Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
19:42 uur

Eind juni uitspraak in zaak fraude en sociale dumping in bouwsector

Het Nieuwsblad

12/06/2019 - 12:31

In de zaak waarbij tien verdachten en drie vennootschappen zich moeten verantwoorden voor lidmaatschap van een criminele organisatie, sociale fraude en sociale dumping, valt de uitspraak op 26 juni. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist. De bende handelde vanuit Nederland en leverde tussen 2007 en 2014 Roemeense werknemers aan een groot aantal Belgische bouwbedrijven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 17 huiszoekingen in ons land in groot dossier over sociale dumping in bouwsector (11/06/2018 - VRT NWS)
  Speurders zijn vanmorgen binnengevallen op 17 adressen in West- en Oost-Vlaanderen in een groot dossier over ernstige sociale dumping in de bouwsector. Twee verdachten werden opgepakt.
  [naar artikel]
 2. Versnelling hoger in strijd tegen fraude (10/04/2019 - De Morgen)
  De regering voert de strijd tegen sociale fraude op: de inspectie controleert bedrijven voortaan dag en nacht op zwartwerk en sociale dumping. Zo moet 10 procent van de controles in de bouwsector na 18 uur of in het weekend gebeuren.
  [naar artikel]
 3. Parket spoort georganiseerde sociale dumping op in West-Vlaamse bouwsector (12/06/2018 - De Standaard)
  Het federaal parket heeft vandaag 17 huiszoekingen gedaan in een onderzoek naar een criminele organisatie. De bende zou zich schuldig gemaakt hebben aan ernstige vormen van sociale dumping in de bouwsector. Dat meldt het federaal parket.
  [naar artikel]
 4. 49 extra inspecteurs tegen sociale fraude en sociale dumping (02/06/2018 - Metro)
  In de strijd tegen sociale fraude zet bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer 49 extra sociale inspecteurs in. Dat meldt hij in een persbericht. De nieuwe inspecteurs zullen ingezet worden tegen schijnzelfstandigheid en sociale dumping. “De strijd tegen sociale fraude woedt als nooit tevoren, met een recordopbrengst vorig jaar van maar liefst 266 miljoen euro”, aldus De Backer. “Met 49 extra inspecteurs op het terrein voeren we die strijd nog op voor eerlijke en gezonde concurrentie in ons land. Ik wil een bondgenoot zijn van iedereen die eerlijk wil ondernemen. De fraudeurs gaan eruit.” In een eerste fase werden eind 2016 al 100 extra inspecteurs aangenomen. Van de 49 nieuwe inspecteurs gaan er 22 controles doen op sociale dumping (TSW), 20 op fictieve statuten (RSVZ) en 7 van hen gaan aan de slag voor de sociale zekerheidsinspectie (RSZ). Ten laatste in het najaar moeten de 49 nieuwe inspecteurs aan de slag gaan. In totaal zijn er dan 1.200 inspecteurs. Volgens De Backer komt de extra aanwerving er op een cruciaal moment. “Nooit eerder controleerden zoveel sociaal inspecteurs dag en nacht op sociale fraude en sociale dumping.” bron: Belga Het bericht 49 extra inspecteurs tegen sociale fraude en sociale dumping verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Huiszoekingen in België en Roemenië in onderzoek naar sociale dumping in bouwsector (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een onderzoek naar georganiseerde sociale dumping in de bouwsector hebben er vandaag 17 huiszoekingen plaatsgevonden, voornamelijk in...
  [naar artikel]
 6. Europese bouwsector protesteert morgen in Brussel tegen sociale dumping (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische en Europese vakbonden van de bouwsector komen morgen op straat in Brussel om te protesteren tegen sociale dumping. Dat maken de
  [naar artikel]
 7. Oost-Vlaamse bouwfirma verdacht van grootschalige sociale fraude en sociale dumping (02/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen en de sociale inspectiediensten hebben huiszoekingen uitgevoerd op de maatschappelijke zetel van een Oost-Vlaams bedrijf en op vier andere plaatsen, zo heeft de federale politie woensdag meegedeeld. Het arbeidsauditoraat in Gent verdenkt de bouwfirma ervan op grote schaal sociale fraude te plegen en aan sociale dumping te doen.
