Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:53 uur

Wim Moesen en Paul De Grauwe: 'Vlaanderen mag zich meer in de schulden steken'

Knack

09/10/2019 - 05:10

De regeringen in de deelstaten zijn gevormd, het is nu wachten op een federale regering. 'Alleen de overheid kan ons uit het pessimisme halen', stellen de Leuvense economen Wim Moesen en Paul De Grauwe.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Economieprofessor Paul De Grauwe: 'Kijk uit met obligaties' (07/02/2018 - Knack)
  Paul De Grauwe, professor aan de London School of Economics, vindt het niet meer dan evident dat er een rentestijging aankomt, 'maar dat zal mij persoonlijk niet erg raken'.
  [naar artikel]
 2. Paul De Grauwe (29/03/2019 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.
  [naar artikel]
 3. Zo wil Paul De Grauwe Facebook belasten (23/10/2017 - Apache)
  Econoom Paul De Grauwe pleit voor een belasting per gebruiker, want het zijn de gebruikers die de waardevolle koopwaar genereren: data.
  [naar artikel]
 4. Paul De Grauwe: “Brexit-uittredingsakkoord lost fundamentele problemen niet op” (20/11/2018 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.
  [naar artikel]
 5. Nobelprijswinnaar Krugman looft professor De Grauwe en tackelt eurocommissaris Rehn (29/03/2019 - De Morgen)
  'Niemand heeft mij meer geleerd over de eurocrisis dan Paul De Grauwe.' Zo begint de laatste blog van Paul Krugman (foto), Nobelprijswinnaar Economie, op de website van The New York Times.
  [naar artikel]
 6. Paul De Grauwe, eurogoeroe (13/04/2019 - De Morgen)
  Als het zuiden niet meer tijd krijgt om zijn tekorten te saneren en noordelijk Europa zijn economie niet stimuleert dreigt volgens Belgisch hoogleraar economie Paul De Grauwe een sociale opstand tegen het eurobeleid. Globaal delen topeconomen zijn stelling, zelfs Nobelprijswinnaar Paul Krugman.
  [naar artikel]
 7. Econoom Paul De Grauwe over coronapessimisme: 'Er zijn vele scenario's denkbaar' (10/03/2020 - Knack)
  Paul De Grauwe, professor aan de London School of Economics, is niet onder de indruk van Nouriel Roubini's voorspellingen.
  [naar artikel]
 8. Econoom Paul De Grauwe: 'Miljardairs zijn een gevaar voor de democratie' (13/02/2019 - Knack)
  De vakbonden hebben gelijk om meer loonsverhoging te vragen, vindt econoom Paul De Grauwe van de London School of Economics. 'Het aandeel van de economische groei dat naar lonen gaat, is de voorbije twintig jaar stelselmatig gedaald.'
  [naar artikel]
 9. Paul De Grauwe hekelt “religieus fanatisme” over kernenergie (27/01/2019 - Metro)
  Professor Paul De Grauwe hekelt het “religieuze fanatisme” over kernenergie. “Wie er nog maar over nadenkt, wordt als ketter beschouwd. Ik vind dat absurd”, zegt hij in een interview met De Zondag. De Grauwe toont zich een voorstander van kernenergie, “vanuit milieuoverwegingen. Kernenergie stoot geen CO2 uit. Je moet eens kijken naar de omschakeling in Duitsland. Om kernenergie te vervangen, stoken ze daar meer bruine kolen. Dat is toch waanzinnig?” De professor ontkent niet dat er aan kernafval gevaren verbonden zijn. Maar “laat ons toch minstens debatteren over de nieuwe generatie kerncentrales”, zegt hij. De Grauwe vreest echter dat dat in België “onmogelijk zal zijn.” Hij bespeurt bij partijen zoals Groen “een irrationele houding tegenover kernenergie.” bron: Belga Het bericht Paul De Grauwe hekelt “religieus fanatisme” over kernenergie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Griekenland of Amerika: wie kan zich goedkoper in de schulden steken? (25/07/2019 - De Morgen)
  Rara, wie kan zich goedkoper in de schulden steken. De machtigste staat ter wereld, waarvan de economie als een tierelier draait? Of een door faillissementen bedreigd landje dat bijna het einde van de euro betekende? Sinds kort luidt het antwoord: die laatste. Het rendement in lokale valuta op Griekse 10-jaars obligaties dook woensdag onder dat van Amerikaans schuldpapier met dezelfde looptijd.
