Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
16:49 uur

Antwerp zet met typeploeg Lierse Kempenzonen opzij, eerste basisplaats voor Defour

Gazet van Antwerpen

11/09/2019 - 13:54

De eerste officieuze speelminuten van Defour voor Antwerp zijn een feit. In de oefenpot tegen eerste amateurklasser Lierse Kempenzonen deed de ex-Rode Duivel 45 minuten mee. Een hoopgevende start met het oog op de komende weken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lierse Kempenzonen versterkt zich met flankaanvaller van Antwerp (15/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen blijft zich versterken. De club uit eerste amateur staat op het punt om Antoine Bernier (21) over te nemen van Antwerp. Als alle papierwerk in orde is, huurt Lierse de flankaanvaller tot het einde van het seizoen.
  [naar artikel]
 2. Ex-directeur Antwerp wordt CEO Lierse Kempenzonen: “Als Lierse tegen Antwerp speelt, supporter ik voor Lierse” (06/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Yorik Torreele, eerder operationeel directeur van Royal Antwerp FC en sinds begin mei aan de slag bij Waasland-Beveren, verhuist per direct naar KSK Lierse Kempenzonen. Torreele wordt CEO bij de nieuwe voetbalclub en zal de dagelijkse leiding van de club in handen nemen. Hij zal samen met nieuwe eigenaar Luc Van Thillo en Stefan en Herwig Van Lommel, van ex-Oosterzonen, het vierkoppig bestuur uitmaken. “En als Lierse tegen Antwerp moet spelen, ben ik supporter van Lierse. Zonder twijfel.”
  [naar artikel]
 3. Lierse Kempenzonen rijft Yoni Buyens binnen (10/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen, de samensmelting tussen het oude Lierse en Oosterzonen, heeft zondag zijn eerste transfer voor het komende seizoen afgerond. Voormalig middenvelder van Lierse Yoni Buyens vervoegt de nieuwe voetbalclub in de Eerste Klasse Amateurs.
  [naar artikel]
 4. Antwerp en Lierse spelen vriendschappelijk gelijk (18/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel Antwerp al een drukke start van 2020 kende, blijft het doorheen de week oefenwedstrijden inplannen. Na de vriendschappelijke partij tegen Waasland-Beveren (3-2 verlies) eind januari speelde de Great Old dinsdagmiddag tegen Lierse Kempenzonen. RAFC trad met zijn wisselspelers en enkele jonkies aan. Ook wintertransfers Matijas en Dongo kwamen in actie. Defour deed dan weer matchritme op.
  [naar artikel]
 5. Lierse Kempenzonen beëindigt samenwerking met coach René Trost (30/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De wegen van Lierse Kempenzonen en René Trost gaan uit elkaar. Het bestuur van Lierse vond dat de resultaten onvoldoende waren na een sportieve analyse van de voorbije maanden. Lierse staat na negen speeldagen zesde in Eerste Amateur, het won slechts één van zijn laatste vijf wedstrijden.
  [naar artikel]
 6. Lierse Kempenzonen beëindigt samenwerking met coach René Trost (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De wegen van Lierse Kempenzonen en René Trost gaan uit elkaar. Het bestuur van Lierse vond dat de resultaten onvoldoende waren na een sportieve analyse van de voorbije maanden. Lierse staat na negen speeldagen zesde in Eerste Amateur, het won slechts één van zijn laatste vijf wedstrijden.
  [naar artikel]
 7. Lierse Kempenzonen opent in eerste amateur met een gelijkspel (01/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen heeft bij het debuut in Eerste Amateur niet kunnen winnen. Een van de erfgenamen van het ter ziele gegane Lierse bleef steken op een 1-1 gelijkspel in eigen huis. Voor Lierse opende Simon Vermeiren (ex-Beerschot Wilrijk), maar die voorsprong kon het niet vasthouden. Aaron Vanfleteren maakte gelijk voor de bezoekers uit Knokke met een rake kopbal.
  [naar artikel]
 8. Stad vraagt Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen om stadion te delen (09/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt dan toch geen voetbalstadion op de site Hoge Velden dat enkel bedoeld is voor de eerste ploeg van Lyra-Lierse. De club wilde dat graag, maar door de regels voor onteigeningen blijkt dat niet mogelijk. Het stadsbestuur vraagt Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen nu om te onderzoeken of ze beide in hetzelfde stadion kunnen spelen.
