Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2020
00:45 uur

Zweedse Koning neemt prinsentitel af van kleinkinderen

Het Belang van Limburg

09/10/2019 - 03:30


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kleinkinderen bezorgen Zweedse koning een drukke kerst (25/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kerst is niet meer zo rustig als vroeger bekende de Zweedse koning Carl Gustaf woensdag in zijn jaarlijkse kerstboodschap die op radio en televisie...
  [naar artikel]
 2. Zweedse koning roept ruziënde jury Nobelprijs Literatuur ter verantwoording na schandaal (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Karel XVI Gustaaf heeft de leden van de Zweedse Academie opgeroepen om hun verantwoordelijkheid op te nemen. "De vijandigheid die binnen de...
  [naar artikel]
 3. Zweedse koning Carl Gustaf breekt record (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  stockholmDe Zweedse koning Carl XVI Gustaf is sinds gisteren de langst regerende monarch van het Scandinavische land. De 71-jarige vorst zit 44 jaar en 223 dagen op de troon.
  [naar artikel]
 4. Zweedse koning waarschuwt leden Academie: "Neem uw verantwoordelijkheid" (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse koning Carl Gustaf (71) heeft de leden van de Zweedse Academie opgeroepen om hun "verantwoordelijkheid te nemen". Dat deed hij in een...
  [naar artikel]
 5. Zweedse koning breekt 700 jaar oud record in eigen land (26/04/2018 - Metro)
  Karel XVI Gustaf is sinds vandaag de koning die het langst aan de macht is in Zweden. De 71-jarige vorst zit nu al 44 jaar en 223 dagen op de troon. Dat deelde het paleis mee, onder vermelding van gegevens die het Zweedse rijksarchief bijhoudt. Daarmee breekt hij het bijna 700 jaar oude record van koning Magnus Eriksson, die Zweden van 1319 tot 1364 regeerde. Eriksson beklom de troon op driejarige leeftijd en werd volgens nieuw onderzoek van het rijksarchief na 44 jaar en 222 dagen ten val gebracht. Andere koningshuizen zullen over het Zweedse record wellicht even glimlachen. Zo vierde de Britse koningin Elizabeth II in februari al haar 66ste troonjubileum. De Thaise koning Bhumibol was tot zijn dood vorig jaar 70 jaar in dienst en daarmee de langstzittende vorst ter wereld. bron: Belga Het bericht Zweedse koning breekt 700 jaar oud record in eigen land verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Steeds meer grootouders nemen kleinkinderen mee op vakantie (en betalen de rekening) (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan een derde van de Belgische grootouders neemt de kleinkinderen wel eens mee op vakantie. Niet enkel voor een familieweekendje in een...
  [naar artikel]
 7. Koning van Zweden geeft jury Nobelprijs voor Literatuur veeg uit de pan (11/04/2018 - VRT NWS)
  Koning Carl XVI Gustaf heeft de leden van de Zweedse Academie opgeroepen hun verantwoordelijkheid voor de eerbiedwaardige culturele instelling op te nemen. "De vijandigheid, die binnen de Zweedse Academie is ontstaan, is ten diepste te betreuren en kan de belangrijke taken van de Academie serieuze schade berokkenen", zegt hij.
  [naar artikel]
 8. Roemenië neemt afscheid van gewezen koning Michael I (16/12/2017 - Metro)
  Roemenië heeft zaterdag afscheid genomen van de gewezen koning Michael I. Er waren tal van prominenten uit Europa aanwezig, onder meer de Zweedse koning Carl Gustaf, de Britse prins Charles, de Spaanse ex-koning Juan Carlos en namens ons land prinses Astrid en prins Lorenz. De Roemeense ex-koning Michael I van het huis Hohenzollern-Sigmaringen overleed dinsdag op 96-jarige leeftijd in het Zwitserse Aubonne. Michael I (Roemeens: Mihai I) was van 1927 tot 1930 en van 1940 tot 1947 koning van Roemenië. Hij verbleef de laatste tijd wegens zijn ziekte, kanker en leukemie, teruggetrokken in Zwitserland, had evenwel een officiële en meerdere privé-residenties in Roemenië. Op de staatsbegrafenis in de hoofdstad Boekarest kwamen ook duizenden gewone Roemenen hun laatste eer betuigen aan de gewezen vorst. bron: Belga
  [naar artikel]
 9. Kroon Zweedse oud-koning gestolen (01/08/2018 - De Tijd)
  09:51 Delen van de Zweedse koninklijke kroonjuwelen zijn dinsdag gestolen.
