Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2020
00:39 uur

De vuile waarheid achter een blikje tomatenconcentraat

Apache

04/10/2019 - 09:14

Van Oeigoerse kinderarbeid tot de Napolitaanse maffia: er zit meer in een blikje tomatenconcentraat dan je denkt. Onderzoeksjournalist Jean-Baptiste Malet trok de wereld in het spoor van tomatenconcentraat, volgens hem een schoolvoorbeeld van globalisering, kapitalisme en alles wat daarmee misloopt. “We kunnen als consument en als burger niet vrij kiezen als we niet echt weten wat


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Blikje Red Bull kost bestuurder maar liefst 250 euro (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een blikje Red Bull is een chauffeur vrijdagochtend duur komen te staan in Scherpenheuvel. Toen hij het blikje wilde gaan kopen, kreeg hij een boete van 250 euro van de politie voor een niet-essentiële verplaatsing.
  [naar artikel]
 2. Het geheim van Basel: de waarheid achter een van ’s werelds hardnekkigste complottheorieën (16/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt de hele wereld stiekem vanuit een Zwitserse toren bestuurd? Op zoek naar de waarheid achter een van de meest hardnekkige complottheorieën.
  [naar artikel]
 3. Nieuw: schuimwijn uit een blikje (27/08/2017 - Metro)
  Een heus taboe in de wijnwereld is doorbroken. Sinds kort kan je ook bubbels in een blikje kopen. Foto Sainsbury’s Waarom mensen graag een mousserende wijn zouden drinken uit een blikje, is voor ons een raadsel. Een fles kraken met een luide plop brengt ons namelijk meteen in feeststemming. Toch kan je in winkels van de Britse supermarktketen Sainsbury’s tegenwoordig bubbels uit een blikje kopen. Het gaat over een sprankelende Pinot Grigio, dat eigenlijk een soort mengeling is van droge, witte wijn met Prosecco. Elk blikje bevat zo’n 200 ml van de drank en zou een heel lichte, frisse smaak hebben met toetsen van perzik en citrus. Voor één blikje moet je 2,25 pond (2,5 euro) neertellen. Lees ook: Droomjob voor reisverslaafde wijnliefhebber
  [naar artikel]
 4. Het geheim van Basel: de waarheid achter een van ’s werelds hardnekkigste complottheorieën (16/06/2018 - De Morgen)
  Wordt de hele wereld stiekem vanuit een Zwitserse toren bestuurd? Op zoek naar de waarheid achter een van de meest hardnekkige complottheorieën.
  [naar artikel]
 5. Waarheid achter Sahar "die 50 operaties onderging om op Angelina Jolie te lijken" (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De jonge vrouw uit de Iraanse hoofdstad Teheran die vorige maand voor veel ophef zorgde, heeft de waarheid achter haar schrikbarende foto's...
  [naar artikel]
 6. De bizarre waarheid achter het hoge stemmetje van Michael Jackson (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Michael Jackson was al even beroemd vanwege zijn hoge, bedeesde stem als voor zijn plastische chirurgie. De harde waarheid achter zijn iconische...
  [naar artikel]
 7. Reisblogster verklapt de ‘vuile geheimpjes’ achter perfecte instagramfoto’s (15/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ze woont momenteel in Thailand, deelt prachtige reisfoto’s op Instagram, maar was een van de vele mensen die de sociale netwerksite op een sluwe manier gebruikte om populair te worden. Fotografe en blogster Sara Melotti doet enkele van die ‘vuile geheimpjes’ nu uit de doeken in de Australische The Daily Mail.
  [naar artikel]
 8. 'Masturberende man' blijkt blikje chocomel te schudden (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man uit het Nederlandse Schagen die iets te enthousiast zijn blikje chocomel schudde voor gebruik, kreeg onverwacht de politie op zijn dak....
