Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
23:52 uur

Langdurige visa moeten internationaal artistiek talent naar Dubai lokken

Express

04/10/2019 - 11:55

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) introduceren een cultureel visum, waarmee buitenlandse artiesten gedurende langere tijd in het land kunnen wonen en werken. Dat heeft Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, eerste minister van de VAE en emir van Dubai, aangekondigd. Het nieuwe visum is gericht op kunstenaars, auteurs en innovatoren.  De maatregel moet Dubai helpen … The post Langdurige visa moeten internationaal artistiek talent naar Dubai lokken appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onderzoekers van het Internationaal Strafhof mogen de VS niet meer in (18/03/2019 - De Morgen)
  De Verenigde Staten zullen geen visa meer verstrekken aan medewerkers van het Internationaal Strafhof in Den Haag die onderzoek doen naar Amerikaanse oorlogshandelingen. 
  [naar artikel]
 2. Weigering visa dwarsboomt wereldpremière ‘Histoire du Théâtre II’ (18/01/2019 - De Morgen)
  NTGent ziet zich genoodzaakt de wereldpremière van Histoire(s) du Théâtre II, een moderne dansvoorstelling van de internationaal vermaarde Congolese choreograaf Faustin Linyekula te schrappen, omdat aan vier Congolese dansers/acteurs visa om naar België af te reizen werden geweigerd. De voorstellingen worden verplaatst naar een nog te bepalen periode.
  [naar artikel]
 3. Vliegen naar Dubai populairder dan ooit (28/10/2017 - VRT NWS)
  Vanaf eind oktober kan je uit Brussel nu twee keer per dag naar Dubai vliegen met Emirates Airlines. Naast de middagvlucht, komt er ook een avondvlucht. Bedoeling is om de passagiers nog meer mogelijkheden te geven om via Dubai naar Azië, Afrika of Oceanië te laten vliegen.
  [naar artikel]
 4. Het 'gestolen' schilderij van de skyline van Dubai (04/01/2018 - De Tijd)
  09:59 De skyline in Dubai is een nieuw pronkgebouw rijker: het Dubai Frame, een schilderijlijst van 150 meter hoog. De Mexicaanse architect stuurde wel zijn kat naar de opening.
  [naar artikel]
 5. Visa koopt Visa (28/03/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse betaalkaartenreus Visa koopt zijn Europese tegenhanger Visa Europe voor 16,5 miljard euro. Dat bedrag kan nog oplopen tot 21,2 miljard euro. De deal kan ook de Belgische banken miljoenen opleveren.
  [naar artikel]
 6. Rijken van Dubai wedijveren in vrijgevigheid (13/04/2019 - De Morgen)
  DUBAI l De opbrengsten van het liefdadigheidsprogramma 'Dubai cares' rijzen de pan uit. Veel inwoners van het rijke emiraat zijn vastbesloten hun steentje bij te dragen tot het waarmaken van de Millenniumdoelstellingen van de VN. De allerrijksten doen een gooi naar de titel van 'Filantroop van de Verenigde Arabische Emiraten'.
  [naar artikel]
 7. Daisy uit ‘Belgium’s Got Talent’ maakt internationaal indruk en mag naar ‘Songfestival for the Blind’ (27/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de laatste auditie-aflevering van ‘Belgium’s Got Talent’ maakte de 27-jarige Daisy Opdebeeck uit Leuven heel wat indruk met haar emotionele...
  [naar artikel]
 8. De prijs van langdurige eenzame opsluiting (11/01/2017 - Knack)
  Terrorismebestrijding leidt over de hele wereld tot een toename van langdurige eenzame opsluiting van gedetineerden. Ook België bijt op de nagels om zijn burgers te beschermen. Maar moeten we ons zorgen maken om mensenrechten?
  [naar artikel]
 9. Crisis Venezuela – Venezolanen moeten humanitair visa hebben om Peru binnen te mogen (07/06/2019 - Metro)
  Peru gaat visa opleggen aan Venezolaanse staatsburgers. Reden is de crisis waardoor miljoenen mensen het land verlaten, maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekend. Volgens de Verenigde Naties migreerden meer dan 3 miljoen Venezolanen sinds 2015 naar een ander land als een gevolg van de economische en politieke crisis in hun land. Peru verwelkomde er sinds januari 2017 ongeveer 800.000. Vanaf 15 juni zullen de Venezolanen die naar Peru willen reizen een humanitair visa moeten voorleggen. Het ministerie laat in een mededeling weten dat het zo tot een “overzichtelijke, geregelde en veilige” migratie wil komen. Met de maatregel worden de voorwaarden voor de Venezolanen om Peru binnen te mogen nog verscherpt. Sinds 1 november 2018 moeten ze ook een paspoort hebben, want zeer moeilijk is om te verkrijgen in Venezuela door de hoge kosten en de ingewikkelde bureaucratie. Bron: Belga   Het bericht Crisis Venezuela – Venezolanen moeten humanitair visa hebben om Peru binnen te mogen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Knapzak of platzak? Herbruikbare zakken moeten meer shoppers naar deze stad lokken (28/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In ruim 130 winkels in het centrum van Aalst kan je binnenkort een herbruikbare zak met een ludiek opschrift winnen. De stad wil zo nog meer shoppers naar het winkelhart lokken.
