Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
18:16 uur

Ecolo komt met 10 prioriteiten voor Franse gemeenschap

Het Nieuwsblad

12/06/2019 - 13:58

Ecolo schuift tien prioriteiten naar voren voor de volgende Franse gemeenschapsregering. Dat deed de co-voorzitter van de Franstalige groenen Jean-Marc Nollet woensdag tijdens een ontmoeting met PS-kopstukken Elio Di Rupo en Paul Magnette, die in Wallonië en de Franse gemeenschap het initiatief hebben. Volgens Di Rupo zijn de voorstellen van Ecolo “zeer convergent” met het programma van de socialisten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waals regeerakkoord – Ecolo-leden zetten licht op groen voor regeringsdeelname in Wallonië en Franse Gemeenschap (12/09/2019 - Metro)
  In Wallonië en de Franse Gemeenschap komt er een paars-groene regering. Na PS en MR hebben de leden van Ecolo daarvoor donderdagavond iets voor elf uur het licht op groen gezet. bron: Belga Het bericht Waals regeerakkoord – Ecolo-leden zetten licht op groen voor regeringsdeelname in Wallonië en Franse Gemeenschap verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. PS, MR en Ecolo sluiten regeerakkoord over Waalse regering en Franse Gemeenschap (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  PS, MR en Ecolo hebben een regeerakkoord bereikt voor de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap. Dat akkoord wordt nog voorgelegd aan de verschillende partijinstanties, het is vooral afwachten of de leden van Ecolo zich kunnen vinden in de teksten.
  [naar artikel]
 3. Bénédicte Linard gaat onderhandelingen voor Ecolo in Franse gemeenschap leiden (26/07/2019 - Metro)
  Waals parlementslid Bénédicte Linard wordt ad interim fractieleider van Ecolo in het Frans gemeenschapsparlement. Die post is vacant sinds Barbara Trachte aangeduid is als staatssecretaris in de Brusselse regering. Linard zal voor Ecolo ook de onderhandelingen met het oog op een nieuwe regering voor de Franse gemeenschap leiden. Linard is romaniste van opleiding, en gaf les voor ze in 2012 in het Waals parlement terechtkwam. Tussen 2014 en 2018 was ze schepen van Financiën in Edingen, in de provincie Henegouwen. Op 26 mei trok Bénédicte Linard de Ecolo-lijst in de kieskring Doornik-Aat-Moeskroen. Ze wordt regelmatig genoemd voor een ministerpost in de Franse gemeenschapsregering. bron: Belga Het bericht Bénédicte Linard gaat onderhandelingen voor Ecolo in Franse gemeenschap leiden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. PS, MR en Ecolo sluiten regeerakkoord over Waalse regering en Franse Gemeenschap (09/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  PS, MR en Ecolo hebben een regeerakkoord bereikt voor de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap. Dat akkoord wordt nog voorgelegd aan de verschillende partijinstanties.
  [naar artikel]
 5. Ecolo spreekt van 'scharniermoment' over Waalse formatiegesprekken (27/06/2019 - Knack)
  'De ontmoetingen die we tot nu toe gehad hebben waren bijzonder nuttig', verklaarde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet nu het duo PS-Ecolo ontmoetingen heeft met het middenveld in het kader van de coalitieonderhandelingen op het niveau van Wallonië en de Franse Gemeenschap.
  [naar artikel]
 6. PS, MR en Ecolo hebben regeerakkoord voor Waalse regering en Franse Gemeenschap (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS, MR en Ecolo hebben een regeerakkoord bereikt voor de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap. Dat akkoord wordt nog voorgelegd...
  [naar artikel]
 7. PS en Ecolo starten tweedaagse gesprekken met middenveld (27/06/2019 - Metro)
  PS en Ecolo zijn vandaag in Brussel gestart met hun consultatiegesprekken met het maatschappelijk middenveld. De gesprekken passen in de vorming van een nieuwe Waalse regering en regering van de Franse Gemeenschap. PS en Ecolo beschikken samen niet over een meerderheid, maar werken aan een minderheidsregering die steun zoekt in het parlement. Gedurende twee dagen willen de onderhandelaars van PS en Ecolo spreken met onder meer de onderwijsnetten, ngo’s, arbeidsorganisatie Forem, enzovoort. “Vandaag zullen we de eerste reacties vanuit het middenveld krijgen. Ze kunnen reageren op de assen die wij naar voor hebben geschoven voor onze toekomstige regeerverklaringen. Dat is een primeur. Ik ga er daarom van uit dat vandaag en morgen alles gespeeld zal worden”, zo zei Ecolo-onderhandelaar Jean-Marc Nollet bij zijn aankomst aan het parlement van de Franse Gemeenschap. Morgen verhuizen de gesprekken naar Namen. bron: Belga Het bericht PS en Ecolo starten tweedaagse gesprekken met middenveld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Paars-groen in Wallonië is een feit: PS, MR en Ecolo keuren regeerakkoorden goed (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wallonië en de Franse Gemeenschap krijgen een paars-groene regering. De partijcongressen van PS, MR en Ecolo hebben donderdagavond de...
