Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
04:43 uur

Mini Europa vraagt sloopvergunning aan: "We bereiden ons voor op het ergste"

VRT NWS

09/10/2019 - 08:58

Pretpark Mini Europa op de Heizel heeft een sloopvergunning aangevraagd aan de stad Brussel. Dat meldt de RTBF. De eigenaars doen dat vooral omdat ze na jaren van onzekerheid een langetermijnoplossing willen van de stad. "We moeten ons op het ergste voorbereiden", zegt uitbater Thierry Meeùs aan de RTBF. Het park blijft voorlopig voor alle duidelijkheid gewoon open.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mini Froome neemt over: "Was je op de Ventoux vergeten dat het een fietswedstrijd was?" (27/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mini Froome, Mini Thomas, Mini Stannard en Mini Brailsford. Ziehier de meest ontwapenende wielerploeg van het hele Tourpeloton. Enkele schattige
  [naar artikel]
 2. Noorse politie over vermiste Nederlandse cyberspecialist: "We bereiden ons voor op het ergste" (22/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Noorse onderzoek naar de vermiste Nederlander Arjan Kamphuis (47) lijkt in een impasse beland. "We wachten op de gouden tip die tot een...
  [naar artikel]
 3. "Syrië is ergste door mensen gecreëerde ellende sinds Tweede Wereldoorlog" (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Syrië is in zes jaar burgeroorlog veranderd in een "folterkamer" en een oord van "gruwelijke verschrikkingen". "Het is wereldwijd de ergste door
  [naar artikel]
 4. Zo wordt Hanne Decoutere ballerina in "Hanne danst": "Dit vraagt álles van mijn lichaam, en tonnen wilskracht" (15/01/2019 - VRT NWS)
  Vanavond start op Canvas "Hanne danst", het programma waarin journaalanker Hanne Decoutere (38) haar kinderdroom ziet uitkomen: ballerina worden. Ze kreeg een jaar de tijd om zich voor te bereiden op een "pas de deux" met een professionele danspartner. Op 12 februari danst ze de voorstelling van haar leven in Brugge. Maar wat vraagt zo'n uitzonderlijke inspanning van lichaam en geest? VRT NWS holde een dag lang mee in haar spoor.
  [naar artikel]
 5. Assad: "Ergste van de oorlog is voorbij" (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Syrische president Bashar al-Assad zegt dat het ergste van de burgeroorlog "achter de rug is". Volgens de president gaat alles in de juiste
  [naar artikel]
 6. Voluit wil behoud van kolenwasserij (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met de bescherming van de kolenwasserij als monument in 1994 wilde men de Beringse mijnzetel zo volledig mogelijk bewaren om zo een representatief beeld van één Limburgse steenkoolmijn te behouden. De bescherming was destijds een voorbeeld in Europa. "Terecht wordt dan ook de vraag gesteld of een sloopvergunning zomaar kan verleend worden", stelt An Moons, kopstuk van Voluit..
  [naar artikel]
 7. Grootschalige renovatie op til voor Mini-Europa (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het attractiepark Mini-Europa wordt tegen 2021 volledig genoveerd en zal worden omgebouwd tot een interactief park dat deel uitmaakt van het
  [naar artikel]
 8. Kevin heeft er geen goed oog in op 'Temptation Island": "Ik vrees het ergste" (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kampvuurdag komt sneller dan verwacht in een nieuwe aflevering van 'Temptation Island'. Megan weet meteen hoe laat het is, maar ook Kevin ziet de bui al hangen: "Ik vrees het ergste. Het lichamelijke werk, ja".
