Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
19:22 uur

Wat is mijn auto nog waard en hoe verkoop ik hem best?

Het Nieuwsblad

09/10/2019 - 14:27

Een nieuwe wagen gekocht? Proficiat! Maar wat doe je met de oude? Verkoop je hem het best particulier, laat je hem over aan de garage of probeer je hem te verkopen via websites die je beste prijs beloven ? En wat is de beste prijs dan?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verkoop elektrische auto’s met bijna de helft gestegen (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De verkoop van elektrische auto’s is dit jaar met bijna de helft gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de constructeursfederatie Febiac over de inschrijvingen in de eerste elf maanden van 2016. Nog spectaculairder steeg de verkoop van hybridevoertuigen: de verkoop van auto’s met een elektrische en verbrandingsmotor, steeg met maar liefst 75 procent.
  [naar artikel]
 2. Verkoop elektrische auto's stijgt fors in EU, maar amper in België (08/11/2017 - Knack)
  De verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto's in de Europese Unie is in het derde kwartaal opnieuw flink gestegen. Dat meldt de Europese sectororganisatie ACEA. De verkoop ging met bijna 61 procent omhoog tot 23.841 auto's op jaarbasis. In België was de groei met 21 procent minder fors, tot 560 wagens.
  [naar artikel]
 3. Verkoop elektrische auto’s stijgt fors in EU, groeitempo in België blijft achter (08/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s in de Europese Unie is in het derde kwartaal opnieuw flink gestegen. Dat meldt de Europese sectororganisatie ACEA. De verkoop ging met bijna 61 procent omhoog tot 23.841 auto’s op jaarbasis. In België was de groei met 21 procent minder fors, tot 560 wagens.
  [naar artikel]
 4. Elektrische ongelijkheid in Europa: amper e-auto's in Centraal- en Oost-Europa (31/10/2019 - De Tijd)
  09:35 De verkoop van e-auto’s stijgt langzaam. In de EU werden vorig jaar 301.581 elektrische en plug-inhybride auto’s ingeschreven, bijna de helft meer dan een jaar eerder. Maar de verkoop is erg ongelijk ...
  [naar artikel]
 5. Chinese verkoop Ford zakt al voor derde jaar op rij (13/01/2020 - Express)
  De verkoop van auto’s van het merk Ford is in China het voorbije jaar met 26 procent gedaald. Dat is al de derde daling op rij. Ze is wel iets lichter dan een jaar eerder. Toen daalde de verkoop met 37 procent. In 2017 was het maar 6 procent. Ford verkocht 567.854 auto’s over heel […] The post Chinese verkoop Ford zakt al voor derde jaar op rij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. “Auto verkocht voor 50 euro” (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tessenderlo“Is mijn auto naar het oud ijzer?” Die vraag stelde Sarah Vastenavont zich toen ze haar auto verkocht via VV Auto in Tessenderlo. “Ze zouden me iets laten weten als er kopers waren, maar plots kreeg ik telefoon dat mijn auto verkocht was. Ik kon het geld gaan ophalen: 50 euro...”
  [naar artikel]
 7. Volgende maand verkoop ik mijn zaak (10/04/2019 - De Morgen)
  Lieven Van Hemelrijck geeft er de brui aan, na 21 jaar. Volgende maand zet de rozenteler zijn zaak te koop. ‘Ik verkoop mijn rozen onder de kostprijs en ik krijg van de bank geen lening, waardoor ik niet efficiënter kan produceren.’
  [naar artikel]
 8. Verkoop elektrische auto's met bijna de helft gestegen (29/12/2016 - De Redactie)
  Dat blijkt uit cijfers van de autosectorfederatie Febiac. De verkoop van hybride voertuigen steeg zelfs met maar liefst 75 procent.
  [naar artikel]
 9. Deze opvouwbare auto moet paal en perk stellen aan parkeerproblemen (06/01/2018 - Metro)
  Urenland rondrijden op zoek naar een parkeerplaats. Wie in de stad woont, heeft dat scenario ongetwijfeld weleens meegemaakt. De ‘Go City’, een soort opvouwbare auto, moet dat probleem verhelpen. Het voertuig is een uitvinding van de hand van Elvis Cero, een werktuigbouwkundige uit Bosnië. “Ik loop al meer dan twee jaar met dit idee in mijn hoofd”, klinkt het. “Maar omdat ik voltijds werk, kon ik enkel in mijn vrije tijd aan de auto verder timmeren. Het heeft me zo’n twee jaar gekost om een 3D-model te ontwerpen. Vooral het virtueel model en de tekening op mijn computer namen veel tijd in beslag. Het bouwen van de constructie zelf nam slechts zes maanden in beslag”. De Go City zou over de toonbank gaan voor 2.700 euro en kan een bestuurder tot honderd kilo gedurende vijf uur vervoeren. Het overwegen waard!
