Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:12 uur

Belg Philippe Lamberts (Ecolo) opnieuw covoorzitter Europese groene fractie

Metro

12/06/2019 - 13:30

De Belg Philippe Lamberts (Ecolo) is door de groene fractie in het Europees Parlement opnieuw verkozen als covoorzitter. Hij krijgt, net als dat de voorbije jaren reeds het geval was, de Duitse Ska Keller aan zijn zijde. Dat hebben de groenen vandaag bekendgemaakt. Lamberts zetelt sinds 2009 in het Europees Parlement en maakte voordien carrière […] Het bericht Belg Philippe Lamberts (Ecolo) opnieuw covoorzitter Europese groene fractie verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Philippe Lamberts Ecolo-lijsttrekker bij Europese verkiezingen (08/12/2018 - Metro)
  Europarlementslid Philippe Lamberts wordt de lijsttrekker voor Ecolo bij de volgende Europese verkiezingen. Hij zal een duo vormen met Saskia Bricmont. De beslissing werd zaterdag genomen via een stemming op de algemene vergadering van Ecolo in Brussel. In juni ontving Lamberts van zijn partij de toestemming om zich een derde keer kandidaat te stellen voor de Europese verkiezingen. In regel mag dat bij Ecolo maar twee keer na elkaar. bron: Belga Het bericht Philippe Lamberts Ecolo-lijsttrekker bij Europese verkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Von der Leyen kan Europese groenen voorlopig niet overtuigen (09/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De kandidaat-voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen kan de Europese groenen nog niet overtuigen. “Ze kent niet zoveel van de functionering van de Europese instellingen en ze heeft alles te danken aan Emmanuel Macron en Angela Merkel. Ik ben er niet van overtuigd dat ze beslissingen zal kunnen nemen die tegen de nationale belangen van die twee in gaan”, zei covoorzitter van de groene fractie Philippe Lamberts dinsdag in De Ochtend.
  [naar artikel]
 3. Groen in zee met de Italiaanse Vijfsterrenbeweging? 'Enkel als ze haar migratiestandpunten aanpast' (19/09/2019 - Knack)
  De fractie van de Europese Groenen en Vrije Alliantie in het Europees Parlement gaat gesprekken aanknopen met de omstreden Italiaanse Vijfsterrenbeweging. Volgens Philippe Lamberts (Ecolo), medevoorzitter van de fractie, is er voorlopig nog niets beslist. 'Als ze bij hun migratiestandpunten blijven, hoeft het voor ons niet.'
  [naar artikel]
 4. Puigdemont en Comín niet bij groene fractie in Europees Parlement (29/01/2020 - Metro)
  De Catalaanse Europarlementsleden Carles Puigdemont en Toni Comín hebben hun verzoek tot aansluiting bij de fractie van groenen en regionalisten ingetrokken. Niet iedereen in de fractie reageerde positief op hun aanvraag. Puigdemont en Comin hebben covoorzitters Philippe Lamberts en Ska Keller gisterenavond een brief overgemaakt waarin ze hun verzoek tot toetreding intrekken. De fractie, waarin zowel de groenen als leden van de regionalistische alliantie EVA zetelen, had normaliter vandaag over de aanvraag moeten stemmen. Ecolo-politicus Lamberts had er nooit een geheim van gemaakt dat hij een toetreding van de twee Catalaanse politici tot de fractie niet zag zitten. Puigdemont en Comin verblijven sinds het onafhankelijkheidsreferendum van 2017 in België om te ontsnappen aan het Spaanse gerecht. Ze werden in mei vorig jaar verkozen tot Europarlementsleden, maar Spanje verhinderde dat ze effectief erkend werden. Na een maandenlange procedureslag konden de twee begin dit jaar alsnog hun zetel in het halfrond opnemen. bron: Belga Het bericht Puigdemont en Comín niet bij groene fractie in Europees Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Philippe Lamberts (Ecolo) over Europese gesprekken: “Als ze ons nodig hebben, zal dat prijskaartje hebben” (12/06/2019 - VRT NWS)
  Deze week starten de eerste gesprekken rond de nieuwe beleidsplannen van de Europese Commissie. Naast de christendemocraten en de sociaaldemocraten, die de voorbije legislatuur de meerderheid vormden, schuiven ook de liberalen en de groenen deze keer mee aan tafel. De groenen zijn in principe niet noodzakelijk voor een meerderheid, maar geloven dat ze toch een belangrijke rol kunnen spelen. “Ik voel dat mensen steeds meer beseffen dat er dingen moeten veranderen”, zei Philippe Lamberts (Ecolo), fractieleider voor de groenen in het Europees parlement, in “De Ochtend” op Radio 1.