  [naar artikel]
 9. "BMW overweegt Mini-brexit" (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer BMW overweegt om de elektrische versie van de compacte Mini niet in Groot-Brittannië maar in Duitsland of Nederland te
  [naar artikel]
 10. Primeur: mini-bloementapijt siert Grote Markt van Brussel in Mini Europa (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag is op de miniatuurversie van de Brusselse Grote Markt in het park van Mini Europa een klein bloementapijt te bewonderen. Dat is een
  [naar artikel]
 11. Vakbonden Brussels Airlines vrezen het ergste: "CEO Eurowings komt naar hier, richting is dus duidelijk" (05/02/2018 - VRT NWS)
  De vakbonden van Brussels Airlines "vrezen het ergste" na het ontslag van Bernard Gustin als CEO. Hoewel er officieel nog niet veel duidelijkheid is, vrezen zij voor het plan waarbij Brussels Airlines volledig opgaat in Eurowings, de dochtermaatschappij van Lufthansa. "Het is erg mistig."
  [naar artikel]
 12. WHO "bereidt zich voor op het ergste" na ebola-uitbraak in Congo (11/05/2018 - De Morgen)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat het risico op een verdere verspreiding van de ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo hoog in. De organisatie bereidt zich voor op "het ergste scenario". 
  [naar artikel]
 13. Vandeurzen: "Inspectie zal optreden als mini-missverkiezing doorgaat" (03/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De sociale inspectie zal een proces-verbaal opmaken voor verboden kinderarbeid als de organisatoren van een mini-missverkiezing de wedstrijd toch
  [naar artikel]
 14. "Dit wens je je ergste vijand niet toe": 6 vragen over clusterhoofdpijn (29/08/2017 - VRT NWS)
  TV-maker Eric Goens had beloofd dat hij met het Eén-programma "Bargoens" "een natte dweil in ons gezicht zou gooien" en dat deed hij ook. De eerste aflevering toonde Peter die al vier jaar kampt met chronische clusterhoofdpijn. De man vergaat van de pijn bij een aanval, slaat met zijn hoofd tegen een muur puur omdat hij met zichzelf geen blijf weet. Maar wat is clusterhoofdpijn juist? "Je wenst het je ergste vijand niet toe, maar voor de meeste mensen is er een behandeling", legt neuroloog Koen Paemeleire van UZ Gent uit.
  [naar artikel]
 15. Geert Mak somber over Europa in nieuw boek: "Gevoel dat het niet altijd beter zal gaan, is fundamentele omslag" (06/11/2019 - VRT NWS)
  20 jaar geleden trok auteur en journalist Geert Mak door Europa met het boek "In Europa" als resultaat, vandaag stelt hij de opvolger voor: "Grote verwachtingen". En die verwachtingen voor Europa zijn niet positief, vertelt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 16. "Breaking Europe": Rudi Vranckx vraagt Lech Walesa naar de toekomst van Europa  (19/04/2019 - VRT NWS)
  Rudi Vranckx heeft in Polen een gesprek gehad over de toekomst van Europa met Lech Walesa, oud-president en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. "Het nieuwe Europa is nog niet verwezenlijkt. Elk land in Europa heeft andere fundamenten, principes en een andere religie. De vraag is als we alle barrières wegwerken: Op welke fundamenten willen we een Europese structuur uitbouwen", aldus Walesa.
  [naar artikel]
 17. Doek valt over Océade en Mini-Europa (05/04/2019 - De Morgen)
  Het ziet ernaar uit dat het voorbij is voor de parken Mini-Europa en Océade op de Brusselse Heizel. Hun concessie eindigt op 31 augustus en de eigenaar deed geen nieuw bod.
  [naar artikel]
 18. Trump: "Moord op Khashoggi een van ergste doofpotoperaties ooit", Pompeo: "Verdachten geïdentificeerd"  (24/10/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Trump noemt de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi "een van de ergste doofpotoperaties in de geschiedenis". Mike Pompeo, de minister van Buitenlandse Zaken, zegt dat de Verenigde Staten intussen al een aantal verdachten voor de moord op Khashoggi geïdentificeerd hebben. 
