Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:18 uur

Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek

Knack

09/10/2019 - 00:21

Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis dinsdag op om het onderzoek, dat het 'grondwettelijk gezien onwettig' noemt, te laten vallen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek (09/10/2019 - Metro)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis dinsdag op om het onderzoek, dat het “grondwettelijk gezien onwettig” noemt, te laten vallen. De Democraten bezondigen zich aan “politiek theater” en willen op deze manier de uitslag van de verkiezingen van 2016, die door president Donald Trump werden gewonnen, tenietdoen, klinkt het. De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek Trump (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In...
  [naar artikel]
 3. Witte Huis weigert medewerking aan impeachment-onderzoek Trump (09/10/2019 - De Morgen)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis vandaag op om het onderzoek, dat het "ongegrond en grondwettelijk gezien onwettig" noemt, te laten vallen.
  [naar artikel]
 4. Witte Huis weigert medewerking aan impeachment-onderzoek Trump (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In...
  [naar artikel]
 5. Witte Huis weigert mee te werken aan afzettingsonderzoek Trump (09/10/2019 - VRT NWS)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis dinsdag op om het onderzoek, dat het "grondwettelijk gezien onwettig" noemt, te laten vallen.
  [naar artikel]
 6. Witte Huis werkt niet mee aan onderzoek impeachment (09/10/2019 - De Tijd)
  09:55 In een brief roept het Witte Huis op het onderzoek naar een eventuele afzetting van de president te laten vallen wegens 'grondwettelijk gezien onwettig'.
  [naar artikel]
 7. Witte Huis zal niet meewerken aan onderzoek naar eventuele afzetting Trump: “Onwettig” (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van president Donald Trump.
  [naar artikel]
 8. Democraten dagvaarden Witte Huis in impeachment-onderzoek (05/10/2019 - De Morgen)
  Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben het Witte Huis gedagvaard om aan documenten te komen die kunnen helpen in hun onderzoek naar een afzettingsprocedure van president Donald Trump.
  [naar artikel]
 9. Rechtbank: Ex-advocaat Witte Huis moet getuigen voor Congres in impeachment-onderzoek (26/11/2019 - Knack)
  Don McGahn, de voormalige topadvocaat van het Witte Huis, moet voor het Congres verschijnen om te getuigen in het impeachment-onderzoek naar de Amerikaanse president Donald Trump. Het ministerie van Justitie gaat direct in beroep.
  [naar artikel]
 10. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Weigering Trump om mee te werken is “onwettige poging om feiten te verdoezelen” (09/10/2019 - Metro)
  De beslissing van het Witte Huis om niet mee te werken met het lopende onderzoek naar een eventuele afzetting van de Amerikaanse president Donald Trump is “verkeerd” en “onwettig”. Dat heeft Nancy Pelosi, de Democratische woordvoerster van het Huis van Afgevaardigden, gezegd. “Dit is simpelweg opnieuw een onwettige poging om te verdoezelen dat de Trump-administratie buitenlandse machten onder druk heeft gezet om tussen te komen in de verkiezingen van 2020”, aldus Pelosi in een verklaring. Nog volgens Pelosi groeit het aantal bewijzen dat president Trump zijn ambt heeft misbruikt en zijn eed om “de grondwet te beschermen, te vrijwaren en te verdedigen” heeft geschonden. Eerder had het Witte Huis in een acht pagina’s tellende brief laten weten dat het niet zou meewerken met het impeachment-onderzoek door het Huis van Afgevaardigden. Het deed het onderzoek af als “grondwettelijk gezien onwettig” en beschuldigde de Democraten ervan zich te bezondigen aan “politiek theater”. De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Weigering Trump om mee te werken is “onwettige poging om feiten te verdoezelen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Witte huis weigert medewerking aan impeachment-onderzoek: hoe nu verder? (12/10/2019 - Knack)
  Het Witte Huis weigert alle medewerking aan het parlementaire onderzoek naar het controversiële Oekraïne-telefoontje van Trump en mogelijke afzetting van de president. Mag dat, en hoe moet het onderzoek nu verder?
