Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:07 uur

Recordaantal van 86 migranten gevat die het Kanaal proberen over te steken

Knack

11/09/2019 - 09:00

Zo'n 86 migranten zijn dinsdag onderschept toen ze het kanaal probeerden over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is een recordaantal, melden Britse media.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Recordaantal van 86 migranten gevat die het Kanaal probeerden over te steken (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 86 migranten zijn dinsdag onderschept toen ze het kanaal probeerden over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is een recordaantal, melden Britse media.
  [naar artikel]
 2. Recordaantal illegale migranten gevat die op één dag met kleine boten Kanaal oversteken (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 86 migranten zijn dinsdag onderschept toen ze het kanaal probeerden over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is een recordaantal,...
  [naar artikel]
 3. Asiel en migratie – Recordaantal van 86 migranten gevat die het Kanaal proberen over te steken (11/09/2019 - Metro)
  Zo’n 86 migranten zijn dinsdag onderschept toen ze het kanaal probeerden over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is een recordaantal, melden Britse media. Het gaat om mannen, vrouwen en personen die beweren dat ze minderjarig zijn, bericht het Britse persbureau PA. Volgens de autoriteiten werden dinsdag op verschillende momenten vier boten onderschept voordat ze de Britse kust bereikt hadden. Twee aparte groepen konden pas opgepakt worden toen ze al op het strand waren. “We werken nauw samen met de Franse autoriteiten op alle niveaus om een einde te maken aan deze gevaarlijke en illegale activiteit”, stellen de autoriteiten. Vorige maand was de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel met haar Franse collega Christophe Castaner overeengekomen om de gezamenlijke acties tegen deze kleine boten op te drijven. “Ik laat meedogenloze bendes van criminele mensensmokkelaars geen levens in gevaar brengen”, verklaarde ze toen. Tussen januari en het einde van augustus heeft het Verenigd Koninkrijk 65 migranten teruggestuurd die op illegale manier in kleine boten de oversteek maakten vanuit Europa. Bron: Belga   Het bericht Asiel en migratie – Recordaantal van 86 migranten gevat die het Kanaal proberen over te steken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Recordaantal migranten probeert Kanaal over te steken door “fake news over Brexit” (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse kustwacht heeft gisteren 86 migranten onderschept die met bootjes probeerden het Kanaal over te steken. Het zou gaan om het hoogste...
  [naar artikel]
 5. 74 migranten proberen Kanaal over te steken (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal 74 migranten hebben zaterdag geprobeerd in acht bootjes het Kanaal over te steken van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Onder de...
  [naar artikel]
 6. “Fake news over Brexit” jaagt recordaantal illegale migranten Kanaal over (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse kustwacht heeft gisteren 86 migranten onderschept die met bootjes probeerden het Kanaal over te steken. Het zou gaan om het hoogste...
  [naar artikel]
 7. Meer migranten proberen met bootjes Kanaal over te steken (23/11/2018 - VRT NWS)
  De Franse kustwacht trekt aan de alarmbel omdat meer vluchtelingen en migranten proberen om het Kanaal over te steken in kleine bootjes. In de nacht van woensdag op donderdag werden bij twee reddingsoperaties 18 mensen gered in de buurt van Cap Gris-Nez. Ook de Britse kustwacht moest uitrukken om migranten in bootjes te redden in de buurt van Dover. Vanmorgen nog was er een reddingsoperatie waaraan ook een Sea King-helikopter van het Belgische leger deelnam.
  [naar artikel]
 8. Tientallen migranten proberen Kanaal over te steken: “Ze zetten hun leven op het spel” (19/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend werden zo’n 52 migranten onderschept die probeerden om met kleine bootjes het Kanaal naar Groot-Brittannië over te steken. Dat zegt de Britse grenspolitie aan Sky News. De autoriteiten waarschuwen dat de migranten, onder wie ook kinderen, hun leven op het spel zetten.
  [naar artikel]
 9. ‘Fake news over brexit’ jaagt recordaantal illegale migranten Kanaal over (11/09/2019 - De Morgen)
  De Britse kustwacht heeft gisteren 86 migranten onderschept die met bootjes probeerden het Kanaal over te steken. Het zou gaan om het hoogste aantal migranten op één dag dat Groot-Brittannië probeert te bereiken. De naderende brexit zit daar voor iets tussen, schrijft de BBC.
