Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
19:46 uur

Marine Le Pen moet voor rechtbank verschijnen na verspreiden IS-foto's op Twitter

Het Laatste Nieuws

12/06/2019 - 14:23

De voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN), Marine Le Pen, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Marine Le Pen kan vervolgd worden na IS-foto’s op Twitter (02/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Europees Parlement heeft donderdag de parlementaire onschendbaarheid van FN-kopvrouw Marine Le Pen opgeheven. Het Franse gerecht had daarop aangedrongen nadat de presidentskandidate gewelddadige foto’s van terreurgroep IS verspreid had via twitter.
  [naar artikel]
 2. Marine Le Pen in verdenking gesteld na tweets met foto's van IS-geweld (01/03/2018 - VRT NWS)
  Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front National (FN), wordt door het Franse openbare ministerie vervolgd omwille van enkele tweets die ze in december 2015 heeft gestuurd met foto's van IS-geweld. Voor het verspreiden van gewelddadige beelden kan ze een celstraf tot 3 jaar en een boete van 75.000 euro krijgen.
  [naar artikel]
 3. Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken omdat ze IS-foto's deelde op Twitter (20/09/2018 - De Morgen)
  Marine Le Pen, kopstuk van extreemrechts in Frankrijk, is zeer verontwaardigd over de beslissing van een Franse rechter uit Nanterre die haar psychiatrisch wil laten doorlichten, omdat ze in 2015 foto's van gruweldaden van Islamitische Staat had verspreid op Twitter. Ze liet al weten dat ze het onderzoek weigert
  [naar artikel]
 4. Marine Le Pen in verdenking gesteld na delen foto’s met IS-geweld op Twitter (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Marine Le Pen is in Frankrijk in verdenking gesteld omdat ze foto’s van geweld door terreurgroep Islamitische Staat (IS) had gedeeld. Dat meldt het Franse parket.
  [naar artikel]
 5. Marine Le Pen in verdenking gesteld na delen foto's met IS-geweld op Twitter (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marine Le Pen is in Frankrijk in verdenking gesteld omdat ze foto's van geweld door terreurgroep Islamitische Staat (IS) had gedeeld. Dat meldt het...
  [naar artikel]
 6. Tweede man in beschuldiging gesteld voor verspreiden video (20/03/2019 - Metro)
  De rechtbank in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch heeft vandaag een 44-jarige man in beschuldiging gesteld omdat hij op Facebook een video heeft gedeeld van de dader van de aanslagen op twee moskeeën vorige vrijdag. De 44-jarige Philip Arps werd gisteren gearresteerd, vijf dagen na de aanslagen waarbij 50 doden vielen en tientallen mensen gewond raakten. Hij is in beschuldiging gesteld voor het verspreiden van aanstootgevend materiaal en werd in voorlopige hechtenis geplaatst. Hij moet opnieuw verschijnen op 15 april. Ook een 18-jarige werd maandag aangeklaagd door dezelfde rechtbank in Christchurch voor het verspreiden van de video. Beide riskeren een celstraf van veertien jaar. Bron: Belga   Het bericht Tweede man in beschuldiging gesteld voor verspreiden video verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Marine Le Pen in verdenking gesteld na delen foto’s met IS-geweld op Twitter (01/03/2018 - Metro)
  Marine Le Pen is in Frankrijk in verdenking gesteld omdat ze foto’s van geweld door terreurgroep Islamitische Staat (IS) had gedeeld. Dat meldt het parket. De voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front national had foto’s waarop IS gewelddaden pleegde, in december 2015 op Twitter verspreid. Ze was toen europarlementariër. Een rechter in Nanterre, bij Parijs, stelde haar in verdenking voor de “verspreiding van gewelddadige beelden”. Daarvoor kan ze 3 jaar cel en een boete van 75.000 euro krijgen. In maart 2017 hief het Europees parlement haar parlementaire onschendbaarheid op, op vraag van het Franse gerecht. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 8. EU-parlement heft immuniteit Le Pen op (02/03/2017 - De Tijd)
  12:44 FN-kopvrouw Marine Le Pen is haar parlementaire onschendbaarheid kwijt na het verspreiden van gewelddadige foto's van terreurgroep IS.
