Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:58 uur

Kapitein scheepsramp Donau op borg vrijgelaten

Het Laatste Nieuws

12/06/2019 - 13:41

De kapitein van het cruiseschip dat twee weken geleden botste met een rondvaartboot op de Donau in Boedapest is woensdag op borgtocht vrijgelaten....


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kapitein rampschip Donau was ook aanwezig bij botsing op Schelde (08/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De kapitein die vastzit na de scheepsramp op de Donau in Boedapest was begin april ook betrokken bij de botsing met een riviercruiseschip op de Westerschelde. Dat zegt het Hongaarse parket. Het bedrijf bevestigt zijn aanwezigheid, maar ontkent dat hij als kapitein diende.
  [naar artikel]
 2. Eerste vermiste scheepsramp Donau teruggevonden (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na een dagenlange zoektocht naar de vermisten van de fatale aanvaring van op de Donau in Boedapest hebben Hongaarse hulpdiensten een lichaam...
  [naar artikel]
 3. Hongarije arresteert kapitein rampschip Donau (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse politie heeft de kapitein gearresteerd van een rondvaartboot die was betrokken bij het dodelijke ongeluk op de Donau. Het ongeluk van...
  [naar artikel]
 4. Dertiende lichaam ontdekt na scheepsramp Donau (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na het zware scheepsongeval op de Donau in Boedapest zijn nog altijd vijftien mensen vermist. Duikers haalden deze ochtend het dertiende...
  [naar artikel]
 5. Twaalfde lichaam ontdekt na scheepsramp Donau (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na de fatale aanvaring op de Donau in Boedapest is een twaalfde lichaam gevonden. De stoffelijke resten van de Zuid-Koreaanse toerist...
  [naar artikel]
 6. Kapitein opgepakt na dodelijk scheepsongeval op de Donau (31/05/2019 - VRT NWS)
  In Boedapest, in Hongarije, is de kapitein gearresteerd van een toeristenboot die een ander schip heeft aangevaren. Bij het incident, eergisteren op de Donau, vielen 7 doden. 21 mensen zijn nog altijd vermist en 7 mensen werden gered. De slachtoffers zijn Zuid-Koreaanse toeristen en twee bemanningsleden.
  [naar artikel]
 7. Vrouw van schutter Orlando vrijgelaten op borg (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De weduwe van de schutter die tientallen mensen in een nachtclub in het Amerikaanse Orlando heeft doodgeschoten, is gisteren op borg vrijgelaten.
  [naar artikel]
 8. 27e slachtoffer gevonden van de scheepsramp op de Donau in Hongarije (06/07/2019 - VRT NWS)
  In de Hongaarse stad Makad is in de rivier Donau het lichaam gevonden van een Zuid-Koreaanse vrouw. Zij is het 27e slachtoffer van ramp met een boot vol Koreaanse toeristen in Boedapest op 29 mei. Er is nu nog altijd een Zuid-Koreaanse vrouw vermist.
  [naar artikel]
 9. 39 migranten overleden in koelcontainer: drie verdachten vrijgelaten op borg (27/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie verdachten die opgepakt werden in het onderzoek naar de 39 overleden transmigranten, zijn vrijgelaten op borg. Dat meldt Sky News. Volgens verschillende Britse media worden nieuwe arrestaties verwacht.
  [naar artikel]
 10. CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg (12/12/2018 - Knack)
  De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding zorgde de voorbije dagen nog voor hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.
  [naar artikel]
 11. Meerdere lichamen gevonden bij berging toeristenboot Donau (11/06/2019 - De Morgen)
  In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is de politie vanochtend gestart met de berging van de toeristenboot die op 29 mei zonk op de Donau. Daarbij zijn volgens de VRT al verschillende lichamen uit het water gehaald, onder wie de kapitein van het schip.
