Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
21:16 uur

’t Is stil in het middenveld: zelforganisaties wachten bang af

Apache

04/10/2019 - 17:10

Bij verschillende van de bijna 1700 etnisch-culturele organisaties en hun koepels in Vlaanderen en Brussel heerst verontwaardiging, maar ook angst en zelfs paniek na de bekendmaking van het regeerakkoord. Niemand weet wat de gevolgen zullen zijn van de paragraaf over het sociaal-culturele werk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Middenveld bang monddood te worden gemaakt door Vlaamse regering (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n tweehonderd organisaties uiten in een open brief in De Morgen hun ongerustheid over de plannen van Jambon I. Ze vrezen dat extra besparingen hen monddood zullen maken. “Als je neerkijkt op het middenveld, ontstaan er beslissingen die onze samenleving niet ten goede komen”, zegt Ann Vermorgen van het ACV, een van de ondertekenaars.
  [naar artikel]
 2. Middenveld bang monddood te worden gemaakt door Vlaamse regering (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zo’n tweehonderd organisaties uiten in een open brief in De Morgen hun ongerustheid over de plannen van Jambon I. Ze vrezen dat extra besparingen hen monddood zullen maken. “Als je neerkijkt op het middenveld, ontstaan er beslissingen die onze samenleving niet ten goede komen”, zegt Ann Vermorgen van het ACV, een van de ondertekenaars.
  [naar artikel]
 3. Organisatoren van Lokerse Feesten wachten bang af: “Corona kan ook voor ons roet in het eten gooien” (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer mensen zich ook zorgen maken over de zomerfestivals. Medische specialisten stelden al vraagtekens rond Rock Werchter of Tomorrowland. Ook de organisatoren van de Lokerse Feesten wachten bang af.
  [naar artikel]
 4. In dit schooltje wachten ze maandag bang af: "Hopelijk dagen er genoeg kindjes op" (01/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  “We wachten een beetje bang af hoeveel leerlingen er zich maandag aandienen in ons dorpsschooltje De Berentuin”, zegt directeur Paul De Roo van het Houtemse Sint-Lievensinstituut die het Vlierzeelse schooltje onder zijn hoede heeft. Komen er te weinig kindjes, dan moet het De Berentuin na dit schooljaar sluiten.
  [naar artikel]
 5. Organisator E3 en Flanders Classics wachten bang af: “Hebben nog geen noodscenario” (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bang afwachten voor de organisatoren van de E3 BinckBank Classic en de wedstrijden van Flanders Classics die daarna volgen. Bedreigt de...
  [naar artikel]
 6. Middenveld bang monddood te worden gemaakt door Vlaamse regering (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n tweehonderd organisaties uiten in een open brief in De Morgen hun ongerustheid over de plannen van Jambon I. Ze vrezen dat extra besparingen...
  [naar artikel]
 7. Magnette knoopt gesprekken aan met middenveld (18/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Informateur Paul Magnette knoopt vanaf morgen/dinsdag gesprekken aan met het maatschappelijke middenveld, om nadien weer rond de tafel te gaan zitten met de tien partijen die voor regeringsdeelname in aanmerking komen. Maandag brengt Magnette opnieuw verslag uit bij de koning, al sluit de informateur niet uit dat zijn opdracht nog wordt verlengd. Al waarschuwde hij wel dat ons land “geen drie tot zes maanden meer kan wachten”.
  [naar artikel]
 8. Beringenaar komt met stil vuurwerk voor dierenvrienden (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor veel huisdieren is oudjaar een verschrikkelijk moment. Ze worden vaak bang van de knallen van het vuurwerk. Beringenaar Stephan Vranckx verkoopt nu ook stil vuurwerk, waarbij de knal tot een minimum wordt beperkt.
  [naar artikel]
 9. Bang wachten op Irma (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Bang wachten op Irma (06/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Bang wachten op reactie financiële markten (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Ouders bang om met kinderen naar de dokter te gaan: "Wachten kan gevaarlijk zijn" (02/04/2020 - VRT NWS)
  Heel wat ouders wachten sinds de coronacrisis langer om met hun ziek kind naar de de dokter te gaan. Kinderartsen krijgen duidelijk minder kinderen op consultatie. Ouders denken dat zij het te druk hebben en zijn ook bang voor besmetting. Kinderartsen willen ouders geruststellen en roepen op om onmiddellijk met je kind op consultatie te gaan als het ziek is, anders kan dat ernstige gevolgen hebben.
