Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
20:31 uur

‘Radicaal digitaal’ in arm Vlaanderen

Apache

05/10/2019 - 09:56

De eerste verschijning van de verse minister-president eindigde in mineur. Iets met het verzoek om een blanco cheque te tekenen. Aan partijvazallen kan je zoiets vragen: die moet je vragen minder te applaudisseren zodat een ongelezen turf van meer dan 300 bladzijden kon goedgekeurd worden en de excellenties ingezworen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaanderen moet 'radicaal digitaal' (14/04/2019 - De Morgen)
  Vlaanderen koestert al lang de ambitie om een volwaardig e-government op te bouwen, maar in de praktijk blijven we knoeien met stapels papier. Minister van Bestuurszaken Homans (N-VA) investeert nu jaarlijks 10 miljoen euro om digitale projecten van de grond te krijgen. Zo moet onder meer de automatische toekenning van studietoelagen er sneller komen.
  [naar artikel]
 2. Elke woning in Vlaanderen krijgt digitaal paspoort (08/12/2017 - De Tijd)
  13:36 Vanaf het voorjaar van 2018 krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een soort digitaal paspoort met daarin alle data en attesten waarover de overheid beschikt. Dat heeft de Vlaamse regering vr...
  [naar artikel]
 3. Een Vlaanderen dat radicaal-rechts in het bestuur zou toelaten, is een Vlaanderen dat zich internationaal en nationaal isoleert (26/05/2019 - De Morgen)
  Bart Eeckhout is hoofdredacteur.
  [naar artikel]
 4. Einde van kamperen aan de schoolpoort? 4 op de 10 lagere scholen kiezen voor digitaal aanmelden (18/12/2019 - VRT NWS)
  40 procent van de basisscholen en 30 procent van de middelbare scholen in Vlaanderen zal voor de inschrijvingen voor volgend schooljaar werken met een digitaal aanmeldsysteem. Dat blijkt uit cijfers die VRT NWS heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Scholen moesten voor deze week laten weten of ze willen werken met zo'n digitaal aanmeldsysteem.
  [naar artikel]
 5. Elke woning in Vlaanderen krijgt digitaal paspoort (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf het voorjaar van 2018 krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een soort digitaal paspoort met daarin alle data en attesten waarover de overheid beschikt. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Daarnaast wordt het bestaande energieprestatiecertificaat (EPC), het certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is, tegen 2019 omgevormd tot een EPC+ met een pak meer informatie en krijgen woningen net als elektro-apparaten een energielabel.
  [naar artikel]
 6. Elke woning in Vlaanderen krijgt digitaal paspoort (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf het voorjaar van 2018 krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een soort digitaal paspoort met daarin alle data en attesten waarover de overheid beschikt. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Daarnaast wordt het bestaande energieprestatiecertificaat (EPC), het certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is, tegen 2019 omgevormd tot een EPC+ met een pak meer informatie en krijgen woningen net als elektro-apparaten een energielabel.
  [naar artikel]
 7. Klaslokaal wordt steeds digitaler: ruim 9 op 10 lagere klassen in Vlaanderen werkt met smartboard (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Leerlingen die les krijgen via een tablet of een digitaal bord, het komt steeds vaker voor. In Vlaanderen werken ruim 9 op de 10 lagere klassen met een smartboard. De scholen willen meegaan met de tijd en willen de lessen aantrekkelijker maken, al kost het wel veel geld. In de kleuter-en basisschool 't Wijdeland in Brustem beginnen ze zo vroeg mogelijk met het digitaal lesgeven.
  [naar artikel]
 8. Test-Aankoop duikt in rode cijfers (16/07/2016 - De Tijd)
  13:26 Bij de consumentenvereniging Test-Aankoop is het alle hens aan denk. Zware verliescijfers teisteren de balans. ‘Er rest ons geen andere optie dan radicaal digitaal te gaan’, zegt CEO Ivo Mechels.
