Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
17:19 uur

Uw lichaam wordt een medicijnfabriek

De Tijd

11/09/2019 - 09:23

09:21 Leuvense onderzoekers zijn er in geslaagd om schapen zelf medicijnen - antilichamen - te laten produceren door een specifieke dna-code in spiercellen te injecteren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lichaam opgevist uit kanaal in Ghlin (Bergen) (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Uit het kanaal Nimy-Blaton is deze namiddag ter hoogte van de Bergense deelgemeente Ghlin een lichaam opgevist. Dat lichaam wordt
  [naar artikel]
 2. Lichaam vermiste duiker eindelijk vrijgegeven (30/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het lichaam van duiker Eddy Dielen zal naar Hoboken gebracht worden. De man verdween in de zomer in de Noordzee tussen Gris-Nez en Calais in Noord-Frankrijk. Zijn lichaam werd al in augustus gevonden maar wordt nu pas vrijgegeven door Frankrijk.
  [naar artikel]
 3. Hoe sporten niet alleen je lichaam fit houdt (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt weleens gezegd dat het belangrijk is om te leven met een gezonde geest in een gezond lichaam. Proficiat aan al diegenen die zich de
  [naar artikel]
 4. Collectie van 6.000 kilo porno wordt Japanner fataal (04/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een Japans appartement is het levenloze lichaam van een 50-jarige man aangetroffen onder wel heel gênante omstandigheden. Zijn lichaam lag
  [naar artikel]
 5. Actrice wordt 33 en feliciteert haar lichaam met een mooie boodschap (21/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ugly Betty-actrice America Ferrera is 33 geworden en besliste om naar aanleiding van haar verjaardag haar lichaam eens te feliciteren. Ze zette een krachtige boodschap online waarin ze haar lichaam bedankt en in de bloemetjes zet.
  [naar artikel]
 6. Lichaam gevonden in waterplas in Oostende (29/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de Spuikom in Oostende, een waterplas waar onder meer aan watersport gedaan wordt, is maandagmiddag een lijk gevonden. Het lichaam lag tussen de bootjes aan een aanlegsteiger. Het overlijden wordt momenteel onderzocht.
  [naar artikel]
 7. We geven bijna alles uit handen aan apparaten. Daardoor wordt ons lichaam dommer (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  We verbannen fysieke inspanning steeds meer uit ons dagelijks leven. Is het lichaam een onhandig ding dat ons in de weg zit of verwaarlozen we het...
  [naar artikel]
 8. Van vaker plassen tot calorieën verbranden: dit gebeurt er met je lichaam als het zo koud is (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht was de koudste van dit seizoen en ook de komende dagen wordt het nog kouder door de ijzige oostenwind. Hoe reageert ons lichaam op...
  [naar artikel]
 9. Lieven Scheire wordt expert in 'Het Lichaam van Coppens' (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 7 september lenen Staf en Mathias weer hun lichaam uit aan de wetenschap tijdens de gekste stunts. En ze krijgen er ook meteen een nieuwe
  [naar artikel]
 10. Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-Zeeland (09/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.
  [naar artikel]
 11. Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-Zeeland (09/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.
  [naar artikel]
 12. Nederland: tweede lichaam gevonden (04/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland wordt al een paar dagen gezocht naar de 14-jarige Savannah die donderdag verdween. Vrijdag werd het lichaam van een vermoord meisje
  [naar artikel]
 13. Lichaam van Khashoggi wordt wellicht nooit teruggevonden: Turkse autoriteiten zetten zoektocht stop (10/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse politie zal de zoektocht naar het lichaam van journalist Jamal Khashoggi stopzetten. Het strafrechtelijk onderzoek naar de moord wordt...
  [naar artikel]
 14. Lichaam van Khashoggi wordt wellicht nooit gevonden: Turkse autoriteiten zetten zoektocht stop (10/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse politie zal de zoektocht naar het lichaam van journalist Jamal Khashoggi stopzetten. Het strafrechtelijk onderzoek naar de moord wordt...
