Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
21:52 uur

Organische teelt wil een vijfde Franse wijngaarden veroveren

Express

07/10/2019 - 11:52

Organische wijn wint aan populariteit. Dat geldt ook voor Frankrijk, waar vorig jaar 94.000 hectaren wijngaarden een bioproduct afleverden. Dat blijkt uit cijfers van de Franse organisaties Agence Bio en France Vin Bio. In oppervlakte was er daarbij sprake van een stijging met meer dan 20 procent tegenover het jaar voordien. De Franse biowijnen realiseren … The post Organische teelt wil een vijfde Franse wijngaarden veroveren appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wijngaarden van Bordeaux en Cognac zwaar door hagel getroffen (27/05/2018 - Metro)
  Duizen hectaren wijngaarden in de regio-Bordeaux en Cognac zijn dit weekeinde zwaar door hagelbuien getroffen. Volgens Bernard Farges, vicevoorziter van de Interprofessionele Raad voor Bordeaux Wijn, zijn zaterdag hevige hagelbuien over het gebied van de Gironde getrokken. Zij veroorzaakten zeer zware schade aan wijngaarden van de “appellations” Côtes de Blaye en Côtes de Bourg, maar ook Haut-Médoc. Sommige wijngaarden zijn helemaal verwoest. Ook de wijngaarden van het noordelijker Cognac bleven niet gespaard. Bron: Belga   Het bericht Wijngaarden van Bordeaux en Cognac zwaar door hagel getroffen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Franse wijnsector moet flinke domper verwerken (25/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het slechte weer heeft de Franse wijngaarden geen goed gedaan. De wijnproductie zal naar schatting tien procent lager uitvallen dan vorig jaar, zo meldt het Franse ministerie van Landbouw.
  [naar artikel]
 3. Vijfde Franse militair in Mali omgekomen (05/04/2019 - De Morgen)
  Bij gevechten in het noorden van Mali is opnieuw een Franse militair om het leven gekomen. Dat heeft de Franse president François Hollande gisteren bekendgemaakt. Het is de vijfde Franse militair die tijdens de missie in het West-Afrikaanse land is gedood.
  [naar artikel]
 4. Pakistaan takelt koeien van dak (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan heeft een man die koeien teelt, grove middelen moeten inzetten. De man teelt de koeien op de vierde verdieping van een gebouw, maar wil...
  [naar artikel]
 5. Regeringspartijen willen teelt medicinale cannabis legaal maken (08/02/2019 - De Tijd)
  09:33 CD&V, Open VLD en MR stellen voor dat de overheid de teelt van cannabis voor medisch gebruik toelaat, reguleert en controleert.
  [naar artikel]
 6. Greenpeace brandt roofbouw bij teelt palmolie af (19/09/2018 - De Tijd)
  12:26 De teelt van palmolie leidt, alle beloften ten spijt, nog altijd tot massale ontbossing in Indonesië. Het resultaat van die roofbouw vindt zijn weg naar veel merk- en huisproducten in uw supermarkt.
  [naar artikel]
 7. TF1 wil Waalse reclamemarkt veroveren via VIER en VIJF (06/04/2019 - De Morgen)
  De Franse mediagroep rond tv-zender TF1 wil een plaatsje veroveren op de Belgische advertentiemarkt. Daarvoor zoekt het de steun van Vlaamse zenders VIER en VIJF.
  [naar artikel]
 8. Dieven stelen 7 ton druiven uit Franse wijngaarden (29/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Ee0tOf_d0DEc_ccj-bpuW3nTbrg/diocontent/112402629/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 9. 17.000 hectare aan wijngaarden in Bordeaux en Cognac beschadigd door hagel (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de wijngaarden van Bordeaux is bijna 7.100 hectare beschadigd door de zware hagelbuien van vorige zaterdag. In het iets noordelijker gelegen...
  [naar artikel]
 10. Regering richt bureau op voor teelt medicinale cannabis (26/02/2019 - De Tijd)
  14:06 In de Kamercommissie Volksgezondheid is de oprichting van een regeringsbureau voor de teelt van medicinale cannabis goedgekeurd.
