Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:35 uur

De 3 wetten van positief karma

Express

03/10/2019 - 17:34

Image by Devanath from Pixabay De letterlijke betekenis van karma is “handelen”, maar karma wordt ook wel eens de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Met andere woorden: alles wat we doen vormt een oorzaak, die op een later tijdstip een gevolg heeft. Dieven zullen bestolen worden, valsspelers bedrogen en leugenaars belogen, bijvoorbeeld, maar ook omgekeerd. De film Pay it … The post De 3 wetten van positief karma appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Karma, het Kinderwoord van 2019 (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Natalia: “Ik geloof in slechte karma. Iemand bewust terugpakken zal ik nooit doen want dan valt het terug op mijne kop” HBvL 05/10/2013
  [naar artikel]
 2. Bad(stad) Karma (11/04/2019 - De Morgen)
  Laat die paasfeestjes in godsnaam links liggen. Een Goede Vrijdag wordt al beloofd door Instant Karma in Oostende. Reken liever niet op een Stille Zaterdag.
  [naar artikel]
 3. Karma en Yeet zijn Kinder- en Tienerwoord van het Jaar (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Karma is met een ruime meerderheid verkozen tot het Kinderwoord van het Jaar 2019. De tieners kozen voor Yeet als het meest populaire woord van...
  [naar artikel]
 4. De onzichtbare macht: hoe topadvocaten, -consultants en -academici de wetten schrijven in ons land (22/03/2019 - De Standaard)
  Ministers en hun kabinetten schakelen graag ghostwriters in om hun wetten te schrijven. Hoe vanzelfsprekend moeten we dat vinden? ‘Je wil als burger wel weten wie je wetten maakt.’
  [naar artikel]
 5. "Karma" Kinderwoord van 2019, tieners houden van "yeet" (16/12/2019 - VRT NWS)
  De stemming via Ketnet en nws.nws.nws is voorbij. Ontdek hier de Kinder- en Tienerwoorden van het jaar: "karma" en "yeet". En - voor iedereen ouder dan 18 - wat ze precies betekenen.
  [naar artikel]
 6. Karma en Yeet zijn Kinder- en Tienerwoord van het Jaar (16/12/2019 - De Morgen)
  Karma is met een ruime meerderheid verkozen tot het Kinderwoord van het Jaar 2019. De tieners kozen voor Yeet als het meest populaire woord van 2019. Het is de eerste keer dat er een Tienerwoord wordt gekozen.
  [naar artikel]
 7. "Verboden ijsje in je achterzak te steken": deze absurde wetten bestaan écht in de VS (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetten zijn er om nageleefd te worden, maar soms maakt de wethouder er een boeltje van. De nieuwe editie van jaarkalender Snoecks bundelt wetten...
  [naar artikel]
 8. Parlement pakt slechte wetten eindelijk aan (29/03/2019 - De Morgen)
  De Kamer wil eindelijk werk maken van het evalueren van slechte wetten. De fractieleiders overleggen vandaag met voorzitter André Flahaut (PS) over de vraag of het Parlementair Comité Wetsevaluatie wordt geactiveerd. Het Comité kan zich meteen buigen over een lijst met tientallen wetten die aan herziening toe zijn.
  [naar artikel]
 9. Karma? Voetballer mist zijn schot volledig, maar toen moest het ergste nog komen (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pierce Sweeney zal voortaan twee keer nadenken voor hij een wereldgoal probeert te maken. De 25-jarige speler van de Engelse vierdeklasser Exeter City voelde zich zo goed op training dat hij met een racketschot probeerde te scoren. De bal verdween echter hoog over doel en belandde op de parking. Alleszins... nadat hij de voorruit van een auto had geraakt. Die van Sweeney zelf, die met de handen in het haar zat na het zien van de barst. Karma?
  [naar artikel]
 10. Queen Elisabeth II kondigt acht wetten aan om EU-regels te vervangen (21/06/2017 - Knack)
  De Britse Queen heeft woensdag in naam van de regering een reeks nieuwe wetten aangekondigd die moeten zorgen voor een 'vlotte en ordentelijke' exit van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Er zijn onder meer nieuwe wetten op komst rond handel, douanerechten en migratie, zei koningin Elizabeth in haar 64ste speech voor het parlement.