  [naar artikel]
 12. Officieren van in Gibraltar tegengehouden Iraanse olietanker vrij op borg (13/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kapitein en de drie hogere officieren van de in Gibraltar vastgehouden Iraanse tanker zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat heeft de politie...
  [naar artikel]
 13. Kapitein van Sea-Watch 3 wordt vrijgelaten (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kapitein van de Duitse hulporganisatie Sea-Watch, de 31-jarige Carola Rackete, wordt vrijgelaten. Een Italiaanse onderzoeksrechter heeft het...
  [naar artikel]
 14. Ex-Renault-baas Ghosn op borg vrij (25/04/2019 - De Tijd)
  15:49 De in ongenade gevallen Renault- en Nissan-topman Carlos Ghosn is in Tokio vrijgelaten op borg.
  [naar artikel]
 15. Drie arrestanten op borg vrijgelaten (27/10/2019 - Metro)
  Drie mensen die in Engeland zijn aangehouden in verband met de vondst van 39 lijken in een koelwagen in het Engelse Essex zijn op borg vrijgelaten. Dit heeft Sky News vandaag bericht en zo heeft de Britse politie bevestigd. Het gaat om een echtpaar uit Warrington in Cheshire en een 48-jarige Noord-Ier die vrijdag waren gearresteerd op verdenking van doodslag en samenzwering voor mensensmokkel. Het stel is een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw. Zij was de laatste bekende eigenaar van de Scania-trekker die in de haven van Purfleet de koelwagen had opgehaald die vanuit Zeebrugge was verscheept. Zij hebben hun onschuld staande gehouden en gezegd de in Bulgarije geregistreerde vrachtwagen vorig jaar te hebben verkocht. Zij zijn vrij op borg tot 11 november. De Noord-Ier was gearresteerd op de Londense luchthaven Stansted. Hij is tot 13 november vrij op borg. De 25-jarige vrachtwagenbestuurder Maurice Robinson verschijnt morgen voor een rechter op beschuldiging van 39-voudige doodslag, samenzwering tot mensensmokkel en hulp bij illegale immigratie, en witwassen van geld. bron: Belga Het bericht Drie arrestanten op borg vrijgelaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Financieel directrice Huawei wordt in Canada vrijgelaten op borg (12/12/2018 - VRT NWS)
  De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding zorgde de voorbije dagen nog voor hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen. Als vergelding werd in China een voormalige Canadese diplomaat opgepakt.
  [naar artikel]
 17. Bemanning Iraanse olietanker in Gibraltar op borg vrij (13/07/2019 - VRT NWS)
  De kapitein en de drie hogere officieren van de in Gibraltar vastgehouden Iraanse supertanker zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag gezegd. Er zijn geen aanklachten geformuleerd tegen de vier.
  [naar artikel]
 18. ‘Britse en Ierse politie zit mensensmokkelaars Essex op de hielen’, drie mensen op borg vrijgelaten (27/10/2019 - De Morgen)
  In het onderzoek naar de dood van 39 mensen in een koelcontainer die vanuit Zeebrugge was verscheept, worden snel nieuwe arrestaties verwacht, schrijft de Irish Mirror vandaag. Volgens de krant zitten de Ierse en Britse politie de mensensmokkelbende die verantwoordelijk zou zijn voor de tragedie op de hielen. Drie mensen die zijn aangehouden zijn volgens Sky News op borg vrijgelaten.
  [naar artikel]
 19. Carola Rackete, kapitein van de Sea Watch 3, vrijgelaten (02/07/2019 - De Morgen)
  De kapitein van de Duitse hulporganisatie Sea-Watch, de 31-jarige Carola Rackete, wordt vrijgelaten. Een Italiaanse onderzoeksrechter heeft het huisarrest tegen Rackete opgeheven, meldde het Italiaanse persagentschap ANSA dinsdagavond.