  [naar artikel]
 11. Roeselare sleept vijfde duel uit de brand (11/04/2019 - De Morgen)
  Antwerpen is er niet in geslaagd om voor zijn thuispubliek zijn eerste volleybaltitel te veroveren. Roeselare won met 1-3 en dwong zo een beslissende vijfde wedstrijd af. Woensdag wordt D-day.
  [naar artikel]
 12. Lions veroveren vijfde plek op WK (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Millennials veranderen de manier waarop we wijn drinken (28/04/2017 - Express)
  Bij de Europese millennials kan vaak een opmerkelijke interesse voor organische of natuurlijke wijnen worden opgemerkt. Die voorkeur kadert volgens waarnemers in het karakter van de levensstijl van de millennials, die immers vaak eigen alternatieven voor gevestigde waarden willen zoeken. Binnen datzelfde kader kan immers ook een toenemende belangstelling in ambachtelijke bieren en nieuwe ginsoorten worden geregistreerd. Tegelijkertijd heeft de trend volgens de experts echter ook een belangrijke impact op de traditionele wijnbouw, waarbij moet worden vastgesteld dat ook diverse gevestigde wijngaarden met natuurlijke productiemethodes beginnen te experimenten. Parijs “De interesse voor biologische wijn heeft vooral een opgang gekend sinds de jaren negentig van de voorbije eeuw, toen in Parijs door liefhebbers een aantal etablissementen werden opgestart waar organische wijnen werden geschonken,” aldus het magazine The Economist. “Inmiddels telt de Franse hoofdstad honderden adressen waar een biologische wijnkaart wordt gepresenteerd.” De trend heeft zich vervolgens verspreid naar andere delen van Frankrijk en kan sinds het midden van het voorbije decennium ook worden teruggevonden in andere Europese landen en de Verenigde Staten. Bovendien hebben tevens diverse gevestigde restaurants op hun wijnkaart ruimte gemaakt voor organische producenten. Binnen de sector kan echter een brede waaier aan definities en eigenschappen worden aangetroffen. Om als een organische wijn gecatalogeerd te worden, moet aan een aantal specifieke normen van de Europese Unie worden voldaan. Bij natuurwijnen wordt aan de producent echter een volledige vrijheid geboden. “Sommigen persen de druiven met de voeten, om de oude tradities te volgen,” aldus The Economist. “Anderen bewaren hun wijnen in kruiken. In een aantal gevallen toont het natuurlijke karakter van het product zich echter vooral in een trendy etiket en een verhoogd prijsniveau.” (mah) The post Millennials veranderen de manier waarop we wijn drinken appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 14. Marsjeep Curiosity vindt organische moleculen op Rode Planeet (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marsrover Curiosity heeft organische moleculen van miljarden jaren oud op de rode planeet ontdekt. Dat heeft NASA meegedeeld. De vondst kan erop...
  [naar artikel]
 15. UHasselt krijgt 2,4 miljoen euro voor onderzoek naar organische elektronica (19/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Professor Koen Vandewal krijgt van de Europese Unie een beurs van 2,4 miljoen euro. Met dat onderzoeksgeld zal aan de UHasselt gezocht worden naar nieuwe toepassingen en inzichten over organische elektronica.
  [naar artikel]
 16. 100 jaar geleden: Damascus in Syrië is terug in handen van Geallieerden (01/10/2018 - VRT NWS)
  Op 1 oktober 1918, 100 jaar geleden, veroveren de Britten, zonder veel moeite, Damascus in Syrië. Het Turkse leger is in elkaar gestuikt. De Fransen veroveren Saint-Quentin, de grootste bevrijde Franse stad tot nu toe.
  [naar artikel]
 17. Deze bakker teelt zijn eigen granen: “Voor een goed brood zijn eerlijke en pure producten nodig” (22/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bakkerij De Cock teelt voortaan zes eigen bio-oergranen op de Caipashoeve in Leffinge. Na de oogst wordt het graan vermalen in ‘De Witte Molen’ in Oudenburg, verwerkt tot deeg, en als biologisch brood aangeboden in de bakkerij.
