Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
22:53 uur

iTunes op weg naar het museum van het internet

Express

09/10/2019 - 10:16

Met de iTunes van Apple lijkt een volgende icoon van de digitale revolutie op weg te zijn naar het archief van het internet. Dat zeggen Rachel Lerman en Anick Jesdanun, technologie-specialisten bij het persbureau Associated Press, naar aanleiding van de introductie van Catalina, het nieuwe stuursysteem voor de Mac computer van Apple. ‘De iTunes was … The post iTunes op weg naar het museum van het internet appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Veel geïnvesteerd in iTunes? Het blijkt straks misschien weggegooid geld (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is het einde van iTunes in zicht? Het zou goed kunnen, blijkt uit een brief die Apple naar de muziekindustrie stuurde. Daarin maakte de...
  [naar artikel]
 2. Muziek Soundgarden kent heropleving op iTunes (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De plotse dood van leadzanger Chris Cornell zorgt voor een toename in de verkoop van hun muziek. In de wereldwijde downloadlijsten van iTunes, is
  [naar artikel]
 3. Apple denkt na over flexibeler iTunes (10/04/2019 - De Morgen)
  Apple onderhandelt met een aantal grote platenmaatschappijen om nieuwe voorwaarden af te spreken voor muziekdownloads via iTunes. Dat meldt het persbureau Bloomberg.
  [naar artikel]
 4. Koopje op Itunes: 10 minuten stilte voor maar 99 cent (17/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een opvallende binnenkomer op de hitlijst van iTunes: een track die tien minuten lang doodstil is. Het nummer 'A a a a a Very Good Song' staat op
  [naar artikel]
 5. iTunes (2001-2019): de software die de muziekindustrie radicaal veranderde (04/06/2019 - De Morgen)
  Apple kondigde maandagavond het einde aan van mediadienst iTunes. Bereidde de dienst bijna twintig jaar geleden nog de weg voor mediagebruik in het internettijdperk, inmiddels is hij achterhaald en toe aan vervanging.
  [naar artikel]
 6. Definitief: Apple maakt einde aan iTunes (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Apple stopt met iTunes in de huidige vorm. De dienst, gelanceerd in 2001, wordt ontmanteld en vervangen door drie losstaande apps: voor muziek,...
  [naar artikel]
 7. Einde van iTunes is in zicht: dit gebeurt er met je muziek (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Apple maakte deze week bekend dat het iTunes overboord gooit. Het iconische muziek- en mediaprogramma op Mac wordt vervangen door drie aparte apps...
  [naar artikel]
 8. iTunes (2001-2019): de jukebox-software die de muziekindustrie radicaal veranderde (03/06/2019 - De Morgen)
  Apple kondigde maandagavond het einde aan van mediadienst iTunes. Bereidde de dienst bijna twintig jaar geleden nog de weg voor mediagebruik in het internettijdperk, inmiddels is hij achterhaald en toe aan vervanging.
  [naar artikel]
 9. Einde van iTunes in zicht? “Apple wil programma opdelen in aparte apps” (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  iTunes zou geen lang leven meer beschoren zijn, volgens ingewijden. Twee afzonderlijke bronnen melden dat Apple van plan is om het mediaprogramma...
  [naar artikel]
 10. Einde van iTunes in zicht? “Apple wil programma opdelen in aparte apps” (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  iTunes zou geen lang leven meer beschoren zijn, volgens ingewijden. Twee afzonderlijke bronnen melden dat Apple van plan is om het mediaprogramma...
  [naar artikel]
 11. Apple kondigt einde van iTunes aan (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na achttien jaar komt er een einde aan iTunes, het digitale platform van Apple waarop muziek- en videobestanden kunnen worden afgespeeld en...
  [naar artikel]
 12. Apple plant het einde van iTunes (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds Apple begin deze maand aankondigde dat bepaalde diensten van iTunes afgebouwd zullen worden, vrezen heel wat gebruikers voor het einde van de...