  [naar artikel]
 9. Vrouw die vergiftigde cola dronk steunt haar man (11/04/2019 - De Morgen)
  De man en vrouw uit Geel die donderdag onwel werden na het drinken van een blikje cola zijn niet de slachtoffers van een slecht blikje frisdrank. Het parket hield de man aan, en die bekende dat hij Mevinfos, een giftig bestrijdingsmiddel, in het blikje cola had gedaan. Zijn vrouw had ervan gedronken en hij had zelf ook een slokje genomen. Later trok de man zijn bekentenis weer in. Een ongelukje of een originele manier om je vrouw te vermoorden? Het parket van Turnhout verlengt de aanhouding van de man, die vrijdag moest voorkomen bij de raadkamer.
  [naar artikel]
 10. VIRAL 3: Een erg vieze verrassing in een blikje (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In deze VIRAL 3: Triestige act, Dansende taxi chauffeur, Verrassing in blikje
  [naar artikel]
 11. Kerel toont opmerkelijke manier om blikje bier te openen, maar oogst felle kritiek (20/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijk is het zeker, maar populair maakte deze kerel zich niet door deze recent opgedoken video. In plaats van een blikje bier op een normale wijze te openen, maakte hij daarentegen gebruik van een aangespoelde haai. Een vriend hield de bek van het haai open, waarna hij een gat in zijn blikje prikte door die tegen de tanden van de haai te rammen.
  [naar artikel]
 12. Gluren bij de BV’s: Prosecco-pong met Kat Kerkhofs en de vuile was van Natalia (01/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ook onze BV’s hebben afgelopen nacht het nieuwe jaar ingeluid en dat deden ze elk op hun eigen, soms bijzondere manier. Kat Kerkhofs speelde haar eigen versie van het bekende ‘beerpong’, met prosecco, en Natalia laat haar vuile was achter.
  [naar artikel]
 13. Op je blikje tikken voor je het opent, helpt het of niet? (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Je kent ze vast wel, mensen die steevast enkele keren op hun blikje tikken voor ze het openen. “Om tegen te gaan dat alles in het rond spuit”, klinkt het dan. Deense onderzoekers zochten uit of die methode wel werkt.
  [naar artikel]
 14. Automobiliste (50) tegen rechter: “Ik was onder invloed van speed maar was niet aan het zigzaggen, mijn blikje was gevallen” (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw met speed op die al zigzaggend over de wegen reed en stelde dat ze enkel haar gevallen blikje wou oprapen. Rode Duivel Jordan Lukaku (24)...
  [naar artikel]
 15. Een blikje bier openen tijdens oudejaarsnacht? Weet dan dat erop tikken niet helpt tegen het schuimen (31/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie het nieuwe jaar liever inzet met bier in plaats van champagne tikt misschien nog enkele keren tegen de zijkant van het blikje pils om te...
  [naar artikel]
 16. Passagier spot blikje Stella Artois in cockpit lowcostvlucht (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 59-jarige Brit Steve Lewis zat aan boord van een vlucht van lowcostmaatschappij Jet2 toen hij een blikje Stella Artois in de cockpit spotte.
  [naar artikel]
 17. Ik ga op reis en neem mee: dit blikje bier (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hebt u bagage, meneer?" Op deze vraag antwoordde Dean Stinson in de luchthaven van Melbourne droogjes met: "Ja. Dit blikje bier". Waarop het
  [naar artikel]
 18. Blikje bier op het veld inspireert Bulgaarse verdediger: even slokje nemen en scoren (08/06/2017 - Sporza)
  Opvallend beeld zondag in de barragematch van de Bulgaarse competitie tussen Levski Sofia en Vereya. Bezoeker Ivan Bandalovski dronk van een blikje bier dat op het veld werd geworpen.
