Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
20:26 uur

Adjunct-federaalprocureur Eric Bisschop over Propere Handen: 'Ik geloof niét dat het weer business as usual is'

Knack

08/10/2019 - 21:09

Deze week is operatie Propere Handen één jaar oud. Het was Eric Bisschop die het vuur aan de lont van dat onderzoek stak. Intussen jaagt de adjunct-federaalprocureur ook in andere dossiers op wanpraktijken in het voetbal. 'Ik geloof niét dat het intussen weer business as usual is.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Adjunct-federaalprocureur Eric Bisschop: 'Ik geloof niét dat Propere Handen weer business as usual is' (08/10/2019 - Knack)
  Morgen is operatie Propere Handen één jaar oud. Het was Eric Bisschop die het vuur aan de lont van dat onderzoek stak. Intussen jaagt de adjunct-federaalprocureur ook in andere dossiers op wanpraktijken in het voetbal. 'Ik geloof niét dat het intussen weer business as usual is.'
  [naar artikel]
 2. Drie maanden na start van Operatie Propere Handen: Mogi Bayat al vrolijk aan het werk (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Operatie Propere Handen is vandaag precies drie maanden oud en de onderzoeksrechter moet beslissen of de voorwaarden die waren gesteld bij de vrijlating van de verdachten worden verlengd. Spilfiguur Mogi Bayat is intussen wel weer helemaal back in business…
  [naar artikel]
 3. Drie maanden na de start van Operatie Propere Handen: Mogi Bayat al vrolijk aan het werk (10/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Operatie Propere Handen is vandaag precies drie maanden oud en de onderzoeksrechter moet beslissen of de voorwaarden die waren gesteld bij de vrijlating van de verdachten worden verlengd. Spilfiguur Mogi Bayat is intussen wel weer helemaal back in business…
  [naar artikel]
 4. Business as usual op de jaarlijkse Facebook-show (03/05/2018 - De Tijd)
  14:59 Al maanden ligt Facebook onder vuur, maar tijdens thuismatch F8, zijn grootste conferentie van het jaar, leek voor de duizenden bezoekers alles business as usual.
  [naar artikel]
 5. Business as usual op Batibouw: beseffen we dat bouwen op een dode planeet niet zal lukken? (02/03/2020 - VRT NWS)
  Deze week verzamelt de bouwende Vlaming opnieuw op de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw. 850 exposanten brengen er hun diensten en producten aan de man, dit jaar ook met ecologische thema’s als “Green building”. Volgens docent en onderzoeker aan de KU Leuven Gideon Boie focust Batibouw daarmee op enkele “fetisjen” van groene materialen en slimme technieken, maar kijkt ze niet fundamenteel naar de klimaatuitdagingen in de bouwsector. “Halfslachtige klimaatinitiatieven zijn de beste manier om de business-as-usual te consolideren.”
  [naar artikel]
 6. Business as usual (of toch niet) (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Wim Lagae: Wielrennen: niet langer business as usual (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Sjarapova vastberaden: 'Ik wil weer tennissen' (12/04/2019 - De Morgen)
  Twee dagen na haar ophefmakende dopingbiecht is het weer business as usual voor Maria Sjarapova. Op het strand van Santa Monica werkte ze haar trainingsprogramma af.
  [naar artikel]
 9. Infografiek: wat kunnen de sportieve implicaties zijn van operatie Propere Handen? (06/02/2019 - Knack)
  ... het matchfixingluik van operatie Propere Handen als bewezen wordt beschouwd? Dan kunnen enkele profclubs plots wel of niet langer degradant of promovendus zijn.
  [naar artikel]
 10. Propere Handen: Beerschot Wilrijk-bestuurders zijn '100 procent zeker' van promotie naar 1A (14/03/2019 - Knack)
  Dat impliceert dat KV Mechelen met degradatie bestraft wordt in het fraudedossier Propere Handen. De Belgische Voetbalbond (KBVB) noch KV Mechelen geeft commentaar.
  [naar artikel]
 11. Geen tijd te verliezen: hoever staat het nu met ‘Operatie Propere Handen’? (15/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is stil rond de operatie Propere Handen. Van rechtswege toch, wat niet betekent dat ze daar helemaal zijn stilgevallen. De voetbalbond is intussen ook aan zijn verhoren bezig. Tijd voor antwoorden op enkele veelgestelde vragen.
  [naar artikel]
 12. “De Keersmaecker verhoord in Propere Handen” (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  François De Keersmaecker, voormalig bondsvoorzitter, werd vandaag urenlang verhoord in Operatie Propere Handen. Het gerecht onderzoekt of hij op de...