  [naar artikel]
 9. Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken omdat ze IS-foto's deelde op Twitter (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marine Le Pen, kopstuk van extreemrechts in Frankrijk, is zeer verontwaardigd over de beslissing van een Franse rechter uit Nanterre die haar...
  [naar artikel]
 10. Hoofdinspecteur vrijgesproken voor verspreiden omstreden foto van politica Jinnih Beels (14/05/2018 - De Standaard)
  Een 37-jarige politie-inspecteur uit de zone Mechelen-Willebroek, die terechtstond voor het verspreiden van en het aanzetten tot racisme, is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Mechelen. De man maakte een bewerkte foto van politica Jinnih Beels, toenmalig hoofd Diversiteit, en deelde die via WhatsApp.
  [naar artikel]
 11. Agent (37) vrijgesproken voor verspreiden van omstreden foto van politica Jinnih Beels (14/05/2018 - De Standaard)
  Een 37-jarige politieman uit de zone Mechelen-Willebroek, die terechtstond voor het verspreiden van en het aanzetten tot racisme, is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Mechelen. De man, Bert V.L., maakte een bewerkte foto van politica Jinnih Beels, toenmalig hoofd diversiteit, en deelde die via WhatsApp.
  [naar artikel]
 12. Agent (37) vrijgesproken voor verspreiden van racistische foto van politica Jinnih Beels (14/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een 37-jarige politieman uit de zone Mechelen-Willebroek, die terechtstond voor het verspreiden van en het aanzetten tot racisme, is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Mechelen. De man, Bert V.L., maakte een bewerkte foto van politica Jinnih Beels, toenmalig hoofd diversiteit, en deelde die via WhatsApp.
  [naar artikel]
 13. Koppel gearresteerd voor verspreiden van foto’s van overleden voetballer Sala op het net (30/04/2019 - Metro)
  De Britse politie van Wiltshire heeft twee personen opgepakt voor het onrechtmatig in bezit krijgen en het verspreiden van een foto in het lijkenhuis van de dodelijk verongelukte Argentijnse voetballer Emiliano Sala. Een vrouw van 48 jaar en een man van 62 jaar zijn in voorlopige hechtenis genomen. Dat heeft de Britse politie gemeld. De foto toont de 28-jarige voetballer van de Britse ploeg Cardiff die op 28 januari bij een vliegtuigcrash om het leven kwam, toen hij van Frankrijk onderweg was naar Wales. Het wrak van het vliegtuig werd pas twee weken later gelokaliseerd. Volgens de lijkschouwing overleed de voetballer door verwondingen aan het hoofd en de romp. De foto dook in februari op Twitter op en werd vandaar op andere socialmedia-pagina’s verspreid. Twitter haalde de foto snel van het net. De politie kon geen sporen van braak vinden in het lijkenhuis. Onderzoek bij het personeel van het lijkenhuis leverde ook niets op. De politie vroeg om de foto niet verder te delen via sociale media. Bron: Belga   Het bericht Koppel gearresteerd voor verspreiden van foto’s van overleden voetballer Sala op het net verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. R. Kelly moet vandaag weer in de rechtbank verschijnen (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  R. Kelly moet vandaag weer voor de rechtbank verschijnen wegens tien aanklachten van seksueel misbruik. Kelly wordt ervan verdacht vier vrouwen,...
  [naar artikel]
 15. Nee, de baas mag die gênante foto’s van het eindejaarsfeestje niet zomaar online zetten (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Eindejaar en dus feestjes. Ook op het werk. En geen feestje zonder foto’s. Soms foto’s die je liever niet ziet verschijnen. Moet je zomaar aanvaarden dat je wordt gefotografeerd? En dat die foto’s nadien op het intranet, de website of de Facebookpagina van het bedrijf verschijnen? Nee, zegt Liesa Boghaert, advocate bij time.lex, gespecialiseerd in privacy en intellectueel eigendomsrecht.
