Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
22:30 uur

Paus huurt anti-maffiaprocureur in om financiën Vaticaan op te kuisen

Express

08/10/2019 - 18:02

Paus Franciscus heeft een van de meest geroutineerde anti-maffiaprocureurs van Italië gerekruteerd om duidelijkheid te verschaffen over een potentieel financieel schandaal binnen de Katholieke Kerk. Giuseppe Pignatone (links op de foto) is een gepensioneerd openbaar aanklager die bekend staat om zijn werk tegen de maffiaclans Cosa Nostra en ‘Ndrangheta. Aan de basis van de rekrutering van … The post Paus huurt anti-maffiaprocureur in om financiën Vaticaan op te kuisen appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Anti-pedofiliecommissie Vaticaan onder vuur wegens "beschamend gebrek aan samenwerking" (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De anti-pedofiliecommissie van het Vaticaan, de expertencommissie die in 2014 door paus Franciscus in het leven werd geroepen na aanhoudende
  [naar artikel]
 2. Vertrouweling van paus was aangesteld om de boel op te kuisen, maar komt nu zelf in opspraak (30/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Australische kardinaal George Pell (72), nummer drie van het Vaticaan en topadviseur van paus Franciscus, moet op 18 juli in zijn vaderland voor de rechtbank verschijnen op verdenking van seksueel misbruik. De strijdvaardige Pell ontkent de beschuldigingen met klem, maar zet wel een stap opzij als penningmeester van het Vaticaan. Hij is de hoogste functionaris in de Kerk die ooit van kindermisbruik beschuldigd werd.
  [naar artikel]
 3. Vaticaan stelt WO II-archieven van paus Pius XII open (04/03/2019 - VRT NWS)
  Het Vaticaan gaat de geheime archieven van paus Pius XII openstellen. Dat heeft paus Franciscus bekendgemaakt. Pius XII was paus tijdens de Tweede Wereldoorlog en zou zich volgens sommige Joodse groepen niet openlijk genoeg verzet hebben tegen de Holocaust.
  [naar artikel]
 4. Paus roept iedereen naar het Vaticaan: misbruikellende moet stoppen (12/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Paus Franciscus roept de nationale kerkleiders in februari naar het Vaticaan om zich te beraden over de bescherming van kinderen tegen priesters die slechte bedoelingen hebben. Dat heeft het Vaticaan woensdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 5. Paus roept iedereen naar het Vaticaan: misbruikellende moet stoppen (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Paus Franciscus roept de nationale kerkleiders in februari naar het Vaticaan om zich te beraden over de bescherming van kinderen tegen priesters die slechte bedoelingen hebben. Dat heeft het Vaticaan woensdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 6. Vaticaan schept klaarheid over "ringkus-mysterie": "Paus trok hand weg om hygiënische redenen" (28/03/2019 - VRT NWS)
  Het mysterie rondom het terugtrekken van de hand van paus Franciscus krijgt een nieuwe wending. "Het was gewoon een kwestie van hygiëne", zegt een woordvoerder van het Vaticaan. Daarmee reageert het Vaticaan voor het eerst, nadat ophef ontstond over het terugtrekken van de hand van de paus. Bezoekers wilden zijn ring kussen, waarop de paus telkens zijn hand wegtrok.