  [naar artikel]
 13. Eén jaar Propere Handen: wat is sinds 10 oktober 2018 nog allemaal gebeurd? (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eén jaar geleden legde Operatie Propere Handen een flinke bom onder het Belgische voetbal. Wat is er sindsdien gebeurd? Een chronologisch overzicht...
  [naar artikel]
 14. Dossier Propere Handen: van kafkaiaans tot vertragingstechniek (08/05/2019 - Knack)
  Na zijn titel en de bekerwinst wil KV Mechelen naar 1A en Europa. Dat kan niet als geel-rood aansprakelijk wordt gesteld voor matchfixing in operatie Propere Handen. Vorige week begon de bond een spoedprocedure die meteen voor vuurwerk zorgde. Malinois stapte intussen al naar de rechter.
  [naar artikel]
 15. Spanning om te snijden, maar confrontatie blijft uit (12/04/2019 - De Morgen)
  Terwijl de diplomatie in Genève overuren draait, is het in Oost-Oekraïne 'business as usual'. In Donetsk is de centrale macht van Kiev plots weer zichtbaar.
  [naar artikel]
 16. Business as usual (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Business as usual (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Clement over operatie ‘Propere Handen’: “Hopelijk zo snel mogelijk duidelijkheid” (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Philippe Clement begint aan speeldag 11 als fiere leider in de Jupiler League. Maar wij praatten met hem ook over het nieuwe Eupen, de snelle genezing van Trossard en operatie ‘Propere Handen’.
  [naar artikel]
 19. Dieter Penninckx gelooft in ‘zijn’ Malinwa: “Ik ben wel wat gewend op het vlak van crisismanagement” (20/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Operatie ‘Propere Handen’ heeft KV Mechelen getroffen in het diepste van zijn ziel. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx is de man die de club door de storm moet zien te loodsen. De topman van FNG trad vorige week uit de schaduw om de spelers, supporters, sponsors en medewerkers van de club gerust te stellen. Hij nodigde ook Gazet van Antwerpen uit voor een exclusief interview. “Ik geloof oprecht dat we van voetbal een propere sport kunnen maken.”
  [naar artikel]
 20. Geen boegeroep voor stroppenstoet (21/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Gisteren nog protesteerden dertig vrouwen tegen het verbod om deel te nemen aan de jaarlijkse rondgang van de Gilde van de Stroppendragers met een eigen vrouwenstoet. Maar vanavond was het weer business as usual
  [naar artikel]
 21. Voorlopig 'business as usual' in Charleroi (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. Bond moet 125.000 euro kosten betalen in dossier Propere Handen (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slik. De KBVB moet de totale som van onderzoeks- en gedingkosten ten belope van 125.000 euro in dossier Propere Handen voor zijn rekening nemen....
  [naar artikel]
 23. Na deal met Veljkovic: vier extra speurders op operatie ‘Propere Handen’ ingezet (21/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gerechtelijke politie gaat extra speurders inzetten op de operatie ‘Propere Handen’, het onderzoek naar het voetbalschandaal in de Belgische...
  [naar artikel]
 24. Duitse koelbloedigheid? "Je mag die kerels het plezier niet gunnen" (22/12/2016 - De Redactie)
  Duitslandkenner en oud-journalist Geert Van Istendael geeft aan waarom de kerstmarkt in Berlijn drie dagen na de aanslag weer open is. Waarom "business as usual" niet noodzakelijk respectloos voor de slachtoffers is.
  [naar artikel]
 25. Topmannen van Club Brugge ondervraagd in dossier Propere Handen (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, respectievelijk voorzitter en CEO van CLub Brugge, zijn vandaag verhoord in het dossier Propere Handen. Dat meldt VRT NWS en wordt aan onze redactie bevestigd.
  [naar artikel]
 26. Propere Handen: KBVB mag documenten van parket inkijken (14/03/2019 - Knack)
  De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft van het federaal parket toestemming gekregen om documenten in het fraudedossier Propere Handen in te kijken.
  [naar artikel]
 27. 2 dagen met Nafi Thiam: "Focus op de toekomst, niet het verleden" (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Twee maanden leefde Nafi Thiam op een gouden wolkje, maar sinds half oktober is het weer 'business as usual' voor de olympische kampioene. De
  [naar artikel]
 28. Bestuur en spelers van Waasland-Beveren ondervraagd in onderzoek “Propere Handen” (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurstop en enkele spelers van Waasland-Beveren zijn ondervraagd in het kader van het onderzoek “Propere Handen”. Voorzitter Dirk Huyck en zijn CEO Olivier Swolfs werden gisteren meegenomen voor verhoor en zijn vandaag weer vrijgelaten. Ook enkele spelers werden aan de tand gevoeld.
