Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
17:51 uur

Overrompeling op infoavond nieuw circulatieplan Kuringen

Het Belang van Limburg

11/09/2019 - 13:59

De infoavond over het nieuwe verkeersplan in Kuringen gisterenavond liep in het honderd. Er kwam veel volk opdagen en het zaaltje was te klein. De inwoners van Kuringen bleven dan ook op hun honger zitten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Controverse in Kuringen over circulatieplan (02/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kuringen staat op zijn kop. Er is veel controverse over een nieuw circulatieplan. De burgers zijn kwaad, de handelaars bezorgd over verlies van inkomsten. Het nieuwe verkeersplan heeft tot doel sluipverkeer te weren uit de Hasseltse deelgemeente. En dat zal wellicht wel lukken, maar het voorstel maakt Kuringen dan ook moeilijker bereikbaar voor inwoners en klanten. De bevoegde schepen sust dat het om een testfase gaat, maar begrijpt de bezorgdheid en nodigt de inwoners uit voor een infomoment.
  [naar artikel]
 2. Chaotische infoavond over verkeerssituatie in Kuringen (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er waren vijf tafeltjes voorzien, en informatiebundels voor een paar dozijn mensen. Zeggen dat het stadsbestuur niet echt verwacht had dat er meer dan tweehonderd Kuringenaren zouden opdagen voor de infoavond over het verkeer in hun wijk, is dus een understatement.
  [naar artikel]
 3. Kuringen vermindert verkeer Diepstraat met 1.100 auto's per dag (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Uit tellingen blijkt dat het nieuwe circulatieplan in Kuringen bij Hasselt het sluipverkeer in de Diepstraat doet dalen met 1.100 auto's per dag.
  [naar artikel]
 4. Nieuw circulatieplan in Gent in 1 minuut uitgelegd (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Gent is sinds de nacht van zondag op maandag een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40).
  [naar artikel]
 5. Nieuw circulatieplan in Gent in 1 minuut uitgelegd (03/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Gent is sinds de nacht van zondag op maandag een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40).
  [naar artikel]
 6. Nieuw circulatieplan van kracht in Gent: wat verandert er? (03/04/2017 - Knack)
  In Gent is sinds de nacht van zondag op maandag een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40).
  [naar artikel]
 7. Nieuw circulatieplan van kracht in Gent (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is sinds middernacht een nieuw circulatieplan van kracht. De stad is in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en
  [naar artikel]
 8. Trompetters houden Kuringen en Kuringen-Heide samen (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf zondagavond schallen de trompetten van Paul Van Dycke in Kuringen-Centrum en Philip Hilven aan de andere kant van de kanaalbrug in Kuringen-Heide elke avond samen.
  [naar artikel]
 9. Geen uitstel voor nieuw circulatieplan Gent (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse coalitiepartners sp.a, Groen en Open Vld gaan niet in op een vraag van CD&V om de invoering van het circulatieplan uit te stellen, zo
  [naar artikel]
 10. Infoavond Tessenderlo Chemie Ham (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De fabriek van Tessenderlo Group in Ham organiseert op 14 december een infoavond. Op de infoavond kom je meer te weten over hun activiteiten, de veiligheidspolitiek, waarom je soms een alarm hoort, hoe ze jullie op de hoogte houden bij een incident,… Kortom, een leerrijke inkijk bij je grote buur.
  [naar artikel]
 11. Gevreesde drukte blijft uit: Gent kent vlotte ochtendspits ondanks invoering circulatieplan (03/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent verloopt vlot. Er zijn geen ongevallen en geen noemenswaardige files. Dat is te horen op de tijdelijke commandopost die de invoering van het nieuwe circulatieplan in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 12. Vlotte eerste ochtendspits met circulatieplan in Gent: ‘Historische dag’ (03/04/2017 - De Standaard)
  De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent verloopt rustig, er zijn geen ongevallen en geen noemenswaardige files. Dat is te horen op de tijdelijke commandopost die de invoering van het nieuwe circulatieplan in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 13. Weinig protest op infoavond over asielcentrum in Bilzen (21/11/2019 - De Standaard)
  De infoavond van het Rode Kruis over het toekomstige asielcentrum in Grote Spouwen (Bilzen) verloopt donderdagavond op een serene manier, ondanks de aanwezigheid van enkele actievoerders. Alleen inwoners van Grote en Kleine Spouwen zijn welkom op de infoavond.
