Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
19:23 uur

De Sint-Annakerk in Gent – een droomproject

Apache

03/10/2019 - 17:27

“Die Sint-Annakerk, zijn jullie daar nu nog mee bezig?” Ja hoor. “En die violist, speelt die nog altijd op de trappen van de kerk?” Zeker – en hij niet alleen. “Hoe lang gaat dat nog duren?” Dat weten we niet. Of toch? We weten alvast wel zeker dat wij, burgerinitiatief SOS SINT-ANNA, 4046 geldige handtekeningen hebben verzameld voor een petitie, wat ons de mogelijkheid gaf om voor de gemeenteraad onze zaak te gaan bepleiten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gezocht: koper voor Sint-Annakerk in hartje Gent (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent zoekt een ondernemer met gedurfde plannen voor de Sint-Annakerk. Wie in het project stapt, moet de renovatie, restauratie en...
  [naar artikel]
 2. Gezocht: koper voor enorme Sint-Annakerk in hartje Gent (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent zoekt een ondernemer met gedurfde plannen voor de Sint-Annakerk. Wie in het project stapt, moet de renovatie, restauratie en...
  [naar artikel]
 3. Stadsbestuur Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee maanden nadat de stad Gent bekendmaakte dat de inrichting van een supermarkt in de Sint-Annakerk wordt overwogen, blijft Delhaize bevoorrechte...
  [naar artikel]
 4. Binnenkort boodschappen doen in Sint-Annakerk in Gent (07/12/2018 - VRT NWS)
  De Sint-Annakerk in Gent wordt een supermarkt. Het is de eerste kerk in Vlaanderen waar je binnenkort je inkopen kan doen.
  [naar artikel]
 5. Waarom de Sint-Annakerk in Gent een Delhaize wordt (en mogelijk ook niet) (16/01/2019 - Knack)
  Schandaal in Gent: de stad knoopt onderhandelingen aan om de leegstaande Sint-Annakerk te verkopen aan Delhaize. Aan die beslissing is een lang selectieproces voorafgegaan. "Het voorstel van Delhaize was het project dat de erfgoedwaarde van de kerk het best respecteerde."
  [naar artikel]
 6. Stadsbestuur Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk (06/02/2019 - De Morgen)
  Twee maanden nadat de stad Gent bekendmaakte dat de inrichting van een supermarkt in de Sint-Annakerk wordt overwogen, blijft Delhaize bevoorrechte partner in het project. De commercialisering van het neogotisch monument zorgt voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. 
  [naar artikel]
 7. Markante plekken: achter de gesloten deuren van de Sint-Annakerk in Gent (19/01/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de Sint-Annakerk in Gent. 
  [naar artikel]
 8. Kerkprotest: muzikanten spelen samen met violist Mikhail Bezverkhni voor Sint-Annakerk in Gent (02/02/2019 - VRT NWS)
  Voor de Sint-Annakerk in Gent speelt de Russisch-Belgische muzikant én winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd Mikhail Bezverkhni sinds een paar weken bijna elke dag viool. Dat doet hij uit protest tegen de plannen van de stad om de kerk om te vormen tot een supermarkt. Vandaag kreeg de violist de steun van tientallen artiesten. Samen hielden ze een concertmarathon. 
  [naar artikel]
 9. Buurt betrekken bij herbestemming kerken blijft heikel punt (08/10/2019 - Apache)
  Supermarktketen Delhaize wil de monumentale Gentse Sint-Annakerk ombouwen tot een winkel met wijnbar en restaurant. Het ombouwen van de Sint-Annakerk is dan wel de meest omstreden herbestemming van een Vlaamse kerk, het is lang niet de enige. Het betrekken van de buurt bij dergelijke herbestemmingen is net als bij de Gentse Sint-Annakerk wel vaker een heikel punt.
  [naar artikel]
 10. Supermarkt in Sint-Annakerk Gent? Russische violist voert elke dag muzikaal protest voor de kerk (07/01/2019 - VRT NWS)
  De plannen om van de Sint-Annakerk in Gent een supermarkt te maken, veroorzaakt niet enkel onder Gentenaars commotie. De Russische violist Mikhail Bezverkhny voert elke dag muzikaal protest voor de kerk. 