  [naar artikel]
 13. iTunes wordt opgesplitst in 3 apps (03/06/2019 - VRT NWS)
  iTunes, de online streaming- en muziekdienst van Apple, stopt in zijn huidige vorm. Er komen definitief drie losse apps: muziek, TV en podcast. Dat is aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie van Apple in Californië. 
  [naar artikel]
 14. Blanche stuurt de concurrentie wandelen op iTunes (10/05/2017 - De Redactie)
  Na haar deelname aan de 1e halve finale van het Songfestival duikt Blanche in liefst 21 Europese landen op in de lijsten met meest gedownloade nummers op iTunes. Daarmee laat ze al haar concurrenten achter zich.
  [naar artikel]
 15. Apple trekt stekker uit iTunes: ‘Het was de focus kwijt’ (03/06/2019 - De Morgen)
  Apple wil de stekker uit iTunes trekken, de digitale mediaspeler waarmee muziek- en videobestanden afgespeeld en gekocht kunnen worden. De toepassing was nochtans een gamechanger in de muziekwereld. ‘Het bezitten van een stuk mediagoed is niet meer populair.’
  [naar artikel]
 16. Apple plant einde voor iTunes (01/06/2019 - De Tijd)
  16:39 Na 18 jaar lijkt het einde van digitale muziekspeler iTunes in zicht. Volgens persbureau Bloomberg zal Apple dit maandag aankondigen op zijn jaarlijkse conferentie voor software-ontwikkelaars, WWDC.
  [naar artikel]
 17. Apple draagt iTunes na 18 jaar ten grave (01/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De komst van iTunes veroorzaakte niet minder dan een revolutie in de muziekwereld, maar Apple wil er niet meer mee verder. Het einde van een tijdperk, maar wel een belangrijke stap richting de toekomst voor Apple.
  [naar artikel]
 18. Niels Destadsbader scoort nummer 1-hit op iTunes met 'Ik ben van ’t stroate' (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Liefde Voor Muziek' scoort niet alleen op tv, maar ook op iTunes. Zo heeft Niels Destadsbader zijn eerste nummer 1-hit te pakken met 'Ik ben van...
  [naar artikel]
 19. New York opent overmorgen nieuw museum van het Vrijheidsbeeld (14/05/2019 - VRT NWS)
  Donderdag opent in New York het nieuwe museum van het Vrijheidsbeeld. De bouw begon 3 jaar geleden. Het is een gratis museum. Elk jaar nemen 4 en een half miljoen toeristen de ferry in Manhatten naar het beroemde standbeeld. Die mensen zullen allicht ook het museum aandoen op de uiterste punt van Liberty Island, op een steenworp van het beeld. Maar het museum en het beeld zijn ook controversieel.  
  [naar artikel]
 20. Eerste universitair museum opent de deuren (17/11/2017 - VRT NWS)
  Morgen opent in Louvain-la-Neuve het allereerste universitaire museum van België, het Musée L. De UCL (Université catholique de Louvain) heeft sinds haar ontstaan een enorme rijkdom verzameld aan wetenschappelijke en kunstobjecten die professoren en onderzoekers gebruikten in een tijd dat internet nog niet bestond. Van de 32.000 stukken uit de collectie zijn er zo'n 1.500 te zien.
  [naar artikel]
 21. Naar het museum vanuit je luie zetel (28/03/2019 - De Morgen)
  In Japan zijn mentale problemen nog een groot taboe, in Gent is het Museum Dr. Guislain net daarin gespecialiseerd. De oplossing: een online-tentoonstelling over psychiatrie, wereldwijd beschikbaar. Welkom in het tijdperk van het digitale museum.
  [naar artikel]
 22. Een virtuele wandeling door het museum (09/04/2019 - De Morgen)
  Het MuHKA bezoeken kan voortaan zonder de luie stoel te verlaten. Via internet of cd-rom is een virtuele wandeling door het hele museum mogelijk. Een wereldprimeur voor de museumsector, klonk het gisteren bij de persvoorstelling. 'Ik heb zelfs dingen gezien die ik niet in het echt gezien heb', zei directeur Flor Bex.
