Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:33 uur

‘Nieuwe besparingen zijn onverantwoord en onrechtvaardig’

Apache

10/09/2019 - 12:20

Als we de recepten van het VBO en de rechterzijde blindelings volgen, dan blijft niet alleen het begrotingstekort groeien, maar zal België ook nooit het hoofd kunnen bieden aan de sociale ravage die een volgende crisis met zich zal meebrengen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sp.a: 'Pensioenen zijn nog altijd onrechtvaardig' (12/04/2019 - De Morgen)
  Het pensioenplan van de regering om langer werken te belonen, is onrechtvaardig. Dat zegt Kamerlid Karin Temmerman (sp.a). Pensioenminister Daniël Bacquelaine (MR) vindt dat een vreemde redenering.
  [naar artikel]
 2. Sp.a: 'Pensioenen zijn nog altijd onrechtvaardig' (27/09/2017 - De Morgen)
  Het pensioenplan van de regering om langer werken te belonen, is onrechtvaardig. Dat zegt Kamerlid Karin Temmerman (sp.a). Pensioenminister Daniël Bacquelaine (MR) vindt dat een vreemde redenering.
  [naar artikel]
 3. Scherpe oppositie in marge non-profitbetoging: 'Eerst de patiënten, niet de centen' (24/11/2016 - Knack)
  In de rand van de nationale staking van de non-profitsector zijn de oppositiepartijen keihard voor het sociale beleid van de regering Michel. 'De besparingen van de regering zijn eenzijdig, onrechtvaardig, en moeten worden teruggedraaid.'
  [naar artikel]
 4. Lufthanse-topman noemt goedkope tickets van concurrentie “onverantwoord” (07/05/2019 - Metro)
  Vliegtickets van minder dan 10 euro zijn onverantwoord. Dat zegt de topman van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, Carsten Spohr. Op lange termijn brengen ze de maatschappelijke aanvaarding van het vliegverkeer in gevaar, vindt hij. Spohr noemt zijn concurrenten niet bij naam, maar het is bekend dat de Ierse maatschappij Ryanair vaak uitpakt met tickets van enkele euro’s. Spohr vindt dat maar niets. “Het is volgens mij onverantwoord. Economisch onverantwoord, ecologisch onverantwoord en ook politiek onverantwoord”, zei hij vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Bron: Belga   Het bericht Lufthanse-topman noemt goedkope tickets van concurrentie “onverantwoord” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Lufthanse-topman noemt goedkope tickets van concurrentie “onverantwoord” (07/05/2019 - Metro)
  Vliegtickets van minder dan 10 euro zijn onverantwoord. Dat zegt de topman van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, Carsten Spohr. Op lange termijn brengen ze de maatschappelijke aanvaarding van het vliegverkeer in gevaar, vindt hij. Spohr noemt zijn concurrenten niet bij naam, maar het is bekend dat de Ierse maatschappij Ryanair vaak uitpakt met tickets van enkele euro’s. Spohr vindt dat maar niets. “Het is volgens mij onverantwoord. Economisch onverantwoord, ecologisch onverantwoord en ook politiek onverantwoord”, zei hij vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. bron: Belga   Het bericht Lufthanse-topman noemt goedkope tickets van concurrentie “onverantwoord” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. ‘Terugvorderen schooltoelage van spijbelaars is onrechtvaardig’ (01/06/2017 - De Standaard)
  Het aantal teruggevorderde schooltoelagen wegens afwezigheid op school stelselmatig stijgt stelselmatig. Maar volgens Vlaams Ombudsman Bart Weekers mist de maatregel zijn doel, en is hij ook onrechtvaardig, omdat hij alleen de laagste inkomens treft.
  [naar artikel]
 7. OVERZICHT. Wie zal de besparingen voelen? (17/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De regering-Michel zocht en vond 3 miljard euro voor de begroting van 2017, het bedrag dat nodig was om nipt onder de Europese alarmdrempel te blijven. 70 procent van het totale bedrag komt uit nieuwe besparingen, 30 procent uit nieuwe inkomsten. Maar wie gaat dat merken?
  [naar artikel]
 8. “Onrechtmatig” en “onrechtvaardig”: Kenianen zijn boos omdat Diamond League 5.000 meter schrapt (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Verschillende leden van de Keniaanse Atetiekfederatie hebben de beslissing van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) om de 5.000 meter vanaf 2020 te schrappen uit de Diamond League veroordeeld. Ze noemen de beslissing “onrechtmatig” en “onrechtvaardig”.