  [naar artikel]
 9. PS en Ecolo vragen Waalse parlementsleden om steun voor minderheidsregering (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De PS en Ecolo hebben aan alle parlementsleden van het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap twee documenten gestuurd die als richtsnoer kunnen...
  [naar artikel]
 10. Magnette over nota PS-Ecolo: 'De grote politieke keuzes zijn gemaakt' (05/07/2019 - Knack)
  De PS en Ecolo zijn bijna klaar met een nota met richtsnoeren die de tandem aan de parlementsleden wil presenteren in de hoop om een meerderheid te vinden voor de regeringsvorming in Wallonië en de Franse gemeenschap.
  [naar artikel]
 11. PVDA wijst samenwerking met PS en Ecolo af: “Nota is op maat van cdH” (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De PVDA wijst de ‘klaproosnota’ van PS en Ecolo af. Met het oog op de regeringsvorming in Wallonië en de Franse gemeenschap hebben de socialisten...
  [naar artikel]
 12. Ecolo stapt in geen enkele meerderheid voor volgende verkiezingen (23/08/2017 - De Redactie)
  Voor de volgende verkiezingen zal Ecolo niet toetreden tot de Brusselse regering of de regering van de Franse gemeenschap. Dat heeft covoorzitter Patrick Dupriez gezegd op La Première. Sinds het CDH op 19 juni met de PS brak, is de partij met de MR op zoek naar alternatieve meerderheden, maar op Ecolo hoeven ze dus niet te rekenen, maakte Dupriez nog eens duidelijk.
  [naar artikel]
 13. Ecolo stapt in geen enkele meerderheid voor volgende verkiezingen (23/08/2017 - Knack)
  Voor de volgende verkiezingen zal Ecolo niet toetreden tot de Brusselse regering of de regering van de Franse gemeenschap. Dat heeft covoorzitter Patrick Dupriez woensdag gezegd op La Première. Sinds het cdH op 19 juni met de PS brak is de partij met de MR op zoek naar alternatieve meerderheden, maar op Ecolo hoeven ze dus niet te rekenen, maakte Dupriez nog eens duidelijk.
  [naar artikel]
 14. Ecolo stapt in geen enkele meerderheid voor volgende verkiezingen (23/08/2017 - De Standaard)
  Voor de volgende verkiezingen zal Ecolo niet toetreden tot de Brusselse regering of de regering van de Franse gemeenschap. Dat heeft covoorzitter Patrick Dupriez woensdag gezegd op La Première. Sinds het cdH op 19 juni met de PS brak is de partij met de MR op zoek naar alternatieve meerderheden, maar op Ecolo hoeven ze dus niet te rekenen, maakte Dupriez nog eens duidelijk.
  [naar artikel]
 15. Ecolo stapt in geen enkele meerderheid voor volgende verkiezingen (23/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de volgende verkiezingen zal Ecolo niet toetreden tot de Brusselse regering of de regering van de Franse gemeenschap. Dat heeft covoorzitter
  [naar artikel]
 16. PS en Ecolo zoeken steun Waalse parlementsleden voor coalitie (05/07/2019 - De Tijd)
  19:58 PS en Ecolo vragen voor hun Klaproos-coalitie steun vanuit het parlement. Tegen dinsdag 9 juli moeten de parlementsleden van Wallonië en de Franse Gemeenschap kleur bekennen.