  [naar artikel]
 7. Stevent het Vaticaan af op een faillissement? (22/10/2019 - Express)
  Financiële schandalen blijven het Vaticaan achtervolgen. Nadat eerder deze maand bekend raakte dat Paus Franciscus een anti-maffiaprocureur had gerekruteerd om duidelijkheid te verschaffen over potentiële fraude binnen de Katholieke Kerk, komt nu een boek op de markt dat een weinig fraai beeld schetst van de financiële situatie van de Heilige Stoel. Die procureur is Giuseppe Pignatone (links op de foto), een gepensioneerd openbaar aanklager die bekend staat om zijn werk tegen de maffiaclans Cosa Nostra en ‘Ndrangheta. Aan de basis van de rekrutering van Pignatone liggen een reeks verdachte transacties. Die zijn het werk van de vertegenwoordiger van het Vaticaan in Londen. Het betreft een aantal investeringen in lokaal vastgoed. Op 1 oktober zouden in dat verband in de Britse hoofdstad een aantal huiszoekingen zijn verricht. Het onderzoek volgt op een klacht van het Instituut voor Religieuze Werken. Die organisatie regelt alle financiële zaken waarin het Vaticaan betrokken partij is. De bank staat garant voor projecten van de zittende paus. Ook projecten van lokale rooms-katholieke kerken en organisaties vallen onder haar toezicht. Maar er is meer. De krant La Repubblica publiceert dinsdag een bespreking van het boek “Giudizio Universale” (of “Universeel Oordeel) van de Italiaanse auteur Gianluigi Nuzzi. Dat boek zal de twijfels rond de financiën van de Heilige Stoel enkel doen toenemen.  3.000 vertrouwelijke of geklasseerde financiële documenten Nunzi kon de hand leggen op meer dan 3.000 vertrouwelijke of geklasseerde financiële documenten van het Vaticaan. Op de vraag of een faillissement mogelijk is, blijkt het antwoord positief. Want dat is de conclusie van een werkgroep die door paus Franciscus is opgericht met als doel het financiële systeem binnen het Vaticaan volledig te hervormen. Een deel van de documenten werd Nuzzi pas eind mei overhandigd. Ze bevatten de meest recente cijfers van Apsa, de centrale bank van het Vaticaan. Volgens Nuzzi staat de balans van het Vaticaan voor 2018 voor het eerst in de geschiedenis in het rood. Nog volgens Nuzzi werd al in de laatste jaren van het pontificaat van Benedictus XVI duidelijk dat de situatie van kwaad naar erger evolueerde. Toen Franciscus het van zijn Duitse voorganger overnam waren de uitgaven ‘volledig ontspoord’. Verondersteld werd dat diens hervormingen de situatie zouden rechttrekken, maar dat gebeurde dus niet. The post Stevent het Vaticaan af op een faillissement? appeared first on Express.
  [naar artikel]
 8. Paus Franciscus zoekt buiten het Vaticaan twintig vroegere prostituees op (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft vandaag het Vaticaan verlaten om een liefdadigdheidsorganisatie te bezoeken die uit gedwongen prostitutie geredde vrouwen
  [naar artikel]
 9. Paus verbiedt verkoop sigaretten op Vaticaans grondgebied (09/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vaticaan verkoopt voortaan geen sigaretten meer. Paus Franciscus heeft dat beslist, klinkt het vandaag in een mededeling van het Vaticaan. 
  [naar artikel]
 10. 'Homolobby in Vaticaan is gevaar voor paus' (05/04/2019 - De Morgen)
  Een voormalig lid van de Zwitserse Garde zegt dat er een 'homolobby' actief is in het Vaticaan en dat de veiligheid van de paus in het gedrang is. De holebibeweging vreest dat in de aantijging een stevige brok homofobie meespeelt.
  [naar artikel]
 11. Anti-pedofiliecommissie Vaticaan onder vuur wegens “beschamend gebrek aan samenwerking” (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De anti-pedofiliecommissie van het Vaticaan, de expertencommissie die in 2014 door paus Franciscus in het leven werd geroepen na aanhoudende verhalen rond kindermisbruik in de rooms-katholieke kerk, ligt onder vuur. De Ierse Marie Collins, in haar jeugd zelf slachtoffer van seksueel misbruik door een priester en lid van de commissie, heeft zich woensdag teruggetrokken wegens het “beschamend gebrek aan samenwerking” binnen de Romeinse Curie.
  [naar artikel]
 12. Vaticaan trekt uitspraak paus over "psychiatrie voor jonge homoseksuelen" in (27/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Vaticaan heeft de uitspraken van paus Franciscus over homoseksualiteit bij jonge kinderen ingetrokken. De paus had zondag tijdens een bezoek in Ierland verklaard dat de psychiatrie kan helpen bij jonge kinderen met homoseksuele neigingen.