  [naar artikel]
 9. Zuma noemt oproep tot ontslag 'zeer onrechtvaardig' (14/02/2018 - Knack)
  De beslissing van de Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC om president Jacob Zuma tot ontslag te dwingen is 'zeer onrechtvaardig'. Dat heeft Zuma woensdag in een eerste reactie laten weten. De president zegt niet te begrijpen waarom zijn partij hem laat vallen.
  [naar artikel]
 10. Brandstofhandelaars: “Verbod op stookolieketels is onverantwoord en discriminerend” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het verbod op stookolieketels dat het nieuwe Vlaamse regeerakkoord vooropstelt, is "onverantwoord en discriminerend" en "komt het milieu niet tegen...
  [naar artikel]
 11. VIDEO. Afbraakwerken veroorzaken enorme stofwolk: “Dit was echt onverantwoord” (12/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Afbraakwerken van een gebouw in de Stormestraat zijn stilgelegd. De afbraak gebeurde onveilig en veroorzaakte heel wat stofhinder. “Dit was echt onverantwoord.”
  [naar artikel]
 12. Bonden Agfa verwachten nog meer besparingen (13/04/2019 - De Morgen)
  Bij de Mortselse beeldvormingsgroep Agfa- Gevaert staat vandaag een bijzondere ondernemingsraad op het programma. De vakbonden verwachten geen ontslagen, wel een nieuwe reeks besparingen.
  [naar artikel]
 13. Carnaval Rio in gevaar? Conservatieve burgemeester voert drastische besparingen door (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Rio zegt, denkt aan carnaval. Maar het kleurrijke feest kan volgend jaar mogelijk niet doorgaan na de drastische besparingen die de nieuwe
  [naar artikel]
 14. Gentse Gezondheidsraad luidt alarmbel over besparingen wijkgezondheidscentra (23/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Stedelijke Gezondheidsraad in Gent, een adviesorgaan waarin ruim veertig actoren zetelen die rond gezondheid werken, steunt unaniem schepen van Gezondheidsbeleid Resul Tapmaz (sp.a). Die uitte zijn bezorgdheden, over besparingen en het uitblijven van nieuwe erkenningen, per brief aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
  [naar artikel]
 15. Besparingen in sociale zekerheid “geen taboe” (26/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Voor minister van Financiën Johan Van Overtveldt zijn besparingen in de sociale zekerheid geen taboe, als het erop aankomt om het gat in de federale begroting te dichten. “Verantwoorde maatschappelijke besparingen blijven mogelijk.” Over drie weken moet de begroting rond zijn.
  [naar artikel]
 16. Socialistische vakbond vindt idee om werkloosheidsuitkeringen sneller te laten dalen onrechtvaardig (18/07/2018 - Knack)
  Het voorstel om een versnelde degressiviteit toe te passen op de werkloosheidsuitkeringen om zo knelpuntberoepen in te vullen, is dogmatisch, ondoordacht en sociaal onrechtvaardig. Dat zegt het ABVV in een reactie op het nieuws dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) laat onderzoeken of het haalbaar is de werkloosheidsuitkeringen sneller te laten dalen.
  [naar artikel]
 17. ‘Wat een onverantwoord amateurisme van CDH’ (17/07/2017 - De Standaard)
  ‘Lutgen had beter twee keer nagedacht vooraleer hij de regeringen opblies’, zegt Jean Faniel van de politieke denktank Crisp. ‘Wat een onverantwoord amateurisme’, klinkt het forser bij Brussels minister Guy Vanhegel (Open VLD).
  [naar artikel]
 18. Musicalartiesten komen met nieuwe versie ‘Les Misérables’ als protest tegen besparingen (22/11/2019 - De Morgen)
  Tientallen musicalartiesten hebben donderdagavond een protestactie gehouden tegen de aangekondigde Vlaamse besparingen in de cultuursector. In de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater brachten 90 acteurs de Nederlandstalige finale van ‘Les Misérables’.
  [naar artikel]
 19. ? Live - Debat over de besparingen op cultuur in het Vlaams Parlement opgeschort (14/11/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft in de commissie Cultuur toelichting bij de omstreden besparingen op cultuursubsidies. Het debat over de besparingen is (even) opgeschort.
  [naar artikel]
 20. Werkgevers zorgsector vragen eensgezind om besparingen te herzien (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Er zijn investeringen nodig, in plaats van besparingen. Snoeien om te bloeien klinkt mooi, maar in de praktijk is het nu al vaak vechten tegen de...