  [naar artikel]
 13. Sociaaldemocratie en het middenveld: geen ‘walk through the park’ (02/11/2016 - Apache)
  Het gaat niet best met de relaties tussen sp.a en de verenigingen uit het middenveld. Nochtans is een verankering van de partij in de civiele samenleving nodig opdat de politieke beweging voeling zou houden met de maatschappij. Anderzijds hebben bewegingen en verenigingen uit het middenveld baat bij de ervaring van een vernieuwd en open socialisme, willen ze niet vervluchtigen of ten onder gaan in steekvlam acties.
  [naar artikel]
 14. 't Wordt nog drukker op het middenveld (10/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Marouane Fellaini en Nacer Chadli hebben de concurrentie op het middenveld nog wat aangescherpt. De bondscoach vroeg de voorbije week om spelers
  [naar artikel]
 15. "Ja, ik ben bang" - Els Aeyels (15/07/2016 - De Redactie)
  Na deze nieuwe aanslag ben ik bang, zegt VRT-journalist Els Aeyels. Niet bang dat ze zal omkomen bij een aanslag, maar bang voor de gevolgen van al die aanslagen op zichzelf en de maatschappij.
  [naar artikel]
 16. Weinig hoop op herstel na wereldwijd topoverleg (05/04/2019 - De Morgen)
  Na teleurstellende G7-top en halfslachtig EU-beraad wachten beurzen bang af
  [naar artikel]
 17. Middenveld vreest Vlaamse besparingen (04/09/2019 - De Tijd)
  06:31 Het middenveld houdt zijn hart vast voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen.
  [naar artikel]
 18. Werken aan bufferbekken liggen maanden stil door klacht van één buur (05/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De werken aan het bufferbekken in de Eikenstraat in Reet (Rumst) liggen stil. Een buur stelde barsten aan zijn gevel vast en stapte naar de rechtbank. Het is nu maanden wachten op een expertiseverslag.
  [naar artikel]
 19. Afbraak van het middenveld: N-VA-idee of internationale trend? (04/09/2019 - De Morgen)
  Op de tafel van de Vlaamse regeringsonderhandelaars zou ook een plan liggen dat de hakbijl zet in het Vlaamse middenveld. ‘Dit is het draaiboek van de populisten.’
  [naar artikel]
 20. Informateurs consulteren middenveld (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze weten in een mededeling....
  [naar artikel]
 21. Middenveld vreest Vlaamse besparingen (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het middenveld houdt zijn hart vast voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen. In een open brief in De Morgen drukken 78 organisaties de vrees uit...
  [naar artikel]
 22. Trump wil Amerikaanse economie met "big bang" opnieuw openen (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil de Amerikaanse economie graag met een "big bang", een grote knal, openen, maar gaat hiervoor wachten tot...
  [naar artikel]
 23. Voor N-VA mag de sloophamer in het middenveld (04/09/2019 - De Morgen)
  Of het nu gaat over welzijn, onderwijs of integratie: N-VA wil dat de politiek zelf kan beslissen, niet het middenveld, zo blijkt uit de Vlaamse formatiegesprekken. Hoe schadelijk is dat voor de democratie?
  [naar artikel]
 24. Anderlecht gelooft er weer in (11/04/2019 - De Morgen)
  Vond Anderlecht eindelijk de juiste combinatie op het middenveld? Zeker is dat het duo Kouyaté-Tielemans het Brugse middenveld overklaste ondanks hun numerieke overwicht.
  [naar artikel]
 25. Loïc (3,5) valt in zwemvijver en vecht voor zijn leven: “We wachten bang af” (27/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De 3,5 jaar oude Loïc Depoortere uit Houthulst ligt momenteel in coma nadat hij vrijdag terechtkwam in de zwemvijver nabij het huis waar hij met zijn ouders woont. “We blijven voorzichtig positief maar wachten verder af”, aldus zijn vader Nicolas.
  [naar artikel]
 26. Loïc (3,5) in coma na val in zwemvijver: “We wachten bang af” (27/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De 3,5 jaar oude Loïc Depoortere uit het West-Vlaamse Houthulst ligt momenteel in coma nadat hij vrijdag terecht kwam in de zwemvijver nabij het huis waar hij met zijn ouders woont. “We blijven voorzichtig positief maar wachten verder af”, aldus zijn vader Nicolas.