  [naar artikel]
 11. Internationale artistieke samenwerking onmogelijk maken: is het dit wat we willen? (19/01/2019 - De Morgen)
  Kristof Blom, artistiek directeur Campo; Franky Devos, Algemeen coördinator Vooruit; Faustin Linyekula, choreograaf/danser/regisseur; Olivier Py, directeur Festival d’Avignon; Milo Rau, artistiek directeur NTGent; Christophe Slagmuylder, artistiek directeur Wiener Festwochen.
  [naar artikel]
 12. Geweldig: rappende oma verbaast in 'Belgium's Got Talent' (18/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl een zingende oma hoge toppen scheert in 'Ireland’s Got Talent', is het ook in 'Belgium’s Got Talent' uitkijken naar een oma met talent....
  [naar artikel]
 13. Waar is prinses Latifa, dochter van de heerser van Dubai? (08/05/2018 - De Morgen)
  Een vrijgevochten Arabische prinses ontvlucht haar vaderland Dubai per luxe jacht. Dat wordt voor de Indiase kust geënterd door gewapende commando’s, die haar ontvoeren naar Dubai. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
  [naar artikel]
 14. Hasselt gebruikt als levend artistiek canvas (20/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Inwoners of bezoekers van Hasselt moeten binnenkort niet vreemd opkijken als ze in het oog springende patronen opmerken in de stad. De stad gebruiken als levend artistiek canvas, dát is namelijk het doel van MOTIF, een nieuw kunstproject in de Limburgse hoofdstad.
  [naar artikel]
 15. Kucam blijft aangehouden in onderzoek naar humanitaire visa (22/01/2019 - De Tijd)
  10:46 Het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid ontkent dat hij zich voor de visa liet betalen.
  [naar artikel]
 16. "Angelina Jolie wou oorlogsmisdadiger Joseph Kony in de val lokken tijdens diner" (09/10/2017 - VRT NWS)
  Angelina Jolie was enkele jaren geleden bereid mee te werken aan een plan waarbij ze als lokaas zou dienen om Joseph Kony in de val te lokken. Dat blijkt uit gelekte documenten van het Internationaal Strafhof in Den Haag.
  [naar artikel]
 17. Venezolanen moeten humanitair visa hebben om Peru binnen te mogen (07/06/2019 - VRT NWS)
  Peru gaat visa opleggen aan Venezolaanse staatsburgers. Reden is de crisis waardoor miljoenen mensen het land verlaten, maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekend.
  [naar artikel]
 18. Geen humanitaire visa meer zonder verantwoording (27/03/2019 - De Morgen)
  Het uitreiken van humanitaire visa zal voortaan transparanter gebeuren, zo werd zonet in het parlement beslist. De bevoegde minister zal jaarlijks rekenschap moeten geven aan het parlement.
  [naar artikel]
 19. Angelina Jolie moest rebellenleider Kony in de val lokken (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Luis Moreno-Ocampo, destijds hoofdaanklager van het internationaal Strafhof in Den Haag, zou vijf jaar geleden de hulp ingeroepen hebben van Angelina Jolie om rebellenleider Joseph Kony (foto boven) in de val te lokken. Kony dwong duizenden kindsoldaten in zijn leger te vechten.
  [naar artikel]
 20. Angelina Jolie moest rebellenleider Kony in de val lokken (09/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Luis Moreno-Ocampo, destijds hoofdaanklager van het internationaal Strafhof in Den Haag, zou vijf jaar geleden de hulp ingeroepen hebben van Angelina Jolie om rebellenleider Joseph Kony (foto boven) in de val te lokken. Kony dwong duizenden kindsoldaten in zijn leger te vechten.
  [naar artikel]
 21. VIDEO. Zo ziet een autokerkhof in Dubai eruit (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Dubai is alles anders, tot de autokerkhoven toe. Bij ons tref je daar doorgaans oude verongelukte of versleten auto’s aan, maar in Dubai staan die vol recente bolides, zo blijkt uit dit filmpje.