  [naar artikel]
 9. Kempenzonen kopen logo oude Lierse (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lierse Kempenzonen heeft het clublogo van het ter ziele gegane Lierse SK overgenomen van de curator die het faillissement afhandelt. Dat maakte de...
  [naar artikel]
 10. Eerste fandag Lierse Kempenzonen lokt veel volk: “Een club als Lierse kan niet verdwijnen, dat zie je hier” (18/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Drie maanden na het faillissement van het oude Lierse, organiseerde Lierse Kempenzonen zijn fandag op en rond het Liersestadion. De supporters kwamen in vrij grote getale opdagen en konden het wel smaken, hoewel het met de kennis van de nieuwe spelersnamen nog niet zo goed was.
  [naar artikel]
 11. SK Heist smeert bleek Lierse Kempenzonen eerste nederlaag aan (06/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen liep in het streektreffen bij SK Heist op een eerste competitienederlaag. De Pallieters incasseerden in de eerste helft een tegengoal van Ventôse en kregen die achterstand niet meer uitgeveegd. Met 9 op 18 nemen de Lierenaars een matige start.
  [naar artikel]
 12. Het kerstrapport van Lierse Kempenzonen: het is weer plezant op het Lisp (maar vooral sportief kan het nog beter) (18/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste amateurklasse ging zondag in slaapstand voor een winterpauze van bijna een maand. Een uitgelezen gelegenheid om goed een halfjaar na zijn heropstart een eerste tussentijds rapport op te maken van een herboren Lierse (Kempenzonen).
  [naar artikel]
 13. Lierse Kempenzonen boekt eerste thuiszege (13/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste overwinning op het eigen Lisp eindelijk beet. De Pallieters hadden genoeg aan een treffer van Youssef Boulaouali om een krappe 1-0 zege te boeken tegen Dessel Sport. Het eerste succes in eigen huis zorgt voor opluchting in Lier.
  [naar artikel]
 14. Hannes Smolders schenkt Lierse Kempenzonen 9 op 9 (02/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste 9 op 9 van het seizoen beet. In een erg matige partij haalden de Pallieters het op het eigen Lisp van Aalst. Nog in de eerste helft tekende Hannes Smolders voor de enige treffer.
  [naar artikel]
 15. Lierse Kempenzonen start voorzichtig ambitieus: “We willen hogerop, maar gooien niet met geld” (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Aldhem hotel in Grobbendonk werd zopas de nieuwe voetbalclub Lierse Kempenzonen voorgesteld. De opvolger van het ter ziele gegane Lierse...
  [naar artikel]
 16. Meteen pijnlijke nederlaag voor Lierse Kempenzonen (31/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen heeft kopzorgen. Na een moeizame voorbereiding en de snelle bekeruitschakeling tegen Aalst misten de Pallieters ook volledig hun competitiestart in eerste amateurklasse. Nieuwkomer UR La Louvière, niet meteen een titelkandidaat te noemen, stuurde een weer slordig Lierse Kempenzonen met een pijnlijke 2-1 nederlaag naar huis, dankzij een dom tegendoelpunt in blessuretijd. Coach Rocky Peeters heeft veel werk voor de boeg. Als hij deze blamage tenminste nog overleeft.
  [naar artikel]
 17. Lierse Kempenzonen officieel goedgekeurd (12/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De kogel is door de kerk. Het nieuwe Lierse zal straks op het Lisp voetballen onder de benaming Lierse Kempenzonen. De KBVB weigerde aanvankelijk die naamswijziging, maar de raadsmannen van voetbalbond en club bereikten nu dus wel een akkoord.
  [naar artikel]
 18. Lierse Kempenzonen haalt uit in Wijgmaal (06/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen boekte dinsdagavond een derde oefenzege in deze voorbereiding. De Pallieters namen na een erg sterke eerste helft ruim de maat van Wijgmaal, dat uitkomt in de tweede amateurklasse. Het werd 0-6.
  [naar artikel]
 19. Lierse Kempenzonen slikt in derby eerste competitienederlaag: “Dit komt heel zwaar aan” (08/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Uitgerekend in het streektreffen bij SK Heist incasseerde Lierse Kempenzonen zaterdag een eerste competitienederlaag. Een zuur verlies voor de Pallieters, die zich bijna radeloos de tanden stuk beten op een goed georganiseerde thuisploeg. Met 9 op 18 nemen de Lierenaars een matige start.