  [naar artikel]
 20. Zes Catalaanse politici vrij op borg, vier anderen blijven in cel (04/12/2017 - Knack)
  De vroegere Catalaanse vicepremier Oriol Junqueras en drie andere beklaagden moeten in de gevangenis blijven. Dat heeft een Spaanse onderzoeksrechter beslist. Zes andere beklaagden werden op borg vrijgelaten.
  [naar artikel]
 21. Twee activistenleiders vrijgelaten op borg (30/08/2019 - Metro)
  Joshua Wong en Agnes Chow zijn vandaag door de politie van Hongkong vrijgelaten op borg. Dat blijkt uit een korte verklaring van hun partij Demosisto. De twee activistenleiders werden eerder op de dag opgepakt, waarna een grootschalige massademonstratie dit weekend in de stadsregio werd afgelast. Het duo is aangeklaagd voor hun vermeende rol in een demonstratie op 21 juni op het politiebureau van Hongkong, onder meer voor het aanzetten tot deelname aan een illegale vergadering en deelnemen aan een illegale vergadering. Wong riskeert bijkomende vervolging voor het organiseren van de demonstratie. Joshua Wong en Agnes Chow werden volgens de politieke partij Demosisto vanochtend afzonderlijk door de politie gearresteerd. Wong is secretaris-generaal van Demosisto, die pleit voor zelfbeschikking voor Hongkong. Ook Chow is een prominent lid. Volgens de organisatie werden ze naar het politiehoofdkwartier in het district Wan Chai gebracht. Bron: Belga   Het bericht Twee activistenleiders vrijgelaten op borg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Huisarrest van kapitein Sea-Watch 3 opgeheven (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kapitein van de Duitse hulporganisatie Sea-Watch, de 31-jarige Carola Rackete, wordt vrijgelaten. Een Italiaanse onderzoeksrechter in het...
  [naar artikel]
 23. Oud-Nissan-topman Kelly komt vrijgelaten op borg (25/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalig directeur van Nissan Greg Kelly is na een maand gevangenschap op borgtocht vrijgelaten. De oud-topman moest 70 miljoen yen (557.000...
  [naar artikel]
 24. CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg (12/12/2018 - Metro)
  De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding zorgde de voorbije dagen nog voor hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen. Meng Wanzhou werd op 1 december opgepakt op de luchthaven van het Canadese Vancouver, op verdenking van het schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran. De VS wilden haar uitlevering, China reageerde woedend. Peking beschuldigde de Canadese autoriteiten er onder meer van de mensenrechten te schenden door de 46-jarige manager niet de nodige medische zorgen toe te dienen in de gevangenis. De zakenvrouw zou al jarenlang lijden aan hoge bloeddruk. Als vergelding werd in China dinsdag een voormalige Canadese diplomaat opgepakt. Maar de CFO van Huawei is nu vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 10 miljoen Canadese dollar. Volgens de rechter is het risico dat ze op de vlucht zou slaan naar haar thuisland beperkt door de voorwaarden die haar advocaten hadden voorgesteld. Het ging onder meer om het inleveren van al haar paspoorten en het dragen van een enkelband. Bron: Belga   Het bericht CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg (12/12/2018 - Metro)
  De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding zorgde de voorbije dagen nog voor hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen. Meng Wanzhou werd op 1 december opgepakt op de luchthaven van het Canadese Vancouver, op verdenking van het schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran. De VS wilden haar uitlevering, China reageerde woedend. Peking beschuldigde de Canadese autoriteiten er onder meer van de mensenrechten te schenden door de 46-jarige manager niet de nodige medische zorgen toe te dienen in de gevangenis. De zakenvrouw zou al jarenlang lijden aan hoge bloeddruk. Als vergelding werd in China dinsdag een voormalige Canadese diplomaat opgepakt. Maar de CFO van Huawei is nu vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 10 miljoen Canadese dollar. Volgens de rechter is het risico dat ze op de vlucht zou slaan naar haar thuisland beperkt door de voorwaarden die haar advocaten hadden voorgesteld. Het ging onder meer om het inleveren van al haar paspoorten en het dragen van een enkelband. bron: Belga   Het bericht CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Opnieuw twee lichamen gevonden na schipbreuk toeristenboot op Donau (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na het zware scheepsongeval van 29 mei op de Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn een veertiende en een vijftiende lichaam teruggevonden....