  [naar artikel]
 22. Superrijk Dubai wordt walhalla voor hipsters (29/03/2019 - De Morgen)
  In Dubai is de bouw begonnen van een groot hipsterdorp: het Dubai Design District. Het project beslaat bijna 2 vierkante kilometer en moet de creatieve geest van de stad aanwakkeren.
  [naar artikel]
 23. Waarom Toneelhuis, NTGent en KVS ‘Kunstinstelling’ willen worden (29/03/2019 - De Morgen)
  Michael De Cock en Merlijn Erbuer (artistiek en zakelijk leider KVS), Guy Cassiers en Klaartje Heiremans (artistiek en zakelijk leider Toneelhuis) en Milo Rau en Nathalie De Boelpaep (artistiek en zakelijk leider NTGent).
  [naar artikel]
 24. Humanitaire visa (1) (24/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  hasseltNa de Pano-reportage meent iedereen zijn mening te moeten geven over de humanitaire visa. Zou het niet beter zijn hierover te zwijgen en het strafrechtelijke onderzoek zijn gang te laten gaan?
  [naar artikel]
 25. Visa en Mastercard moeten tarieven verlagen (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mastercard en Visa gaan bepaalde tarieven voor betalingen met krediet- of debetkaarten in de Europese Unie met gemiddeld 40 procent verlagen. Dat...
  [naar artikel]
 26. Renners vergapen zich in Dubai aan blitse politieauto's (02/02/2017 - Sporza)
  Dubai staat synoniem aan rijkdom en decadentie. Vraag het maar aan de wielrenners. Zij worden in de Ronde van Dubai voorbijgesneld door blitse sportauto's van de lokale politie.
  [naar artikel]
 27. De Wever wil Franstaligen uit hun kot lokken (22/09/2016 - De Tijd)
  12:15 'Hoe zorgen we ervoor dat confederalisme geen politieke fantasie blijft?', zo vraagt Bart De Wever zich af in een open brief. Zijn antwoord: 'We moeten de Franstaligen uit hun kot lokken'.
  [naar artikel]
 28. Belgisch talent goedkoper voor Ajax dan Club Brugge door nieuwe regels: “We schieten in onze eigen voet” (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jaagt de Pro League eigen talent naar het buitenland? Belgische clubs moeten 125.000 euro per opleidingsjaar betalen om talenten bij elkaar weg te...
  [naar artikel]
 29. Charles Michel “gechoqueerd” over kwestie humanitaire visa: “Francken had ontslag moeten nemen als N-VA nog in regering zat” (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel (MR) noemt de feiten in het rapport van minister van Migratie Maggie De Block (Open Vld) over de humanitaire visa “ernstig...
  [naar artikel]
 30. Belgium’s Got Talent-winnaars Baba Yega te gast op Theater aan Twater (03/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het internationaal straattheater- en circusfestival van de Rupelstreek, heeft als afsluiter van haar festival Belgium’s Got Talent-winnaars Baba Yega, dé hype van het moment geboekt.
  [naar artikel]
 31. Charles Michel “gechoqueerd” over kwestie humanitaire visa: “Francken had waarschijnlijk ontslag moeten nemen” als N-VA nog in regering zat (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel (MR) noemt de feiten in het rapport van minister van Migratie Maggie De Block (Open Vld) over de humanitaire visa “ernstig...
  [naar artikel]
 32. Limburgse leerkracht in finale ‘Vers Talent’ (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de site van VTM Koken loopt de wedstrijd ‘Vers Talent’, een kookwedstrijd waarin wordt gezocht naar mensen die gerechten maken waarmee ze zichzelf typeren. Tegelijk moeten de bereidingen voor iedereen haalbaar zijn.
  [naar artikel]
 33. Nieuwjaarsconcert JAT (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 19 januari hield Jong Artistiek Talent (JAT) haar traditioneel nieuwjaarsconcert. In het Stedelijk Conservatorium van Hasselt trad voor deze nieuwjaarseditie 2020 het trio Cedric Honings, Wim Ilsen en Nicolas Dupont op.
  [naar artikel]
 34. 'Een tikkeltje grootheidswaan is noodzakelijk' (11/04/2019 - De Morgen)
  Vanaf 2018 gaat de Nederlandse theatermaker Johan Simons aan de slag als artistiek leider bij het Schauspielhaus Bochum. In combinatie met dezelfde functie bij NTGent wil hij een internationaal theaterplatform uitbouwen.