  [naar artikel]
 21. Nieuwe Finse regering wil einde maken aan anti-migrantenbeleid en besparingen (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De toekomstige centrumlinkse Finse regering wil paal en perk stellen aan de jarenlange besparingen en het anti-migrantenbeleid. Dat hebben de...
  [naar artikel]
 22. Vakbonden rekenen op duizenden betogers tegen besparingen Vlaamse regering (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden in de non-profit organiseren morgen in Brussel een nieuwe betoging tegen de besparingen die de Vlaamse regering doorvoert in de...
  [naar artikel]
 23. Cultuurprotest baat niet: Jambon zet door met besparingen op subsidies (28/11/2019 - De Morgen)
  De cultuursector liet zich opnieuw horen in de straten van Brussel, maar het protest heeft weinig uitgehaald. Op korte termijn zal aan de vooropgestelde besparingen niets worden veranderd, bevestigde minister-president Jan Jambon (N-VA). Al hoopt hij later weer nieuwe budgetten te kunnen aanspreken.
  [naar artikel]
 24. Oppositie roept ideologische alarmbelprocedure in tegen besparingen Vlaamse regering (27/11/2019 - De Morgen)
  De oppositiepartijen in het Vlaams Parlement hebben een ideologische alarmbelprocedure ingeroepen tegen de besparingen in de socio-culturele sector. Daarmee worden die besparingen uitgesteld. Kamer en Senaat moeten nu oordelen of het Vlaamse decreet discriminerend is.
  [naar artikel]
 25. Man steekt katten in dichtgeplakte dozen en vervoert hen in snikhete auto: “Onverantwoord” (26/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dankzij snel ingrijpen van medewerkers van de Dierenbescherming zijn twee poezen van de verstikkingsdood gered. De dieren werden in een dichtgeplakte doos en een snikhete auto vervoert. “Onverantwoord”, klinkt het.
  [naar artikel]
 26. 2.000 mensen betogen tegen besparingen in zorgsector (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de betoging aan het Vlaams parlement van de zorg- en welzijnssectoren tegen de besparingen van de Vlaamse regering zijn vandaag naar schatting...
  [naar artikel]
 27. “Ook een stuk besparingen bij de VRT” (03/10/2019 - Metro)
  Kersvers minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) verwacht dat er ook een stuk besparingen bij de VRT zullen moeten gebeuren. Dat zei hij in “De Ochtend” op Radio 1. “Hoeveel dat precies gaat zijn, zullen we moeten bekijken.” Volgens het Vlaams regeerakkoord moet de VRT evolueren naar “een moderne, slanke en slagkrachtige mediaorganisatie”. “Het is altijd een uitdaging om je doelstellingen zo kostenefficiënt mogelijk te realiseren. Dat geldt voor de hele Vlaamse administratie en dat geldt ook voor de VRT. En dus effectief, er zullen ook een stuk besparingen moeten gebeuren in heel de Vlaamse overheid, en ook bij de VRT”, zei Dalle. De nieuwe minister erkent wel dat er de voorbije jaren bij de VRT al grote inspanningen zijn gebeurd. Op tien jaar tijd daalde het personeelsbestand van 2.600 naar 2.000 medewerkers. bron: Belga Het bericht “Ook een stuk besparingen bij de VRT” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Zomaar het minimumpensioen verhogen tot 1.500 euro is onverantwoord (16/01/2020 - VRT NWS)
  Met zijn opening richting een minimumpensioen van 1500 euro lijkt N-VA-voorzitter Bart De Wever minstens de Vlaamse socialisten te verleiden richting een regering met de N-VA. Professor arbeidseconomie Stijn Baert noemt een loutere verhoging van het minimumpensioen als politiek smeermiddel evenwel onverantwoord.
  [naar artikel]
 29. VRT: “Minder personeel en minder content door besparingen overheid” (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De VRT gaat de Vlaamse regering volgende maand in detail tonen wat de impact van de besparingen op de programmatie zal zijn. Dat bleek vandaag bij...
  [naar artikel]
 30. ? Live - Debat over de besparingen op cultuur opgeschort, honderden acteurs protesteren (14/11/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft in de commissie Cultuur toelichting bij de omstreden besparingen op cultuursubsidies. Het debat over de besparingen is (even) opgeschort. Voor het Vlaams Parlement protesteren intussen zo‘n 600 mensen uit de cultuursector.
