Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
18:04 uur

Verschil is nodig voor kwalitatief onderwijs

Apache

02/09/2019 - 09:33

Een nieuw schooljaar begint en dat zal u geweten hebben. Kinderen of geen kinderen, vanaf half augustus belandt er dagelijks een vers nieuwsbericht op uw bord: het tekort aan leerkrachten als mogelijke bedreiging voor de kwaliteit van ons onderwijs, graag anonieme psychologische raadplegingen voor studenten hoger onderwijs, OESO-topman Dirk Van Damme nogmaals over de problemen van het begrijpend lezen, een anomalie in de wetgeving rond verkorte opleidingen voor licentiaten, een hoofddoek of niet, een oproep om het technisch onderwijs te herwaarderen, startmomenten nog tijdens de zomervakantie en zeker nog eens de hervorming van de eerste graad secundair onderwijs.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Crevits wil liefst dat leerlingen met autisme naar school gaan, maar: “voor sommigen is onderwijs aan huis nodig” (17/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het blijft in de eerste plaats de bedoeling om leerlingen met autisme les te laten volgen op school. De regeling om hen onderwijs aan huis te geven, zal enkel worden toegepast bij leerlingen die op advies van een arts sowieso regelmatig wegblijven van de schoolbanken. Dat benadrukt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) donderdag. “Maar voor een groep leerlingen is tijdelijk onderwijs aan huis zeker nodig.”
  [naar artikel]
 2. Crevits wil liefst dat leerlingen met autisme naar school gaan, maar: “voor sommigen is onderwijs aan huis nodig” (17/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het blijft in de eerste plaats de bedoeling om leerlingen met autisme les te laten volgen op school. De regeling om hen onderwijs aan huis te geven, zal enkel worden toegepast bij leerlingen die op advies van een arts sowieso regelmatig wegblijven van de schoolbanken. Dat benadrukt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) donderdag. “Maar voor een groep leerlingen is tijdelijk onderwijs aan huis zeker nodig.”
  [naar artikel]
 3. Voka: 'Onderwijs heeft geen getalm of gekibbel, maar daadkracht nodig' (11/09/2017 - Knack)
  Met vijf prioriteiten voor het onderwijs wil de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka sterke bruggen maken tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.
  [naar artikel]
 4. "Onderwijs heeft geen getalm of gekibbel maar daadkracht nodig" (11/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met vijf prioriteiten voor het onderwijs wil de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka sterke bruggen maken tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.
  [naar artikel]
 5. Nederland laat vluchtelingen les volgen in Maasmechelen: "Vlaams onderwijs is goedkoper en beter" (31/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlands-Limburgse gemeente Stein legt sinds januari dagelijks busvervoer in om vluchtelingen naar de taalles in Maasmechelen te brengen. Zo konden al 44 vluchtelingen een cursus Nederlands Tweede Taal (NT2) starten in het opleidingscentrum Qrios. Stein doet dat, omdat het onderwijs in Vlaanderen kwalitatief beter en door subsidiëring tien keer goedkoper is. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) benadrukt dat mensen uit Nederland hier perfect onderwijs mogen en kunnen volgen.
  [naar artikel]
 6. Directies vragen uitstel voor modernisering secundair onderwijs: “We tasten in het duister” (12/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  De directies van het secundair onderwijs trekken aan de alarmbel over de geplande modernisering van het secundair onderwijs. Die grote hervorming moet ingaan op 1 september 2019. Maar volgens de Vereniging van Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO) is er nog te veel onduidelijkheid en is er gewoon meer tijd nodig. “Directies en leerkrachten tasten in het duister en hebben meer tijd nodig om de vernieuwing samen vorm te geven”, zo staat te lezen in een persbericht.
  [naar artikel]
 7. Inclusie op school werkt (als je sterke ouders hebt) (16/12/2019 - De Morgen)
  Inclusief onderwijs voor kinderen met zorgnoden lijkt vooral te werken voor kinderen van sterke ouders. Dat blijkt uit een kwalitatief belevingsonderzoek van de Gezinsbond bij 300 ouders die hun inclusie-ervaringen deelden. Scholen moeten daarom meer ondersteund worden om inclusief onderwijs voor alle leerlingen mogelijk te maken, klinkt het. Twee ouders getuigen.