  [naar artikel]
 17. Nota PS-Ecolo: de grote politieke keuzes zijn gemaakt (05/07/2019 - Metro)
  De PS en Ecolo zijn bijna klaar met een nota met richtsnoeren die de tandem aan de parlementsleden wil presenteren in de hoop om een meerderheid te vinden voor de regeringsvorming in Wallonië en de Franse gemeenschap. “De politieke arbitrages zijn gebeurd”, bevestigde onderhandelaar Paul Magnette vanmiddag na een partijbureau van de PS. De herwerkte nota, waarvan de details nog verder verfijnd moeten worden, zou in de loop van vanavond of morgenochtend naar alle parlementsleden van het Waalse parlement en het parlement van de Franse Gemeenschap gestuurd worden, zo meldde Magnette, die “een positief en constructief” partijbureau had bijgewoond. Meer wou de burgemeester van Charleroi niet kwijt. De communicatie moet in overleg met Ecolo gebeuren, zonder twijfel later vandaag. Waals parlementslid Paul Furlan was alvast in zijn nopjes met de nota. “De nota heeft de totale steun van het partijbureau. Wij zijn helemaal tevreden.” De PS en Ecolo hebben de voorbije weken de opmerkingen van hun gesprekken met vertegenwoordigers van het middenveld geïntegreerd in een nota met grote krachtlijnen die de basis zou kunnen vormen voor een eventuele regeringsverklaring in Wallonië en de Franse gemeenschap. Ze gaan de nota aan de parlementsleden presenteren, in de hoop dat er minstens drie bereid zijn de regeringsverklaring te steunen. PS en Ecolo komen drie zetels tekort voor een meerderheid in het Waalse parlement. bron: Belga Het bericht Nota PS-Ecolo: de grote politieke keuzes zijn gemaakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Ecolo zet licht op groen voor onderhandelingen met PS (21/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De federatieraad van Ecolo heeft vrijdagavond het licht op groen gezet om onderhandelingen met de PS op te starten over een “basisnota”. Die tekst moet de grote lijnen uitzetten van een regeerverklaring voor het Waalse gewest en de Franse Gemeenschap (Fédération Wallonie-Bruxelles). Dat meldden de Franstalige groenen na afloop van de vergadering.
  [naar artikel]
 19. Ecolo zet licht op groen voor onderhandelingen met PS (21/06/2019 - De Morgen)
  De federatieraad van Ecolo heeft vrijdagavond het licht op groen gezet om onderhandelingen met de PS op te starten over een “basisnota”. Die tekst moet de grote lijnen uitzetten van een regeerverklaring voor het Waalse gewest en de Franse Gemeenschap (Fédération Wallonie-Bruxelles). Dat meldden de Franstalige groenen na afloop van de vergadering.
  [naar artikel]
 20. PS en Ecolo zoeken steun voor hun plannen bij parlementsleden (05/07/2019 - De Standaard)
  PS en Ecolo hebben de documenten met hun visie voor Wallonië en de Franse Gemeenschap naar alle Waalse parlementsleden gestuurd. De twee partijen hebben samen geen meerderheid en zoeken nu steun voor een minderheidsregering.
  [naar artikel]
 21. PS en Ecolo klaar om nota aan parlementsleden voor te leggen (06/07/2019 - De Morgen)
  De PS en Ecolo zijn bijna klaar met een nota met richtsnoeren die de tandem aan de parlementsleden wil presenteren in de hoop een meerderheid te vinden voor de regeringsvorming in Wallonië en de Franse gemeenschap. ‘De politieke arbitrages zijn gebeurd’, bevestigde onderhandelaar Paul Magnette na een partijbureau van de PS.
  [naar artikel]
 22. 'Geen coalitiewissel meer in Brussel en Franse gemeenschap voor 2019' (30/08/2017 - De Tijd)
  07:54 Er komt geen coalitiewissel meer in Brussel en in de Franse gemeenschap voor de verkieizingen van 2019. Tot die conclusie komt de Franstalige krant Le Soir, nadat Défi-topman Olivier Maingain maandaga...
  [naar artikel]
 23. Volgende stap in Wallonië: Ecolo zet licht op groen voor onderhandelingen met PS (22/06/2019 - VRT NWS)
  De federatieraad van Ecolo heeft vrijdagavond het licht op groen gezet om onderhandelingen met de PS op te starten over een "basisnota". Die tekst moet de grote lijnen uitzetten van een regeerverklaring voor het Waalse gewest en de Franse Gemeenschap. Dat meldden de Franstalige groenen na afloop van de vergadering.