  [naar artikel]
 29. “Onderzoek naar voetbalschandaal is groter geworden dan ik had verwacht” (26/10/2018 - VRT NWS)
  Eric Bisschop, de coördinator van de cel Sportfraude van het federaal parket, is geschrokken door de omvang die het onderzoek naar het voetbalschandaal heeft gekregen. Hij vindt de zaak ook alarmerender dan die rond de gokchinees destijds. “Met de beste wil van de wereld kan ik nu nog niet zeggen tot wat dit onderzoek nog kan leiden”, zegt Bisschop in “Terzake”.
  [naar artikel]
 30. FT België. Genkse fans willen Pozuelo alles behalve mooi afscheid geven - KV Oostende is gerust in goeie afloop zaak ‘Propere Handen’ (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Oostende reageert met vertrouwen na het in de krant Het Nieuwsblad verschenen artikel omtrent de zaak ‘Propere Handen’, waarin de club samen met...
  [naar artikel]
 31. Johan Timmermans (KV Mechelen) over 'Propere Handen': 'Het deed pijn om zo afscheid te nemen' (30/04/2019 - Knack)
  Prettig ballen zal het wel niet zijn met zo'n zwaard van Damocles boven je hoofd. KV Mechelen speelt deze week de bekerfinale tegen AA Gent, maar dreigt door Operatie Propere Handen de promotie naar eerste klasse mis te lopen. Toch hoopt oud-voorzitter Johan Timmermans op 'een onvergetelijk feest'.
  [naar artikel]
 32. Vijf prangende vragen over de titel van KV Mechelen beantwoord: hoe zit dat nu precies met Operatie Propere Handen? (18/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Proximus League zit erop en KV Mechelen is kampioen, toch is het nog even afwachten voor we weten wei er volgend seizoen in de Jupiler Pro League speelt. Dat komt allemaal door Operatie Propere Handen.
  [naar artikel]
 33. Federaal parket over voetbalschandaal: "Eerstdaags landen met luik matchfixing" (21/02/2019 - VRT NWS)
  Volgens federaal procureur Eric Bisschop is het gerechtelijk onderzoek naar het voetbalschandaal al flink gevorderd. Gisteren bleek dat er vooruitgang is geboekt in het corruptieluik, maar Bisschop verwacht dat er binnenkort een doorbraak komt in het luik matchfixing. Dat laatste is dan weer belangrijk voor het onderzoek van de voetbalbond, dat moet voortbouwen op het gerechtelijk onderzoek. 
  [naar artikel]
 34. Operatie Propere Handen leert dat ook Voetbalbond zelf niet vies was van “een Cypriotische cashback: “Wat we deden was niet illegaal, wel onethisch” (06/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker (61) en ex-CEO Steven Martens (55) is de gewezen top van de Belgische Voetbalbond (KBVB) verhoord in Operatie Propere Handen. Het gerecht heeft weet van minstens één “verdoken fiscale optimalisatie”, waarbij keeperstrainer Erwin Lemmens deels betaald werd via een Cypriotische vennootschap. “Toen we later merkten hoe dat nu precies in elkaar zat, kwamen we tot het besef dat dit eigenlijk ethisch niet kon.”
  [naar artikel]
 35. ‘Propere Handen’: haal deze procedures niet door elkaar (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag zijn de advocaten van Waasland-Beveren aan het woord in de zaak ‘Propere Handen’. De club en bestuurders houden hun verdediging voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB in de tuchtprocedure omtrent matchfixing. Belangrijk: deze procedure valt niet te verwarren met de procedure in kort geding van KV Mechelen. Volg hier de gids door het land van procedures in de Belgische voetbalwereld.
  [naar artikel]
 36. Brugse bisschop tuimelt in graf (23/04/2018 - VRT NWS)
  Lode Aerts, de bisschop van Brugge, is zaterdag in een grafkelder gevallen. De bisschop was in Kuurne om er de begrafenis bij te wonen van een diaken. Hij raakte gelukkig niet gewond.
  [naar artikel]
 37. Voetballer Fabien Camus aangehouden in kader van operatie Propere Handen (24/10/2018 - Metro)
  In het kader van de operatie Propere Handen is de 33-jarige voetballer Fabien Camus aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Lantin. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag en is intussen bevestigd door het federale parket. Camus was speler bij KV Mechelen, waar zijn contract intussen afgelopen is. Camus is ook een ex-voetballer van KRC Genk en Antwerp. Hij wordt verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. bron: Belga Het bericht Voetballer Fabien Camus aangehouden in kader van operatie Propere Handen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Belgische voetbalbond krijgt inzage in ‘Operatie Propere Handen’ (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal parket heeft een kopie van het luik ‘matchfixing’ in het gerechtelijk onderzoek ‘Propere Handen’ overhandigd aan het bondsparket van de Belgische voetbalbond KBVB. Dat bevestigt het federaal parket.