  [naar artikel]
 8. Vlaamse regering houdt besparingen geheim (02/10/2019 - De Tijd)
  21:35 In zijn eerste toespraak als Vlaams minister-president beloofde Jan Jambon (N-VA) gisteren kwalitatief beter onderwijs, meer geld voor welzijn, een strenger integratiebeleid en 1,6 miljard euro aan ni...
  [naar artikel]
 9. Hilde Crevits: "Miljoenen extra's nodig voor versterken kleuter- en lager onderwijs" (11/03/2019 - VRT NWS)
  De komende jaren zijn fors meer middelen nodig om het kleuter- en lager onderwijs te versterken. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "Het is van belang dat alle partijen die deel uitmaken van de volgende regering, consequent werken aan de uitvoering van het plan dat we hebben uitgewerkt."
  [naar artikel]
 10. N-VA zet zinnen op minister van Onderwijs (03/09/2018 - De Tijd)
  08:41 N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat zijn partij graag de volgende minister van Onderwijs wil leveren, omdat een minister nodig is die verder afstaat van het katholiek onderwijs.
  [naar artikel]
 11. Jongeren uit kansarme buurten geloven sterk in mogelijkheden van onderwijs (24/01/2018 - Metro)
  Jongeren uit kansarme buurten zijn erg kwetsbaar voor vroegtijdig schoolverlaten, maar geloven toch heel erg in onderwijs als hefboom om vooruit te komen in het leven. Dat blijkt uit een Europees onderzoek waaraan de Universiteit Antwerpen in ons land meewerkte. Onderzoekster Chris Timmerman roept het onderwijs op om nog meer in te zetten op studiekeuzebegeleiding, discipline, het aanpakken van pestgedrag en segregatie, leerlinggerichte opleidingen en duaal leren. Het project RESL.eu (Reducing Early School Leaving in Europe) voerde vijf jaar lang onderzoek uit in negen Europese lidstaten, gecoördineerd door de Universiteit Antwerpen. In ons land werden 3.600 leerlingen van 14 en 16 jaar uit relatief kwetsbare scholen in Antwerpen en Gent bevraagd voor een kwantitatieve studie, daarnaast werden ook jongeren van 16 tot 24 jaar bevraagd voor een kwalitatief onderzoek in de vorm van interviews. Het onderzoek wees onder meer uit dat 90 procent van de jongeren vindt dat een goede opleiding volgen de beste manier is om vooruit te komen in het leven en dat ook hun ouders daarin geloven. “Die positieve attitude is iets waarop we als onderwijs kunnen inpikken”, zegt Timmerman. “Daarnaast blijkt ook de rol van leerkrachten cruciaal: jongeren geven vaak aan dat één bepaalde leerkracht voor hen het verschil maakte. Daar mogen we het succes van ons onderwijs natuurlijk niet van laten afhangen, dus er zijn meer structurele ondersteuningsmaatregelen nodig.” De resultaten waren volgens Timmerman voor alle onderzochte lidstaten gelijklopend. “In de zuiderse landen heb je natuurlijk wel de impact van de economische crisis die daar zwaarder toesloeg, en in het Verenigd Koninkrijk heb je de heel specifieke situatie dat schoolverlaters vooral autochtone Britten zijn, in tegenstelling tot in continentaal Europa”, zegt ze. bron: Belga
  [naar artikel]
 12. Crevits trekt 150 miljoen euro uit voor capaciteitsuitbreiding in secundair onderwijs (04/03/2018 - Knack)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) trekt 150 miljoen euro uit voor een verhoging van de capaciteit in het secundair onderwijs. In dat secundair onderwijs zullen er de komende jaren 50.000 extra plaatsen nodig zijn.
  [naar artikel]
 13. ‘We willen meest diverse aanbod' (08/05/2018 - De Tijd)
  01:09 De groep Degroote, die een vergunning heeft voor 1.000 appartementen in Oostende, is niet alleen actief in vastgoed, maar ook in hotels. ‘Voor beide heb je een kwalitatief en duurzaam product nodig.’