  [naar artikel]
 27. Rechtbank Brugge: Man met kapotte taser nog steeds in de cel, ondanks betaling borg (19/10/2018 - VRT NWS)
  Een Iraakse man met een onbeperkte verblijfsvergunning in Nederland verblijft al weken in een cel in Charleroi, hoewel hij vrijgelaten werd onder borg. Hij zou vandaag voor de rechter in Brugge moeten verschijnen. "Maar door een juridische absurditeit kan hij niet eens zijn eigen proces bijwonen", zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck.
  [naar artikel]
 28. Officieren van in Gibraltar tegengehouden Iraanse olietanker op borg vrij (13/07/2019 - Metro)
  De kapitein en de drie hogere officieren van de in Gibraltar vastgehouden Iraanse tanker zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag gezegd, zo meldt de Gibraltar Chronicle. Er werden geen aanklachten geformuleerd tegen de vier. Nog volgens de politie gaat het onderzoek intussen gewoon door en blijft de Grace 1 aan de ketting. De autoriteiten in Gibraltar en de Britse Royal Navy hielden de supertanker, die onder Panamese vlag vaart, vorige week tegen voor Gibraltar. De kapitein en de drie officieren van de Grace 1 werden ervan verdacht dat ze van plan waren olie te leveren aan Syrië. Dat zou een schending zijn van Europese sancties. Vrijdag maakte het hoofd van de regering van Gibraltar, Fabian Picardo, nog bekend dat het schip 2,1 miljoen vaten ruwe olie aan boord heeft. Het Hooggerechtshof in Gibraltar vonniste dat het schip al zeker tot 21 juli niet mag uitvaren. Teheran ontkent intussen de beschuldigingen en spreekt van “piraterij”. bron: Belga Het bericht Officieren van in Gibraltar tegengehouden Iraanse olietanker op borg vrij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Opnieuw op borg vrijgelaten Albanees die wordt uitgewezen (30/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) staat opnieuw op het punt om een Albanees het land uit te zetten die op borgtocht is vrijgelaten. “Je betaalt een borgsom om uit de gevangenis te komen, niet om langer op het grondgebied te verblijven”, zo verklaarde directeur-generaal Freddy Roosemont maandagavond in het VRT-programma ‘Terzake’.
  [naar artikel]
 30. Chauffeur opgepakt die koelcontainer in Zeebrugge afleverde, drie anderen vrij op borg (27/10/2019 - De Morgen)
  In het onderzoek naar de dood van 39 mensen in een koelcontainer die vanuit Zeebrugge was verscheept, zijn intussen vijf arrestaties gebeurd. Drie van hen werden op borg vrijgelaten. Op basis van cruciale informatie van het Belgisch parket kon intussen de man gearresteerd worden die de container naar Zeebrugge bracht.
  [naar artikel]
 31. Koen Geens (CD&V): DVZ wél geïnformeerd over vrijlating op borg van illegale Albanese crimineel (19/07/2018 - VRT NWS)
  Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) was de Dienst Vreemdelingen er wel degelijk van op de hoogte gebracht dat de Albanese crimineel Safet Rustemi op borg was vrijgelaten. Toch is de man, die illegaal in ons land verbleef, vorig jaar op een vliegtuig naar Albanië gezet. Geens kreeg daarover een  aantal vragen met als hoofdtoon: hoe is zoiets mogelijk?