  [naar artikel]
 6. Von der Leyen kan Europese groenen voorlopig niet overtuigen (09/07/2019 - VRT NWS)
  De kandidaat-voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen kan de Europese groenen nog niet overtuigen. "Ze kent niet zoveel van de functionering van de Europese instellingen en ze heeft alles te danken aan Emmanuel Macron en Angela Merkel," zei de medevoorzitter van de groene fractie Philippe Lamberts vandaag in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 7. Groenen steunen von der Leyen niet (10/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De groene fractie in het Europees Parlement zal de voordracht van Ursula von der Leyen als kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie niet steunen. Dat hebben fractieleiders Philippe Lamberts en Ska Keller woensdagavond meegedeeld na een hoorzitting met de Duitse kandidate.
  [naar artikel]
 8. Groen en Ecolo: '2019 wordt het jaar waarin de groene en de gele hesjes de handen in elkaar slaan' (19/01/2019 - Knack)
  Groen en Ecolo hebben twintig voorstellen om een solidaire en ecologische omslag te realiseren die de ruggengraat moeten vormen voor een nieuwe regeerverklaring. Dat kondigde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet aan in zijn nieuwjaarstoespraak met Meryem Almaci op de eerste gezamenlijke receptie ooit van beide groene partijen.
  [naar artikel]
 9. Groen en Ecolo voeren samen campagne op "groene trein" (08/05/2019 - VRT NWS)
  Vanochtend trokken Groen en Ecolo van Brussel naar Antwerpen met de trein. De twee groene partijen zijn partners in het federale parlement en klinken ook hun verkiezingslot aan elkaar. Sporend door het land maakten ze hun 25 speerpunten bekend. Aan de eindhalte kon Pieterjan De Smedt Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet interviewen.
  [naar artikel]
 10. Kathleen Van Brempt wil fractieleider Europese socialisten worden (07/03/2018 - Metro)
  Kathleen Van Brempt (sp.a) heeft zich kandidaat gesteld om leider van de socialistische fractie in het Europees Parlement te worden. Dat heeft de Antwerpse politica vandaag aangekondigd op Twitter. “Als we Europa ten goede willen veranderen, moeten we van binnenuit beginnen”, zo lanceerde Van Brempt haar officiële kandidatuur voor het voorzitterschap van de centrumlinkse fractie. De fractie telt 189 leden en vormt de tweede grootste politieke formatie in het 750 zetels tellende halfrond. Van Brempt is reeds één van de negen ondervoorzitters van de socialistische fractie. Ze coördineert het werk van haar formatie op het vlak van energie en milieu en schopte het tot voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie die Dieselgate moest uitspitten. De voorzittersstoel van de Europese socialisten is vacant omdat de Italiaan Gianni Pittella zondag bij de verkiezingen in zijn land is verkozen tot senator. Tot 12 maart kunnen geïnteresseerden hun kandidatuur indienen. De nieuwe voorzitter wordt op 20 maart verkozen. Tijdens de Italiaanse verkiezingscampagne nam de Duitser Udo Bullmann het fractieleiderschap ad interim waar. Ook hij is kandidaat. Indien Van Brempt het haalt, zou de sp.a’ster in de vergaderingen van de fractievoorzitters nog twee Belgen aantreffen. Guy Verhofstadt (Open Vld) en Philippe Lamberts (Ecolo) leiden respectievelijk de liberale en groene fractie. bron: Belga
  [naar artikel]
 11. Meest gehate man in Londense City is een Belg (05/04/2019 - De Morgen)
  Philippe Lamberts is de meest gehate man in de City of London. Onder impuls van het groene Europarlementslid is de Europese Unie goed op weg om exuberante bonussen voor bankiers te verbieden. 'Dit is de grootste overwinning die we tot dusver hebben geboekt ten aanzien van de financiële sector.' Johan Corthouts
  [naar artikel]
 12. Daar is de bankbonus weer (13/04/2019 - De Morgen)
  Verschillende banken omzeilen de bonusbeperking die Europa op 1 januari invoerde. Europees Parlementslid Philippe Lamberts (Ecolo), architect van de beperking, vraagt dat de Europese Commissie optreedt.