  [naar artikel]
 14. Circus vertraagt verkeersmaatregelen in Kuringen (06/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De aangekondigde verkeersmaatregelen, die al zwaar bekritiseerd worden in Kuringen en Kuringen-Heide, zijn nog steeds niet allemaal ingevoerd. Nochtans werd dat op borden in de straten aangekondigd voor afgelopen week.
  [naar artikel]
 15. Infoavond moskee Koersel vroegtijdig stopgezet (08/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  120 inwoners van Koersel zijn gisteravond opgedaagd tijdens de infoavond over de komst van het Islamitisch Cultureel Ontmoetingscentrum met moskee in villa La Finesse op de Koerselsesteenweg in Beringen. De infoavond werd voortijdig stopgezet nadat een van de aanwezigen een hartstilstand kreeg. Buurtbewoner André Poelmans zal juridische stappen ondernemen tegen de stad.
  [naar artikel]
 16. Vandaag infoavond 'Digitaal voorlezen' in bibliotheek (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de digitale week tot 16 oktober vindt vanavond in de bibliotheek (Zoutbrugstraat 2) van Herk-de-Stad de infoavond ‘Digitaal voorlezen en fundels’ plaats. Je maakt tijdens deze infoavond kennis met digitaal voorlezen en het gebruik van fundels.
  [naar artikel]
 17. Samana Kuringen Centrum zalft haar zieken (07/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 27 mei vond in de St-Gertrudiskerk van Kuringen de ziekenzalving van Samana Kuringen Centrum plaats.
  [naar artikel]
 18. Sluipverkeer in Kuringen: ANPR-camera tegen hardrijders (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De veelbesproken verkeerstesten in Kuringen leiden stilaan tot concrete resultaten. Een slimme camera in het centrum van Kuringen moet sluipverkeer betrappen en te snelle chauffeurs een GAS-boete bezorgen.
  [naar artikel]
 19. [VIDEO] - Nieuw circulatieplan Gent: kunt u rekenen op uw gps? (30/03/2017 - De Redactie)
  Maandag gaat in Gent het lang aangekondigde nieuwe circulatieplan van start. Er komen voetgangersgebieden bij en maar liefst 77 straten veranderen van rijrichting. Bent u gedoemd om te verdwalen of kunt u rekenen op uw gps?
  [naar artikel]
 20. Infoavond ‘Metselbijen’ (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Geetbets organiseeert maandag 9 maart een infosessie over de rol van metselbijen. De infoavond is bestemd voor fruittelers.
  [naar artikel]
 21. Massa verkeersovertredingen in Gent tijdens overgang naar nieuw circulatieplan (02/04/2017 - De Redactie)
  Gisteravond is in Gent gestart met het plaatsen van nieuwe verkeersborden voor het nieuwe circulatieplan dat morgenochtend intreedt. Hoewel de nieuwe borden al meteen geldig zijn, negeren veel bestuurders ze vandaag nog.
  [naar artikel]
 22. Infoavond over nieuwe vennootschapsrecht in mensentaal (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 12 juni organiseerde UNIZO Genk een infoavond over het nieuwe wetboek van vennootschappen en verenigingen.
  [naar artikel]
 23. Infoavond over asielcentrum in Bilzen verloopt sereen (21/11/2019 - VRT NWS)
  De infoavond over het toekomstige asielcentrum in Grote Spouwen (Bilzen) verloopt op een serene manier, op een handvol actievoerders na. Alleen inwoners van Grote en Kleine Spouwen zijn welkom op de infoavond om te vermijden dat er een manifestatie zou plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk wanneer het asielcentrum de deuren opent. Een paar dagen geleden werd er brand gesticht.
  [naar artikel]
 24. Ook leerlingen van scholen in Alken en Kuringen besmet met coronavirus  (06/03/2020 - VRT NWS)
  Twee kinderen van een lagere school in Alken en eentje in Kuringen zijn besmet geraakt met het coronavirus. De leerling uit Kuringen was tijdens de krokusvakantie met de bus naar Italië gereisd.
  [naar artikel]
 25. Infovergadering over nieuw bouwproject (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen 21 augustus organiseert het gemeentebestuur een infoavond over een nieuw bouwproject op de hoek van de Kauwlei met de Ooststatiestraat.