  [naar artikel]
 13. Paus Franciscus ontvangt Trump in Vaticaan (24/05/2017 - De Tijd)
  11:04 De Amerikaanse president Donald Trump bezocht vandaag voor het eerst paus Franciscus in het Vaticaan in Rome.
  [naar artikel]
 14. Rik Torfs wil paus strikken voor reeks over Vaticaan (06/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rik Torfs (63) zal zelf de interviews afnemen voor de prestigieuze docureeks Het Vaticaan die eind 2021 op de VRT wordt uitgezonden. “Uiteindelijk hopen we op een interview met de paus”, aldus de kerkjurist.
  [naar artikel]
 15. Paus Franciscus: ketter in het Vaticaan (29/05/2018 - De Morgen)
  “Ze noemen me een ketter.” Je verwacht zulke woorden niet uit de mond van de leider van de katholieke kerk. Toch is het wat paus Franciscus vorig jaar zei tegen een groep andere jezuïeten. Hij had het over de hevige tegenstand van de aartsconservatieven in het Vaticaan.
  [naar artikel]
 16. Vaticaan verdedigt paus in Rohingya-conflict (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Vaticaan heeft paus Franciscus verdedigd voor zijn eerder zachte aanpak van het conflict rond de vervolgde Rohingya bij zijn bezoek aan Myanmar.
  [naar artikel]
 17. Paus verbiedt verkoop sigaretten op Vaticaans grondgebied (09/11/2017 - VRT NWS)
  Het Vaticaan zal vanaf 2018 geen sigaretten meer verkopen. Dat heeft paus Franciscus beslist. "De Heilige Stoel kan niet bijdragen aan iets, die duidelijk schadelijk is voor de gezondheid", staat in de mededeling van het Vaticaan.
  [naar artikel]
 18. Archief van omstreden paus Pius XII vanaf vandaag opengesteld: waarom veroordeelde paus de Holocaust niet? (02/03/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag stelt het Vaticaan de geheime archieven open van de omstreden paus Pius XII. Er wordt hem verweten dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog geen stelling heeft ingenomen tegen het naziregime. 150 historici krijgen inzage in de 16 miljoen documenten. Het Vaticaan hoopt dat de documenten de naam van Pius XII zullen zuiveren.
  [naar artikel]
 19. Voormalig diplomaat Vaticaan beschuldigt paus van toedekken misbruik: Franciscus "wil geen woord zeggen" over beschuldigingen (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus weigert te reageren op de beschuldigingen van een voormalige diplomaat van het Vaticaan in de Verenigde Staten. Die zegt dat...
  [naar artikel]
 20. Vaticaan opent archieven van WOII-periode van paus Pius XII (04/03/2019 - Knack)
  Het Vaticaan gaat de geheime archieven openen van paus Pius XII voor historisch onderzoek. Hij stond tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk, en wordt er door sommigen van beschuldigd zich te weinig te hebben uitgesproken tegen Hitler en de holocaust.
  [naar artikel]
 21. Wandelt er na 25 jaar weer een paus over Limburgse vaandels? (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Paus Franciscus zien wandelen over hun vaandels. Dat is het doel van een veertigtal Limburgse schutterijen uit België en Nederland wanneer ze in november naar het Vaticaan reizen. Het betreden van de vaandel is volgens een oude schutterstraditie enkel toegestaan voor de paus, de regerende koning en de priester tijdens het Sacramentsfeest. De laatste paus die over Limburgse vaandels liep, was paus Johannes-Paulus II in 1991.
  [naar artikel]
 22. Paus krijgt gesigneerd truitje bij bezoek van 'Mannschaft' (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft vanochtend in het Vaticaan de Duitse 'Mannschaft', de wereldkampioen voetbal, ontvangen. Het bezoek aan de paus vormde een
  [naar artikel]
 23. 5 vragen over 5 jaar paus Franciscus (13/03/2018 - VRT NWS)
  Vijf jaar geleden volgde paus Franciscus paus Benedictus XVI op. Hoe heeft hij de afgelopen jaren zijn stempel kunnen drukken op het Vaticaan? Is er veel veranderd en wat mogen we nog verwachten? 