  [naar artikel]
 11. Paul De Grauwe: ‘Klimaatcrisis overheerst nu echt het debat’ (01/01/2020 - De Standaard)
  Voor hoogleraar economie Paul De Grauwe was 2019 het jaar waarin het debat over de klimaatcrisis in alle hevigheid is losgebarsten. ‘Mensen blijven zich verzetten. Maar als we geen actie ondernemen, dan dreigt onze markteconomie, zelfs onze democratie, te verdwijnen.’
  [naar artikel]
 12. Paul De Grauwe: "We gaan met Trump 100 jaar terug in de tijd" (21/01/2017 - De Redactie)
  Professor Economie Paul De Grauwe verwacht weinig goeds van het beleid van de nieuwe Amerikaanse president. Hij vindt zijn inauguratietoespraak angstaanjagend.
  [naar artikel]
 13. Econoom Paul De Grauwe: ‘In godsnaam, stap af van die begrotingsfetisj’ (17/08/2019 - De Morgen)
  Nu Duitsland mogelijk afstevent op een recessie, duiken de beurzen overal in het rood. Want als de Duitsers het slecht doen, dan zit de schrik er pas echt in. Paul De Grauwe, ‘huiseconoom’ van De Morgen en professor aan de London School of Economics, over de recessieangst en de handelsoorlog.
  [naar artikel]
 14. Tegen de stroom in: econoom Paul De Grauwe wil minder citytrips, meer kernenergie en meer belastingen (28/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Professor Paul De Grauwe zwemt graag tegen de stroom in. In een opmerkelijk pleidooi in de krant De Zondag lanceert hij vandaag enkele opmerkelijke voorstellen. Zo is de econoom van de London School of Economics voorstander van meer kernenergie, meer belastingen voor miljonairs, en minder citytrips.
  [naar artikel]
 15. Paul De Grauwe over het Zomerakkoord: 'Weinig inhoud, veel lucht' (30/08/2017 - Knack)
  Neemt de regering-Michel in september een nieuwe start dankzij het Zomerakkoord? Paul De Grauwe is niet echt onder de indruk: 'De vermogensbelasting zal veel minder dan 254 miljoen opbrengen.'
  [naar artikel]
 16. DE GRAUWE (13/04/2019 - De Morgen)
  Topeconoom Paul De Grauwe schrijft over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 17. DE GRAUWE & SCHOORS (09/04/2019 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics en hoogleraar emeritus aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 18. Economieprofessor Paul De Grauwe: 'Klimaat moet prioriteit nummer één zijn' (27/01/2019 - Knack)
  Paul De Grauwe, professor economie aan de prestigieuze London School of Economics, is onder de indruk van de 35.000 jongeren die afgelopen week de straat op gingen voor een klimaatprotest. 'Ik sta aan hún kant, laat dat duidelijk zijn', zegt hij in gesprek met De Zondag.
  [naar artikel]
 19. DE GRAUWE (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconoom Paul De Grauwe, professor aan de London School of Economics, schrijft wekelijks over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 20. De Grauwe & Schoots (13/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 21. De Grauwe: "Van Europa moeten we investeren in groenere toekomst, maar kost is voor belastingbetaler van vandaag" (28/11/2018 - VRT NWS)
  Van Europa moeten we massaal investeren om in 2050 klimaatneutraal te zijn, maar van datzelfde Europa mogen landen de schulden om die investeringen te financieren niet spreiden over meerdere jaren en dat schrikt landen af. Dat zegt professor Paul De Grauwe van de London School of Economics in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 22. Paul De Grauwe hekelt “religieus fanatisme” over kernenergie (27/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Professor Paul De Grauwe hekelt het “religieuze fanatisme” over kernenergie. “Wie er nog maar over nadenkt, wordt als ketter beschouwd. Ik vind dat absurd”, zegt hij in een interview met De Zondag.
  [naar artikel]
 23. Paul De Grauwe hekelt “religieus fanatisme” over kernenergie (27/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Professor Paul De Grauwe hekelt het “religieuze fanatisme” over kernenergie. “Wie er nog maar over nadenkt, wordt als ketter beschouwd. Ik vind dat absurd”, zegt hij in een interview met De Zondag.