  [naar artikel]
 26. Buffalo's fietsen naar binnenstad Gent voor woordje uitleg over nieuw circulatieplan (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste ploeg van AA Gent fietste deze middag naar het centrum van Gent, waar ze uitleg krijgen over het nieuwe circulatieplan van de stad.
  [naar artikel]
 27. Chiro Kuringen richt ondersteuningsdienst op (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Omdat enkele leden van de leiding van Chiro Kuringen Centrum met het idee speelden om een soort boodschappendienst op te richten voor risicopatiënten en mensen die in thuisquarantaine zijn geplaatst, ontstond het initiatief 'Ondersteuningsdienst Chiro Kuringen Centrum.'
  [naar artikel]
 28. Trompetters houden Kuringen en Kuringen-Heide samen (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds zondag schallen de trompetten van jazzmuzikant Paul Van Dycke in Kuringen-Centrum en Philip Hilven, aan de andere kant van het Albertkanaal in Kuringen-Heide, elke avond om 20.00 uur. “We willen vanaf nu elke dag om 20.00 uur de trieste berichten counteren met muziek”, lacht Paul. “De mensen spreken er ons al over aan. Waar ze best kunnen gaan staan om te luisteren. Ons samen horen spelen? Op de kanaalbrug misschien. We spelen elk in onze tuin en het geluid van de trompet draagt ver.
  [naar artikel]
 29. Trompetters houden Kuringen en Kuringen-Heide samen (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds zondag schallen de trompetten van jazzmuzikant Paul Van Dycke in Kuringen-Centrum en Philip Hilven, aan de andere kant van het Albertkanaal in Kuringen-Heide, elke avond om 20.00 uur. “We willen vanaf nu elke dag om 20.00 uur de trieste berichten counteren met muziek”, lacht Paul. “De mensen spreken er ons al over aan. Waar ze best kunnen gaan staan om te luisteren. Ons samen horen spelen? Op de kanaalbrug misschien. We spelen elk in onze tuin en het geluid van de trompet draagt ver.
  [naar artikel]
 30. Nieuw circulatieplan Turnhout, ondanks ongenoegen van handelaars blijft (27/02/2020 - VRT NWS)
  Turnhout heeft na een positieve evaluatie beslist om het nieuwe circulatieplan te behouden. Het plan werd afgelopen zomer ingevoerd voor een proefperiode. Handelaars zijn daar niet tevreden mee, omdat de winkels volgens hen minder bereikbaar zijn.
  [naar artikel]
 31. Gents circulatieplan: eerste ochtendspits verloopt vlot: 'Historische dag voor de stad' (03/04/2017 - Knack)
  De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent is vlot verlopen. Het stadsbestuur heeft het over een historische dag. De oppositie reageert afwachtend. De echte test wordt dinsdag 18 april, en de week na de Paasvakantie.
  [naar artikel]
 32. Eén week voor het meest besproken circulatieplan: deze twee mensen staan onder hoogspanning (27/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoe raakt de mug in AZ Maria Middelares? Kan Deliveroo met de fiets tot aan het Groot Kanon? Hoogspanning bij de ‘mobicoaches’ van het circulatieplan. Zes op zeven dagen adviseren zij handelaars, organisaties en bedrijven over het circulatieplan, dat over precies één week ingaat.
  [naar artikel]
 33. Inbraakpoging in Kuringen (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben maandag proberen inbreken in een huis in de Herkenrodebosstraat in Kuringen. Ze slaagden hier niet in.
  [naar artikel]
 34. Unizo wil vlotter vergunningsysteem en meer communicatie circulatieplan Gent (11/04/2017 - De Standaard)
  Een week na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent vraagt Unizo onder meer een vlotter vergunningensysteem en bijkomende inspanningen rond communicatie naar bedrijven. Dat blijkt uit een mededeling.
  [naar artikel]
 35. Infoavond ‘Energie besparen’ (27/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  ‘Energie en geld besparen’ is het thema van een informatie-avond voor inwoners van Herk-de-Stad op woensdag 3 april. De infoavond vindt plaats in Lummen.
  [naar artikel]
 36. Infoavond branddetectie (20/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdag 3 oktober om 19.00 uur kan je in de kleine zaal van De Zille terecht voor een infoavond over branddetectie. Veiligheidsexperten en de mensen van brandweerzone Noord Limburg geven je heel wat nuttige tips over hoe en waar je best rookmelders moet plaatsen en het gebruik van de app 112.