  [naar artikel]
 18. 17.000 hectare aan wijngaarden in Bordeaux en Cognac beschadigd door hagel (29/05/2018 - Metro)
  In de wijngaarden van Bordeaux is bijna 7.100 hectare beschadigd door de zware hagelbuien van vorige zaterdag. In het iets noordelijker gelegen bekken van Charente-Cognac gaat het om meer dan 10.000 hectare. Dat hebben de beroepsverenigingen laat laten weten. In elk van de twee wijngebieden is 3.500 hectare voor meer dan 80 procent beschadigd. “Het is niet te vergelijken met de vorst die we vorig jaar gehad hebbben, hoewel dit ook een drama was voor wie getroffen is”, aldus Hervé Grandeau, voorzitter van de Fédération des grands vins de Bordeaux. “We hebben het vandaag over 4 à 5 procent van de Bordelese wijngaarden die getroffen zijn, en niet de helft zoals vorig jaar.” De Bordelese wijngaarden zijn samen goed voor 114.000 hectare. De vorst van vorig jaar trof goed 60.000 hectare. In vergelijking met het jaar ervoor lag de oogst in 2017 40 pct lager. Bijna de helft van de wijngaarden van de appellaties Blaye en Bourg, in het noorden van het departement Gironde, kreeg veel hagel te verwerken – het gaat om 5.500 hectare. Ook het zuiden van de Médoc, dat op 21 mei al hagel over zich kreeg, werd voor 1.200 hectare getroffen. Verwacht wordt dat er binnenkort maatregelen worden aangekondigd om de wijnbouwers in moeilijkheden te helpen. Bron: Belga   Het bericht 17.000 hectare aan wijngaarden in Bordeaux en Cognac beschadigd door hagel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. 17.000 hectare aan wijngaarden in Bordeaux en Cognac beschadigd door hagel (29/05/2018 - Metro)
  In de wijngaarden van Bordeaux is bijna 7.100 hectare beschadigd door de zware hagelbuien van vorige zaterdag. In het iets noordelijker gelegen bekken van Charente-Cognac gaat het om meer dan 10.000 hectare. Dat hebben de beroepsverenigingen laat laten weten. In elk van de twee wijngebieden is 3.500 hectare voor meer dan 80 procent beschadigd. “Het is niet te vergelijken met de vorst die we vorig jaar gehad hebbben, hoewel dit ook een drama was voor wie getroffen is”, aldus Hervé Grandeau, voorzitter van de Fédération des grands vins de Bordeaux. “We hebben het vandaag over 4 à 5 procent van de Bordelese wijngaarden die getroffen zijn, en niet de helft zoals vorig jaar.” De Bordelese wijngaarden zijn samen goed voor 114.000 hectare. De vorst van vorig jaar trof goed 60.000 hectare. In vergelijking met het jaar ervoor lag de oogst in 2017 40 pct lager. Bijna de helft van de wijngaarden van de appellaties Blaye en Bourg, in het noorden van het departement Gironde, kreeg veel hagel te verwerken – het gaat om 5.500 hectare. Ook het zuiden van de Médoc, dat op 21 mei al hagel over zich kreeg, werd voor 1.200 hectare getroffen. Verwacht wordt dat er binnenkort maatregelen worden aangekondigd om de wijnbouwers in moeilijkheden te helpen. Bron: Belga   Het bericht 17.000 hectare aan wijngaarden in Bordeaux en Cognac beschadigd door hagel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Nieuwe, ‘organische’ zonnepanelen zijn bijna klaar voor gebruik (16/08/2018 - Metro)
  De nieuwe generatie zonnepanelen staat klaar op de markt te veroveren. Ze zijn ‘organisch’, want het deel dat de zon moet omzetten in energie is niet gemaakt van silicone, maar van koolstof. Lange tijd waren ze niet efficiënt genoeg, maar daar is nu verandering in gekomen. De sector van de duurzame energie is de toekomst en boekt elke dag technologische vooruitgang. Zo staat er al een nieuwe soort zonnepanelen te springen om verkocht te worden. De ‘organische’ zonnepanelen zijn ecologischer om te produceren en sinds kort is ook hun efficiëntie rendabel geworden. Dat was lang een van de grote hindernissen om commercieel