  [naar artikel]
 23. Expo in Gents STAM-museum toont middeleeuws internet van papier (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Museum voor Natuurwetenschappen Brussel en 11 andere musea gaan afgebrand Braziliaans museum helpen (05/09/2018 - VRT NWS)
  Twaalf van de grootste natuurhistorische musea ter wereld - waaronder het Museum voor Natuurwetenschappen van Brussel - hebben hun steun toegezegd bij de wederopbouw van het Nationaal Museum van Brazilië. Zondagavond is het museum in Rio grotendeels vernield door een uitslaande brand. Het museum bezat een unieke archeologische en oudheidkundige collectie. Vermoedelijk is maar een tiende van de collectie gespaard gebleven. 
  [naar artikel]
 25. Geen plaats meer voor G-Museum in gemeentehuis (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Geschiedkundige kring Limes Gatia van Geetbets moet voor zijn museum op zoek naar een nieuw onderkomen. Het museum kan niet langer blijven in het gemeentehuis.
  [naar artikel]
 26. Het Fin-de-Siècle Museum opent op 7 mei. Of toch niet? (05/04/2019 - De Morgen)
  Directeur Michel Draguet kondigde gisteren aan dat het Fin-de-Siècle Museum in Brussel 'vermoedelijk' op 7 mei 2013 opengaat. Het museum komt op vier ondergrondse niveaus, de vroegere locatie van het opgedoekte Museum voor Moderne Kunst in de Regentschapstraat.
  [naar artikel]
 27. Magritte Museum lokt 580.000 bezoekers in vijftien maanden (11/04/2019 - De Morgen)
  Sinds zijn opening op 2 juni vorig jaar heeft het Magritte Museum in Brussel 580.000 bezoekers ontvangen. Het museum wil dat indrukwekkende bezoekersaantal aanhouden. Om het museum zo levendig mogelijk te houden, wordt de collectie geregeld verhangen en aangevuld met bruiklenen uit binnen- en buitenland: op dit moment is het topwerk De bedreigde moordenaar te gast uit het Museum of Modern Art MoMA in New York.
  [naar artikel]
 28. Museum Night Fever: van paaldansen in Joods Museum tot choreografie in Magritte Museum (23/02/2019 - VRT NWS)
  In Brussel is de twaalfde editie van de Museum Night Fever aan de gang. Nog tot 1 uur vannacht kunt u in 30 musea terecht voor een bezoek. Het is de grootste editie van de Brusselse Museumnacht tot hiertoe. Het Magritte Museum neemt voor het eerst deel en is een van de populairste bestemmingen uit het aanbod.
  [naar artikel]
 29. Museum DE MINDERE organiseert workshop peperkoekenhuisjes maken (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 3 januari organiseerde museum DE MINDERE een workshop ‘peperkoekenhuisje’. 14 kinderen gingen in het museum op zoek naar inspiratie om een eigen huisje van koek en snoepjes te maken.
  [naar artikel]
 30. [VIDEO] - Veilig internet: zijn jongeren daarmee bezig? (07/02/2017 - De Redactie)
  Vandaag is het Safer Internet Day. "Karrewiet" trok naar de zesdejaars van De Meyl in Duffel. Hoe gaan de leerlingen daar om met het internet?
  [naar artikel]
 31. Wijk in opstand tegen bekend museum: “Stilaan meer feestzaal dan museum” (13/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het botert niet meer tussen het museum Dhondt-Dhaenens en de buurtbewoners. Die klagen dat het bekende museum in Deurle (Sint-Martens-Latem) steeds meer een feestzaal is die parkeer- en geluidsoverlast met zich meebrengt.