  [naar artikel]
 11. Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbar (06/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Warenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
  [naar artikel]
 12. Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbar (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Warenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
  [naar artikel]
 13. Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbar (06/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Warenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
  [naar artikel]
 14. Gewone Gentenaars krijgen Sint-Annakerk op de gemeenteraad, maar dan volgt een grote anticlimax (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De “komende dagen of weken” zullen de onderhandelingen met Delhaize over de bouw van een markthal in de Sint-Annakerk zijn afgerond. Burgers die met vierduizend handtekeningen die onderhandelingen in laatste instantie nog probeerden stop te zetten, beten in het zand.
  [naar artikel]
 15. Burgemeester krijgt petitie met vierduizend handtekeningen tegen Delhaize in Sint-Annakerk (16/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Woensdagochtend werd aan het stadhuis een petitie overhandigd aan burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) met 4000 digitale handtekeningen tegen de omvorming van de Sint-Annakerk tot een supermarkt.
  [naar artikel]
 16. “Het is niet de bedoeling dat je in de Sint-Annakerk kattenvoer zal kunnen kopen” (03/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het marathonconcert op zaterdag door de actievoerders SOS Sint-Annakerk, dat ondanks het gure weer 500 sympathisanten lokte, en het al even druk bezochte en geanimeerde publieke debat op het maandelijkse Speakers Corner deze voormiddag, tonen aan dat de Gentenaren wel degelijk emotioneel betrokken zijn bij de herbestemming van de Sint-Annakerk. De kersverse schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD) maakte alvast een goede beurt door op beide plaatsen aanwezig te zijn om naar alle vragen te luisteren en zo veel mogelijk uitleg te geven. Aan de hand van de vaakst terugkerende vragen maken we hieronder een balans op van de huidige toestand van dit heikele dossier.
  [naar artikel]
 17. Bach moet de handelaars uit de Gentse Sint-Annakerk verdrijven (08/01/2019 - De Morgen)
  De beslissing van het Gentse stadsbestuur om van de Sint-Annakerk een hippe marktplaats te maken, zint heel wat inwoners niet. Naast de klassieke petitie tekent nu ook violist Mikhail Bezverkhny elke middag een virtuoos verzet aan. “Geef dit gebouw aan de kunst. De akoestiek is vele malen beter dan in de gemiddelde concertzaal.”
  [naar artikel]
 18. Waarom topviolist Sigiswald Kuijken even straatmuzikant werd op trappen Sint-Annakerk (15/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks een zere rug en verkleumde vingers speelde de wereldvermaarde barokviolist Sigiswald Kuijken (74) deze middag voor enkele tientallen sympathisanten de cellosuites van Bach op de trappen van de Sint-Annakerk. “Omdat ik vind dat je geen potjes vlees en kaas moet verkopen in een spiritueel gebouw.”
  [naar artikel]
 19. Delhaize was enige geldige kandidaat voor Sint-Annakerk, al was bisschop geen voorstander (11/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er waren voorstellen om in de Sint-Annakerk een zakencentrum, een co-workingplaats met seminariezaal of een culturele functie te installeren. De Gentse bisschop had een “uitgesproken voorkeur” voor een van die drie, níét voor de markthal van Delhaize. Maar de vier andere voorstellen werden principieel geweigerd.
  [naar artikel]
 20. Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk (06/02/2019 - Metro)
  Twee maanden nadat de stad Gent bekendmaakte dat de inrichting van een supermarkt in de Sint-Annakerk wordt overwogen, blijft Delhaize bevoorrechte partner in het project. De commercialisering van het neogotisch monument zorgt voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. Het stadsbestuur kon dinsdagavond niet zeggen of Delhaize een verbrekingsvergoeding kan afdwingen indien de onderhandelingen worden afgebroken. De kritiek doet schepen van Erediensten Sami Souguir (Open Vld) alleszins niet van koers veranderen. Delimmo blijft bevoorrechte partner zoals op 6 december werd bekendgemaakt na een oproep voor geschikte projecten. Het stadsbestuur onderhandelt in de tussentijd niet met andere kandidaten. De vastgoedtak van warenhuisketen Delhaize wil in de monumentale kerk een supermarkt inrichten met een wijnbar. Mogelijk komen er ook appartementen. De keuze zorgde voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. PVDA verzamelde bijna 4.000 handtekeningen om de toewijzingsprocedure te heropenen. Maar het stadsbestuur wijkt na twee maanden niet en zegt enkel zijn aanwezigheid toe op een hoorzitting op vraag van N-VA. Die gaat door op 11 februari. bron: Belga Het bericht Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Delhaize “rotsvast” overtuigd van markthal in Sint-Annakerk: “Dit is een win-win” (18/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Delhaize blijft “rotsvast” geloven in haar plannen om een markthal, wijnbar en restaurant te installeren in de Gentse Sint-Annakerk. Dat zegt de supermarktgroep aan De Gentenaar. “Wij garanderen dat de kerk zal in volle glorie kunnen blijven bestaan. Dit is een win-win voor iedereen.” Actievoerders proberen het project tegen te houden. Maandag stemt de Gentse gemeenteraad over de plannen.