  [naar artikel]
 24. Zo regeert paus Franciscus over zijn graf heen (29/06/2018 - De Morgen)
  Met veertien 'nieuwe prinsen van de kerk' heeft paus Franciscus een voorschot op de toekomst van het Vaticaan genomen. Deze kardinalen zullen, als het zover is, de nieuwe paus kiezen.
  [naar artikel]
 25. Voormalig diplomaat Vaticaan beschuldigt paus van toedekken misbruik: Franciscus weigert te reageren op beschuldigingen (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus weigert te reageren op de beschuldigingen van een voormalige diplomaat van het Vaticaan in de Verenigde Staten. Die zegt dat...
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Paus wordt even circusartiest (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vaticaan geniet paus Franciscus van een optreden van Cubaanse circusartiesten. Op vraag van een jongleur doet de kerkleider ook even breed...
  [naar artikel]
 27. Al 2.200 meldingen van seksueel misbruik sinds aantreden paus Franciscus (13/03/2019 - Metro)
  Sinds het aantreden van paus Franciscus kwamen er bij de Congregatie voor de Geloofsleer al 2.200 meldingen binnen inzake seksueel misbruik door katholieke geestelijken. Dat heeft aartsbisschop Nikola Eterovic, de apostolische nuntius in Duitsland, gezegd op het overleg van de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK) in Lingen. Bij vele meldingen ging het om misbruik dat juridisch al verjaard is. Recent kondigde het Vaticaan al aan dat op initiatief van paus Franciscus alle misbruikcijfers in de Kerk wereldwijd worden opgevraagd. Het Vaticaan zal de cijfers publiceren. bron: Belga Het bericht Al 2.200 meldingen van seksueel misbruik sinds aantreden paus Franciscus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Kijk hoe paus meedoet met circusoptreden (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vaticaan geniet paus Franciscus van een optreden van Cubaanse circusartiesten. Op vraag van een jongleur doet de kerkleider ook even breed...
  [naar artikel]
 29. Jongetje met gehoorproblemen steelt de show bij de paus (28/11/2018 - VRT NWS)
  Op het Vaticaan heeft een jongetje de aandacht naar zich toegetrokken. Tijdens de generale audiëntie van paus Franciscus is hij het altaar opgelopen. In plaats van de paus te begroeten, ging het jongetje naar een lid van de Zwitserse Garde.
  [naar artikel]
 30. Drukke agenda voor paus Franciscus in 2019 (02/01/2019 - Metro)
  Paus Franciscus staat dit jaar voor heel wat uitdagingen, meldt het Vaticaan op zijn website. Vooreerst is er van 21 tot 24 februari de bijeenkomst van de voorzitters van de bisschoppenconferenties en de verantwoordelijken van de Romeinse Curie over de strijd tegen het seksueel misbruik in de Kerk, een gebeuren dat met bijzondere aandacht zal gevolgd worden omdat het de eerste bijeenkomst van wereldomvang over dit onderwerp is in het Vaticaan. Maar ook wat reizen betreft heeft paus Franciscus een drukke agenda af te werken. Van 3 tot 27 januari staan de Wereldjongerendagen in Panama op het programma. De andere reizen van de paus hebben een sterk interreligieus karakter met twee verplaatsingen naar landen met een moslimmeerderheid: de Verenigde Arabische Emiraten (2-4 februari) en Marokko (30-31 maart). De dialoog met de orthodoxe wereld zal centraal staan tijdens zijn bezoek aan Bulgarije en Macedonië (5-8 mei). Andere reizen worden nog bestudeerd. Paus Franciscus wordt verwacht in Zuid-Soedan en in Irak. Een bezoek aan Japan is ook niet uitgesloten, aldus de website van het Vaticaan. In september, bij de ontvangst van een Japanse delegatie in het Vaticaan, drukte de paus de intentie uit het land van de Rijzende Zon te bezoeken waar hij als jonge jezuïet als missionaris naar toe wilde. bron: Belga Het bericht Drukke agenda voor paus Franciscus in 2019 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Paus stelt voor het eerst vrouw aan op bestuursfunctie bij staatssecretariaat Vaticaan (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft voor het eerst een vrouw aangesteld op een bestuursfunctie bij het staatssecretariaat van het Vaticaan. De Italiaanse...