  [naar artikel]
 19. "Gevoel voor tumor" wint Prix Europa als beste televisieserie (19/10/2018 - VRT NWS)
  Officieel heet de trofee: "Best European TV Fiction Series of the Year". De Prix Europa is een toonaangevende referentie in de televisiewereld. Vorig jaar kregen andere Eén-reeksen, "Tytgat chocolat" en "Goed Volk" een prijs. 
  [naar artikel]
 20. Europa vraagt Trump: "Hou ons buiten staaloorlog" (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Europa gaat proberen om net als Canada en Mexico een vrijwaring te krijgen van de tariefsverhogingen op staal en aluminium die VS-president Trump...
  [naar artikel]
 21. Een frexit hoeft niet voor Marine Le Pen, wel breken met het huidige Europa, "afbreken om beter te kunnen opbouwen" (21/02/2019 - VRT NWS)
  In een gesprek met Terzake zegt Marine Le Pen van de Franse extreem-rechtse partij "Rassemblement National" dat ze opnieuw een toekomst ziet voor Europa. Maar dat is wel een heel ander Europa dan het huidige, dat zich vastklampt aan "een wilde mondialisering": "Op de huidige Europese Unie kan je niks bouwen."   
  [naar artikel]
 22. Joint venture van BMW, Daimler, Ford en VW voor net van ultrasnellaadstations in Europa: "Mijlpaal" (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De autoconcerns BMW (met de merken BMW, Mini en Rolls-Royce), Daimler (Mercedes-Benz en Smart), Ford en Volkswagen (VW, Audi en Porsche) hebben
  [naar artikel]
 23. Océade nog twee jaar open, Mini-Europa blijft op Heizel (08/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Er is een akkoord bereikt over de toekomst van Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte.
  [naar artikel]
 24. "Vergissing piloten veroorzaakte bijna ergste vliegramp ooit" (13/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op 7 juli vorig jaar is op het nippertje de mogelijk ergste vliegramp uit de geschiedenis vermeden, zo blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 25. Megaproject verplettert Mini-Europa (29/03/2019 - De Morgen)
  Is het een teken van de tijd? Op een ogenblik dat de Europese Unie door een zware crisis gaat, sluit 'klein Europa' de deuren. Mini-Europa gaat deze zomer definitief dicht. Voor het miniatuurpark is er geen plaats meer in de vastgoedplannen die de stad Brussel aan de voet van het Atomium koestert. Ook waterpretpark Océade moet verdwijnen.
  [naar artikel]
 26. Belgisch comité vraagt vrijlating van "oudste politieke gevangene in Europa" (21/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgisch comité vraagt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders om bij de Franse autoriteiten aan te dringen op de vrijlating van...
  [naar artikel]
 27. Acteur Verne Troyer, Mini-Me in "Austin Powers", overleden op 49-jarige leeftijd (21/04/2018 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is acteur Verne Troyer overleden. De man met dwerggroei was vooral bekend van zijn rol als Mini-Me in de "Austin Powers"-films. Troyer werd 49 jaar oud.
  [naar artikel]
 28. VN: "Syrië is folterkamer geworden" (14/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Syrië is in zes jaar burgeroorlog veranderd in een "folterkamer" en een oord van "gruwelijke verschrikkingen". "Het is wereldwijd de ergste door mensen gecreëerde ellende sinds de Tweede Wereldoorlog". Dat zei VN-mensenrechtencommissaris Zeid Raad al-Hussein dinsdag in Genève, over de zesde verjaardag van het conflict.
  [naar artikel]
 29. Italiaanse ex-premier Matteo Renzi vraagt regering van nationale eenheid (12/08/2019 - VRT NWS)
  De Italiaanse oud-premier Matteo Renzi, van de centrumlinkse Partito Democratico (PD), heeft de andere Italiaanse partijen voorgesteld zich te verenigen achter een "institutionele regering", om Italië te "redden van een extremistische neiging" en zonder haast verkiezingen voor te bereiden. In het najaar al naar de stembus trekken, is volgens Renzi gekkenwerk.