  [naar artikel]
 14. Crevits trekt 150 miljoen euro uit voor capaciteitsuitbreiding in secundair onderwijs (04/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits trekt 150 miljoen euro uit voor een verhoging van de capaciteit in het secundair onderwijs. In dat secundair onderwijs zullen er de komende jaren 50.000 extra plaatsen nodig zijn. Dat heeft de CD&V-minister zondag gezegd in Het Nieuws van VTM.
  [naar artikel]
 15. Leerkrachtenverloop in secundair onderwijs blijft hoog (09/05/2018 - De Morgen)
  Bijna de helft van de leerkrachten uit het secundair onderwijs verlaat binnen de vijf jaar het onderwijs. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Vera Celis (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Volgens Celis bewijzen de cijfers dat er bijkomende inspanningen nodig zijn "om de psychische en emotionele belasting en de werkdruk voor leerkrachten te laten dalen".
  [naar artikel]
 16. 'Een school voor de allerbesten, wat is daar mis mee?' (13/04/2019 - De Morgen)
  Ons democratische onderwijsmodel geldt als een hoeksteen van onze welvaartsmaatschappij. Toch vindt staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (37), pedagoog van opleiding, dat er ook scholen moeten zijn waar alleen de allerbesten meekunnen. 'Kwalitatief onderwijs is een schaars goed geworden.'
  [naar artikel]
 17. Campagne op sociale media moet lerarentekort aanpakken (23/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits heeft dinsdag een campagne op sociale media gelanceerd om jongeren en zij-instromers warm te maken voor een baan in het onderwijs. De komende jaren zijn er jaarlijks 5.000 tot 7.000 extra leraren nodig. Zowel het kleuter-, het lager als het secundair onderwijs hebben extra onderwijspersoneel nodig.
  [naar artikel]
 18. Bedrijfsdirecteur Stedelijk Onderwijs:“720 miljoen nodig voor onderwijs in Antwerpen” (08/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Om de 300 schoolgebouwen in Antwerpen in orde te krijgen en om bijkomende capaciteit te creëren, is er nog 720 miljoen euro nodig. Dat zegt Gonda Verhaert, bedrijfsdirecteur Stedelijk Onderwijs in Antwerpen. “Daarmee kunnen we de bevolkingsgroei opvangen en de historische investeringsachterstand wegwerken.” Het geld zou van de stad en van Vlaanderen moeten komen, gespreid over twaalf jaar. Verhaert ontvouwt ook plannen om de dalende kennis van leerlingen op te krikken via specifieke toetsen, die de leerwinst meten op lezen, schrijven en rekenen. In het najaar start een campagne om het nijpend lerarentekort weg te werken.
  [naar artikel]
 19. Knack-debat over onderwijs: 'Hervorming van het secundair onderwijs is een gemiste kans' (03/05/2019 - Knack)
  Op het Knack-debat over onderwijs toonden de aanwezige politici begrip voor de vele klachten over het M-decreet die vanuit het werkveld blijven opborrelen. 'Het M-decreet is als de kanarie in de koolmijn. Scholen hebben meer middelen nodig, en een andere organisatie', zei Caroline Gennez (SP.A).
  [naar artikel]
 20. Varken deluxe: gepaneerde Ardeense oesters met kruidenkaas (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dit kwalitatief en mals stuk varkensvlees stoot de schnitzel van zijn troon. Bak ze (goud)bruin! Wat heb je nodig:4 Ardeense oesters1 rode
  [naar artikel]
 21. Onderwijsbonden roepen op om te staken op 20 maart (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De onderwijsbonden roepen op om te staken op 20 maart. Dat melden COV, COC, VSOA Onderwijs en ACOD Onderwijs in een persbericht. Waarom? Daarom! Zelfs een kind weet wat onderwijs nodig heeft”, is de slagzin waarmee het vakbondsfront hun staking aankondigen.
  [naar artikel]
 22. Onderwijsbonden roepen op om te staken op 20 maart (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De onderwijsbonden roepen op om te staken op 20 maart. Dat melden COV, COC, VSOA Onderwijs en ACOD Onderwijs in een persbericht. Waarom? Daarom! Zelfs een kind weet wat onderwijs nodig heeft”, is de slagzin waarmee het vakbondsfront hun staking aankondigen.