  [naar artikel]
 24. PS en Ecolo 'laten alle deuren open' en lonken naar het CDH (en PTB) (28/06/2019 - Knack)
  'We moeten alle deuren openlaten.' Dat was de boodschap van PS-voorzitter Elio Di Rupo en zijn Ecolo-collega Jean-Marc Nollet aan het einde van twee dagen van raadplegingen van het maatschappelijke middenveld in het kader van de vorming de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap.
  [naar artikel]
 25. Ecolo spreekt van “scharniermoment” en “zeer nuttige ontmoetingen” voor Waalse formatie (27/06/2019 - Metro)
  “De ontmoetingen die we tot nu toe gehad hebben waren bijzonder nuttig. Zo hebben we de vinger kunnen leggen op punten die we vergeten waren”, verklaarde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet in het Parlement van de Franse Gemeenschap, waar het duo PS-Ecolo nog de hele dag ontmoetingen heeft met het middenveld in het kader van de coalitieonderhandelingen op het niveau van Wallonië en de Franse Gemeenschap. De ontmoetingen vandaag stonden in het teken van de gemeenschapsbevoegdheden. Beide partijen hebben reeds vertegenwoordigers ontmoet van het leerplichtonderwijs, de academische wereld, het onderzoek en cultuur. Om 14 uur schoven de mediavertegenwoordigers rond de tafel voor een onderhoud dat anderhalf uur moest duren. “De bijdragen van de mensen die ons ontmoeten zijn erg vruchtbaar en kunnen onze krachtlijnen voeden en verduidelijken”, aldus Nollet die de discussies met het middenveld omschreef als een ‘scharniermoment’. “Het is belangrijk dat wat vandaag gebeurt ook tijdens heel de legislatuur voortgezet kan worden”, besloot de Ecolo-topman, die ook het belang van de band tussen Wallonië en de Franse Gemeenschap benadrukte. Vandaag ontmoeten de onderhandelaars van socialisten en groen ook de sector van jeugd en kinderen, democratie, burgerschap, gezondheid en sociale zekerheid aan bod. Morgen verhuizen de onderhandelaars naar Namen voor een nieuwe serie contacten, die ditmaal verband houden met de bevoegdheden van het Waals Gewest. bron: Belga Het bericht Ecolo spreekt van “scharniermoment” en “zeer nuttige ontmoetingen” voor Waalse formatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Derde ontmoeting PS – Ecolo om de “kern van een programma” te smeden (19/06/2019 - Metro)
  Op de derde ontmoeting tussen PS en Ecolo, vandaag in Namen, moet “samen gewerkt worden aan een kern van een programma” dat aan de andere parlementsleden zal worden voorgelegd. Dat verklaarde PS-voorzitter Elio Di Rupo bij zijn aankomst aan het Waals Parlement. “We gaan eerst antwoorden op de tweemaal tien voorstellen die Ecolo ons heeft voorgelegd en dan een werkagenda opstellen. Zoals Ecolo gevraagd heeft zullen we samen proberen te werken aan de kern van een programma. Eens die nota klaar is, zal hij aan de leden van het Waals Parlement en het Parlement van de Franse gemeenschap worden voorgelegd”, lichtte hij toe. “Momenteel proberen we een gezamenlijke programma met Ecolo uit te werken”, vatte Di Rupo het samen. Hij wees erop dat zowel cdH als PVDA zich teruggetrokken hebben uit de onderhandelingen. “We gaan dus verder met degenen waarmee punten van overeenkomst hebben. En dat is Ecolo”, vulde Paul Magnette aan. Komt de piste van een minderheidsregering PS-Ecolo met steun van parlementsleden van andere partijen, die Magnette vorige week lanceerde, nu op tafel? “Daar zijn we niet aan toe. We zijn nog niet eens in de onderhandelingsfase. Momenteel ontvangt de partij die aan zet is, wie ze wil”, nuanceerde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet. “Op de vergadering van vandaag moeten het antwoord van de PS op onze voorstellen krijgen. Er is absoluut geen sprake van een kartel”, vervolgde Nollet, voor wie de belangrijkste vraag blijft: hoe kunnen we opties vinden die een meerderheid krijgen in het parlement. De gebruikelijke onderhandelingskoppels – Di Rupo en Magnette voor de PS, Nollet en Stéphane Hazée voor Ecolo – krijgen vandaag versterking van Laurette Onkelinx (PS) en Barbara Trachte (Ecolo) als vertegenwoordigers van de Franse Gemeenschap. bron: Belga Het bericht Derde ontmoeting PS – Ecolo om de “kern van een programma” te smeden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. PS, MR en Ecolo dichtbij akkoord (09/09/2019 - De Tijd)
  06:53 Een nachtelijke marathonvergadering om de paarsgroene gesprekken voor de regering van het Waals Gewest en van de Franse Gemeenschap af te ronden, is deze morgen mislukt. Maandagnamiddag hernemen MR, P...