  [naar artikel]
 32. Paus wil met nationale kerkleiders samenzitten over misbruikschandalen (12/09/2018 - Metro)
  Paus Franciscus roept de nationale kerkleiders in februari naar het Vaticaan om zich te beraden over de bescherming van kinderen tegen priesters die slechte bedoelingen hebben. Dat heeft het Vaticaan vandaag meegedeeld. De vergadering met de voorzitters van de nationale bisschoppenconferenties zal plaatsvinden van 21 tot 24 februari 2019. Franciscus staat de laatste tijd onder druk om het kindermisbruik in de katholieke kerk aan te pakken na een reeks schandalen in Chili, Australië en de Verenigde Staten. Bron: Belga   Het bericht Paus wil met nationale kerkleiders samenzitten over misbruikschandalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Slachtoffers seksueel misbruik nemen deel aan misbruikconferentie in Vaticaan (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de misbruikconferentie die van 21 tot 24 februari 2019 op initiatief van paus Franciscus in het Vaticaan wordt gehouden en waarop alle...
  [naar artikel]
 34. Sagan doet zijn verhaal over bezoek aan de paus in geheel eigen stijl: "Ik hou van paus Francis, hij is cool" (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallende aanwezige in het Vaticaan gisteren. Peter Sagan was er namelijk op audiëntie bij paus Franciscus en dat bezoek beviel de drievoudige...
  [naar artikel]
 35. Sagan doet zijn verhaal over bezoek aan paus in geheel eigen stijl: "Ik hou van paus Francis, hij is cool" (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallende aanwezige in het Vaticaan gisteren. Peter Sagan was er namelijk op audiëntie bij paus Franciscus en dat bezoek beviel de drievoudige...
  [naar artikel]
 36. Paus Franciscus benoemt maffia-expert tot voorzitter van rechtbank Vaticaan (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft de gerenommeerde maffia-expert Giuseppe Pignatone benoemd tot nieuwe voorzitter van de rechtbank van het Vaticaan. Dat heeft...
  [naar artikel]
 37. Financiële topman Vaticaan schuldig bevonden aan kindermisbruik (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kardinaal George Pell, financieel adviseur van paus Franciscus en kardinaal-prefect voor Economische Zaken van het Vaticaan, is in Australië...
  [naar artikel]
 38. Paus Franciscus vaart uit tegen kindermisbruik in zeldzame open brief (20/08/2018 - VRT NWS)
  Het kindermisbruikschandaal in de Amerikaanse staat Pennsylvania deed de paus in de pen kruipen. De website van het Vaticaan heeft zijn forse taal gepubliceerd.  
  [naar artikel]
 39. Trump op bezoek bij de paus (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De president van de Verenigde Staten Donald Trump is bij de paus op audiëntie geweest in het Vaticaan. De twee stonden vaak al lijnrecht
  [naar artikel]
 40. Vaticaan opent archieven van WOII-periode van paus Pius XII (04/03/2019 - Metro)
  Het Vaticaan gaat de geheime archieven openen van paus Pius XII voor historisch onderzoek. Hij stond tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk, en wordt er door sommigen van beschuldigd zich te weinig te hebben uitgesproken tegen Hitler en de holocaust. Paus Franciscus deelde de beslissing mee in een toespraak aan de medewerkers van het Vaticaans Geheim Archief. “De Kerk is niet bang van de geschiedenis, integendeel”, zei hij. De archieven worden op 2 maart 2020 geopend, bij het 81-jarig jubileum van de verkiezing van Pius XII tot paus. Paus Franciscus zei er vertrouwen in te hebben dat de onderzoekers de daden van de voormalige paus correct kunnen inschatten, net als zijn “verborgen maar actieve diplomatie” tijdens een donkere periode in de geschiedenis. De in Italië geboren Pius XII was paus van 1939 tot aan zijn dood in 1958. Zijn verdedigers zeggen dat hij achter de schermen probeerde om Joden te redden die vervolgd werden door de nazi’s, onder meer door de deuren van de kloosters en andere gebouwen van de kerk te openen om hen te huisvesten. bron: Belga Het bericht Vaticaan opent archieven van WOII-periode van paus Pius XII verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Vaticaan verplicht lekenbewegingen tot anti-misbruikbeleid (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tegen eind december moet elke katholieke beweging en vereniging van katholieke leken van het Vaticaan formele regels en richtlijnen hebben over de...