  [naar artikel]
 9. Vlaanderen krijgt supersnel digitaal netwerk (23/07/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse regering heeft een akkoord gesloten met Proximus en Telenet over een "gebiedsdekkend" en open supersnel digitaal netwerk. Dat heeft minister van Werk en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) zonet bekend gemaakt op Radio 1.
  [naar artikel]
 10. Toelatingsexamen arts en tandarts verschuift naar eind augustus en gaat digitaal (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De toelatingsexamens arts en tandarts in Vlaanderen zullen eind augustus plaatsvinden in plaats van begin juli en zullen ook digitaal afgenomen...
  [naar artikel]
 11. De krant van de toekomst is digitaal en betalend (14/03/2018 - Apache)
  Recent besloten de redacties van Humo en De Morgen om digitaal samen te smelten. Beide merken denken na over een gezamenlijk digitaal platform. Het is een van de strategieën om de tandende verkoop van printmedia te counteren. De verkoopcijfers van gedrukte kranten en magazines zitten voor alle titels in dalende lijn. Maar er is nog
  [naar artikel]
 12. Raadzittingen gaan digitaal (12/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zittingen van de gemeenteraad en OCMW-raad van maandag 20 april zullen volledig via digitale weg verlopen. Dit is het gevolg van het besluit van de burgemeester van maandag 30 maart 2020, waarbij bepaald werd dat de vergaderingen van de bestuursorganen tot nader order niet fysiek, maar digitaal worden georganiseerd. Beringen volgt daarmee de richtlijnen die vanuit Vlaanderen worden opgelegd in het kader van de coronamaatregelen.
  [naar artikel]
 13. 'Salariswagens helemaal afschaffen is te radicaal' (21/12/2019 - Knack)
  Het mobiliteitsbudget versterken vindt Veerle Michiels, adviseur bij hr-dienstverlener SD Worx, een beter idee dan de salariswagen radicaal af te schaffen.
  [naar artikel]
 14. Klimaatontkenning in Vlaanderen: 'Wil men wachten tot de IJzertoren onderloopt?' (28/08/2018 - Knack)
  Het succes van (radicaal-)rechts in de VS en Europa heeft ook gevolgen voor de klimaatwetenschap, die steeds vaker onder vuur wordt genomen. Ook in Vlaanderen, waar onder meer opiniesite Doorbraak scoort met klimaatsceptische stukken.
  [naar artikel]
 15. Spaanse premier mikt op minderheidsploeg met gedoogsteun radicaal-links (02/05/2019 - De Tijd)
  18:32 De radicaal-linkse partijd Unidas Podemos eist evenwel ministerposten in ruil voor haar steun aan een nieuwe socialistische minderheidsregering.
  [naar artikel]
 16. Mediaspecialist Jo Caudron: "Ik leef radicaal digitaal. Er is geen andere optie" (17/06/2018 - De Morgen)
  Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Jo Caudron (50), media­specialist.
  [naar artikel]
 17. Vandaag infoavond 'Digitaal voorlezen' in bibliotheek (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de digitale week tot 16 oktober vindt vanavond in de bibliotheek (Zoutbrugstraat 2) van Herk-de-Stad de infoavond ‘Digitaal voorlezen en fundels’ plaats. Je maakt tijdens deze infoavond kennis met digitaal voorlezen en het gebruik van fundels.
  [naar artikel]
 18. Antwerpen start als eerste met digitaal aanslagbiljet (02/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen start als eerste provincie met een digitaal aanslagbiljet. Vanaf 2018 kan elke burger uit de provincie Antwerpen zijn aanslagbiljet digitaal ontvangen in zijn mailbox, Zoomit of Doccle. Wie zich voor 31 december 2017 online registreert, krijgt zijn of haar aanslagbiljet vanaf 2018 digitaal.