  [naar artikel]
 12. Witte huis weigert medewerking aan impeachment-onderzoek: hoe moet het nu verder? (12/10/2019 - Knack)
  Het Witte Huis weigert alle medewerking aan het parlementaire onderzoek naar het controversiële Oekraïne-telefoontje van Trump en mogelijke afzetting van de president. Mag dat, en hoe moet het onderzoek nu verder?
  [naar artikel]
 13. Rapport impeachment-onderzoek volgende maand verwacht (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Adam Schiff, de Democratische voorzitter van de inlichtingencommissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die het impeachment-onderzoek...
  [naar artikel]
 14. Trump: "Witte Huis-personeel mag volledig meewerken met Rusland-onderzoek" (19/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump heeft tegen het personeel van het Witte Huis gezegd dat ze hun volledige medewerking mogen verlenen aan de speciale aanklager Robert...
  [naar artikel]
 15. Witte Huis noemt impeachment “beschamend”, Trump ziet toch een overwinning (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Witte Huis heeft de goedgekeurde impeachment van Amerikaans president Donald Trump in een officieel persbericht “beschamend” genoemd. De president zelf – die op het moment van de stemming speechte voor zijn aanhangers – zag in de resultaten toch een overwinning.
  [naar artikel]
 16. Trump: 'Witte Huis-personeel mag volledig meewerken met Mueller' (19/08/2018 - Knack)
  Donald Trump heeft tegen het personeel van het Witte Huis gezegd dat ze hun volledige medewerking mogen verlenen aan de speciale aanklager Robert Mueller in het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de verkiezingen van 2016. Dat zei de Amerikaanse president zaterdag zelf op Twitter.
  [naar artikel]
 17. Trump: “Witte Huis-personeel mag volledig meewerken met Mueller” (19/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump heeft tegen het personeel van het Witte Huis gezegd dat ze hun volledige medewerking mogen verlenen aan de speciale aanklager Robert Mueller, die het onderzoek voert naar Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. Dat zei de Amerikaanse president zaterdag zelf op Twitter.
  [naar artikel]
 18. Witte Huis beschuldigt Democrate Pelosi van machtsmisbruik en obstructie (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woordvoerster Stephanie Grisham van het Witte Huis heeft donderdag via Twitter de Democraten in het Huis van Afgevaardigden beschuldigd van hetzelfde als president Donald Trump in zijn impeachment: machtsmisbruik en obstructie van het Congres. Dat heeft de krant Washington Post bericht.
  [naar artikel]
 19. De vier belangrijkste conclusies uit het impeachment-rapport van de Democraten (04/12/2019 - Knack)
  De inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag zijn eindrapport gepubliceerd in het impeachment-onderzoek naar president Donald Trump. Volgens de Democraten heeft de president duidelijk de normen van zijn ambt overschreden en is er aanleiding tot impeachment.
  [naar artikel]
 20. Is vicevoorzitter van impeachment-onderzoekscommissie zelf betrokken bij Oekraïne-gate? Nieuwe getuige zegt van wel (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Devin Nunes, de Republikeinse vicevoorzitter van de Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden die het impeachment-onderzoek naar...
  [naar artikel]
 21. Witte Huis stuurt kat naar juridische commissie impeachment-onderzoek (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump stuurt geen advocaat naar de zitting op 4 december van de juridische commissie van het Huis van...
  [naar artikel]
 22. Impeachment-onderzoek tegen Donald Trump neemt eerste horde in Huis van Afgevaardigden (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er via een resolutie formeel mee ingestemd om door te gaan met de impeachment-procedure tegen de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 23. “Klokkenluider VS komt niet getuigen voor Huis van Afgevaardigden” (10/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voorzitter van het impeachment-onderzoek van de Democraten Adam Schiff gaat niet in op het verzoek van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis...