  [naar artikel]
 16. Europees Parlement heft onschendbaarheid Marine Le Pen op (02/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Parlement heeft donderdag de parlementaire onschendbaarheid van FN-kopvrouw Marine Le Pen opgeheven. Het Franse gerecht had daarop aangedrongen nadat de presidentskandidate gewelddadige foto’s van terreurgroep IS verspreid had via twitter.
  [naar artikel]
 17. Uitbater van Tieltse slachthuis moet voor rechter verschijnen (25/02/2019 - Knack)
  De uitbater van het Exportslachthuis in Tielt moet maandag voor de correctionele rechtbank van Ieper verschijnen. Hij moet zich verantwoorden voor inbreuken op het dierenwelzijn. De wet voorziet in een gevangenisstraf van een tot zes maanden en boetes tot 2.000 euro.
  [naar artikel]
 18. Weinstein moet dinsdag al terug voor gerecht verschijnen (01/06/2018 - De Morgen)
  Ex-filmmagnaat Harvey Weinstein (66) moet komende week al voor een rechtbank in New York verschijnen voor het formeel voorlezen van de aanklacht. Eerder was gezegd dat Weinstein pas in juli een volgende keer voor de rechter moest verschijnen. 
  [naar artikel]
 19. Marine Le Pen heeft haar anonieme dekmantel op Twitter opgeblazen (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Marine Le Pen, de voorzitster van het extreemrechtse Front National, gebruikt op Twitter een anonieme account met het pseudoniem Anne Lalanne. De
  [naar artikel]
 20. Belspelmeisje moet voor rechter verschijnen (19/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Voormalig belspelmeisje Lynn Pelgroms (32) moet vandaag voor de correctionele rechtbank verschijnen. Ze wordt door een leverancier van sierhaarden beticht van oplichting.
  [naar artikel]
 21. Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken (20/09/2018 - Metro)
  Marine Le Pen, kopstuk van extreemrechts in Frankrijk, is zeer verontwaardigd over de beslissing van een Franse rechter uit Nanterre die haar psychiatrisch wil laten doorlichten, omdat ze in december 2015 foto’s van gruweldaden van Islamitische Staat (IS) had verspreid op Twitter. Marine Le Pen wordt “verspreiding van gewelddadige beelden” ten laste gelegd. “Omdat ik de gruwel van IS afkeur, moet ik me psychiatrisch laten onderzoeken? Hoe ver zullen ze het nog drijven? “, reageert Le Pen met retorische vragen. Marine Le Pen had op 16 december 2015 foto’s getweet met gruwelijkheden van IS. Ze deed dat in een reactie op journalist Jean-Jacques Bourdin die had gewezen op de gelijkenissen tussen IS en FN (Front National, de vroegere naam van de partij van Le Pen, nu is het RN, Rassemblement National). Op de foto’s was een Syrische soldaat te zien die vermorzeld werd door een tank, een Jordaanse piloot die levend in brand was gestoken in een kooi en een foto van de Amerikaanse journalist James Foley, die onthoofd was. De tweet werd verstuurd een maand nadat in Parijs 130 doden vielen bij terreurdaden van IS-sympathisanten en het zorgde voor veel ophef in Frankrijk. In het Franse parlement heeft Le Pen al luidkeels laten weten dat ze zich niet zal onderwerpen aan zo een onderzoek. “Ik wil wel eens zien hoe ze mij daartoe kunnen verplichten”, aldus Le Pen. Haar aanhangers op Twitter bazuinen uit dat mensen gek laten verklaren klassieke methodes waren van de sovjets. De extreem-linkse leider Jean-Luc Mélenchon heeft op Twitter al te kennen gegeven dat “men niet met dergelijke methodes de aanhang van extreemrechts zal doen verminderen.” Volgens Mélenchon is Marine Le Pen politiek verantwoordelijk voor haar politieke daden. Bron: Belga   Het bericht Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken (20/09/2018 - Metro)