  [naar artikel]
 10. Het nieuwe businessmodel van de mensensmokkelaars: steeds meer migranten proberen Engeland te bereiken via Kanaal (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal migranten dat vanuit Frankrijk probeert het Kanaal over te steken in de hoop voor de Engelse kust gered te worden, neemt hand over hand...
  [naar artikel]
 11. Groot-Brittannië wil spoedberaad over migranten die met bootjes Kanaal oversteken (29/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië wil dringend overleg met Frankrijk over de illegale migranten die proberen het Kanaal over te steken in opblaasbare bootjes. Dat...
  [naar artikel]
 12. ‘Zeer verontrustend’ aantal migranten probeert Kanaal over te steken (02/06/2019 - De Standaard)
  Meer dan zeventig migranten zijn zaterdag in het Verenigd Koninkrijk aangehouden nadat ze hadden geprobeerd het Kanaal over te steken in acht kleine boten.
  [naar artikel]
 13. ‘Zeer verontrustend’ aantal migranten probeert Kanaal over te steken (02/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan zeventig migranten zijn zaterdag in het Verenigd Koninkrijk aangehouden nadat ze hadden geprobeerd het Kanaal over te steken in acht kleine boten.
  [naar artikel]
 14. Vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal (10/11/2019 - Metro)
  Vierentwintig migranten die met een bootje probeerden om het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië zijn deze voormiddag onderschept. Dat meldt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. De grenspolitie nam de migranten, van wie de nationaliteit niet bekend is, mee naar Dover. Daar zal de immigratiedienst hen ondervragen. Sinds 2018 steken migranten regelmatig het Kanaal over, ondanks de gevaren. Het Kanaal is druk bevaren, er staat een sterke stroming en het water is er bijzonder koud. Vrijdag werden ook al twintig mannen opgepakt in twee bootjes. Bron: Belga   Het bericht Vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Groot-Brittannië wil spoedberaad over migranten die met bootjes Kanaal oversteken (29/12/2018 - Knack)
  Groot-Brittannië wil dringend overleg met Frankrijk over de illegale migranten die proberen het Kanaal over te steken in opblaasbare bootjes. Dat heeft de Britse minister van Immigratie, Caroline Nokes, zaterdag gezegd.
  [naar artikel]
 16. 'Zeer verontrustend' aantal migranten probeert Kanaal over te steken (02/06/2019 - De Tijd)
  08:20 Meer dan zeventig migranten zijn zaterdag in het Verenigd Koninkrijk aangehouden nadat ze hadden geprobeerd het Kanaal over te steken in acht kleine boten. Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid ...
  [naar artikel]
 17. Recordaantal migranten opgepikt die oversteek maakten naar VK (12/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Britse kustwacht heeft dinsdag 86 migranten opgepikt die met bootjes het kanaal probeerden over te steken. Nooit waren het er meer. De piek zou een gevolg zijn van de nakende Brexit, waardoor veel migranten vrezen dat het straks onmogelijk wordt om nog in het Verenigd Koninkrijk binnen te raken.
  [naar artikel]
 18. Britse patrouilles pikken in Kanaal 69 migranten op (18/12/2019 - Metro)
  Britse patrouilleboten hebben gisterochtend 69 migranten opgepikt, onder wie 10 kinderen, toen ze het Kanaal probeerden over te steken. Dat melden Britse media. De Britse ‘Border Force’ onderschepte vijf boten. De 69 migranten zeiden uit Iran, Irak en Oezbekistan te komen, aldus de Britse autoriteiten, geciteerd door het Britse agentschap Press Association (PA). “Zij die het Kanaal proberen over te steken in kleine boten, brengen hun leven in groot gevaar. De meedogenloze criminelen die oversteken mogelijk maken, trekken zich niets aan van dat levensgevaar”, aldus een anonieme woordvoerder van de bevoegde ministeriële afdeling aan PA. De woordvoerder zei dat de Britse douane nauw samenwerkt met Frankrijk om “deze gevaarlijke en illegale activiteit aan te pakken”. Op de Franse stranden zijn de patrouilles verdubbeld. Vorige maand werden 86 migranten onderschept toen ze in verschillende kleine boten het Kanaal probeerden over te steken richting Groot-Brittannië. Bron: Belga   Het bericht Britse patrouilles pikken in Kanaal 69 migranten op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Britse grenspolitie onderschepte dit weekend 52 migranten die probeerden het Kanaal over te steken (19/05/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen weekend zijn zo'n 52 migranten onderschept die probeerden om met kleine bootjes het Kanaal naar Groot-Brittannië over te steken. Dat zegt de Britse grenspolitie aan Sky News. De autoriteiten waarschuwen dat de migranten, onder wie ook kinderen, hun leven op het spel zetten.