  [naar artikel]
 13. EU-topjobs: Groenen steunen von der Leyen niet (10/07/2019 - Metro)
  De groene fractie in het Europees Parlement zal de voordracht van Ursula von der Leyen als kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie niet steunen. Dat hebben fractieleiders Philippe Lamberts en Ska Keller meegedeeld na een hoorzitting met de Duitse kandidate. “De verklaringen van Ursula von der Leyen waren ontgoochelend. We hebben geen enkel concreet voorstel gehoord, of het nu over de rechtsstaat of klimaat ging. Wij zijn verkozen met een mandaat voor verandering en we zien niet in hoe deze verandering mogelijk zou zijn met deze kandidate”, zo verklaarde Keller. Lamberts wijst er ook op dat von der Leyen niet als topkandidate had deelgenomen aan de Europese verkiezingen van eind mei. “De kiezers verdienen een democratisch en transparant proces wanneer het aankomt op de keuze van de Commissievoorzitter. Het proces van Spitzenkandidaten is niet gerespecteerd, wat een verraad van het Europese electoraat is.” De groenen vormen met 74 verkozenen de vierde grootste fractie in het Europese halfrond. Von der Leyen, die begin deze maand door de staatshoofden en regeringsleiders als hun kandidate is voorgedragen, heeft een absolute meerderheid van 374 parlementsleden nodig om Jean-Claude Juncker op te volgen als baas van het dagelijks bestuur van de Europese Unie. bron: Belga Het bericht EU-topjobs: Groenen steunen von der Leyen niet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Dit doen de Europese groenen met uw belastinggeld (31/05/2017 - Knack)
  Europarlementsleden krijgen maandelijks 4.342 euro onkostenvergoeding bovenop hun salaris. Waar gaat dat geld naartoe? Knack vroeg het aan de Belgische Europarlementsleden van De Groenen/Europese Vrije Alliantie: Bart Staes (Groen) en Philippe Lamberts (Ecolo).
  [naar artikel]
 15. Nollet voorgesteld als nieuwe covoorzitter Ecolo (30/10/2018 - Metro)
  Zakia Khattabi, covoorzitter van Ecolo, stelt Kamerfractieleider Jean-Marc Nollet voor als nieuwe covoorzitter. Dat zegt ze vandaag in een brief aan de leden. Covoorzitter Patrick Dupriez liet na de lokale verkiezingen weten zijn functie te willen neerleggen. “Ecolo heeft meer dan ooit nood aan een team van sterke, toegewijde covoorzitters. Om strikt persoonlijke redenen ben ik ervan overtuigd dat ik daar geen deel van kan uitmaken”, klonk het. Volgens Khattabi is Nollet het best geplaatst om de partij, na een goed resultaat op 14 oktober, naar een overwinning van de federale en regionale verkiezingen in mei te leiden. De leden mogen zich op 9 november uitspreken over de kandidatuur. bron: Belga Het bericht Nollet voorgesteld als nieuwe covoorzitter Ecolo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Jean-Marc Nollet voorgesteld als nieuwe covoorzitter Ecolo (30/10/2018 - Knack)
  Zakia Khattabi, covoorzitter van Ecolo, stelt Kamerfractieleider Jean-Marc Nollet voor als nieuwe covoorzitter. Dat zegt ze dinsdag in een brief aan de leden.
  [naar artikel]
 17. Jean-Marc Nollet is nieuwe covoorzitter Ecolo (30/10/2018 - De Morgen)
  Zakia Khattabi, covoorzitter van Ecolo, stelt Kamerfractieleider Jean-Marc Nollet voor als nieuwe covoorzitter. Dat zegt ze dinsdag in een brief aan de leden.
  [naar artikel]
 18. Ecolo kiest Lamberts als Europese lijsttrekker (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Groene partijen dienen in de Kamer ‘klimaatwet’ van universitairen in (03/02/2019 - De Morgen)
  Ecolo en Groen hebben een wetsvoorstel klaargestoomd waarin ze de ‘bijzondere klimaatwet’ hernemen die door Nederlandstalige en Franstalige universitairen werd geschreven. Dat heeft Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet verklaard op RTL-TVi.