  [naar artikel]
 30. Europa vraagt Israël om sloopwerkzaamheden onmiddellijk stop te zetten (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie heeft vandaag aan Israël gevraagd om de "illegale" sloopwerkzaamheden van Palestijnse gebouwen bij Oost-Jeruzalem "onmiddellijk"...
  [naar artikel]
 31. Nintendo levert extra mini-SNES-consoles én herlanceert mini-NES (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nintendo laat weten dat het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System ook in 2018 nog wordt geleverd in Europa. En wat meer is:
  [naar artikel]
 32. Mini-Europa blijft op Heizel, Océade nog twee jaar open (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een akkoord bereikt over de toekomst van Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte. Normaal gezien zou Océade sluiten in januari. Het park
  [naar artikel]
 33. Mini-Europa blijft toch op Heizel, Océade nog twee jaar open (08/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Er is een akkoord bereikt over de toekomst van Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte. Eerst was er sprake dat beide publiekstrekkers moesten vertrekken door de ontwikkeling van vastgoedproject Neo.
  [naar artikel]
 34. Mini-Europa blijft toch op Heizel, Océade nog twee jaar open (08/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Er is een akkoord bereikt over de toekomst van Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte. Eerst was er sprake dat beide publiekstrekkers moesten vertrekken door de ontwikkeling van vastgoedproject Neo.
  [naar artikel]
 35. 45.000 Catalanen en aanhangers in Brussel: slogan luidt "Despierta Europa", "Word wakker Europa" (07/12/2017 - VRT NWS)
  De voorbije uren hebben 45.000 Catalanen betoogd in de Europese wijk in Brussel. Ze protesteren voor onafhankelijkheid voor hun regio, en ze willen ook een duidelijk signaal van de Europese Unie over de Catalaanse zaak. De slogan van de betoging luidt "Despierta Europa", "Word wakker Europa".
  [naar artikel]
 36. Europa, make up your mind (11/10/2019 - VRT NWS)
  Na de inval van Turkije in het Syrische grensgebied zag Said Bataray heel wat meningen over en weer gaan. Hij vraagt zich af wat het is dat Europa wil. Bataray wil ook duidelijk maken dat de Turken niet strijden tegen de Koerden, maar tegen de gewapende militie YPG. Mag Turkije zijn grensgebied niet proberen te zuiveren van "terroristische elementen", zo vraagt hij zich af.
  [naar artikel]
 37. Emma Thompson niet in mini-sequel "Love actually": "Dat zou veel te triest zijn" (25/02/2017 - De Redactie)
  Nog één maand wachten, en dan komen de liefhebbers van "Love actually" te weten hoe het de personages is vergaan. Maar voor Emma Thompson wist de regisseur geen verhaallijn te bedenken.
  [naar artikel]
 38. WHO “bereidt zich voor op het ergste” na ebola-uitbraak in Congo (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Wereldgezondhiedsorganisatie (WHO) schat het risico op een verdere verspreiding van de ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo hoog in. De organisatie bereidt zich voor op “het ergste scenario”. “We zijn heel bezorgd en we bereiden ons voor op alle scenario’s, ook de ergste”, aldus de directeur voor het beheer van noodsituaties bij het WHO, Peter Salama.
  [naar artikel]
 39. "Het weer" eindigt voortaan elke dag met een "mini-karaoke": bekijk hier hoe dat gaat (02/01/2020 - VRT NWS)
  Gedaan met weerspreuken in het dialect op het einde van het weerbericht op Eén. Voortaan wordt het weerpraatje van Frank, Sabine en Bram muzikaal afgesloten. "Bijna in elk nummer zit wel een vergelijking met het weer."