  [naar artikel]
 19. Digitaal veegplan Mechelen brengt volle vuilbakken en droge bloemenperken in kaart (04/04/2020 - VRT NWS)
  In Mechelen wordt er sinds kort een digitaal veegplan gebruikt. Via speciale software op de computer weten de netheidsdiensten waar de veegmachine al passeerde, welke planten water kregen en welke vuilnisbakken nog leeggemaakt moeten worden. Zo’n digitaal veegplan is een primeur voor België.
  [naar artikel]
 20. Muyters plant “digitaal netwerk van de toekomst” in Vlaanderen (25/09/2017 - Metro)
  Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters plant de uitbouw van “het digitale netwerk van de toekomst” in Vlaanderen. “Bedoeling is dat er over heel Vlaanderen een open netwerk komt dat klaar is voor de evoluties van de komende 40 à 50 jaar en waarbij sprake is van een eerlijke concurrentie”, zo legt het kabinet van minister Muyters uit. Het was een klein zinnetje in de Septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois. “We willen een supersnel digitaal netwerk dat onze bedrijven een competitieve voorsprong geeft en de Vlamingen toegang verschaft tot betaalbare digitale toepassingen van verschillende concurrerende operatoren”. Vlaanderen moet zich met andere woorden voorbereiden op de razendsnelle evoluties op het vlak van digitaal datatransport. Blijkbaar is minister van Innovatie Philippe Muyters daar ook al langer mee bezig. Het plan is om een zo groot mogelijk open netwerk te voorzien dat klaar is voor de evoluties van de komende 40 tot 50 jaar. Een aantal vragen staat nog open. Denk bijvoorbeeld aan de toekomstige mogelijkheden van de huidige operatoren en infrastructuurbeheerders. Minister Muyters hoopt die openstaande vragen op korte termijn met alle betrokken partijen uit te klaren en zijn plan te presenteren. bron: Belga
  [naar artikel]
 21. Een digitaal paspoort mag geen digitaal strafblad worden (16/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/kA5MPbJkqlc0bdmry1-zdoX4uYE/diocontent/115618399/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 22. Wat als Vlaams Belang écht meedoet? Dit zouden hun breekpunten kunnen zijn (28/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Stel dat Vlaams Belang echt mee in een regering zou stappen. Wat zouden dan breekpunten kunnen zijn, als je weet dat de partij radicaal rechts is op migratie, bijna radicaal links op sociaaleconomische thema’s en helemaal radicaal op communautair vlak? Een greep uit de voorstellen.
  [naar artikel]
 23. Bouwaanvraag indienen sinds donderdagochtend onmogelijk (30/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is voorlopig niet mogelijk om een bouwaanvraag in te dienen. Het platform waarop de aanvragen sinds 23 februari verplicht digitaal moeten worden ingediend, is offline gehaald. Dat bevestigt Ruimte Vlaanderen. Het Netwerk Architecten Vlaanderen vraagt maatregelen.
  [naar artikel]
 24. Bouwaanvraag indienen sinds donderdagochtend onmogelijk (30/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het is voorlopig niet mogelijk om een bouwaanvraag in te dienen. Het platform waarop de aanvragen sinds 23 februari verplicht digitaal moeten worden ingediend, is offline gehaald. Dat bevestigt Ruimte Vlaanderen. Het Netwerk Architecten Vlaanderen vraagt maatregelen.
  [naar artikel]
 25. Stad Hasselt werkt aan eigen digitaal aanmeldingssysteem (12/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens Habib El Ouakili, schepen van Onderwijs in Hasselt, waren niet alle koepels overtuigd van het digitaal aanmeldingssysteem. “De stad werkt nu aan een eigen digitaal systeem voor alle Hasseltse scholen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 26. Vlaamse klaslokaal is meer en meer digitaal (22/10/2018 - VRT NWS)
  Het klaslokaal is meer en meer digitaal: Vlaamse scholen hebben nu bijna allemaal digitale hulpmiddelen in de klas. Dat blijkt uit onderzoek dat de KU Leuven en UGent elke 5 jaar doen. Ruim 9 op de 10 lagere klassen werken met een digitaal bord in de klas. Tien jaar geleden was dat amper 1 op 10. 