  [naar artikel]
 32. Kinderen die in ziekenhuis moeten blijven worden naar museum gekatapulteerd (31/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Door virtual reality een brug slaan tussen een museum en een ziekenhuis. Dat is wat Iwona Pom wilde proberen. Met de hulp van negen kinderen, maakte ze een video die de kinderen in Gasthuisberg nu écht het gevoel geeft dat ze in het museum rondlopen.
  [naar artikel]
 33. “FIFA sluit museum al na acht maanden” (11/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De directeur van het FIFA-museum in Zürich, dat nauwelijks acht maanden geleden werd geopend, heeft op een personeelsvergadering aangekondigd dat het museum zal sluiten. Dat bevestigt een dichte bron aan persagentschap AFP. Het museum kostte een slordige 128 miljoen euro.
  [naar artikel]
 34. Nieuw militair museum uitgesteld tot mei 2020: zoektocht naar investeerders (28/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe militair museum in Leopoldsburg opent ten vroegste in mei 2020 de deuren, en niet in november 2018 zoals tot nu toe altijd werd gezegd. De gemeente is ook nog op zoek naar privé-investeerders om het financiële luik rond te krijgen. Het businessplan van Liberation Experience, zoals het museum gedoopt werd, wordt momenteel dus herschreven. Op basis van dat businessplan, dat eind april af moet zijn, beslist minister voor Toerisme Ben Weyts (N-VA) of het museum broodnodige Vlaamse subsidies krijgt.
  [naar artikel]
 35. ‘Meanderend Museum’ van 7 km voor Seefhoek? “We hopen dat het er komt” (23/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een museum hoeft niet per se één gebouw te zijn, vindt Eilien Neumann (27). Het kan ook een samenraapsel van ruimtes zijn in een wijk: leegstaande panden, schuren, koterijen, parkeergarages,... Zo ontstond het idee van een ‘meanderend museum’. Een museum dat slingert doorheen de straten van de Seefhoek.
  [naar artikel]
 36. Nooit meer pakjes gekocht via internet (18/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In aanloop naar Kerstmis stijgen de aankopen via het internet naar een nieuw record. Er is een toename van naar schatting tien procent tegenover
  [naar artikel]
 37. België vier keer genomineerd voor Museum van het Jaar (13/04/2019 - De Morgen)
  Het Nationaal Jenevermuseum in Hasselt, het Kasteel van Gaasbeek in Lennik, het Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel en Texture, het museum over Leie en Vlas in Kortrijk zijn de vier Belgische musea die kans maken om Europees Museum van het Jaar te worden.
  [naar artikel]
 38. Schilderij van Vincent van Gogh gestolen uit museum in Nederland (30/03/2020 - VRT NWS)
  Inbrekers hebben een schilderij van Vincent van Gogh ontvreemd uit het Singer Museum in Laren, Nederland. Het gaat om een vroeg werk van de Nederlandse schilder, dat het museum tijdelijk in bruikleen had van het Groninger museum.
  [naar artikel]
 39. Marokkaan geweerd uit Van Gogh Museum (29/03/2019 - De Morgen)
  Het Amsterdamse Van Gogh Museum heeft een Marokkaanse Nederlander de toegang ontzegd. De man spreekt van 'verdachtmaking', het museum ontkent.
  [naar artikel]
 40. Eigen museum voor Manneken Pis (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De bekendste inwoner van Brussel, Manneke Pis, heeft vandaag een eigen museum gekregen. In het museum kan je een selectie bekijken van de 960
  [naar artikel]
 41. MuHKA wordt nu pas museum (27/04/2017 - De Tijd)
  11:21 Voluit mag het MuHKA dan Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen heten, een museum was het eigenlijk niet. Een indrukwekkende facelift brengt daar verandering in.
  [naar artikel]
 42. Koffieliefhebber? Dan moet je naar dit museum (10/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Lavazza, het vierde grootste koffiemerk wereldwijd, heeft in Turijn een museum geopend dat helemaal in het teken staat van het zwarte, vloeibare goud. Koffieliefhebbers weten dus al naar waar ze hun volgende citytrip kunnen boeken.