  [naar artikel]
 27. Bert Anciaux gaat doctoreren (13/04/2019 - De Morgen)
  Senator Bert Anciaux (sp.a) neemt een carrièrewending. Hij gaat doctoreren aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) met een onderzoek over 'plaatselijke zelforganisaties op basis van etnisch culturele diversiteit'. Tegelijkertijd wil hij 'het meest actieve parlementslid ooit' zijn.
  [naar artikel]
 28. Paars middenveld zakt als pudding ineen (07/04/2019 - De Morgen)
  Een halfuur speelde Anderlecht Gent zoek, maar dan botste de paars-witte sneltrein frontaal op een muur. Vooral het middenveld liep schade op.
  [naar artikel]
 29. 'Bang, bang, bang!' Te snel en te luid om voetzoekers te zijn (29/05/2018 - De Morgen)
  Luide knallen weerklonken in de Luikse straten. Het bleek al snel om het meest gevreesde scenario te gaan. De Vurige Stede werd herleid tot een waakvlam.
  [naar artikel]
 30. Middenveld was voor Anderlecht (04/04/2019 - De Morgen)
  Anderlecht zette gisteren een sterke ploegprestatie neer in Brugge, maar de slag werd toch vooral gewonnen op het middenveld. De terugkeer van Leander Dendoncker was daarbij cruciaal.
  [naar artikel]
 31. Passagier van RyanAir is het wachten beu en springt langs de vleugel het vliegtuig uit (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een passagier van een RyanAir-vlucht van Londen naar Malaga wacht een zware boete nadat hij zonder toestemming het vliegtuig verliet langs de nooduitgang. Het vliegtuig stond al een tijd stil op het tarmac en de man wilde niet langer wachten.
  [naar artikel]
 32. Passagier van RyanAir is het wachten beu en springt langs de vleugel het vliegtuig uit (02/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een passagier van een RyanAir-vlucht van Londen naar Malaga wacht een zware boete nadat hij zonder toestemming het vliegtuig verliet langs de nooduitgang. Het vliegtuig stond al een tijd stil op het tarmac en de man wilde niet langer wachten.
  [naar artikel]
 33. Nederlandse kerncentrale van Borssele ligt nog weken stil (17/08/2018 - VRT NWS)
  De kerncentrale in het Nederlandse Borssele, ten noorden van de Westerschelde, ligt zeker nog enkele weken stil. Het was de bedoeling dat de centrale maandag weer zou opstarten. Dat gaat niet door omdat het wachten nog is op een onderdeel voor de pomp voor koelmiddel, meldt elektriciteitsproducent EPZ.
  [naar artikel]
 34. Hoe N-VA het middenveld probeert te temmen (14/04/2019 - De Morgen)
  Het ontslag van Rachida Lamrabet was de recentste veldslag die N-VA won in haar strijd met het - volgens haar - linkse middenveld. Waarom maken De Wever en co. van de politiek zo graag een opeenstapeling van rellen, incidenten en discussies?
  [naar artikel]
 35. EXTRA: Wachten, wachten, wachten! (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sean en Rik moeten steeds wachten op de kandidaten om hun etappe tot een goed eind te brengen. Vaak kan dat u-ren duren. Kijk even zelf hoe de
  [naar artikel]
 36. Bang wachten op tweede golf van besmettingen met coronavirus in ons land (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ons land telde maandag 39 nieuwe besmettingen en zondag bleef de teller zelfs hangen op ‘slechts’ 30. Het aantal nieuwe coronapatiënten lijkt af te nemen. Maar ondanks de dalende cijfers is een crisis niet afgewend. Het is wachten op een tweede golf besmettingen. Die zal waarschijnlijk groter zijn dan de eerste.
  [naar artikel]
 37. Middenveld plant acties tegen besparingen (21/11/2019 - De Standaard)
  Met een open brief ondertekend door meer dan 100 organisaties trekt het middenveld ten strijde tegen de besparingen van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 38. Middenveld paars-wit mist samenhang (10/04/2019 - De Morgen)
  Steven Defour, Dennis Praet en Youri Tielemans: op papier beschikt Anderlecht over het sterkste middenveld van het land. Maar dat kwam er onvoldoende uit in de play-offs. 'De chemie ontbreekt', vindt clubicoon Paul Van Himst.
