Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:25 uur

Netanyahu belooft strook Westelijke Jordaanoever te annexeren

De Tijd

11/09/2019 - 09:28

09:26 De Israëlische premier kan elke stem gebruiken bij de verkiezingen van volgende week.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Netanyahu belooft strook van Westelijke Jordaanoever te annexeren bij herverkiezing (10/09/2019 - Metro)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag beloofd een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij de parlementsverkiezingen van 17 september wint. “Vandaag kondig ik mijn voornemen aan om, met een toekomstige regering, de soevereiniteit van Israël toe te passen op de vallei van de Jordaan en het noordelijke deel van de Dode Zee”, verklaarde Netanyahu op een persconferentie in Ramat Gan, bij Tel Aviv. Bron: Belga   Het bericht Netanyahu belooft strook van Westelijke Jordaanoever te annexeren bij herverkiezing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Netanyahu belooft strook van Westelijke Jordaanoever te annexeren bij herverkiezing (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag beloofd om een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als...
  [naar artikel]
 3. Netanyahu belooft strook van Westelijke Jordaanoever te annexeren bij herverkiezing (10/09/2019 - De Morgen)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag beloofd om een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij de parlementsverkiezingen van 17 september wint.
  [naar artikel]
 4. Netanyahu belooft strook Westelijke Jordaanoever te annexeren bij herverkiezing (10/09/2019 - VRT NWS)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu belooft dat hij een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever zal annexeren als hij volgende week de parlementsverkiezingen wint. Palestijns gebied dus, waar weliswaar al veel joodse nederzettingen zijn ingepland. Met zijn forse belofte hoopt Netanyahu kiezers te overtuigen, want de vorige verkiezingen van april won hij maar nipt.
  [naar artikel]
 5. Riaad: “Israëlische belofte om Westelijke Jordaanoever te annexeren is gevaarlijke escalatie” (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De belofte van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij de...
  [naar artikel]
 6. Saudi-Arabië veroordeelt Israëlische belofte om Westelijke Jordaanoever te annexeren (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De belofte van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij de...
  [naar artikel]
 7. VN: “Annexatieplannen Netanyahu zware schending van internationaal recht” (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever zou annexeren als hij de...
  [naar artikel]
 8. Netanyahu belooft Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij herverkozen wordt (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is van plan om de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever in te lijven bij...
  [naar artikel]
 9. Netanyahu belooft annexatie van Westelijke Jordaanoever als hij herverkozen wordt (07/04/2019 - De Morgen)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is van plan om de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever in te lijven bij Israël als hij opnieuw verkozen wordt. De belofte zal niet in goede aarde vallen bij de Palestijnen en de Arabische wereld.
  [naar artikel]
 10. Netanyahu belooft annexatie van delen Westelijke Jordaanoever (07/04/2019 - VRT NWS)
  Kort voor de verkiezingen in Israël heeft regeringsleider Benjamin Netanyahu de annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever in het vooruitzicht gesteld. "Ik zal niet één enkele nederzetting ontruimen. En we zullen er natuurlijk voor zorgen dat we het gebied ten westen van Jordanië controleren", zei Netanyahu op de Israëlische televisie.
  [naar artikel]
 11. Netanyahu belooft annexatie van Westelijke Jordaanoever als hij herverkozen wordt (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is van plan om de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever in te lijven bij...
