Fusiedecreet gestemd in Vlaams Parlement (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Gisteren - woensdag 25 april 2018 - is in het Vlaams Parlement het decreet inzake de fusie van Neerpelt en Overpelt tot de fusiegemeente Pelt goedgekeurd. De 91 parlementsleden stemden allemaal voor de fusie.
  [naar artikel]
 29. Ook Vlaams parlement vervroegd samen rond fipronil (09/08/2017 - De Standaard)
  Ook het Vlaams parlement houdt volgende week een uitzonderlijke zitting omwille van de fipronil-crisis. De parlementsleden willen overleggen met minister van Landbouw Joke Schauvliege.
  [naar artikel]
 30. Puigdemont bezoekt Vlaams en federaal parlement (01/12/2018 - De Standaard)
  De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont komt dinsdag naar het federaal en Vlaams parlement. Dat gebeurt op uitnodiging van de parlementsleden van de ‘Vlaams-Catalaanse Vriendschapsgroep’.
  [naar artikel]
 31. Puigdemont bezoekt Vlaams en federaal parlement (01/12/2018 - De Standaard)
  De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont komt dinsdag naar het federaal en Vlaams parlement. Dat gebeurt op uitnodiging van de parlementsleden van de ‘Vlaams-Catalaanse Vriendschapsgroep’.
  [naar artikel]
 32. [VIDEO] - "Alcoholische dranken verbieden in het parlement" (01/02/2017 - De Redactie)
  In de Kamer moeten de parlementsleden voortaan betalen voor hun alcoholisch drankje. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil in het Vlaams Parlement nog een stapje verder gaan. "Wij hebben een voorbeeldfunctie, alcoholische dranken horen niet op het werk, dus ook niet in het Vlaams Parlement", zegt hij.
  [naar artikel]
 33. Twee Vlaams Belangers flankeren De Croo als voorzitter Vlaams Parlement (12/06/2019 - Metro)
  Als Herman De Croo volgende week dinsdag de openingszitting van het Vlaams Parlement voorzit, zal hij worden geflankeerd door twee leden van Vlaams Belang. Volgens het reglement zijn het immers de twee jongste parlementsleden die optreden als tijdelijk secretaris. Op de openingszitting wordt degene met de grootste anciënniteit de tijdelijke voorzitter. Dat zou Filip Dewinter van Vlaams Belang zijn geweest, ware het niet dat Herman De Croo (Open Vld) besloot om toch even zijn zetel op te nemen. Eenmaal er een definitieve voorzitter is, staat de 81-jarige liberaal zijn zitje af. Hij zetelt nog even om te vermijden dat de parlementsleden de eed moeten afleggen in de handen van Filip Dewinter, verklaarde De Croo afgelopen week. De twee jongste aanwezige volksvertegenwoordigers treden volgens het reglement als tijdelijk secretaris op. Zij zien onder meer toe op de stemming en op de notulen. In de nieuwe samenstelling van het parlement zijn dat twee leden van Vlaams Belang. Het gaat om Adeline Blancquaert (23) en Filip Brusselmans (21). bron: Belga Het bericht Twee Vlaams Belangers flankeren De Croo als voorzitter Vlaams Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Volg live: eerste zitting en eedaflegging Vlaams Parlement in "Villa Politica" (18/06/2019 - VRT NWS)
  Vandaag wordt het Vlaams Parlement in zijn nieuwe samenstelling geïnstalleerd. De parlementsleden leggen deze namiddag de eed af. Herman De Croo (Open VLD) leidt de plechtigheid in goede banen. U kan alles hier live volgen in Villa Politica vanaf 15.35 uur.
  [naar artikel]
 35. Puigdemont komt dinsdag naar het Vlaams en federaal parlement (01/12/2018 - Metro)
  De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont komt dinsdag naar het federaal en Vlaams parlement, op uitnodiging van de parlementsleden van de Vlaams-Catalaanse Vriendschapsgroep. Puigdemont verblijft in ballingschap in ons land, omdat hij in Spanje gezocht wordt voor onder meer rebellie. De Catalaanse leider is uitgenodigd door de Vlaams-Catalaanse Vriendschapsgroep, een verzameling parlementsleden van N-VA maar ook van Groen en CD&V, om dinsdagochtend te komen ontbijten in het restaurant van het federaal parlement. Daarna krijgt hij er een gegidst bezoek en volgt een “informele ontmoeting” met een Catalaanse delegatie in de Commissie Buitenlandse Zaken van de Kamer. Later wordt Puigdemont nog verwacht in het Vlaams parlement, waar hij ontvangen wordt door parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA). De Spaanse regering trok onlangs nog de diplomatieke status van de Vlaamse vertegenwoordiging in Spanje in na uitspraken van Peumans over de situatie in Catalonië. bron: Belga Het bericht Puigdemont komt dinsdag naar het Vlaams en federaal parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Vlaamse parlementsleden bereiken akkoord over pensioen (16/01/2017 - De Tijd)
  15:32 Via dit intern akkoord zet het Vlaams Parlement druk op de andere parlementen in ons land, die blijven dwarsliggen over een nationaal pensioenstelsel voor parlementsleden.