  [naar artikel]
 10. Erfenis overdragen aan uw kleinkinderen?: “Reden voor erfenissprong is niet altijd rozengeur en maneschijn” (10/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De kinderen passeren en de erfenis direct aan de kleinkinderen schenken: de Vlaamse regering stimuleert het, advocaten zien het vaker gebeuren. En toch. ‘Ik heb nog niemand geweten die zei: “Geef maar aan mijn kleinkinderen om er een wereldreis mee te maken.”’
  [naar artikel]
 11. CD&V wil tijdskrediet voor grootouders die kleinkinderen verzorgen (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-Kamerlid Stefaan Vercamer pleit ervoor om het (vergoed) tijdskrediet uit te breiden naar grootouders die zorg willen opnemen voor hun kleinkinderen. Hij spreekt over een “maatschappelijke win-win”. “Terwijl grootouders hun eindeloopbaan zinvol kunnen heroriënteren, neemt dit voorstel ook de druk van de ketel bij ouders en aanbieders van kinderopvang”, luidt het in een communiqué.
  [naar artikel]
 12. CD&V wil tijdskrediet voor grootouders die kleinkinderen verzorgen (20/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V-Kamerlid Stefaan Vercamer pleit ervoor om het (vergoed) tijdskrediet uit te breiden naar grootouders die zorg willen opnemen voor hun kleinkinderen. Hij spreekt over een “maatschappelijke win-win”. “Terwijl grootouders hun eindeloopbaan zinvol kunnen heroriënteren, neemt dit voorstel ook de druk van de ketel bij ouders en aanbieders van kinderopvang”, luidt het in een communiqué.
  [naar artikel]
 13. Koning neemt drie dagen tijd voor consultatieronde (16/02/2020 - De Morgen)
  Koning Filip start morgennamiddag met consultaties met de partijvoorzitters, om ze tegen woensdag af te ronden. Hij neemt de tijd zodat het stof in de Wetstraat kan neerdalen na een heftig weekend.
  [naar artikel]
 14. Brief aan mijn kleinkinderen - Wivina Demeester (19/11/2016 - De Redactie)
  In een emotionele opwelling schreef ex-minister Wivina Demeester (CD&V) een brief aan haar zes kleinkinderen. Als vrouw en als politica is ze geschokt door de verkiezing van Donald Trump. Ze vraagt haar kleinkinderen om te blijven van gedachten te wisselen, van mening te kunnen verschillen met jullie vrienden.
  [naar artikel]
 15. Met een Beatle naar bed: Paul McCartney schrijft een voorleesboek (19/09/2019 - De Morgen)
  Op zijn 77ste maakt ex-Beatle Paul McCartney zijn debuut als schrijver van kinderboeken: deze week verschijnt zijn prentenboek, Hé, Yopa!, over een opa met toverkrachten die zijn kleinkinderen mee op avontuur neemt. ‘De verruwing van de maatschappij baart me zorgen. Eén van mijn kleinkinderen werd in Londen bedreigd met een mes en van zijn gsm beroofd.’
  [naar artikel]
 16. Koning neemt tijd: ten vroegste woensdag opvolger voor Geens (16/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De koning neemt deze keer zijn tijd en houdt tot woensdag consultaties. Zo kan het stof wat neerdwarrelen.
  [naar artikel]
 17. Zweedse koning breekt 700 jaar oud record in eigen land (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Karel XVI Gustaf is sinds donderdag de koning die het langst aan de macht is in Zweden. De 71-jarige vorst zit nu al 44 jaar en 223 dagen op de...
  [naar artikel]
 18. Weg ligt open voor Zweedse coalitie (29/03/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is klaar om premier te worden. Samen met Charles Michel (MR) is hij door de koning aangesteld om een regering te vormen. Niets staat een Zweedse coalitie nog in de weg.
  [naar artikel]
 19. Dieven stelen eeuwenoude Zweedse ‘kroonjuwelen’ (01/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dieven zijn gisterenmiddag in Zweden aan de haal gegaan met de begrafeniskronen van de oude Zweedse koning Karl IV en zijn vrouw koningin Kristina,...
  [naar artikel]
 20. Moederbedrijf Brantano doet megadeal en neemt Zweedse Ellos Group over (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  FNG, het moederbedrijf van onder meer schoenenketen Brantano, neemt de Zweedse Ellos Group over. De Belgische modegroep telt 229 miljoen euro neer voor het e-commercebedrijf in mode en interieur, zo maakte ze donderdagavond laat bekend.