  [naar artikel]
 24. Uitgelegd: wat betekent het impeachment-onderzoek voor Trump? (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nancy Pelosi, de Democratische voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft dinsdag aangekondigd dat er een impeachment-onderzoek komt tegen president Donald Trump. Dat onderzoek komt er omdat Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski vroeg om een onderzoek te starten naar Hunter Biden. Hunter is de zoon van de voormalige Democratische vice-president en huidig presidentskandidaat, Joe Biden.
  [naar artikel]
 25. Trump neemt wraak: ‘Aanstichter’ van impeachment ontslagen (04/04/2020 - De Morgen)
  Donald Trump heeft opnieuw wraak genomen op iemand die een rol speelde bij zijn impeachment. Hij ontslaat Michael Atkinson, de inspecteur-generaal van de inlichtingendiensten, die de doofpot opende waarin het Witte Huis een klokkenluidersklacht wilde laten verdwijnen over mogelijk machtsmisbruik van de president.
  [naar artikel]
 26. Oekraïne-expert Witte Huis getuigt dinsdag over telefoongesprek met Zelenski (29/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De hoogstgeplaatste Oekraïne-expert binnen het Witte Huis maakte twee keer zijn zorgen over Trumps pogingen om druk uit te oefenen op Kiev over aan een overste. Dinsdag zal hij in het Huis van Afgevaardigden, in het kader van het impeachment-onderzoek tegen de Amerikaanse president, getuigen. In zijn openingsstatement zal hij het onder meer hebben over het “plichtsbesef” dat hem ertoe bracht twee keer zijn zorgen duidelijk te maken, weten CNN, Washington Post en New York Times. De man was bij het gesprek dat Trump in juli had met de toen net verkozen Oekraïense president Volodimir Zelenski.
  [naar artikel]
 27. 'Witte Huis wil onderzoek naar Facebook en Google' (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis werkt aan een besluit om onderzoek te laten doen naar mogelijke overtreding van de mededingingsregels door grote...
  [naar artikel]
 28. Trump wil onderzoek naar mol in Witte Huis (07/09/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil dat er een onderzoek komt naar de anonieme bron uit het Witte Huis die eerder deze week in The New York Times sprak van intern verzet tegen Trump. Al sluit hij niet uit dat de bron gewoon niet een bestaat.
  [naar artikel]
 29. Impeachment: Voormalig adviseur geeft Donald Trump de genadeklap (22/11/2019 - Knack)
  Op de (voorlopig) laatste dag van de openbare hoorzittingen in het impeachment-onderzoek lieten de twee getuigen er geen twijfel over bestaan: onderzoek naar Burisma was codetaal voor onderzoek naar Joe en Hunter Biden. En iedereen wist het.
  [naar artikel]
 30. De fixers van het Witte Huis: dit zijn de mannen die Oekraïne-gate ontketenden (30/11/2019 - De Morgen)
  Naarmate het impeachment-onderzoek naar Amerikaans president Donald Trump vordert, komt er een heel kluwen boven water van trans-Atlantisch geritsel, afspraakjes, telefoontjes en transacties. Wat weten we nu, en wie zijn de belangrijkste figuren?
  [naar artikel]
 31. Trumps advocaat Don McGahn, die meewerkte aan Rusland-onderzoek, verlaat het Witte Huis (29/08/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter geschreven dat Don McGahn zijn baan als raadgever van het Witte Huis dit najaar verlaat. McGahn werkte recent mee aan het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller. De advocaat is een van de weinigen overblijvers in het Witte Huis die nog heeft meegewerkt aan de verkiezingscampagne van Trump.