  [naar artikel]
 12. Midden-Oostenplan Trump – Israël kan meteen nederzettingen op Westelijke Jordaanoever annexeren (28/01/2020 - Metro)
  “Israël moet helemaal niet wachten” om de nederzettingen in de Westelijke Jordaanoever te annexeren. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Jeruzalem, David Friedman, dinsdag verduidelijkt na een vraag van een journalist. Iets eerder op de dag stelde de Amerikaanse president Donald Trump, in het bijzijn van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, het plan voor dat vrede moet brengen in het Midden-Oosten. De journalist wilde van Friedman weten of de annexatie dadelijk kan gebeuren, of pas na vier jaar onderhandelingen. Trumps plan is een voorstel voor een oplossing, waarover Israël nu zal moeten onderhandelen met de Palestijnen. Bron: Belga   Het bericht Midden-Oostenplan Trump – Israël kan meteen nederzettingen op Westelijke Jordaanoever annexeren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Netanyahu belooft alle nederzettingen op Westoever te annexeren (01/09/2019 - Metro)
  Een tweetal weken voor de algemene verkiezingen in Israël heeft premier Benjamin Netanyahu vandaag beloofd om alle Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te annexeren. Hij deed dat voor een groep kinderen in de nederzetting Elkana bij de start van het nieuwe schooljaar. Israël bezet de Westoever sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967. Honderdduizenden Joodse Israëli’s wonen nu in het gebied, ook al claimen Palestijnen het voor hun toekomstige staat. Ook internationaal worden de nederzettingen door de meeste landen beschouwd als een schending van het internationaal recht. Voor de verkiezingen van april maakte Netanyahu al eens dezelfde belofte. Netanyahu won die verkiezingen, maar faalde vervolgens om een coalitie te vormen. Daardoor staan er op 17 september nieuwe verkiezingen gepland. In het weekend berichtten Palestijnse media dat de Palestijnse Autoriteit van plan is om de classificatie van verschillende gebieden uit de Oslo-akkoorden te schrappen. Ze wil het volledige gebied uitroepen tot Palestijns land. De Palestijnen beschuldigen Israël van het schenden van de vredesakkoorden. Bron: Belga   Het bericht Netanyahu belooft alle nederzettingen op Westoever te annexeren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Plan om westelijke Jordaanoever te annexeren is “gevaarlijke escalatie” (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Saudi-Arabië reageert scherp op de verkiezingsbelofte van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om de Jordaanvallei in te palmen .
  [naar artikel]
 15. ‘Israël heeft recht om deel van Westelijke Jordaanoever te annexeren’ (08/06/2019 - De Morgen)
  Israël heeft het recht om een deel van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman verklaard in een interview met de New York Times. De uitspraken kunnen ervoor zorgen dat de Palestijnen zich nog meer verzetten tegen een vredesplan van de Amerikanen.
  [naar artikel]
 16. Netanyahu belooft annexatie Westelijke Jordaanoever (08/04/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 17. Centraal comité van Netanyahu's Likoed-partij wil annexatie van Westelijke Jordaanoever (01/01/2018 - Knack)
  Het centrale comité van de Israëlische regeringspartij Likoed wil de Westelijke Jordaanoever aanhechten bij Israël. Netanyahu stemde zelf tegen.
  [naar artikel]
 18. "Israël heeft recht om deel van Westelijke Jordaanoever te annexeren" (08/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft het recht om een deel van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Israël David...
  [naar artikel]
 19. Netanyahu belooft annexatie van delen Westelijke Jordaanoever (07/04/2019 - Knack)
  'Ik zal niet één enkele nederzetting ontruimen. En we zullen er natuurlijk voor zorgen dat we het gebied ten westen van Jordanië controleren', zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zaterdagavond op de Israëlische televisie.