  [naar artikel]
 20. Groenen eisen 4 Eurocommissarissen in ruil voor steun aan Von der Leyen (17/07/2019 - De Morgen)
  De Europese groenen willen vier Eurocommissarissen in de toekomstige Commissie onder voorzitster Ursula von der Leyen. ‘Men moet niet rekenen op de groenen voor een meerderheid in het parlement zonder dat we in de Commissie zitten. Ze willen ons, dan betalen ze’, zegt covoorzitter Philippe Lamberts.
  [naar artikel]
 21. Patrick Dupriez trekt zich terug als covoorzitter van Ecolo (19/10/2018 - VRT NWS)
  Patrick Dupriez heeft bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt als covoorzitter van Ecolo. Samen met Zakia Khattabi stond hij sinds maart 2015 aan het hoofd van de Franstalige groenen.
  [naar artikel]
 22. Ecolo-covoorzitter stapt op een week na zijn verkiezingsoverwinning (23/10/2018 - Knack)
  Een week na zijn verkiezingsoverwinning geeft Ecolo-covoorzitter Patrick Dupriez er onverwacht de brui aan. Hij voelt zich niet opgewassen tegen nóg een slopende campagne. Wie moet hem opvolgen?
  [naar artikel]
 23. Groen en Ecolo slaan de handen in elkaar voor klimaatregering (19/01/2019 - De Standaard)
  Groen en Ecolo doen samen 20 voorstellen voor een solidaire en ecologische omslag die de ruggengraat moeten vormen voor een nieuwe regeerverklaring. Dat kondigde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet aan in zijn nieuwjaarstoespraak met zijn Groen-collega Meyrem Almaci op de eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie ooit van beide groene partijen in Brussel.
  [naar artikel]
 24. Covoorzitter Ecolo verzet zich tegen kilometerheffing in Wallonië (14/09/2019 - De Standaard)
  Jean-Marc Nollet, covoorzitter van Ecolo, wil geen kilometerheffing in Wallonië. Dat zegt hij in L'Echo. In Brussel zijn de ecologisten er wel voorstander van, maar volgens Nollet moet in Wallonië op een andere manier aan mobiliteit gewerkt worden.
  [naar artikel]
 25. Covoorzitter Ecolo: “Ik heb RTL niet gevraagd om Emmanuelle Praet te schorsen ” (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Covoorzitter van Ecolo, Zakia Khattabi (foto), benadrukt in Le Soir dat ze RTL niet gevraagd heeft om de samenwerking met Emmanuelle Praet stopt te...
  [naar artikel]
 26. Het Europees plan van Yanis Varoufakis: 'We willen op een andere manier aan politiek doen' (23/01/2018 - Knack)
  De Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft ambitieuze plannen voor de Europese Unie. Hij wil 'weg van establishment-politiek en eurosceptici', met een transnationale kieslijst. Belgisch Europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) is één van de politici waar hij al mee samenzat.
  [naar artikel]
 27. Jean-Marc Nollet wordt nieuwe covoorzitter van Ecolo (09/11/2018 - Knack)
  Jean-Marc Nollet is vrijdagavond officieel verkozen tot covoorzitter van Ecolo. Hij kreeg 93 procent van de stemmen. Nollet vervangt Patrick Dupriez en wordt de collega van Zakia Khattabi.
  [naar artikel]
 28. Groenen eisen 4 Eurocommissarissen in ruil voor steun aan voorzitster von der Leyen: “Ze willen ons, dan betalen ze” (17/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Europese groenen willen vier Eurocommissarissen in de toekomstige Commissie onder voorzitster Ursula von der Leyen. “Men moet niet rekenen op de groenen voor een meerderheid in het parlement zonder dat we in de Commissie zitten. Ze willen ons, dan betalen ze”, zei covoorzitter Philippe Lamberts woensdag.
  [naar artikel]
 29. Ecolo-covoorzitter: “Succes Vlaams Belang is ook op conto van Charles Michel” (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Dat Vlaams Belang het zo goed doet in de laatste peilingen, komt ook op rekening van Charles Michel". Dat heeft Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi...
  [naar artikel]
 30. De subsidieslurpers van de megabank (13/04/2019 - De Morgen)
  Philippe Lamberts is Europarlementslid (Ecolo), Meyrem Almaci is Kamerlid (Groen) en Bart Staes is Europarlementslid (Groen).