  [naar artikel]
 32. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 33. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 34. Huis van Afgevaardigden stemt morgen over doorsturen artikels naar Senaat (14/01/2020 - Metro)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden maakt zich op om morgen te stemmen over het doorsturen naar de Senaat van de artikels voor het impeachment van president Donald Trump, zo verluidde vandaag bij de Democraten in het “lagerhuis van het Amerikaans parlement”. Huis-voorzitster Nancy Pelosi gaf vandaag haar Democratische collega’s tijdens een vergadering achter gesloten deuren aan dat de artikels “ergens morgen” naar de Senaat worden doorgestuurd. Nog voor het debat in het Huis worden ook de aanklagers, of in het jargon impeachment managers, benoemd. De stemming komt een maand nadat de Republikein Trump de derde president in de Amerikaanse geschiedenis is geworden om in staat van beschuldiging te worden gesteld (“impeachment”). Het door de Democraten gecontroleerde Huis besliste daartoe op grond van machtsmisbruik en obstructie van het Congres toen het de Oekraïne-affaire onderzocht. Pelosi, de top-Democrate in het Huis, weerhield de Senaat totnogtoe de artikels omdat zij naar eigen zeggen eerst garanties wilde van de Republikeinse meerderheid aldaar omtrent het verloop van het proces, onder andere het horen van getuigen. Dergelijke garanties heeft zij evenwel nog niet gekregen. Meerderheidsfractieleider Mitch McConnell heeft gezegd dat een beslissing omtrent getuigen er pas komt nadat beide zijden hun zaak hebben toegelicht. Het komt aan de Senaat toe het impeachment-onderzoek te voeren en te beslissen of Trump al dan niet het Witte Huis moet verlaten. Bron: Belga   Het bericht Huis van Afgevaardigden stemt morgen over doorsturen artikels naar Senaat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe het nu verder moet (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 36. ‘Klokkenluider VS komt niet getuigen voor Huis van Afgevaardigden’ (10/11/2019 - De Morgen)
  De voorzitter van het impeachment-onderzoek van de Democraten Adam Schiff gaat niet in op het verzoek van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de klokkenluider te verhoren. ‘Overbodig en onnodig’, aldus Schiff in een brief aan de Republikeinse leider in het Huis Devin Nunes, waar nieuwszender CNN uit citeert.
  [naar artikel]
 37. Onderzoek naar 'impeachment': het begin van het einde of vals alarm voor Trump? (25/09/2019 - Knack)
  De Democraten in het Huis van Afgevaardigden zetten de eerste stappen in het lange impeachment-proces, dat uiteindelijk zou kunnen leiden tot de afzetting van president Trump. Wat is er aan de hand, en kan het doek écht vallen voor de man die de afgelopen jaren onschendbaar leek te zijn?
  [naar artikel]
 38. Oekraïne-expert Witte Huis getuigt dinsdag over telefoongesprek met Zelenski (29/10/2019 - Metro)
  De hoogstgeplaatste Oekraïne-expert binnen het Witte Huis maakte twee keer zijn zorgen over Trumps pogingen om druk uit te oefenen op Kiev over aan een overste. Dinsdag zal hij in het Huis van Afgevaardigden, in het kader van het impeachment-onderzoek tegen de Amerikaanse president, getuigen. In zijn openingsstatement zal hij het onder meer hebben over het “plichtsbesef” dat hem ertoe bracht twee keer zijn zorgen duidelijk te maken, weten CNN, Washington Post en New York Times. De man was bij het gesprek dat Trump in juli had met de toen net verkozen Oekraïense president Volodimir Zelenski. De man, luitenant-kolonel Alexander Vindman, zal de parlementsleden vertellen dat een Oekraïens onderzoek naar oud-vicepresident Joe Biden en het gasbedrijf waarmee Bidens zoon Hunter banden had, de Amerikaanse nationale veiligheid zou ondermijnen. In het bewuste telefoongesprek zou Trump zijn Oekraïense collega herhaaldelijk gevraagd hebben om zo’n onderzoek te openen – de kans bestaat dat Biden volgend jaar Trumps tegenstander wordt bij de presidentsverkiezingen. “Ik was bezorgd over het telefoongesprek”, aldus de verklaring die Vindman volgens de Amerikaanse media zal voorlezen. “Ik dacht niet dat het gepast was een buitenlandse regering te vragen een onderzoek te voeren naar een Amerikaans burger, en ik was ongerust over de implicaties voor de steun van de Amerikaanse regering voor Oekraïne.” De luitenant-kolonel, een gedecoreerde Irak-veteraan, zegt dat hij een patriot is. “Het is mijn heilige plicht en eer om ons land te verdedigen en te steunen, ongeacht partij of politiek”, aldus zijn verklaring. Het Witte Huis had verboden om mee te werken met het impeachment-onderzoek. In zijn verklaring zal Vindman ook zeggen dat hij niet de klokkenluider is die de hele zaak enkele weken geleden in gang zette. Maar zijn verklaring zal elementen uit die klacht bevestigen en verder uitdiepen. Met Vindman getuigt er voor het eerst iemand die het telefoongesprek met Zelenski bijwoonde. bron: Belga Het bericht Oekraïne-expert Witte Huis getuigt dinsdag over telefoongesprek met Zelenski verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Witte Huis zet FBI-directeur uit de wind (31/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de strijd tussen presidentskandidate Hillary Clinton en de FBI om het aangekondigde onderzoek naar e-mails uit de omgeving van de Democrate, blijft het Witte Huis ‘neutraal’. Intussen blijkt dat FBI-agenten eerder dit jaar zouden hebben aangedrongen op een grondig onderzoek naar de Clinton Foundation.