  [naar artikel]
 35. Meer dan duizend vissen moeten gered worden door langdurige droogte (13/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Door de langdurige droogte kwam het bufferbekken aan de Keltenheuvel in Edegem de afgelopen dagen bijna droog te staan. Hierdoor stond het leven van meer dan duizend vissen op het spel. De gemeente en de brandweer Zone Rand posten Edegem en Lint reageerden in allerijl en hebben de dieren overgezet naar de vijver van de Romeinse Put. “Het heeft ons wel wat moeite gekost”, zegt milieuschepen Goedele Van der Spiegel.
  [naar artikel]
 36. "Ik kan moeilijk ons heel team mobiliseren om de komende dagen vrijgezellen op te vangen" (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ann is niet Ann. Lucas is niet Lucas op Tinder. De twee verwijzen met hun kunstige profielfoto’s naar het fotoluik van kunstenfestival Trademarks in stadscampus UHasselt. Met die fake accounts wil deze editie van de Stadstriënnale singles lokken voor kunstbeleving. “Een wereldpremière op Tinder”, zegt artistiek directeur Pieter Jan Valgaeren.
  [naar artikel]
 37. Windvlagen verstoren speelschema Dubai Desert Classic golf (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede ronde van het Dubai Desert Classic is vandaag stilgelegd. Het golftoernooi kende net als de wielerronde van Dubai, waar de vierde rit
  [naar artikel]
 38. “Help ons. Er zijn mannen buiten. Ik hoor schoten”: prinses die thuisland Dubai ontvluchtte vermist na griezelig laatste telefoontje (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een zoekactie gestart naar een van de dochters van de emir van Dubai. Latifa Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoem (32) wilde het land naar...
  [naar artikel]
 39. Sonny Colbrelli peuzelt stervende vluchter op met stevig eindschot in Dubai (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sonny Colbrelli is aan het feest in Dubai. De Italiaan van Bahrein-Merida haalde het in de voorlaatste etappe in de Ronde van Dubai met een ultieme...
  [naar artikel]
 40. Verpleegster (30) sterft na vlucht op weg naar meidenvakantie in Dubai, repatriëring kost familie 35.000 euro (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Charlotte Carter, een dertigjarige verpleegster uit het Welshe Swansea, nam het vliegtuig vanuit Londen naar Dubai om samen met haar vriendinnen op...
  [naar artikel]
 41. "Iedereen wil naar Dubai", zegt Mourinho. Maar Romelu Lukaku is er al (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl onze eersteklassers vooral het zuiden van Spanje opzoeken, trekt Manchester United straks naar Dubai om in te checken in het One&Only...
  [naar artikel]
 42. VS weigeren visa voor onderzoekers Strafhof Den Haag (15/03/2019 - De Tijd)
  18:09 Washington heeft sancties genomen tegen medewerkers van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Die krijgen voortaan geen visum meer om in de VS onderzoek te doen naar de handelswijze van Ameri...
  [naar artikel]
 43. Tv-programma's moeten jongeren naar techniek en wetenschap lokken (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Visa en Mastercard moeten tarieven verlagen (29/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mastercard en Visa gaan bepaalde tarieven voor betalingen met krediet- of debetkaarten in de Europese Unie met gemiddeld veertig procent verlagen. Dat heeft de Europese Commissie maandag aangekondigd.
  [naar artikel]
 45. Humanitaire visa: raadkamer bevestigt aanhouding Melikan Kucam (22/01/2019 - Knack)
  Het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid zou zich via tussenpersonen fors laten betalen hebben om mensen via humanitaire visa naar ons land te brengen.
  [naar artikel]
 46. Gent lanceert nieuw muziekfestival voor internationaal talent (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. Vliegverkeer op luchthaven Dubai nog altijd verstoord na crash (04/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het luchtverkeer op de internationale luchthaven van Dubai ondervindt donderdagmiddag nog altijd hinder van het ongeval met de Boeing 777 van luchtvaartmaatschappij Emirates. Dat heeft uitbater Dubai Airports laten weten.
  [naar artikel]
 48. Emirates zoekt Belgische stewardessen en stewards: aan deze voorwaarden moet je voldoen (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De in Dubai gevestigde luchtvaartmaatschappij Emirates is op zoek naar heel wat stewardessen en stewards. Daarvoor organiseert ze onder meer in België een aanwervingsdag, op 3 juni. Een belastingvrij salaris van gemiddeld 2.115 euro per maand bij aanvang, gratis gedeelde huisvesting in Dubai en goedkopere vliegtickets voor familie en vrienden moeten kandidaten over de streep halen.
  [naar artikel]
 49. Ruim 60.000 euro per maand: zo veel halen 'professionele bedelaars' in Dubai op (13/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op zoek naar een lucratief bijbaantje? Dan kan u het misschien eens proberen als bedelaar in Dubai. In het rijke emiraat strijken sommige...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.