Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:39 uur

Regeerakkoord bevat niet 1, maar 3 punten uit VB-programma

Apache

07/10/2019 - 11:40

De eerste indruk over het Vlaams regeerakkoord was dat het Vlaams Belang er zijn stempel op heeft kunnen drukken, minstens toch voor thema’s als migratie en inburgering. Volgens minister-president Jan Jambon bevat het regeerakkoord geen enkele maatregel die uitsluitend in het programma van het Vlaams Belang staat. Apache vond er drie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onderwijs krijgt make-over in nieuw Vlaams regeerakkoord (30/09/2019 - De Standaard)
  Het onderwijsluik van het regeerakkoord bevat een aantal opvallende maatregelen.
  [naar artikel]
 2. Onderwijsvakbond: “Veel positieve punten in regeerakkoord, maar wie gaat dat allemaal betalen?” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er staan heel wat positieve punten in het Vlaamse regeerakkoord waar de christelijke onderwijsvakbond COC ook achter staat. Maar er heerst toch ook...
  [naar artikel]
 3. Onderwijs krijgt make-over in nieuw Vlaams regeerakkoord: dit zijn de opvallendste maatregelen (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het onderwijsluik van het regeerakkoord bevat een aantal opvallende maatregelen.
  [naar artikel]
 4. Dit zijn de opvallendste beslissingen uit het Vlaamse regeerakkoord (30/09/2019 - De Morgen)
  Na 127 dagen hebben N-VA, CD&V en Open Vld een regeerakkoord gesloten om Vlaanderen de komende vijf jaar te besturen. We lichten alvast de meest opvallende punten uit het akkoord.
  [naar artikel]
 5. Live - Nog steeds geen regeerakkoord beschikbaar: leden dreigen tekst niet goed te keuren (01/10/2019 - De Morgen)
  N-VA, Open Vld, en CD&V organiseren vanavond congressen waarop hun leden zich moeten uitspreken over het regeerakkoord. De tekst zou meer dan 300 bladzijden lang zijn, maar is nog steeds niet finaal afgeklopt. Onder meer Sammy Mahdi (CD&V) dreigt dat hij het regeerakkoord niet zal goedkeuren als hij het niet op tijd kan lezen. Volg alles hier live.
  [naar artikel]
 6. ABVV: “Waals regeerakkoord weerspiegelt stem van de burger niet” (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij wil het Waals regeerakkoord niet in de vuilbak gooien, maar laaiend enthousiast reageert Thierry Bodson, secretaris-generaal van het Waalse...
  [naar artikel]
 7. LETTERLIJK | Het regeerakkoord samengevat (30/09/2019 - De Tijd)
  15:33 Het Vlaamse regeerakkoord zou zo'n 300 pagina's tellen. De tekst is nog niet vrijgegeven, maar wel is een officiële samenvatting van zo'n 11 pagina's beschikbaar.
  [naar artikel]
 8. Live - Het integrale Vlaamse regeerakkoord doorgelicht: onze journalisten analyseren de opmerkelijkste beslissingen (01/10/2019 - De Morgen)
  N-VA, Open Vld, en CD&V organiseren vanavond congressen waarop hun leden zich moeten uitspreken over het regeerakkoord. De tekst zou meer dan 300 bladzijden lang zijn, maar is nog steeds niet finaal afgeklopt. Onder meer Sammy Mahdi (CD&V) dreigt dat hij het regeerakkoord niet zal goedkeuren als hij het niet op tijd kan lezen. Volg alles hier live. Krijg als eerste een bericht bij belangrijke ontwikkelingen: download nu onze app ›
  [naar artikel]
 9. Etnocratie en revanchisme: de bouwstenen van het Vlaams regeerakkoord (09/10/2019 - Apache)
  Het Vlaams regeerakkoord is opvallend titelloos. In tegenstelling tot de vorige regering, waar het regeerakkoord ‘Verbinden, vertrouwen, vooruitgaan’ kopte. Het huidige akkoord zou voor zichzelf spreken. Als dat zo is, lijkt ‘Back with a vengeance’ wel geschikt. Er is al heel wat inkt gevloeid over het Vlaams regeerakkoord. Maar weinig over de rode draad van het akkoord. Die is revanchisme: het uitbouwen van een wraaklustige politiek. De term ‘afreageerakkoord’ die op sociale media de revue passeert, is zo vreemd nog niet.