  [naar artikel]
 27. Hoe radicaal-rechts Europa verder verovert (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen wordt Alternative für Deutschland (AfD) de op één na grootste partij. De radicaal-rechtse partij...
  [naar artikel]
 28. ‘HLN.be wordt ons digitaal hart' (16/02/2019 - De Tijd)
  13:43 Acht op de tien Vlamingen digitaal bereiken. Dat is het doel van Kris Vervaet, de nieuwe CEO van MedialaanDe Persgroep (VTM, HLN, De Morgen). HLN.be krijgt een centrale rol en moet meer dan een nieuws...
  [naar artikel]
 29. Zo sluit je je woonlening digitaal af (11/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een derde van de klanten van KBC dat en woonlening afsluit, doet dat volledig digitaal. Een persoonlijke ontmoeting met de bankier komt
  [naar artikel]
 30. Digitaal politiecommissariaat in de maak (01/06/2017 - De Tijd)
  01:05 De regering werkt aan een digitaal politiecommissariaat dat het oude police-on-web moet vervangen.
  [naar artikel]
 31. Enkel nog digitaal stemmen (14/10/2018 - Knack)
  Volg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het stemmen met potlood en papier is afgelopen, tot 15u wordt er nog digitaal gestemd.
  [naar artikel]
 32. Verhuren kan nu volledig digitaal (08/08/2019 - De Tijd)
  06:20 De verhuur van je woning helemaal zelf afhandelen, tot en met het online ondertekenen door beide partijen en de registratie van het huurcontract? Het kan nu volledig digitaal.
  [naar artikel]
 33. 'Hartchirurgie kun je goeddeels leren via digitaal afstandsonderwijs' (26/09/2018 - Knack)
  Een bypass plaatsen of een aortaklep vervangen? Dat kun je perfect via digitaal afstandsonderwijs aanleren, vindt hartchirurg Paul Sergeant.
  [naar artikel]
 34. Leerstoornissen voortaan gebundeld in digitaal leerlingenpaspoort (16/04/2018 - Knack)
  Leerlingen moeten voortaan een digitaal paspoort hebben waarin eventuele leer- en gedragsstoornissen zijn opgenomen.
  [naar artikel]
 35. Waarom Le Pen en Macron de adem van radicaal-links in hun nek voelen (11/04/2017 - Knack)
  Terwijl Emmanuel Macron en Marine Le Pen een robbertje vechten om het Elysée, komt vanuit de schaduw de radicaal-linkse Jean-Luc Mélenchon opzetten. Wie is deze vlotte spreker en ex-minister die de Zesde Republiek wil uitroepen?
  [naar artikel]
 36. Gemeenteraad verloopt digitaal (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vergaderingen van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn vinden vanavond digitaal plaats, en dus niet in den Ichter zoals eerder gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 37. Die Linke is grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen, radicaal-rechts boekt forse winst (27/10/2019 - VRT NWS)
  De inwoners van de Duitse deelstaat Thüringen hebben massaal voor de radicale partijen gestemd bij de verkiezingen. De radicaal-linkse partij Die Linke wordt volgens de Duitse omroepen ARD en ZDF de grootste partij met 30 procent van de stemmen. De radicaal-rechtse partij AfD zou haar stemmenaantal meer dan verdubbelen en uitkomen op 22 tot 24 procent van de stemmen.
  [naar artikel]
 38. Vlaamse universiteiten geven tot eind dit academiejaar digitaal les (20/03/2020 - Express)
  De kogel is door de kerk: de universiteiten geven dit academiejaar enkel nog digitaal les. VUB-rector Caroline Pauwels meldt de... The post Vlaamse universiteiten geven tot eind dit academiejaar digitaal les appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Scholen zoeken houvast voor digitaal experiment (31/03/2020 - De Tijd)
  19:42 De kans is groot dat de Vlaamse scholen na de paasvakantie voluit digitaal gaan lesgeven. Het wordt een onuitgegeven onderwijsexperiment. Hoe pakken ze dat best aan?
