Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2020
00:22 uur

Acht passanten lieten een man sterven: “Ze zagen hem liggen, hadden contact, en liepen weer weg”

Het Nieuwsblad

09/10/2019 - 03:07

Acht mensen riskeren vervolgd te worden omdat ze een man zagen sterven en gewoon wegwandelden. Wat ging er door de hoofden van die mensen toen ze die man in nood zagen? “Achteraf, als je weet wat er gebeurd is, is het makkelijk om te zeggen wat ze hadden moeten doen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Passanten zien fietser (65) in gracht liggen: slachtoffer eerst kritiek maar toestand intussen stabiel (06/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een fietser (65) werd in de nacht van zaterdag op zondag in kritieke toestand afgevoerd nadat passanten hem in een gracht in Wilrijk zagen liggen.
  [naar artikel]
 2. Twee garages beschadigd door brand: hond op nippertje uit aanpalende ren bevrijd (18/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een garage op de Herebaan-Oost in Houthalen is vrijdag even voor middernacht bij een uitslaande brand helemaal uitgebrand. De aanpalende garage liep schade op. Het waren toevallige passanten die het vuur opmerkten. Toen ze gingen kijken, zagen ze de vlammen al uit het dak van de ene garage staan. Niemand was thuis in het bijhorende huis. Omdat de passanten gejammer van een hond hoorden, keken ze rond en zagen ze vlakbij de getroffen garage een hondenren staan. Ze wisten het dier nog op het nippertje uit het hok te bevrijden.
  [naar artikel]
 3. “Slavernij in Libië als excuus om in de Louizalaan winkels te vernielen en passanten aan te vallen, daar moeten die schoffies wellicht zelf nog het hardst om lachen” (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt erop dat het begint te beteren. Bij de rellen van zaterdag in de Louizabuurt werd er door de politie snel en efficiënt opgetreden en werden zo’n zeventig relschoppers opgepakt. De handelaars en de passanten die ook nu weer hun etalages en hun auto’s vernield zagen worden, zullen er niet veel boodschap aan hebben, maar alvast de Brusselse politiekorpsen lijken intussen geleerd te hebben hoe ze dergelijke plots uitbrekende ongeregeldheden moeten aanpakken.
  [naar artikel]
 4. “Niemand bekommerde zich om Lemmy”: Peltenaar overlijdt bij drugsvrienden na overdosis (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De combinatie van speed en van vooral een flinke teug pure GBL uit een flesje is de 28-jarige Peltenaar Lemmy V. fataal geworden. Hij dronk van het goedje in het bijzijn van zeven Noord-Limburgse drugsvrienden die vrijdag in de Hasseltse rechtbank terecht stonden voor schuldig verzuim. In plaats van hulp erbij te halen, lieten ze de twintiger in de tuin sterven. “Waarom heeft niemand van jullie zeven Lemmy geholpen? Jullie lieten hem in weer en wind zelfs een hele nacht buiten liggen. Onmenselijk”, sprak een tot tranen toe bewogen vader van Lemmy. “Ze wilden niet met de drugs gepakt worden.”
  [naar artikel]
 5. Passanten treffen fietser (65) in kritieke toestand aan in gracht (06/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een fietser (65) werd in de nacht van zaterdag op zondag in kritieke toestand afgevoerd nadat passanten hem in een gracht in Wilrijk hadden aangetroffen.
  [naar artikel]
 6. Quatre mille mains (09/04/2019 - De Morgen)
  Vanaf donderdag staan er weer acht piano's in hartje Gent. Het muzikaal project 123-piano nodigt al dan niet toevallige passanten uit om zelf een streepje muziek te spelen. Een geniaal idee dat al jaren de wereld verovert.
  [naar artikel]
 7. 'NAVO liet bootvluchtelingen achter om te sterven' (04/04/2019 - De Morgen)
  De Raad van Europa heeft een vernietigend rapport uitgebracht over de NAVO en de Italiaanse kustwacht. In maart 2011 lieten zij een op drift geraakt bootje met 72 Afrikaanse vluchtelingen achter 'om te sterven' op de Middellandse Zee.
  [naar artikel]
 8. Politie pakt verdachten op met inbrekersmateriaal in auto (01/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het wijkteam van de Antwerpse Oudaan controleerde vrijdagnamiddag en avond voertuigen en bestuurders ter hoogte van de Leuvenstraat. Zo liepen drie mannen tegen de lamp die inbrekersspullen in de auto hadden liggen.
