Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:27 uur

De driewegkatalysator: nieuwe technologie maakt nieuwe dieven

Express

09/10/2019 - 13:25

Stijgende prijzen voor edelmetalen hebben tot een moderne variant van de traditionele autodiefstal geleid. In Londen zijn in de eerste zes maanden van dit jaar al 2.900 diefstallen van driewegkatalysatoren gemeld. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als vorig jaar. In 2018 stal men er over het ganse jaar amper 1.700.  Driewegkatalysatoren zijn constructies uit … The post De driewegkatalysator: nieuwe technologie maakt nieuwe dieven appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lidl ten oorlog tegen dieven van volle winkelkarretjes (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  BilzenSupermarktketen Lidl experimenteert met een nieuwe antidiefstalbeveiliging op zijn winkelkarren waardoor de wielen blokkeren als dieven er via de ingang mee naar buiten rijden. De technologie wordt momenteel uitgetest in een handvol winkels, waaronder die van Bilzen, Dilsen-Stokkem en Hasselt.
  [naar artikel]
 2. Kinepolis brengt nieuwe 270°-cinema naar België (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bioscoopuitbater Kinepolis opent in december een eerste zaal met ScreenX-technologie in ons land, in Antwerpen. De nieuwe technologie biedt...
  [naar artikel]
 3. Kinepolis brengt nieuwe 270°-cinema naar België voor unieke filmervaring (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bioscoopuitbater Kinepolis opent in december een eerste zaal met ScreenX-technologie in ons land, in Antwerpen. De nieuwe technologie biedt...
  [naar artikel]
 4. Nieuwe app kan elke vrouw in haar blootje zetten: “Dit soort technologie zou verboden moeten worden” (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe app maakt het leven van vrouwen er weer wat lastiger op. DeepNude belooft om in dertig seconden tijd alle kleren op een foto weg te...
  [naar artikel]
 5. Nieuwe genetische "streepjescode" technologie identificeert cruciale genen voor immuniteit tegen kanker (21/10/2018 - VRT NWS)
  Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee ze de functies van honderden genen tegelijkertijd kunnen analyseren met een precisie tot op het niveau van één cel. Het systeem gebruikt kunstmatige proteïnen om honderden CRISPRs een "streepjescode" te geven en te traceren. De nieuwe technologie heeft al zwakheden in de verdediging tegen kanker van het immuunsysteem blootgelegd, en biedt mogelijkheden om genen die ziekten veroorzaken en nieuwe doelwitten voor geneesmiddelen te identificeren.  
  [naar artikel]
 6. 'Nieuwe technologie zet hele reclamesector in beweging' (12/04/2019 - De Morgen)
  Met zijn nieuwe investeringsmaatschappij Duval Union wil reclamemaker André Duval geld en kennis pompen in opkomende bedrijven uit de 'advertising technology'- sector, die technologie en sociale netwerken slim aanwenden om merken in contact te brengen met consumenten.
  [naar artikel]
 7. Opgelet: sluwe dieven gebruiken nieuwe truc om te weten of je thuis bent (22/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na tandenstokers en stukjes karton tussen de voordeur hebben dieven een nieuwe manier gevonden om te controleren of je thuis bent. De politie houdt...
  [naar artikel]
 8. Kredietkaart die slimmer is dan dieven (11/04/2019 - De Morgen)
  Bankgigant BNP Paribas test een nieuwe kredietkaart waarmee je veiliger online kunt winkelen. Dat is te danken aan een digitale CVC-code op de achterkant, die om de 20 minuten verandert. Duizend klanten proberen de technologie al uit in Frankrijk. Ook Belfius is geïnteresseerd.
  [naar artikel]
 9. Heilig-Hartziekenhuis lanceert nieuwe techniek voor verwijdering hersentumor (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Heilig-Hartziekenhuis van Lier is voor de eerste keer een hersentumor verwijderd door middel van een nieuwe technologie. Die maakt gebruik...
  [naar artikel]
 10. Eerst de technologie, dan de moraal (22/04/2017 - De Tijd)
  01:05 Het oppermachtige Facebook stopt aan de lopende band nieuwe technologie in de handen van een kwart van de wereldbevolking. Maar wil het ook de verantwoordelijkheid dragen die daarbij hoort?
