Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:46 uur

Meeuws wil werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken

Knack

11/09/2019 - 13:30

De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (sp.a) wil werklozen uit Antwerpen beter begeleiden naar werk, zodat ze bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan bij de werken aan de Oosterweelverbinding. 'Ik vergeef het mezelf nooit als we er niet alles aan doen om ons eigen werkvolk daar te werk te stellen', verklaarde Meeuws woensdag in De Ochtend op Radio 1. Hij benadrukt dat zijn voorstel iets h...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken’ (11/09/2019 - De Standaard)
  De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (SP.A) wil werklozen uit Antwerpen beter begeleiden naar werk, zodat ze bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan bij de werken aan de Oosterweelverbinding.
  [naar artikel]
 2. Tom Meeuws (sp.a) wil werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken (11/09/2019 - De Morgen)
  De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (sp.a) wil werklozen uit Antwerpen beter begeleiden naar werk, zodat ze bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan bij de werken aan de Oosterweelverbinding. ‘Ik vergeef het mezelf nooit als we er niet alles aan doen om ons eigen werkvolk daar te werk te stellen’, verklaarde Meeuws woensdag in De Ochtend op Radio 1. Hij benadrukt dat zijn voorstel iets helemaal anders is dan verplichte gemeenschapsdienst voor werklozen.
  [naar artikel]
 3. Antwerpse schepen Tom Meeuws (SP.A): "School werkzoekenden om tot bouwvakkers voor Oosterweel" (11/09/2019 - VRT NWS)
  In Antwerpen leven 57.000 volwassenen en kinderen in een gezin waar niemand werkt. Tijd om een tandje bij te steken, vindt Antwerps schepen voor Sociale Zaken Tom Meeuws (SP.A). Hij wil werkzoekenden beter ondersteunen, begeleiden en omscholen. En de grootschalige Oosterweelwerken in de stad kunnen daarbij helpen, denkt hij.
  [naar artikel]
 4. Je huidige job beu? Zo kan je omscholen naar een knelpuntberoep (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wil je je carrière een nieuwe wending geven, is omscholen een must. Heb je daarbij graag maximaal uitzicht op een passende job? Kies dan voor een...
  [naar artikel]
 5. Oosterweel doet tekort aan bouwvakkers exploderen (03/05/2018 - De Tijd)
  12:30 Bijna alle grote bouwbedrijven willen dit jaar mensen aanwerven, maar ze gaan ervan uit dat ze 10 procent daarvan niet vinden. De start van de Oosterweelwerken maakt dat alleen maar moeilijker.
  [naar artikel]
 6. Dit moet je weten als je wil omscholen naar een knelpuntberoep (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wil je je carrière een nieuwe wending geven, is omscholen een must. Heb je daarbij graag maximaal uitzicht op een passende job? Kies dan voor een...
  [naar artikel]
 7. STANDPUNT. Honderden jobs voor Oosterweel: eerst zoeken bij eigen werklozen (17/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen telde in 2018 zo’n 11.000 langdurig werklozen, mensen dus die al minstens twee jaar stempelen. Dat is dan het cijfer alleen voor de stad. Voor de provincie waren het er zo’n 23.000. In Vlaanderen zijn stad en provincie koploper in de werkloosheidsstatistieken. Goed dus dat de VDAB en Lantis (het vroegere BAM, de instantie dus die voor de overheid de Oosterweelwerken beheert) de handen in mekaar slaan. Als er in de komende jaren honderden jobs moeten worden ingevuld ter ondersteuning op en rond de werven, naast de eigenlijke wegenbouwers, voor logistiek, catering en bewaking en dergelijke, dan dicteert het gezond verstand dat je die mensen eerst gaat zoeken bij de eigen werklozen.
  [naar artikel]
 8. Bouwvakkers rollen over grond van het lachen als ze collega beetnemen in ludieke ‘paardenrace’ (08/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bouwvakkers werken hard en de boog kan niet altijd gespannen staan. Dus vonden deze Britse bouwvakkers er niets beters op dan een ‘paardenrace’ te organiseren als verstrooiing. Met stokken tussen hun benen die dienst doen als paarden, wagen ze zich aan een heus parcours.