  [naar artikel]
 8. Parket spoort georganiseerde sociale dumping op (11/06/2018 - De Standaard)
  Het federaal parket heeft vandaag 17 huiszoekingen gedaan in een onderzoek naar een criminele organisatie. De bende zou zich schuldig gemaakt hebben aan ernstige vormen van sociale dumping in de bouwsector.
  [naar artikel]
 9. De Backer lanceert app tegen sociale dumping (06/09/2016 - De Tijd)
  16:10 Staatssecretaris voor de bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer (Open VLD) heeft samen met de sector van de elektriciens een plan uitgewerkt om sociale dumping te counteren. Daarbij zal een...
  [naar artikel]
 10. Oost-Vlaamse bouwfirma verdacht van grootschalige sociale fraude en sociale dumping (02/01/2019 - VRT NWS)
  Een Oost-Vlaamse bouwfirma wordt verdacht van grootschalige sociale fraude en sociale dumping. Dat zegt de federale politie. Het bouwbedrijf doet al jaren beroep op buitenlandse werkkrachten die vanuit Portugal naar ons land komen. Maar volgens de politie zijn er aanwijzingen dat het in feite om strofirma's gaat.
  [naar artikel]
 11. ABVV voert actie tegen sociale dumping (23/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen.
  [naar artikel]
 12. ABVV voert actie tegen sociale dumping (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen.
  [naar artikel]
 13. Vakbonden betogen in Brussel tegen sociale dumping in bouw (08/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal mensen heeft donderdagvoormiddag in Brussel betoogd tegen de sociale dumping in de bouwsector. Er waren geen incidenten tijdens de manifestatie, een initiatief van de Belgische en Europese bouwvakbonden. Om 14 uur werd een delegatie ontvangen in het Europees parlement.
  [naar artikel]
 14. Rechtbank doet 11 oktober uitspraak over vermeende sociale dumping Bulgaarse truckers (13/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Hasseltse arbeidsrechtbank vonden donderdagmorgen de pleidooien plaats in het dossier over de vermeende sociale dumping van zeven Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs. De uitspraak volgt op 11 oktober. Dat is donderdag vernomen in het Hasseltse gerechtshof.
  [naar artikel]
 15. Overheid en elektrotechnische sector ten strijde tegen sociale fraude en dumping (07/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een plan met vijftien maatregelen moet de sociale fraude en sociale dumping in de elektrotechnische sector aanpakken. Die sector heeft immers te kampen met een massale instroom van buitenlandse arbeidskrachten en misbruiken van de detacheringsregels. In die mate zelfs dat op twee jaar tijd 4 procent van de arbeidsplaatsen verloren ging. Of anders gezegd: elke dag gaan twee jobs in de sector verloren.
  [naar artikel]
 16. “Fraudeurs gaan eruit”: 49 extra inspecteurs tegen sociale fraude en dumping (02/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de strijd tegen sociale fraude zet bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer 49 extra sociale inspecteurs in. Dat meldt hij in een persbericht. De nieuwe inspecteurs zullen ingezet worden tegen schijnzelfstandigheid en sociale dumping. “De strijd tegen sociale fraude woedt als nooit tevoren, met een recordopbrengst vorig jaar van maar liefst 266 miljoen euro”, aldus De Backer. “Met 49 extra inspecteurs op het terrein voeren we die strijd nog op voor eerlijke en gezonde concurrentie in ons land. Ik wil een bondgenoot zijn van iedereen die eerlijk wil ondernemen. De fraudeurs gaan eruit.”
  [naar artikel]
 17. De Backer: “Al langer overleg met Slovakije over sociale dumping transport” (06/09/2017 - VRT NWS)
  België werkt al met Slovakije samen om de sociale dumping in de transportsector tegen te gaan. Dat zegt de staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) in "Terzake". 