  [naar artikel]
 11. Brussels Airport investeert in nieuwe CT-scans om bagage nog grondiger te controleren (04/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airport investeert 100 miljoen euro in bijkomende veiligheidsmaatregelen. De nieuwe CT-technologie om ruimbagage te screenen, is vergelijkbaar met de CT-scans gebruikt in ziekenhuizen en maakt een 3D-beeld van de inhoud van de bagage.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe groene technologie op basis van bacteriën produceert elektriciteit uit niets dan lucht (18/02/2020 - VRT NWS)
  Wetenschappers aan de University of Massachusetts Amherst hebben een toestel ontwikkeld dat een natuurlijk eiwit gebruikt om elektriciteit te produceren uit het vocht in de lucht. Volgens de onderzoekers kan de nieuwe technologie belangrijke implicaties hebben voor de toekomst van de hernieuwbare energie, de klimaatverandering en de toekomst van de geneeskunde.
  [naar artikel]
 13. ‘Met deze technologie is elk jaar een Elfstedentocht mogelijk' (26/12/2019 - De Tijd)
  21:06 In België duiken voor de eindejaarsfeesten her en der schaatspistes op waar je niet over ijs, maar over een hightechkunststof met ‘moleculair glijmiddel’ glijdt. De nieuwe technologie - met nul euro e...
  [naar artikel]
 14. Hond op afstandsbediening: hoe nieuwe technologie hulphonden helpt (24/07/2019 - VRT NWS)
  Een hond die niet zo goed reageert als je hem roept, maar wel als je hem een opdracht geeft via een afstandsbediening. Dat is Tai, die een nieuwe, veelbelovende technologie heeft uitgetest om de communicatie tussen mensen en honden te verbeteren. Nuttig voor hulphonden van de ordediensten of van mensen met een beperking. De piloottest aan de Ben-Gurion University of Negev in Israël is alvast veelbelovend.
  [naar artikel]
 15. Bancontact maakt restaurantrekening delen mogelijk (06/06/2017 - De Tijd)
  13:45 De specialist in betaaldiensten zoekt nieuwe toepassingen voor zijn mobiele en werkt daarvoor samen met andere specialisten in financiële technologie.
  [naar artikel]
 16. Van Brempt na grootschalige roetfilerfraude: “Nieuwe technologie kan opsporen of roetfilter verwijderd is” (03/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er bestaat technologie die kan opsporen of een roetfilter verwijderd is of niet. De autokeuringscentra zijn ook vragende partij om die technologie toe te passen. Dat zegt sp.a-europarlementslid Kathleen Van Brempt. Zij roept Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op versneld werk te maken van de invoering van de tests.
  [naar artikel]
 17. Nieuwe technologie Volkswagen moet ongevallen onmogelijk maken (13/03/2020 - Express)
  De Duitse autobouwer Volkswagen lanceert dit jaar een stuursysteem dat ongevallen met zijn auto’s tegen het midden van de eeuw... The post Nieuwe technologie Volkswagen moet ongevallen onmogelijk maken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Inbrekers stelen juwelen en dieven gaan met bromfiets aan de haal (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in de Lindenstraat in Winterslag gingen dieven dinsdagavond met juwelen aan de haal. In de Nieuwe Kleinenweg op Klein-Hostart gingen dieven in de nacht van dinsdag op woensdag er vandoor met een bromfiets. (ppn)
  [naar artikel]
 19. Proximus gaat als eerste in België 5G-technologie uittesten (15/11/2016 - Knack)
  Telecombedrijf Proximus gaat als eerste in België de 5G-technologie uittesten, die nog snellere internetverbindingen toelaat. Het is wel nog jaren wachten vooraleer de Belg de voordelen van deze nieuwe technologie zal kunnen ervaren. Eerst is het de beurt aan 4,5G, dat volgend jaar in een aantal steden wordt geïntroduceerd.
  [naar artikel]
 20. Nieuwe prooi voor dieven: bijna afgewerkte appartementen (15/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Dievenbendes hebben een nieuwe prooi gevonden: ze richten hun pijlen op bijna afgewerkte nieuwbouwappartementen. De dieven gingen al aan de haal met volledig geïnstalleerde keukens en badkamers in nieuwbouwappartementen in Antwerpen. In één nacht verdwenen er zelfs 24 verwarmingsketels. Aannemers treffen dan ook maatregelen en zetten nachtwakers bij de appartementen.