  [naar artikel]
 28. Ecolo-kopman Nollet betreurt de “cinema” van PS en PVDA (12/06/2019 - Metro)
  In de gesprekken voor de vorming van een nieuwe Waalse regering praat de top van de PS vandaag in Brussel met een delegatie van Ecolo. Voor aanvang wou Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet niet veel woorden vuilmaken aan de gespannen ontmoeting tussen PS en PVDA gisteren. De PVDA voelt zich niet gerespecteerd door de PS en past voor een nieuw gesprek morgen. Ecolo-topman Nollet spreekt van een “cinema”. De gesprekken vandaag vinden plaats in het parlement van de Franse Gemeenschap. Parallel met de onderhandelingen voor het Waals Gewest wordt er ook over de Franse Gemeenschap gepraat. Ecolo zal er de eigen voorstellen rond onderwijs, kinderopvang en cultuur toelichten. “Al die zaken verdienen beter dan de cinema die ik gisteren heb gezien”, zei Nollet. Veel meer wou Nollet niet kwijt. “Ik ga niet in de val trappen om door van deze zeer belangrijke ontmoeting een communicatieshow te maken”, zei Nollet nog. De ontmoeting tussen de PS en de PVDA gisteren is uitgedraaid op een breuk. De PS wil de PVDA morgen nog eens terug zien, maar de PVDA heeft daar geen zin in. “We komen niet”, zei Raoul Hedebouw. “De PS zit al met het hoofd elders. De socialisten moeten stoppen met ons als onnozelaars te behandelen en ons respecteren”. bron: Belga Het bericht Ecolo-kopman Nollet betreurt de “cinema” van PS en PVDA verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Franse gemeenschap keurt ontwerpdecreet goed voor toelatingsexamen artsen en tandartsen (23/11/2016 - Knack)
  De regering van de Federatie Wallonië-Brussel zal vandaag woensdag het ontwerp van decreet goedkeuren om vanaf volgend academiejaar een toelatingsexamen voor artsen en tandartsen te organiseren. De Franse gemeenschap komt zo tegemoet aan de eisen van de federale overheid.
  [naar artikel]
 30. Franse Gemeenschap voorziet tekort van 200 miljoen euro in 2017 (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse Gemeenschapsregering heeft vandaag haar ontwerpbegroting voor volgend jaar gepresenteerd. De Franse Gemeenschap gaat uit van een tekort
  [naar artikel]
 31. Duo PS-Ecolo rondt raadpleging middenveld af: “Alle deuren openlaten” (28/06/2019 - De Morgen)
  “We moeten alle deuren openlaten.” Dat was de boodschap van PS-voorzitter Elio Di Rupo en zijn Ecolo-collega Jean-Marc Nollet aan het einde van twee dagen van raadplegingen van het maatschappelijke middenveld in het kader van de vorming de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap.
  [naar artikel]
 32. PS vraagt aan Ecolo om onderhandelingen op te starten voor Waalse regering (21/06/2019 - De Morgen)
  De PS vraagt Ecolo formeel om onderhandelingen op te starten voor de vorming van een Waalse regering en een regering van de Franse Gemeenschap. Dat heeft het PS-partijbureau vrijdag beslist.
  [naar artikel]
 33. TF1 moet regels Franse gemeenschap in ons land respecteren (03/10/2017 - VRT NWS)
  TF1 zal bij het uitzenden van reclame zowel de Franse als Belgische spelregels moeten naleven. Dat zegt minister van Media van de Franse gemeenschap Jean-Claude Marcourt (PS) nu de Franse zender reclameboodschappen uitzendt die op de Belgische markt zijn gericht.
  [naar artikel]
 34. PTB wijst 'Klaproosnota' van PS en Ecolo af (07/07/2019 - De Tijd)
  16:56 Extreemlinks vindt dat de nota die socialisten en groenen afgeleverd hebben om een regering te vormen in Wallonië en de Franse Gemeenschap vooral op maat van cdH gemaakt is.