  [naar artikel]
 37. Vlaams Parlement nog niet akkoord met pensioenvoorstel Kamer (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement gaat voorlopig nog niet akkoord met het voorstel van de Kamer rond de pensioenen van de parlementsleden. Vanuit het Vlaams
  [naar artikel]
 38. Herman De Croo (Open VLD) wil Vlaams Parlement installeren in plaats van Filip Dewinter (Vlaams Belang) (02/06/2019 - VRT NWS)
  Open VLD-politicus Herman De Croo (81) keert straks toch terug naar het Vlaams Parlement, ook al had hij eerder gezegd dat hij na de verkiezingen zou stoppen met politiek. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Croo wil vermijden dat Filip Dewinter van Vlaams Belang bij de eerste zitting van het parlement de eedaflegging van alle parlementsleden moet leiden. Die eer valt te beurt aan het parlementslid dat al het langste zetelt.
  [naar artikel]
 39. Oudsbergen krijgt goedkeuring Vlaams parlement (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het Vlaams Parlement is het decreet inzake de fusie van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek tot de fusiegemeente Oudsbergen goedgekeurd. 92 parlementsleden stemden allemaal vóór de fusie.
  [naar artikel]
 40. Verbazing in Vlaams Parlement over slechte informatiedoorstroming over Leuvense moskee (25/09/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) heeft vorige week een tweede advies van de Staatsveiligheid over de Al Ihsaan-moskee in Leuven gekregen waarin nieuwe informatie staat. Dat heeft ze gezegd tijdens een uitzonderlijk vragenuurtje in een ad-hoccommissie in het Vlaams Parlement. Verschillende parlementsleden uitten hun verbazing over de slechte informatiedoorstroming in verband met de moskee waarvan Homans de erkenning wil intrekken.
  [naar artikel]
 41. Vlaams Parlement keurt begroting 2018 goed (21/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement heeft vandaag de begroting 2018 goedgekeurd. Na een tweedaagse begrotingsmarathon drukten 76 parlementsleden van...
  [naar artikel]
 42. Groen licht voor strengere regeling uittredingsvergoedingen in Vlaams Parlement (27/02/2019 - Metro)
  Het Vlaams Parlement heeft de nieuwe en strengere regels voor uittredingsvergoedingen voor volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Voortaan zullen alle parlementsleden maximaal 24 maanden lang een uittredingsvergoeding krijgen, ook de parlementsleden die eigenlijk al meer rechten hadden opgebouwd. Onlangs lekte via Belga uit dat er een politieke consensus was gevonden tussen de zes partijen in het Vlaams Parlement om de regels voor de uittredingsvergoedingen verder te verstrengen. Die regels werden eerder al aangescherpt, maar de zes partijen gaan nu een stap verder en gaan ook snijden in verworven rechten. Er was eerder al (in 2014) wel beslist om de uittredingsvergoedingen te plafonneren op 24 maanden of in totaal 233.000 euro. Maar sommige ‘anciens’, zestien parlementsleden in het totaal, vielen nog onder het oude systeem en kunnen tot maximaal 48 maanden uittredingsvergoeding krijgen. Het voorstel om voor iedereen en meteen het plafond op 24 maanden te leggen, is nu eenparig goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Door de regeling zien politici als Jo Vandeurzen (CD&V), Jos De Meyer (CD&V) en Karim Van Overmeire (N-VA) hun uittredingsvergoeding fors dalen. Ter herinnering: op die uittredingsvergoeding moet een pensioenbijdrage (van 8,5 procent) en belastingen betaald worden. Het bedrag wordt ook niet in één keer uitbetaald, maar in maandelijkse schijven. De vergoeding is trouwens niet combineerbaar met een parlementair pensioen. Ze wordt ook niet uitbetaald aan parlementsleden die het parlement tijdens de legislatuur vrijwillig verlaten. bron: Belga Het bericht Groen licht voor strengere regeling uittredingsvergoedingen in Vlaams Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Vlaams Parlement wil snijden in uittredingsvergoedingen (14/02/2019 - De Morgen)
  Het Vlaams Parlement heeft plannen om te snijden in de controversiële uittredingsvergoedingen, die voor sommige parlementsleden honderdduizenden euro’s kan bedragen. Er bestaat een politiek akkoord om de vergoedingen te halveren.
  [naar artikel]
 44. Vlaams Parlement keurt begroting 2020 goed, ook parlementsleden leveren in... maar nog niet meteen. (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de begroting voor 2020 goedgekeurd. Dat gebeurde meerderheid (N-VA, CD&V, Open Vld)...
  [naar artikel]
 45. Vlaams Parlement gaat later met vakantie (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement gaat dit jaar wat later met vakantie. Tot nu toe begon het zomerreces voor de Vlaamse parlementsleden op 11 juli, het Feest
  [naar artikel]
 46. Wie zijn nieuwe parlementsleden van Vlaams Belang? (27/05/2019 - De Tijd)
  14:50 De winst voor het Vlaams Belang leidt ertoe dat heel wat kandidaten onverwacht verkozen raakten. Wie zijn de nieuwe parlementsleden voor het Vlaams Belang?
  [naar artikel]
 47. Minister Weyts wordt onwel tijdens betoog in Vlaams Parlement (22/02/2017 - De Redactie)
  Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) is onwel geworden in het Vlaams Parlement. Hij was een antwoord aan het geven op een vraag van collega Annick De Ridder, toen hij zei dat hij zich niet goed voelde. Ondersteund door enkele parlementsleden verliet hij het halfrond. De zitting werd geschorst.
  [naar artikel]
 48. Parlementsleden leggen eed af op 6 juli (12/04/2019 - De Morgen)
  Op 6 juli worden alle verkozen parlementsleden verwacht in de Kamer en Senaat voor de eedaflegging. De traditionele stoelendans tussen het Vlaams Parlement en de federale assemblee blijft beperkt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.