  [naar artikel]
 20. Centraal comité van Netanyahu’s Likoed-partij wil annexatie van Westelijke Jordaanoever (31/12/2017 - Metro)
  Het centrale comité van de Israëlische regeringspartij Likoed wil de Westelijke Jordaanoever aanhechten bij Israël. De partij heeft zondag een resolutie goedgekeurd waarin ze haar leden vraagt om de zaak vooruit te helpen in het parlement. “Likoed-parlementairen moeten de Israëlische soevereiniteit in Judea-Samaria (Bijbelse naam voor Westelijke Jordaanoever, red.) promoten”, staat in de resolutie. De tekst heeft geen enkele juridische waarde en premier Benjamin Netanyahu – zelf Likoed – heeft tegen gestemd. Het statuut van de Westelijke Jordaanoever ligt al even op tafel binnen Likoed. In oktober hield Netanyahu nog een controversieel wetsontwerp tegen dat de Israëlische kolonies de facto zou aanhechten bij Israël. De Westelijke Jordaanoever is Palestijns gebied, maar wordt al 50 jaar bezet door Israëlische kolonisten, tegen de internationale afspraken in. Netanyahu moet binnen zijn eigen conservatieve partij afrekenen met een hardnekkige groep parlementairen die niet van een tweestatenoplossing wil weten. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 21. Verkiezingen Israël – Netanyahu belooft annexatie van delen Westelijke Jordaanoever (07/04/2019 - Metro)
  Kort voor de verkiezingen in Israël heeft regeringsleider Benjamin Netanyahu de annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever in het vooruitzicht gesteld. “Ik zal niet één enkele nederzetting ontruimen. En we zullen er natuurlijk voor zorgen dat we het gebied ten westen van Jordanië controleren”, zei Netanyahu zaterdagavond op de Israëlische televisie. De partijleider van het rechts-conservatieve Likoed zei dat de komende verkiezingsperiode bepalend zal zijn. “Zullen we in staat zijn onze veiligheid te waarborgen en de controle over het belangrijke gebied Judea en Samaria (de Westoever, nvdr)? We hebben gezien wat er gebeurd is na een terugtrekking uit de Gazastrook”, zei Netanyahu. Als het tot een terugtrekking zou komen, valt volgens hem een “Gazastrook in Judea en Samaria” te vrezen. Israël ontruimde de Gazastrook in 2005, in 2007 nam het radicaal-islamistische Hamas gewapenderhand de controle. Netanyahu zei dat hij bereikt heeft dat VS-president Donald Trump de Golanhoogte erkent als Israëlisch grondgebied. Hij wil nu “overgaan tot de volgende fase” en de Israëlische soevereiniteit vestigen op de Westoever. Tot nu toe was dat vooral een eis van de ultrarechtse coalitiepartner van Netanyahu. Netanyahu sprak zich in het verleden uit voor de oprichting van een gedemilitariseerde Palestijnse staat. Israël veroverde in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog onder meer de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Vandaag wonen daar meer dan 600.000 Israëlische kolonisten in meer dan 200 nederzettingen. Onderwijsminister Naftali Bennett dringt er steeds weer op aan grote delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren. De Palestijnen daarentegen willen de gebieden voor een eigen staat Palestina, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Israël kiest dinsdag een nieuw parlement. De fusiepartij Blauw-Wit, die een centrumkoers vaart, kan volgens de peilingen de grootste kracht worden in het parlement, nipt voor het rechts-conservatieve Likoed. Blauw-Wit wordt geleid door de voormalige legerbaas Benny Gantz. Maar het is de vraag of Gantz de meerderheid in het parlement achter zich kan krijgen om een regering te vormen. bron: Belga Het bericht Verkiezingen Israël – Netanyahu belooft annexatie van delen Westelijke Jordaanoever verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. “Annexatieplan Netanyahu brengt vredesproces in gevaar” (11/09/2019 - Metro)
  De belofte van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij de parlementsverkiezingen van 17 september wint, brengt een duurzaam vredesproces in gevaar. Dat zegt de Europese Unie in een reactie. “Het bouw- en uitbreidingsbeleid van de kolonies, waaronder ook in Oost-Jeruzalem, is illegaal volgens internationaal recht. En de maatregelen die in die context genomen worden, compromitteren de leefbaarheid van de tweestatenoplossing”, zo liet een woordvoerder weten. De radicaal-islamitische beweging Hamas liet vandaag dan weer weten dat de beslissing van de Amerikaanse regering om sancties tegen terroristische leiders makkelijker te maken, geen impact zou hebben “op het aanhoudende verzet van de beweging tegen de Israëlische bezetting”. Bron: Belga   Het bericht “Annexatieplan Netanyahu brengt vredesproces in gevaar” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Evangelische christenen uit de VS gaan massaal op vakantie in Netanyahu’s nederzettingen (07/04/2019 - De Morgen)
  Tel Shiloh, een van de Joodse nederzettingen in de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever, is de laatste jaren uitgegroeid tot een pelgrimsoord voor Amerikaanse christenen. Zij sporen president Trump aan om, in ruil voor hun stem, achter Israël te blijven staan – tot grote tevredenheid van premier Netanyahu. Die kondigde vannacht aan de nederzettingen te annexeren als hij herkozen wordt.  