  [naar artikel]
 21. “Woensdag is dag van de kleinkinderen” (20/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Luk Remans (65) en zijn vrouw Anne Marie (68), uit Kinrooi, vangen elke woensdag drie van de vijf kleinkinderen op. “We hebben vijf kleindochters”, zegt Luk. “De drie jongste, Sky (7), Jelthe (7) en Quin (5) zijn hier elke woensdagmiddag en in de vakantie de hele woensdag. Mijn vrouw en ik zijn gepensioneerd en hebben zelf voorgesteld om een dag te reserveren voor de kleinkinderen. De kinderen waren daar blij mee, de kleinkinderen vinden het fijn en wij ook. Woensdag is heilig. Dan werken we niet in de tuin maar gaat alle aandacht naar de kleinkinderen. Dan knutselen we, houden we een snoepjestocht in de tuin of kijken we naar het dansoptreden dat ze hebben voorbereid.”
  [naar artikel]
 22. Zweedse autogroep strijkt neer in Gentse BMW-garage (13/08/2018 - De Tijd)
  19:50 De Zweedse beursgenoteerde autogroep Bilia Holding neemt de Gentse BMW-dealer Verstraeten over. Verstraeten is zo de derde Belgische BMW-garage die in Zweedse handen valt.
  [naar artikel]
 23. Geldtransporteur Cobelguard in Zweedse handen (27/01/2017 - De Tijd)
  09:09 Het Zweedse geldtransportbedrijf Loomis neemt zijn Belgische sectorgenoot Cobelguard over.
  [naar artikel]
 24. Koning neemt zijn tijd: ten vroegste woensdag opvolger voor Geens (16/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De koning neemt deze keer zijn tijd en houdt alvast tot woensdag consultaties. Zo kan het stof wat neerdwarrelen.
  [naar artikel]
 25. Foto van de hele koninklijke familie op diamanten bruiloft van koning Albert en koningin Paola (12/07/2019 - VRT NWS)
  Het Koninklijk Paleis heeft een foto vrijgegeven die genomen is op de diamanten bruiloft van koning Albert en koningin Paola. Daarop is hele koninlijke familie nog eens verenigd. Op 2 juli waren koning Albert en koningin Paola 60 jaar getrouwd. Dat vierden ze op 6 juli met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
  [naar artikel]
 26. Zweedse koning roept jury van de Nobelprijs voor Literatuur ter verantwoording (11/04/2018 - Metro)
  Koning Karel XVI Gustaaf heeft de leden van de Zweedse Academie opgeroepen hun verantwoordelijkheid voor de eerbiedwaardige culturele instelling op te nemen. “De vijandigheid, die binnen de Zweedse Academie is ontstaan, is ten diepste te betreuren en kan de belangrijke taken van de Academie serieuze schade berokkenen”, verklaarde de beschermheer van de jury van de Nobelprijs voor Literatuur. De verantwoording voor de instelling moet voor de leden altijd de hoogste prioriteit hebben. Verschillende leden hebben elkaar de afgelopen tijd in gastcolumms in de Zweedse kranten publiekelijk beledigd. Aanleiding is een schandaal rond grensoverschrijdend gedrag en corruptie, waarna drie van de achttien leden die voor het leven worden benoemd, beslisten niet meer aan de zittingen deel te nemen. De Zweedse Academie kiest al meer dan een eeuw jaarlijks de laureaat van de Nobelprijs voor Literatuur. Ontslag nemen uit de jury kan niet volgens de statuten van 1786. Koning Karel Gustaaf overweegt nu die regel te veranderen. “Met de huidige ontwikkeling voor ogen zal ik rekening moeten houden met een wijziging van de statuten, onder meer wat betreft het ontslagrecht”, kondigde hij aan. Voor de Academie is het belangrijk de zetels van inactieve leden opnieuw in te vullen, anders loopt ze het gevaar om het quorum voor de benoeming van nieuwe leden niet meer te halen. Bron: Belga   Het bericht Zweedse koning roept jury van de Nobelprijs voor Literatuur ter verantwoording verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Opvallend: kinderen van Zweedse royals maken voortaan geen deel meer uit van koninklijke familie (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse koning Carl Gustaf (73) heeft besloten om het aantal leden van het Koninklijk Huis te verkleinen. De kinderen van prins Carl Philip en...
