Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
18:03 uur

Wereld bestelt een recordvolume aan windturbines

Express

06/09/2019 - 17:41

Ontwikkelaars van windmolenparken hebben tijdens het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd voor 31 gigawatt nieuwe turbines besteld. Dat is een nieuw record. Dat blijkt uit een rapport van consulent Wood Mackenzie. Er was sprake van een stijging met 13,2 procent tegenover het vorige record, dat dateerde van het laatste kwartaal vorig jaar. Wood Mackenzie … The post Wereld bestelt een recordvolume aan windturbines appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wereldprimeur: grootste windturbines ter wereld voor Belgisch windmolenpark (05/10/2018 - VRT NWS)
  Northwester 2, het zevende Belgische offshorewindmolenpark, heeft de keuze van zijn windturbines bekendgemaakt. En het worden de grootste ter wereld.
  [naar artikel]
 2. Factcheck: Zijn windturbines slecht voor wormen? (10/07/2019 - De Standaard)
  De Russische president Vladimir Poetin is geen fan van windturbines. ‘Wordt er rekening gehouden met vogels? Hoeveel sterven er door windturbines? Doordat de turbines trillingen veroorzaken komen wormen vanuit de aarde naar boven. Dat is geen grap.’ Lijden dieren onder windturbines?
  [naar artikel]
 3. Dankzij stormen Ciara, Dennis, Ellen en Jorge produceerden de windturbines in februari een recordhoeveelheid elektriciteit (02/03/2020 - VRT NWS)
  Afgelopen maand, in februari, is een recordhoeveelheid groene elektriciteit geproduceerd door windturbines op zee. Dat februari een recordmaand was, komt omdat het afgelopen maand erg veel gewaaid heeft, maar ook omdat er steeds meer windturbines zijn. Eerder raakte al bekend dat ook windturbines op land de voorbije maand recordcijfers konden voorleggen.
  [naar artikel]
 4. Park met zeven windturbines langs E34 op komst: “Ons gezin woont vlakbij, dan hebben we helemaal geen rust meer” (20/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De energiebedrijven Storm, ENGIE en Ecopower plannen de installatie van een park met zeven windturbines langs de E34 in Lille en Vorselaar. De windturbines hebben een tiphoogte van maximaal 200 meter en zouden jaarlijks aan 23.000 gezinnen groene energie kunnen leveren.
  [naar artikel]
 5. 80 nieuwe windturbines in Vlaanderen zorgen voor record (21/12/2017 - VRT NWS)
  Dit jaar kwamen er in Vlaanderen 80 nieuwe windturbines bij. Dat aantal is op zich geen record, maar samen hebben de nieuwe windturbines wel een recordvermogen van 226 megawatt. “Het vermogen per windturbine wordt steeds groter. Op die manier kunnen we de doelstelling tegen 2030 halen“, zegt Bart Bode van de Vlaamse Windenergie Associatie (VWEA).
  [naar artikel]
 6. Belgische baggergroep Jan De Nul bestelt "drijvende Eiffeltoren" (05/04/2019 - VRT NWS)
  De Belgische baggergroep Jan De Nul heeft in China een nieuw schip besteld dat windturbines op zee kan installeren. Met palen en kraan uitgestrekt is het schip even groot als de Eiffeltoren.
  [naar artikel]
 7. Installatie van windmolenpark in Noordzee van start gegaan (05/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het schip “Sea Installer” is zaterdag gestart met de installatie van de windturbines voor het Rentel-windpark in de Belgische Noordzee. De installatie van de 42 windturbines wordt na de zomer afgerond. “De eerste windturbines worden verwacht groene stroom te produceren nog voor de zomer”, aldus Rentel NV zaterdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 8. Gemeenten windturbines laten vergunnen: een vergiftigd geschenk of niet? (28/10/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering is van plan om de gemeenten grote windturbines te laten vergunnen, en niet langer de provincies of het gewest. Gemeenten staan dichter bij de omwonenden en kunnen zo eventuele weerstand tegen nieuwe windturbines makkelijker wegnemen, is de redenering. Maar de windenergiesector waarschuwt: volgens hen schieten de gemeenten zelf 42 procent van de nieuwe windmolenprojecten af.