  [naar artikel]
 24. Netanyahu belooft in volle campagne bouw van 3.500 huizen voor kolonisten op Westelijke Jordaanoever (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft beloofd - in volle campagne voor de parlementsverkiezingen van 2 maart - dat hij zal zorgen voor de...
  [naar artikel]
 25. Israëlische regering keurt legalisatie wilde nederzetting op Westelijke Jordaanoever goed (15/09/2019 - Metro)
  De Israëlische regering heeft ingestemd met het legaliseren van een joodse nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever. Het gaat om het legaliseren van de wilde nederzetting Mevo’ot Yericho. Die is in 1999 voor landbouwdoeleinden gesticht en is uitgegroeid tot een gemeenschap met dertig gezinnen, zegt de krant Haaretz. Tot nu toe was er geen regeringsbeslissing om er een officiële nederzetting van te maken en het uiteindelijke licht op groen moet komen na de vorming van de nieuwe regering, zo citeerde de krant premier Benjamin Netanyahu. Die heeft enkele dagen geleden beloofd de Jordaanvallei te annexeren indien hij de parlementsverkiezingen van dinsdag wint. Zelf al krijgt Mevo’ot Yericho het statuut van officiële nederzetting, ze blijft in de ogen van de internationale gemeenschap illegaal. Israël bezet de Westelijke Jordaanoever sinds de Zesdaagse oorlog van 1967. Sindsdien leven er honderdduizenden joodse Israëli’s in het gebied dat de Palestijnen als hun toekomstige staat claimen. bron: Belga Het bericht Israëlische regering keurt legalisatie wilde nederzetting op Westelijke Jordaanoever goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Israël ruikt zijn kans om de Westbank te annexeren (20/11/2019 - De Morgen)
  In Israël gaan stemmen op om de Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te annexeren nu de Amerikaanse regering de nederzettingen niet langer beschouwt als in strijd met het internationale recht. Daarmee breekt president Trump radicaal met het beleid van zijn voorgangers.
  [naar artikel]
 27. “Israël heeft recht om deel van Westelijke Jordaanoever te annexeren” (08/06/2019 - Metro)
  Israël heeft het recht om een deel van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman verklaard in een interview met de New York Times. De uitspraken kunnen ervoor zorgen dat de Palestijnen zich nog meer verzetten tegen een vredesplan van de Amerikanen. De Palestijnen hebben het plan verworpen zonder te weten wat er in is opgenomen. Volgens hen heeft de administratie van president Donald Trump zichzelf in diskrediet gebracht vanwege de vijandige maatregelen die ze nam tegen de Palestijnen en in het voordeel van Israël, zoals het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. “Onder bepaalde omstandigheden denk ik dat Israël het recht heeft om een deel van de Westelijke Jordaanoever te behouden, maar niet het volledige gebied”, zegt David Friedman over het Palestijnse gebied dat sinds 50 jaar door Israël bezet wordt. Het is nog niet geweten wanneer de Amerikanen met het volledige plan naar buiten komen, maar op 25 en 26 juni wordt alvast het economische luik ervan voorgesteld. Vorige week nog bezocht Jared Kushner, de schoonzoon van Donald Trump die verantwoordelijk is voor het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid, Israël in het kader van het plan. Verwacht wordt dat de voornaamste eisen van de Palestijnen, zoals de installatie van een soevereine staat, niet in het plan voorkomen. “Het laatste dat de wereld nodig heeft is een falende Palestijnse staat tussen Israël en Jordanië”, aldus Friedman. De ambassadeur, die een grote voorstander is van de Israëlische kolonies, heeft ook verklaard dat het Amerikaanse plan bedoeld is om het leven van de Palestijnen te verbeteren, niet om een “permanente oplossing voor het conflict” te bieden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had tijdens zijn verkiezingscampagne verklaard dat hij als hij herverkozen werd, de Israëlische kolonies op de Westelijke Jordaanoever zou annexeren. Israël veroverde in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog onder meer de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Vandaag wonen daar meer dan 600.000 Israëlische kolonisten in meer dan 200 nederzettingen. Bron: Belga   Het bericht “Israël heeft recht om deel van Westelijke Jordaanoever te annexeren” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. “Israël heeft recht om deel van Westelijke Jordaanoever te annexeren” (08/06/2019 - Metro)