  [naar artikel]
 21. Technologie voor mensen met een beperking: een vloek of een zegen? (16/10/2018 - Knack)
  Van domotica over oog- en spraakbesturing tot internetbankieren: technologie maakt mensen met een beperking zelfstandiger dan ooit, maar er zijn ook nog veel barrières die moeten worden doorbroken. 'We moeten erover waken dat we de kloof met technologie niet vergroten.'
  [naar artikel]
 22. Invoering AI en spraaktechnologie in de zorg: “Aardverschuiving voor het personeel” (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ziekenhuizen implementeren volop nieuwe technologieën om hun dienstverlening efficiënter te maken. Dit maakt dat sommige jobs er vandaag helemaal...
  [naar artikel]
 23. Nieuwe technologie waarschuwt je via je smartphone als je te lang in de zon zit (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een dermatoloog uit Kansas heeft een technologie ontwikkeld die je waarschuwt als je te lang bloot gesteld bent aan UV-stralen van de zon....
  [naar artikel]
 24. Nieuwe technologie tegen terreur? (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Beveiliging tegen terreur blijft een zorg. Een Belgisch bedrijf heeft daarom een technologie ontwikkeld om passagiers op de luchthaven te kunnen
  [naar artikel]
 25. Nieuwe technologie tegen terreur? (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Beveiliging tegen terreur blijft een zorg. Een Belgisch bedrijf heeft daarom een technologie ontwikkeld om passagiers op de luchthaven te kunnen
  [naar artikel]
 26. Texaf wil nieuwe technologie promoten in Congo (08/05/2018 - De Tijd)
  15:10 De Belgische holding Texaf overweegt een diversificatie naar de introductie van moderne technologie in Congo.
  [naar artikel]
 27. Microsoft bouwt nieuwe browser op Google-technologie (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Microsoft gaat de internetbrowser Edge in de toekomst opbouwen rond technologie van zijn concurrent Google. De Amerikaanse softwaregigant heeft...
  [naar artikel]
 28. 5G komt er (bijna) aan! (14/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Telecombedrijf Proximus gaat als eerste in België de 5G-technologie uittesten, die nog snellere internetverbindingen toelaat. Met 5G kan een volledige film in luttele seconden gedownload worden. Het is wel nog jaren wachten vooraleer de Belg de voordelen van deze nieuwe technologie zal kunnen ervaren
  [naar artikel]
 29. Thuis? Dieven weten het met een stuk karton (28/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De politie waarschuwt voor een nieuwe techniek die inbrekers toepassen. De dieven nemen een stukje karton en plaatsen dat tussen de voordeur. Als
  [naar artikel]
 30. Proximus gaat als eerste in ons land 5G-technologie uittesten (14/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Telecombedrijf Proximus gaat als eerste in België de 5G-technologie uittesten, die nog snellere internetverbindingen toelaat. Het is wel nog jaren wachten vooraleer de Belg de voordelen van deze nieuwe technologie zal kunnen ervaren. Eerst is het de beurt aan 4,5G (die volgend jaar in een aantal steden wordt geïntroduceerd) en aan de verdere densificatie van het netwerk via zogenaamde “small cells” of kleinere antennes.
  [naar artikel]
 31. Proximus gaat als eerste in ons land 5G-technologie uittesten (14/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Telecombedrijf Proximus gaat als eerste in België de 5G-technologie uittesten, die nog snellere internetverbindingen toelaat. Het is wel nog jaren wachten vooraleer de Belg de voordelen van deze nieuwe technologie zal kunnen ervaren. Eerst is het de beurt aan 4,5G (die volgend jaar in een aantal steden wordt geïntroduceerd) en aan de verdere densificatie van het netwerk via zogenaamde “small cells” of kleinere antennes.