  [naar artikel]
 35. Ecolo legt scherpe eisen op tafel voor nieuwe meerderheid in regeringen (21/06/2017 - Knack)
  Ecolo vraagt een grondige hertekening van de politieke en publieke structuren, een volledige decumul, en een versterkte burgerparticipatie. 'Dit lijstje heeft meer weg van een uitstalraam voor politieke vernieuwing dan van een onderhandelingsnota met prioriteiten,' zegt politoloog Nicolas Bouteca (UGent).
  [naar artikel]
 36. Di Rupo wordt Waals minister-president (13/09/2019 - De Tijd)
  06:22 Wallonië en de Franse Gemeenschap krijgen een paars-groene regering. De partijcongressen van PS, MR en Ecolo hebben de regeerakkoorden van begin deze week goedgekeurd.
  [naar artikel]
 37. Reynders wil besparen op regering Franse gemeenschap (16/09/2017 - De Standaard)
  Vicepremier Didier Reynders (MR) wil dat de Franse gemeenschap enkel nog geleid wordt door ministers van het Waalse en Brusselse gewest. Dat zegt hij zaterdag in een interview met Le Soir. ‘Ik weet niet wat ministers van de Franse gemeenschap ‘s ochtends denken als ze zich scheren, maar in elk geval niet aan wat ze in de loop van de dag zullen doen’, zegt hij met een boutade.
  [naar artikel]
 38. Schuld Franse gemeenschap explodeert (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De schuldgraad van de Franse gemeenschap is aan het exploderen. Dat blijkt uit cijfers van de universiteit van Namen die in Le Soir staan. In 1999...
  [naar artikel]
 39. Franse Gemeenschap stevent af op begrotingstekort van 600 miljoen (27/09/2019 - De Tijd)
  11:16 Frédéric Daerden, begrotingsminister van de Franse Gemeenschap, wil niet tot elke prijs een evenwicht nastreven tegen 2024.
  [naar artikel]
 40. Demotte pleit voor een sterke Franse gemeenschap (27/09/2017 - De Standaard)
  Na de politieke crisis van de voorbije zomer en de spanningen tussen PS en cdH, maar ook wegens het sterker wordende regionalisme, is het volgens minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte (PS) 'meer dan ooit nodig' om de ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’ krachtdadig te besturen. Dat heeft Demotte woensdag gezegd in zijn toespraak naar aanleiding van de Dag van de Franse Gemeenschap. 'Onze bevoegdheden zijn essentieel voor onze toekomst', zei hij.
  [naar artikel]
 41. PS en Ecolo vragen Waalse parlementsleden om hun project te beoordelen (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De PS en Ecolo hebben vrijdagavond aan alle parlementsleden van het Waalse gewest en de Franse gemeenschap twee documenten toegestuurd die als richtsnoeren kunnen dienen voor eventuele regeringsverklaringen in deze entiteiten. De Franstalige socialisten en groenen, die samen geen meerderheid hebben, vragen de parlementsleden om tegen dinsdag mee te delen of ze “de vorming van een regering” willen steunen op basis van dit project van “sociale en ecologische transitie”.
  [naar artikel]
 42. Nollet: “tijd om politieke keuzes te maken voor Waalse formatie”, PS onderhandelt met MR & Ecolo (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De onderhandelingen over de vorming van nieuwe regeringen voor het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap naderen hun ontknoping. Het moment is...
  [naar artikel]
 43. Duo PS-Ecolo rondt raadpleging middenveld af: "alle deuren openlaten" (28/06/2019 - VRT NWS)
  "We moeten alle deuren openlaten." Dat was de boodschap van PS-voorzitter Elio Di Rupo en zijn Ecolo-collega Jean-Marc Nollet aan het einde van twee dagen van raadplegingen van het maatschappelijke middenveld in het kader van de vorming de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap. 