  [naar artikel]
 9. Huiszoeking bij sp.a-kopstuk Tom Meeuws (16/04/2018 - Metro)
  Bij het Antwerpse sp.a-kopstuk Tom Meeuws is deze voormiddag een huiszoeking aan de gang. Dat melden verschillende media. De huiszoeking kadert in het gerechtelijk onderzoek naar mogelijk geknoei met facturen toen Meeuws directeur bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn was. Volgens VRT NWS is Meeuws meegenomen voor verhoor. “Deze actie maakt deel uit van het gerechtelijk onderzoek”, reageert Jinnih Beels, de lijsttrekker van sp.a Antwerpen, aan de krant De Morgen. “Ik behoud het volste vertrouwen in Tom Meeuws.” Meeuws staat momenteel op de tweede plaats van de socialistische lijst in Antwerpen. bron: Belga Het bericht Huiszoeking bij sp.a-kopstuk Tom Meeuws verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Hoe efficiënt is VDAB in activering werklozen? (13/04/2019 - De Morgen)
  Wie slaagt in een knelpuntopleiding wellness heeft 11,8 procent kans om binnen de drie maanden een job te vinden. Dat roept vragen op over aanbod en organisatie van knelpuntopleidingen. 'Wij willen niet enkel bouwvakkers opleiden.'
  [naar artikel]
 11. Huiszoeking bij Tom Meeuws (16/04/2018 - VRT NWS)
  Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, de tweede op de lijst van de Antwerpse SP.A. De Lijn had een dossier over hem aan het parket overgemaakt. Meeuws zou in zijn tijd als directeur van De Lijn creatief zijn omgesprongen met facturen. De huiszoeking zou kaderen in dit onderzoek. Meeuws is meegenomen voor verhoor.
  [naar artikel]
 12. Huiszoeking bij Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws (16/04/2018 - De Standaard)
  Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, tweede op de Antwerpse SP.A-lijst. De actie kadert in het onderzoek rond mogelijk gesjoemel met facturen van De Lijn. Meeuws is ook meegenomen voor verhoor.
  [naar artikel]
 13. RVA verdubbelt thuiscontroles bij werklozen (04/04/2018 - De Tijd)
  01:02 Controleurs van de RVA hebben vorig jaar bij 650 werklozen thuis aangebeld omdat er een vermoeden was van domiciliefraude. Bij die controles liep ruim een op de drie werklozen tegen de lamp.
  [naar artikel]
 14. Huiszoeking bij Antwerps SP.A- kopstuk Tom Meeuws (16/04/2018 - De Standaard)
  Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, tweede op de Antwerpse SP.A-lijst. Dat meldt VRTNWS. De actie kadert in het onderzoek rond mogelijk gesjoemel met facturen van De Lijn. Meeuws is ook meegenomen voor verhoor.
  [naar artikel]
 15. Aannemer van Oosterweelwerken bouwt aanmeerplatform voor bouwmateriaal en houdt zo 34.000 vrachtwagens van de weg (14/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het kader van de werken aan de Oosterweelverbinding op de Antwerpse Linkeroever wordt een aanmeerplatform gebouwd. Daar zullen tijdens de Oosterweelwerken 270.000 kubieke meter grond en 600.000 ton betongranulaten worden overgeladen vanop schepen. Door te kiezen voor transport over het water zouden omgerekend 34.000 vrachtwagens van het overbelaste Antwerpse wegennet worden gehouden.
  [naar artikel]
 16. Dit verlengde weekend hinder voor treinverkeer van en naar Nederland door Oosterweelwerken (07/06/2019 - VRT NWS)
  In het kader van de Oosterweelverbinding in Antwerpen wordt tijdens het pinksterweekend gewerkt aan de spoorwegbermen aan het Albertkanaal. Onder de bermen worden in de loop van de Oosterweelwerken de Kanaaltunnels aangelegd die onder het kanaal door gaan en aangezien dat de stabiliteit van de bermen in gevaar zou brengen, worden ze nu al preventief vervangen door verschillende spoorbruggen.