  [naar artikel]
 9. Ze hadden kort een relatie aan de universiteit. 10 jaar later liepen ze elkaar weer tegen het lijf en begon voor Philomena 12 jaar van terreur (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een kleine zes maanden waren Philomena Willets (43) en David Brett (43) samen, nadat ze elkaar in 1995 hadden leren kennen aan de universiteit van...
  [naar artikel]
 10. Maximiliaanpark loopt leeg, Noordstation loopt vol: “Ik ben hier bang” (06/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nu het ’s nachts weer kouder wordt, loopt het Maximiliaanpark zo goed als leeg en zoeken transmigranten hun toevlucht tot het Noordstation. Ze zetten er zelfs kartonnen tentjes op en klampen passanten steevast aan om geld, sigaretten of winterkledij te vragen. Vandaag is er overleg met alle betrokken partijen want het onveiligheidsgevoel bij passanten was nooit zo groot.
  [naar artikel]
 11. Maximiliaanpark loopt leeg, Noordstation loopt vol: “Ik ben hier bang” (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nu het ’s nachts weer kouder wordt, loopt het Maximiliaanpark zo goed als leeg en zoeken transmigranten hun toevlucht tot het Noordstation. Ze zetten er zelfs kartonnen tentjes op en klampen passanten steevast aan om geld, sigaretten of winterkledij te vragen. Vandaag is er overleg met alle betrokken partijen want het onveiligheidsgevoel bij passanten was nooit zo groot.
  [naar artikel]
 12. Doden en gewonden bij aanslag ELN in Colombia (27/02/2018 - Metro)
  Bij een bomaanslag op een militaire patrouille in het noordoosten van Colombia zijn vijf soldaten gedood. Tien anderen liepen verwondingen op, toen de aanvallers op een landweg in het departement Norte de Santander een springtuig lieten ontploffen. Dat deelden de strijdkrachten vandaag mee. Het militaire bestuur acht de linkse guerrillaorganisatie ELN voor de aanslag verantwoordelijk. Nadat de vredesgesprekken tussen de Colombiaanse regering en de ELN in januari waren afgesprongen, hadden de rebellen hun aanvallen op soldaten, politieagenten en de infrastructuur van het Zuid-Amerikaanse land weer geïntensiveerd. Gisteren had de ELN nochtans een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd voor de dagen voor en na de parlementsverkiezingen van 11 maart. Tegelijkertijd riepen de guerrillero’s de Colombiaanse regering op de vredesonderhandelingen weer op te nemen. Sinds het vredesverdrag met de grotere rebellengroep FARC eind 2016 is de ELN met haar bijna 2.000 strijders de laatste actieve guerrillaorganisatie in het Zuid-Amerikaanse land. “De ELN is niet in staat onze troepen op militair vlak aan te pakken, daarom beroepen ze zich op terroristische middelen”, zei de commandant van de strijdkrachten, generaal Ricardo Gómez, op radiozender RCN. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 13. Kapelaan onthult waar de meeste mensen over praten net voor ze sterven (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Waar zijn mensen die op sterven liggen mee bezig? Kerry Egan (39) uit het Amerikaanse South Carolina weet het als geen ander. De vrouw is
  [naar artikel]
 14. Maximiliaanpark loopt leeg, Noordstation loopt vol: “Het is de laatste keer dat ik hier kom, ik ben bang” (06/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Nu het ’s nachts weer kouder wordt, loopt het Maximiliaanpark zo goed als leeg en zoeken transmigranten hun toevlucht tot het Noordstation. Ze zetten er zelfs kartonnen tentjes op en klampen passanten steevast aan om geld, sigaretten of winterkledij te vragen. Vandaag is er overleg met alle betrokken partijen want het onveiligheidsgevoel bij passanten was nooit zo groot.
  [naar artikel]
 15. Royals: een week vol staatsbezoeken met nu en dan pech, een kroon die bleef liggen en koninklijke puppy's (20/10/2019 - VRT NWS)
  We brengen u elke zondag wat er leeft bij royals in binnen- en buitenland. Het was een week tsjokvol staatsbezoeken. William en Kate beleefden een wel heel erg turbulente vliegtuigreis in Pakistan, terwijl Willem-Alexander zelf achter de stuurknuppel zat naar India. Filip en Mathilde zochten het dichterbij in Luxemburg, maar hadden dan weer pech met een oldtimer en brandalarm. In het Britse parlement bleef de Imperial State Crown roerloos liggen op een kussentje naast de Queen en de Thai verwelkomden acht koninklijke puppy's.