  [naar artikel]
 20. Vader Lierse Kempenzonen-kapitein Frans overleden (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Droevig nieuws uit het kamp van Lierse Kempenzonen: de vader van kapitein Frédéric Frans is donderdag overleden. Lierse Kempenzonen maakte het nieuws bekend op Twitter: “Veel sterkte van de ganse Lierse familie toegewenst aaan Fré, familie en vrienden.”
  [naar artikel]
 21. FT België. Lierse Kempenzonen moet nieuwe coach zoeken - Bayat belooft nieuw stadion voor Charleroi in 2023 (23/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbain Spaenhoven is niet langer (co-)trainer van Lierse Kempenzonen. De club uit de eerste amateurklasse moest Spaenhoven ontslaan op bevel van de...
  [naar artikel]
 22. FT België. Moeskroen wint de Pro League... op PlayStation - Lierse Kempenzonen moet nieuwe coach zoeken (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbain Spaenhoven is niet langer (co-)trainer van Lierse Kempenzonen. De club uit de eerste amateurklasse moest Spaenhoven ontslaan op bevel van de...
  [naar artikel]
 23. Nieuwe club ‘Lierse Kempenzonen’ is geboren (01/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een kleine drie weken nadat het faillissement van het ‘oude’ Lierse officieel werd, kan het nieuwe Lierse boven de doopvont worden gehouden. De samenwerking tussen enkele ex-bestuursleden van het failliete Lierse SK en het nabijgelegen Oosterzonen bereikte vandaag een princiepsakkoord met ex-eigenaar Maged Samy over de verkoop van het Herman Vanderpoortenstadion. Daardoor kan de nieuwe club, die de naam KSK Lierse Kempenzonen draagt, volgend seizoen in de eerste amateurklasse starten én op het Lisp spelen. Dat vernam uw krant uit goede bron.
  [naar artikel]
 24. Tom Van Imschoot (38) nieuwe coach van Lierse Kempenzonen (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Van Imschoot is de nieuwe trainer van Eerste Amateurklasser Lierse Kempenzonen. De 38-jarige ex-speler van Sint-Truiden, Westerlo, Bergen en...
  [naar artikel]
 25. COMMENTAAR. De 6 op 6 van Lierse Kempenzonen schreeuwt om bevestiging tegen Seraing (17/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vreugdetaferelen, gebalde vuisten, ambiance in de kleedkamer. Zondag 12 januari 2020, op het veld van hekkensluiter Sint-Eloois Winkel, greep Lierse Kempenzonen eindelijk zijn eerste uitzege van het seizoen. Oef! Met die eerste uitoverwinning hapten de Pallieters bovendien ook hun eerste 6 op 6 in dit lopende kampioenschap. Mag het even voor een ploeg die zich voor aanvang van deze campagne nog bij de titelkandidaten waande?
  [naar artikel]
 26. Augusto Da Silva (Union) verhuist naar Lierse Kempenzonen (18/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen, straks op het Lisp actief in de eerste amateurklasse, heeft zijn tweede grote naam beet. Nadat eerder Yoni Buyens al zijn schouders zette onder de revival van het oude Lierse strikten de Pallieters vanmiddag ook de Braziliaan Augusto Da Silva.
  [naar artikel]
 27. Lierse Kempenzonen pakt in Oudenaarde zijn eerste 6 op 6 (08/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste 6 op 6 van het seizoen beet. Eén week na zijn thuiszege tegen Rupel Boom pakten de Pallieters ook de drie punten in Oudenaarde. Twee strafschopgoals van Yoni Buyens en een schicht van Toon Janssen volstonden voor een al bij al vlotte uitzege.
  [naar artikel]
 28. Zo zal de seizoensvoorbereiding van Lierse Kempenzonen eruit zien (23/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen start zijn voorbereiding op maandag 23 juli. Dan staat een eerste trainingssessie op het programma op het terrein van het voormalige Oosterzonen. Op donderdag 19 juli en vrijdag 20 juli worden medische testen gehouden.
  [naar artikel]
 29. Incidentrijk duel tussen Lierse Kempenzonen en Olympic Charleroi krijgt staartje (21/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen en Olympic Charleroi schuiven maandag de schuld voor de incidenten tijdens hun competitieduel in de eerste amateurklasse in elkaars schoenen. Volgens de Henegouwers lanceerden Lierse supporters anti-Waalse en racistische gezangen in Charleroi. Het bestuur en fans van de Pallieters zouden dan weer belaagd zijn door de thuisaanhang.