  [naar artikel]
 17. Nieuwe fase van Oosterweelwerken op E17 met een week uitgesteld (03/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe fase van de Oosterweelwerken die maandag van start zou gaan op de E17 tussen Kruibeke en Linkeroever is uitgesteld, voorlopig met 1 week. Oorzaak daarvan is het verwachte slechte weer de komende dagen. Dat belet de aannemer om dit weekend de tijdelijke wegmarkeringen aan te brengen, die nodig zijn om de werken veilig te laten verlopen.
  [naar artikel]
 18. Aantal werklozen in België zakt naar laagste peil in ruim dertig jaar (27/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België telde in mei 345.681 werklozen. Het is van begin de jaren tachtig geleden dat er zo weinig werklozen waren. Dat blijkt uit cijfers van de...
  [naar artikel]
 19. Tom Meeuws opnieuw onder vuur: Van Besien roept op tot 'propere campagne' (16/01/2018 - Knack)
  Verschillende media beschuldigen Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws van financieel geknoei toen hij nog lokaal directeur was van De Lijn in Antwerpen. Dat is slecht nieuws voor de Antwerpse kartellijst 'Samen', die Meeuws voorlopig niet laat vallen.
  [naar artikel]
 20. Gerecht doet huiszoeking bij Tom Meeuws (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, tweede op de Antwerpse SP.A-lijst. Dat meldt VRTNWS. De actie kadert in het onderzoek rond mogelijk gesjoemel met facturen van De Lijn. Meeuws is ook meegenomen voor verhoor.
  [naar artikel]
 21. Gerecht doet huiszoeking bij Tom Meeuws (16/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, tweede op de Antwerpse SP.A-lijst. Dat meldt VRTNWS. De actie kadert in het onderzoek rond mogelijk gesjoemel met facturen van De Lijn. Meeuws is ook meegenomen voor verhoor.
  [naar artikel]
 22. Aantal werklozen op laagste niveau sinds begin jaren 80 (27/08/2018 - De Morgen)
  België telde in juli 346.361 werklozen: bijna 28.000 of 7,5 procent minder dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van de RVA. Net als de voorbije maanden blijft het aantal werklozen dus onder de kaap van 350.000. Het is van begin jaren tachtig geleden dat er zo weinig werklozen waren.
  [naar artikel]
 23. Poolse bouwvakkers gewond na brand in Molenheide (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In vakantiedorp Molenheide zijn zaterdagnacht een bungalow en een wagen volledig uitgebrand. Twee Poolse bouwvakkers die op dat ogenblik in het huisje verbleven, raakten verbrand en bevangen door de rook. De twee zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verbleven in een afgesloten gedeelte van het vakantiedorp waar Oost-Europese bouwvakkers een tijdelijk verblijf hebben.
  [naar artikel]
 24. Bouwvakkers beter vergoed voor hun uren in de camionette door vele files (20/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een klassiek beeld: een camionette van een bouwbedrijf die met enkele arbeiders op weg is naar de werf. Bouwvakkers zullen daar voortaan...
  [naar artikel]
 25. Oosterweelwerken vanaf mei in stroomversnelling: "Bereid je voor op de werken" (23/04/2019 - VRT NWS)
  De Oosterweelwerken op Linkeroever steken vanaf mei een tandje bij. Na een jaar van voorbereidingswerken wordt het project dat de Antwerpse Ring volledig rond moeten maken duidelijk zichtbaar. De eerste geplande werken zullen plaatsvinden op de E17 in mei en op de E34 in augustus. “We zijn al een hele tijd bezig, maar nu worden de werken ook zichtbaar en voelbaar”, waarschuwt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 26. Sp.a en Groen menen dat enkel meer bussen, trams en fietsinfrastructuur oplossing kan bieden tijdens Oosterweelwerken (10/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn meer alternatieven nodig om de Antwerpenaar uit zijn wagen te krijgen en meer voor de fiets en het openbaar vervoer te laten kiezen. Dat vindt de sp.a. Om Antwerpen niet in een verkeerschaos te storten tijdens de Oosterweelwerken, moeten er 30.000 wagens uit de avondspits gehaald worden. De socialisten reageren daarmee op een rapport van de Vlaamse regering dat De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 27. Bouwvakkers schrikken zich een hoedje wanneer dit beest tevoorschijn komt (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bouwvakkers zijn wel wat gewoon. Maar de ontdekking die deze mannen in Turkije doen, is toch nog wel van een andere, meer schrikbarende
  [naar artikel]
 28. Indonesische bouwvakkers stuiten op massagraf met 45 lichamen (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bouwvakkers die in de Indonesische provincie Atjeh aan het werk waren bij een woningbouwproject kregen de schrik van hun leven toen zij bij...