  [naar artikel]
 31. Winkeliers zijn hamstergedrag beu: "Het is onverantwoord" (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De winkeliers zijn het hamstergedrag, dat ook vandaag nog aanhoudt, grondig beu. "Het is onverantwoord", zegt Hans Cardyn van sectorfederatie...
  [naar artikel]
 32. Drie Belgen verongelukken in Frankrijk op boogscheut van vakantiehuis: “Zo onrechtvaardig. Woorden schieten tekort” (25/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Zo onrechtvaardig. Woorden schieten te kort.” De nabestaanden van een jong koppel uit het Gentse bleven gisteren zelf in het ongewisse over het tragische ongeval in het Zuid-Franse Roquecor. Daarbij kwam ook nog de bestuurder om het leven, en raakte een vierde inzittende ernstig gewond. Het ongeval gebeurde op slechts een paar honderd meter van hun vakantiewoning, waar het gezelschap met vrienden verbleef.
  [naar artikel]
 33. 'Ook spreken over besparingen in Sociale Zekerheid' (25/09/2016 - De Tijd)
  13:57 'Met een overheidsbeslag van meer dan 50 procent, is het absurd om te stellen dat besparingen niet meer mogelijk zijn', zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) bij aanvang van de final...
  [naar artikel]
 34. LIVE. Jan Jambon verdedigt de besparingen op cultuur in het parlement, tegen de oppositie én tegen zijn coalitie (14/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jan Jambon zal al beter geslapen hebben. Donderdagvoormiddag geeft de Vlaamse minister-president en minister van Cultuur in het Vlaams Parlement tekst en uitleg bij de besparingen die hij aangekondigd heeft in de cultuursector. De N-VA’er ligt bij kunstenaars en muzikanten onder vuur, maar ook zijn coalitiepartners zijn het niet eens met de manier waarop de besparingen doorgevoerd worden. Volg alles hier live.
  [naar artikel]
 35. VN-klimaatchef: 'Niets doen is crimineel onverantwoord' (11/04/2019 - De Morgen)
  Valencia l In de aanloop naar het ultieme, want voor politici bedoelde klimaatverslag spreekt de VN-top scherpe taal. De dringendheid van het probleem niet erkennen is 'crimineel onverantwoord', klinkt het. Grote boeman Amerika plant alvast de cruciale tekst goed te keuren.
  [naar artikel]
 36. Jambon veroordeelt “dom en onverantwoord” gedrag van corona-overtreders (13/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister-president Jan Jambon reageert scherp op de berichten van mensen die de coronamaatregelen aan hun laars lappen. “Het is beschamend hoe een kleine minderheid door dom en onverantwoord gedrag de gezondheid van anderen in gevaar brengt”, aldus Jambon.
  [naar artikel]
 37. Jambon veroordeelt “dom en onverantwoord” gedrag van corona-overtreders (13/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister-president Jan Jambon reageert scherp op de berichten van mensen die de coronamaatregelen aan hun laars lappen. “Het is beschamend hoe een kleine minderheid door dom en onverantwoord gedrag de gezondheid van anderen in gevaar brengt”, aldus Jambon.
  [naar artikel]
 38. Europarlementsleden noemen beslissing Trump “egoïstisch” en “onverantwoord” (14/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Onverantwoord”. “Egoïstisch”. “Een terugkeer naar de Middeleeuwen”. Verscheidene Europarlementsleden hebben woensdag in een debat in Straatsburg hard uitgehaald naar de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn land terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs.
  [naar artikel]
 39. Europarlementsleden noemen beslissing Trump “egoïstisch” en “onverantwoord” (14/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Onverantwoord”. “Egoïstisch”. “Een terugkeer naar de Middeleeuwen”. Verscheidene Europarlementsleden hebben woensdag in een debat in Straatsburg hard uitgehaald naar de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn land terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs.
  [naar artikel]
 40. Wouter Beke verdedigt besparingen in sociale sector (26/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft dinsdag in het parlement de besparingen in de sociale sector, onder meer bij het Steunpunt Mens & Samenleving (SAM), verdedigd. Hij benadrukte dat het om een verschuiving van budgetten gaat en dat hij op de komende ministerraden al voor 1,8 miljoen euro aan nieuwe initiatieven wil voorstellen.
  [naar artikel]
 41. “Supergoedkoop vliegen is maatschappelijk onverantwoord” (31/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Supergoedkoop vliegen is maatschappelijk onverantwoord vanwege de milieuschade die vliegen veroorzaakt. Dat zegt Schiphol-topman Jos Nijhuis in een interview in de Nederlandse krant NRC.