  [naar artikel]
 20. Asiel en migratie – Groot-Brittannië wil spoedberaad over migranten die met bootjes Kanaal oversteken (29/12/2018 - Metro)
  Groot-Brittannië wil dringend overleg met Frankrijk over de illegale migranten die proberen het Kanaal over te steken in opblaasbare bootjes. Dat heeft de Britse minister van Immigratie, Caroline Nokes, zaterdag gezegd. Voor de Britse kust zijn tussen dinsdag en vrijdag in totaal 64 migranten uit Iran, Irak, Syrië en Afghanistan gered die met opblaasbare rubberbootjes het Kanaal probeerden over te steken. De migranten werden opgevangen door politie- en hulpdiensten. Sinds begin december werden op het Kanaal al enkele tientallen migranten, onder wie ook meerdere kinderen, onderschept. De oversteek naar het Verenigd Koninkrijk via het Kanaal, een afstand van minimum 33 kilometer, is erg gevaarlijk door het drukke scheepvaartverkeer, de sterke stroming en de lage temperatuur van het zeewater. Caroline Nokes is zaterdagmiddag afgereisd naar de Britse kustplaats Dover. Ze wil er overleggen met de lokale autoriteiten en parlementsleden. Londen wil spoedberaad met Parijs over het steeds groter wordend probleem. Het bezoek van Nokes komt één dag nadat de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Sajid Javid, het toenemend aantal pogingen om het Kanaal over te steken een “belangwekkend incident” noemde. bron: Belga Het bericht Asiel en migratie – Groot-Brittannië wil spoedberaad over migranten die met bootjes Kanaal oversteken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Veertigtal migranten onderschept in Frankrijk die Kanaal probeerden over te steken (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een veertigtal migranten, onder wie zes Israëli's, zijn dinsdag onderschept toen ze het Kanaal probeerden over te steken. De meerderheid bevond...
  [naar artikel]
 22. Tientallen migranten probeerden dit weekend Kanaal over te steken (19/05/2019 - De Standaard)
  Er zijn dit weekend 52 migranten onderschept die met kleine bootjes probeerden het Kanaal over te steken.
  [naar artikel]
 23. Achttien migranten gered die met bootjes Kanaal probeerden over te steken (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Achttien migranten zijn afgelopen nacht gered bij een poging om met twee bootjes het Kanaal over te steken. Dat is bij de maritieme prefectuur van...
  [naar artikel]
 24. 21 migranten gered die met bootjes Kanaal probeerden over te steken (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eenentwintig migranten die het Engelse kanaal probeerden over te steken met kleine bootjes zijn deze ochtend gered ter hoogte van Pas-De-Calais...
  [naar artikel]
 25. Migranten steken via nieuwe route in bootjes het Kanaal over (16/08/2019 - De Morgen)
  Is er een nieuwe migrantenroute vanaf het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk? Een Iraanse vrouw wordt vermist en is hoogstwaarschijnlijk verdronken tijdens een poging op een kleine boot vanuit Frankrijk via die nieuwe alternatieve route het Kanaal over te steken. Dit jaar bereikten al 1.200 migranten via deze methode de Britse kust.
  [naar artikel]
 26. Migranten steken Kanaal over met gestolen vissersboot (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeventien personen, onder wie verschillende migranten uit Iran, staken gisterenavond vanuit Boulogne-sur-Mer het Kanaal over met een gestolen...
  [naar artikel]
 27. Vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal (10/11/2019 - De Morgen)
  Vierentwintig migranten die met een bootje probeerden het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië zijn deze voormiddag onderschept.
  [naar artikel]
 28. Eenenzeventig migranten onderschept op Kanaal (26/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk en Groot-Brittannië hebben donderdagochtend in totaal 71 migranten onderschept die probeerden om het Kanaal over te steken in een bootje. Dat melden de Franse en Britse autoriteiten.
  [naar artikel]
 29. 71 migranten in bootjes onderschept op Kanaal (26/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Frankrijk en Groot-Brittannië hebben donderdagochtend in totaal 71 migranten onderschept die probeerden om het Kanaal over te steken in een bootje. Dat melden de Franse en Britse autoriteiten.