  [naar artikel]
 11. Karma (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Naam van nieuwe politiezone Carma lokt veel reactie uit: “Natuurlijk ken ik nummer van Radiohead” (31/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Ze hoeven al niet naar een clublied te zoeken!” “Dan kunt ge binnenkort een nachtje overnachten in het Carma Hotel”. “1 april valt wel heel erg laat dit jaar in Limburg”. De sociale media konden hun lol niet op met de nieuwe naam van de politiezone Carma, een fusie van de zones MidLim en Noordoost Limburg. Karma is niet alleen een term uit de boeddhistische leer, maar ‘Karma Police’ is een liedje van de alternatieve rockband Radiohead.
  [naar artikel]
 13. Pakjesbezorger gaat slordig om met levering, maar wordt meteen gestraft met karma (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het internet smult van een pakjesbezorger die meteen “zijn verdiende loon” krijgt nadat hij slordig omgaat met een levering. Op de beelden is te zien hoe de man het pakketje naar de voordeur gooit; iets wat de klant erg boos maakt. “Ik had glazen kaarshouders besteld, dus schrok me een hoedje toen ik zag dat de bezorger daar niet voorzichtig mee omging.” Maar niet veel later stapt de pakjesbezorger in een grote hondendrol, tot jolijt van de klant. “Karma doet altijd zijn werk!”
  [naar artikel]
 14. Bill Cosby wil voorlichting over wetten rondom aanranding geven (23/06/2017 - Knack)
  De PR-mensen van Cosby gaven in een ochtendshow in Alabama aan dat de ster de jeugd wil voorlichten over wetten over aanranding en seksuele intimidatie.
  [naar artikel]
 15. Karma Feel Good Store (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Kamer maakt de lades leeg en het regent nieuwe wetten (06/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselNu het parlement bijna zijn deuren sluit, regent het nieuwe wetten. Een van de nieuwigheden is een korting die u straks van de fiscus krijgt wanneer u een verzekering afsluit voor rechtsbijstand.
  [naar artikel]
 17. China verstrengt wetten op eten van bedreigde diersoorten (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft de wetten op de aankoop, productie en verkoop van bedreigde diersoorten verstrengd in een poging om de illegale handel tegen te gaan.
  [naar artikel]
 18. Hongarije houdt vast aan omstreden wetten (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse regering slaat de kritiek van de Europese Commissie in de wind en houdt vast aan haar omstreden wetten over hogescholen en
  [naar artikel]
 19. 'Koning moet geen wetten ondertekenen' (05/04/2019 - De Morgen)
  'Ministers benoemen en wetten ondertekenen, dat zijn geen taken van een koning.' Dat zei oud-premier Wilfried Martens tijdens de voorstelling van het boek 'Albert II - De Biografie' van Mark Van den Wijngaert.
  [naar artikel]
 20. Britse premier May wil terreurbestrijding voorrang geven op mensenrechten (06/06/2017 - De Redactie)
  Als de wetten op de mensenrechten ons verhinderen om terreur aan te pakken, dan moeten we die wetten veranderen. Die boodschap heeft de Britse premier Theresa May vanavond verkondigd op een verkiezingsbijeenkomst.
  [naar artikel]
 21. Vanackere: 'Een minister moet goedgekeurde wetten uitvoeren' (05/04/2019 - De Morgen)
  'Het is de taak van een minister om wetten die goedgekeurd zijn te laten uitvoeren.' Dat zei CD&V-vicepremier Steven Vanackere naar aanleiding van de discussie over de waarborg voor Arco-coöperanten.
  [naar artikel]
 22. Lawinegevaar in de Kamer: deze wetten worden nog op de valreep goedgekeurd (20/03/2019 - De Standaard)
  Goedkopere e-books, een eed voor bankiers of sneller alimentatiegeld. Een tsunami aan nieuwe wetten worden dezer dagen op de valreep goedgekeurd, vaak met rechtstreekse impact op de burger.
  [naar artikel]
 23. 16 bestuurders blazen positief (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagnacht heeft de politie op 8 locaties in totaal 451 bestuurders gecontroleerd. 16 van hen bliezen positief, waarvan er zelfs een zijn rijbewijs voor 15 dagen verloor. Eén chauffeur testte positief op drugs.