  Marine Le Pen, kopstuk van extreemrechts in Frankrijk, is zeer verontwaardigd over de beslissing van een Franse rechter uit Nanterre die haar psychiatrisch wil laten doorlichten, omdat ze in december 2015 foto’s van gruweldaden van Islamitische Staat (IS) had verspreid op Twitter. Marine Le Pen wordt “verspreiding van gewelddadige beelden” ten laste gelegd. “Omdat ik de gruwel van IS afkeur, moet ik me psychiatrisch laten onderzoeken? Hoe ver zullen ze het nog drijven? “, reageert Le Pen met retorische vragen. Marine Le Pen had op 16 december 2015 foto’s getweet met gruwelijkheden van IS. Ze deed dat in een reactie op journalist Jean-Jacques Bourdin die had gewezen op de gelijkenissen tussen IS en FN (Front National, de vroegere naam van de partij van Le Pen, nu is het RN, Rassemblement National). Op de foto’s was een Syrische soldaat te zien die vermorzeld werd door een tank, een Jordaanse piloot die levend in brand was gestoken in een kooi en een foto van de Amerikaanse journalist James Foley, die onthoofd was. De tweet werd verstuurd een maand nadat in Parijs 130 doden vielen bij terreurdaden van IS-sympathisanten en het zorgde voor veel ophef in Frankrijk. In het Franse parlement heeft Le Pen al luidkeels laten weten dat ze zich niet zal onderwerpen aan zo een onderzoek. “Ik wil wel eens zien hoe ze mij daartoe kunnen verplichten”, aldus Le Pen. Haar aanhangers op Twitter bazuinen uit dat mensen gek laten verklaren klassieke methodes waren van de sovjets. De extreem-linkse leider Jean-Luc Mélenchon heeft op Twitter al te kennen gegeven dat “men niet met dergelijke methodes de aanhang van extreemrechts zal doen verminderen.” Volgens Mélenchon is Marine Le Pen politiek verantwoordelijk voor haar politieke daden. Bron: Belga   Het bericht Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Weinstein moet dinsdag al terug voor gerecht verschijnen (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-filmmagnaat Havey Weinstein (66) moet al komende week verschijnen voor een rechtbank in New York voor het formele voorlezen van de aanklacht....
  [naar artikel]
 24. Patiënt die vrouw doodsloeg nadat hij wegliep uit ziekenhuis Heusden moet voor correctionele rechtbank verschijnen (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 47-jarige Houthalenaar die in februari vorig jaar 1 vrouw om het leven bracht en zes andere personen verwondde nadat hij uit de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Heusden-Zolder was weggelopen moet dan toch voor de correctionele rechtbank verschijnen. Dat heeft de raadkamer vandaag beslist.
  [naar artikel]
 25. Uitbater van Tielts slachthuis moet voor rechter verschijnen: “Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten” (22/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De uitbater van het Exportslachthuis in Tielt moet maandag voor de correctionele rechtbank van Ieper verschijnen. Hij moet zich verantwoorden voor inbreuken op het dierenwelzijn. De wet voorziet in een gevangenisstraf van een tot zes maanden en boetes tot 2.000 euro. Drie dierenrechtenorganisaties stellen zich burgerlijke partij.
  [naar artikel]
 26. Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken (20/09/2018 - Knack)
  Marine Le Pen, kopstuk van extreemrechts in Frankrijk, is zeer verontwaardigd over de beslissing van een Franse rechter uit Nanterre die haar psychiatrisch wil laten doorlichten, omdat ze in december 2015 foto's van gruweldaden van Islamitische Staat (IS) had verspreid op Twitter.
  [naar artikel]
 27. Genkse schepen Ali Çaglar (CD&V) beschuldigd van corruptie (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Genkse schepen Ali Çaglar (CD&V) (foto) moet volgende week donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verschijnen op verdenking van...
  [naar artikel]
 28. Zwakbegaafde Peltenaar speurt naar kinderporno via Darknet: “Begeleiding is de enige oplossing” (02/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 24-jarige Peltenaar is woensdag in de Hasseltse rechtbank opnieuw moeten verschijnen voor het bezit en verspreiden van kinderporno.