  [naar artikel]
 15. Meighan (27) ruziet met moeder op terugweg van huwelijksfeest en stapt uit, haar lichaam wordt dagen later aangetroffen (25/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Joggers hebben donderdag nabij een snelwegberm in de Amerikaanse staat Oregon een lichaam gevonden waarvan de persoonsbeschrijving en kledij...
  [naar artikel]
 16. Lichaam Étienne Tshisekedi na twee jaar gerepatrieerd (21/05/2019 - De Standaard)
  Het lichaam van Étienne Tshisekedi, de voormalige Congolese oppositieleider en vader van de huidige president Félix Tshisekedi, wordt gerepatrieerd naar Congo. Zijn lichaam ligt al meer dan twee jaar in een Brussels mortuarium, bij de begrafenis­ondernemer Bouvy in Elsene, in een verzegelde zinken kist.
  [naar artikel]
 17. Lichaam Daniel C wordt gerepatrieerd naar Libanon (27/04/2019 - De Standaard)
  Vandaag vond in een moskee in ons land de uitvaartplechtigheid voor Daniel C plaats. De jongen werd eerder deze week (allicht) vermoord nabij het asielcentrum waar hij verbleef. Het lichaam wordt gerepatrieerd naar Libanon.
  [naar artikel]
 18. Franse brandweer vreest lot Sluszny: "Het wordt moeilijk om zijn lichaam nog te vinden" (01/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk vreest de brandweer dat het lichaam van de Belgische avonturier Marc Sluszny niet meer gevonden wordt. Sluszny verdween afgelopen...
  [naar artikel]
 19. Lichaam uit het water gehaald in Denderleeuw: identiteit slachtoffer wordt onderzocht (29/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Oost-Vlaamse Denderleeuw heeft de brandweer maandagvoormiddag een lichaam aangetroffen tijdens een actie voor het bestrijden van algen op de Dender. Dat bevestigt plaatsvervangend burgemeester Jan De Nul van Denderleeuw. De identiteit van het slachtoffer wordt nog onderzocht.
  [naar artikel]
 20. Hittegolf op komst: maar wat doet dat eigenlijk met een lichaam? (22/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jaja, het wordt weer warm. Heet, zelfs. Maar wat vraagt dat van een lichaam? We dompelen onszelf onder in een kookpot en laten het water opwarmen. Bij wijze van spreken.
  [naar artikel]
 21. Zes BV’s schenken hun lichaam aan de wetenschap (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Het Lichaam van Coppens’ onderwerpen Staf en Mathias vanavond niet hun eigen lichaam, maar dat van zes andere BV’s aan de grillen van de...
  [naar artikel]
 22. Lichaam van vermoorde Berenice wordt overgevlogen naar Mexico (02/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De ouders van de vermoorde Berenice Osorio (32) uit Kasterlee hebben hun slag thuisgehaald. Het lichaam van hun dochter wordt vandaag overgevlogen naar Mexico. “We zijn opgelucht dat ze thuiskomt”, zegt een nicht van het slachtoffer.
  [naar artikel]
 23. Lichaam gevonden in zoektocht naar Britse miljonairsdochter (09/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de...
  [naar artikel]
 24. Doorbraak in 37 jaar oude cold case? Politie graaft naar lichaam van verdwenen beveiligingsagent (26/08/2019 - De Standaard)
  In Neder-Over-Heembeek wordt vanaf vandaag gezocht naar het lichaam van Francis Zwarts. Die man werkte als beveiligingsagent bij Sabena toen hij in oktober 1982 spoorloos verdween. Zijn lichaam werd nooit gevonden, al werd een ex-rijkswachter die vaak genoemd werd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel wel veroordeeld voor de roofmoord.
