Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
05:03 uur

Japanse autobouwers breken met tradities nationale arbeidsmarkt

Express

04/10/2019 - 15:55

Toyota Motor, de grootste autofabrikant van Japan, koestert plannen om de rekrutering van ervaren en gespecialiseerde arbeidskrachten gevoelig op te drijven. Die beslissing symboliseert een bredere verschuiving binnen de Japanse bedrijfswereld. Steeds meer ondernemingen stappen immers af van de traditie om hun personeel op jonge leeftijd, bij het verlaten van de universiteit, aan te werven. … The post Japanse autobouwers breken met tradities nationale arbeidsmarkt appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Japanse arbeidsmarkt heeft nog veel verandering nodig (24/12/2019 - Express)
  De Japanse arbeidsmarkt moet op een heel andere manier worden georganiseerd. Het concept van een levenslange tewerkstelling bij één bedrijf en de lauwe financiële beloning van het gepresteerde werk, dreigen het land met een braindrain op te zadelen. Dat heeft Hiroaki Nakanishi, voorzitter van de Japanse Ondernemersfederatie (Keidanren), gezegd. Nakanishi benadrukte daarbij dat de Japanse […] The post Japanse arbeidsmarkt heeft nog veel verandering nodig appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Deze traditie zal Meghan Markle breken op haar huwelijksdag (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse Meghan Markle is niet te verlegen om te breken met eeuwenoude tradities van het Britse koningshuis. Op 19 mei, de dag waarop ze trouwt met prins Harry, zal ze hoogstwaarschijnlijk nog zo’n regeltje aan haar laars lappen. Dat schrijven de internationale media.
  [naar artikel]
 3. Hoe scheef zit arbeidsmarkt in elkaar? (03/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  hasseltDat er problemen zijn op de Belgische arbeidsmarkt, is een open deur intrappen. Maar de vinger hier op de wonde leggen, is niet zo simpel. De Nationale Bank heeft in haar jaarverslag 2017 nochtans cijfers die tot de verbeelding spreken: bij de werkzoekenden zijn er veel te veel laaggeschoolden en veel te weinig hooggeschoolden. “Deze cijfers maken op een sprekende manier duidelijk hoe scheef onze arbeidsmarkt in elkaar steekt”, zei directeur Tim Hermans van de Nationale Bank van België (NBB) onlangs bij de voorstelling van het jaarverslag in Hasselt.
  [naar artikel]
 4. Toyota stapt in het kapitaal van Mazda (04/08/2017 - De Tijd)
  12:24 De twee Japanse autobouwers gaan ook samen een fabriek neerpoten in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 5. Trump activeert wet uit Koreaanse oorlog om autobouwers wil op te leggen (27/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump gaat met behulp van de Defense Production Act uit 1950 autobouwers als GM dwingen om... The post Trump activeert wet uit Koreaanse oorlog om autobouwers wil op te leggen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Europa verdenkt autobouwers van nieuw CO2-gesjoemel (25/07/2018 - De Tijd)
  01:02 Autobouwers knoeien met nieuwe CO2-uitstoottests om in 2025 makkelijker de strengere normen te halen. Dat schrijft de Europese Commissie in een brief aan de lidstaten.
  [naar artikel]
 7. Toyota en Mazda samen elektrisch (28/09/2017 - De Tijd)
  07:08 De twee Japanse autobouwers gaan nauw samenwerken in de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Wall Street sloot gisteren met winst, vooral de Nasdaq presteerde sterk.
  [naar artikel]
 8. Japanse rechter aanvaardt vrijlating van autobons Carlos Ghosn in ruil voor 8 miljoen euro borg (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De rechtbank in Tokio heeft dinsdag besloten dat de ex-topman van autobouwers Renault, Nissan en Mitsubishi, Carlos Ghosn, mag worden vrijgelaten op borgtocht. Dat melden verschillende Japanse media. Het bedrag van de borg werd vastgesteld op 1 miljard yen, omgerekend zo’n 8 miljoen euro. Mogelijk kan Ghosn vandaag al de gevangenis verlaten.