  [naar artikel]
 16. Dieven ontmantelen dashboard van BMW’s: “Mijn middenconsole braken ze uit, mijn laptop lieten ze liggen” (01/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele inwoners van Beerse ontdekten maandagochtend dat dieven in hun geparkeerde BMW hadden ingebroken. In beide gevallen bleken de middenconsoles vakkundig verwijderd te zijn.
  [naar artikel]
 17. Dit ‘lijk’ is niet wat het lijkt (12/09/2019 - Metro)
  In Amsterdam-Zuid kregen voorbijgangers de schrik van hun leven. Bij de vuilniscontainers op straat zagen ze een raar pakket liggen. De vormen hadden verdacht veel weg van een mens en de passanten belden dan ook de politie over de mogelijke lijkvinding. De politie deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat het niet om een mens ging. Iemand had namelijk een pop bij het vuilnis gezet. De politie schrijft op Twitter dat het niet meteen te zien was dat het om een pop ging. “Wij doen in dit soort gevallen altijd zorgvuldig onderzoek met behulp van het forensisch team, mocht het wel om stoffelijk overschot gaan is het behoud van sporen cruciaal.” Update!! Na onderzoek blijkt het te gaan om een pop en geen stoffelijk overschot. https://t.co/FumtfVztJZ — Politie Zuid de Pijp (@POL_Zuiddepijp) 11 septembre 2019 Bron: Metro Nederland Lees ook : BIZAR. Jongetje overleeft gevecht met poema Het bericht Dit ‘lijk’ is niet wat het lijkt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Weer acht inbraken in één nacht. Nu is Tessenderlo aan de beurt (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De inbrakenplaag in West-Limburg blijft aanhouden. Vorige week maandag werd in acht woningen in Koersel (Beringen) ingebroken. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag was Tessenderlo aan de beurt, opnieuw acht keer. De inbrekers hadden het vooral gemunt op tuinhuisjes. Alle buurtinformatienetwerken binnen de politiezone werden verwittigd, en de politie vraagt iedereen alert te zijn.
  [naar artikel]
 19. Uitslaande brand verwoest garage in Beernem (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Legeweg in Beernem is gisterenavond rond tien uur brand uitgebroken in een garage. Passanten zagen rook opstijgen en verwittigden de...
  [naar artikel]
 20. 182 snelheidsduivels gepakt bij controles in Bilzen, Hoeselt en Riemst (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft maandag tussen 15.30 en 20.30 uur snelheidscontroles uitgevoerd op haar grondgebied. Van de 939 passanten liepen er maar liefst 182 tegen de lamp, bijna 20 procent.
  [naar artikel]
 21. Nazivlaggen in centrum van Bergen (02/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van Bergen keken passanten gisteren en vanochtend vreemd op toen ze deze vlaggen zagen hangen. Wie wat verder keek, had al snel door wat er aan de hand was. Een gedeelte van de Henegouwse hoofdstad is veranderd in een filmdecor.
  [naar artikel]
 22. Nazivlaggen in centrum van Bergen (02/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In het centrum van Bergen keken passanten gisteren en vanochtend vreemd op toen ze deze vlaggen zagen hangen. Wie wat verder keek, had al snel door wat er aan de hand was. Een gedeelte van de Henegouwse hoofdstad is veranderd in een filmdecor.
  [naar artikel]
 23. Lukaku en Man United met schaamrood op de wangen onderuit, Chelsea dankt Hazard voor geniale assist (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Chelsea heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de Carabao Cup. The Blues hadden wel niet veel overschot tegen Bournemouth, maar na een geniale assist van Hazard bezorgde Morata zijn ploeg alsnog de zege. Manchester United heeft dan weer geen reden om te vieren. The Red Devils lieten zich op het veld van Bristol City verrassen en liggen uit het bekertoernooi.
  [naar artikel]
 24. Beruchte exhibitionist van Ham opgepakt (18/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo liepen sinds halfweg 2017 vaak klachten binnen over een exhibitionist die passanten lastigviel op of in de omgeving van het toeristisch fietspad tussen Ham en Tessenderlo. Na een lange zoektocht meldt de politie dat ze de man konden vatten.
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Heidebrand in Opglabbeek (25/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Heerstraat in Opglabbeek is een heidebrand ontstaan. Passanten die rook zagen opstijgen verwittigde de brandweer van de zone Limburg Oost. Die was snel ter plaatse en kreeg het vuur ook meteen onder controle. Enkele tientallen are ging in de vlammen op.
