Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
22:37 uur

Schietpartij Duitsland: twee doden, verdachte opgepakt

Knack

09/10/2019 - 14:47

Na de schietpartij in het Oost-Duitse Halle heeft de politie één persoon opgepakt. Dat meldt de politie van Halle (Saale) woensdagnamiddag zelf op Twitter. De politie blijft de bevolking echter om waakzaamheid vragen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verdachte van schietpartij in Washington opgepakt (25/09/2016 - De Redactie)
  De verdachte van de schietpartij in een winkelcentrum in de staat Washington is opgepakt. Daarbij vielen vijf doden. Zijn motief is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 2. Vier doden bij schietpartij in Enschede: verdachte opgepakt (15/11/2018 - Metro)
  Een 26-jarige man zit vast voor betrokkenheid bij de schietpartij in de Nederlandse stad Enschede, waarbij dinsdag vier mannen om het leven kwamen. De politie pakte hem dinsdagavond al op, maar maakte de aanhouding pas donderdagavond bekend. Een tweede man die werd aangehouden is op vrije voeten. Hij geldt ook niet meer als verdachte. De rechter-commissaris beslist vrijdag of de 26-jarige Enschedeër langer vast blijft zitten. Bron: Belga   Het bericht Vier doden bij schietpartij in Enschede: verdachte opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Vier doden bij schietpartij in Enschede: verdachte opgepakt (16/11/2018 - Metro)
  Een 26-jarige man zit vast voor betrokkenheid bij de schietpartij in de Nederlandse stad Enschede, waarbij dinsdag vier mannen om het leven kwamen. De politie pakte hem dinsdagavond al op, maar maakte de aanhouding pas donderdagavond bekend. Een tweede man die werd aangehouden is op vrije voeten. Hij geldt ook niet meer als verdachte. De rechter-commissaris beslist vrijdag of de 26-jarige Enschedeër langer vast blijft zitten. bron: Belga   Het bericht Vier doden bij schietpartij in Enschede: verdachte opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Minstens twee doden bij schietpartij voor synagoge in Duitse Halle: verdachte opgepakt (09/10/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De vermoedelijke dader was gevlucht, maar is inmiddels opgepakt. Dat meldt de politie.
  [naar artikel]
 5. Derde verdachte opgepakt na schietpartij in Antwerpen (03/02/2019 - VRT NWS)
  Er is een derde verdachte opgepakt na de dodelijke schietpartij van gisteren in Antwerpen. Dat bevestigt het parket. Bij die schietpartij vielen een dode en twee gewonden. Gisteren waren al twee mensen opgepakt.
  [naar artikel]
 6. Meerdere doden bij schietpartij Texas, politie pakt verdachte op (03/08/2019 - Knack)
  In een winkelcentrum in El Paso, Texas, is zaterdagmiddag een schietpartij geweest. Er zou sprake zijn van 'diverse' doden. De politie laat intussen weten dat er een verdachte is opgepakt.
  [naar artikel]
 7. Zes doden bij schietpartij in Duitsland: schutter opgepakt (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schietpartij in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden Württemberg, zijn vrijdag meerdere doden en gewonden gevallen. De schutter is opgepakt. Dat meldt Focus Online onder aanhaling van de plaatselijke politie.
  [naar artikel]
 8. LIVE: Schietpartij in winkelcentrum Texas: “Verschillende doden, verdachte opgepakt” (03/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In El Paso (Texas) zijn verschillende doden en gewonden gevallen bij een schietpartij in een winkelcentrum. Er is minstens één verdachte opgepakt....
  [naar artikel]
 9. LIVE: Schietpartij in winkelcentrum Texas: “Verschillende doden, één verdachte opgepakt” (03/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In El Paso (Texas) zijn verschillende doden en gewonden gevallen bij een schietpartij in een winkelcentrum. Er is één verdachte opgepakt. Over het...
  [naar artikel]
 10. Meerdere doden bij schietpartij in Duitsland: schutter opgepakt (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden Württemberg, zijn vrijdag meerdere doden en gewonden gevallen. De schutter is opgepakt. Dat meldt Focus Online onder aanhaling van de plaatselijke politie.
  [naar artikel]
 11. Twee doden bij schietpartij nabij een Joodse synagoge in het oosten van Duitsland (09/10/2019 - VRT NWS)
  In Halle, in het oosten van Duitsland, zijn zeker twee doden gevallen bij een schietpartij. Een man zou het vuur geopend hebben met een automatisch geweer. Hij zou nog op de vlucht zijn. Zo meteen meer.
  [naar artikel]
 12. Vierde verdachte opgepakt na schietpartij waarbij twee agenten gewond raakten (13/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het kader van het onderzoek naar de schietpartij van 14 oktober in Tiège, dat deel uitmaakt van Jalhay, waarbij schoten in de richting van de politie werden afgevuurd, is in Kroatië een vierde verdachte, een zekere Nicolas G., opgepakt
  [naar artikel]
 13. LIVE: Schietpartij in winkelcentrum Texas: “Achttien doden, één verdachte opgepakt” (03/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In El Paso (Texas) zijn verschillende doden en gewonden gevallen bij een schietpartij in een winkelcentrum. Over het precieze aantal slachtoffers...