  [naar artikel]
 25. Lichaam van Belg aangetroffen in rivier in Bretagne (10/10/2017 - Metro)
  In het Franse Malestroit, een plaats in de noordwestelijke regio Bretagne, is zaterdag het lijk van een Belg aangetroffen in een rivier. Dat berichtten Franse media maandagavond. Het zou kunnen gaan om het lichaam van een 26-jarige Leuvenaar die al geruime tijd door het Franse gerecht wordt gezocht op verdenking van de moord op zijn Franse vriendin. De lichaam werd zaterdag door een kajakker gevonden in de rivier Oust. Het met stenen verzwaarde lichaam lag al enkele dagen in het water voor het boven was komen drijven. De speurders gaan uit van zelfdoding, maar een autopsie moet nog uitsluitsel geven. Volgens Franse media gaat het om het lichaam van de 26-jarige Leuvenaar die verdacht wordt van de moord op zijn 34-jarige Franse vriendin. Zij werd op 24 september dood teruggevonden in de stad Vannes met twee steekwonden. bron: Belga
  [naar artikel]
 26. Onthoofd en verbrand lichaam ontdekt in bossen rond Erezée (09/08/2019 - Metro)
  Het onthoofde en verbrande lichaam van een man is gisterenavond aangetroffen in de bossen rond het dorpje Amonines, een deelgemeente van het Luxemburgse Erezée. Het lichaam zat verborgen onder de aarde. Dat schrijft La Meuse du Luxembourg vandaag op zijn site. Het parket van Luxemburg meldt dat het onderzoek gevoerd wordt door de federale gerechtelijke politie in Luik. Een door de krant geciteerde bron zegt dat de ontdekking gelinkt is aan een moord waarbij “mensen uit het milieu” betrokken zijn. Nog volgens de nieuwssite wordt het Disaster Victim Identification Team (DVI) vrijdag ter plaatse verwacht. bron: Belga Het bericht Onthoofd en verbrand lichaam ontdekt in bossen rond Erezée verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Wat doet de hitte met ons lichaam? (23/06/2019 - VRT NWS)
  Het wordt snikheet. En dan is het raadzaam om veel te drinken en te smeren. Maar waarom? Wat gebeurt er precies met ons lichaam als het zo warm is? "Het Journaal" kreeg uitleg van sportarts Frank Pauwels (Gezond Sporten Vlaanderen).
  [naar artikel]
 28. Levenloos lichaam van man aangetroffen in Eupen (04/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er is zaterdagavond een levenloos lichaam van een man ontdekt in Eupen. Dat heeft de procureur des konings, Andrea Tilgenkamp, zondag bekendgemaakt. Daarmee wordt een bericht van Grenz-Echo bevestigd.
  [naar artikel]
 29. Levenloos lichaam van man aangetroffen in Eupen (04/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er is zaterdagavond een levenloos lichaam van een man ontdekt in Eupen. Dat heeft de procureur des konings, Andrea Tilgenkamp, zondag bekendgemaakt. Daarmee wordt een bericht van Grenz-Echo bevestigd.
  [naar artikel]
 30. Lichaam gevonden in put op bouwwerf in Berchem (12/12/2019 - Metro)
  In het Antwerpse district Berchem is afgelopen namiddag een lichaam gevonden in de Boomgaardstraat. Dat zegt het Antwerpse parket. Het lichaam bevond zich in een septische put op een bouwwerf. Of er kwaad opzet mee gemoeid is, is niet bekend. Hoe lang het lichaam er al lag en hoe het er terechtkwam, zal verder worden onderzocht door de federale gerechtelijke politie. Die kwam na de vondst ter plaatse, net als het labo en een wetsdokter. bron: Belga Het bericht Lichaam gevonden in put op bouwwerf in Berchem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Zo gaat uw lichaam de hitte te lijf (25/07/2018 - De Morgen)
  Niet alleen huizen hebben een thermostaat, het lichaam heeft er ook één. Centraal gelegen in het brein bevindt zich de hypothalamus, een hersengebied dat onder meer de temperatuur in het lichaam regelt. Bij een lichaamstemperatuur van 37 graden Celsius functioneert alles optimaal, bij hogere temperaturen komt het lichaam in actie om de boel te koelen. Met een goede reden: vanaf 43 graden sterven cellen af.