  [naar artikel]
 24. Religieuze leider die meehielp aan strenge wetten tegen overspel krijgt zweepslagen nadat hij zelf betrapt werd met getrouwde vrouw (01/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Indonesische man die actief meewerkte aan het opstellen van strenge wetten tegen overspel in de diep conservatieve regio Aceh - de enige in...
  [naar artikel]
 25. VS ondersteunt pro-democratische demonstranten Hongkong met twee nieuwe wetten (28/11/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag twee wetten ondertekend die steun uitspreken voor de pro-democratische demonstranten in Hongkong. Dat stelt het Witte Huis in een verklaring.
  [naar artikel]
 26. Chaos in Kenia door staking van minibussen (11/04/2019 - De Morgen)
  'Wetten, hoezo wetten? Bedoeld voor ons, zegt u? Mooi niet. Wij zijn autonoom: wij stellen onszelf de wet. Dat anderen daarvan vaak het slachtoffer zijn, kan ons weinig deren. Wij heersen. En wie daarover anders denkt, roept enkel het onheil over zichzelf af.' Getekend: de bestuurders van Kenia's matatu's.
  [naar artikel]
 27. Bourgeois en Weyts: "Wetten hebben voorrang op religieuze gebruiken" (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetten hebben voorrang op religieuze gebruiken, en het parlement gaat dus door met de beslissing over het onverdoofd slachten die gisteren werd
  [naar artikel]
 28. Unia: “Aalsterse carnavalsgroep heeft geen wetten overtreden” (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Aalsterse carnavalsgroep De Vismooil’n heeft geen wetten overtreden door Joodse stereotypen uit te vergroten op haar praalwagen. Dat zegt...
  [naar artikel]
 29. Poolse gewichtheffer test positief en wordt uitgesloten van deelname (09/08/2016 - Sporza)
  De Pool Tomasz Zielinski is uitgesloten van deelname aan het gewichtheffen tot 94 kilogram. De gewichtheffer testte positief op 31 juli positief op nandrolon.
  [naar artikel]
 30. Touroperator bedankt voor beurs in Brunei: nieuwe homofobe wetten krijgen ook hier weerstand (05/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse touroperator Dewi gaat niet naar de volgende editie van de internationale toerismebeurs ATF. Die vindt plaats in het Zuidoost-Aziatische land Brunei, waar ze sinds woensdag zitten met wetten die het stenigen van homoseksuelen toelaten. “Zoiets kan toch niet meer.”
  [naar artikel]
 31. Bestuurder in één uur tijd twee keer positief (24/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens drie nachten op rij 1.316 bestuurders laten blazen. 61 chauffeurs waren positief. Eén van de bestuurders werd in een tijdspanne van één uur zelfs twee keer positief bevonden.
  [naar artikel]
 32. Unia: 'Aalsterse carnavalsgroep heeft geen wetten overtreden' (08/03/2019 - Knack)
  De Aalsterse carnavalsgroep Vismooi'ln heeft geen wetten overtreden door Joodse stereotypen uit te vergroten op haar praalwagen. Dat zegt directeur Els Keytsman van gelijkekansencentrum Unia aan TV Oost.
  [naar artikel]
 33. CD&V ziet zich als het maquis van de Wetstraat (04/04/2019 - De Morgen)
  Als het niet zo'n nare, Fortuyn-achtige bijklank had, zou CD&V allang een boek hebben geschreven over 'de puinhopen van paars'. Krakkemikkige wetten, politieke benoemingen, lege vetpotten, een regering van cabaretiers. CD&V-voorzitter Stefaan De Clerck is een te beschaafd man om zulke zware woorden te gebruiken, hij denkt graag positief. Maar achter zijn rug en aan de toog zijn de tongen snediger. Het leek daar in Kortrijk, waar de uitslag van de voorzittersverkiezingen werd bekendgemaakt, wel het rokerige hol van een verzetsgroep.