  [naar artikel]
 29. Bouwvakkerspotlood dat je nooit meer kwijtraakt (17/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor bouwvakkers: dankzij het oprolsysteem van SFS, een studentenonderneming aan Hogeschool PXL, kunnen ze hun bouwpotlood niet meer verliezen. Het doel van de studenten: het leven van bouwvakkers een stukje vergemakkelijken.
  [naar artikel]
 30. Sp.a-kopstuk Tom Meeuws opnieuw in opspraak (16/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws komt opnieuw in opspraak. Volgens De Persgroep is hij moeten opstappen bij De Lijn na financieel geknoei, maar Meeuws spreekt over “een beschadigingsoperatie”.
  [naar artikel]
 31. Samen verder zonder Meeuws? (17/01/2018 - De Morgen)
  Groen-kopman Wouter Van Besien heeft aangekondigd dat sp.a'er Tom Meeuws niet meer op de lijst Samen zal staan. De socialisten zaten tot gisteravond laat samen over het lot van Meeuws en de rood-groene kartellijst.
  [naar artikel]
 32. Samen verder zonder Meeuws? (10/04/2019 - De Morgen)
  Groen-kopman Wouter Van Besien heeft aangekondigd dat sp.a'er Tom Meeuws niet meer op de lijst Samen zal staan. De socialisten zaten tot gisteravond laat samen over het lot van Meeuws en de rood-groene kartellijst.
  [naar artikel]
 33. Tom Meeuws stapt dan toch niet op: partijbestuur sp.a weigert zijn ontslag (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een bizarre turn of events stapt Tom Meeuws vanavond dan toch niet op als kopman voor sp.a. Nochtans was Meeuws dat wel van plan nadat hij keer...
  [naar artikel]
 34. VIDEO: Tom Meeuws stapt dan toch niet op: partijbestuur sp.a weigert zijn ontslag (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een bizarre turn of events stapt Tom Meeuws vanavond dan toch niet op als kopman voor sp.a op de Antwerpse Samen-lijst. Nochtans was Meeuws dat...
  [naar artikel]
 35. Van Besien (Groen) en Meeuws (sp.a) leggen het bij (28/11/2017 - De Tijd)
  21:00 In Antwerpen hebben Wouter Van Besien (Groen) en Tom Meeuws (sp.a) een hartig woordje gewisseld na de heisa rond contacten van Meeuws met vastgoedontwikkelaar Land Invest. De plooien zijn gladgestreke...
  [naar artikel]
 36. Proximus-CEO Leroy: “Soms moet je mensen pushen om zich om te scholen” (10/01/2019 - De Morgen)
  Dominique Leroy hoopt dat veel van de 1.900?werknemers, wier job op de helling staat, zich kunnen omscholen, zodat de afvloeiingen lager uitvallen.?Of beter: zich willen omscholen.?“Want soms moeten mensen wel een duwtje krijgen”, zegt de Proximus-CEO.
  [naar artikel]
 37. VIDEO: Tom Meeuws stapt dan toch niet op: Antwerps partijbestuur sp.a weigert zijn ontslag (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een bizarre turn of events stapt Tom Meeuws vanavond dan toch niet op als kopman voor sp.a op de Antwerpse Samen-lijst. Nochtans was Meeuws dat...