  [naar artikel]
 9. Kartelonderzoek haalt Duitse autobouwers onderuit (24/07/2017 - De Tijd)
  15:34 De aandelenkoersen van de Duitse autobouwers krijgen voor de tweede dag op rij zware klappen. De Europese Commissie opent een onderzoek naar mogelijke kartelafspraken.
  [naar artikel]
 10. Tesla: koopwaardig of zeepbel? (04/02/2020 - De Tijd)
  15:07 Door de pijlsnelle koersstijging moet Tesla alleen nog het Japanse Toyota laten voorgaan in de lijst van autobouwers met de hoogste waarde op de beurs. Hoewel het aantal fans onder de analisten toenee...
  [naar artikel]
 11. Rijst gooien, tak op ons dak en de kerk binnen en buiten lopen: ken jij deze tien tradities nog? (20/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Oude Vlaamse tradities verdwijnen. Hoeveel ouders geven hun kinderen nog een kruisje voor het slapen gaan? Bijna geen meer, stelt theoloog Jürgen Mettdepenningen vast. Waarom ouders een kruisje geven, weten we nog. Maar waarom gooien we rijst of geven we doopsuiker? En wie weet nog wat personkelen is? Tien tradities toegelicht.
  [naar artikel]
 12. Slabakkende Chinese groeimotor treft autobouwers (25/10/2018 - De Tijd)
  10:24 De voorbije 48 uur waarschuwden onder meer Volkswagen, Ford en Renault voor lagere winsten in China, de belangrijkste groeimotor voor autobouwers.
  [naar artikel]
 13. Toyota en Suzuki willen gaan samenwerken (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse autobouwers Toyota en Suzuki onderzoeken de mogelijkheid om samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Dat meldt Toyota in een persbericht.
  [naar artikel]
 14. Spraken Duitse autobouwers af om uitrol uitstoottechnologie te beperken? Europa start onderzoek (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft een diepgaand onderzoek opgestart om na te gaan of de Duitse autobouwers BMW, Daimler en Volkswagen illegaal afspraken...
  [naar artikel]
 15. Meghan Markle breekt met Britse koninklijke tradities voor bevalling (08/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens populaire Britse media wil Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, breken met een koninklijke traditie. Ze wil niet dat de gynaecologen...
  [naar artikel]
 16. "Ook niet-Franse autobouwers sjoemelden met prijzen van wisselstukken" (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naast Renault en PSA, de autogroep boven Peugeot/Citroën, hebben ook autobouwers buiten Frankrijk gebruik gemaakt van software die de prijzen van...
  [naar artikel]
 17. Ligt de sleutel tot een gelukkiger bestaan in Japan? (11/01/2019 - De Morgen)
  Bloemschikken, bosbaden of naar je ‘ikigai’ zoeken: na de Scandinavische trends laven we ons volop aan Japanse tradities voor een lang en gelukkig leven. Maar is het land van de rijzende zon wel zo’n goed voorbeeld?
  [naar artikel]
 18. Amper personeelsverloop op de Belgische arbeidsmarkt (04/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks het recordaantal vacatures op de arbeidsmarkt, houdt de Belg erg vast aan zijn job. Sinds 2012 is er amper vrijwillig verloop op de arbeidsmarkt, blijkt uit de jaarlijkse barometer van Securex. De HR-dienstverlener ziet een verklaring in de vergrijzende beroepsbevolking: hoe ouder men wordt, hoe minder men spontaan van job verandert. Nochtans is een vastgeroeste arbeidsmarkt niet zo slim in een wereld van constante verandering, luidt het.
  [naar artikel]
 19. Discriminatie op Brusselse arbeidsmarkt blijft (21/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Mensen van buitenlandse afkomst ondervinden meer moeilijkheden op de Brusselse arbeidsmarkt en krijgen niet dezelfde loopbaanperspectieven. Dat blijkt uit de eerste Brussels monitoring over ongelijkheden op de arbeidsmarkt van ABVV-Brussel. De vakbond roept alle politieke, economische en sociale actoren op om van de strijd tegen ongelijkheid, zowel op als buiten de arbeidsmarkt, een prioriteit voor de volgende legislatuur te maken.