  [naar artikel]
 28. In Nederland neemt de koning gewoon de metro (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een werkbezoek aan Amsterdam heeft koning Willem-Alexander een ritje gemaakt met de metro. Dat trok veel bekijks bij reizigers die de trein opstapten. We zien het onze koning nog niet snel doen in ieder geval.
  [naar artikel]
 29. Haar in de boter: Thaise koning neemt minnares alle titels af (21/10/2019 - De Morgen)
  Een paar maanden nadat ze werd aangesteld als 'koninklijke gemalin' van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn is Sineenat Wongvajirapakdi haar adellijke titels alweer kwijt. De koning heeft alle titels van zijn officiële minnares ingetrokken vanwege “ongehoorzaamheid aan de koning en koningin”.
  [naar artikel]
 30. Man krijgt hartaanval nadat hij kleinkinderen oppikt in Oostende (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Dokter Verhaeghestraat in Oostende is deze middag een oudere man, die zijn kleinkinderen van school aan het afhalen was, gestorven. Hij
  [naar artikel]
 31. Koning Albert en koningin Paola vieren diamanten bruiloft met zeldzame familiefoto: maar ken jij al hun (klein)kinderen? (13/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de diamanten bruiloft van koning Albert en koningin Paola hebben ze al hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen samengebracht voor een unieke foto met de hele koninklijke familie. Evident is dat niet gezien de spanningen in de familie. Misschien daarom staan Filip, Astrid en Laurent zo ver uit elkaar.
  [naar artikel]
 32. Rudi Vranckx volgt Beringse mama van jihadiste die strijdt voor haar kleinkinderen (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  BERINGENIn de aangrijpende docureeks ‘Voor de zonden van de vaders’ volgt Rudi Vranckx ouders van jihadisten in hun maandenlange strijd om hun kleinkinderen in het gevallen kalifaat. Gisteren sprak Vranckx met de Beringse Rachma Ayad (52). “Ik wil mijn kleinkinderen gewoon meenemen naar België, om elke dag voor hen te kunnen zorgen”, vertelt zij.
  [naar artikel]
 33. Megacoole opa bouwt rollercoasters in de tuin voor zijn kleinkinderen (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ritjes op de roetsjbaan zonder te moeten aanschuiven, het is de droom van elk kind (en veel volwassenen). Voor de kleinkinderen van Paul Gregg is
  [naar artikel]
 34. Eddy Merckx met gans gezin en oud-ploegmaats op audiëntie bij de koning (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Eddy Merckx, dat is de man waar het tijdens de Brusselse Grand Départ allemaal om draait. 50 jaar na zijn eerst Tourzege mocht de “Kannibaal” en fiere Belg op audiëntie bij de koning. Hij was vergezeld door zijn ex-ploegmaats en het volledige gezin Merckx: zijn vrouw Claudine, zoon Axel, dochter Sabrina en zijn kleinkinderen.
  [naar artikel]
 35. Eddy Merckx met gans gezin en oud-ploegmaats op audiëntie bij de koning (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Eddy Merckx, dat is de man waar het tijdens de Brusselse Grand Départ allemaal om draait. 50 jaar na zijn eerst Tourzege mocht de “Kannibaal” en fiere Belg op audiëntie bij de koning. Hij was vergezeld door zijn ex-ploegmaats en het volledige gezin Merckx: zijn vrouw Claudine, zoon Axel, dochter Sabrina en zijn kleinkinderen.
  [naar artikel]
 36. Grootmoeder van kinderen die in Syrisch kamp vastzitten haalt BBC met emotionele oproep: “Ik hoop dat ik ze kan redden” (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De BBC heeft een recent beeld vrijgegeven van een van de zes kleinkinderen van de Antwerpse Fatiha wier zes kleinkinderen nog altijd vastzitten in...
  [naar artikel]
 37. Oma en opa in opstand: balanceren tussen de kleinkinderen en een eigen leven (17/12/2016 - Knack)
  De kerstvakantie komt eraan, en dan letten oma's en opa's vaak op de kleinkinderen. Omdat dat gezellig is. Zeker. Maar ook omdat grootouders zelden neen durven te zeggen ...