  [naar artikel]
 9. Belg downloadt recordvolume bij elkaar (05/01/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Primeur: grootste windmolens ter wereld binnenkort voor kust van Oostende (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Northwester 2, het zevende Belgische offshorewindmolenpark, krijgt binnenkort de grootste windturbines van de wereld. Dat maakte de eigenaar...
  [naar artikel]
 11. Ook windturbines warmen aarde op: “Impact is niet te verwaarlozen” (05/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Windturbines verminderen de uitstoot van broeikasgassen, maar dragen wel bij aan het broeikaseffect door de hete en vochtige luchtmassa’s die ze de atmosfeer in sturen. Dat blijkt uit een studie die donderdag verschijnt in het wetenschappelijk tijdschrift “Joule”.
  [naar artikel]
 12. ‘Op de afmetingen van windturbines staat geen limiet' (14/09/2018 - De Tijd)
  19:12 Windturbines op zee worden almaar groter, almaar krachtiger. Het is een heuse wedloop. Maar hoe installeer je zulke kolossen? We namen een kijkje op de Sea Installer, het schip dat de grootste offshor...
  [naar artikel]
 13. Eoly verandert plannen windturbines na massal protest (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eoly, de energieproducent van Colruyt, heeft na massaal protest beslist om zijn milieuvergunningsaanvraag voor de bouw van drie windturbines aan
  [naar artikel]
 14. Windturbines dragen bij aan het broeikaseffect (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Windturbines verminderen de uitstoot van broeikasgassen, maar dragen wel bij aan het broeikaseffect door de hete en vochtige luchtmassa's die ze de...
  [naar artikel]
 15. Provincie keurt dan toch omstreden windturbines Umicore goed (27/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks negatieve adviezen van de gemeente Hemiksem, de stad Antwerpen en de provinciale commissie omgevingsvergunningen geeft het Antwerpse provinciebestuur groen licht voor de bouw van vier windturbines op de gronden van Umicore.
  [naar artikel]
 16. Electrabel mag 3 windturbines bouwen in Ham (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse deputatie heeft vandaag de milieuvergunningsaanvraag van Electrabel goedgekeurd om een windturbinepark te bouwen in Ham. Electrabel zal er drie windturbines uitbaten.
  [naar artikel]
 17. Primeur: grootste windmolens ter wereld binnenkort voor België (05/10/2018 - De Morgen)
  Northwester 2, het zevende Belgische offshorewindmolenpark, krijgt binnenkort de grootste windturbines van de wereld. Dat maakte de eigenaar Parkwind bekend op een persconferentie. Een wereldprimeur voor ons land.
  [naar artikel]
 18. Engie breekt verouderde windturbines in Hoogstraten af (22/08/2019 - De Standaard)
  Maandag is Engie in Hoogstraten langs de E19 begonnen met de afbraak van zes windturbines. Het gaat om molens met oranje banden op de wieken die er sinds 2004 staan. Ze zullen vervangen worden door nieuwere en krachtigere modellen.
  [naar artikel]
 19. Onderzoekers ontwerpen ‘fluitje’ om vleermuizen van windturbines weg te houden (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Windturbines zijn levensgevaarlijk voor vleermuizen. Ze kunnen ertegenaan vliegen of hun longen kunnen door het luchtdrukverschil, gegenereerd door...
  [naar artikel]
 20. Eoly verandert plannen windturbines na massaal protest (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eoly, de energieproducent van Colruyt, heeft na massaal protest beslist om zijn milieuvergunningsaanvraag voor de bouw van drie windturbines aan
  [naar artikel]
 21. Windturbines naast Albertkanaal: liefst 888 bezwaarschriften uit de buurt (03/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er werden in totaal 888 bezwaarschriften ingediend tegen de komst van de twee windturbines op Bisschoppenbos en Waterschap naast het Albertkanaal in Viersel.
  [naar artikel]
 22. Negatief advies voor windturbines langs kanaaldijk (18/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC) heeft een negatief advies gegeven voor de twee windturbines die W-kracht in Massenhoven en Viersel wil bouwen. Minister Zuhal Demir (N-VA) moet de knoop nu doorhakken.