  [naar artikel]
 20. Autobouwers willen gegevens van zwarte doos niet vrijgeven: kijk hier of jouw auto erbij zit (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Elke moderne wagen is uitgerust met een ­'zwarte doos' die data opslaat bij een ongeval. Alleen geeft slechts een handvol autobouwers, waaronder
  [naar artikel]
 21. Duitse autobouwers beloven software-update voor 5 miljoen diesels (02/08/2017 - De Tijd)
  16:04 De Duitse autobouwers VW, BMW en Daimler beloven om op eigen kosten de uitstoot van 5 miljoen dieselauto's in Duitsland te verbeteren.
  [naar artikel]
 22. Volkswagen: "Uitwisseling tussen autobouwers is gebruikelijk" (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Autobouwer Volkswagen zei gisteren dat het "geen standpunt" inneemt over de verdenkingen van kartelvorming met de andere Duitse autobouwers.
  [naar artikel]
 23. Grote autobouwers zien verkoop in VS dalen in april (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Grote autobouwers als General Motors (GM), Ford en Fiat Chrysler hebben hun verkopen in de Verenigde Staten afgelopen maand zien dalen. Dat
  [naar artikel]
 24. ‘Steak-rel’ leidt tot nieuwe Twitteroorlog over tradities (04/11/2018 - De Standaard)
  De commotie over de Kerst- a.k.a. Wintermarkt in Brugge is amper gaan liggen of er is al een nieuwe rel over de Vlaamse tradities die de ‘politiek correcte goegemeente’ - lees: de linkerzijde van het politieke spectrum - op de schop zou willen. Twistpunt? De steak, al dan niet met friet.
  [naar artikel]
 25. ‘Steak-rel’ leidt tot nieuwe Twitteroorlog over tradities (04/11/2018 - De Standaard)
  De commotie over de Kerst- a.k.a. Wintermarkt in Brugge is amper gaan liggen of er is al een nieuwe rel over de Vlaamse tradities die de ‘politiek correcte goegemeente’ - lees: de linkerzijde van het politieke spectrum - op de schop zou willen. Twistpunt? De steak, al dan niet met friet.
  [naar artikel]
 26. Toyota en Suzuki bezegelen samenwerking (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autobouwers Toyota en Suzuki hebben hun geplande samenwerking bezegeld met een overeenkomst. Nu moet de samenwerking rond ontwikkeling
  [naar artikel]
 27. Autobouwers halen slag thuis op 'Dieseltop' (03/08/2017 - De Morgen)
  Dieselauto's zijn voorlopig niet verbannen uit diverse Duitse steden, maar vijf miljoen oudere wagens moeten wel nieuwe software krijgen. Dat is de uitkomst van de 'Dieseltop', een overleg tussen autobouwers en de Duitse regering.
  [naar artikel]
 28. Autobouwers halen slag thuis op 'Dieseltop' (11/04/2019 - De Morgen)
  Dieselauto's zijn voorlopig niet verbannen uit diverse Duitse steden, maar vijf miljoen oudere wagens moeten wel nieuwe software krijgen. Dat is de uitkomst van de 'Dieseltop', een overleg tussen autobouwers en de Duitse regering.
  [naar artikel]
 29. 'Duitse autobouwers vormden jarenlang kartel' (21/07/2017 - Knack)
  De Duitse autobouwers Volkswagen, BMW, Daimler, Porsche en Audi hebben jarenlang verboden prijsafspraken gemaakt, waarvan consumenten de dupe waren. Dat schrijft althans het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van eigen onderzoek.
  [naar artikel]
 30. Duitse autobouwers lieten ook mensen schadelijke uitlaatgassen inademen (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op bestelling van de Duitse autobouwers zijn niet alleen proeven uitgevoerd waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen, ook mensen werden aan...
  [naar artikel]
 31. Kerstmis in muziek, beelden en tradities (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De parochieraad van Moelingen en het Davidsfonds Voeren organiseerden een kerstevocatie in de parochiekerk OLV Tenhemelopneming van Moelingen op zondag 17 december. Het thema was Kerstmis in muziek, beelden en schilderijen en eeuwenoude tradities.