  [naar artikel]
 23. Leerlingen uit Steinerscholen presteren minder in hoger onderwijs: dit is het verschil tussen de verschillende systeemscholen in ons land (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Leerlingen uit Steinerscholen hebben in het hoger onderwijs een lager studierendement dan de gemiddelde afgestudeerde uit het algemeen secundair...
  [naar artikel]
 24. Wat is het verschil tussen man en vrouw? (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Is er een verschil tussen man en vrouw? Blijkbaar wel. Een paar taartjes, handboeien en tape. Meer hebben Staf en Mathias niet nodig om dat uit
  [naar artikel]
 25. “Onderwijs heeft geen getalm of gekibbel, maar daadkracht nodig” (11/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Met vijf prioriteiten voor het onderwijs wil de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka sterke bruggen maken tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. “De ministers moeten snel werk maken van de hervorming van het secundair onderwijs, het duaal leren en de nieuwe eindtermen. Geen getalm, gekibbel of oeverloos overleg, maar beslissings- en daadkracht”, zei Voka-voorzitter Paul Kumpen maandagavond bij de Voka Rentree, het jaarlijkse startevent.
  [naar artikel]
 26. Welke fantastische leerkracht heeft het verschil gemaakt voor Julie, Ghis, Katrien, Nora, Eva en Sanne? (31/08/2019 - VRT NWS)
  Leerkrachten kunnen echt het verschil maken in het leven van jongeren. De voorbije week brachten we het verhaal van oud-leerlingen over hun topleerkracht die voor hen heel belangrijk is geweest. Voor de gelegenheid brachten we hen opnieuw samen op de school waar ze elkaar hebben ontmoet. Vijf hartverwarmende verhalen over passie voor het vak en liefde voor het onderwijs.
  [naar artikel]
 27. De kracht van leerkracht Kim: "Kinderen in het buitengewoon onderwijs krijgen niet altijd wat ze nodig hebben" (30/08/2018 - VRT NWS)
  Volgende week begint het nieuwe schooljaar. Naar aanleiding daarvan laat VRT NWS zes leerkrachten aan het woord over hun passie: voor de klas staan. Maar ze uiten ook hun bezorgdheden over het onderwijs. Vandaag is het de beurt aan Kim Janssens. Ze geeft les in het buitengewoon lager onderwijs in Anderlecht en daar laten de middelen soms te wensen over.  
  [naar artikel]
 28. 'Nota van Vlaamse regering omtrent inclusief onderwijs in strijd met VN-verdrag' (24/01/2017 - De Standaard)
  Dat het buitengewoon onderwijs niet opgaat in het gewone onderwijs, lokt kritiek uit. Voor minister van Onderwijs Crevits (CD&V) is het een principiële keuze.
  [naar artikel]
 29. Leerkrachtenverloop in secundair blijft hoog (09/05/2018 - VRT NWS)
  Bijna de helft van de leerkrachten uit het secundair onderwijs verlaat binnen de vijf jaar het onderwijs. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Vera Celis (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Volgens Celis bewijzen de cijfers dat er bijkomende inspanningen nodig zijn "om de psychische en emotionele belasting en de werkdruk voor leerkrachten te laten dalen".
  [naar artikel]
 30. Recordaantal inschrijvingen in het hoger onderwijs: “Maar we hebben vooral leerkrachten nodig” (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn dit academiejaar 259.017 inschrijvingen geteld voor de basisopleidingen en schakelprogramma's van het hoger onderwijs. Dat zijn er bijna 8%...
  [naar artikel]
 31. Onderwijs aan huis voor leerlingen met autisme: “blijft in eerste plaats bedoeling hen les te laten volgen op school” (17/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het blijft in de eerste plaats de bedoeling om leerlingen met autisme les te laten volgen op school. De regeling om hen onderwijs aan huis te geven, zal enkel worden toegepast bij leerlingen die op advies van een arts sowieso regelmatig wegblijven van de schoolbanken. Dat benadrukt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) donderdag. “Maar voor een groep leerlingen is tijdelijk onderwijs aan huis zeker nodig.”