  [naar artikel]
 10. Alles wat u moeten weten over het Vlaams regeerakkoord van Jambon I (01/10/2019 - Knack)
  N-VA, Open VLD en CD&V hebben hun regeerakkoord voor een nieuwe Vlaamse regering voorgesteld. Lees hier het integrale regeerakkoord en volg alle updates in deze live.
  [naar artikel]
 11. Regeerakkoord Nederland: drie partijen hebben regeerakkoord al goedgekeurd, nog geen antwoord van VVD (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamerfracties van de Nederlandse coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie (CU) hebben zich deze avond achter het regeerakkoord geschaard. De...
  [naar artikel]
 12. Dit weten we nu al over Vlaams regeerakkoord (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaamse regeerakkoord is een turf van driehonderd pagina’s geworden. Veel van de inhoud willen de onderhandelaars nog niet kwijt, maar her en der is wel al iets uitgelekt. Een overzicht van alle beslissingen, van welzijn over onderwijs tot symbolische en financiële maatregelen.
  [naar artikel]
 13. 'Ik keur geen tekst goed die ik niet heb gelezen' (01/10/2019 - De Tijd)
  09:08 De jongerenvoorzitters van Open VLD en CD&V zeggen dat ze vanavond het ontwerp van regeerakkoord niet goedkeuren als ze niet snel de driehonderd pagina's regeerakkoord te lezen krijgen.
  [naar artikel]
 14. Vlaams regeerakkoord: leden CD&V en Open VLD keuren regeringsdeelname goed (01/10/2019 - Knack)
  N-VA, Open VLD en CD&V hebben hun regeerakkoord voor een nieuwe Vlaamse regering voorgesteld. Lees hier het integrale regeerakkoord en volg alle updates in deze live.
  [naar artikel]
 15. Politiek is wiskunde: 2017 lijkt op 2016 – Ivan De Vadder (08/01/2017 - De Redactie)
  De Vlaamse regeringspartijen mogen dan de verwezenlijkingen van het regeerakkoord bewieroken in interviews, maar het zijn net de dossiers die niet in dat regeerakkoord staan die hen elke keer doen bekvechten op leven en dood, stelt onze Wetstraatwatcher.
  [naar artikel]
 16. Dit staat in het Waalse regeerakkoord (09/09/2019 - De Standaard)
  Het regeerakkoord van PS, Ecolo en MR gaat 'voor ecologie en een economische omslag.’ Dat zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo bij de voorstelling van het akkoord. Van een grootschalig investeringsplan tot hervorming van het onderwijs of zelfs het aanplanten van hagen: dit staat in het regeerakkoord.
  [naar artikel]
 17. “Regeerakkoord Nederland is definitief klaar” (10/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Nederlandse regeerakkoord is volgens VVD-partijleider Mark Rutte af, maar moet nog één keer voor de zekerheid langs de fracties.
  [naar artikel]
 18. Lees hier het regeerakkoord van Jambon I (30/09/2019 - De Morgen)
  Op de volledige tekst van het Vlaamse regeerakkoord is het nog wachten tot morgen, maar de onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open Vld deelden wel al een beknopte versie, die u hieronder kan lezen.
  [naar artikel]
 19. Lees hier de samenvatting van het regeerakkoord (30/09/2019 - De Morgen)
  Op de volledige tekst van het Vlaamse regeerakkoord is het nog wachten tot morgen, maar formateur Jan Jambon (N-VA) deelde wel al een beknopte versie, die u hieronder kan lezen.
  [naar artikel]
 20. Dit is de samenvatting van het Vlaamse regeerakkoord (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het kersverse regeerakkoord telt maar liefst 300 pagina’s, maar de onderhandelaars hebben ook een beknopte samenvatting voorzien. Die werd maandagmiddag verspreid door N-VA. Lees ze hieronder.  
  [naar artikel]
 21. Wat betekent het regeerakkoord voor u? (13/04/2019 - De Morgen)
  Het regeerakkoord van Di Rupo I telt 184 pagina's. Een lange opsomming van maatregelen en hervormingen. Maar wat verandert er nu precies voor u?
  [naar artikel]
 22. Jambon I rijpt traag: dit weten we al over het regeerakkoord (27/09/2019 - De Morgen)
  De begroting blijft een zorgenkind, maar na anderhalve maand onderhandelingen willen N-VA, CD&V en Open Vld vannacht landen. De contouren van het regeerakkoord tekenen zich intussen af.
