Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
16:55 uur

Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step

Het Nieuwsblad

11/09/2019 - 07:14

Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Dat geldt vooral voor de private steps, blijkt uit een online bevraging van Brussel Mobiliteit, waarover De Standaard en Le Soir woensdag berichten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vooral openbaar vervoer voelt succes van elektrische deelstep in Brussel (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie in Brussel met een elektrische deelsteps rijdt, gebruikt die overwegend in de plaats van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een bevraging van...
  [naar artikel]
 2. Limburg buist het openbaar vervoer (05/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  4,9 op 10. Dat is de gemiddelde score die alle Limburgers geven op hun aanbod aan openbaar vervoer. Een nipte onvoldoende dus. Een dikke buis krijgt het openbaar vervoer in het Maasland: 3,9 op 10. In heel Vlaanderen scoort het openbaar vervoer 5,9 op 10, ook al niet zo schitterend.
  [naar artikel]
 3. Vooral gebruikers van openbaar vervoer zullen reactiedag voelen (07/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD organiseert op dinsdag 10 oktober een ‘reactiedag’ in de openbare diensten, tegen de “stiefmoederlijke” behandeling van de openbare sector. Traditioneel zal vooral het openbaar vervoer hinder ondervinden.
  [naar artikel]
 4. Openbaar vervoer opnieuw verstoord: honderden kilometers file in Parijs (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse vakbonden voeren opnieuw actie tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Deze ochtend was het openbaar vervoer vooral...
  [naar artikel]
 5. Vooral gebruikers van openbaar vervoer zullen reactiedag aanstaande dinsdag voelen (07/10/2017 - Knack)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD organiseert op dinsdag 10 oktober een 'reactiedag' in de openbare diensten, tegen de "stiefmoederlijke" behandeling van de openbare sector. Traditioneel zal vooral het openbaar vervoer hinder ondervinden.
  [naar artikel]
 6. Antwerpse burgerbewegingen missen echte ambitie voor openbaar vervoer (08/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse burgerbewegingen rond de Oosterweelverbinding zijn verheugd met het Vlaamse regeerakkoord. Toch zien ze tekortkomingen, vooral dan het gebrek aan investeringen in het openbaar vervoer.
  [naar artikel]
 7. Eerste dodelijke verkeersongeval met elektrische step in Zweden (31/05/2019 - Metro)
  Een 27-jarige man is met zijn elektrische step verongelukt in de Zweedse stad Helsingborg. De e-steprijder botste op een personenwagen op een kruispunt, zo meldt de politiewoordvoerder van Helsinborg aan DPA. Het gaat om het eerste dodelijke verkeersongeval met een e-step in het Scandinavische land. Dergelijke e-steps rijden ook daar steeds meer rond in grote steden. Vaak gaat het om deelsteps die gehuurd worden. Nog maar vorige woensdag hadden artsen van een ziekenhuis in Hamburg een oproep gelanceerd naar mensen die met een elektrische step rijden om een helm te dragen. Het risico op een zwaar ongeval met een elektrische step is “zeer groot”. Bron: Belga   Het bericht Eerste dodelijke verkeersongeval met elektrische step in Zweden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Elektrische fietsen voor werkzoekenden in Geel, Laakdal en Meerhout (05/10/2017 - VRT NWS)
  Het is voor werkzoekenden zonder eigen vervoer vaak moeilijk om te gaan solliciteren in een bedrijf dat ver van het openbaar vervoer ligt. Daarom stellen de OCMW's van Geel, Laakdal en Meerhout voor twee euro per dag een elektrische fiets ter beschikking van werkzoekenden.   
  [naar artikel]
 9. Dodelijk ongeval met elektrische step in Brussel (13/05/2019 - VRT NWS)
  In Brussel is vorige maand een 41-jarige man om het leven gekomen na een ongeval met een elektrische step. Dat bevestigt het Brusselse parket. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het eerste dodelijk ongeval met een dergelijke elektrische step.
  [naar artikel]
 10. ‘Eerste dodelijke ongeval’ met elektrische step in België (13/05/2019 - De Morgen)
  In Brussel is vorige maand een 41-jarige man om het leven gekomen na een ongeval met een elektrische step. Het gaat wellicht om het eerste dodelijke ongeval met een elektrische step ooit in ons land.
  [naar artikel]
 11. Dodelijk ongeval met elektrische step in Brussel (13/05/2019 - De Standaard)
  In Brussel is vorige maand een 41-jarige man om het leven gekomen na een ongeval met een elektrische step. Dat meldt Bruzz en bevestigt het Brusselse parket aan De Standaard. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het eerste dodelijk ongeval met een dergelijke elektrische step in Brussel.