  [naar artikel]
 37. Cijfers bewijzen: minder stikstof in lucht na invoering Gents circulatieplan (29/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De hoeveelheid stikstof in de Gentse lucht is met een vijfde afgenomen sinds de invoering van het circulatieplan. Die daling is dubbel zo groot als in de rest van Vlaanderen. Als het van Groen-voorzitter Meyrem Almaci afhangt, komt er ook in andere steden een circulatieplan.
  [naar artikel]
 38. De eerste infoavond over het wolvenplan groot succes (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De eerste infoavond over het wolvenplan kan rekenen op heel wat belangstelling. Meer dan honderd personen, vooral schapenhouders, zakten donderdagavond af naar ‘t Poorthuis in Peer.
  [naar artikel]
 39. Infoavond ‘Zwanger worden’ (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Zwanger worden’ is het thema van een infoavond vanavond in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad.
  [naar artikel]
 40. Lichtgewonde bij botsing in Kuringen (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Diepstraat in Kuringen zijn woensdag rond 17 uur twee auto’s gebotst. Asmaa O. (28) uit Diepenbeek raakte lichtgewond. (mm)
  [naar artikel]
 41. Knips en remmers moeten sluikverkeer uit Kuringen bannen (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Eind deze maand worden in Kuringen-centrum, Kuringen-Heide en in de wijk Berkenveld de eerste proefopstellingen geplaatst waarmee de stad, tot een stuk in december, het sluikverkeer uit deze buurten wil bannen. Twaalf geknipte straten en veertien verkeersremmers moeten daarvoor zorgen.
  [naar artikel]
 42. Alles over schapen en wolven (05/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag 11 april om 20 uur organiseert ANB een infoavond over "schapenhouderij en wolven" in het Poorthuis in Peer. Tijdens deze infoavond wordt het wolvenplan, de schadepreventie, de schaderegeling en de subsidieaanvraag toegelicht.
  [naar artikel]
 43. Verkeersremmers in Kuringen stuiten tegen de borst (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De proefopstellingen met verkeersremmers in Kuringen zorgen voor frustratie bij de buurtbewoners. Het stadsbestuur wil er door het plaatsen van groene paaltjes de verkeersveiligheid verhogen. Schepen van Mobiliteit Marc Schepers heeft begrip voor de verzuchtingen, maar wil vooral leren uit de meetresultaten van de experimenten. Van daaruit wil hij een concreet plan ontwerpen voor veiliger verkeer in Kuringen.
  [naar artikel]
 44. Lummenaar gewond bij ongeval in Kuringen (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee auto’ s zijn zaterdag rond 16 uur in de Gemeentebosstraat in Kuringen gebotst. Boudewijn J. (56) uit Lummen raakte lichtgewond. (mm)
  [naar artikel]
 45. Betoging tegen circulatieplan: 'Er loopt meer volk rond in Bokrijk dan in Gent' (01/05/2017 - Knack)
  "De Gentse inwoners zijn woedend op de coalitie van sp.a, Groen en Open Vld omdat het circulatieplan te radicaal is", zeggen de deelnemers aan de betoging tegen het vorige maand ingevoerde circulatieplan in Gent.
  [naar artikel]
 46. Gewonde bij botsing in Kuringen (13/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Twee auto’s zijn dinsdag rond 15.45 uur in de Overdemerstraat in Kuringen gebotst. Marie-Claire D. (62) uit Hasselt liep lichte verwondingen op. (mm)
  [naar artikel]
 47. Overvolle aula voor infoavond over diabetes (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag 18 oktober richtte de Diabetes Liga Midden Limburg in samenwerking met het Jessa Ziekenhuis te Hasselt een infoavond in rond de problemen die zich kunnen voordoen bij een diabetespatiënt ter hoogte van de ogen (retinopathie) en de zenuwbanen (neuropathie).
  [naar artikel]
 48. Infoavond Liberation Garden (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de infoavond van 20 maart (19.30 u) krijgen geïnteresseerden de volledige stand van zaken rond het museumproject Liberation Garden en licht historicus Dr. Peter Schrijvers een tipje van de sluier op over de inhoud van het museum. Dit alles in de schouwburg van het cc Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 49. Infoavond voor mantelzorgers (15/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 20 februari heeft om 19 uur een infoavond voor mantelzorgers plaats in WZC Sporenpark.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.