  Israël heeft het recht om een deel van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman verklaard in een interview met de New York Times. De uitspraken kunnen ervoor zorgen dat de Palestijnen zich nog meer verzetten tegen een vredesplan van de Amerikanen. De Palestijnen hebben het plan verworpen zonder te weten wat er in is opgenomen. Volgens hen heeft de administratie van president Donald Trump zichzelf in diskrediet gebracht vanwege de vijandige maatregelen die ze nam tegen de Palestijnen en in het voordeel van Israël, zoals het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. “Onder bepaalde omstandigheden denk ik dat Israël het recht heeft om een deel van de Westelijke Jordaanoever te behouden, maar niet het volledige gebied”, zegt David Friedman over het Palestijnse gebied dat sinds 50 jaar door Israël bezet wordt. Het is nog niet geweten wanneer de Amerikanen met het volledige plan naar buiten komen, maar op 25 en 26 juni wordt alvast het economische luik ervan voorgesteld. Vorige week nog bezocht Jared Kushner, de schoonzoon van Donald Trump die verantwoordelijk is voor het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid, Israël in het kader van het plan. Verwacht wordt dat de voornaamste eisen van de Palestijnen, zoals de installatie van een soevereine staat, niet in het plan voorkomen. “Het laatste dat de wereld nodig heeft is een falende Palestijnse staat tussen Israël en Jordanië”, aldus Friedman. De ambassadeur, die een grote voorstander is van de Israëlische kolonies, heeft ook verklaard dat het Amerikaanse plan bedoeld is om het leven van de Palestijnen te verbeteren, niet om een “permanente oplossing voor het conflict” te bieden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had tijdens zijn verkiezingscampagne verklaard dat hij als hij herverkozen werd, de Israëlische kolonies op de Westelijke Jordaanoever zou annexeren. Israël veroverde in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog onder meer de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Vandaag wonen daar meer dan 600.000 Israëlische kolonisten in meer dan 200 nederzettingen. Bron: Belga   Het bericht “Israël heeft recht om deel van Westelijke Jordaanoever te annexeren” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Netanyahu belooft Amerikaanse erkenning van alle nederzettingen als hij weer premier wordt (27/12/2019 - Metro)
  Als Benjamin Netanyahu opnieuw verkozen wordt als premier, zal hij ervoor zorgen dat de Verenigde Staten alle Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever erkennen. Dat zei hij vandaag in zijn overwinningsspeech na de voorzittersverkiezingen van zijn Likoed-partij. “We zullen een Amerikaanse erkenning krijgen van onze soevereiniteit in de Jordaanvallei en van alle nederzettingen in Judea en Samaria (de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, red.)”, zei Netanyahu. Indien hij als winnaar uit de bus komt bij de parlementsverkiezingen van 2 maart belooft Netanyahu ook een “historisch defensiepact” met de VS. Daardoor zal Iran permanent gestopt worden en zal Israël vredesakkoorden kunnen sluiten met de Arabische staten. Volgens exitpolls werd Netanyahu gisteren opnieuw verkozen als Likoed-voorzitter met 72,5 procent van de stemmen. Zijn enige tegenstander Gideon Saar kreeg 27,5 procent van de stemmen achter zijn naam. De opkomst bij de verkiezing was lager dan 50 