  [naar artikel]
 32. Massale zoektocht naar lichaam van 67-jarige vrouw die vermoedelijk door haar eigen zoon is vermoord (07/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De politie is vanmorgen begonnen met een grote zoekactie naar het lichaam van Renée Beckers. De 67-jarige vrouw uit Lebbeke, bij Dendermonde, is meer dan een jaar geleden spoorloos verdwenen. Nu wordt haar zoon ervan verdacht dat hij haar heeft vermoord en het lichaam verstopte in de buurt van hun appartement.
  [naar artikel]
 33. Massale zoektocht naar lichaam van 67-jarige vrouw die vermoedelijk door haar eigen zoon is vermoord (07/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie is vanmorgen begonnen met een grote zoekactie naar het lichaam van Renée Beckers. De 67-jarige vrouw uit Lebbeke, bij Dendermonde, is meer dan een jaar geleden spoorloos verdwenen. Nu wordt haar zoon ervan verdacht dat hij haar heeft vermoord en het lichaam verstopte in de buurt van hun appartement.
  [naar artikel]
 34. Massale zoektocht naar lichaam van 67-jarige vrouw die vermoedelijk door haar eigen zoon is vermoord (07/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie is vanmorgen begonnen met een grote zoekactie naar het lichaam van Renée Beckers. De 67-jarige vrouw uit Lebbeke, bij Dendermonde, is meer dan een jaar geleden spoorloos verdwenen. Nu wordt haar zoon ervan verdacht dat hij haar heeft vermoord en het lichaam verstopte in de buurt van hun appartement.
  [naar artikel]
 35. Lichaam van oud-Congolese premier wordt vanavond, twee jaar na overlijden, in Kinshasa verwacht (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lichaam van Etienne Tshisekedi komt normaal om 16 uur lokale tijd (17 uur Belgische tijd) aan in Kinshasa. Dat heeft het uitvaartcomité van de...
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Klankman Pascal Braeckman in ‘Het Lichaam van Coppens’: “Mijn stok is te kort” (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat het soms heel persoonlijk wordt in ‘Het Lichaam Van Coppens’, heeft u al kunnen merken. Zo gaven Staf en Mathias zich onder meer al bloot in...
  [naar artikel]
 37. Zowat zijn hele lichaam staat vol tattoos, inclusief zijn penis en oogbal, maar dat doet hij om een onverwachte reden (14/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hij veranderde in 2014 officieel zijn naam in Tattboy Holden nadat hij al bijna 90 procent van zijn lichaam liet bedekken met tattoos. Holden ontdekte dat het nemen van een tattoo verlichting bood van zijn chronisch pijnsyndroom, maar door de vele kunstwerken op zijn lichaam wordt hij nu wel vaak gezien als een crimineel.
  [naar artikel]
 38. Zowat zijn hele lichaam staat vol tattoos, inclusief zijn penis en oogbal, maar dat doet hij om een onverwachte reden (14/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hij veranderde in 2014 officieel zijn naam in Tattboy Holden nadat hij al bijna 90 procent van zijn lichaam liet bedekken met tattoos. Holden ontdekte dat het nemen van een tattoo verlichting bood van zijn chronisch pijnsyndroom, maar door de vele kunstwerken op zijn lichaam wordt hij nu wel vaak gezien als een crimineel.
  [naar artikel]
 39. Lichaam Salvador Dalí wordt op 20 juli opgegraven (13/07/2017 - De Redactie)
  Is Pilar Abel de dochter van Dalí? Het antwoord op die vraag komt weer een stapje dichterbij nu een rechter in Madrid de datum heeft vastgelegd waarop de opgraving van het lichaam van de Spaanse schilder moet plaatsvinden.