  [naar artikel]
 29. Tafelschuimster derde dag op rij voor de rechtbank (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadine W. (49) zit graatmager doorgezakt voor de rechter in Brugge. Ze moet vier dagen op rij voor de rechtbank verschijnen omdat het onmogelijk is...
  [naar artikel]
 30. Politie-inspecteur opgepakt voor verspreiden van racistische foto van Mechelse commissaris (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De persoon die vrijdag voor verhoor werd opgepakt als verdachte in de zaak rond het verspreiden van een foto met racistische opschriften in het lokale politiekorps van Mechelen-Willebroek, is een inspecteur van het korps. Dat zegt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. De inspecteur is ook met onmiddellijke ingang geschorst. Het parket benadrukt wel dat het onderzoek nog volop loopt en het dus nog moet blijken of de verdachte inderdaad verantwoordelijk is voor de feiten.
  [naar artikel]
 31. Peruaanse ex-president Fujimori moet zich verantwoorden voor bloedbad (20/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Alberto Fujimori, de oud-president van Peru die recent gratie werd verleend, moet voor de rechtbank verschijnen voor de slachtpartij in 1992 van zes landbouwers. Dat besliste een rechtbank maandag.
  [naar artikel]
 32. R. Kelly moet vrijdag voor rechtbank in New York verschijnen (31/07/2019 - Metro)
  De Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly, die verdacht wordt van seksueel misbruik, moet vrijdag voor het eerst voor een New Yorkse rechter verschijnen. Het gaat nog niet om een behandeling ten gronde: het is vooral de bedoeling om het verdere verloop van de procedure vast te leggen. De 52-jarige R. Kelly, bekend van onder meer de hit ‘I Believe I Can Fly’, werd een tweetal weken geleden opgepakt in Chicago op basis van dertien aanklachten, waaronder de productie van kinderporno, aanzetten van een minderjarige tot ontucht en obstructie van de rechtsgang. Chantage Daarnaast wordt hij door het openbaar ministerie in Brooklyn ook nog eens vervolgd voor vijf feiten, onder meer voor chantage. Lees ook : R. Kelly opnieuw opgepakt vanwege zedendelicten Het bericht R. Kelly moet vrijdag voor rechtbank in New York verschijnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Agent die racistische foto van Jinnih Beels verspreidde, is vrijgesproken (14/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 37-jarige politieman uit de zone Mechelen-Willebroek, die terechtstond voor het verspreiden van en het aanzetten tot racisme, is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Mechelen. De man, Bert V.L., maakte een bewerkte foto van politica Jinnih Beels, toenmalig hoofd diversiteit, en deelde die via WhatsApp.
  [naar artikel]
 34. Het vuur in de Amazone breidt uit, net als de desinformatie erover. Laat u niet vangen door deze foto's (23/08/2019 - VRT NWS)
  Hashtags als #Amazonfire en #Amazonewoud zijn trending op Twitter. En ook op Facebook lokken de branden in het Amazonewoud veel reacties uit. Maar veel foto's van de brand zijn van andere branden, van jaren geleden zelfs. Sterren als Leonardo Di Caprio of de Franse president Emmanuel Macron verspreiden "foute" foto's. Bewust?
  [naar artikel]
 35. Ex-Miss België moet geen schadevergoeding betalen voor emoji (12/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Romanie Schotte moet dan toch geen schadevergoeding betalen voor het “lachend kakske” dat ze als reactie gaf op een foto waarop in de achtergrond een zwarte man te zien is. Dat heeft de rechtbank van Brugge woensdag beslist. De man in kwestie, een Nederlander die in Anderlecht woont, had via de burgerlijke rechtbank een schadevergoeding gevraagd van 20.000 euro, maar volgens de rechter is die eis ongegrond omdat het niet bewezen is dat hij de man op de gewraakte foto is.