  [naar artikel]
 10. Deze Ferrari is nu letterlijk meer waard dan zijn gewicht in goud (06/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Ferrari 250 GTO is al meer dan een decennium de duurste klassieke auto ter wereld. Nu is de auto zelfs meer waard dan zijn gewicht in goud, zo...
  [naar artikel]
 11. “Al mijn spaargeld en vakantiedagen gaan op aan IJsland. Het is het meer dan waard” (19/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Kontichse Annelies Barentsen (38) is helemaal in de ban van IJsland. Ze kwam er intussen al 14 keer en leerde zelfs de taal spreken. “Al mijn spaargeld en vakantiedagen gaan op naar IJsland. Het is een dure hobby, maar IJsland is het meer dan waard.”
  [naar artikel]
 12. De auto van Tom Heeren: "Geen vuile voeten in mijn auto, echt niet" (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van het Autosalon in Brussel vroegen wij aan Limburgse ondernemers met welke auto zij rijden en waarom ze voor die vierwieler hebben gekozen. Vandaag in ‘Mijn auto & ik’: Hasselaar Tom Heeren, eigenaar van doe het zelf-keten Hubo.
  [naar artikel]
 13. App berekent wat 'meer tijd' je waard is (29/03/2019 - De Morgen)
  Hoeveel geld is mijn tijd waard? Wie zich die vraag weleens stelt, kan nu zijn toevlucht zoeken tot enkele apps die de vraag proberen te beantwoorden.
  [naar artikel]
 14. Verkoop elektrische auto's met bijna de helft gestegen (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De verkoop van elektrische auto's is dit jaar met bijna de helft gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de constructeursfederatie Febiac over de
  [naar artikel]
 15. Hybride auto's schakelen versnelling hoger dankzij fiscale stimuli (05/08/2016 - De Tijd)
  01:19 De verkoop van hybride auto’s boomt. Maar hun milieuvriendelijkheid - bij plug-in-hybrides - hangt af van hoe trouw de eigenaar zijn auto aan de stekker legt.
  [naar artikel]
 16. Tegen 2035 in Vlaanderen geen verkoop meer van auto's op fossiele brandstof (20/05/2017 - De Redactie)
  Alle verkochte auto's moeten tegen dan een nuluitstoot hebben. Concreet zijn dat dus nog alleen maar auto's op elektriciteit of waterstof.
  [naar artikel]
 17. Villa’s weer in trek, maar niet in Limburg: “Tien jaar geleden één miljoen waard, nu verkocht voor bijna de helft” (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De verkoop van luxevastgoed lijkt weer aan te trekken. Volgens cijfers van de Belgische statistiekdienst Statbel, is de verkoop van luxepanden tussen 750.000 euro en 1,5 miljoen euro vorig jaar met 12 procent gestegen. “Vooral tweeverdieners en gezinnen tussen 30 en 45 jaar zoeken dit soort grote woningen”, zegt vastgoedmakelaar Benjamin Benoit van Van der Build, makelaar in luxevastgoed. De notarissen stellen een gelijkaardige trend vast. De Limburgse makelaars Luc Machon en Nicole Janssen zijn echter sceptisch. “Het zou kunnen, maar ik merk dat niet aan mijn portefeuille”, zeggen ze.
  [naar artikel]
 18. Verkoop hybride auto's stokt (17/01/2019 - De Tijd)
  01:02 Na een jarenlange sterke stijging is de verkoop van hybride benzines vorig jaar amper vooruitgegaan. Een fiscale verstrenging en de nieuwe Europese uitstoottest maakten de alternatieve aandrijving een...
  [naar artikel]
 19. Daling van verkoop dieselwagens heeft ook nadelen voor het milieu (29/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s is voor het eerst in tien jaar gestegen. Dat blijkt uit een studie van het gezaghebbende onderzoeksbureau Jato. Volgens Jato is de stijging van de CO2-uitstoot te wijten aan de daling van de verkoop van dieselwagens en de stijging van de verkoop van SUV’s.
  [naar artikel]
 20. Verkoop van elektrische wagens meer dan verdubbeld (maar blijft laag) (06/09/2019 - VRT NWS)
  De verkoop van elektrische auto's in ons land is in de eerste acht maanden van dit jaar meer dan verdubbeld tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Tot en met augustus werden in België 5.700 volledig elektrische auto's ingeschreven, tegenover 2.097 vorig jaar. "Dat maakt wel nog steeds minder dan anderhalf procent uit van de nieuwe ingeschreven auto's", zegt Joost Kaesemans van de autofederatie Febiac, die de cijfers naar buiten brengt.