interessant te zijn. De nieuwe zonnepanelen gebruiken dezelfde techniek die ook gebruikt wordt in de klassieke panelen die op daken van huizen en bedrijven liggen. Een fotosynthetische laag vangt het zonlicht op en zet het om in energie. Bij de klassieke modellen bestaat die laag uit silicone, maar bij de ‘organische’ panelen wordt dat onderdeel geproduceerd uit koolstof. Dat maakt het veel milieuvriendelijker. Groter potentieel dan klassieke technologie Waarom gebruiken we dat niet al lang die nieuwe zonnepanelen? Omdat ze niet dezelfde efficiëntie halen als de zonnecellen die we nu gebruiken. Onze huidige panelen zetten 15 tot 22% van het opgevangen zonlicht op in energie. De ‘organische’ exemplaren hebben lang rond de helft van dat cijfer geschommeld, maar bij een recente test zijn ze tot 15% geraakt. Een nieuwe studie maakt 17% mogelijk en wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze tot 25% zullen geraken. Het zal dan ook niet meer lang duren voor de nieuwe zonnepanelen op de markt beschikbaar zullen zijn. Dr. Yongsheng Chen, een van de onderzoekers, vergelijkt het bij BBC met de opmars van een andere techniek die nu ook heel populair is: OLED. Dat gebruikt nu heel vaak gebruikt om televisieschermen te produceren. Hij schat dat de ‘organische’ panelen binnen dit en vijf jaar verkrijgbaar zullen zijn. Lees ook : Ikea gaat zonnepanelen verkopen in ons land Het bericht Nieuwe, ‘organische’ zonnepanelen zijn bijna klaar voor gebruik verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Vergeet de aardbei: de opgevoerde incabes is klaar voor teelt op grote schaal (03/10/2018 - De Morgen)
  Meer en grotere vruchten, compactere planten en makkelijker te kweken. Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd het kittige oranje vruchtje de ‘incabes’ met subtiele genetische manipulatie klaar te maken voor teelt op grote schaal. 
  [naar artikel]
 22. Alison Van Uytvanck grijpt naast vijfde WTA-titel in Karlsruhe (04/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 25-jarige Alison Van Uytvanck (WTA 65) is er zondag niet in geslaagd een vijfde WTA-titel te veroveren. In de finale van het WTA-toernooi in het Duitse Karlsruhe (gravel/125.000 dollar) verloor het tweede reekshoofd in drie sets van de even oude Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 223): 3-6, 6-1 en 6-2.
  [naar artikel]
 23. 17.000 hectare aan wijngaarden in Bordeaux en Cognac beschadigd door hagel (29/05/2018 - De Morgen)
  In de wijngaarden van Bordeaux is bijna 7.100 hectare beschadigd door de zware hagelbuien van vorige zaterdag. In het iets noordelijker gelegen bekken van Charente-Cognac gaat het om meer dan 10.000 hectare. Dat hebben de beroepsverenigingen maandagavond laat laten weten. In elk van de twee wijngebieden is 3.500 hectare voor meer dan 80 procent beschadigd.
  [naar artikel]
 24. Eva Bonnet vijfde op 800 meter vrije slag op Franse kampioenschappen (20/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eva Bonnet is zaterdag op de tweede dag van de Franse kampioenschappen kortebaan in Angers op de vijfde plaats geëindigd op de 800m vrije slag. De 16-jarige Henegouwse tikte aan in 8:35.16 en bleef daarmee ruim boven haar persoonlijk record (8:32.15).
  [naar artikel]
 25. Alternatief voor opiumteelt? Afghanistaan trekt de kaart van saffraan (11/11/2017 - VRT NWS)
  Ontwikkelingsprojecten die de teelt van saffraan promoten, zouden Afghanistan kunnen helpen in z'n strijd tegen drugs.   Verschillende westerse landen hopen dat het kweken van de kostbare specerij de winstgevende maar illegale handel in opiumpapaver zou kunnen vervangen. Opium ligt aan de basis van grote problemen van drugsverslaving en de teelt ervan financiert onder andere terreurgroepen zoals de Taliban.