  [naar artikel]
 40. Duitse geheime dienst: "Moordcommando's van IS verstopt tussen vluchtelingen" (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "IS gebruikt de vluchtelingencrisis om zijn strijders het land binnen te smokkelen en aanvallen voor te bereiden." Dat zegt Manfred Hauser, de
  [naar artikel]
 41. Geheime dienst: "Er zitten moordcommando's van IS verstopt tussen vluchtelingen" (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "IS gebruikt de vluchtelingencrisis om zijn strijders het land binnen te smokkelen en aanvallen voor te bereiden." Dat zegt Manfred Hauser, de
  [naar artikel]
 42. Meisje (11) uit Zedelgem ontsnapt aan ergste wanneer luchtverfrisser ontploft: "Schade is groot" (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Bergenstraat in het West-Vlaamse Veldegem is gisterenavond een 11-jarig meisje aan het ergste ontsnapt. Kort na 19 uur kwam een...
  [naar artikel]
 43. Duitse geheime dienst: "Er zitten moordcommando's van IS verstopt tussen vluchtelingen" (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "IS gebruikt de vluchtelingencrisis om zijn strijders het land binnen te smokkelen en aanvallen voor te bereiden." Dat zegt Manfred Hauser, de
  [naar artikel]
 44. Michel over brexit-deal: "Ik ben niet optimistisch. We moeten hard werken om een no-deal voor te bereiden" (14/12/2018 - VRT NWS)
  Komt er een brexit-deal of niet? Die vraag houdt Europa al dagen in de ban. Onze premier Charles Michel (MR) is niet optimistisch: "Mijn indruk is dat we de voorbereidingen van een no-deal moeten versnellen, omdat de kans reëel is."
  [naar artikel]
 45. FT buitenland: Mirallas: "Ik voel me thuis" - Marcelo: "Dit is het ergste wat ik ooit bij Real heb meegemaakt" (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kevin Mirallas (30) is opnieuw een speler van Olympiakos, dat de Rode Duivel tot het einde van het seizoen huurt van Everton. "Ik ben weer thuis",...
  [naar artikel]
 46. Europa vraagt "transparant onderzoek" naar referendum Turkije (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft de Turkse autoriteiten vandaag gevraagd "een transparant onderzoek" te lanceren naar de mogelijke onregelmatigheden
  [naar artikel]
 47. Catalaanse leider: "Spaanse aanvallen ergste sinds dictator Franco" (21/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De maatregelen die Spanje neemt tegen Catalonië zijn de ergste aanvallen die het land ondernomen heeft sinds het dictatorschap van Francisco...
  [naar artikel]
 48. "Mother of Dragons" op een na ergste oorlogsmisdadiger in Game of Thrones (12/04/2019 - VRT NWS)
  De "Mother of Dragons", Daenerys Targaryen, is de op één na ergste oorlogsmisdadiger in Game of Thrones. Met haar 15 oorlogsmisdaden komt ze vlak na Ramsay Bolton, "de bewaker van het Noorden", voor wie de teller op 17 staat. Op de derde plaats staat Ramsay Boltons vader, Roose Bolton. Papa Bolton is ook nog eens goed voor 8 schendingen van het internationaal humanitair recht (IHR). Dat heeft het Australische Rode Kruis geteld. De telling is bedoeld om bij de lancering van het achtste seizoen aandacht te vragen voor dat IHR, dat verankerd is in de Verdragen van Genève van 1949.
  [naar artikel]
 49. Jan Leyers: "Hoe moslims in Europa zich voelen, verschilt enorm van land tot land" (07/09/2017 - VRT NWS)
  Vanaf maandag 11 september probeert Jan Leyers op Canvas in acht afleveringen van "Allah in Europa" uit te zoeken wat de toekomst is van de islam in Europa.  "Op een Europese islam zitten weinig moslims te wachten", zegt Jan Leyers in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Maar hoe moslims in Europa zich voelen, dit verschilt enorm van land tot land."  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.