  [naar artikel]
 24. Tips: wat doen Paul De Grauwe en Stijn Baert met hun spaargeld? (08/02/2020 - Knack)
  De rente staat historisch laag en dat zal nog een tijdje zo blijven. Economische bollebozen Paul De Grauwe en Stijn Baert geven tips.
  [naar artikel]
 25. De Grauwe (11/04/2019 - De Morgen)
  Topeconoom Paul De Grauwe, professor aan de London School of Economics, schrijft voortaan wekelijks over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 26. Fiscale gunstregimes in het voetbal (01/08/2017 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.de grauwe
  [naar artikel]
 27. Fiscale gunstregimes in het voetbal (10/04/2019 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.de grauwe
  [naar artikel]
 28. Paul De Grauwe: “We moeten de Britten snel laten vertrekken, ze moeten hun eigen potje koken” (17/11/2018 - De Morgen)
  Paul De Grauwe van de London School of Economics zegt dat de brexitdiscussie het politieke klimaat in het Verenigd Koninkrijk dermate vergiftigt dat de Britse democratie in gevaar komt. “In zo’n situatie is een harde brexit misschien nog de minst schadelijke oplossing.”
  [naar artikel]
 29. Paul De Grauwe: ‘De toekomst van de euro is niet verzekerd’ (25/03/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis zet de tegenstellingen binnen Europa weer op scherp, ziet econoom Paul De Grauwe. Terwijl Italië en Spanje, de zwaarst getroffen landen, willen investeren in hun economie, houden andere landen de Europese geldkraan dicht. ‘Waarom hebben we dan in godsnaam een unie?’
  [naar artikel]
 30. Paul De Grauwe: ‘Ik ben heel pessimistisch geworden over de toekomst van de euro’ (25/03/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis zet de tegenstellingen binnen Europa weer op scherp, ziet econoom Paul De Grauwe. Terwijl Italië en Spanje, de zwaarst getroffen landen, willen investeren in hun economie, houden andere landen de Europese geldkraan dicht. ‘Waarom hebben we dan in godsnaam een unie?’
  [naar artikel]
 31. De Grauwe en co: 'War on drugs werkt niet' (08/12/2016 - De Tijd)
  16:50 Wil je dat we als we als maatschappij minder last hebben van cannabis? Legaliseer en reguleer het dan. Dat is de boodschap van wetenschappers Jan Tytgat, Tom Decorte en Paul De Grauwe, die een gedetai...
  [naar artikel]
 32. Paul de Grauwe (14/04/2019 - De Morgen)
  Aan luxe doet hij niet. Het zijn de statistiekjes die hem ontroeren. Econoom Paul De Grauwe (65) is gelukkig in Londen. Hij mag er de geesten van elitestudenten verruimen. Fysiek en mentaal staat hij scherp. Maar dat men de eurocrisis laat verrotten blijft hem woedend maken. Europa kan het, maar wil het niet, zegt hij. 'Duitsland is het eigen verleden vergeten.'
  [naar artikel]
 33. Kenneth Arrow, de grote econoom voor wiens dood geen plaats was (06/04/2019 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.De Grauwe
  [naar artikel]
 34. DE GRAUWE & SCHOORS (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 35. DE GRAUWE & SCHOORS (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 36. DE GRAUWE & SCHOORS (29/03/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 37. DE GRAUWE & SCHOORS (10/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 38. DE GRAUWE & SCHOORS (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 39. DE GRAUWE & SCHOORS (10/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 40. DE GRAUWE & SCHOORS (10/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 41. DE GRAUWE & SCHOORS (13/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 42. DE GRAUWE & SCHOORS (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 43. DE GRAUWE & SCHOORS (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 44. DE GRAUWE & SCHOORS (13/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 45. DE GRAUWE & SCHOORS (13/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 46. DE GRAUWE & SCHOORS (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 47. DE GRAUWE & SCHOORS (09/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 48. DE GRAUWE & SCHOORS (12/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]
 49. DE GRAUWE & SCHOORS (05/04/2019 - De Morgen)
  Topeconomen Paul De Grauwe en Koen Schoors wisselen elkaar af en schrijven over mens, wereld en economie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.