  [naar artikel]
 32. Directiecollege VRT krijgt nieuwe structuur en samenstelling (26/03/2018 - Metro)
  Verandering aan de top bij de Vlaamse publieke omroep. Het directiecollege krijgt een nieuwe structuur en samenstelling, met voortaan zes in plaats van zeven leden. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. Zo komt er een algemeen directeur Operaties en Financiën, of een chief operating officer (COO). Daarvoor loopt momenteel een selectieproces. Die COO zal over alle afdelingen heen verantwoordelijk zijn voor het inkomsten- en kostenbeleid en voor de operationele efficiëntie. De afdeling Technologie & Operaties wordt opgesplitst. Zo komt de afdeling Operaties bij de bevoegdheden van de COO, en komt Technologie & Innovatie onder leiding van de nieuwe algemeen directeur Technologie & Innovatie Stijn Lehaen. Algemeen directeur Financiën en Ondersteunende Diensten Sophie Cooreman verlaat dan weer de VRT. De nieuwe structuur moet de VRT nog slagvaardiger en efficiënter maken als Vlaamse publieke omroep, zo klinkt het. CEO Paul Lembrechts heeft de nieuwe structuur en samenstelling van het directiecollege vandaag aan de raad van bestuur voorgesteld. Die heeft daar mee ingestemd. Behalve CEO Lembrechts, de nog aan te stellen COO en algemeen directeur Technologie & Innovatie Stijn Lehaen zal het nieuwe directiecollege bestaan uit: Peter Claes, algemeen directeur Media & Productie, Hans Cockx, algemeen directeur Human Resources en Liesbet Vrieleman, algemeen directeur Informatie. bron: Belga Het bericht Directiecollege VRT krijgt nieuwe structuur en samenstelling verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Directiecollege VRT krijgt nieuwe structuur en samenstelling (26/03/2018 - Metro)
  Verandering aan de top bij de Vlaamse publieke omroep. Het directiecollege krijgt een nieuwe structuur en samenstelling, met voortaan zes in plaats van zeven leden. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. Zo komt er een algemeen directeur Operaties en Financiën, of een chief operating officer (COO). Daarvoor loopt momenteel een selectieproces. Die COO zal over alle afdelingen heen verantwoordelijk zijn voor het inkomsten- en kostenbeleid en voor de operationele efficiëntie. De afdeling Technologie & Operaties wordt opgesplitst. Zo komt de afdeling Operaties bij de bevoegdheden van de COO, en komt Technologie & Innovatie onder leiding van de nieuwe algemeen directeur Technologie & Innovatie Stijn Lehaen. Algemeen directeur Financiën en Ondersteunende Diensten Sophie Cooreman verlaat dan weer de VRT. De nieuwe structuur moet de VRT nog slagvaardiger en efficiënter maken als Vlaamse publieke omroep, zo klinkt het. CEO Paul Lembrechts heeft de nieuwe structuur en samenstelling van het directiecollege vandaag aan de raad van bestuur voorgesteld. Die heeft daar mee ingestemd. Behalve CEO Lembrechts, de nog aan te stellen COO en algemeen directeur Technologie & Innovatie Stijn Lehaen zal het nieuwe directiecollege bestaan uit: Peter Claes, algemeen directeur Media & Productie, Hans Cockx, algemeen directeur Human Resources en Liesbet Vrieleman, algemeen directeur Informatie. bron: Belga Het bericht Directiecollege VRT krijgt nieuwe structuur en samenstelling verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Nieuwe baas bij Technopolis (15/07/2016 - De Tijd)
  16:34 Stephane Berghmans moet als nieuwe CEO de rust terugbrengen in Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen.
  [naar artikel]
 35. Belgisch bedrijf ontwikkelt nieuwe geluidstechnologie (10/04/2019 - De Morgen)
  Het Belgische High Multimedia Group heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die een echte surroundgeluidservaring in de woonkamer mogelijk moet maken. Een patent is al ingediend.
  [naar artikel]
 36. Justin Bieber maakt comeback in 2020 (24/12/2019 - VRT NWS)
  Justin Bieber maakt volgend jaar een comeback. Dat heeft de Canadese superster bekendgemaakt in een video op YouTube. Hij pakt uit met een nieuwe single, een nieuwe tournee en een nieuwe documentaire serie.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe crisis in de maak? Megasteden niet klaar voor razendsnelle opkomst nieuwe technologie (20/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ySJnUuOTq1qxzFXH2BE_d7Rgyk0/diocontent/111113841/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 38. Proximus test 5G in Antwerpen (14/11/2016 - De Tijd)
  14:15 De technologie maakt mobiel internet honderd keer sneller ten opzichte van de huidige 4G-technologie. Ze is noodzakelijk om het verkeer van zelfrijdende auto's in goede banen te leiden.