  [naar artikel]
 43. Raadkamer verwijst verdachte van aanslag op Joods museum door naar assisenhof (25/01/2018 - VRT NWS)
  De raadkamer verwijst de Franse terrorist Mehdi Nemmouche, de hoofdverdachte van de aanslag op het Joods museum van Brussel, door naar het hof van assisen. Zowel het federaal parket, als de burgerlijke partijen en de verdediging wilden dat. De aanslag op het Joods museum vond plaats op 24 mei 2014, vier mensen kwamen om het leven. 
  [naar artikel]
 44. EEN TOREN BOORDEVOL VERHALEN (14/04/2019 - De Morgen)
  Het Museum aan de Stroom (MAS) is af. Het is 120 jaar geleden - sinds de oprichting van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten op het Zuid - dat in Antwerpen nog een nieuw museum gebouwd werd. De stad is trots op haar nieuwe museum, dat in meer dan een opzicht innoverend wil zijn. Volgende week, op vrijdag 13 mei, opent het MAS met het nodige feestgedruis zijn deuren voor het grote publiek.
  [naar artikel]
 45. Deze duistere kant van het internet is Kapaza voor criminelen (22/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Terreur is opnieuw erg actueel met de gebeurtenissen in Londen en de herdenking van de aanslagen in Brussel. Bij het terrorisme speelt het internet ook een grote rol, met onder meer het dark web, de donkere krochten van het internet waar criminelen anoniem kunnen shoppen naar wapens, vals geld en paspoorten zoals u en ik naar een tweedehandse keukenkast op Kapaza.
  [naar artikel]
 46. "Contagion" uit 2011 maakt comeback op iTunes: waarom zijn virusfilms populair in tijden van corona? (26/02/2020 - VRT NWS)
  "Contagion" van Steven Soderbergh maakt de jongste weken een comeback op iTunes, de digitale mediaspeler van Apple. Dat is opmerkelijk, want de film over een dodelijk virus dat wereldwijd toeslaat, dateert van 2011. De uitbraak van het coronavirus ligt allicht aan de basis van de hernieuwde populariteit. "Los van alle menselijke miserie, is een film over een virus een goed en universeel verhaal", zegt regisseur Jan Verheyen.
  [naar artikel]
 47. Brussels museum krijgt laagje Bauhaus-behang (28/03/2019 - De Morgen)
  Het Brusselse museum ADAM pakt uit met een expo over het design van Bauhaus, overgekomen van het Duitse Vitra Museum. Een tentoonstelling die eerder vragen stelt dan antwoorden geeft.
  [naar artikel]
 48. Bourgeois wilt een Vlaams museum, wij vroegen 11 Vlamingen wat er volgens hen zeker in moet komen (14/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een Vlaams museum dat “onze geschiedenis en onze cultuur” tot leven laat komen. Daarvoor pleitte minister-president Geert Bourgeois (N-VA) tijdens zijn 11 julitoespraak. Hij verwees daarbij naar vergelijkbare musea in het buitenland: in Leeuwarden staat een Fries museum, volgend jaar opent in het Duitse Beieren het Museum der Bayerischen Geschichte. Bourgeois beseft dat zijn voorstel een opdracht is voor de volgende regering. Ter voorbereiding vroegen wij aan acht Vlamingen wie of wat zéker een plaatsje moet krijgen in het Vlaams museum.
  [naar artikel]
 49. Jambon wil geen Panamarenko-museum: “Een museum rond één kunstenaar is vaak niet rendabel” (06/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een Panamarenko-museum komt er niet, als het van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) afhangt. Het was SP.A-parlementslid Kurt De Loor die de vraag stelde voor een apart museum ter nagedachtenis van de Antwerpse kunstenaar. Jambon erkent het belang van Panamarenko als allround artiest, maar loopt niet warm voor een apart museum. Ook de stad houdt de boot af.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.