  [naar artikel]
 26. Vijfde slachtoffer overleden na schietpartij in Straatsburg (16/12/2018 - VRT NWS)
  Vanavond is een vijfde slachtoffer overleden van de schietpartij van afgelopen dinsdag in de Oost-Franse stad Straatsburg. Dat heeft de prefectuur van het departement Bas-Rhin meegedeeld. De dader van de schietpartij is donderdag neergeschoten door de Franse politie.
  [naar artikel]
 27. GP van de USA: startgrid (03/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Valtteri Bottas start tijdens de GP van de USA van op de polepositie. Lewis Hamilton kan van op de vijfde plaats op de grid zijn zesde F1-wereldtitel veroveren.
  [naar artikel]
 28. Colruyt start met teelt van twee nieuwe appelsoorten (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Colruyt Group start samen met de fruittelers Neven Fruits Waremme, Wolfcarius Fruit Markegem en Gebroeders Bangels Gingelom met de teelt van twee nieuwe appelsoorten: de Magic Star, ontwikkeld door Fresh Forward, en de Coryphée, ontwikkeld door het familiebedrijf van ZOUK bvba (fam. Johan Nicolaï).
  [naar artikel]
 29. Franse bussen veroveren Belgische straten (01/09/2016 - De Tijd)
  11:41 Het Franse Keolis is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de heer en meester in de Belgische buswereld. ‘We blijven overnemen. Elke Belg moet Keolis leren kennen’, zegt CEO Ingrid Nuelant.
  [naar artikel]
 30. Online dokterskabinet is Frankrijks vijfde ‘eenhoorn' (20/03/2019 - De Tijd)
  11:50 Doctolib, een bedrijf dat medische afspraken via het internet organiseert, is de vijfde Franse ‘unicorn’ – een private tech-startup met een waardering van meer dan een miljard dollar.
  [naar artikel]
 31. Franse wijnproductie bijna vijfde lager (25/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De wijnoogst in Frankrijk zou dit jaar 18 procent lager uitvallen dan vorig jaar, als gevolg van de vriestemperaturen in verscheidene Franse wijngebieden. Dat heeft het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 32. Kempense familie steekt eerste asperges van 2018 uit de grond: “Droge en zachte zandgrond is ideaal voor de teelt” (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nergens ter wereld zijn de omstandigheden voor de teelt van asperges zo perfect als in onze regio. “De droge en zachte Kempense zandgrond is ideaal voor asperges”, zeggen vader Fons (55) en zoon Jan Nooyens (29) uit Ravels. Donderdag wordt op hun erf het nieuwe Vlaamse aspergeseizoen officieel geopend.
  [naar artikel]
 33. Fransen veroveren in Mali laatste bolwerk islamisten (10/04/2019 - De Morgen)
  De Franse opmars in Mali gaat onverminderd door. Franse troepen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag het vliegveld van Kidal ingenomen, het laatste bolwerk van de moslimextremisten in het afgelegen noordoosten van het land.
  [naar artikel]
 34. Voormalige Franse president Jacques Chirac (86)  is overleden (26/09/2019 - VRT NWS)
  De Franse oud-president Jacques Chirac is overleden. Hij werd 86 jaar oud. Chirac gaat de geschiedenis in als de vijfde president van de Vijfde Republiek in Frankrijk, die ook de "quinquennat" invoerde, de ambtstermijn van vijf jaar. Hij had een lange en afwisselende politieke carrière, die in een schandaalsfeer is geëindigd.
  [naar artikel]
 35. Pieter Devos strandt op vijfde plaats op EK jumping, Belgisch menteam verovert brons (27/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische springruiters zijn er vandaag in het Zweedse Göteborg niet in geslaagd eremetaal te veroveren op het Europees jumpingkampioenschap.
  [naar artikel]
 36. "NASA ontdekte 40 jaar geleden al sporen die konden wijzen op leven op Mars, maar verbrandde ze" (16/07/2018 - De Morgen)
  Het was groot nieuws toen de Marsrover Curiosity van de NASA vorige maand meldde dat hij organische moleculen op Mars gevonden had. In de late jaren 70 had de ruimtevaartorganisatie al gezocht naar sporen van leven op de rode planeet, maar zonder resultaat. Een nieuwe studie zegt nu dat de NASA de organische moleculen ook toen in handen had, maar ze verbrandde. Per ongeluk.