  [naar artikel]
 32. Minstens 15 doden bij scheepsramp Congo (20/04/2019 - De Tijd)
  18:33 De reddingsdiensten in Rwanda hebben zaterdag vijftien lichamen gevonden van slachtoffers van de scheepsramp op het Kivumeer in het oosten van de Democratische Republiek Congo in de nacht van maandag ...
  [naar artikel]
 33. Kapitein reddingsschip Sea Watch vrijgelaten, VN bezorgd om druk die Salvini op rechter uitoefent (18/07/2019 - VRT NWS)
  Carola Rackete, de Duitse kapitein van het reddingsschip Sea Watch, is vandaag vier uur lang verhoord en opnieuw vrijgelaten. Volgens haar advocaat mag ze terugkeren naar Duitsland. De VN-mensenrechtenraad uit zijn bezorgdheid over de zaak, en over de druk die de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini op de rechter probeert uit te oefenen. De Europese Unie zoekt intussen een uitweg voor het probleem van de reddingsacties.
  [naar artikel]
 34. Echtgenote van man die tientallen mensen doodschoot in nachtclub vrijgelaten (02/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De weduwe van de schutter die tientallen mensen in een nachtclub in het Amerikaanse Orlando heeft doodgeschoten, is woensdag op borg vrijgelaten. Dat berichtten Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 35. Bijna alle leden vrijgelaten van Brusselse bende die tiener voor 2.000 euro kocht en prostitueerde (06/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bijna alle verdachten van de Brusselse ‘Fioul Gang’, die een minderjarig meisje ‘gekocht’ en aangezet hebben tot prostitutie, zijn vrijgelaten onder borg. Dat meldt de Franstalige krant La Capitale. De onderzoeksrechter heeft hen vrijgelaten onder voorwaarden, kort nadat de maatregelen tegen het coronavirus van kracht werden. Slechts één verdachte, de 23-jarige leider van de bende, zou nog in de cel zitten, zes anderen die werden opgepakt zijn intussen vrijgelaten. Het Brusselse parket bevestigt noch ontkent de informatie.
  [naar artikel]
 36. 6-jarige vluchteling verdrinkt in Donau (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 6-jarig Iraaks jongetje is verdronken in de Bulgaarse Donau nadat de boot waar hij op zat was omgeslagen. Ook een 26-jarige Iraakse man is
  [naar artikel]
 37. [VIDEO] - Drone filmt adembenemende beelden van ijs op drift op Donau (12/01/2017 - De Redactie)
  Een drone heeft de schoonheid van gebroken ijs op de Donau in Boedapest, Hongarije, gefilmd. Het resultaat is indrukwekkend.
  [naar artikel]
 38. Spelersmakelaar Christophe Henrotay vrijgelaten op borg (23/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Spelersmakelaar Christophe Henrotay is door het hof van beroep in Monaco vrijgelaten na betaling van een borgsom van 250.000 euro. Dat melden La Dernière Heure en De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de spelersmakelaar.
  [naar artikel]
 39. Japanse rechter aanvaardt vrijlating van autobons Carlos Ghosn in ruil voor 8 miljoen euro borg (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De rechtbank in Tokio heeft dinsdag besloten dat de ex-topman van autobouwers Renault, Nissan en Mitsubishi, Carlos Ghosn, mag worden vrijgelaten op borgtocht. Dat melden verschillende Japanse media. Het bedrag van de borg werd vastgesteld op 1 miljard yen, omgerekend zo’n 8 miljoen euro. Mogelijk kan Ghosn vandaag al de gevangenis verlaten.
  [naar artikel]
 40. Voorzitster Catalaanse parlement vrijgelaten (10/11/2017 - VRT NWS)
  De voorzitster van het Catalaanse parlement Carme Forcadell is vrijgelaten op borg na een nacht in de gevangenis. Wellicht kan ze geen campagne voeren voor de  verkiezingen van 21 december. Samen met afgezet minister-president Carles Puigdemont trekt ze naar het Europees Hof voor de Mensenrechten. 