  [naar artikel]
 23. “Dit landschap is onze toeristische troef”, en dus weigert Middelkerke de komst van 18 windturbines van 200 meter hoog (11/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er lijkt weer schot te komen in de plannen van energiebedrijven om langs de E40 het project Polderbries te realiseren. Het gaat om achttien windturbines, waarvan dertien stuks op grondgebied Middelkerke. De gemeenteraad bepaalt volgende week haar standpunt.
  [naar artikel]
 24. Eigenaar weekendhuisje wil compensatie omdat windturbines zijn zicht en rust zullen verstoren (02/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bart De Vos (46) uit Sint-Antonius heeft al 25 jaar een weekendhuisje op de Einhovensebaan in Zoersel. De firma Storm wil twee windturbines bouwen langs de E34, waarvan een pal in zijn gezichtsveld, op amper 200 meter. De man wil een compensatie.
  [naar artikel]
 25. Elicio wil drijvende windturbines bouwen in Schotland. (31/10/2019 - De Tijd)
  13:06 Elicio, het Oostendse windenergiebedrijf dat in het oog van de storm kwam in het Nethys-schandaal, stelt zich kandidaat om drijvende windturbines te bouwen in Schotland.
  [naar artikel]
 26. Vijf nieuwe windturbines op de grens met Voeren (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van een toekomstige vergunningsaanvraag voor 5 nieuwe windturbines in de gemeente Dalhem (kerkdorp Warsaged, op de grens met de gemeente Voeren, ‘s-Gravenvoeren) organiseert ENGIE twee informatie workshops. op 8 en 9 oktober telkens van 17.00 tot 20.00 uur (doorlopend)
  [naar artikel]
 27. Tien jaar windenergie op zee: België is bij 5 grootste spelers ter wereld (19/03/2019 - VRT NWS)
  Premier Michel is vanochtend op zee het zesde Belgische offshore windmolenpark gaan inwijden. Tien jaar nadat de eerste 6 windturbines van pionier C-Power voor onze kust verschenen, is de Belgische offshorecapaciteit uitgegroeid tot één van de grootste ter wereld. 
  [naar artikel]
 28. Nieuwe windturbines in Millen en Genoelselderen (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl energiemaatschappij Limburg Win(d)t volop bezig is met de funderingswerken van drie windturbines langs de E313 in Genoelselderen, kreeg de gemeente Riemst ook van Eneco een aanvraag om even verderop tussen Millen en Elst drie molens op te richten. Vanavond is er daarover in Millen een infoavond.
  [naar artikel]
 29. NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen (21/02/2018 - De Tijd)
  09:53 De NMBS bestelt 13.500 smarthpones, 7.000 tablets en 6.000 smartwatches. De horloges moeten helpen de treinen stipter te laten rijden.
  [naar artikel]
 30. Dit kan gebeuren als je meubels koopt via het internet, maar de beschrijving niet leest (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als je een meubelstuk (of eender wat) bestelt via het internet, check dan bij voorkeur de afmetingen voor je bestelt. Twittergebruikster Petty LaBelle vergat dat en kreeg een stoel toegestuurd waarop ze niet eens kon zitten...
  [naar artikel]
 31. Schepencollege zegt neen tegen windturbines: “Verrast door hoeveelheid en diversiteit van bezwaren” (20/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het schepencollege van N-VA en Open Vld stuurt het dossier van de twee door Ecopower aangevraagde windturbines langs het Albertkanaal met ongunstig advies door naar de provincie. De bestendige deputatie moet zich in mei uitspreken over de vergunning. Liefst 950 Schotenaren dienden een bezwaar in.
  [naar artikel]
 32. 180 meter hoge windmolens krijgen geen vergunning in Vreren (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er komen geen zes reusachtige windturbines in Vreren (Tongeren). Dat heeft de Limburgse deputatie beslist. De Colruyt-groep wilde er zeewindmolens van 180 meter hoog bouwen. Dat zou de eerste keer zijn dat zulke windturbines zo dicht bij huizen zouden komen.