  [naar artikel]
 23. Sprak regering af dat procedurefouten niet tot vrijspraak mogen leiden? (24/02/2018 - Knack)
  Volgens Jambon kwam de regering-Michel in het regeerakkoord overeen dat procedurefouten niet tot vrijspraak mogen leiden. Maar dat klopt niet: het staat niet in het regeerakkoord, en de Vlaamse coalitiepartners wuiven het idee weg.
  [naar artikel]
 24. Ajax en PSV delen de punten in geladen topper (18/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Deze middag stond de Topper tussen Ajax en PSV op het programma. Na een geladen partij deelden ze de punten. Beide ploegen schieten niet veel op met dit gelijkspel, Ajax blijft op 5 punten van leider Feyenoord en PSV zelfs al op 8.
  [naar artikel]
 25. Deze vier conclusies trekt onze chef politiek uit het Vlaamse regeerakkoord (01/10/2019 - De Standaard)
  Eindelijk is het er. De regering Jambon heeft haar regeerakkoord klaar. Met 303 pagina's is dit het meest lijvige Vlaamse regeerakkoord ooit. Maar wat zegt het over de het project van de nieuwe Vlaamse regering, een heruitgave van de Zweedse coalitie met N-VA, CD&V en Open VLD? Onze chef politiek Jan-Frederik Abbeloos analyseert het lijvige, maar toch nog vage akkoord.
  [naar artikel]
 26. Vlaamse regering: eerste namen ministersploeg bekend, congressen keuren regeerakkoord goed (02/10/2019 - Knack)
  N-VA, Open VLD en CD&V hebben hun regeerakkoord voor een nieuwe Vlaamse regering voorgesteld. Lees hier het integrale regeerakkoord en volg alle updates in deze live.
  [naar artikel]
 27. Vlaamse regering: meeste namen ministersploeg bekend, partijleden keuren regeerakkoord goed (02/10/2019 - Knack)
  N-VA, Open VLD en CD&V hebben hun regeerakkoord voor een nieuwe Vlaamse regering voorgesteld. Lees hier het integrale regeerakkoord en volg alle updates in deze live.
  [naar artikel]
 28. Vlaams regeerakkoord – N-VA-leden keuren regeerakkoord goed (02/10/2019 - Metro)
  De N-VA-leden hebben dinsdagavond in Antwerpen met een overtuigende meerderheid het Vlaams regeerakkoord goedgekeurd. “Tot binnen twee weken, voor ons congres over de federale regering! “, grapte voorzitter Bart De Wever na de stemming. N-VA had dinsdagavond 1.800 leden verzameld in de Antwerpse Stadsschouwburg, om te stemmen over regeringsdeelname. De voorstelling van het regeerakkoord verliep zonder incidenten, met 23 vragen uit de zaal. Omstreeks 23.30 uur startte vervolgens de vergadering van het partijbestuur, om de ministers en de parlementsvoorzitter aan te duiden. Daarover moet vervolgens nog worden gestemd door de partijraad. bron: Belga Het bericht Vlaams regeerakkoord – N-VA-leden keuren regeerakkoord goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Jambon hoopt vannacht tot finish te gaan (29/09/2019 - De Tijd)
  19:53 Vlaams formateur Jan Jambon (N-VA) wil morgenvroeg zijn Vlaams regeerakkoord voorstellen. Hij heeft een compromis opgesteld dat voor elke partij wat lekkers bevat.
  [naar artikel]
 30. Dit weten we nu al over Vlaams regeerakkoord: M-decreet en woonbonus verdwijnen, nieuwe regels voor sociale woningen (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaamse regeerakkoord is een turf van driehonderd pagina’s geworden. Veel van de inhoud willen de onderhandelaars nog niet kwijt, maar her en der is wel al iets uitgelekt. Een overzicht van alle beslissingen, van welzijn over onderwijs tot symbolische en financiële maatregelen.