  [naar artikel]
 21. “Desnoods verkoop ik mijn auto om iets te realiseren” (17/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na een jaar voorbereiding begint voor de Truiense kunstenaar Tom Herck (35) vandaag een nieuw avontuur. Nadat hij eerder een koe kruisigde in de kerk van Kuttekoven, bouwt hij de komende weken een paard van Troje op het Amerikaanse Burning Man-festival.
  [naar artikel]
 22. Passerende brandweerman blust auto van 69-jarige man: “Totaal geen idee waarom ze mijn auto in brand hebben gestoken” (08/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Temsesteenweg in Bornem is maandagochtend een auto in brand gestoken. Een brandweerman, die onderweg was naar zijn werk, kon het vuur met brandblusapparaten doven. De wagen is eigendom van een 69-jarige man. “Waarom mijn auto? Ik snap het niet”, reageert eigenaar Jan Selleslags.
  [naar artikel]
 23. Auto tegen lantaarnpaal in Beringen-Mijn (03/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Wilgenstraat in Beringen-Mijn zijn vrijdag rond middernacht twee auto’s gebotst. Een auto kwam tegen een lantaarnpaal terecht. De 34-jarige bestuurder uit Beringen raakte lichtgewond.
  [naar artikel]
 24. Recordcijfers voor verkoop nieuwe auto's, aantal nieuwe diesels in België met kwart gedaald in 2018 (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belg blijft verknocht aan zijn auto. Het aantal nieuw ingeschreven auto's in België is er vorig jaar opnieuw op vooruitgegaan. Er werden precies...
  [naar artikel]
 25. Bijna een derde van de nieuw verkochte auto's in Noorwegen is nu elektrisch (02/01/2019 - VRT NWS)
  Vorig jaar bereikte de verkoop van elektrische auto's in Noorwegen een marktaandeel van meer dan 31,2 procent. Olieproducent Noorwegen is op dat vlak wereldwijd koploper en wil tegen 2025 enkel nog nieuwe auto's toelaten als die geen uitstoot nalaten.
  [naar artikel]
 26. BMW verkocht nog nooit zoveel auto's dan tijdens eerste helft van dit jaar (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse autoconcern BMW heeft in de eerste helft van dit jaar een recordaantal auto's aan de man gebracht. De verkoop van auto's van de merken
  [naar artikel]
 27. Meer dan dubbel zoveel elektrische auto's verkocht en toch nog geen doorbraak (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe verkoop van elektrische auto’s is in de eerste acht maanden van dit jaar meer dan verdubbeld. Dat meldt Febiac. “De elektrische auto is er om te blijven”, zegt woordvoerder Joost Kaesemans.
  [naar artikel]
 28. Bijna helft nieuwe auto’s in Noorwegen is elektrisch (06/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land bleef de verkoop van elektrische auto’s vorig jaar steken op een schamele 8.837 eenheden (op een totaal van 550.000 stuks), maar in...
  [naar artikel]
 29. Verkoop elektrische auto's boomt (29/03/2019 - De Morgen)
  49% meer elektrische auto's werden in het eerste kwartaal van 2017 verkocht dan in dezelfde periode in 2016.
  [naar artikel]
 30. “Met bullbar raakt auto maar niet door keuring” (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  GenkLeon Buvens trok met zijn 4x4 naar de keuring. Dit jaar verliep het echter minder vlot. “Mijn auto werd afgekeurd omdat ik geen Europees certificaat zou hebben voor de bullbar die al tien jaar op mijn auto gemonteerd staat”, aldus Leon.
  [naar artikel]
 31. Everzwijn aangereden in Bilzen: “Plots vloog het dier voor mijn auto in” (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Maastrichterstraat in Bilzen, vlakbij de afslag naar de Hoelbeekstraat kwam vrijdag rond middernacht een auto in aanrijding met een everzwijn dat uit het niets de weg overstak. “Plots vloog het everzwijn voor mijn auto in. Ik ben enorm geschrokken”, vertelt Christiane uit Veldwezelt. De auto raakte bij de klap zwaar beschadigd, de ever overleefde de klap niet.
  [naar artikel]
 32. Elektrische auto nog altijd 10.000 euro duurder: prijsverschil zal niet snel verdwijnen, zeggen experts (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verkoop van elektrische auto’s zit al langer in de lift, en elektrisch rijden zou steeds haalbaarder worden. Elektrische auto’s worden immers...
  [naar artikel]
 33. Brussels Airport is 7 miljard waard (16/03/2019 - De Tijd)
  12:56 De verkoop van het belang door Macquarie (36%) waardeert de luchthaven - schulden incluis - op ongeveer 7 miljard euro. Dat vernam De Tijd.