  [naar artikel]
 30. Football Talk. Tom Van Imschoot (38) nieuwe coach Lierse Kempenzonen - Hamburg SV ontslaat CEO, clubvoorzitter Jansen neemt over (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Van Imschoot is de nieuwe trainer van Eerste Amateurklasser Lierse Kempenzonen. De 38-jarige ex-speler van Sint-Truiden, Westerlo, Bergen en...
  [naar artikel]
 31. Achttien relschoppers aangehouden na duel tussen Lierse Kempenzonen en Luik (16/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na de voetbalwedstrijd Lierse Kempenzonen en RFC Luik was het een tijdlang onrustig in Lier. Supporters van Luik wilden de confrontatie aangaan met die van Lierse. Dat kon door de politie op het nippertje worden vermeden.
  [naar artikel]
 32. Yoni Buyens bezorgt Lierse Kempenzonen kostbare uitzege (10/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste zege onder zijn nieuwe trainersduo De Herdt-Spaenhoven beet. De Pallieters wonnen de lastige uitmatch bij Seraing met 1-2. Yoni Buyens tekende voor beide goals. De Lierenaars blijven zo in het zog van de eerste vier.
  [naar artikel]
 33. Lierse Kempenzonen maakt met rake 0-4 indruk in Dessel (09/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vier op een rij voor Lierse Kempenzonen, dat zaterdagavond dankzij een beresterke eerste helft een rake 0-4 zege boekte op bezoek bij Dessel. De Pallieters lijken klaar voor de topper volgend weekend in Deinze.
  [naar artikel]
 34. Simon Vermeiren en Lierse Kempenzonen voor eerste grote (beker)test: “Falen is geen optie” (11/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen opent zondag zijn bekeravontuur op het veld van Eendracht Aalst en dat belooft allesbehalve eenvoudig te worden. En toch is kwalificatie de enige optie voor de Pallieters. “Een ploeg met de status van Lierse moet in de Croky Cup een afspraak met een topklasser nastreven”, klinkt Simon Vermeiren strijdlustig.
  [naar artikel]
 35. Rupel Boom kwaad op reeksgenoot Lierse Kempenzonen: “Fatsoen behoort niet tot hun woordenschat” (31/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Amateurclub Rupel Boom is niet te spreken over het gedrag van reeksgenoot Lierse Kempenzonen. “Een échte amateurclub staat machteloos wanneer een club met profallures uitpakt met harde valuta”, zo stelt Boom in een open brief op haar website. Lierse Kempenzonen plukte eerder dit seizoen trainers Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt weg bij Boom, deze maand vertrokken ook nog de keeperstrainer en eerste doelman Thibaut Rausin naar het Lisp.
  [naar artikel]
 36. Lierse Kempenzonen kruipt stilaan weer uit diep dal en heeft met René Trost nieuwe trainer: “Voelt als thuiskomen” (25/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De 53-jarige René Trost is de kersverse trainer Lierse Kempenzonen. De Nederlander, die een contract ondertekende voor de duur van twee seizoenen, werd vandaag in het Herman Vanderpoortenstadion voorgesteld. Net als T2 Nico Van Kerckhoven. De ex-Rode Duivel heeft een contract van onbepaalde duur bij Lierse Kempenzonen. René Trost was in het seizoen 2005 en 2006 al eens trainer bij Lierse.
  [naar artikel]
 37. FT België. Deschacht donderdag geëerd door publiek - RC Genk zes weken zonder Lucumi - Lierse Kempenzonen ontslaat Trost (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lierse Kempenzonen, de erfgenaam van het failliete Lierse SK, heeft zijn Nederlandse coach René Trost op de keien gezet. Trost - die in een vorig...
  [naar artikel]
 38. Lierse Kempenzonen bekert verder na penaltythriller (11/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Exact drie maanden nadat honderden geel-zwarte fans afscheid namen van Lierse SK en zijn stadion werd er zaterdagavond opnieuw gevoetbald op het Lisp. Het uit de as herrezen Lierse Kempenzonen kende een moeilijk avond maar kon die in de strafschoppenreeks toch winnend afsluiten.
  [naar artikel]
 39. Weer geen zege voor Lierse Kempenzonen op eigen Lisp (29/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het blijft voor Lierse Kempenzonen nog altijd wachten op een eerste competitiezege op het eigen Lisp, nadat de Pallieters zaterdagavond tegen Dender bleven steken op een 2-2 gelijkspel. Vermeiren en Buyens scoorden voor de Lierenaars.