  [naar artikel]
 22. Gentse Nobelprijswinnaar was nooit fan van bedreigde Sint-Annakerk: “Tempel die niets meer is dan vloekende stenen” (23/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Een tempel die niets meer is dan vloekende stenen.” Dat vond Maurice Maeterlinck, de Gentse Nobelprijswinnaar literatuur, over de Sint-Annakerk waar hij in zijn jeugd veel uren doorbracht. Een opgroeiend kind naar zo’n lelijke kerk zenden, noem­­­de hij “een misdaad”.
  [naar artikel]
 23. Violist staakt protest tegen plannen Sint-Annakerk: "Gentenaars zijn makke schapen" (10/10/2019 - VRT NWS)
  De Gentse violist Mikhail Bezverkhny protesteert al maandenlang aan de Sint-Annakerk maar stopt daar nu mee. De violist gaf elke dag concerten aan de kerk omdat hij niet wil dat er een supermarkt komt. Daar zijn heel concrete plannen voor. Bezverkhny vindt dat hij te weinig steun krijgt van de Gentenaars. "Het zijn zwijgende schapen en ze zijn te mak om echt te protesteren."
  [naar artikel]
 24. Een Delhaize in een kerk? ‘Dit is onze Notre-Dame, blijf eraf!’ (08/10/2019 - De Morgen)
  De kogel is door de Gentse Sint-Annakerk. De stad Gent ziet wel graten in het plan van supermarkt Delhaize om er onder andere een markthal te maken. En dat is niet naar de zin van heel wat Gentenaars. ‘Hier wordt een sacraal oord geofferd op het altaar van de platte commercie.’
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Heersenaar schrijft ode aan oudste kerkklokje van België (31/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De oudste nog actieve kerkklok van België vind je in de Sint-Annakerk van Mechelen-Bovelingen (Heers). Het Sint-Annaklokje werd in 1314 gemaakt en werd vernoemd naar de patroonheilige van de parochiekerk van Mechelen-Bovelingen, de heilige Sint-Anna.
  [naar artikel]
 26. Macron ruziet met Israëlische politie bij bezoek aan Sint-Annakerk in Jeruzalem (22/01/2020 - Metro)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft vandaag, bij een bezoek aan de oude stad in Jeruzalem, hevig ruzie gemaakt met Israëlische veiligheidsdiensten die in de weg stonden toen hij de Sint-Annakerk wou betreden. “Ik hou niet van wat je voor mijn neus hebt gedaan”, aldus de president in het Engels voor de camera. “Dit is Frankrijk. Iedereen kent de regels die al eeuwen gelden. Ga naar buiten a.u.b. Niemand moet een ander provoceren, begrepen?”. De kerk is al sinds 1856 Frans territorium. De beelden zijn des te opmerkelijker omdat de vroegere Franse president Jacques Chirac tijdens een bezoek in 1996 aan de oude stad van Jeruzalem ook al ruzie maakte met opdringerige Israëlische veiligheidsdiensten. Volgens Franse media verlieten de Israëli’s de kerk na de uithaal van Macron. De Franse president is in Jeruzalem voor een internationaal Holocaust-forum. Morgen heeft hij een ontmoeting met president Reuven Rivlin en premier Benjamin Netanyahu. bron: Belga Het bericht Macron ruziet met Israëlische politie bij bezoek aan Sint-Annakerk in Jeruzalem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Robbe De Hert hervat opnames droomproject 'Hollywood aan de Schelde' (26/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Peetvader van de Vlaamse film Robbe De Hert heeft het filmen van zijn droomproject 'Hollywood aan de Schelde', een documentaire over de
  [naar artikel]
 28. Een Delhaize in een kerk? ‘Ze willen een sacraal oord offeren op het altaar van de platte commercie’ (08/10/2019 - De Morgen)
  De kogel is door de Gentse Sint-Annakerk. De stad Gent ziet wel graten in het plan van supermarkt Delhaize om er onder andere een markthal te maken. En dat is niet naar de zin van heel wat Gentenaars. ‘Hier wordt een sacraal oord geofferd op het altaar van de platte commercie.’