procent. Netanyahu vermeldde Saar, die zijn nederlaag toegaf, niet in zijn overwinningsspeech, maar zei wel dat hij won van het slechte weer, de pers en zij die valse peilingen en ‘fake news’ verspreiden. Netanyahu, die beschuldigd wordt van corruptie, zal de partij leiden tijdens de verkiezingen van 2 maart. Het gaat al om de derde stembusslag in minder dan een jaar, die een einde moet maken aan de zwaarste politieke crisis in de geschiedenis van het land. bron: Belga Het bericht Netanyahu belooft Amerikaanse erkenning van alle nederzettingen als hij weer premier wordt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Israëlisch soldaat neergestoken op de Westelijke Jordaanoever (08/08/2019 - VRT NWS)
  Op de Westelijke Jordaanoever, in de Palestijnse gebieden, is een Israëlische soldaat doodgestoken. Dat zegt het Israëlische leger. De soldaat zelf was een inwoner van een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Hij was sinds gisteravond vermist en is vanmorgen dood teruggevonden. Israël behandelt de zaak als een Palestijnse aanslag.
  [naar artikel]
 31. Israël “niet klaar voor vrede” als het Westelijke Jordaanoever blijft controleren (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Israël is niet klaar voor vrede met Palestina als het blijft vasthouden aan de controle over de bezette gebieden op de Westelijke Jordaanoever. Dat valt dinsdag te horen aan Palestijnse zijde na verklaringen van de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu over de toekomst van dit Palestijnse gebied.
  [naar artikel]
 32. Netanyahu belooft alle Joodse nederzettingen op Westoever te annexeren (01/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweetal weken voor de algemene verkiezingen in Israël heeft premier Benjamin Netanyahu zondag beloofd om alle Joodse nederzettingen op de...
  [naar artikel]
 33. Gantz noemt belofte van Netanyahu over annexatie Westelijke Jordaanoever "onverantwoordelijk" (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voornaamste tegenstrever van Benjamin Netanyahu voor de komende parlementsverkiezingen in Israël, Benny Gantz, heeft de verklaring van de...
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - Palestijn gedood op Westelijke Jordaanoever (28/07/2017 - De Redactie)
  Het vrijdaggebed op de Tempelberg is zonder incidenten verlopen. Op de Westelijke Jordaanoever kwam het wel tot geweld tussen Palestijnen en de Israëlische politie.
  [naar artikel]
 35. Reynders tevreden met VN-resolutie over nederzettingen Westelijke Jordaanoever (24/12/2016 - De Redactie)
  Daarin wordt benadrukt dat de Israëlische kolonies op de Westelijke Jordaanoever overtredingen zijn van het internationaal recht en een belemmering vormen voor een tweestatenoplossing.
  [naar artikel]
 36. Palestijn doodgeschoten bij operatie Israëlische soldaten op Westelijke Jordaanoever (04/12/2018 - Metro)
  Een Palestijn is vanochtend doodgeschoten bij confrontaties met Israëlische soldaten op de Westelijke Jordaanoever. Dat is vernomen bij een medische bron en het officiële Palestijnse nieuwsagentschap Wafa. De 22-jarige Palestijns is doodgeschoten tijdens een nachtelijke operatie van de Israëlische ordediensten in Tulkarem, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, aldus Wafa. Volgens een medische bron is de jongeman geraakt in het hoofd. Het Israëlische leger leverde geen details. Bron: Belga   Het bericht Palestijn doodgeschoten bij operatie Israëlische soldaten op Westelijke Jordaanoever verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Gantz noemt belofte van Netanyahu over annexatie 'onverantwoordelijk' (07/04/2019 - Knack)
  De voornaamste tegenstrever van Benjamin Netanyahu voor de komende parlementsverkiezingen in Israël, Benny Gantz, heeft de verklaring van de Israëlische premier over de annexatie van de Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever als 'onverantwoordelijk' van de hand gedaan.