  [naar artikel]
 42. Benedictus wordt 'paus emeritus' met wit gewaad (11/04/2019 - De Morgen)
  Paus Benedictus XVI heeft gekozen hoe hij zich na zijn aftreden zal laten noemen. Het wordt 'paus emeritus'. Zijn aanspreektitel blijft Zijne Heiligheid, zo liet het Vaticaan weten.
  [naar artikel]
 43. Het Vaticaan trilt op zijn grondvesten na nieuwe aantijgingen, onthullingen en opmerkingen: hoe wankel is de positie van de paus? (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het rommelt in het Vaticaan en de katholieke wereld. Paus Franciscus ligt onder vuur na zware beschuldigingen van een pauselijke ex-diplomaat. En dan zijn er nog de nieuwe onthullingen over grootschalig misbruik in de katholieke kerk. De eerste roep voor een pauselijk aftreden is inmiddels gehoord -wat zeer uitzonderlijk is. Maar hoe wankel is de positie van de Summus Pontifex?
  [naar artikel]
 44. Het Vaticaan trilt op zijn grondvesten na nieuwe aantijgingen, onthullingen en opmerkingen: hoe wankel is de positie van de paus? (29/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het rommelt in het Vaticaan en de katholieke wereld. Paus Franciscus ligt onder vuur na zware beschuldigingen van een pauselijke ex-diplomaat. En dan zijn er nog de nieuwe onthullingen over grootschalig misbruik in de katholieke kerk. De eerste roep voor een pauselijk aftreden is inmiddels gehoord -wat zeer uitzonderlijk is. Maar hoe wankel is de positie van de Summus Pontifex?
  [naar artikel]
 45. U2-frontman Bono praat met paus over misbruik (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft gisteren een ontmoeting gehad met U2-zanger Bono (58) in het Vaticaan. Zij spraken onder meer over het misbruikschandaal in...
  [naar artikel]
 46. Paus Franciscus gaat eind november naar Myanmar en Bangladesh (29/08/2017 - VRT NWS)
  Het Vaticaan heeft bekendgemaakt dat de paus de twee landen zal bezoeken en dat op een geladen ogenblik nu de kwestie van de islamitische Rohingya-minderheid op de agenda staat.
  [naar artikel]
 47. Brandweer Rome bevrijdt paus uit lift (01/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus is vandaag te laat gearriveerd voor het gebed omdat hij vastzat in een lift in het Vaticaan. De kerkvorst werd uiteindelijk...
  [naar artikel]
 48. Paus Franciscus verklaart aartsbisschop Romero en paus Paulus VI heilig voor tienduizenden gelovigen (14/10/2018 - VRT NWS)
  In Rome heeft Paus Franciscus tijdens een ceremonie op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan de vermoorde Salvadoraanse aartsbisschop Oscar Romero en de Italiaanse paus Paulus VI heilig verklaard. De dubbele heiligverklaring werd door tienduizenden gelovigen bijgewoond. 
  [naar artikel]
 49. Paus Paulus VI en aartsbisschop Romero binnenkort heilig verklaard (07/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De weg is vrij om paus Paulus VI en de Salvadoraanse aartsbisschop Oscar Romero heilig te verklaren. Paus Franciscus heeft de daarvoor noodzakelijke mirakels erkend, zo heeft het Vaticaan woensdag laten weten. Paus Paulus VI wordt nog dit jaar heilig verklaard.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.