  [naar artikel]
 34. Unia: “Aalsterse carnavalsgroep heeft geen wetten overtreden met praalwagen” (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Aalsterse carnavalsgroep De Vismooil’n heeft geen wetten overtreden door Joodse stereotypen uit te vergroten op haar praalwagen. Dat zegt...
  [naar artikel]
 35. “Wetgever maakt wetten, rechter past ze alleen toe” (09/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Eigenlijk wil ik mij met dergelijke uitspraken niet inlaten. Want de situatie is eenvoudig. De wetten worden door de wetgevende macht gemaakt in het parlement. Diezelfde wetten worden door de rechterlijke macht toegepast in de hoven en rechtbanken. De scheiding tussen die machten is een basisbeginsel van onze rechtsstaat. Wie niet akkoord gaat met een wet moet op zoek gaan naar een politieke meerderheid om de wet in het parlement te laten wijzigen. Wie niet akkoord gaat met een rechterlijke uitspraak, moet de middelen van het gerecht aanwenden om die uitspraak aan te vechten in hoger beroep. De magistraten gebruiken alleen de instrumenten die de wetgever hen ter beschikking stelt, punt aan de lijn.”
  [naar artikel]
 36. MR van premier Wilmès wil regeren met partijen die werken aan “positief project” (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  MR is bereid om in een regering te stappen met al wie werkt aan een “positief project”. Dat heeft premier Sophie Wilmès vrijdag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Dat positief verhaal legt de focus vooral op het socio-economische en niet op confederalisme, zoals de N-VA dat wil.
  [naar artikel]
 37. MR van premier Wilmès wil regeren met partijen die werken aan “positief project” (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  MR is bereid om in een regering te stappen met al wie werkt aan een “positief project”. Dat heeft premier Sophie Wilmès vrijdag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Dat positief verhaal legt de focus vooral op het socio-economische en niet op confederalisme, zoals de N-VA dat wil.
  [naar artikel]
 38. Sloveense ijshockeyer test positief op middel dat luchtwegen openzet (20/02/2018 - Sporza)
  De Spelen worden opgeschrikt door een nieuw positief geval. Het TAS maakte bekend dat de Sloveense ijshockeyer Ziga Jeglic positief testte op fenoterol, een product dat de luchtwegen openzet.
  [naar artikel]
 39. Stemming Amerikaans Congres bedoeld om Hongkong “te vernietigen” (21/11/2019 - Metro)
  De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi heeft vandaag uitgehaald naar de twee wetten die het Amerikaanse Congres heeft aangenomen en waarmee de manifestanten in Hongkong worden gesteund. Volgens de minister is het opzet van die wetten om “chaos te zaaien en zelfs Hongkong te vernietigen”. De wetten moedigen “de gewelddadige misdadigers” aan, aldus Wang Yi. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken had eerder ook al verklaard dat Peking de stap van het Congres veroordeelt. “Niemand mag de vastberadenheid van China onderschatten om zijn nationale soevereiniteit, veiligheid en belangen op vlak van ontwikkeling te beschermen”, aldus de woordvoerder. De wetten moeten nog worden bekrachtigd door de Amerikaanse president Donald Trump. Bron: Belga   Het bericht Stemming Amerikaans Congres bedoeld om Hongkong “te vernietigen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Stemming Amerikaans Congres bedoeld om Hongkong “te vernietigen” (21/11/2019 - Metro)
  De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi heeft vandaag uitgehaald naar de twee wetten die het Amerikaanse Congres heeft aangenomen en waarmee de manifestanten in Hongkong worden gesteund. Volgens de minister is het opzet van die wetten om “chaos te zaaien en zelfs Hongkong te vernietigen”. De wetten moedigen “de gewelddadige misdadigers” aan, aldus Wang Yi. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken had eerder ook al verklaard dat Peking de stap van het Congres veroordeelt. “Niemand mag de vastberadenheid van China onderschatten om zijn nationale soevereiniteit, veiligheid en belangen op vlak van ontwikkeling te beschermen”, aldus de woordvoerder. De wetten moeten nog worden bekrachtigd door de Amerikaanse president Donald Trump. Bron: Belga   Het bericht Stemming Amerikaans Congres bedoeld om Hongkong “te vernietigen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Geen klacht tegen Aalsterse carnavalsgroep: “Ze hebben geen wetten overtreden” (08/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Aalsterse carnavalsgroep Vismooi’ln heeft geen wetten overtreden door Joodse stereotypen uit te vergroten op haar praalwagen. Dat zegt directeur Els Keytsman van gelijkekansencentrum Unia aan TV Oost. De carnavalsgroep ontving na de 91ste openingsstoet van Aalst Carnaval veel kritiek vanuit de Joodse gemeenschap.