  [naar artikel]
 29. Na herhaaldelijk protest: plannen supermarkt in Sint-Annakerk toch nog mogelijk (24/02/2020 - VRT NWS)
  De waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen Didier Detollenaere heeft het bezwaarschrift van actiegroep SOS Sint-Anna verworpen. De groep zegt dat de procedure voorafgaand aan de herbestemming niet correct is gevolgd. Maar de gouverneur legt die aanklacht naast zich neer. De komst van een supermarkt in de kerk is dus nog steeds mogelijk.
  [naar artikel]
 30. Oscarwinnaar wordt producent van droomproject Robbe De Hert (04/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Hollywood aan de Schelde’, het droomproject van regisseur Robbe De Hert waarvoor de voorbije maanden een succesvolle crowdfundingactie en een benefiet werden georganiseerd, staat weer een stap dichter bij realisatie. De Hert heeft immers met Willem Thijssen een producent gevonden die het ingezamelde geld zal beheren en het project verder zal begeleiden. Dat heeft De Hert vrijdag via Instagram bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 31. Treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort (01/06/2019 - VRT NWS)
  Er rijden sinds 11.40 uur geen treinen meer tussen Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort, na een ongeval in Gentbrugge. Dat meldt de NMBS. Reizigers tussen Gent en Antwerpen wordt aangeraden om te reizen via Mechelen of Brussel.
  [naar artikel]
 32. ‘Urban’ parcours in Borgerhout gaat dwars door kerk (14/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Borgerhout vond afgelopen weekend de Reuzenloop plaats. Opvallend: de deelnemers passeerden door de Sint-Annakerk.
  [naar artikel]
 33. Treinverkeer in Gent herneemt (17/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het treinverkeer tussen Gent-Sint-Pieters en Eeklo en Gent-Sint-Pieters en Lokeren (de lijn richting Antwerpen) kan sinds 8.40 uur hernomen worden. Dat meldt Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel. Hij waarschuwt wel voor gevolgvertragingen.
  [naar artikel]
 34. Duizenden extra fietsenrekken bij station Gent (24/03/2017 - De Standaard)
  Begin april starten werkzaamheden om 3.000 extra fietsenrekken te creëren in de ondergrondse fietsenparking bij het station Gent-Sint-Pieters. De NMBS en de stad Gent gaan de kosten voor de aanleg samen delen. Dit maakte de koepelorganisatie Project Gent-Sint-Pieters bekend.
  [naar artikel]
 35. Dader schietincident Gent-Sint-Pieters blijft in de cel (29/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Afghaanse man die in het station van Gent-Sint-Pieters de spoorwegpolitie aanviel met een mes en neergeschoten werd, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De man gaat niet in beroep tegen de beslissing, zegt zijn advocaat Ercan Tok.
  [naar artikel]
 36. Dader schietincident Gent-Sint-Pieters blijft in de cel (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Afghaanse man die in het station van Gent-Sint-Pieters de spoorwegpolitie aanviel met een mes en neergeschoten werd, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De man gaat niet in beroep tegen de beslissing, zegt zijn advocaat Ercan Tok.
  [naar artikel]
 37. Treinverkeer in Gent hernomen (17/02/2020 - De Morgen)
  Het treinverkeer tussen Gent-Sint-Pieters en Eeklo en Gent-Sint-Pieters en Lokeren (de lijn richting Antwerpen) kan sinds 8.40 uur hernomen worden. Dat meldt Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel. Hij waarschuwt wel voor gevolgvertragingen.