  [naar artikel]
 38. Koning neemt deel aan voorleesweek (13/11/2017 - Metro)
  Koning Filip neemt op maandag 20 november deel aan de ‘voorleesweek’ van Iedereen Leest vzw in de Basisschool De Boomhut in Kampenhout. Dat meldt het Paleis vandaag. Dit jaar staan de voorleespapa’s centraal in de voorleesweek, die in Vlaanderen plaatsvindt van 18 tot 26 november. De voorleespapa’s zijn van groot belang voor de leesopvoeding en kunnen door voor te lezen de taalontwikkeling van hun kinderen mee stimuleren, klinkt het. Na een voorleesmoment met kinderen uit het derde leerjaar, ontmoet de koning andere voorleesvaders in het kader van een workshop. bron: Belga
  [naar artikel]
 39. Zweedse papa's tonen hoe zij zorg voor kinderen en huishouden overnemen (23/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Zweedse fotograaf Johan Bävman startte in 2015 met een portrettenreeks van Zweedse papa's die ervoor kozen om de zorg voor hun kinderen op zich te nemen. Zo wil de fotograaf gendergelijkheid promoten en mannen en vrouwen aanmoedigen om hun verantwoordelijkheid als ouders te delen. Recent postte hij een inspirerende video waarin hij zelf ook de rol van actieve vaderfiguur op zich neemt.
  [naar artikel]
 40. Man wordt onwel en rijdt met kleinkinderen caféterras op: één zwaargewonde (31/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een opa met kleinkinderen is donderdagmiddag met zijn terreinwagen ingereden op het terras van café De Kaailopers op de Wilfordkaai in Temse. Twee klanten en de cafébazin werden gewond. Een van hen is er erg aan toe. De bestuurder was onwel geworden.
  [naar artikel]
 41. Zweedse legerofficier raakt met vervalst CV op militair hoofdkwartier NAVO in België (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een officier van het Zweedse leger is met een vervalst CV tot bij de Zweedse vertegenwoordiging op het militaire hoofdkwartier van de NAVO nabij Bergen geraakt. Dat meldt de Zweedse pers woensdag. Het Zweedse leger heeft een onderzoek geopend na de onthullingen.
  [naar artikel]
 42. Pippi Langkous een racist? Volgens de Zweedse tv wel (29/03/2019 - De Morgen)
  Pippi Langkous, het immens sterke, rijke meisje dat haar Villa Kakelbont deelt met een paardje en een aap, is een racist. Althans, dat vindt de Zweedse publieke omroep SVT. Die heeft bepaalde afleveringen van de bekende serie zo bewerkt dat Pippi's vader geen negerkoning meer is, maar een gewone koning.
  [naar artikel]
 43. Zweedse Academie neemt externe experts onder de arm (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse Academie, het orgaan dat de Nobelprijs voor Literatuur uitreikt, heeft verschillende externe experts aangenomen die moeten helpen het...
  [naar artikel]
 44. Omgangsrecht tussen grootouders en kleinkinderen voortaan beter beschermd (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamer heeft vandaag een wetsvoorstel goedgekeurd dat het omgangsrecht van grootouders met hun kleinkinderen sterker wettelijk moet verankeren....
  [naar artikel]
 45. Kleinkinderen betalen minder successierechten (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kleinkinderen die erven zullen minder erfbelastingen moeten betalen dan vroeger. Dat maakte Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld)...
  [naar artikel]
 46. CD&V wil kleinkinderen makkelijker laten erven (22/07/2016 - De Redactie)
  De partij wil het makkelijker maken om een deel van de erfenis over te laten aan de kleinkinderen, zonder de tussenstap van de kinderen.
  [naar artikel]
 47. CD&V wil kleinkinderen vaker laten erven van grootouders (22/07/2016 - Knack)
  CD&V wil het makkelijker maken om een deel van de erfenis over te laten aan de kleinkinderen, zonder de tussenstap van de kinderen. In een conceptnota doet de Vlaamse fractie ook een reeks voorstellen om het erfenisrecht beter aan te passen aan de maatschappelijke realiteit.
  [naar artikel]
 48. Kleinkinderen zochten - én vonden - online een nieuwe opa voor oma (27/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vier kleinkinderen van Marjan L’Espoir vonden dat hun oma lang genoeg alleen was geweest. Ze bouwden de website ‘Oma zoekt een opa’ en haalden daarmee de publiciteit. Maar hoe ging het eigenlijk verder?
  [naar artikel]
 49. Kleinkinderen zochten - én vonden - online een nieuwe opa voor oma (27/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vier kleinkinderen van Marjan L’Espoir vonden dat hun oma lang genoeg alleen was geweest. Ze bouwden de website ‘Oma zoekt een opa’ en haalden daarmee de publiciteit. Maar hoe ging het eigenlijk verder?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.