  [naar artikel]
 19. “Vuile mosselen, vuile pot” (26/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Prijs: 21,90 euro Tijd: 15 min CLASSIC-score: 2
  [naar artikel]
 20. Groep jongens verwondt meisje (22) met blikje: "Eerst een pak scheldwoorden naar ons hoofd gesmeten, daarna een blikje" (05/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De 22-jarige Cheila D'Hondt uit Poperinge is zaterdag rond middernacht aangevallen door een groepje jongens in de Rijselstraat in Ieper. De jonge vrouw hield een gapende hoofdwonde over aan het geweld.
  [naar artikel]
 21. Waalse gemeenten geven binnenkort 5 cent premie per teruggebracht blikje (26/03/2018 - VRT NWS)
  Een vijftiental Waalse gemeenten gaan vanaf midden dit jaar een premie van 5 eurocent geven als mensen een blikje terugbrengen naar een automaat.  
  [naar artikel]
 22. De Fenomenale Feminateek: vuile prentjes kijken achter glas (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. GETEST. Zo koel je een blikje frisdrank in twee minuten (20/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie een blikje frisdrank in twee minuten tijd ijskoud wil maken, heeft daar volgens dit filmpje geen koelkast voor nodig, wel ijs en een beetje zout. Wij testten een tijdje geleden of dit echt werk en willen je deze hack niet onthouden op een warme dag.
  [naar artikel]
 24. GETEST. Zo koel je een blikje frisdrank in twee minuten (20/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Wie een blikje frisdrank in twee minuten tijd ijskoud wil maken, heeft daar volgens dit filmpje geen koelkast voor nodig, wel ijs en een beetje zout. Wij testten een tijdje geleden of dit echt werk en willen je deze hack niet onthouden op een warme dag.
  [naar artikel]
 25. Impact van de mens op omgeving? Blikje Cola gevonden op 4.500 meter diepte (07/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De impact van de mens op zijn omgeving is bijzonder groot en gaat veel verder dan we zelf beseffen. Getuige daarvan: de vondst van een blikje Coca-Cola op de bodem van de Stille Oceaan, aldus de UGent in een persbericht.
  [naar artikel]
 26. "Koffie uit een vuile mok drinken is helemaal niet zo erg" (06/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie op kantoor wel eens koffie drinkt uit een vuile mok hoeft zich daarover niet meteen zorgen te maken. Dat beweert de geneeskundeprofessor Jeffrey Starke in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Het hergebruiken van een vuile koffiemok zou zelfs hygiënischer zijn dan het uitwassen ervan met de schoonmaakspons die in de kantoorkantine terug te vinden is.
  [naar artikel]
 27. Advocaat Trump: 'Waarheid is waarheid niet' (20/08/2018 - Knack)
  De advocaat van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zondag opnieuw zijn ongerustheid geuit over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en Trump over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. 'De waarheid is de waarheid niet', zei advocaat Rudy Giuliani.
  [naar artikel]
 28. Niets dan de waarheid? (13/04/2019 - De Morgen)
  Tijdens het presidentieel debat werd de Franse kijker overstelpt met cijfers en feiten. Maar vertelden Nicolas Sarkozy en François Hollande de waarheid, en niets anders dan de waarheid?
  [naar artikel]
 29. Politie vat dealer die drugs verstopte in vals blikje cola en sok (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie pakte zaterdagavond een dealer op na een drugsdeal in de Gerard Le Grellelaan. De man bleek zijn drugs en heel wat cash geld verstopt te hebben in een vals blikje cola en een lege sok.