  [naar artikel]
 31. Het plan van de Griekse oud-minister Yanis Varoufakis: 'We willen op een andere manier aan politiek doen' (23/01/2018 - Knack)
  De Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft ambitieuze plannen voor de Europese Unie. Hij wil 'weg van establishment-politiek en eurosceptici', met een transnationale kieslijst. Belgisch Europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) is één van de politici waar hij al mee samenzat.
  [naar artikel]
 32. Jean-Marc Nollet officieel verkozen tot covoorzitter Ecolo (09/11/2018 - VRT NWS)
  Jean-Marc Nollet is vrijdagavond officieel verkozen tot covoorzitter van Ecolo. Hij kreeg 93 procent van de stemmen. Nollet vervangt Patrick Dupriez en wordt de collega van Zakia Khattabi.
  [naar artikel]
 33. Socialisten en liberalen stellen veto tegen Manfred Weber (EVP) als Commissievoorzitter (20/06/2019 - Metro)
  Manfred Weber (EVP) kan een kruis maken over zijn ambitie om voorzitter van de Europese Commissie te worden. De sociaaldemocratische en liberale fracties in het Europees Parlement hebben Weber vandaag laten weten dat ze hem niet zullen steunen als de Europese leiders hem zouden voordragen. Het veto is gericht tegen Weber, maar niet tegen de EVP, die nu dus uitgedaagd wordt met een alternatieve kandidaat op de proppen te komen die wél aanvaardbaar is. Het is de Belgische covoorzitter van de groene fractie Philippe Lamberts (Ecolo) die bekendmaakte dat de S&D-fractie en Renew Europe tijdens een overlegmoment hebben laten weten dat ze Weber definitief uitsluiten van het Commissievoorzitterschap. Een goede bron in het Europees Parlement heeft het nieuws intussen aan Belga bevestigd. “Dit is een veto tegen de persoon van Weber, maar het is niets persoonlijks”, luidt het. Aan de basis zou de weigering liggen van zowel de Franse president Emmanuel Macron, die zich aangesloten heeft bij de Europese liberalen, als de Spaanse sociaaldemocratische premier Pedro Sanchez om Weber te aanvaarden. Allebei vinden ze de Duitse EVP’er te rechts en te onervaren. Macron steekt ook langer niet onder stoelen of banken dat hij de Beierse politicus te weinig charismatisch vindt. Omdat het veto niet tegen de EVP gericht is, maakt de grootste familie in het Europees Parlement nog steeds een kans om het voorzitterschap van de Commissie binnen te halen. Het is echter nog niet duidelijk of de partij bereid is Weber te laten vallen. Volgens sommigen zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) het voorzitterschap van de Europese Centrale Bank opeisen voor haar landgenoot Jens Weidmann als prijs voor het opgeven van Weber (CSU). Weber was een van de ‘Spitzenkandidaten’ die de Europese politieke families voor de verkiezingen nomineerden als kandidaat-Commissievoorzitter. Nu haar kandidaat geen kans meer maakt, is het weinig waarschijnlijk dat de EVP de socialistische kandidaat Frans Timmermans zal steunen als hij zou worden voorgedragen. Ook de kansen van de liberale kandidate Margrethe Vestager lijken te slinken, ook al was zij strikt genomen geen Spitzenkandidat voor de liberale familie. bron: Belga Het bericht Socialisten en liberalen stellen veto tegen Manfred Weber (EVP) als Commissievoorzitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Meyrem Almaci: "Groen en Ecolo zouden wel eens de grootste fractie in de Kamer kunnen zijn" (26/05/2019 - VRT NWS)
  Trots op het resultaat van haar partij en bezorgd om het resultaat van Vlaams Belang: zo klonk voorzitter Meyrem Almaci van Groen in haar toespraak tot haar achterban en die van de Franstalige zusterpartij Ecolo. Ze maakte zich sterk dat de 2 groene partijen samen de grootste fractie in de Kamer zullen vormen.
  [naar artikel]
 35. Ecolo spreekt van 'scharniermoment' over Waalse formatiegesprekken (27/06/2019 - Knack)
  'De ontmoetingen die we tot nu toe gehad hebben waren bijzonder nuttig', verklaarde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet nu het duo PS-Ecolo ontmoetingen heeft met het middenveld in het kader van de coalitieonderhandelingen op het niveau van Wallonië en de Franse Gemeenschap.