  [naar artikel]
 26. Acht bestuurders onder invloed gepakt bij BOB-controle in Tongeren (15/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Tongeren-Herstappe heeft zaterdagavond en -nacht BOB-controles uitgevoerd. Daarbij liepen acht chauffeurs tegen de lamp. Een van hen testte positief op drugs.
  [naar artikel]
 27. Twee Fransen opgepakt die contact hadden met Rachid Kassim, acht verdachten aanslag Nice blijven in de cel (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk zijn opnieuw twee lieden opgepakt en in beschuldiging gesteld in verband met veronderstelde banden met de Franse jihadist Rachid
  [naar artikel]
 28. Vrouw en kind sterven door woningbrand in Lyon (10/02/2019 - Metro)
  Een vrouw en een kind zijn gisterenavond bij een brand in een woning in Lyon om het leven gekomen. In de bakkerij op het gelijkvloers van de woning was eerst een ontploffing gebeurd, meldde de zender Franceinfo onder aanhaling van de prefectuur. De daaropvolgende brand sloeg over naar de rest van het pand. Vier andere mensen liepen verwondingen op. De politie gaat uit van kwaad opzet. “De vader vertelde toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht dat de moeder en het kind zich nog op de eerste verdieping bevonden”, zei Jean-Yves Sécheresse, de plaatsvervangende burgemeester aan de zender. Een man sprong uit het raam om zich voor de vlammen te redden. Volgens de eerste vaststellingen was dat de vader. Uit het voorlopig onderzoek bleek dat de explosie mogelijk opzettelijk werd veroorzaakt, meldde het Franse persbureau AFP onder aanhaling van de procureur. Getuigen hadden verklaard dat ze een sterke gasgeur hadden geroken. Bron: Belga   Het bericht Vrouw en kind sterven door woningbrand in Lyon verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. LIVE: Man met mes gaat passanten te lijf in Parijs. Politiebronnen melden 2 doden en 8 gewonden (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is vanavond passanten te lijf gegaan in het tweede district in Parijs. Dat heeft de politie gezegd aan de Franse zender BMFTV....
  [naar artikel]
 30. Na lang zoeken: Exhibitionist die Ham opschrikte gevat (18/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo liepen sinds halfweg 2017 vaak klachten binnen over een exhibitionist die passanten lastigviel op of in de omgeving van het toeristisch fietspad tussen Ham en Tessenderlo. Na een lange zoektocht meldt de politie dat ze de man konden vatten.
  [naar artikel]
 31. Vrouw door passanten uit wagen gered na plons in kanaal (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw is zaterdagvoormiddag in Lommel met haar voertuig in het kanaal van Beverlo beland. Dat gebeurde rond 11.00 uur ter hoogte van de Buskruitstraat. Enkele personen die er passeerden zagen het voorval gebeuren en enkelen van hen schoten meteen in actie.
  [naar artikel]
 32. Niet hoe wil u sterven, maar hoe zal u sterven: de 10 meest voorkomende doodsoorzaken (13/07/2016 - Express)
  Dat we zullen sterven is zeker, maar hoe… ? 10. Eén kans op 623 U wordt als voetganger door een voertuig gegrepen The post Niet hoe wil u sterven, maar hoe zal u sterven: de 10 meest voorkomende doodsoorzaken appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 33. Oxfam promoot Zuid-Afrikaanse rooibosthee op Kruidendag (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Oxfam-vrijwilligers Kris en Paula stonden afgelopen maandag met een theestand op de markt naar aanleiding van de Kruidendag op Herckenrode. Ze lieten de passanten proeven van thee uit Sri-Lanka, Laos en Zuid-Afrika.
  [naar artikel]
 34. Beruchte exhibitionist van Ham opgepakt (18/01/2018 - De Standaard)
  Bij de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo liepen sinds halfweg 2017 vaak klachten binnen over een exhibitionist die passanten lastigviel op of in de omgeving van het toeristisch fietspad tussen Ham en Tessenderlo. Na een lange zoektocht meldt de politie dat ze een verdachte heeft opgepakt.
  [naar artikel]
 35. Achtergelaten auto in lichterlaaie (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie is een onderzoek gestart naar een autobrand op de Noord-Zuidverbinding in Lommel-Kolonie. Passanten zagen rond 1.15 uur een auto in lichterlaaie staan ter hoogte van kilometerpunt 84.1. Niemand stond bij de auto. De brandweer bluste het vuur. De auto was helemaal vernield.