  [naar artikel]
 40. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump (31/10/2019 - Metro)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden donderdag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over een resolutie die “het lopende onderzoek bevestigt dat momenteel door de commissies wordt uitgevoerd in het kader van de impeachmentprocedure” en die de “procedure voor de volgende onderzoeksdaden” zal vastleggen, meldde de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, eerder in een brief aan de andere Democraten. Bedoeling is voorts dat de resolutie duidelijk maakt of de Trump-administratie documenten mag achterhouden, getuigenverklaringen kan voorkomen, dagvaardingen naast zich neer mag leggen en het Huis van Afgevaardigden kan blijven tegenwerken, aldus nog Pelosi. Woordvoerster Stephanie Grisham van het Witte Huis reageerde daarop dat Pelosi “eindelijk toegeeft wat de rest van Amerika al wist – namelijk dat de Democraten een onwettige impeachmentprocedure voeren”. De Republikeinen vragen al weken om een formele stemming in het Huis. “Het is al 34 dagen geleden dat Nancy Pelosi eenzijdig haar impeachmentonderzoek startte”, twitterde de minderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, onmiddellijk nadat het nieuws over de stemming bekendraakte. “Het terugkrabbelen van vandaag komt neer op toegeven dat het proces vanaf het begin een mislukking is”. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Trump bijzonder over onderzoek impeachment: ‘Bullshit’ (03/10/2019 - De Morgen)
  In een tirade die zelfs voor zijn begrippen ongewoon fel was, heeft president Trump voor het eerst in het openbaar hard uitgehaald naar het impeachment-onderzoek. Een duidelijk geagiteerde president schuwde niet om scheldwoorden te gebruiken tegen Democratische politici.
  [naar artikel]
 42. Trump explodeert over onderzoek impeachment: ‘Bullshit’ (03/10/2019 - De Morgen)
  In een tirade die zelfs voor zijn begrippen ongewoon fel was, heeft president Trump voor het eerst in het openbaar hard uitgehaald naar het impeachment-onderzoek. Een duidelijk geagiteerde president schuwde niet om scheldwoorden te gebruiken tegen Democratische politici.
  [naar artikel]
 43. Trump: ‘Impeachment-onderzoek is een lynchpartij’ (23/10/2019 - De Morgen)
  President Trump heeft een storm van verontwaardigde reacties uitgelokt nadat hij het impeachment-onderzoek van de Democraten in het Congres een ‘lynchpartij’ had genoemd.
  [naar artikel]
 44. Trump bijzonder kwaad over onderzoek impeachment: ‘Bullshit!’ (03/10/2019 - De Morgen)
  In een tirade die zelfs voor zijn begrippen ongewoon fel was, heeft president Trump voor het eerst in het openbaar hard uitgehaald naar het impeachment-onderzoek. Een duidelijk geagiteerde president schuwde niet om scheldwoorden te gebruiken tegen Democratische politici.