  [naar artikel]
 18. ABVV voert actie tegen sociale dumping: filterblokkades in haven (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De socialistische vakbond voert vandaag opnieuw actie tegen sociale dumping. Vooral de transport- en de bouwsector en de lowcostluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen. In Antwerpen zijn er filterblokkades in de haven.
  [naar artikel]
 19. De Backer: “Strijd tegen sociale fraude en sociale dumping wordt opgedreven” (29/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  “De hervorming van de sociale inspectiediensten kadert in een visie over moderne efficiënte fraudebestrijding. Het gaat dus over veel meer dan enkel een nieuwe structuur.” Dat meldt staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) zaterdag in een reactie op een brief die Frank Van Massenhove, de topman van de FOD Sociale Zekerheid, aan de premier richtte en waarin hij zijn ongenoegen uit over de geplande hervorming van de sociale inspectie.
  [naar artikel]
 20. De Backer: “Strijd tegen sociale fraude en sociale dumping wordt opgedreven” (29/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “De hervorming van de sociale inspectiediensten kadert in een visie over moderne efficiënte fraudebestrijding. Het gaat dus over veel meer dan enkel een nieuwe structuur.” Dat meldt staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) zaterdag in een reactie op een brief die Frank Van Massenhove, de topman van de FOD Sociale Zekerheid, aan de premier richtte en waarin hij zijn ongenoegen uit over de geplande hervorming van de sociale inspectie.
  [naar artikel]
 21. Meldpunt sociale fraude: dan toch niet anoniem (06/04/2019 - De Morgen)
  Zwartwerk of sociale dumping aanklagen kan vanaf maandag op het langverwachte meldpunt sociale fraude. Niet anoniem, maar met je rijksregisternummer.
  [naar artikel]
 22. 49 extra inspecteurs tegen sociale fraude en sociale dumping (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de strijd tegen sociale fraude zet bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer 49 extra sociale inspecteurs in. De nieuwe inspecteurs zullen...
  [naar artikel]
 23. Onderzoek sociale dumping: gerecht neemt effectief 346 trucks Jost Group in beslag (01/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal parket krijgt zijn zin: vandaag is het gerecht begonnen met de inbeslagname van in totaal 346 trucks van de Belgische transportgigant Jost Group. Deze actie kadert in een onderzoek naar sociale fraude en sociale dumping door massale inschakeling van Oost-Europese chauffeurs.
  [naar artikel]
 24. ‘Duidelijk signaal dat sociale dumping aangepakt wordt’ (14/03/2017 - De Standaard)
  Philippe De Backer, staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude, noemt de invallen van de politie bij drie Belgische transportondernemingen die verdacht worden van sociale fraude een ‘duidelijk signaal’. Hij pleit er ook voor om werk te maken van ‘eenvoudige en duidelijke controleerbare regels op Europees niveau’.
  [naar artikel]
 25. De Backer: “Duidelijk signaal dat sociale dumping aangepakt wordt” (14/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Philippe De Backer, staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude, noemt de invallen van de politie bij drie Belgische transportondernemingen die verdacht worden van sociale fraude een ‘duidelijk signaal’. Hij pleit er ook voor om werk te maken van “eenvoudige en duidelijke controleerbare regels op Europees niveau”.