  [naar artikel]
 32. Onderwijsbonden roepen op om te staken op 20 maart: “Waarom? Daarom!” (27/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De onderwijsbonden roepen op om te staken op 20 maart. Dat melden COV, COC, VSOA Onderwijs en ACOD Onderwijs in een persbericht. Waarom? Daarom! Zelfs een kind weet wat onderwijs nodig heeft”, klinkt het.
  [naar artikel]
 33. Katholiek onderwijs vraag uitstel onderwijshervorming tot 2019 (19/10/2017 - Metro)
  Ook het katholiek onderwijs vraagt dat de hervorming van het secundair onderwijs uitgesteld wordt tot september 2019. Eerder hadden onder meer ook al de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) en het gemeenschapsonderwijs (GO!) voor uitstel gepleit. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wil de hervorming van het secundair onderwijs laten starten in september 2018. Het katholiek onderwijs wil dat liever een jaar later, dus in 2019, zien gebeuren. De koepel legt er donderdag vooral de nadruk op dat voor de onderwijshervorming nieuwe leerplannen nodig zijn. “De belangrijkste doelstelling van de hervorming is immers dat jongeren een betere studiekeuze kunnen maken. Dat vraagt visievorming en nieuwe leerplannen, die de visie in concreet onderwijs vertalen. Scholen en leraren hebben ook tijd nodig om zich grondig voor te bereiden”, zegt katholiek onderwijs Vlaanderen in een persbericht. De koepel laat ook weten dat het katholiek onderwijs zich wil engageren om tegen begin schooljaar 2018-2019 die nieuwe leerplannen te ontwikkelen en die tijdens dat schooljaar toepassen. Zo krijgen alle scholen voldoende tijd om zich grondig voor te bereiden met het oog op een gezamenlijke start in 2019, luidt het “De leerplannen wil Katholiek Onderwijs Vlaanderen in de komende twee jaar samen met haar scholen en leraren ontwikkelen, in de praktijk brengen en aftoetsen. Want ook nu blijven wij streven naar kwaliteit”, besluit Lieven Boeve, directeur-generaal katholiek onderwijs Vlaanderen. bron: Belga
  [naar artikel]
 34. Commissie Onderwijs neemt probleem van lerarentekort onder de loep: “Vanaf 2021 meer dan 6.000 extra studenten nodig” (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement gaat een hoorzitting of gedachtewisseling organiseren over de problematiek van het lerarentekort in...
  [naar artikel]
 35. De Wever wil dat N-VA minister van Onderwijs levert in volgende regering (03/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat zijn partij in de volgende legislatuur de minister van Onderwijs levert. “Dit is geen aanval op Hilde Crevits, maar ik zou graag die minister van Onderwijs hebben”, verklaarde hij vandaag in De Ochtend. “We hebben een minister nodig die verder van de koepels staat. Die kan er meer druk op uitoefenen”, voegde hij eraan toe.
  [naar artikel]
 36. "Etnische kloof in het onderwijs is onacceptabel" (07/02/2018 - VRT NWS)
  We leven in woelige tijden. Net daarom is er meer dan ooit nood aan mensen die het verschil willen maken voor een betere samenleving. En die mensen zijn er ook. Bekend zijn ze misschien niet, maar ieder op hun unieke manier, proberen ze toch iets te betekenen voor onze maatschappij. VRT NWS stelt jullie voor aan deze “Bruggenbouwers”. Tien mensen die het verschil proberen te maken.
  [naar artikel]
 37. Crevits wil geen polemiek met De Wever over onderwijs, Beke hekelt ‘discussie over postjes’ (03/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat zijn partij in de volgende legislatuur de minister van Onderwijs levert. “Dit is geen aanval op Hilde Crevits, maar ik zou graag die minister van Onderwijs hebben”, verklaarde hij maandag in De Ochtend. “We hebben een minister nodig die verder van de koepels staat. Die kan er meer druk op uitoefenen”, voegde hij eraan toe.
  [naar artikel]
 38. Crevits wil geen polemiek met De Wever over onderwijs, Beke hekelt ‘discussie over postjes’ (03/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat zijn partij in de volgende legislatuur de minister van Onderwijs levert. “Dit is geen aanval op Hilde Crevits, maar ik zou graag die minister van Onderwijs hebben”, verklaarde hij maandag in De Ochtend. “We hebben een minister nodig die verder van de koepels staat. Die kan er meer druk op uitoefenen”, voegde hij eraan toe.