  [naar artikel]
 40. Man vindt lichaam van vriendin terug in “zee van bloed”, belt politie en wordt opgepakt (04/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bizarre moordzaak in de gemeente Neupré, vlak bij Luik. Daar is in het huis van een 33-jarige man het lichaam teruggevonden van een 56-jarige vrouw. Ze werd hardhandig - mogelijk met een baseballbat - om het leven gebracht.
  [naar artikel]
 41. Politie graaft naar lichaam van beveiligingsagent die in 1982 spoorloos verdween op luchthaven van Zaventem (26/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Neder-Over-Heembeek wordt vanaf vandaag gezocht naar het lichaam van Francis Zwarts. Die man werkte als beveiligingsagent bij Sabena toen hij in oktober 1982 spoorloos verdween. Zijn lichaam werd nooit gevonden, al werd een ex-rijkswachter die vaak genoemd werd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel wel veroordeeld voor de roofmoord.
  [naar artikel]
 42. Lichaam van man uit Schelde gehaald (14/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ter hoogte van Callebeek Veer in Hemiksem is dinsdagochtend een lichaam uit de Schelde gehaald. Het ging om een lichaam van een man. De politie onderzoekt in welke omstandigheden het slachtoffer in het water is terechtgekomen.
  [naar artikel]
 43. Lichaam uit Schelde gehaald in Antwerpen (02/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht hebben hulpdiensten een levenloos lichaam uit de Schelde gehaald. Rond middernacht werd het lichaam opgemerkt ter hoogte van de
  [naar artikel]
 44. VIDEO. Zó kwamen Mathias en Staf aan dat perfecte 'Lichaam van Coppens' (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je kon er de voorbije week niet buiten: het lichaam van Coppens is grondig gerenoveerd. Niet alleen het programma zelf, maar ook het lichaam van...
  [naar artikel]
 45. Lichaam van vermiste veertiger gevonden in Samber (16/01/2020 - De Standaard)
  Het levenloze lichaam dat woensdagnamiddag in de Samber in Montignies-sur-Sambre werd aangetroffen, is wel degelijk dat van Shujaat Yawary. De veertigjarige man was sinds 26 december vermist, samen met zijn vrouw. Het lichaam lag al enkele dagen in het water.
  [naar artikel]
 46. Wetenschappers willen atlas maken van álle cellen in ons lichaam (27/06/2019 - Knack)
  Wetenschappers proberen naarstig de celtypes in ons lichaam in kaart te brengen. Dat moet de kans op efficiënte behandelingen tegen ziektes verhogen. Maar het is een moeizaam proces, want de complexiteit in ons lichaam is groot.
  [naar artikel]
 47. Lichaam gevonden aan Groenendaallaan (29/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Merksem is vrijdagmorgen een lichaam aangetroffen. Het lichaam werd aangetroffen tussen de afrit van de E19 en de Colruyt aan de Groenendaallaan. De Antwerpse politie bevestigt het nieuws, maar geeft geen verdere commentaar.
  [naar artikel]
 48. Kijk welke fantastische trucs 'rubberen' tiener uithaalt met zijn lichaam (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Maak kennis met Yash Shah, een tiener met een onwaarschijnlijk lichaam. De 18-jarige Indiase jongen lijkt wel van rubber en kan zijn lichaam in
  [naar artikel]
 49. Lichaam achtjarig jongetje gevonden in Samber (29/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Reddingswerkers hebben maandagnamiddag het lichaam gevonden van de achtjarige Anthony in de Samber. Dat wordt bevestigd aan VTM N­IEUWS. ­­ Het jongetje viel afgelopen zaterdag uit een plezierbootje en sindsdien ontbrak elk spoor.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.