  [naar artikel]
 30. Man vindt muis in blikje energiedrank (14/03/2018 - Metro)
  Een verontwaardigde man uit het Amerikaanse Arkansas beweert dat hij een muis in zijn energiedrankje heeft gevonden. De man, Josh Henley, filmde het hele gebeuren en zette de video op Facebook. “Ik sloeg gisterenavond nog een energiedrankje achterover, maar dat had ik beter niet gedaan”, begint Josh in het filmpje. De Facebookvideo toont hoe hij het blikje doormidden snijdt en hoe een kleine dode muis tevoorschijn komt. Goede raad “Toen ik het brouwsel wou weggieten, hoorde ik plots een dof geluid. Geen idee wat het eerst was, maar ik dacht: ‘Dit moet ik filmen, anders gelooft niemand me'”, zei Henley achteraf. Hij zou het blikje dus niet helemaal hebben leeggedronken, want het had al even opengestaan in zijn auto. Hij gelooft echter niet dat het knaagdier pas na de opening van het blikje naar binnen is gekropen. Anders zou hij het beestje wel hebben opgemerkt in zijn auto, zegt hij. Lees ook : Pure horror: reusachtige spin neemt dode muis op sleeptouw Het bericht Man vindt muis in blikje energiedrank verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. “Jimmy Frey is nog nooit in Zaragoza geweest”: dit is de waarheid achter een aantal Belpop-klassiekers (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Is ‘Zaragoza’ wel écht de stad van je dromen? En zijn er wel 1000 terrassen in Rome? In ‘Belpop Control’ zoeken Jelle en Robin naar de waarheid...
  [naar artikel]
 32. Strijd tegen zwerfvuil: Antwerpen betaalt 0,10 euro per opgeruimd blikje (13/09/2017 - Knack)
  In de strijd tegen zwerfvuil kondigt de stad Antwerpen een opvallend proefproject aan. 'Vanaf eind september geven we aan verenigingen tien cent per achtergelaten blikje of plastic fles dat ze opruimen', zegt schepen van Cultuur en Stadsonderhoud Caroline Bastiaens (CD&V) in Knack.
  [naar artikel]
 33. Kunstenaar tovert vuile autoruit om in ‘De Schepping van Adam’ (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sommige kunstenaars houden van een wit doek om te starten, de Noorse Dino Tomic verkiest vuile autoruiten. Op de beelden is te zien hoe hij een...
  [naar artikel]
 34. Nathalie Meskens geeft een blik achter de schermen van ‘Blind Date’ (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe ziet de dag van Nathalie Meskens eruit tijdens de opnames van ‘Blind Date’? Ze geeft ons een blikje achter de schermen en toont al een glimp...
  [naar artikel]
 35. CEO van Carrefour laat Belgen het vuile werk opknappen: blijft in Frankrijk voor aankondiging (26/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Alsof de inhoud van de boodschap op zich nog niet erg genoeg was, werd ze ook nog eens bijzonder kil, met een afstandelijke powerpointpresentatie, gegeven. En niet eens door de man achter het herstructureringsplan zelf, maar door Belgische afgevaardigden. De CEO van Carrefour, Alexandre Bompard, keek vanuit Frankrijk toe hoe vier lokale managers het vuile werk voor hem opknapten.
  [naar artikel]
 36. Jochen vindt een vlieg in zijn blikje Coca-Cola en is verbaasd om de reactie van de frisdrankgigant (13/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bijna twee maanden nadat Jochem De Neve uit Beernem een insect vond in zijn blikje Coca-Cola Zero, heeft hij van de frisdrankengigant een compensatie gekregen. “Twee waardebonnen van 2 euro. Het voelt alsof ze mij uitlachen in mijn gezicht”, zegt hij.
  [naar artikel]
 37. Advocaat Trump: "De waarheid is de waarheid niet" (20/08/2018 - De Morgen)
  De advocaat van Donald Trump heeft vandaag opnieuw zijn ongerustheid geuit over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en de president over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. "De waarheid is de waarheid niet", zei advocaat Rudy Giuliani.
  [naar artikel]
 38. Gruwelijke waarheid achter de mythe (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Als een leeuwin in een kooi (28/03/2019 - De Morgen)
  'Wat je zal horen, zal je niet bevallen, maar luister tot het einde want het is de waarheid, mijn waarheid.' Zo uitgesproken getuigt het van een gevaarlijke ambitie. En toch kun je de spreekster, Bien De Moor, op het eind niet anders dan gelijk geven. Love hurts, de waarheid nog meer.