  [naar artikel]
 12. Tongeren is voorbeeld van minder auto’s en meer openbaar vervoer (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De oplossing voor de fileproblemen in Limburg zal moeten komen van het openbaar vervoer en andere alternatieven voor de auto. Daar zijn alle verkeersspecialisten, die wij spraken het over eens. Alleen met een goed uitgebouwd openbaar vervoer, dat werkt, kan de Limburger overtuigd worden om de auto thuis te laten.
  [naar artikel]
 13. TEST. Avondje uit in Antwerpen, maar… geraak je nog thuis met het openbaar vervoer? (06/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Stel, u woont in pakweg Lier of Puurs en u voelt iets voor een gezellig avondje cinema en eventueel pintje in Antwerpen. De auto nemen wilt u liever niet. Maar lukt het dan nog om na de film en/of cafébezoek met het openbaar vervoer huiswaarts te keren? Uw krant zocht het uit voor tien verschillende plaatsen in de provincie en een stukje Waasland.
  [naar artikel]
 14. Haalt het openbaar vervoer ons massaal uit de file? (19/09/2017 - VRT NWS)
  Zijn de trein, tram en bus een degelijk alternatief voor het bumper aan bumper rijden met de auto? Wat zijn momenteel de pijnpunten en vooral wat kunnen we eraan doen? Ticket bij de hand, want voor de tweede dag van deze reeks in de Week van de Mobiliteit nemen we het openbaar vervoer.
  [naar artikel]
 15. Eerste dodelijke verkeersongeval met elektrische step in Zweden (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 27-jarige man is met zijn elektrische step verongelukt in de Zweedse stad Helsingborg. De e-steprijder botste op een personenwagen op een...
  [naar artikel]
 16. Eerste dodelijk ongeval met elektrische step in Zweden (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 27-jarige man is met zijn elektrische step verongelukt in de Zweedse stad Helsingborg. De e-steprijder botste op een personenwagen op een...
  [naar artikel]
 17. Crashtest met elektrische step: “ 95% kans op dodelijke afloop” (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel is vorige maand een 41-jarige man om het leven gekomen na een ongeval met een elektrische step, waarschijnlijk het eerste dodelijk...
  [naar artikel]
 18. Nationale staking treft vooral vervoer en industrie (12/02/2019 - De Tijd)
  18:59 De algemene staking van woensdag zal grote delen van het dagelijkse leven lamleggen. Vooral bij het openbaar vervoer, voor vliegtuigpassagiers en in de industrie wordt grote hinder verwacht.
  [naar artikel]
 19. Dronken man op elektrische step ramt geparkeerde wagen (30/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een 42-jarige man reed woensdagavond op zijn elektrische step in op een geparkeerde wagen. De man kwam ten val maar liep geen verwondingen op, de wagen en de step werden wel beschadigd.
  [naar artikel]
 20. Dag twee van staking in Frankrijk, openbaar vervoer ligt plat (06/12/2019 - VRT NWS)
  In Frankrijk is de tweede dag van een algemene staking van start gegaan. Ook vandaag leggen verschillende sectoren het werk neer, vooral het openbaar vervoer is daardoor erg verstoord. De actievoerders zijn kwaad op president Emmanuel Macron, die de pensioenen in Frankrijk wil hervormen. De staking, en dus ook de hinder, kan nog tot Kerstmis aanslepen.
  [naar artikel]
 21. Steden en gemeenten vrezen kost openbaar vervoer (12/10/2018 - De Tijd)
  18:12 Het nieuwe Vlaamse decreet over de organisatie van het openbaar vervoer incasseert een derde kritisch advies.
  [naar artikel]
 22. Openbaar vervoer vanaf 2020 gratis in Luxemburg (21/01/2019 - De Tijd)
  16:59 Enkel wie in eerste klasse wil sporen, zal nog in de buidel moeten tasten voor openbaar vervoer.
  [naar artikel]
 23. STANDPUNT. Voor betere bus en tram is meer geld nodig (18/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Iedereen, inclusief De Lijn zelf, weet dat het openbaar vervoer sneller en efficiënter moet dan nu het geval is. Als bus en tram een waardig alternatief moeten worden voor de auto is er geen andere keuze dan het netwerk van openbaar vervoer fors te verbeteren en uit te breiden. Niet alleen in, maar vooral ook rond de centrumsteden.