  [naar artikel]
 40. Lierse Kempenzonen hunkert naar eerste zege op het Lisp: “Hier trekken de meeste ploegen een muur op” (02/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Begin oktober blijft het voor Lierse Kempenzonen nog altijd wachten op een eerste competitiezege op het Lisp. Die kwam er ook vorige zaterdag niet, nadat de Pallieters in eigen huis - ditmaal tegen Dender - voor de derde keer op een rij niet verder kwamen dan een gelijkspel.
  [naar artikel]
 41. Incidentrijk duel tussen Lierse Kempenzonen en Olympic Charleroi krijgt staartje, maar dat kan nog even op zich laten wachten (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lierse Kempenzonen en Olympic Charleroi schuiven maandag de schuld voor de incidenten tijdens hun competitieduel in de eerste amateurklasse in elkaars schoenen. Volgens de Henegouwers lanceerde Lierse supporters anti-Waalse en racistische gezangen in Charleroi. Het bestuur en fans van de Pallieters zouden dan weer belaagd zijn door de thuisaanhang.
  [naar artikel]
 42. Weggeefgoals leiden Lierse Kempenzonen naar vijfde thuisnederlaag (18/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen liep zaterdag in zijn thuismatch tegen Seraing op een vijfde nederlaag dit seizoen op het eigen Lisp. De Pallieters lagen al knock-out na een erg matte eerste helft, waarin het alweer grossierde in weggeefgoals.
  [naar artikel]
 43. Lierse Kempenzonen realiseert met Ayyoub Allach eerste wintertransfer in operatie redding: “Ik sta hier nog in het krijt” (14/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse Kempenzonen sluit vanavond een gitzwart eerste competitieluik af met een thuismatch tegen La Louvière (20u). De Pallieters hebben hoge nood aan een zege, maar zullen hoe dan ook van op een degradatieplaats de winterstop induiken. Kersverse aanwinst Ayyoub Allach hoopt na de jaarwisseling het tij te helpen keren.
  [naar artikel]
 44. Ogunjimi traint met Lierse Kempenzonen (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-Rode Duivel Marvin Ogunjimi traint sinds vandaag mee met eerste amateurklasser Lierse Kempenzonen. De inmiddels 31-jarige spits is sinds begin...
  [naar artikel]
 45. Eigenaar Lierse Kempenzonen reageert: ‘Verhuis van Lisp uitgesloten, mogelijk wél nieuw stadion’ (13/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er is geen sprake van een verhuis van Lierse Kempenzonen naar een andere locatie, om daar een nieuw stadion te bouwen. Dat zegt eigenaar Luc Van Thillo, in een reactie op de geruchten als zouden Lierse Kempenzonen én Lyra-Lierse samen naar de site Hoge Velden verhuizen. “Dat is uitgesloten. Onze club blijft op het Lisp.” Een nieuw stadion in de thuishaven is alvast wél een optie.
  [naar artikel]
 46. Football Talk. Rupel Boom furieus op Lierse Kempenzonen: “Een club waar het woord fatsoen niet tot de woordenschat behoort” (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit er bovenarms op tussen Rupel Boom en reeksgenoot Lierse Kempenzonen. Die eerste is het beu dat de club uit Lier via een “onbegrensde...
  [naar artikel]
 47. Klungelend Lierse Kempenzonen zwaar onderuit bij Seraing (05/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dag goed gevoel! Amper één week na zijn eerste zege tegen Deinze liep een dramatisch zwak Lierse Kempenzonen op een zware 5-3 nederlaag op Seraing. Het vijfde verlies in zes matchen mogen de klungelende Pallieters vooral zichzelf aanwrijven. 3 op 18 is de harde realiteit.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe club Lierse Kempenzonen stelt zich voor (05/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Grobbendonk stelt Lierse Kempenzonen zich vandaag voor, de club die is opgericht na het faillissement van het ‘oude’ Lierse, en op basis van een samenwerking tussen enkele ex-bestuursleden en het nabij gelegen Oosterzonen.
  [naar artikel]
 49. Kevin Oris smeert Lierse Kempenzonen eerste thuisnederlaag aan (03/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het debuut van het trainersduo De Herdt-Spaenhoven bij Lierse Kempenzonen verliep zaterdagavond allesbehalve naar wens. Op het eigen Lisp liepen de Pallieters een 0-2 nederlaag op tegen Thes Sport. Kevin Oris was met twee goals de beul van dienst in Lier.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.