  [naar artikel]
 38. Palestijn gedood bij raid op Westelijke Jordaanoever (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van de Westelijke Jordaanoever is gisterenavond een Palestijn omgekomen bij confrontaties met de Israëlische ordediensten. Dat...
  [naar artikel]
 39. Israël keurt bouw van 2.000 woningen voor kolonisten goed op Westelijke Jordaanoever (30/05/2018 - Metro)
  Israël heeft vandaag de constructie van 1.958 nieuwe kolonistenwoningen op de bezette Westelijke Jordaanoever goedgekeurd. Dat heeft de Israëlische ngo Peace Now verklaard, die zich verzet tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden. De aankondiging volgt enkele dagen nadat minister van Defensie Avigdor Lieberman had gezegd dat hij de definitieve goedkeuring wilde voor de “onmiddellijke” bouw van meer dan 2.000 nieuwe kolonistenwoningen op de Westelijke Jordaanoever. Bron: Belga   Het bericht Israël keurt bouw van 2.000 woningen voor kolonisten goed op Westelijke Jordaanoever verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Branden naderen Israëlische nederzetting op Westelijke Jordaanoever (26/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De bosbranden in Israël hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebreid richting verschillende Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Dat meldt de politie.
  [naar artikel]
 41. Palestijn overleden na arrestatie op Westelijke Jordaanoever (18/09/2018 - Knack)
  Een Palestijn is gestorven nadat hij gearresteerd was tijdens een inval op de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt het Israëlische leger dinsdag. Volgens de familie van het slachtoffer hebben de soldaten hem geslagen.
  [naar artikel]
 42. Israëlisch leger schiet Palestijnse tiener dood op Westelijke Jordaanoever (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 16-jarige Palestijnse jongen is vandaag op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten door Israëlische soldaten. Dat zegt het Palestijnse...
  [naar artikel]
 43. Palestijn gedood door Israëlisch leger op Westelijke Jordaanoever (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij schermutselingen in het noorden van de Westelijke Jordaanoever heeft het Israëlisch leger vandaag een Palestijn van 21 doodgeschoten. Dat meldt...
  [naar artikel]
 44. Drie Israëli’s doodgestoken op Westelijke Jordaanoever (21/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever zijn drie Israëlische burgers omgekomen nadat ze werden neergestoken. Dat meldt het Israëlische leger in een persbericht.
  [naar artikel]
 45. Israël laat opnieuw 463 woningen bouwen op westelijke Jordaanoever (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft toestemming gegeven voor 463 nieuwe woningen in nederzettingen op de westelijke Jordaanoever. Het land gooit daarmee olie op het
  [naar artikel]
 46. Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke Jordaanoever (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Palestijn is gisteren doodgeschoten door Israëlische soldaten in de buurt van Nilin, ten westen van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Dat...
  [naar artikel]
 47. Drie Israëli’s doodgestoken op Westelijke Jordaanoever (22/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In een joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever zijn drie Israëlische burgers omgekomen nadat ze werden neergestoken. Dat meldt het Israëlische leger in een persbericht.
  [naar artikel]
 48. Israëlische regering keurt legalisatie wilde nederzetting op Westelijke Jordaanoever goed (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische regering heeft vandaag ingestemd met het legaliseren van een joodse nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever.
  [naar artikel]
 49. Israël eist spion terug in ruil voor bouwstop Westoever (05/04/2019 - De Morgen)
  De Israëlische premier Netanyahu wil het moratorium op de bouw van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever drie maanden verlengen. Daardoor zouden de vredesgesprekken met de Palestijnen voorlopig gered zijn. Maar Netanyahu stelt een forse voorwaarde: dat de VS Jonathan Pollard vrijlaten, een daar tot levenslang veroordeelde Israëlische spion.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.