  [naar artikel]
 34. Twee auto's botsen in Beringen-Mijn (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Maandag rond 6.30 uur zijn op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn twee auto’s gebotst. De gewonde werd naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 35. Deze tien nieuwe auto's zijn drie jaar na aankoop bijna niets meer waard (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aankoop van een auto wordt vooral naar de prijs gekeken, maar bijna net zo belangrijk is de inruilwaarde. De Britse consumentensite What...
  [naar artikel]
 36. Luxecarwash doet auto's blinken voor 650 euro (28/07/2017 - De Tijd)
  16:09 De Mechelse ‘car cleaner’ Was-Co poetst gloednieuwe auto’s voor de verkoop en verwijdert de smerigste vlekken. ‘Braaksel zien we vooral tijdens de feestdagen en de zomervakantie’.
  [naar artikel]
 37. Mignolet hoopt grof geld op te strijken voor auto dankzij deukje ploegmaat (22/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een auto met een deukje minder waard? Niet volgens Simon Mignolet, die hoopt een fikse soms op te strijken voor zijn auto op eBay. Met dank aan ploegmaat Mo Salah.
  [naar artikel]
 38. Staat verdient 274.000 euro aan autoverkoop, waarvan 87.000 van McLaren (18/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische staat heeft dinsdagmiddag 274.080 euro verdiend aan de openbare verkoop van 64 in beslag genomen auto’s. Een McLaren MP4-12C ging de deur uit voor 87.600 euro. Dat meldt de organisator van de verkoop in Brussel, de FOD Financiën.
  [naar artikel]
 39. Verkoop seksspeeltjes in ons land stijgt explosief: ‘Ik kan mijn friend with benefits niet meer zien’ (10/04/2020 - De Morgen)
  België beukt, Vlaanderen vibreert: sinds de lockdown is de verkoop van seksspeeltjes en condooms in ons land tot 162 procent gestegen. Maar u bent ook normaal als u op dit moment geen zin in seks hebt.
  [naar artikel]
 40. Zakenman waarschuwt voor verkoop via Vinted-app: “Na die overschrijving waren plots ál mijn rekeningen geplunderd” (03/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De dochter des huizes deed zondagavond een verkoop via de bekende Vinted-app, de volgende ochtend bleken alle bankrekeningen van het gezin en de zaak geplunderd te zijn. “Let op, want dit kan via iedere site gebeuren.”
  [naar artikel]
 41. D'Ieteren brengt autohandel onder in dochterbedrijf (27/06/2019 - De Tijd)
  18:31 D'Ieteren wil zijn auto-distributie en retailactiviteit D'Ieteren Auto onderbrengen in een aparte dochterfirma. Dat lijkt de weg te openen voor een gedeeltelijke verkoop.
  [naar artikel]
 42. Belg koopt minder dieselauto's (02/01/2019 - De Tijd)
  17:30 Er werden vorig jaar in ons land net iets meer auto's ingeschreven dan in 2017. Veel Belgen ruilden hun dieselauto wel voor een benzineversie. De verkoop van de e-auto blijft marginaal.
  [naar artikel]
 43. 'Mijn goesting is meer waard dan wat er bij Dexia in de kluis lag' (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Fors meer elektrische auto's verkocht (12/04/2019 - De Tijd)
  01:02 De verkoop van elektrische auto’s komt in België eindelijk op gang. In maart werd een recordaantal van 1.085 zuiver elektrische personenwagens ingeschreven. Dat blijkt uit cijfers van de automobielfed...
  [naar artikel]
 45. Vlaamse premie voor elektrische auto's flopt (18/07/2018 - De Tijd)
  17:53 Door de tegenvallende verkoop van elektrische auto’s raakt de Vlaamse zero-emissiepremie twee jaar na de invoering nog altijd niet van de grond.
  [naar artikel]
 46. Verkoop tweedehands auto's zakt wat in door virus (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verkopen van tweedehands auto's zijn mede door de coronacrisis sterk teruggelopen. In de eerste 25 dagen van deze maand wisselden 117.180...
  [naar artikel]
 47. De auto van Ed Somers: "Een auto die past bij een stevig gebouwd iemand als mezelf" (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van het Autosalon in Brussel vroegen wij aan Limburgse ondernemers met welke auto zij rijden en waarom ze voor die vierwieler hebben gekozen. Vandaag in ‘Mijn auto & ik’: Ed Somers, eigenaar van vastgoedbedrijf Vestio.
  [naar artikel]
 48. 'Mijn diploma's lijken niets waard' (10/04/2019 - De Morgen)
  REBECCA DERUITER (25)
  [naar artikel]
 49. Beleggers vinden Tesla meer waard dan Ford (03/04/2017 - De Tijd)
  18:18 Beleggers vinden elektrische wagenproducent Tesla meer waard dan auto-icoon Ford.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.