  [naar artikel]
 36. Ex-Miss België moet geen schadevergoeding betalen voor emoji (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Romanie Schotte moet dan toch geen schadevergoeding betalen voor het “lachend kakske” dat ze als reactie gaf op een foto waarop in de achtergrond een zwarte man te zien is. Dat heeft de rechtbank van Brugge woensdag beslist. De man in kwestie, een Nederlander die in Anderlecht woont, had via de burgerlijke rechtbank een schadevergoeding gevraagd van 20.000 euro, maar volgens de rechter is die eis ongegrond omdat het niet bewezen is dat hij de man op de gewraakte foto is.
  [naar artikel]
 37. Ribéry moet voor rechter verschijnen: ex-makelaar eist miljoenen van Franse topspeler (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Franck Ribéry moet komende dinsdag voor een rechtbank in München verschijnen in verband met een nieuwe rechtzaak opgezet door zijn voormalige makelaar Bruno Heiderscheid. Heiderscheid eist 3,5 miljoen euro aan onbetaalde commissies van Ribéry. De Fransman werd in maart bij verstek al veroordeeld tot betaling.
  [naar artikel]
 38. Guy Van Sande krijgt drie jaar cel met uitstel voor bezit, verspreiden en maken van kinderporno (12/07/2019 - De Morgen)
  Acteur Guy Van Sande (56) is vanochtend in de rechtbank van Veurne veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel. Hij stond terecht voor het bezit, verspreiden én maken van kinderporno. Tussen 2012 en 2016 downloadde Van Sande meer dan 500 foto’s en 70 filmpjes met kinderporno. Tijdens het onderzoek bleek dat Van Sande ook zelf een naaktfoto van een jong meisje had gemaakt in zijn eigen badkamer.
  [naar artikel]
 39. Marine Le Pen vervolgd voor verspreiding beeldmateriaal IS (01/03/2019 - Metro)
  Marine Le Pen wordt vervolgd voor de verspreiding van beelden van folteringen en executies door terreurgroep IS. De Franse radicaal-rechtse politica had die in 2015 via haar Twitter-account gedeeld. De voorzitster van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) is in staat van beschuldiging gesteld voor de “verspreiding van een gewelddadige boodschap die door een minderjarige gezien zou kunnen worden”. Dat heeft het parket van Nanterre, vlakbij Parijs, vrijdag beslist, vernam het Franse persagentschap AFP van verschillende bronnen. Le Pen had in december 2015, enkele weken na de IS-aanslagen in Parijs, drie foto’s gedeeld via Twitter. Daarop waren folteringen en executies uitgevoerd door terreurgroep IS te zien. Le Pen postte ze als antwoord op de journalist Jean-Jacques Bourdin: hij vergeleek het FN (de toenmalige naam van haar partij was Front National, nvdr) met Islamitische Staat en zij wilde hem terechtwijzen. Op één van de foto’s is een Syrische soldaat te zien, die verpletterd wordt onder de banden van een tank. Een andere toont een Jordaanse piloot die levend verbrand wordt en een derde is een foto van het onthoofde lichaam van James Foley, met het afgehakte hoofd op zijn rug gelegd. Het parket vervolgt ook RN-politicus Gilbert Collard. Ook hij zou dergelijke beelden verspreid hebben. Bron: Belga   Het bericht Marine Le Pen vervolgd voor verspreiding beeldmateriaal IS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Belgische politieagent op WK in Rusland moet voor rechtbank verschijnen (18/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een van de Belgische politieagenten die naar Rusland werd gestuurd om de Belgische supporters op het WK voetbal een veilige reis te bezorgen, moet dinsdag voor het hof van beroep in Gent verschijnen. Tijdens een match tussen KV Oostende en Club Brugge zou hij het aan de stok hebben gekregen met een van de supporters. “Maar in Rusland komt hij niet in aanraking met supporters”, klinkt het bij de federale politie.
  [naar artikel]
 41. Kind verloren gelopen? Redders verspreiden foto via zeven schermen (22/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De reddingsdienst van Blankenberge verspreidt foto’s van verloren gelopen kinderen via schermen op het strand. Met een druk op de knop kan de reddingsdienst een opsporingsbericht verspreiden over een strook van twee kilometer. Sinds het systeem in werking is, werd het al drie keer succesvol ingezet.