  [naar artikel]
 24. Drie beenbreuken voor DJ F.R.A.N.K. na ongeval met elektrische step: “Mijn vrouw zei nog: ‘Dat is levensgevaarlijk!’” (19/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De bekende DJ F.R.A.N.K. uit Schoten (Antwerpen) is donderdag gerepatrieerd nadat hij in Spanje een horrorcrash met een elektrische step had meegemaakt.
  [naar artikel]
 25. Elektrische step verovert binnensteden (19/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Opvallende nieuwkomer in het stedelijke straatbeeld: de e-step. Licht, opvouwbaar en snel. De elektrische trottinette is een perfect alternatief voor bus of tram in het woon-werkverkeer.
  [naar artikel]
 26. Liveblog: de ACOD staken, veel hinder verwacht bij openbaar vervoer (27/02/2018 - VRT NWS)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD houdt een grote stakingsdag tegen de pensioenplannen van de regering. De staking zal vooral te voelen zijn bij het openbaar vervoer. Er kunnen ook scholen, crèches en overheidsbedrijven dichtblijven, dat zal pas straks duidelijk worden. Er kan ook hinder zijn bij de postbedeling en de huisvuilophaling. Volg hier de laatste updates.
  [naar artikel]
 27. Sp.a Maasland voert actie voor beter openbaar vervoer (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Sp.a Maasland heeft in Maasmechelen actie gevoerd voor een beter en betaalbaar openbaar vervoer in het Maasland. De partij zette een ludieke actie op poten omdat ze vindt dat het gebrek aan openbaar vervoer de inwoners van het Maasland isoleert van de rest van de provincie en van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 28. Sneller, stipter en betrouwbaarder: kan Antwerpen iets leren van openbaar vervoer in Brussel? (12/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Brussel heeft iets buitenlands voor veel Antwerpenaren. Net zoals het openbaar vervoer in de hoofdstad, dat een stuk fijnmaziger, betrouwbaarder en sneller is dan de bus en trams in eigen stad.In de video leggen we uit hoe het openbaar vervoer in Brussel verschilt van die van Antwerpen.
  [naar artikel]
 29. Staking ACOD: 'Sterke hinder op openbaar vervoer in Brussel' (27/02/2018 - Knack)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat dinsdag staken tegen de plannen van de regering-Michel met de zware beroepen. Het gaat om een intersectorale actie, maar vooral het openbaar vervoer zal verstoord zijn. Ook op een hele reeks andere plaatsen (scholen, gevangenissen, havens, administraties ...) kan er hinder zijn.
  [naar artikel]
 30. Haven start netwerk van elektrische fietsen (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Havenbedrijf Antwerpen werkt volop aan een netwerk van elektrische fietsen. Die moeten werknemers het havengebied helpen doorkruisen, want openbaar vervoer rijdt er nu nauwelijks of niet. De start is voorzien voor het voorjaar.
  [naar artikel]
 31. Gents openbaar vervoer is zelden sneller dan de auto (15/02/2018 - VRT NWS)
  Bestuurders die naar het centrum van Gent komen, zijn doorgaans niet sneller af wanneer ze het openbaar vervoer nemen. In een straal van om en bij de 5 km rond het stadscentrum zijn Gentenaars zelfs het snelst met de fiets. Dat heeft de vereniging Gents MilieuFront onderzocht. De milieuvereniging roept verschillende overheden op om keuzes te maken en hun middelen te investeren in beter en sneller openbaar vervoer en in betere fietsinfrastructuur.
  [naar artikel]
 32. Gents openbaar vervoer is zelden sneller dan de auto (15/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bestuurders die naar het centrum van Gent komen, zijn doorgaans niet sneller af wanneer ze het openbaar vervoer nemen. In een straal van om en bij de 5 km rond het stadscentrum zijn Gentenaars zelfs het snelst met de fiets. Dat heeft de vereniging Gents MilieuFront onderzocht. De milieuvereniging roept verschillende overheden op om keuzes te maken en hun middelen te investeren in beter en sneller openbaar vervoer en in betere fietsinfrastructuur.