  [naar artikel]
 45. Trump niet onder de indruk van impeachment-onderzoek (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  washIngtonVoor de vierde keer in de geschiedenis is het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden nu officieel gestart met de procedure tot impeachment. Maar of Donald Trump ook wordt afgezet? Weinig waarschijnlijk. Volgens de president zelf omdat hij niets verkeerd heeft gedaan. Maar vooral omdat de Republikeinen het laatste woord hebben. En die blijven voorlopig pal achter hun president staan.
  [naar artikel]
 46. Witte Huis beschuldigt Democrate zelf van machtsmisbruik en obstructie van het Congres (16/01/2020 - Metro)
  Woordvoerster Stephanie Grisham van het Witte Huis heeft via Twitter de Democraten in het Huis van Afgevaardigden beschuldigd van hetzelfde als president Donald Trump in zijn impeachment: machtsmisbruik en obstructie van het Congres. Dat heeft de krant Washington Post bericht. Met betrekking tot obstructie van het Congres zei Grisham dat voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden vier weken lang de artikels van het impeachment heeft achtergehouden vooraleer ze naar de Senaat te sturen. Die artikels zijn op 18 december gestemd en pas woensdag overgemaakt aan de andere kamer van het Congres. Met betrekking tot machtsmisbruik twitterde de woordvoerster dat de Democratische meerderheid in het Huis de president een eerlijk proces heeft ontzegd. “Heeft iemand gemerkt dat de Democraten altijd de President van de Verenigd Staten beschuldigen van daden waaraan ze zich schuldig maken?”. Aangaande die beschuldiging van Grisham stipte de krant aan dat Trump heeft geweigerd dat zijn advocaten zouden deelnemen aan het impeachmentonderzoek in het “lagerhuis” van het Amerikaanse parlement. bron: Belga Het bericht Witte Huis beschuldigt Democrate zelf van machtsmisbruik en obstructie van het Congres verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Impeachment Trump – Afzettingsproces tegen Trump officieel van start (21/01/2020 - Metro)
  Het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump gaat dinsdag officieel van start. Om 13.00 uur (19.00 uur Belgische tijd) begint de zitting in de Senaat met de presentatie van de richtlijnen door de Republikeinse leider in de Senaat, Mitch McConnell. Na het behandelen van de richtlijnen, over zaken als het horen van getuigen en de maximale tijdsduur van ieder onderdeel, starten de aanklagers met hun openingsverklaring. Of die dinsdag al plaatsvindt, hangt af van de duur van het debat over de regels. Het verdedigingsteam van Trump houdt de openingsverklaring na de aanklagers. De aanklagers zijn zeven Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden geleid door Adam Schiff, de voorzitter van de inlichtingencommissie. Hij leidde het onderzoek naar Trump in het Huis. De advocaten van de president worden geleid door de juridisch adviseur van het Witte Huis, Pat Cipollone. De zitting duurt waarschijnlijk tot ongeveer 17.00 uur (23.00 uur Belgische tijd). Trump is door het Huis van Afgevaardigden aangeklaagd wegens machtsmisbruik voor zijn eigen politieke gewin en voor het tegenwerken van het onderzoek daarnaar. Bron: Belga   Het bericht Impeachment Trump – Afzettingsproces tegen Trump officieel van start verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Democraten dagvaarden Witte Huis in onderzoek naar contacten met Oekraïne (05/10/2019 - Knack)
  De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben het Witte Huis officieel gedagvaard om documenten te overhandigen die verband houden met het omstreden Oekraïne-telefoontje van president Donald Trump.
  [naar artikel]
 49. Trump vergelijkt impeachment-onderzoek met “lynching” (22/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump vergelijkt het impeachment-onderzoek dat tegen hem loopt met “gelyncht” worden. Het woord lokt sterke reacties uit in de Verenigde Staten, waar het wordt gelinkt aan de rassenscheiding en de slavernij.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.