  [naar artikel]
 40. Alles digitaal maar niet ... het rapport (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met het einde van het schooljaar komen natuurlijk ook de rapporten. En hoewel meer en meer scholen alle communicatie digitaal laten verlopen,
  [naar artikel]
 41. Radicaal-links: de oorlogsmachine van de PTB (26/07/2017 - Knack)
  De PTB groeit als kool in Wallonië. Dat is voor een groot stuk te danken aan hyperactieve en alomtegenwoordige PTB-leden die onder de strakke regie van de nationale partijleiding hun ideeën aan de man brengen. Knack ging kijken hoe radicaal-links de harten en de geesten van de Walen verovert.
  [naar artikel]
 42. Papier niet meer verplicht, aankoop of huur van woning kan voortaan digitaal (21/08/2018 - VRT NWS)
  De vastgoedkantoren kunnen volop digitaal gaan, want vanaf nu zijn er geen hinderpalen meer om contracten voor de aankoop of huur van een woning volledig digitaal af te sluiten, zonder handtekeningen op papier. De belasting- administratie aanvaardt zulke digitale documenten voortaan als rechtsgeldig. Al blijft er 1 papieren instantie: de notaris.  
  [naar artikel]
 43. Oudsbergen vergadert digitaal (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gemeenteraad van Oudsbergen heeft maandagavond een 20 tal dringende agendapunten digitaal behandeld. Niet dringende agendapunten werden uitgesteld. “De huidige gezondheidscrisis heeft zware economische repercussies. Om deze gevolgen zoveel mogelijk te beperken en een economische relance te bespoedigen, heeft de gemeenteraad beslist een aantal punten digitaal behandelen”, zegt Lode Ceyssens, burgemeester
  [naar artikel]
 44. Vlamingen luisteren steeds meer digitaal naar radio (12/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eén op de vier Vlamingen kent DAB+. Bijna één op de vijf heeft een DAB+ toestel of wil er eentje kopen. Van het totale radioluistervolume is 21 procent digitaal.
  [naar artikel]
 45. Belg zet kunstbeurs digitaal op de rails (09/09/2017 - De Tijd)
  05:00 De eigenaar van ’s werelds belangrijkste kunstbeurs komt met een ambitieus digitaal project. Digitale disruptie in een honderdjarige Zwitserse beursmastodont, met de hulp van augmented reality én een ...
  [naar artikel]
 46. Een carrièreswitch hoeft niet altijd radicaal te zijn (23/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uitgekeken op je job? Niet elke carrièremove hoeft zo radicaal te zijn als de boekhouder die barista wordt. Vaak ligt je ideale nieuwe job in het...
  [naar artikel]
 47. De Di Rupo-paradox (10/04/2019 - De Morgen)
  Is de grote verrassing van de komende verkiezingen al bekend? Als de PS blijft verliezen aan radicaal links (en aan rechts), leert Wallonië wat Vlaanderen al decennialang ondervindt: regeringsleiderschap betaal je met politieke versplintering.
  [naar artikel]
 48. Breekt het cordon sanitaire rond de radicaal-rechtse populisten in Zweden? (09/09/2018 - Knack)
  Vandaag trekken de Zweden naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Verwacht wordt dat de overwinning van de radicaal-rechtse en populistische Zweedse Democraten de politieke impasse in Stockholm nog uitzichtlozer zal maken.
  [naar artikel]
 49. Waarom Sebastian Kurz na een schandaalcampagne moet kiezen tussen radicaal-rechts en groen (28/09/2019 - Knack)
  Oostenrijk staat zondag opnieuw voor vervroegde parlementsverkiezingen. Gaat Sebastian Kurz in zee met radicaal-rechts of met de ecologisten?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.