  [naar artikel]
 31. Kritiek binnen SPD op akkoord met Merkel (14/01/2018 - Metro)
  Verschillende mandatarissen van de Duitse sociaaldemocraten (SPD) laten zich vandaag kritisch uit over het ontwerp van regeerakkoord met de christendemocraten van Angela Merkel. Volgende week moet SPD zich over de tekst uitspreken op een congres. De overeenkomst tussen SPD, CDU en CSU moet Duitsland uit een politieke impasse van enkele maanden helpen. Uit de kritiek blijkt echter dat een goedkeuring van het regeerakkoord op het SPD-congres van 21 januari niet voor de hand ligt. Michael Müller, burgemeester van Berlijn, is alvast geen voorstander. “De kiezer heeft zich in september duidelijk tegen de twee coalitiepartners uitgesproken. Nu opnieuw dezelfde coalitie vormen met hetzelfde programma is dus niet het gepaste antwoord”, zegt hij. Ook Ralf Stegner van SPD, die het akkoord nochtans mee onderhandelde, heeft bedenkingen. Hij wil meer sociale accenten in het regeerakkoord. Zo is hij het niet eens met de versoepeling van de regels rond contracten van beperkte duur. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 32. ANALYSE. De hamvraag bij het Vlaamse regeerakkoord: wie zal dat betalen? (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA, CD&V en Open Vld hebben hun Vlaams regeerakkoord vanmiddag voorgesteld. Maar de hamvraag die onze editorialist Jan Segers zich stelt is: wie...
  [naar artikel]
 33. ANALYSE. Waarom het Vlaamse regeerakkoord zo Antwerps aanvoelt (02/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Vlaamse regeerakkoord voelt niet alleen stedelijk, maar ook heel Antwerps aan. Een reeks Antwerpse projecten krijgt opvolging in heel Vlaanderen. Wie mee aan de onderhandelingstafel zat, heeft duidelijk een grote rol gespeeld.
  [naar artikel]
 34. Lees hier de samenvatting van het regeerakkoord door Jan Jambon (30/09/2019 - De Morgen)
  Op de volledige tekst van het Vlaamse regeerakkoord is het nog wachten tot morgen, maar formateur Jan Jambon deelde wel al een beknopte versie, die u hieronder kan lezen.
  [naar artikel]
 35. Het Vlaams regeerakkoord is slecht voor de integratie van nieuwkomers (02/10/2019 - VRT NWS)
  De strenge inburgerings- en integratievoorwaarden die de Vlaamse regering-Jambon wil invoeren, zijn volgens onderzoekster Marjolein Schepers zorgwekkend. Volgens Schepers klinkt er een sterk etnisch-nationalistische en identitaire politiek door het hele regeerakkoord heen: "Het Vlaamse regeerakkoord sluit veel mensen bij voorbaat uit en dat mogen we niet accepteren".
  [naar artikel]
 36. Regeerakkoord Nederland – Drie van de vier partijen hebben regeerakkoord al goedgekeurd, nog geen antwoord van VVD (09/10/2017 - Metro)
  De Kamerfracties van de Nederlandse coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie (CU) hebben zich maandagavond achter het regeerakkoord geschaard. De fractie van de vierde partij, de liberale VVD, is de voorstellen nog aan het bestuderen. Het christendemocratische CDA stemde als eerste in met de regeringsplannen. Partijleider Sybrand Buma zei dat hij slechts een “aantal kleine punten” in te brengen heeft bij het laatste overleg dinsdagochtend met de leiders van de andere meerderheidspartijen. Hij wilde niet ingaan op de details. Ze staan de steun van de fractie voor het regeerakkoord in elk geval niet in de weg, aldus Buma. Kort daarna volgde ook de goedkeuring van het linksliberale D66 en van de ChristenUnie. D66-leider Alexander Pechtold liet weten dat hij dinsdag met de andere partijen “de allerlaatste punt achter het akkoord” wil zetten. Volgens hem zijn er geen aanpassingen van het akkoord nodig, alleen kleine dingen als “d- en t- fouten”. Fractieleider Gert-Jan Segers van CU noemde het niet verruimen van het kinderpardon wel “een enorme bittere pil