  [naar artikel]
 26. Strijd tegen sociale fraude levert hoogste opbrengst ooit op (20/11/2017 - Metro)
  De aanpak van de sociale fraude heeft de eerste tien maanden van dit jaar al meer dan 200 miljoen euro in het laatje gebracht. Dat is meer dan over het volledige jaar 2016. Bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) denkt te zullen landen op 230 miljoen euro, meteen ook het richtcijfer dat in de begroting stond. In 2010 bracht de strijd tegen sociale fraude nog 78,5 miljoen euro op. Vorig jaar bleef de teller stilstaan op 194 miljoen euro. Cijfers van de sociale inlichtingen- en opsporingsdienst (SIOD) geven aan dat de diensten nu al datzelfde bedrag binnenhaalden. “Het beste resultaat ooit”, zegt een tevreden staatssecretaris De Backer. De cijfers tonen volgens de Vlaamse liberaal aan dat de aanpak werkt. Hij verwijst daarbij naar de actie in Zeebrugge, waarbij na controle 112 vrachtwagens in beslag werden genomen. “De inspectiediensten zijn actief op het terrein en pakken sociale dumping aan. Door mijn hervorming van de sociale inspectiediensten werken de diensten nog beter samen, zetten we verder in op het linken van databanken en hebben de diensten duidelijke prioriteiten. We hebben de beste inspectiediensten van Europa en met 100 extra mensen erbij drijven we de controles verder op”. Het grootste deel van de 201,2 miljoen euro opbrengst is afkomstig van mensen en bedrijven die hun sociale bijdragen niet correct of gewoon niet betaalden. Het gaat vaak om zwartwerk, schijnzelfstandigheid en om sociale dumping in de transport- en bouwsector. bron: Belga
  [naar artikel]
 27. Sociale fraude: bij één op drie loontrekkenden in de bouw overtredingen vastgesteld (17/07/2018 - Metro)
  Een op de drie werknemers van de bouwbedrijven die dit jaar al door de sociale inspectie werden gecontroleerd, waren niet in orde. Ook bij één op de vier zelfstandigen zijn inbreuken vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris voor de bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) bekendmaakte. De sociale inspectie heeft dit jaar al bijna 1.900 bedrijven in de bouwsector gecontroleerd. Dat is zowat tien controles per dag en zeventig procent van de 2.700 controles die voor dit jaar gepland zijn. Samen met Waals minister-president Willy Borsus (MR) bezocht De Backer dinsdag een controleactie in Namen. Op een werf werden de papieren van een dertigtal Belgische, Roemeense, Portugese en Braziliaanse bouwvakkers gecontroleerd. Sinds begin dit jaar zijn er al 3.042 werknemers in de bouw gecontroleerd. 1.075 onder hen waren niet in orde. Ook bij 382 van de 1.274 zelfstandigen werden inbreuken vastgesteld. Er zijn mensen gevonden die illegaal waren tewerkgesteld. De meeste inbreuken draaiden rond zwartwerk en ongeldige attesten of het niet naleven van de regels inzake detachering. “Ik heb van de strijd tegen de sociale dumping een van mijn prioriteiten gemaakt. Dankzij de taxshift en de bijkomende lastenverlaging van 600 miljoen euro voor de bouwsector, is het werk daar goedkoper geworden. Tegelijkertijd hebben we extra inspecteurs aangenomen – recentelijk een honderdtal – en door het aantal controles op te drijven is het risico om gepakt te worden groter. Dat levert resultaat op: de bouwsector leeft op en zorgt opnieuw voor Belgische jobs”, zegt De Backer. bron: Belga Het bericht Sociale fraude: bij één op drie loontrekkenden in de bouw overtredingen vastgesteld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Woensdag uitspraak in zaak fiscale fraude Jeroen Piqueur (19/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de zaak van grootschalige fiscale fraude waarin de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur van de Gentse correctionele rechtbank vier maanden effectieve celstraf kreeg, is er woensdag/vandaag uitspraak in beroep. Dat heeft het Gentse hof van beroep beslist.
  [naar artikel]
 29. Belgen verklikken baas en buur vaker dan ooit (06/07/2017 - De Tijd)
  07:39 Het Meldpunt Sociale Fraude ontving in het eerste kwartaal een 40-tal meldingen per dag over verdenkingen van zwartwerk, gesjoemel, sociale dumping, enzovoort.