  [naar artikel]
 41. Migranten komen om bij oversteek Donau (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ten minste twee migranten zijn maandag verdronken toen ze probeerden de Donau over te steken. Volgens de politie kapseisde de boot waarop ze bij...
  [naar artikel]
 42. Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten (12/09/2019 - De Morgen)
  De voor drugshandel opgepakte Rotterdamse actrice Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten. Wel moet ze 5000 euro borg betalen. De rechtbank van Antwerpen heeft een verzoekschrift van Grives goedgekeurd, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan het Nederlandse AD.
  [naar artikel]
 43. Actrice die met drugs betrapt werd op Tomorrowland wordt voorlopig vrijgelaten (12/09/2019 - De Morgen)
  De voor drugshandel opgepakte Rotterdamse actrice Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten. Wel moet ze 5000 euro borg betalen. De rechtbank van Antwerpen heeft een verzoekschrift van Grives goedgekeurd, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan het Nederlandse AD.
  [naar artikel]
 44. Lichamen gevonden bij berging gezonken toeristenboot in Donau (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Hongarije is de politie met de berging begonnen van de toeristenboot die op 29 mei op de Donau in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter...
  [naar artikel]
 45. Lichaam in Donau gevonden 100 kilometer stroomafwaarts van Boedapest (03/06/2019 - Metro)
  Vijf dagen nadat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een boot is gezonken met aan boord 35 mensen is een lichaam uit de Donau gevist in Harta, een dorp 100 kilometer stroomafwaarts. Dat meldt de politie. De boot zonk woensdagnacht met 35 mensen aan boord: dertig Koreaanse toeristen, drie gidsen en twee Hongaarse bemanningsleden. Zeven mensen overleefden de ramp, en er werden zeven lichamen gevonden. Verder konden nog geen overlevenden of lichamen gevonden worden van de 21 vermisten. Volgens lokale experts zitten de meeste lichamen vermoedelijk vast in de boot maar het water is modderig, en de stroming is te sterk om veilig te duiken of om het wrak naar de oppervlakte te brengen. Door de zware regenval staat de rivier in Boedapest op dit moment 1,5 meter hoger dan gewoonlijk, wat het moeilijk maakt om het wrak te bereiken op de bodem. Het geborgen lichaam wacht nog op identificatie. De Hongaarse bemanningsleden onder wie de kapitein van de Hableany-boot zijn onder de vermisten. De kapitein van de Vikings Sigyn, een veel groter riviercruiseschip dat betrokken was bij het ongeval, is aangehouden. Er loop een onderzoek naar de 64-jarige Oekraïner voor “criminele nalatigheid op een openbare waterweg”. bron: Belga Het bericht Lichaam in Donau gevonden 100 kilometer stroomafwaarts van Boedapest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Politie haalt gezonken toeristenboot uit Donau (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Hongarije is de politie gestart met de berging van de toeristenboot die op 29 mei op de Donau in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter...
  [naar artikel]
 47. Overlevenden vragen 25 jaar na Estonia-scheepsramp nieuw onafhankelijk onderzoek (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Zweden en Estland is de scheepsramp op de Baltische Zee met de ferry Estonia van 25 jaar geleden herdacht. Overlevenden hebben van de...
  [naar artikel]
 48. Drama op de Donau (31/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  BOEDAPEST Elf opvarenden zijn verdronken en nog 21 anderen zijn vermist, nadat woensdagavond een plezierboot met 33 Zuid-Koreaanse toeristen aan boord in Boedapest in de Donau zonk. “Er is nog weinig hoop voor de vermisten”, aldus de reddingsdiensten.
  [naar artikel]
 49. Opnieuw twee lichamen gevonden in Donau na schipbreuk toeristenboot (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Donau in Hongarije zijn opnieuw twee slachtoffers gevonden van het scheepvaartongeval dat zich zes dagen geleden in Boedapest voordeed. Dat...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.