  [naar artikel]
 38. 'In andere landen is het normaal 40 uur te werken' (28/03/2019 - De Morgen)
  Voer voor bouwvakkers weer de 40-urenweek in, stelt de Confederatie Bouw voor. 'Dat is nodig om met buitenlandse werkkrachten te kunnen concurreren.' Totaal onaanvaardbaar, zeggen de vakbonden. 'In drukke periodes kloppen Belgische bouwvakkers nu al tot 50 uur per week.'
  [naar artikel]
 39. Meester, ze beginnen weer: hoe het kan dat er tot wel 40 procent meer studenten plots leraar willen worden (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Plots is de job van leraar weer populair. Dat blijkt uit cijfers van de hogescholen: vrijwel elke opleiding tot onderwijzer start vandaag met meer studenten dan vorig jaar, soms wel tot 40 procent meer. Vooral werklozen of mensen die al elders werkten, laten zich omscholen.
  [naar artikel]
 40. Twintig buitenlandse bouwvakkers leven in erbarmelijke omstandigheden in Kortemark (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Politie en parket hebben bij een inval 16 bouwvakkers uit een villa in Kortemark gehaald. In totaal 20 buitenlanders leefden er in onveilige...
  [naar artikel]
 41. Wat een slapstick! Pitbull wil spelen, maar bouwvakkers veranderen in bange muisjes (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Braziliaanse Rodnia schrikken bouwvakkers zich een aap van een pitbull. De hond is ontsnapt bij de buren en loopt in hun richting....
  [naar artikel]
 42. "Stukgelopen relatie tussen Homans en Meeuws ligt aan de basis van politieke vete in Antwerpen" (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a is ervan overtuigd dat N-VA achter de "georkestreerde actie" tegen Tom Meeuws zit, en volgens Knack is intussen ook duidelijk waarom: Meeuws...
  [naar artikel]
 43. Boeren, bouwvakkers, leraren en klimaatactivisten: waarom is er in Nederland een "springvloed" aan protest? (30/10/2019 - VRT NWS)
  De boeren, de bouwvakkers, de leraren, de zorgsector, klimaatactivisten: het lijkt alsof iedereen in Nederland ontevreden is. Nadat landbouwers al verschillende dagen het land op zijn kop hebben gezet, is het vandaag de beurt aan de bouwvakkers. In een land als Nederland - een land met alleen maar goede cijfers - is dat des te opmerkelijker.
  [naar artikel]
 44. Aantal volledig werklozen met uitkering historisch laag (16/03/2017 - De Redactie)
  Sinds 1982 waren er nooit zo weinig volledig werklozen met een uitkering. Dat blijkt uit het jaarverslag van de RVA. Bij de werklozen die geen job zoeken, is de daling het sterkst.
  [naar artikel]
 45. Meeuws zet Samen opnieuw voor schut (11/12/2017 - De Standaard)
  ‘Beste Wouter, hoe is het jong, gaat ge weer moeilijk doen over de gas-boetes’, sprak Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws weinig respectvol over zijn kartelpartner tijdens een debat in Edegem. Meeuws bracht het bondgenootschap Samen eerder in al in moeilijkheden met zijn ‘inschattingsfout’ in het vastgoeddossier.
  [naar artikel]
 46. Bouwvakkers roken het meeste (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bouwsector pleit voor een volledig rookverbod op bouwwerven, nu uit een studie van de externe preventiedienst IDEWE blijkt dat bijna de helft van de bouwvakkers rookt. Dat is haast drie keer zoveel als in het onderwijs, waar nog amper 15 procent van het personeel een sigaret opsteekt.
  [naar artikel]
 47. "We zullen ons allemaal elke 10 jaar moeten omscholen" (08/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Een job voor het leven, dat is voorbij. We zullen ons elke tien jaar moeten omscholen. Wij allemaal." Dat zegt minister van Digitale Agenda
  [naar artikel]
 48. "We zullen ons allemaal elke 10 jaar moeten omscholen" (08/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Een job voor het leven, dat is voorbij. We zullen ons elke tien jaar moeten omscholen. Wij allemaal." Dat zegt minister van Digitale Agenda
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.