  [naar artikel]
 30. België mag Bulgaarse bouwfirma's vervolgen voor sociale fraude (06/02/2018 - VRT NWS)
  België mag Bulgaarse bouwfirma's vervolgen voor sociale fraude als Bulgarije niet meewerkt aan het onderzoek. Dat heeft het Europees hof van Justitie beslist. De uitspraak is belangrijk omdat het ook kan toegepast worden in andere dossiers waarin ons land vecht tegen sociale fraude uit andere landen van de Europese unie.
  [naar artikel]
 31. De Backer wil big data uit kilometertaks en cameranetwerk inzetten tegen sociale fraude (08/04/2018 - Metro)
  Federaal staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) wil het ANPR-cameranetwerk en de gegevens uit de kilometerheffing voor vrachtwagens inzetten tegen sociale fraude. Dat heeft de staatssecretaris voor Privacy en Sociale Fraude vandaag aangekondigd in VTM NIEUWS. De Backer herhaalde ook zijn pleidooi voor een lagere kilometerheffing ’s nachts, om de filedruk te verlagen. De afstanden die vrachtwagens afleggen op de Belgische snelwegen worden nu al geregistreerd met het oog op de kilometerheffing. Tegelijk hangen intussen op tal van plaatsen camera’s die automatisch nummerplaten registreren, onder meer voor trajectcontrole. Samen biedt dat een hoop gegevens, die De Backer wil gebruiken om efficiënter te controleren tegen sociale dumping. “Zo kunnen de sociale inspectiediensten sneller en efficiënter controleren of de regels rond tachograaf, cabotage en rij- en rusttijden gerespecteerd worden”, argumenteert hij. De liberaal ziet geen problemen met de privacy, in zijn ogen gaat het om een proportionele maatregel tegen sociale dumping en oneerlijke controle. Een nieuw wetsontwerp moet de automatische uitwisseling van gegevens combineren met de nodige waarborgen. bron: Belga Het bericht De Backer wil big data uit kilometertaks en cameranetwerk inzetten tegen sociale fraude verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Huiszoekingen in Oost-Vlaanderen voor internationaal onderzoek naar sociale fraude in transport- en bouwsector (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen heeft verschillende huiszoekingen uitgevoerd bij bedrijven uit de transport- en bouwsector, in...
  [naar artikel]
 33. De Backer wil gegevens kilometerheffing gebruiken tegen sociale fraude (08/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld) wil de gegevens van de kilometerheffing van de vrachtwagens gebruiken om efficiënter te controleren tegen sociale dumping. Dat zei hij zondagmiddag in VTM NIEUWS. Hij gaat daarom een systeem van gegevensuitwisseling opzetten met ViaPass, de interregionale entiteit die de kilometerheffing voor vrachtwagens in België coördineert.
  [naar artikel]
 34. De Backer wil gegevens kilometerheffing gebruiken tegen sociale fraude (08/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld) wil de gegevens van de kilometerheffing van de vrachtwagens gebruiken om efficiënter te controleren tegen sociale dumping. Dat zei hij zondagmiddag in VTM NIEUWS. Hij gaat daarom een systeem van gegevensuitwisseling opzetten met ViaPass, de interregionale entiteit die de kilometerheffing voor vrachtwagens in België coördineert.
  [naar artikel]
 35. Extra mensen en middelen tegen sociale fraude in Antwerpen: “Regels volgen of sluiten” (04/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Honderd nieuwe sociale inspecteurs en een betere samenwerking tussen controlerende diensten moeten de sociale fraude in Antwerpen aanpakken. “We gaan met de voeten vooruit, want dergelijke fraude tast de sociale cohesie in een buurt aan”, zegt Philippe De Backer (Open Vld), staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude.
  [naar artikel]
 36. 3 mensen opgepakt voor sociale fraude bij transportbedrijf in Rumst (05/05/2017 - De Redactie)
  Het gerecht vermoedde al een tijdje dat er sprake was van sociale dumping omdat er gebruik werd gemaakt van een postbusadres in Polen. Er wordt ook onderzocht of er sprake is van mensenhandel.