  [naar artikel]
 42. Wouter Beke (CD&V) sust: ‘Geen besparing op Zelfmoordlijn’ (16/12/2019 - De Morgen)
  Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) belooft de controversiële besparingen op de Zelfmoordlijn goed te maken met nieuwe investeringen. De besparing op de preventiedienst voor suïcide, waar de kranten van Mediahuis over berichtten, lokte veel woede uit. De andere besparingen in het preventieve gezondheidsbeleid blijven wel op de agenda staan.
  [naar artikel]
 43. ? Live - Volg hier het debat over de besparingen op cultuur, honderden acteurs protesteren (14/11/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft in de commissie Cultuur toelichting bij de omstreden besparingen op cultuursubsidies. Volg het debat over de besparingen hier via de livestream. Voor het Vlaams Parlement protesteren intussen zo‘n 600 mensen uit de cultuursector.
  [naar artikel]
 44. 12 stakingsdagen op spoor: 'Totaal onverantwoord' (15/06/2018 - De Standaard)
  CGSP, ASTB, Metisp-Protect, en OVS: vier spoorvakbonden hebben voor juni en juli elk hun stakingsdagen uitgekozen. Als alle stakingen doorgaan, maken pendelaars zich best op voor 12 dagen hinder. 'Totaal onverantwoord', vindt premier Michel.
  [naar artikel]
 45. Raad van bestuur VRT: “Aantal besparingen moeten gemilderd worden” (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Een aantal besparingen die nu voorliggen moeten gemilderd worden.” Zo heeft voorzitter Luc Van den Brande van de raad van bestuur van de VRT maandagavond vooruitgeblikt op de onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst voor de openbare omroep.
  [naar artikel]
 46. Dierenbescherming vangt oververhitte katten op: “Dieren in een dichtgeplakte doos in een snikhete auto: onverantwoord” (25/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dankzij medewerkers van de Dierenbescherming in Mechelen zijn twee poezen van de verstikkingsdood gered. De dieren waren in een dichtgeplakte doos in een snikhete auto vervoerd. “Onverantwoord, zeker met dit weer”, klinkt het.
  [naar artikel]
 47. Welzijnssector protesteert tegen besparingen (26/11/2019 - De Tijd)
  09:50 De medewerkers van het steunpunt Mens en Samenleving staken dinsdag de hele dag tegen de besparingen op hun subsidies.
  [naar artikel]
 48. IN BEELD. Winkeliers zijn hamstergedrag beu: “Het is onverantwoord” (18/03/2020 - Metro)
  De winkeliers zijn het hamstergedrag, dat nog steeds aanhoudt, grondig beu. “Het is onverantwoord”, zegt Hans Cardyn van sectorfederatie Comeos. Er wordt nagedacht over maatregelen, maar dat ligt niet eenvoudig. Het is opnieuw “extreem druk” in sommige winkels, zegt Cardyn. “Het was te verwachten na de nieuwe communicatie over maatregelen. Mensen slaan opnieuw in paniek.” Het winkelpersoneel blijft op post, de sectorfederatie ontving geen berichten over hoog absenteïsme. “Mensen vullen een camionette” Er is genoeg voor iedereen, benadrukt Comeos nogmaals. “Alleen moet het van de distributie tot in de warenhuizen gebracht worden. Het helpt dan niet als iemand tien pakken wc-papier meeneemt in plaats van één. Er zijn mensen die hun camionette vullen. Dat is onverantwoord.” Averechts Comeos breekt zich het hoofd over manieren om het te verhinderen, maar dat ligt niet eenvoudig. Beperkingen zetten op het aantal stuks dat klanten mogen meenemen, zou volgens de winkels een averechts effect kunnen hebben. “Er zijn dus nergens beperkingen.” 1 of 14 Lees ook : Zo besteed je je tijd nuttig in tijden van het coronavirus Het bericht IN BEELD. Winkeliers zijn hamstergedrag beu: “Het is onverantwoord” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Wouter Beke (CD&V) verdedigt besparingen in sociale sector: “De hele Vlaamse overheid bespaart” (26/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft dinsdag in het parlement de besparingen in de sociale sector, onder meer bij het Steunpunt Mens & Samenleving (SAM), verdedigd. Hij benadrukte dat het om een verschuiving van budgetten gaat en dat hij op de komende ministerraden al voor 1,8 miljoen euro aan nieuwe initiatieven wil voorstellen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.