  [naar artikel]
 33. Windturbines langs snelweg worden ontmanteld: tijd voor nieuwe en hogere exemplaren (22/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het energiebedrijf ENGIE is gestart met de ontmanteling van zes iconische windturbines langs de E19 in Meer (Hoogstraten). Deze molens van vijftien jaar oud met opvallende oranje banden moeten plaats maken voor nieuwe turbines die een pak hoger en veel efficiënter zijn.
  [naar artikel]
 34. 'Schip met poten' Jan De Nul even hoog als Eiffeltoren (05/04/2019 - De Tijd)
  15:38 De Belgische baggeraar laat in China een reusachtig schip bouwen voor de installatie van offshorewindparken. Daarmee zal hij de grootste windturbines ter wereld kunnen installeren.
  [naar artikel]
 35. Al die wind en toch draaien de windmolens niet, hoe kan dat? (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De wind zorgde afgelopen dagen voor ruim 20 procent van onze elektriciteitsproductie, maar toch draaiden niet alle windturbines op volle toeren. Hoe komt dat? “Zondag zijn de windturbines op zee uitgeschakeld omdat de storm te fel was, maar die op land hebben daar geen last van gehad.”
  [naar artikel]
 36. Deputatie geeft vergunning voor twee windturbines in Beringen (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse deputatie heeft een vergunning afgeleverd voor de bouw van twee windturbines op het industrieterrein Ravenshout-Noord in Beringen.
  [naar artikel]
 37. De windturbines waar uiteindelijk niemand tegen was: “Waar vind je dat nog?” (31/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Gouverneur Cathy Berx en burgemeester Vera Celis (N-VA) hebben de drie meest recent gebouwde windturbines op het bedrijventerrein Geel-West officieel in gebruik genomen. “Dit is een voorbeeldproject”, meent de gouverneur. “Door goede communicatie en overleg waren er bij de realisatie geen bezwaren. Waar vind je dat nog?”
  [naar artikel]
 38. Installatie Rentel-windturbines in Noordzee gestart (05/05/2018 - Metro)
  Het schip “Sea Installer” is vandaag gestart met de installatie van de windturbines voor het Rentel-windpark in de Belgische Noordzee. De installatie van de 42 windturbines wordt na de zomer afgerond. “De eerste windturbines worden verwacht groene stroom te produceren nog voor de zomer”, aldus Rentel NV vandaag in een persbericht. De eerste onderdelen zijn aan boord geladen van het schip van DEME in de haven van Oostende. De komende dagen worden de turbines op zee geïnstalleerd Alle onderdelen zijn aan land gemaakt en liggen momenteel in de haven van Oostende. Daar worden ze geassembleerd tot één toren. “Zo ontstaat voor elke windturbine een kant-en-klaar bouwpakket dat bestaat uit: een toren, een gondel en drie rotorbladen. Dit is nodig om de installatie op zee zo vlot mogelijk te laten verlopen”, aldus Rentel. Het windpark ligt op ongeveer 40 kilometer van de kust van Oostende en bestaat uit 42 turbines met een totale capaciteit van 309 MW. Het windpark zal jaarlijks 300.000 gezinnen van groene stroom voorzien. “Onze 42 windturbines vormen samen een elektriciteitscentrale op zee die evenveel stroom produceert als een halve kerncentrale”, aldus Nathalie Oosterlinck, CEO van Rentel. Volgens staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer is België “koploper in de windenergie op zee”. “De windturbines op onze Noordzee zijn ideaal om ons van groene en hernieuwbare energie te voorzien. Daarom verdubbelen we de capaciteit.” bron: Belga   Het bericht Installatie Rentel-windturbines in Noordzee gestart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Windturbines in Dalhem buurgemeente van Voeren (03/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de gemeente Dalhem, een buurgemeente van Voeren, worden binnenkort twee afzonderlijke windturbineprojecten (7 en 5 windturbines) aangevraagd via de procedure in het Waalse Gewest. De twee projecten zijn gepland op het grondgebied van Dalhem (Waals grondgebied) , tussen Warsage en ’s-Gravenvoeren, in de onmiddellijke nabijheid van de spoorlijn.