  [naar artikel]
 42. IN BEELD. Kat is kampioen verstoppertje spelen (16/12/2017 - Metro)
  Katten zijn vreemde beestjes, dat kan ook de New Yorkse komiek Grace Spelman bevestigen. Zij moet regelmatig naar het dier zoeken, dat zich op de vreemdste plaatsen verstopt.  In oktober zijn Spelman en haar kat Pierogi verhuist naar een nieuw appartement. Sindsdien heeft de witte pluizenbol een nieuwe hobby ontwikkeld: zich ‘waar is Wally?’-gewijs verstoppen. De Amerikaanse deelt de foto’s van de ontdeugende viervoeter op Twitter, om te tonen hoe moeilijk de zoektocht soms is. Kan jij hem altijd vinden? Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman Twitter / GraceSpelman
  [naar artikel]
 43. Gokkende agenten niet naar rechtbank (21/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zestig Antwerpse agenten die betrapt werden op gokken, moeten niet voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft het Antwerpse parket beslist. Ze moeten wel voor de Kansspelcommissie verschijnen, die hen een boete kan geven.
  [naar artikel]
 44. Scheiden met akkoord wordt makkelijker (05/06/2018 - De Morgen)
  Vanaf 1 september wordt het gemakkelijker om te scheiden. Als beide partners het eens zijn én een goede regeling hebben uitgewerkt, kan het schriftelijk zonder dat je in persoon voor de rechtbank moet verschijnen. Dat schrijft VTM NIEUWS Tot nu moest je minstens één keer voor de rechter verschijnen als je nog geen half jaar samen woonde.
  [naar artikel]
 45. Dag des oordeels voor ‘diaken des doods’ (09/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Moet Ivo Poppe (60, foto) voor een assisenjury verschijnen? De van zijn voetstuk gevallen We­velgemse diaken en verpleger in het AZ Delta van Menen kent vandaag zijn lot. Het Gentse ­parket-generaal wil hem voor assisen slepen voor het plegen van “minstens tien moorden”. De diaken zelf wil graag een ­assisenproces ver­mijden en hoopt op een doorverwijzing naar de correc­tionele rechtbank.
  [naar artikel]
 46. Franse Front National buigt zich over naamsverandering (10/03/2018 - Metro)
  De Franse extreem-rechtse partij Front National (FN) houdt dit weekend in Rijsel zijn congres waar een naamsverandering op de agenda staat. Opmerkelijke gast is Steve Bannon, de omstreden en intussen ontslagen raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump. Op het congres staat ook de herverkiezing van Marine Le Pen als voorzitter op het programma. Dat wordt normaal gezien een formaliteit, want er zijn geen tegenkandidaten. Al is haar populariteit wel tanende sinds de presidentsverkiezingen van vorig jaar. Le Pen wordt bovendien geviseerd door het gerecht, onder meer voor het verspreiden op Twitter van foto’s van IS-geweld en voor fictieve tewerkstelling in het Europees parlement. Marine Le Pen is voorstander van de naamsverandering omdat het FN te beladen is en allianties onmogelijk maakt. De resultaten van de stemming bij de militanten wordt vandaag bekendgemaakt. Er zou slechts een kleine meerderheid voor een nieuwe naam te vinden zijn. Morgen stelt Le Pen dan de nieuwe partijnaam voor, waarover de leden schriftelijk hun zegje moeten doen. Bron: Belga   Het bericht Franse Front National buigt zich over naamsverandering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Agent die racistische foto van Jinnih Beels verspreidde, is vrijgesproken (14/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse correctionele rechtbank heeft Bert V.L., de 37-jarige politieman uit de zone Mechelen-Willebroek die beschuldigd werd van het verspreiden van en het aanzetten tot racisme, vrijgesproken.
  [naar artikel]
 48. Bedelen met willekeurige foto van ziek kindje kan duo tot veertig maanden cel kosten (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man en een vrouw uit Kortrijk zijn voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verschijnen voor oplichting en valsheid in geschrifte....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.