die je slikt”. Hij wijst echter ook op de punten in het akkoord waar de CU “zijn zegeningen telt” met “prachtige elementen waarin we veel van de ChristenUnie” herkennen, zoals extra investeringen in ontwikkelingssamenwerking. Opvallend is wel de CDA-leider Sybrand Buma liet weten dat hij geen minister zou worden, maar wel de fractie zou blijven aanvoeren in de Tweede Kamer. Eerder hadden ook Pechtold en Segers al bedankt voor een ministerpost, waarmee drie van de vier meerderheidspartijen er dus voor kiezen om hun sterkste figuur niet naar de regering te sturen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 37. Regeerakkoord Nederland – Drie van de vier partijen hebben regeerakkoord al goedgekeurd, nog geen antwoord van VVD (09/10/2017 - Metro)
  De Kamerfracties van de Nederlandse coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie (CU) hebben zich maandagavond achter het regeerakkoord geschaard. De fractie van de vierde partij, de liberale VVD, is de voorstellen nog aan het bestuderen. Het christendemocratische CDA stemde als eerste in met de regeringsplannen. Partijleider Sybrand Buma zei dat hij slechts een “aantal kleine punten” in te brengen heeft bij het laatste overleg dinsdagochtend met de leiders van de andere meerderheidspartijen. Hij wilde niet ingaan op de details. Ze staan de steun van de fractie voor het regeerakkoord in elk geval niet in de weg, aldus Buma. Kort daarna volgde ook de goedkeuring van het linksliberale D66 en van de ChristenUnie. D66-leider Alexander Pechtold liet weten dat hij dinsdag met de andere partijen “de allerlaatste punt achter het akkoord” wil zetten. Volgens hem zijn er geen aanpassingen van het akkoord nodig, alleen kleine dingen als “d- en t- fouten”. Fractieleider Gert-Jan Segers van CU noemde het niet verruimen van het kinderpardon wel “een enorme bittere pil die je slikt”. Hij wijst echter ook op de punten in het akkoord waar de CU “zijn zegeningen telt” met “prachtige elementen waarin we veel van de ChristenUnie” herkennen, zoals extra investeringen in ontwikkelingssamenwerking. Opvallend is wel de CDA-leider Sybrand Buma liet weten dat hij geen minister zou worden, maar wel de fractie zou blijven aanvoeren in de Tweede Kamer. Eerder hadden ook Pechtold en Segers al bedankt voor een ministerpost, waarmee drie van de vier meerderheidspartijen er dus voor kiezen om hun sterkste figuur niet naar de regering te sturen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 38. Geens: "Wat niet is kan nog komen: volgende regering kan Brusselse politiezones in regeerakkoord zetten" (06/12/2017 - VRT NWS)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is op werkbezoek in New York en heeft daar de lokale politie bezocht. New York heeft één politiezone voor 11 miljoen inwoners. Brussel heeft zes zones voor 1,2 miljoen inwoners. Vandaag zou minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) een fusie kunnen opleggen, maar dat staat niet in het regeerakkoord. "Wat niet in dit regeerakkoord staat, kan wel in het volgende staan", zegt Geens daarover in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 39. 5 opvallende punten over onze nieuwe Vlaamse regering (02/10/2019 - VRT NWS)
  130 dagen na de verkiezingen kregen we een Vlaams regeerakkoord en kennen we de nieuwe ministers. Ivan De Vadder las voor u het akkoord van meer dan 300 pagina's. Hij vertelt welke 5 punten hem het meest opvallen bij de start van de nieuwe Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 40. Italië heeft regeerakkoord maar nog geen regering (18/05/2018 - De Tijd)
  11:14 In Italië hebben de Vijfsterrenbeweging en de Lega hun regeerakkoord rond. Voor de eurokritische populisten ook effectief kunnen beginnen regeren, moeten ze nog wel uitmaken wie de nieuwe bestuursploe...