  [naar artikel]
 39. Youri Mulder: "Kwalitatief en individueel zijn de Rode Duivels beter dan Duitsland" (09/10/2017 - Sporza)
  Extra Time nam de Rode Duivels onder de loep. Wat kunnen ze op het WK? "Kwalitatief zijn we beter dan Duitsland, maar ik denk wel dat we ertegen zouden verliezen."
  [naar artikel]
 40. Katholiek onderwijs dringt aan op uitstel hervorming secundair onderwijs (19/10/2017 - VRT NWS)
  De koepel van het katholiek onderwijs vraagt om de geplande hervorming van het secondair onderwijs een jaar uit te stellen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wil die hervorming al volgend schooljaar doorvoeren.
  [naar artikel]
 41. Dit materiaal heb je nodig voor je begint te barbecueën en nog tal andere van BBQ-tips (21/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën? Wat is het verschil tussen grillen en barbecueën? Hoe maak je lekkere sausjes en marinades? Wanneer is je vlees klaar?... ‘De BBQ academy’ is de ultieme gids voor de barbecueliefhebbers. Abonnees van Gazet van Antwerpen kunnen dit e-boek nu gratis lezen.
  [naar artikel]
 42. Hilde Crevits na N-VA-kritiek op onderwijs: "Verdorie, waarom is dat nodig?” (25/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft in een interview met De Zondag teruggeblikt op de kritiek die ze de voorbije jaren van...
  [naar artikel]
 43. De dalende kwaliteit van het Vlaamse onderwijs heeft vele oorzaken (03/05/2019 - Knack)
  De puike resultaten in internationale vergelijkingen zijn verleden tijd voor het Vlaamse onderwijs. Waar moet de volgende minister van Onderwijs zich op richten om het onderwijs weer op te waarderen?
  [naar artikel]
 44. Genderonevenwicht in het onderwijs: 'Mannelijke rolmodellen niet per se nodig' (20/02/2018 - Knack)
  Mannelijke leerkrachten worden steeds zeldzamer, schorsingen bij schoolgaande jongens steeds gangbaarder. Zijn jongens met problemen het slachtoffer van vrouwelijk onbegrip in ons onderwijs?
  [naar artikel]
 45. Er bestaat al een maximumfactuur secundair onderwijs (en ze wordt gesmaakt) (06/02/2017 - De Standaard)
  Het Provinciaal Onderwijs Antwerpen heeft niet gewacht op de overheid om een maximumfactuur voor het secundair onderwijs in te voeren. ‘We bewijzen dat het mogelijk is, ook in het beroeps- en technisch onderwijs.’
  [naar artikel]
 46. Actieplannen nu duidelijk is dat kwaliteit onderwijs daalt (01/04/2019 - De Standaard)
  Het katholiek onderwijs is geschrokken en heeft een actieplan klaar. Ook minister van Onderwijs Crevits is bezig. Dat de kwaliteit van het Vlaams onderwijs gaat achteruitboert, maakt ongerust
  [naar artikel]
 47. Minstens zes miljard nodig voor renovatie scholen (29/08/2019 - De Morgen)
  Drie tot vier miljard euro voor het gemeenschapsonderwijs en nog eens 2,97 miljard voor het katholiek, provin­ciaal en gemeentelijk onderwijs. Zoveel geld is volgens de onderwijskoepels nodig voor de renovatie van school­gebouwen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 48. Huiswerk voor de volgende minister van Onderwijs: de dalende kwaliteit (03/05/2019 - Knack)
  De puike resultaten in internationale vergelijkingen zijn verleden tijd voor het Vlaamse onderwijs. Waar moet de volgende minister van Onderwijs zich op richten om het onderwijs weer op te waarderen?
  [naar artikel]
 49. Minstens zes miljard nodig voor renovatie scholen (29/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie tot vier miljard euro voor het gemeenschapsonderwijs en nog eens 2,97 miljard voor het katholiek, provin­ciaal en gemeentelijk onderwijs. Zoveel geld is volgens de onderwijskoepels nodig voor de renovatie van school­gebouwen. Dat schrijft Het Nieuwsblad donderdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.