  [naar artikel]
 36. Almaci: “2019 wordt het jaar waarin de groenen de handen in elkaar slaan om een klimaatregering te vormen” (19/01/2019 - De Morgen)
  Groen en Ecolo hebben 20 voorstellen om een solidaire en ecologische omslag te realiseren die de ruggengraat moeten vormen voor een nieuwe regeerverklaring. Dat kondigde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet aan in zijn nieuwjaarstoespraak met Groen-collega Meyrem Almaci op de eerste gezamenlijke receptie ooit van beide groene partijen in Brussel.
  [naar artikel]
 37. Groen en Ecolo willen samen klimaatregering vormen (19/01/2019 - De Tijd)
  20:59 Groen en Ecolo hebben 20 voorstellen om een solidaire en ecologische omslag te realiseren die de ruggengraat moeten vormen voor een nieuwe regeerverklaring. Dat kondigde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc N...
  [naar artikel]
 38. "Britten hebben akkoord met EU voor brexit-overgangsfase naar voorbeeld Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan (23/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/9918G2OkiXs7_SyjMOfS_RA4wSU/diocontent/42289086/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 39. "Britten hebben principieel akkoord met EU voor overgangsfase naar voorbeeld van Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan (23/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/9918G2OkiXs7_SyjMOfS_RA4wSU/diocontent/42289086/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 40. Griekse oud-minister Yanis Varoufakis ambieert transnationale kieslijst: 'We willen op een andere manier aan politiek doen' (23/01/2018 - Knack)
  De Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft ambitieuze plannen voor de Europese Unie. Hij wil 'weg van establishment-politiek en eurosceptici', met een transnationale kieslijst. Belgisch Europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) is één van de politici waar hij al mee samenzat.
  [naar artikel]
 41. N-VA-fractie verlaat parlementair halfrond terwijl Ecolo spreekt (21/09/2017 - VRT NWS)
  De eerste plenaire zitting van de Kamer na het zomerreces was meteen goed voor een incident. Toen de vertegenwoordiger van Ecolo het woord nam, heeft de N-VA-fractie het halfrond verlaten. Een protestactie, zo blijkt.
  [naar artikel]
 42. Ecolo blijft dwarsliggen (20/06/2017 - De Standaard)
  De agenda die CDH heeft opgesteld om donderdag samen te zitten met MR, DéFi en Ecolo, is niet naar de zin van de Waalse groenen. Dat heeft covoorzitter Zakia Khattabi verklaard. Ecolo wil zelf aan alle partijen, inclusief de PS, haar eisen overmaken over goed bestuur.
  [naar artikel]
 43. "Britten hebben principieel akkoord met EU voor brexit-overgangsfase naar voorbeeld Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan (23/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/9918G2OkiXs7_SyjMOfS_RA4wSU/diocontent/42289086/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 44. "Britten hebben akkoord met EU voor brexit-overgangsfase naar voorbeeld Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britten hebben al een "principieel akkoord" om bij hun scheiding van de Europese Unie een overgangsfase naar Noors voorbeeld in acht te nemen....
  [naar artikel]
 45. Groen en Ecolo hebben twaalf 'Erasmuskandidaten' (21/03/2019 - Knack)
  De groene partijen, die nu in de Kamer al één fractie vormen, willen de grondwet wijzigen om een federale kieskring mogelijk te maken.
  [naar artikel]
 46. "Britten hebben principieel akkoord met EU voor brexit-overgangsfase naar voorbeeld Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britten hebben al een "principieel akkoord" om bij hun scheiding van de Europese Unie een overgangsfase naar Noors voorbeeld in acht te nemen....
  [naar artikel]
 47. "Britten hebben principieel akkoord met EU voor overgangsfase naar voorbeeld van Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britten hebben al een "principieel akkoord" om bij hun scheiding van de Europese Unie een overgangsfase naar Noors voorbeeld in acht te nemen....
  [naar artikel]
 48. Anuna De Wever over stage bij Europese groene fractie: “Kans om brug te leggen tussen activisme en de politiek” (07/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wie Youth for Climate zegt, zegt ook Anuna De Wever, al zet het boegbeeld van de klimaatjongeren wel een stap opzij als woordvoerster van de beweging. De Wever gaat stage lopen bij de groene fractie in het Europees parlement en dus neemt ze bewust afstand van de klimaatjongeren. Al is dat slechts gedeeltelijk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.