  [naar artikel]
 30. Vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal (10/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vierentwintig migranten die met een bootje probeerden het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië zijn deze voormiddag onderschept.
  [naar artikel]
 31. Opnieuw 24 migranten onderschept die Kanaal wilden overvaren bij Calais (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse maritieme gendarmerie heeft 24 migranten onderschept die probeerden om het Kanaal naar Groot-Brittannië over te steken. Dat gebeurde bij...
  [naar artikel]
 32. Opnieuw 24 migranten onderschept die Kanaal wilden oversteken bij Calais (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse maritieme gendarmerie heeft 24 migranten onderschept die probeerden om het Kanaal naar Groot-Brittannië over te steken. Dat gebeurde bij...
  [naar artikel]
 33. Vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vierentwintig migranten die met een bootje probeerden om het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië zijn zondagvoormiddag onderschept. Dat meldt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 34. "Zeer verontrustend" aantal migranten probeert Kanaal over te steken (02/06/2019 - VRT NWS)
  Meer dan zeventig migranten zijn zaterdag in het Verenigd Koninkrijk aangehouden nadat ze hadden geprobeerd het Kanaal over te steken in acht kleine boten. Dat melden lokale media. Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid noemde de incidenten "zeer verontrustend".
  [naar artikel]
 35. Britse patrouilles pikken 69 migranten op in Kanaal (18/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Britse patrouilleboten hebben dinsdagochtend 69 migranten opgepikt, onder wie 10 kinderen, toen ze het Kanaal probeerden over te steken. Dat melden Britse media.
  [naar artikel]
 36. Belgische boot redt 19 vluchtelingen die Kanaal proberen over te steken: ook baby en peuter aan boord (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vissers hebben 19 vluchtelingen gered die met een bootje probeerden om het Kanaal over te steken. Dat meldt de Préfecture Maritime de la Manche et...
  [naar artikel]
 37. Franse kustwacht redt 24 migranten in zinkend bootje voor de kust van Duinkerke (23/08/2019 - VRT NWS)
  Vannacht zijn voor de Franse Kanaalkust 24 migranten in nood geraakt. Ze konden zelf de Franse kustwacht verwittigen en zijn allen gered. Steeds meer migranten proberen via gammele bootjes het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië.
  [naar artikel]
 38. Transmigranten proberen nog steeds het Kanaal over te steken (ondanks coronacrisis) (06/04/2020 - VRT NWS)
  Coronacrisis of niet: heel wat transmigranten proberen nog steeds het Kanaal richting het Verenigd Koninkrijk over te steken. In De Panne vond de politie gisterenochtend nog een bootje terug op het strand met daarin natte kledij. Later op de dag werd een groep van 25 transmigranten opgepakt in Bray-Dunes in Frankrijk, net over de grens met België.
  [naar artikel]
 39. 9 migranten onderschept die Kanaal probeerden over te steken (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het Franse Pas-de-Calais zijn vanmorgen negen mannen op een vaartuig onderschept nadat ze het Kanaal probeerden over te steken om...
  [naar artikel]
 40. Negentien migranten onderschept op Kanaal voor kust van Pas-de-Calais (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Negentien migranten die het Kanaal probeerden over te steken aan boord van een bootje, in ongunstige weersomstandigheden, zijn vandaag gered voor...
  [naar artikel]
 41. Franse kustwacht redt 31 migranten uit Kanaal (29/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse kustwacht heeft 31 migranten gered die het Kanaal naar Engeland probeerden over te steken. De motor van een van de bootjes was...