  [naar artikel]
 40. De Lijn bestelt voor de laatste keer dieselbussen (06/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse busbouwers VDL uit Roeselare en Van Hool uit Koningshooikt hebben een groot order van De Lijn in de wacht gesleept voor 182 nieuwe bussen. Daarvan zullen er 120 hybride zijn en 7 volledig elektrisch. Voor het laatst bestelt de vervoersmaatschappij ook dieselbussen: 55 stuks.
  [naar artikel]
 41. Vier windturbines op komst op site Umicore (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De deputatie van de provincie Antwerpen heeft beslist de vergunningsaanvraag voor vier windturbines op de site van Umicore op grondgebied Hemiksem en Hoboken goed te keuren. In Hemiksem wordt met ongeloof gereageerd en wordt al verdere actie aangekondigd, de stad Antwerpen zegt de zaak nu eerst verder te willen bestuderen.
  [naar artikel]
 42. Close bestelt nieuw rapport over rellen (24/11/2017 - De Standaard)
  De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) vindt dat er 'te veel discussie bestaat' over het ­weinig vleiende rapport van de Algemene Inspectie (AIG) over het politieoptreden bij de rellen van 11 november in Brussel. Daarom bestelt hij een nieuw rapport bij zijn eigen korpschef en de federale politie.
  [naar artikel]
 43. Vogelbescherming naar Raad van State tegen komst windmolens Lommel (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vogelbescherming Vlaanderen trekt naar de Raad van State om de vergunning voor windturbines op Maatheide in Lommel te laten vernietigen. “De windturbines vormen een dodelijk obstakel voor de massa trekvogels die elk jaar via Maatheide passeren”, klinkt het.
  [naar artikel]
 44. 1.244 bezwaarschriften tegen komst twee windturbines: “Een statement van de inwoners” (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er is in Zandhoven een nieuw record gevestigd op het vlak van ingediende bezwaarschriften bij een openbaar onderzoek. Liefst 1.244 inwoners dienden de voorbije weken een bezwaar in tegen de komst van twee windturbines in Massenhoven en Viersel. Dat zijn er nog 356 meer dan bij het vorig openbaar onderzoek.
  [naar artikel]
 45. MIVB bestelt 175 nieuwe trams bij Bombardier (05/02/2018 - VRT NWS)
  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB bestelt 175 nieuwe trams bij het Canadese bedrijf Bombardier. In een eerste fase komen er 60 nieuwe trams, goed voor een bedrag van 169 miljoen euro.
  [naar artikel]
 46. Na juridische procedureslag van vijf jaar: bouw windturbines naast E134 weer naar af (27/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na een juridische procedureslag die bijna vijf jaar duurde, moet de BVBA Wijnkasteel Haksberg haar huidige plannen om windturbines te bouwen ter hoogte van het op- en afrittencomplex in Rillaar (E314) en op het eigen domein in Tielt-Winge opbergen. De stad Aarschot, die het verzet van omwonenden tegen dit project voluit steunde, reageert opgelucht.
  [naar artikel]
 47. Luminus investeert 700 miljoen euro in groene plannen: vooral extra windturbines op land (16/11/2018 - De Morgen)
  Energieleverancier EDF Luminus gaat de komende vijf jaar 700 miljoen euro investeren in groene energie en diensten rond energiebesparing. Het nummer twee op de Belgische elektriciteitsmarkt mikt vooral op het bouwen van extra windturbines op land. 
  [naar artikel]
 48. 's Werelds grootste turbines in Belgische Noordzee (27/04/2018 - De Tijd)
  23:14 De grootste windturbines ter wereld worden volgend jaar voor het eerst geïnstalleerd in de Belgische Noordzee.
  [naar artikel]
 49. 36 nieuwe windturbines erbij in Vlaanderen dit jaar (20/12/2018 - VRT NWS)
  Dit jaar zijn in Vlaanderen 36 windturbines bijgebouwd, goed voor een vermogen van 107 megawatt (MW). Alles samen staat er nu voor 1.200 megawatt aan windenergievermogen op het vasteland, de capaciteit van een grote kerncentrale. Vlaanderen heeft de voorbije legislatuur "mooie inspanningen" geleverd, maar de doelstellingen voor windenergie moeten ambitieuzer, zegt de sector.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.