  [naar artikel]
 32. Kerstmis in muziek, beelden en tradities (09/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De parochieraad van Moelingen en het Davidsfonds Voeren nodigen uit op hun kerstevocatie in de parochiekerk OLV Tenhemelopneming van Moelingen op zondag 17 december om 14.30 uur. Het thema is Kerstmis in muziek, beelden en eeuwenoude tradities.
  [naar artikel]
 33. Meghan Markle breekt met Britse koninklijke tradities voor bevalling: “Ze wil de gynaecologen van de Queen niet” (08/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens populaire Britse media wil Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, breken met een koninklijke traditie. Ze wil niet dat de gynaecologen...
  [naar artikel]
 34. “Uitwisseling” tussen autobouwers is “gebruikelijk” (27/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Autobouwer Volkswagen zegt woensdag dat het “geen standpunt” inneemt over de verdenkingen van kartelvorming met de andere Duitse autobouwers. Volkswagen verdedigt tegelijkertijd de “uitwisseling” tussen autoproducenten, “over technische kwesties”, die “gebruikelijk” zou zijn.
  [naar artikel]
 35. Nationale Bank: "Structurele mismatch op arbeidsmarkt" (23/02/2018 - VRT NWS)
  Er is een structurele mismatch tussen de scholingsgraad van werklozen en de vaardigheden die werkgevers vragen. Dat zegt de Nationale Bank in haar jaarverslag.
  [naar artikel]
 36. Thomas Vermaelen mag meteen feesten: hij wint aan zijde van Iniesta de Japanse beker (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vissel Kobe heeft in het nieuwe nationale stadion in Tokio de Japanse Beker van de keizer gewonnen. De ploeg van Rode Duivel Thomas Vermaelen...
  [naar artikel]
 37. Japanse arbeidsmarkt slaat tilt: 148 jobs voor elke 100 werkzoekenden (01/06/2017 - Express)
  De Japanse arbeidsmarkt staat onder de grootste druk in meer dan vier decennia. Werkgevers vinden nauwelijks nog kandidaten om hun vacatures in te vullen. Er worden op dit ogenblik meer banen aangeboden dan in de Japanse economische piekperiode in de jaren negentig van de voorbije eeuw. De vacatureratio in het land bedraagt inmiddels 1,48 punten. Dit betekent dat elke honderd werkzoekenden in Japan kunnen kiezen tussen 148 verschillende betrekkingen. Vooral in de dienstensector heeft het gebrek aan arbeidskrachten soms zware gevolgen en een aantal restaurants en winkels hebben hun openingsuren dan ook al moeten inkrimpen. De laatste keer dat nog een grotere druk op de Japanse arbeidsmarkt werd ervaren, dateert van het midden van de jaren zeventig, toen Japan een snelle economische groei kende en een vacatureratio van 1,53 punten werd genoteerd. Door de gevolgen van de oliecrisis werd echter al tegen het midden van de jaren zeventig een terugval tot 0,55 punten opgetekend. Krimp Naast de dienstensector is er ook toenemend tekort aan artsen en verplegend personeel. Ook de bouwindustrie en de transportsector kennen een tekort. “In tegenstelling tot de economische piekperiode van de jaren negentig, worden de tekorten op de arbeidsmarkt dit keer niet veroorzaakt door een scherpe toename van de tewerkstelling,” benadrukken experts. “Daarentegen blijken steeds minder arbeidskrachten beschikbaar.” “De Japanse arbeidsbevolking krimpt jaarlijks met ongeveer 700.000 personen in. Sinds Shinzo Abe ruim vier jaar geleden opnieuw Japans premier werd, is de bevolkingsgroep tussen vijftien en vierenzestig jaar met ongeveer 3,8 miljoen mensen ingekrompen.” De Japanse werkloosheid is inmiddels teruggezakt tot een laagterecord van 2,8 procent. Voorlopig hebben deze cijfers echter nog niet tot sterke loonsverhogingen geleid. Een duidelijke verklaring kan niet worden gegeven, maar volgens experts zouden bedrijven er mogelijk voor kiezen hun medewerkers alternatieve beloningen aan te bieden. Ook zouden buitenlandse werknemers, vrouwen en ouderen voor laagbetaalde banen worden aangeworven. (mah) The post Japanse arbeidsmarkt slaat tilt: 148 jobs voor elke 100 werkzoekenden appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 38. Andrés Iniesta krijgt gezelschap van ex-teamgenoot bij Japanse club (01/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  David Villa gaat aan de slag bij de Japanse club Vissel Kobe. De 36-jarige aanvaller wordt er herenigd met Andrés Iniesta, met wie hij samenspeelde bij FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg.