  [naar artikel]
 39. Atari ontwikkelt nieuwe spelcomputer (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Atari werkt aan een nieuwe spelconsole. Dat heeft topman Fred Chesnais gezegd tegen Venturebeat. De computer is gebaseerd op pc-technologie.
  [naar artikel]
 40. Imec maakt chip van de toekomst weer wat kleiner (20/06/2018 - De Tijd)
  20:01 Het Leuvense imec, internationaal erkend als leidend onderzoekscentrum rond chiptechnologie, heeft een nieuwe technologie uitgewerkt om de grootte van een chip verder terug te dringen.
  [naar artikel]
 41. Waalse maker van ‘trage camera's I-Movix is failliet (29/01/2018 - De Tijd)
  11:17 I-Movix uit Bergen, dat technologie maakt om tv-beelden extreem te vertragen, is failliet verklaard. Het bedrijf verloor klanten en vind geen nieuwe financiering meer.
  [naar artikel]
 42. Nieuwe 'VTM Nieuws'-liveset heeft technologie uit zelfrijdende auto's. Daarmee kunnen ankers alles zelf doen (30/08/2018 - De Morgen)
  Breaking news? Stef Wauters heeft voortaan geen hulp meer nodig om online of op antenne nieuws te maken. Dankzij een nieuwe liveset met technologie uit zelfrijdende auto’s kunnen VTM-nieuwsankers alles in een mum van tijd zelf doen.
  [naar artikel]
 43. "Linkse zever" versus vingerafdrukken en privacy (26/10/2018 - VRT NWS)
  Is het toeval? De CEO van Apple is in Brussel en geeft les over technologie en privacy. Tegelijk is er protest tegen de beslissing van het parlement om onze vingerafdrukken op onze identiteitskaart te zetten. Toeval of niet, onze kenner van nieuwe technologie Frederik De Bosschere besluit: "Rond technologie en privacy heerst hypocrisie".
  [naar artikel]
 44. 2020 wordt het jaar van de waarheid voor de autowereld (30/12/2019 - Knack)
  2019 zit erop. Een blik in de achteruitkijkspiegel herinnert ons aan tal van nieuwe modellen die zowel qua design als technologie een nieuwe tijdperk inluiden met als uitschieter de elektrische aangedreven Porsche Taycan.
  [naar artikel]
 45. Tweede zittijd moet uitzondering worden aan KU Leuven (02/11/2018 - De Tijd)
  10:23 Slechts een op de tien Leuvense eerstejaars slaagt in juni voor alle examens. Daar wil de universiteit verandering in brengen met een nieuwe vorm van onderwijs en met nieuwe technologie.
  [naar artikel]
 46. Nieuwe holte ontdekt in piramide van Cheops (02/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Aan de hand van een vrij nieuwe technologie hebben wetenschappers een nieuwe holte ontdekt in de piramide van Cheops, de grootste van de drie wereldberoemde Piramiden van Gizeh. Waarvoor de ruimte gebruikt werd of wat er allemaal binnenin te vinden is, is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 47. Nieuwe holte ontdekt in piramide van Cheops (02/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de hand van een vrij nieuwe technologie hebben wetenschappers een nieuwe holte ontdekt in de piramide van Cheops, de grootste van de drie wereldberoemde Piramiden van Gizeh. Waarvoor de ruimte gebruikt werd of wat er allemaal binnenin te vinden is, is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 48. Hongkong maakt zich op voor nieuwe massabetoging (16/06/2019 - De Morgen)
  Hongkong maakt zich op voor een nieuwe dag van protest. Tienduizenden mensen verzamelen voor een nieuwe betoging tegen de inmiddels opgeschorte uitleveringswet met China. De organisatie hoopt dat het opnieuw een gigantische manifestatie wordt.
  [naar artikel]
 49. Kinepolis toont straks films op beeld van 270 graden (22/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bioscoopuitbater Kinepolis opent in december een eerste zaal met ScreenX-technologie in ons land, in Antwerpen. De nieuwe technologie biedt filmliefhebbers een beeld van 270 graden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.