  [naar artikel]
 39. Herman Daems: 'Middenveld remt ons af' (20/05/2017 - De Tijd)
  01:20 De topeconoom Herman Daems vindt dat de overheid weer de échte baas moet worden in België. 'Wat ons afremt, is het sterk uitgebouwde middenveld.'
  [naar artikel]
 40. Zijn gastgezin wilde hem niet meer, en alles veranderde: de eerste keer van De Bruyne op de sportcover van HLN (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bang. Bang. Bang. Alle frustraties eruit. Uren aan een stuk knalt hij een balletje tegen de schutting. Een brute afwijzing door een gastgezin in...
  [naar artikel]
 41. Martínez plots met kopzorgen (10/04/2019 - De Morgen)
  Voor Roberto Martínez is dit geen leuk nieuwjaarsgeschenk: de melding dat zijn generaal op het middenveld in de aanloop naar het WK in godbetert China zal voetballen. Moet de bondscoach straks een nieuw middenveld in elkaar passen?
  [naar artikel]
 42. CD&V voelt hete adem van middenveld opnieuw in de nek (20/08/2019 - Knack)
  Een week na de publicatie van Bart De Wevers startnota ogen de reacties vanuit het christelijke middenveld niet fraai. Beweging.net, de Gezinsbond en een tak van het ACV zijn uiterst kritisch. 'Maar wij voeren de onderhandelingen op basis van ons programma', aldus CD&V.
  [naar artikel]
 43. Trump wil Amerikaanse economie met ‘big bang’ opnieuw openen (09/04/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil de Amerikaanse economie graag met een ‘big bang’, een grote knal, openen, maar gaat hiervoor wachten tot het aantal slachtoffers van het nieuwe coronavirus daalt. Dat zei hij gisteren op zijn dagelijkse persbriefing. Een timing over het heropstarten van de economische activiteit gaf de president niet. Het aantal dodelijke slachtoffers in de VS lag de afgelopen 24 uur opnieuw op bijna 2.000, voor de tweede dag op rij.
  [naar artikel]
 44. Hoe u in 2020 flink bespaart op uw energiefactuur (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Elk jaar wachten veel mensen met een bang hartje af hoe de energieprijzen zullen evolueren. Hoewel tal van factoren de eindfactuur beïnvloeden,...
  [naar artikel]
 45. Betalen we in 2020 minder voor energie? (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Elk jaar wachten veel mensen met een bang hartje af hoe de energieprijzen zullen evolueren. Hoewel tal van factoren de eindfactuur beïnvloeden,...
  [naar artikel]
 46. Treinverkeer tussen Leuven en Brussel ligt stil (18/11/2018 - Metro)
  Door een persoonsongeval ligt het treinverkeer tussen Leuven en Brussel zondag sinds ongeveer 8.30 uur in beide richtingen stil. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. De aanrijding gebeurde om 8.25 uur in de buurt van Kortenberg, vlakbij het perron van de spoorlijn Leuven-Brussel. “De vier sporen tussen Leuven en Brussel zijn versperd. We wachten op toelating van de politie om één of twee sporen vrij te krijgen”, aldus Petit. Vanuit Brussel kan je wel naar de luchthaven rijden, en omgekeerd. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Leuven en Brussel ligt stil verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Meer Vlaamse subsidies voor middenveld (08/10/2016 - De Tijd)
  01:00 Investeert de Vlaamse overheid te weinig in de ‘menselijke kant van het land’, zoals onder meer de brede protestbeweging Hart boven hard haar aanwrijft? De subsidiestroom naar het middenveld suggereer...
  [naar artikel]
 48. ‘Regering die middenveld negeert, vaart blind' (24/09/2019 - De Tijd)
  01:05 Unizo-topman Danny Van Assche roept de onderhandelaars over de Vlaamse regering op voorzichtig om te gaan met het middenveld. ‘Een regering die ons negeert, sluit zich op in haar eigen grote gelijk.’
  [naar artikel]
 49. Middenveld kondigt ‘week van het vuurwerk aan’ tegen besparingen (21/11/2019 - De Morgen)
  Met een open brief ondertekend door meer dan 100 organisaties trekt het middenveld ten strijde tegen de besparingen van de Vlaamse regering. Begin december volgt een actieweek en een grote manifestatie aan het Martelarenplein. ‘Dit is een kaalslag’, klinkt het.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.