  [naar artikel]
 39. Andrés Iniesta krijgt gezelschap van ex-teamgenoot bij Japanse club (01/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  David Villa gaat aan de slag bij de Japanse club Vissel Kobe. De 36-jarige aanvaller wordt er herenigd met Andrés Iniesta, met wie hij samenspeelde bij FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg.
  [naar artikel]
 40. Hoe groot is de kans dat de dijken écht breken? (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dat dijken kúnnen breken, staat als een paal boven water. Maar of het zo'n vaart zal lopen als in de reeks 'Als de dijken breken', dat is wat
  [naar artikel]
 41. 100 overuren per maand wordt het toegelaten maximum (31/01/2017 - Express)
  In Japan werkt de overheid aan een nieuwe arbeidswetgeving, waardoor het bedrijven voortaan zou worden verboden werknemers meer dan honderd overuren per maand te laten presteren. Op die manier hoopt de Japanse regering de plaag van karoshi – dood door overwerk – uit te bannen. In de nieuwe regelgeving zou aan de Japanse bedrijven een limiet van zestig uren overwerk per maand worden opgelegd. Tijdens piekperiodes zou die grens tot honderd overuren kunnen worden opgetrokken. De Japanse premier Shinzo Abe stelde weliswaar nog geen concrete cijfers te kunnen geven, maar benadrukte het overwerk drastisch te willen beperken. “Door een begrenzing van het overwerk krijgt de Japanse werknemer een uitzicht op een rijker leven en kan worden vermeden dat karoshi een chronisch probleem van de Japanse arbeidsmarkt blijft,” benadrukte Abe. Lacune Uit recente cijfers van de Japanse regering blijkt dat in nagenoeg één kwart van de Japanse bedrijven de werknemers meer dan tachtig uren overwerk per maand presteren. Bij één op tien ondernemingen is er sprake van minstens honderd overuren. De normale Japanse werkweek telt veertig uur. Het Japanse ministerie van arbeid laat vijfenveertig uur overwerk per maand toe. Een lacune in de Japanse wet zorgt er echter voor dat inbreuken niet kunnen worden gestraft. Sinds de zelfmoord van de vierentwintigjarige Matsuri Takahashi twee jaar geleden kon echter steeds meer druk worden opgemerkt om het overdreven overwerk op de Japanse arbeidsmarkt aan te pakken. Uit een onderzoek naar de dood van Takahashi, bleek dat de jonge vrouw werkzaam was geweest bij het Japanse reclamebureau Dentsu, maar tot honderdertig uur overwerk per maand had moeten presteren. Recent kende een rechter aan de nabestaanden van een manager van een doughnut-keten een schadevergoeding van 46 miljoen yen (322.600 pond) toe nadat gebleken was dat de man het laatste half jaar voor zijn dood maandelijks minstens 112 uur overwerk had gepresteerd. (mah)   The post 100 overuren per maand wordt het toegelaten maximum appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 42. Aandeel TomTom onderuit omdat autobouwers met Google samenwerken (18/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op de beurs van Amsterdam is het aandeel van de Nederlandse navigatiedienstverlener TomTom dinsdagochtend donkerrood gekleurd. Het verliest bijna een vijfde van zijn waarde, na de aankondiging dat de autobouwers Renault, Nissan en Mitsubishi gaan samenwerken met Google-moederbedrijf Alphabet.
  [naar artikel]
 43. Concurrenten Toyota en Suzuki gaan samenwerken aan zelfrijdende auto’s (28/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse autobouwers Toyota en Suzuki gaan samenwerken aan de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende wagens. Dat hebben ze woensdag gemeld.