  [naar artikel]
 39. Ook AA Gent-manager Michel Louwagie ondervraagd in Propere Handen (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent-manager Michel Louwagie heeft zich deze ochtend in het kader van Operatie Propere Handen aangeboden bij de gerechtelijke politie in...
  [naar artikel]
 40. Ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker urenlang verhoord in Operatie Propere Handen (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker werd vandaag urenlang verhoord in Operatie Propere Handen. Het gerecht onderzoekt of hij op de hoogte was van bepaalde financiële constructies om personeelsleden van de voetbalbond onder zijn bewind - deels - in het zwart uit te betalen. Volgens onze informatie is hij niet in verdenking gesteld.
  [naar artikel]
 41. Voetbalbond krijgt inzage in operatie ‘Propere Handen’ (14/03/2019 - De Morgen)
  De Koninklijke Belgische Voetbalbond krijgt inzage in 35 documenten die te maken hebben met het luik ‘matchfixing’ in operatie Propere Handen. Dat bevestigt het federaal parket aan VTM Nieuws. Zo kan de Voetbalbond eventueel sancties nemen tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren.
  [naar artikel]
 42. Ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker urenlang verhoord in Operatie Propere Handen (05/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker werd vandaag urenlang verhoord in Operatie Propere Handen. Het gerecht onderzoekt of de huidige voorzitter van Racing Mechelen op de hoogte was van bepaalde financiële constructies om personeelsleden van de voetbalbond onder zijn bewind - deels - in het zwart uit te betalen. Volgens onze informatie is hij niet in verdenking gesteld.
  [naar artikel]
 43. Advocaten in operatie Propere Handen willen spijtoptantenregeling laten vernietigen (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee advocaten die verdachten bijstaan in het voetbaldossier operatie Propere Handen hebben aan het Grondwettelijk Hof gevraagd de wet op de spijtoptanten te vernietigen. Door die regeling kunnen verdachten een deal sluiten met de autoriteiten in ruil voor strafvermindering. Als de advocaten gelijk krijgen, kunnen de verklaringen van spilfiguur Dejan Veljkovic mogelijk niet gebruikt worden in het onderzoek.
  [naar artikel]
 44. Een jaar na Propere Handen: waarom er nog hoop is voor ons voetbal (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Precies één jaar na het brute ontwaken uit Propere Handen gloort er hoop. Wie denkt dat alles bij het oude zal blijven, riskeert bedrogen uit te komen. En dat is goed nieuws voor wie het goed meent met het voetbal.
  [naar artikel]
 45. Propere Handen: rechter beoordeelt spijtoptantendeal Veljkovic niet meer dit jaar (24/12/2019 - Knack)
  Dejan Veljkovic kan de feestdagen niet met een gerust gemoed vieren. In het Propere Handendossier gaat het federaal parket pas na Nieuwjaar de rechter zijn zegen vragen over een relatief milde straf voor de Servische voetbalmakelaar.
  [naar artikel]
 46. Ook AA Gent-manager Michel Louwagie ondervraagd in ‘Operatie Propere Handen’ (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent-manager Michel Louwagie heeft zich deze ochtend in het kader van ‘Operatie Propere Handen’ aangeboden bij de gerechtelijke politie in...
  [naar artikel]
 47. Alle verdachten in operatie Propere Handen mogen gevangenis verlaten (27/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  In operatie Propere Handen heeft de onderzoeksrechter zopas beslist dat voetbalmakelaar Mogi Bayat en zijn advocaat en rechterhand Laurent Denis kunnen vrijkomen onder voorwaarden. Dat geldt ook voor Thierry Steemans van KV Mechelen. Dat is zopas bevestigd aan onze redactie. De verdachten zitten al 49 dagen in de cel.
  [naar artikel]
 48. Ook AA Gent-manager Michel Louwagie ondervraagd in ‘Operatie Propere Handen’ (16/10/2019 - De Morgen)
  AA Gent-manager Michel Louwagie heeft zich deze ochtend in het kader van ‘Operatie Propere Handen’ aangeboden bij de gerechtelijke politie in Hasselt. Het gerecht wil de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic verder aftoetsen.
  [naar artikel]
 49. Ref Delferière zet de tegenaanval in operatie Propere Handen in (23/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Scheidsrechter Sébastien Delferière en zijn advocaat Louis Derwa hebben dinsdag de tegenaanval ingezet in het dossier “Propere Handen”. In een interview met de RTBF geeft Derwa toe dat Delferière een goede relatie onderhield met spelersmakelaar Veljkovic, maar dat daar weinig regels over zijn voorzien.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.