  [naar artikel]
 42. Negen migranten onderschept die Kanaal probeerden over te steken (19/05/2019 - Metro)
  Voor de kust van het Franse Pas-de-Calais zijn zondagochtend negen mannen op een vaartuig onderschept, toen ze het Kanaal probeerden over te steken om Groot-Brittannië te bereiken. De mannen, onder wie een minderjarige, zeiden dat ze de Iraanse nationaliteit hadden. Dat is vernomen bij de prefectuur. Een kustpatrouille had de negen opgemerkt en opgepikt rond 8 uur, op ongeveer 5 kilometer ten westen van Cap Gris-Nez, aldus de prefectuur. Ze waren licht onderkoeld en zijn naar Calais overgebracht, waar ze aan de grenspolitie zijn overgedragen. Sinds oktober is het aantal oversteekpogingen van migranten vermenigvuldigd, ondanks het gevaar door het vele scheepvaartverkeer, hevige stromingen en koude watertemperatuur. Bron: Belga   Het bericht Negen migranten onderschept die Kanaal probeerden over te steken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Veertig migranten gered in Kanaal (25/12/2018 - Metro)
  In totaal 40 migranten op 5 (rubber)boten zijn op Kerstmis in het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk gered. Daarbij waren ook verscheidene kinderen. Volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zeiden de migranten dat ze uit Irak, Iran en Afghanistan afkomstig waren. Ook de Franse autoriteiten namen deel aan de reddingsacties. Zij redden zes volwassenen en twee kinderen op zo’n 22 kilometer ten noorden van Calais. De migranten probeerden Engeland te bereiken met een kleine boot, maar die boot had motorpech gekregen. Sinds oktober zijn de pogingen van migranten om het Kanaal over te steken, toegenomen ondanks het gevaar door de drukte van het scheepvaartverkeer, de sterke stromingen en de temperatuur van het zeewater. Het Kanaal is tussen Calais en Dover ongeveer 40 kilometer breed. Bron: Belga   Het bericht Veertig migranten gered in Kanaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Belgische boot redt 19 vluchtelingen die Kanaal proberen over te steken: ook baby en peuter in ondergelopen boot (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vissers hebben 19 vluchtelingen gered die met een bootje probeerden om het Kanaal over te steken. Dat meldt de Préfecture Maritime de la Manche et...
  [naar artikel]
 45. Steeds meer migranten proberen Groot-Brittannië via Kanaal te bereiken (29/12/2018 - De Morgen)
  Het terugnemen van controle over de grenzen, een kernbelofte van brexit, is voor de Britten moeilijker dan gedacht. Meer dan tachtig migranten zijn sinds de Kerstmis met kleine bootjes vanuit Frankrijk het Kanaal overgestoken.
  [naar artikel]
 46. Dertigtal migranten die Kanaal probeerden over te steken gered (29/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een dertigtal migranten die aan boord van twee boten probeerden de Engelse kust te bereiken, zijn zondag uit het Kanaal gered. Dat hebben de Franse autoriteiten bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 47. Negen migranten gered van boot op Kanaal (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige nacht hebben de reddingsdiensten negen migranten gered die met een boot het Kanaal probeerden over te steken. Twee van hen vertoonden...
  [naar artikel]
 48. Negentien migranten opgepikt bij reddingsactie in Kanaal (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor de kust van de Franse stad Duinkerke zijn in de nacht van zondag op maandag negentien migranten gered die met een bootje probeerden om het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië. Dat is maandag meegedeeld door de Franse autoriteiten.
  [naar artikel]
 49. Veertigtal migranten onderschept in Frankrijk die Kanaal probeerden over te steken (21/01/2020 - Metro)
  Een veertigtal migranten, onder wie zes Israëli’s, zijn onderschept toen ze het Kanaal probeerden over te steken. De meerderheid bevond zich op een strand in het noorden van Frankrijk waar hun boot was gestrand. Dat melden verschillende bronnen. De brandweer kreeg dinsdagmorgen een oproep over 34 migranten in nood, onder wie 10 kinderen, op een strand van Touquet-Paris-Plage. Het ging om onder meer 18 Iraniërs en 6 Israëli’s. Een woordvoerder van de brandweer zei dat ze gezond en wel konden overgebracht worden naar een gemeentezaal. Daarnaast werden dinsdagvoormiddag zes migranten onderschept in een defect vaartuig voor de kust van Cap Blanc-Nez, zegt de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee. Een patrouilleboot van de gendarmerie zou hen benaderd hebben, maar ze waren “niet tot medewerking bereid”. In de loop van de voormiddag werden ze alsnog gered. Sinds eind 2018 is het aantal pogingen om het Kanaal clandestien over te steken fors toegenomen. Die oversteek is nochtans levensgevaarlijk, vanwege de drukke scheepvaart, de sterke stromingen en de lage watertemperaturen. Sinds 1 januari hebben de Franse autoriteiten al zeker 52 migranten onderschept die probeerden om Engeland te bereiken in een bootje. In heel 2019 zijn er 2.758 migranten onderschept, oftewel vier keer meer dan in 2018, zegt de maritieme prefectuur. Vier migranten werden dood aangetroffen in zee en op een Frans strand. Bron: Belga   Het bericht Veertigtal migranten onderschept in Frankrijk die Kanaal probeerden over te steken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.