  [naar artikel]
 37. Kleuter (4) overleeft val vanop vijfde verdieping omdat hij in struik belandt (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Franse Maisons-Laffitte, op zo'n 20 kilometer van Parijs, heeft een kleuter een val uit een raam op de vijfde verdieping overleefd. De...
  [naar artikel]
 38. Belgische kartonfamilie doet vijfde overname in twee jaar (29/11/2018 - De Tijd)
  12:57 Het Oost-Vlaamse P. Van De Velde neemt het Franse Pack Alim over. Met de vijfde overname in korte tijd gaat de kartonfamilie nu ook aan de slag met plastic verpakkingen.
  [naar artikel]
 39. Kent u de Franse premiers nog? (15/05/2017 - De Redactie)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn premier gekozen: Edouard Philippe. Philippe wordt zo de 22e eerste minister van de Vijfde Franse Republiek. Kunt u nog de juiste premier aan de juiste president linken?
  [naar artikel]
 40. Belgian Bullets glijden naast bobsleemedaille op EK in Winterberg (13/01/2017 - Sporza)
  Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen zijn op een gedeelde vijfde plaats geëindigd op het EK bobslee in Winterberg. Ook de andere Belgische duo's konden geen eremetaal veroveren.
  [naar artikel]
 41. Klap voor IS in Libië: regeringstroepen veroveren explosievenfabriek (24/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Libische strijdkrachten hebben in het IS-bastion Sirte een belangrijke fabriek waar explosieven worden gemaakt, kunnen veroveren, zo maakten ze
  [naar artikel]
 42. Wallonië weert ggo-teelt (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Hagelbollen beschadigen wijnranken in Bordeaux-streek, wijnboeren vrezen het ergste (27/05/2018 - VRT NWS)
  De Franse wijnboeren in de beroemde Bordeaux-streek zitten met de handen in het haar. Felle hagelbuien hebben grote schade aangericht in de wijngaarden. Er vielen hagelbollen van meer dan 2,5 centimeter, en dat is méér dan de wijnranken aankunnen. Dat ziet er niet goed uit voor de oogst van dit jaar. 
  [naar artikel]
 44. Dubbel in het dubbel (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Amper twee weken na haar dubbeltriomf in Indian Wells ging Elise Mertens samen met Aryna Sabalenka nu ook met de dubbeltitel in Miami aan de haal. Ze zijn nog maar het vijfde duo dat er in slaagt om de ‘Sunshine Double’ te veroveren.
  [naar artikel]
 45. Vijfde lichaam gevonden na instorting gebouwen Marseille (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onder het puin van gebouwen die maandag in de zuidelijke Franse havenstad Marseille zijn ingestort, is een vijfde lichaam aangetroffen. Het gaat om...
  [naar artikel]
 46. Californische wijngaarden beleven topjaar dankzij megasucces zoete wijn (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. België verliest fors terrein in wereldhandel (05/04/2019 - De Morgen)
  Belgische bedrijven slagen er onvoldoende in om groeilanden te veroveren en falen in de export van hoogtechnologische goederen. In tien jaar tijd daalde het aandeel van België in de wereldhandel met een vijfde.
  [naar artikel]
 48. Broers uit het Meetjesland veroveren Oostenrijkse après-ski (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De broers Peter en Bart De Spiegelaere uit Kluizen bij Ertvelde veroveren Oostenrijk, Nederland en Duitsland. Als de groep 'Alpen Fever' zetten
  [naar artikel]
 49. “Leeg” terwijl ze nog minstens een vijfde gevuld zijn? Frans parket opent onderzoek naar manipulatie bij inktpatronen (29/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Laat het Japanse printermerk Epson hun printers tonen dat de inktpatronen “leeg” zijn terwijl ze nog zeker voor een vijfde gevuld zijn? Na meerdere klachten van gebruikers heeft het parket van het Franse Nanterre een onderzoek geopend naar de mogelijke manipulatie. Volgens de Franse consumentengroep HOP gaat het om een wereldprimeur.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.