  [naar artikel]
 44. "Meerdere autobouwers waren op de hoogte van defecte Takata-airbags" (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verscheidene autofabrikanten, waaronder Nissan en BMW, waren op de hoogte van ernstige defecten aan de airbags van de Japanse producent Takata,
  [naar artikel]
 45. Verscheidene doden en zeker 30 gewonden bij brand in Japanse animatiestudio (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zouden verscheidene doden gevallen zijn bij een brand in een animatiestudio in de Japanse stad Kyoto. Volgens de nationale omroep NHK zou de...
  [naar artikel]
 46. Herlocatie bij Japanse bedrijven niet langer voorwaarde voor promotie (22/02/2017 - Express)
  In Japan krijgen werknemers steeds meer de gelegenheid om een herlocatie naar een andere regio te weigeren zonder daarvoor de toegang tot promoties geblokkeerd te zien. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Japanse Institute for Labor Policy and Training. De maatregel vormt een onderdeel van het Japanse bedrijfsleven om een meer gezinsvriendelijke werkomgeving te creëren. De ondernemingen willen met de initiatieven inspelen op de toenemende intrede van vrouwelijke werknemers op de Japanse arbeidsmarkt en de vergrijzing van de maatschappij. Ook de Japanse overheid werkt aan een regelgeving terzake. Kinderen Uit het onderzoek van het Institute for Labor Policy and Training blijkt dat 34 procent van de Japanse ondernemingen met meer dan driehonderd personeelsleden een politiek hanteert om de werknemers geregeld van standplaats te laten veranderen. Bij 46 procent van die mutaties zouden ook vrouwelijke werknemers zijn betrokken, hoewel uit een onderzoek van de Chuo University is gebleken dat 58 procent van de werkende Japanse vrouwen geen transfer naar een andere vestiging wil. Vrouwen zouden volgens Japanse werkgevers wel voor een verhuis naar een andere vestiging open staan, tot ze huwen of kinderen krijgen. Op dat ogenblik zouden vele vrouwen afhaken en ontslag nemen. Een weigering van een transfer betekent in Japan echter vaak ook een verlies van promotiekansen. “Het verhuissysteem druist echter in tegen de principes van een diverse arbeidsmarkt en de promotie van gelijke kansen voor mannen en vrouwen,” benadrukt Emiko Takeishi, professor arbeidsrecht aan de Hosei University. Een aantal Japanse bedrijven hebben inmiddels hun beleid aangepast en koppelen promoties niet langer aan transfers. In plaats daarvan worden speciale vergoedingen voorzien voor werknemers die bereid zijn om naar andere vestigingen te verhuizen. In de maand maart wil de Japanse regering ook officiële richtlijnen terzake naar buiten brengen. (mah) The post Herlocatie bij Japanse bedrijven niet langer voorwaarde voor promotie appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 47. Parijse Assemblée keurt Macrons hervorming van arbeidsmarkt goed (28/11/2017 - Metro)
  De Franse Nationale Assemblée heeft de omstreden hervorming van de arbeidsmarkt van president Emmanuel Macron definitief goedgekeurd. Het lagerhuis van het tweekamerparlement ratificeerde met grote meerderheid wetteksten, die al in september door de centrumrechtse regering waren goedgekeurd. Het plan is Macrons eerste grote hervorming en daarmee een vuurproef voor het vermogen van de sinds een half jaar zetelende staatsleider om zijn economische en sociaal programma door te drukken. De regering hoopt dat ondernemingen door flexibelere arbeidswetten gemakkelijker nieuw personeel aanwerven. Het land gaat al geruime tijd gebukt onder een hoge werkloosheid. Na de Nationale Assemblée moet nu nog de Senaat of het hogerhuis van het parlement zich over de ratificatie buigen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 48. STVV-aanvaller Daichi Kamada voor het eerst opgeroepen voor Japanse nationale ploeg (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse bondscoach Hajime Moriyasu heeft STVV-aanvaller Daichi Kamada voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg.
  [naar artikel]
 49. Duitse autobouwers lieten ook proeven met uitlaatgassen op mensen uitvoeren (29/01/2018 - Knack)
  Op bestelling van de Duitse autobouwers zijn niet alleen proeven uitgevoerd waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen, ook mensen werden aan schadelijke gassen blootgesteld. Dat berichten de Duitse kranten Stuttgarter Zeitung en Süddeutsche Zeitung.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.