  [naar artikel]
 36. Friteuse veroorzaakt brand op tweede verdieping Moeshofstraat (17/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdagavond is brand uitgebroken op de tweede verdieping van de Moeshofstraat in Merksem. Oplettende passanten zagen rook uit de ramen komen en alarmeerden de politie, die toevallig op dat moment passeerde.
  [naar artikel]
 37. Handelaars rond Londenbrug weer keihard aan de slag: “Tijdens de werken gelukkig niemand moeten ontslaan” (15/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds zaterdag kan je weer over de Londenbrug aan het Eilandje en het kruispunt van Kattendijkdok-Oostkaai en de Londenstraat. Een gemak voor passanten, maar een noodzaak voor de handelaars. Zij hopen hun omzet na een dik jaar weer op peil te krijgen.
  [naar artikel]
 38. Geen contact meer tussen informateurs en cdH sinds 7 januari: “Betreurenswaardig dat maar één piste bewandeld wordt” (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het laatste contact dat de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hadden met het cdH, dateert van dinsdag 7 januari. Die...
  [naar artikel]
 39. Passanten redden onderkoelde postbode uit beek in Menen (02/01/2018 - VRT NWS)
  In Menen hebben twee passanten kort voor de middag een postbode uit het water gered. De man was tijdens z'n ronde in de beek beland. 
  [naar artikel]
 40. Para’s oefenen op strand van Sint-Anneke (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Verwonderde passanten op de wandeldijk van Sint-Anneke op Linkeroever zagen dinsdagochtend hoe een vloot zodiac-rubberboten plotseling van achter de Scheldebocht kwam en even later enkele tientallen zwaarbewapende commando’s aan land zette. Die bestormden meteen de dijk en namen daar posities in.
  [naar artikel]
 41. Acht gewonden, onder wie 6 minderjarigen, bij ongeval met kermisattractie in Frankrijk (07/04/2019 - Metro)
  In het noorden van Frankrijk zijn zondag acht mensen, onder wie zes minderjarigen, gewond geraakt bij een ongeval met een rupsbaan in Bapaume, zo is van de brandweer vernomen. De hulpdiensten werden kort na 16.30 uur opgeroepen, nadat een kar van de rups gekanteld was. Zes minderjarigen van 5 tot 16 jaar oud raakten gewond, alsook twee volwassenen van 46 en 50 jaar. Ze liepen kneuzingen op en werden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Volgens de brandweer hadden vijf gewonden “vrij dringend” verzorging nodig. De brandweer zette een dertigtal manschappen in. Een onderzoek moet de oorzaak van het ongeval achterhalen. Bron: Belga   Het bericht Acht gewonden, onder wie 6 minderjarigen, bij ongeval met kermisattractie in Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Deze Amerikaanse veteraan was bereid te sterven voor de VS. Pas als lijk is hij er weer welkom (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de grens met Mexico hangt een bijzonder legertje oud-militairen rond. Als niet-Amerikanen waren ze bereid geweest te sterven voor de VS. Ze...
  [naar artikel]
 43. LIVE: Man met mes gaat passanten te lijf in Parijs. Politiebronnen melden al 2 doden en 8 gewonden (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is vanavond passanten te lijf gegaan in Parijs. Dat heeft de politie gezegd aan de Franse zender BMFTV. Er zouden 2 doden...
  [naar artikel]
 44. Eupen laat na voorsprong van 0-2 bij Essevee gouden kans liggen in degradatiestrijd (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eupen houdt drie kansen over om aan de hel van 1B te ontsnappen. Al lieten de Panda’s in Zulte Waregem een gouden mogelijkheid liggen door een...
  [naar artikel]
 45. Vlaamse vissers pompen 70 miljoen euro in tien nieuwe vaartuigen: “Op sterven na dood? We hebben weer hóóp” (03/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  U dacht dat de Vlaamse visserij op sterven na dood was? Integendeel: ze is springlevend. Goedkopere brandstof, betere prijzen in de winkel en meer vis in de zee deden al tien rederijen beslissen om een nieuw schip te laten bouwen. De grootste vernieuwingsgolf in decennia. “We hebben weer hoop.”
  [naar artikel]
 46. LIVE: Man met mes gaat passanten te lijf in Parijs. Politie meldt al zeker twee zwaargewonden (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is passanten te lijf gegaan in het tweede district in Parijs. Dat heeft de politie gezegd aan de Franse zender BMFTV. Er zouden...