  [naar artikel]
 44. Waalse formatie – Charles Michel geeft begin volgende week reactie op nota van PS en Ecolo (06/07/2019 - Metro)
  MR-voorzitter Charles Michel zal begin volgende week de reactie van zijn partij geven op de twee nota’s die PS en Ecolo vrijdag bezorgd hebben aan alle parlementsleden van het Waalse gewest en de Franse gemeenschap. De partij wijst er vrijdagavond al op dat PS en Ecolo niet over een meerderheid beschikken “noch in aantal kiezers, noch in aantal zetels” in de parlementen van het Waalse gewest en de Franse gemeenschap. “De MR herhaalt zijn oproep tot zin voor verantwoordelijkheid om stabiele en solide regeringen te krijgen die de uitdagingen waarme we geconfronteerd worden kunnen aangaan”, aldus nog de partij in een mededeling. De verschillende MR-parlemetnsleden zullen de twee documenten analyseren, klinkt het nog. PS en Ecolo bezorgden vrijdagavond de documenten die als richtsnoeren kunnen dienen voor eventuele regeringsverklaringen in deze twee entiteiten. De Franstalige socialisten en groenen, die samen geen meerderheid hebben, vragen de parlementsleden om tegen dinsdag mee te delen of ze “de vorming van een regering” willen steunen op basis van dit project van “sociale en ecologische transitie”. bron: Belga Het bericht Waalse formatie – Charles Michel geeft begin volgende week reactie op nota van PS en Ecolo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Burn-out goed voor 30.000 afwezigheidsdagen bij Franse gemeenschap (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In 2015 zijn de ambtenaren van de Franse gemeenschap alles samen 30.468 dagen afwezig geweest door een burn-out. Dat berichten de kranten van
  [naar artikel]
 46. Ecolo blijft open staan voor initiatieven (05/06/2019 - Metro)
  Ecolo blijft open staan voor initiatieven, hetzij van de federale informateurs, hetzij van de regionale initiatiefnemers. Dat zegt de partij na de aankondiging dat cdH voor de oppositie kiest. “De covoorzitters nemen akte van de beslissing van cdH om zich vanaf nu volledig af te sluiten van alle contacten voorafgaand aan een eventuele onderhandeling voor de vorming van een regering voor Brussel, Wallonië, de Franse gemeenschap of voor het federale niveau”, stellen Jean-Marc Nollet en Zakia Khattabi. “Ecolo zal blijven ingaan op eventuele initiatieven van de federale of de regionale informateurs.” PS wil niet reageren op de beslissing van cdH. De Franstalige socialisten gaan door met hun consultaties in de gewesten. bron: Belga Het bericht Ecolo blijft open staan voor initiatieven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Waalse formatie – MR en cdH geven begin volgende week reactie op nota van PS en Ecolo (06/07/2019 - Metro)
  MR-voorzitter Charles Michel zal begin volgende week de reactie van zijn partij geven op de twee nota’s die PS en Ecolo vrijdag bezorgd hebben aan alle parlementsleden van het Waalse gewest en de Franse gemeenschap. Ook cdH wacht tot begin volgende week om formeel te reageren. MR wees er vrijdagavond al op dat PS en Ecolo niet over een meerderheid beschikken “noch in aantal kiezers, noch in aantal zetels” in de parlementen van het Waalse gewest en de Franse gemeenschap. “De MR herhaalt zijn oproep tot zin voor verantwoordelijkheid om stabiele en solide regeringen te krijgen die de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, kunnen aangaan”, aldus nog de partij in een mededeling. De verschillende MR-parlemetnsleden zullen de twee documenten analyseren, klinkt het nog. “De nota wordt momenteel intern geanalyseerd”, melden de christendemocraten. PS en Ecolo bezorgden vrijdagavond de documenten die als richtsnoeren kunnen dienen voor eventuele regeringsverklaringen in deze twee entiteiten. De Franstalige socialisten en groenen, die samen geen meerderheid hebben, vragen de parlementsleden om tegen dinsdagnamiddag mee te delen of ze “de vorming van een regering” willen steunen op basis van dit project van “sociale en ecologische transitie”. bron: Belga Het bericht Waalse formatie – MR en cdH geven begin volgende week reactie op nota van PS en Ecolo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Waalse regering is rond (09/09/2019 - De Tijd)
  16:53 De PS, MR en Ecolo hebben een regeerakkoord op zak voor de Waalse regering en de regering van de Franse gemeenschap.
  [naar artikel]
 49. Lutgen (cdH): 'Geen probleem als we in de oppositie belanden' (19/06/2017 - Knack)
  CdH-voorzitter Benoît Lutgen zei in Terzake dat hij de hand reikt naar MR, Ecolo en Défi om een nieuwe coalitie te vormen in de Waalse en Brusselse Gewest en de Franse Gemeenschap.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.