  [naar artikel]
 42. Geen klacht tegen Aalsterse carnavalsgroep: “Ze hebben geen wetten overtreden” (08/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Aalsterse carnavalsgroep Vismooi’ln heeft geen wetten overtreden door Joodse stereotypen uit te vergroten op haar praalwagen. Dat zegt directeur Els Keytsman van gelijkekansencentrum Unia aan TV Oost. De carnavalsgroep ontving na de 91ste openingsstoet van Aalst Carnaval veel kritiek vanuit de Joodse gemeenschap.
  [naar artikel]
 43. Tip voor politici: beloof betere wetten (29/03/2019 - De Morgen)
  De werkgeversorganisaties hebben gisteren in een persbericht laten weten dat zij de krachten bundelen voor een oproep om betere wetgeving. Volgens Patricia Popelier klinkt die roep steeds luider bij almaar meer partijen. ‘Unizo, VBO, de beroepsvereniging voor de vastgoedsector, de vakbonden en de lokale overheden, zelfs het Vlaams netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen, iedereen vraagt betere wetten.’
  [naar artikel]
 44. Turkse wetten per decreet aangepast aan nieuw presidentieel systeem (04/07/2018 - Metro)
  Ruim een week na de verkiezingen in Turkije worden vele Turkse wetten met een decreet aangepast aan het nieuwe presidentieel systeem. De beschikking werd vandaag openbaar gemaakt en zal na de eedaflegging van de herverkozen president Recep Tayyip Erdogan maandag van kracht worden. De bevoegdheden van de premier en het kabinet worden in tal van wetten sinds de stichting van de republiek aan de president overgedragen. In het nieuwe presidentieel systeem bestaat de functie van eerste minister niet meer. Erdogan wordt tegelijkertijd staatshoofd en regeringsleider. Erdogan had de presidentsverkiezing op 24 juni volgens officieuze resultaten met zo’n 53 procent gewonnen. Bij de parallelle parlementsverkiezingen behaalde het verbond van Erdogans islamitisch-conservatieve AKP en de extreem nationalistische MHP de absolute meerderheid in de nationale vergadering. De Turken hadden in april 2017 in een omstreden referendum nipt voor de invoering van een presidentieel systeem gestemd. Bron: Belga   Het bericht Turkse wetten per decreet aangepast aan nieuw presidentieel systeem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Premier Wilmès wil ‘positief project voor België’ en wijst confederalisme van N-VA af (08/11/2019 - De Morgen)
  MR is bereid om in een regering te stappen met al wie werkt aan een ‘positief project’. Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd in De Ochtend op Radio 1. Dat positief verhaal legt de focus vooral op het socio-economische en niet op confederalisme, zoals de N-VA dat wil.
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Klungelige criminelen maken kennis met zoete dosis karma (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Miguel Gomez (32) en Alicia Gonzalez (26) ramden op 6 december de toegangsdeur van een wapenwinkel in Chandler (Arizona). Ze haalden 21 vuurwapens...
  [naar artikel]
 47. Stress of ochtendhumeur? Deze Karma Kitties maken je weer helemaal zen (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drukke dagen, lange uren en korte nachten: je zou van minder af en toe met het verkeerde been uit bed stappen. Wij hebben het perfecte middeltje
  [naar artikel]
 48. Privacyridder opnieuw ten strijde tegen Facebook: ‘Wetten VS staan het bespioneren van EU-burgers toe’ (09/07/2019 - De Morgen)
  Vandaag staat de Oostenrijkse privacyridder Max Schrems voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg recht tegenover Facebook. Centraal staat de vraag of de Verenigde Staten ‘ons’ recht op privacy onvoldoende respecteren. ‘Amerikaanse wetten staan het bespioneren van Europese burgers toe.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.