  [naar artikel]
 40. Vuile afgetrapte sneakers met een peperduur prijskaartje zijn een trend (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je nog een paar vuile sneakers thuis liggen die je eigenlijk wou weggooien? Hou ze dan maar bij. Verschillende designermerken zoals Gucci,...
  [naar artikel]
 41. Nieuwe trend: Vuile afgetrapte sneakers die 690 euro kosten (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je nog een paar vuile sneakers thuis liggen die je eigenlijk wou weggooien? Hou ze dan maar bij. Verschillende designermerken zoals Gucci,...
  [naar artikel]
 42. Nooit meer afwassen: het is oké om uit een vuile kop te drinken (06/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het kader van deze lazy sunday kunnen we alvast opstaan met goed nieuws: het is helemaal niet zo erg om koffie uit een vuile mok te drinken.
  [naar artikel]
 43. Moordenaar van Stefaan (41) veroordeeld tot 20 jaar cel, maar ouders blijven achter met vragen: “Daders en gerecht ontnamen ons de waarheid” (31/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  “We gaan nooit de volledige waarheid weten, dat zal voor altijd aan ons blijven knagen”, reageren Roland Bekaert en Christine Vanlaere op de veroordeling van de Nederlander die twintig jaar celstraf kreeg voor de doodslag op hun zoon Stefaan.
  [naar artikel]
 44. Politie verspreidt beelden van twintiger die politie bekogelde met blikje tijdens rellen in Borgerhout (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op 25 juni 2017 kwam het tot een zware botsing tussen een groep jongeren en inspecteurs van de politie op het pleintje aan de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Bij de schermutselingen raakten twee agenten gewond. De federale politie is nu op zoek naar de relschopper die een blikje naar het hoofd van een agent wierp en verspreidde beelden van het incident.
  [naar artikel]
 45. Waarheid achter mooie “technoslak” is pure horror (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een toerist in Taiwan merkte deze bijzondere slak op. Het beestje lijkt wel te dansen, met lichtgevende hoorntjes en al. “Het leek wel alsof er knipperlichten in de slak zaten”, aldus de toerist. Helaas is de waarheid veel minder rooskleurig. De slak komt niet uit Tomorrowland, maar is letterlijk overgenomen door een parasiet, en is een soort zombie geworden.
  [naar artikel]
 46. De waarheid over de waarheid (24/12/2019 - Apache)
  De journalistiek is er niet al te best aan toe. In zeeën aan (des)informatie en surfende nieuwslezers met filter-bubbels, heeft de journalistiek watervrees, want vooral emotie, sensatie, en de hoeveelheid clicks bepalen de waarde van “McDonalds-nieuws”, en niet langer waarheid, objectiviteit of onpartijdigheid.
  [naar artikel]
 47. Hendrik Vos over brexit: "We hebben het blikje voor ons uitgeschopt, maar komen het nog tegen" (08/12/2017 - VRT NWS)
  Professor Hendrik Vos zegt dat de brexit-deal nog lang niet rond is. Zo is er nog geen akkoord over de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. "Vergelijk het met een blikje dat je voor je uit schopt, maar later toch opnieuw tegenkomt", aldus Vos.
  [naar artikel]
 48. De waarheid, geheim wapen tegen al wat slecht is (17/06/2017 - De Morgen)
  De waarheid lijkt in dit post-truth-tijdperk haar beste tijd te hebben gehad. Maar we mogen niet toegeven aan relativisme, waarschuwt Maarten Boudry. Enkel wie consequent de waarheid vertelt, wapent zich tegen nepnieuws en fascisme.
  [naar artikel]
 49. De waarheid, geheim wapen tegen al wat slecht is (05/04/2019 - De Morgen)
  De waarheid lijkt in dit post-truth-tijdperk haar beste tijd te hebben gehad. Maar we mogen niet toegeven aan relativisme, waarschuwt Maarten Boudry. Enkel wie consequent de waarheid vertelt, wapent zich tegen nepnieuws en fascisme.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.