  [naar artikel]
 47. Man met mes gaat passanten te lijf in Parijs: politie meldt al zeker twee zwaargewonden (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is passanten te lijf gegaan in het tweede district in Parijs. Dat heeft de politie gezegd aan de Franse zender BMFTV. Meer info...
  [naar artikel]
 48. WK 2018 – “Lieten het tempo te veel zakken in eerste helft” (18/06/2018 - Metro)
  Roberto Martinez zag ook dat zijn Rode Duivels het in de eerste helft niet makkelijk hadden tegen Panama, dat weliswaar zwak speelde maar organisatorisch sterker dan verwacht was. “Ons eerste kwartier was goed, daarna lieten we het tempo te veel zakken”, vatte de bondscoach maandag na de 3-0 zege samen. “Het was onze eerste wedstrijd en misschien wilden we het wel te perfect doen met onze passlijnen. Die kwamen er niet uit en vervolgens zakte het tempo. Dat kon ook aan de omstandigheden liggen, met de vochtigheid en het speelveld. Of misschien moet je ook gewoon wat geluk hebben. We hadden in de eerste helft al kunnen scoren.” Martinez had op voorhand voorspeld dat de wedstrijd niet snel beslist zou zijn en die voorspelling kwam uit: de Belgen moesten bij een 0-0 gaan rusten. “We hadden correct ingeschat dat we niet op vijf minuten tijd gingen winnen, je moet er negentig minuten voor gaan. Als je niet meteen scoort, moet je bereid zijn hard te werken en door periodes te gaan waarin de tegenstander je op de proeft stelt en waarin je de rust moet behouden. Als team moet je kunnen reageren en dat hebben we gedaan. Ik zag ons vandaag weer groeien en dat moeten we ook de volgende wedstrijd weer doen.” Net als in de oefeninterlands was Eden Hazard ook tegen Panama vaak het mikpunt van venijnige tackles. “Dat baart me zorgen”, bekende Martinez na de wedstrijd. “Hij kan echt geblesseerd geraken bij een van die tackles.” Bij een gelijke stand in de groep is het doelsaldo doorslaggevend en met drie treffers zetten de Duivels een stap in de goede richting. “We willen daar echter niet afhankelijk van zijn. Ik hou me daar momenteel ook echt niet mee bezig.” bron: Belga Het bericht WK 2018 – “Lieten het tempo te veel zakken in eerste helft” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. WK 2018 – “Lieten het tempo te veel zakken in eerste helft” (19/06/2018 - Metro)
  Roberto Martinez zag ook dat zijn Rode Duivels het in de eerste helft niet makkelijk hadden tegen Panama, dat weliswaar zwak speelde maar organisatorisch sterker dan verwacht was. “Ons eerste kwartier was goed, daarna lieten we het tempo te veel zakken”, vatte de bondscoach maandag na de 3-0 zege samen. “Het was onze eerste wedstrijd en misschien wilden we het wel te perfect doen met onze passlijnen. Die kwamen er niet uit en vervolgens zakte het tempo. Dat kon ook aan de omstandigheden liggen, met de vochtigheid en het speelveld. Of misschien moet je ook gewoon wat geluk hebben. We hadden in de eerste helft al kunnen scoren.” Martinez had op voorhand voorspeld dat de wedstrijd niet snel beslist zou zijn en die voorspelling kwam uit: de Belgen moesten bij een 0-0 gaan rusten. “We hadden correct ingeschat dat we niet op vijf minuten tijd gingen winnen, je moet er negentig minuten voor gaan. Als je niet meteen scoort, moet je bereid zijn hard te werken en door periodes te gaan waarin de tegenstander je op de proeft stelt en waarin je de rust moet behouden. Als team moet je kunnen reageren en dat hebben we gedaan. Ik zag ons vandaag weer groeien en dat moeten we ook de volgende wedstrijd weer doen.” Net als in de oefeninterlands was Eden Hazard ook tegen Panama vaak het mikpunt van venijnige tackles. “Dat baart me zorgen”, bekende Martinez na de wedstrijd. “Hij kan echt geblesseerd geraken bij een van die tackles.” Bij een gelijke stand in de groep is het doelsaldo doorslaggevend en met drie treffers zetten de Duivels een stap in de goede richting. “We willen daar echter niet afhankelijk van zijn. Ik hou me daar momenteel ook echt niet mee bezig.” Bron: Belga   Het bericht WK 2018 – “Lieten het tempo te veel zakken in eerste helft” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.