  [naar artikel]
 38. Politie schiet man met mes neer in Gent-Sint-Pieters (23/01/2018 - De Morgen)
  De spoorwegpolitie heeft vanavond een man neergeschoten die met een mes stond te zwaaien in station Gent-Sint-Pieters. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 39. Politie schiet man met mes neer in Gent-Sint-Pieters (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De spoorwegpolitie heeft vanavond een man neergeschoten die met een mes stond te zwaaien in station Gent-Sint-Pieters. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 40. LIVE: politie schiet man met mes neer in Gent-Sint-Pieters (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De spoorwegpolitie heeft vanavond een man neergeschoten die met een mes stond te zwaaien in station Gent-Sint-Pieters. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 41. Volhouden, pendelaars: werken aan Gent-Sint-Pieters duren nóg twee jaar langer (03/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Slecht nieuws voor trein­reizigers: de hinder aan station Gent-Sint-Pieters zal nog langer duren dan gedacht. De einddatum van de werken is nog maar eens opgeschoven, van 2024 naar 2026. “Werken van dergelijke omvang laten zich nu eenmaal niet eenvoudig plannen”, zegt Gisèle Rogiest, woordvoerster van Project Gent-Sint-Pieters.
  [naar artikel]
 42. AA Gent zonder glans voorbij Sint-Truiden (13/04/2019 - De Morgen)
  AA Gent hield Sint-Truiden zaterdag simpel af. Zo simpel dat we vrezen voor een moeilijk Limburgs seizoen. Gent blijft bovenin meedraaien zonder indruk te maken. ‘We hebben niet groots, wel stabiel gespeeld’, aldus Dury.
  [naar artikel]
 43. Vervallen en leegstaande kerk wordt gesloopt: "Te onveilig" (03/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Sint-Annakerk op de Molenhoek verdwijnt. In het voorjaar gaat de kerk die sinds 2014 gesloten is tegen de vlakte. Burgers mogen mee beslissen over de invulling van de site. Het enige dat vastligt, is de herinrichting van het nabijgelegen kruispunt.
  [naar artikel]
 44. Sint-Bavohumaniora uit Gent is ‘De Strafste School’ van 2017 (04/05/2017 - De Standaard)
  De Sint-Bavohumaniora uit Gent mag zich een jaar lang ‘De Strafste School’ noemen. Dat is het verdict van de jaarlijkse wedstrijd van jongerenzender MNM die voor de zevende keer werd georganiseerd. De Sint-Bavohumaniora volgt het Stedelijk Lyceum Lamorinière in Antwerpen op als laureaat.
  [naar artikel]
 45. Website Stad Gent blundert: “Sint-Niklaaskerk ontploft” (10/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een autobom in de Sint-Niklaaskerk? Wie gisterenmiddag naar de website van Stad Gent surfte, moet wellicht even hebben gedacht dat terroristen onze stad als doelwit hadden gekozen. Een bericht over een fictieve aanslag in Gent stond bijna een uur lang online.
  [naar artikel]
 46. Geen treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort (22/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er rijden maandagochtend geen treinen tussen de stations Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.
  [naar artikel]
 47. Nieuwe plannen voor station Gent-Sint-Pieters: ‘dossier gedeblokkeerd’ (03/07/2019 - De Standaard)
  De NMBS en Stad Gent hebben na overleg beslist om de plannen voor het station Gent Sint-Pieters bij te sturen. Dat was nodig, want het station kreeg stilaan het statuut van eeuwige werf.
  [naar artikel]
 48. Treinverkeer onderbroken door vondst oorlogsbom bij station Gent-Sint-Pieters (26/03/2017 - De Standaard)
  Het treinverkeer dat via het station Gent-Sint-Pieters rijdt is zondagochtend onderbroken door de vondst van een oorlogsbom in de buurt van het station. Dat meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Treinen van en naar Brussel en Antwerpen kunnen niet stoppen in het station en worden tegengehouden in de stations voor Gent-Sint-Pieters.
  [naar artikel]
 49. Oplossing Gent-Sint-Pieters in de maak: onafgewerkte perrons alsnog overkapt (03/07/2019 - De Morgen)
  De NMBS en de stad Gent hebben een compromis gevonden over het station Gent-Sint-Pieters, dat al jaren in de stellingen staat. De perrons die nog niet vernieuwd zijn, lijken een overkapping-light te krijgen ‘die architecturaal aansluit’ bij de reeds overkapte perrons. Hoe het geheel eruit zou zien is echter nog onduidelijk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.