  [naar artikel]
 33. Openbaar vervoer in België past tarieven aan (01/02/2020 - Express)
  De start van een nieuwe maand betekent het begin van een rist nieuwe maatregelen die een invloed hebben op uw portefeuille. Februari staat klaarblijkelijk in het teken van mobiliteit en openbaar vervoer. Bij de NMBS verhogen de prijzen van de standaardbiljetten en weekendtickets met gemiddeld 1,53 procent. Bij woon-werkabonnementen, schoolabonnementen en verwante producten zoals de […] The post Openbaar vervoer in België past tarieven aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Staking bij De Lijn: “Limburg moet openbaar vervoer zelf organiseren” (16/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltDe massale staking bij De Lijn vandaag is volgens oppositiepartij sp.a het signaal dat het de verkeerde kant uitgaat met ons openbaar vervoer. “Vlaanderen moet de bevoegdheid aan de provincies geven, zodat Limburg het openbaar vervoer zelf kan organiseren”, zeggen parlementsleden Peter Vanvelthoven en Rob Beenders.
  [naar artikel]
 35. Leuven wil geen rondslingerende elektrische steps (28/02/2019 - VRT NWS)
  In Brussel en Antwerpen zijn elektrische deelsteps intussen een groot succes. Via een app kan je zien waar er een step staat en wanneer je ermee klaar bent, kan je die overal achterlaten. Maar dat laatste ziet de stad Leuven niet zitten.
  [naar artikel]
 36. Onwaarschijnlijke beelden: man op elektrische step raast met 85 km/u over snelweg (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij onze zuiderburen is een filmpje viraal gegaan van een man die met een elektrische step met een snelheid van ongeveer 85 km/uur over de snelweg...
  [naar artikel]
 37. VIDEO. Man op elektrische step raast met 85 km/u over snelweg (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij onze zuiderburen is een filmpje viraal gegaan van een man die met een elektrische step met een snelheid van ongeveer 85 km/uur over de snelweg...
  [naar artikel]
 38. Staking ACOD: 'Actie is een succes' (10/10/2017 - Knack)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD voert actie tegen het regeringsbeleid, dat volgens de vakbond louter gericht is op afbraak van de openbare diensten. ACV en ACLVB doen niet mee. Vooral de gebruikers van het openbaar vervoer zullen hinder ondervinden.
  [naar artikel]
 39. Herlees: staking ACOD: 'Actie is een succes' (10/10/2017 - Knack)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD voert actie tegen het regeringsbeleid, dat volgens de vakbond louter gericht is op afbraak van de openbare diensten. ACV en ACLVB doen niet mee. Vooral de gebruikers van het openbaar vervoer ondervinden hinder.
  [naar artikel]
 40. DJ F.R.A.N.K. gerepatrieerd na ongeval met elektrische step (18/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De bekende DJ F.R.A.N.K. uit Schoten is donderdag gerepatrieerd nadat hij in Spanje een horrorcrash met een elektrische step had meegemaakt.
  [naar artikel]
 41. Eerste dode met elektrische step in Parijs (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst is in Parijs een dodelijk ongeval gebeurd met een elektrische step, een voertuig dat ongeveer een jaar geleden zijn intrede deed in...
  [naar artikel]
 42. Eerste dode met elektrische step Parijs (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst is in Parijs een dodelijk ongeval gebeurd met een elektrische step, een voertuig dat ongeveer een jaar geleden zijn intrede deed in...
  [naar artikel]
 43. GETEST. Is die hippe elektrische step echt zo handig als hij lijkt? (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De elektrische step is hot. Wereldwijd worden in grote steden deelsteps verhuurd en ook de privé-aankoop loopt op - wel ja- wieltjes. Tijd om het ding uit te laten testen door onze redactrice.
  [naar artikel]
 44. Tweede dag grote hinder bij Franse openbaar vervoer door pensioenprotest (06/12/2019 - De Tijd)
  11:41 Het gros van de treinen rijdt niet en ook bij het luchtverkeer en het openbaar vervoer in Parijs is er hinder.
  [naar artikel]
 45. Luxemburg maakt openbaar vervoer gratis (06/12/2018 - De Tijd)
  18:15 De nieuwe Luxemburgse regering is van plan in het eerste kwartaal van 2020 alle openbaar vervoer op het grondgebied gratis te maken.
  [naar artikel]
 46. Parkings Plopsaland vol: kom met openbaar vervoer (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bezoekers die vandaag nog pretpark Plopsaland in Adinkerke (De Panne) willen bezoeken, kunnen maar beter met het openbaar vervoer komen. Alle
  [naar artikel]
 47. Pakings Plopsaland vol: kom met openbaar vervoer (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bezoekers die vandaag nog pretpark Plopsaland in Adinkerke (De Panne) willen bezoeken, kunnen maar beter met het openbaar vervoer komen. Alle
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.