  [naar artikel]
 41. Regeerakkoord Nederland – Ook VVD stemt in met regeerakkoord (10/10/2017 - Metro)
  Nadat eerder al de Kamerfracties van de Nederlandse coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie (CU) het licht op groen hadden gezet, heeft maandagavond ook de Tweede Kamerfractie van de VVD zich als laatste van de vier partijen achter het regeerakkoord geschaard. Daarmee lijkt niets een derde regering van premier Mark Rutte nog in de weg te staan. Volgens VVD-fractieleider Mark Rutte, die sprak over een evenwichtig akkoord voor de komende jaren, gaf de fractie met zeer grote overtuiging haar goedkeuring aan de plannen. De liberalen willen wel nog wat kleinere zaken aanpassen, maar geen “fundamentele punten”. Rutte wilde daar verder niet op ingaan. Volgens Rutte duurde de discussie bij de VVD zo lang omdat het hele akkoord uitvoerig is besproken en niet door problemen met bepaalde onderdelen. VVD-prominenten hadden wel felle kritiek geuit op het plan om huiseigenaars zonder hypotheek weer extra te gaan belasten. Dinsdagochtend komen de fractieleiders van de vier partijen bijeen voor een laatste bespreking en het regeerakkoord wordt daarna officieel voorgesteld. Donderdag volgen de debatten in de Tweede Kamer. Het duurt nog zeker tot de week van 23 oktober voor de regering-Rutte III de eed zal kunnen afleggen bij de koning. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 42. Regeerakkoord Nederland – Ook VVD stemt in met regeerakkoord (10/10/2017 - Metro)
  Nadat eerder al de Kamerfracties van de Nederlandse coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie (CU) het licht op groen hadden gezet, heeft maandagavond ook de Tweede Kamerfractie van de VVD zich als laatste van de vier partijen achter het regeerakkoord geschaard. Daarmee lijkt niets een derde regering van premier Mark Rutte nog in de weg te staan. Volgens VVD-fractieleider Mark Rutte, die sprak over een evenwichtig akkoord voor de komende jaren, gaf de fractie met zeer grote overtuiging haar goedkeuring aan de plannen. De liberalen willen wel nog wat kleinere zaken aanpassen, maar geen “fundamentele punten”. Rutte wilde daar verder niet op ingaan. Volgens Rutte duurde de discussie bij de VVD zo lang omdat het hele akkoord uitvoerig is besproken en niet door problemen met bepaalde onderdelen. VVD-prominenten hadden wel felle kritiek geuit op het plan om huiseigenaars zonder hypotheek weer extra te gaan belasten. Dinsdagochtend komen de fractieleiders van de vier partijen bijeen voor een laatste bespreking en het regeerakkoord wordt daarna officieel voorgesteld. Donderdag volgen de debatten in de Tweede Kamer. Het duurt nog zeker tot de week van 23 oktober voor de regering-Rutte III de eed zal kunnen afleggen bij de koning. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 43. Regeerakkoord tegen de middag klaar: “Ik keur geen tekst goed die ik niet gelezen heb” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De integrale tekst van het Vlaams regeerakkoord zal pas deze namiddag beschikbaar zijn. Dat is wel erg kort voor de partijcongressen van N-VA, CD&V...
  [naar artikel]
 44. Partijcongressen buigen zich over regeerakkoord en bevoegdheidsverdelingen (01/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de eerste grote horde - het sluiten van het een regeerakkoord - moeten nog de bevoegdheden en de ministersposten verdeeld worden. De partijcongressen van Open VLD, CD&V en N-VA zijn momenteel aan de gang. Zij moeten zich buigen over het regeerakkoord en hun fiat geven.
  [naar artikel]
 45. LETTERLIJK | Het integrale Vlaams regeerakkoord (01/10/2019 - De Tijd)
  13:18 Het volledige document van het Vlaamse regeerakkoord is dinsdagmiddag vrijgegeven.
  [naar artikel]
 46. Tien dingen die we nog niet wisten over het regeerakkoord: geen Rode Duivels meer op VRT en Vlaamse Netflix (02/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Brussel“De VRT mag niet meer deelnemen aan een prijsverhogend opbod met de commerciële omroepen voor de uitzendrechten van (inter)nationale sportevenementen.” Het is één van de opmerkelijke passages uit het 303 bladzijden tellende nieuw Vlaams regeerakkoord.
  [naar artikel]
 47. Dit zou in het Vlaams regeerakkoord moeten staan: “Moderne belastingen, weg met Koning Auto en besparen op de overheid” (27/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De toponderhandelaars zitten samen om het Vlaams regeerakkoord af te kloppen. In afwachting van het echte werk, gingen wij te rade bij experts met de vraag: wat zou nu echt in het regeerakkoord móéten staan. Het is afwachten of de dames en heren politici tot dezelfde conclusies zijn gekomen.
  [naar artikel]
 48. Dit zou in het Vlaams regeerakkoord MOETEN staan: “Moderne belastingen, weg met Koning Auto en besparen op de overheid” (26/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De toponderhandelaars zitten samen om het Vlaams regeerakkoord af te kloppen. In afwachting van het echte werk, gingen wij te rade bij experts met de vraag: wat zou nu echt in het regeerakkoord móéten staan. Het is afwachten of de dames en heren politici tot dezelfde conclusies zijn gekomen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.