  [naar artikel]
 37. EU-Hof geeft België tanden in strijd sociale fraude (06/02/2018 - De Tijd)
  12:58 België wint belangrijke slag in de strijd tegen sociale dumping voor het EU-Hof van Justitie.
  [naar artikel]
 38. België en Bulgarije samen tegen sociale dumping (04/10/2016 - De Tijd)
  16:09 Staatssecretaris voor de strijd tegen sociale fraude Philippe De Backer (Open VLD) heeft een samenwerkingsakkoord met Bulgarije op zak. 'Eindelijk is er een doorbraak in de strijd tegen sociale dumpin...
  [naar artikel]
 39. Akkoord over regels tegen sociale dumping (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese ministers van Werk hebben een akkoord bereikt over de detacheringsrichtlijn, een maatregel om sociale dumping aan te pakken. Het...
  [naar artikel]
 40. Akkoord over regels tegen sociale dumping (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese ministers van Werk hebben een akkoord bereikt over de detacheringsrichtlijn, een maatregel om sociale dumping aan te pakken. Het...
  [naar artikel]
 41. Akkoord over regels tegen sociale dumping (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese ministers van Werk hebben een akkoord bereikt over de detacheringsrichtlijn, een maatregel om sociale dumping aan te pakken. Het...
  [naar artikel]
 42. Huiszoekingen naar sociale dumping in transportsector (17/10/2018 - De Tijd)
  15:38 Het gerecht heeft elf huiszoekingen uitgevoerd bij Belgische transporteurs die verdacht worden van sociale dumping. Onder hen een bestuurslid van werkgeversorganisatie Febetra.
  [naar artikel]
 43. Oostende maakt komaf met sociale dumping (14/04/2019 - De Morgen)
  Oostende drijft de strijd met sociale dumping verder op. Het legt de verplichting op om in grote overheidsopdrachtendossiers de in België toepasselijke minimumlonen te betalen.
  [naar artikel]
 44. Sociale dumping: de crash van de transportsector (22/12/2017 - Knack)
  Europa werkt aan een richtlijn voor eerlijke concurrentie in de transportsector. In afwachting daarvan voeren de inspectiediensten campagne tegen sociale dumping op de snelweg.
  [naar artikel]
 45. 'Achtergelaten trucks bewijzen sociale dumping' (04/04/2019 - De Morgen)
  Oost-Europese truckers gaan voor kerst massaal naar huis, maar hun vrachtwagen laten ze achter. In Opglabbeek staan er op een wei 300 geparkeerd. 'Hét bewijs van sociale dumping', zegt de transportvakbond.
  [naar artikel]
 46. Europa pakt sociale dumping aan (23/10/2017 - De Tijd)
  22:52 De Europese ministers van Werk raakten het maandagavond laat eens over een aanpassing van de Europese regels voor detachering. Daarmee is een symbooldossier vann sociale dumping van de baan.
  [naar artikel]
 47. Justitie over sociale dumping: de olievlek breidt zich uit. (06/09/2017 - VRT NWS)
  Het gerecht wil dat frauduleuze ondernemers streng worden aangepakt. Sociale dumping is een absolute prioriteit voor justitie. De arbeidsauditeurs van Gent en Antwerpen reageren op de reportage van VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 48. Opvallend veel sociale dumping bij Waalse vleesverwerkers (20/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De sociale inspectie heeft in het kader van de strijd tegen sociale dumping een reeks gezamenlijke controles uitgevoerd in de vleesverwerkende sector in Wallonië en in Luxemburg. In totaal werden in Wallonië 21 bedrijven gecontroleerd, en daarvan bleken slechts drie bedrijven en één zelfstandige in orde.
  [naar artikel]
 49. Sociale dumping harder aangepakt (13/04/2019 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) voert de strijd tegen sociale dumping fors op. Bedrijven die onderbetaalde schijnzelfstandigen inzetten of via allerlei constructies personeel ronselen in lagelonenlanden, mogen binnenkort grootscheepse controles verwachten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.