  [naar artikel]
 14. Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See (24/01/2020 - Metro)
  Bij een schietpartij in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden Württemberg, zijn vandaag zes doden en twee zwaargewonden gevallen. De schutter is opgepakt. Dat bevestigt de plaatselijke politie. De schietpartij vond vandaag rond 12 uur plaats in een gebouw in Rot am See, nabij Stuttgart. Volgens de politie waren de dader en de slachtoffers vermoedelijk lid van dezelfde familie. Bron: Belga   Het bericht Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Duits café, verdachte opgepakt (17/09/2017 - Metro)
  In Traunreut, in de Duitse deelstaat Beieren, heeft zich zaterdagavond een schietpartij voorgedaan in een eetcafé. Daarbij vielen twee doden en raakten ook twee mensen gewond, zo meldt de politie. Een verdachte werd opgepakt. Een man wandelde rond 22.30 uur het café in het centrum van Traunreut binnen met een wapen met lange loop. Op dat moment waren er vier mensen aanwezig. “Hij opende het vuur en heeft daarbij twee mannen dodelijk getroffen”, zegt de politie. Twee vrouwen raakten zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar. De dader sloeg na de feiten op de vlucht, waarop de politie een klopjacht inzette. Ondertussen werd de vermoedelijke dader, een man van 62, opgepakt in de buurt van het café. Hij zal in de loop van de dag verhoord worden. Over het motief is momenteel nog niets bekend, en het is ook nog niet duidelijk of de man zijn slachtoffers doelbewust uitkoos, aldus de Bayerische Rundfunk op zijn website. In de nacht van vrijdag op zaterdag vielen in een nachtclub in Berlijn ook al een dode en drie gewonden bij een schietpartij. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 16. 'Schietpartij Quebec: 'Verdachte belde zelf naar de politie' (30/01/2017 - Knack)
  In de Canadese stad Quebec zijn bij een schietpartij in een moskee zes doden en acht gewonden gevallen. Een tweede verdachte die is opgepakt, zou zelf de politie gebeld hebben om zich over te geven.
  [naar artikel]
 17. Verdachte van schietpartij in Mechelen geeft zichzelf aan bij politie (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Mechelen is een verdachte opgepakt voor een schietpartij op 7 juni waarbij twee gewonden vielen. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket
  [naar artikel]
 18. Verdachte schietpartij Spa opgepakt (26/08/2018 - Metro)
  Het parket van Luik heeft vandaag bevestigd dat een verdachte is opgepakt voor de schietpartij in Spa, waarbij een politieman is omgekomen. Het gaat om Ivo T., een Nederlandse dertiger. Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou een groepje Nederlanders de toegang zijn geweigerd tot een café in Spa. De politie werd opgeroepen en een patrouille controleerde daarbij het voertuig waarin de Nederlanders zaten. Volgens het parket werd de agent – hoofdinspecteur Amaury D. – doodgeschoten door één van de passagiers. Het is nog niet duidelijk of de opgepakte verdachte ook de schutter is. Bron: Belga   Het bericht Verdachte schietpartij Spa opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Schietpartij aan Brusselse nachtclub: verdachte (38) opgepakt (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een verdachte opgepakt voor de schietpartij van afgelopen zaterdagochtend aan nachtclub Medhall, op de Zuidlaan in Brussel. Dat meldt het...
  [naar artikel]
 20. Schietpartij Diest: verdachte opgepakt (21/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een mogelijke verdachte opgepakt in verband met de schietpartij in het centrum van Diest van deze middag. Dat heeft het parket van Leuven
  [naar artikel]
 21. Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis (28/06/2018 - Metro)
  Bij de schietpartij op de redactie van een lokale krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf personen om het leven gekomen. Dat zegt de politiebaas van de stad, Bill Krampf. Ook vielen er verschillende zwaargewonden. De schutter is opgepakt. De politie gaat uit van één dader. De verdachte wordt verhoord, over een motief is nog niets bekend. Bron: Belga   Het bericht Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis (29/06/2018 - Metro)
  Bij de schietpartij op de redactie van een lokale krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf personen om het leven gekomen. Dat zegt de politiebaas van de stad, Bill Krampf. Ook vielen er verschillende zwaargewonden. De schutter is opgepakt. De politie gaat uit van één dader. De verdachte wordt verhoord, over een motief is nog niets bekend. Bron: Belga   Het bericht Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Schietpartij Jacksonville – Meerdere doden, onder wie één verdachte (26/08/2018 - Metro)
  In Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida is een grote schietpartij geweest in een uitgaansbuurt, waar een videogametornooi aan de gang was. De politie raadt mensen aan om uit de buurt te blijven. Er zouden meerdere doden zijn gevallen en ook één verdachte zou gedood zijn. Volgens de lokale nieuwszender News4jax zouden bij de schietpartij minstens elf mensen geraakt zijn. Vier van hen zouden overleden zijn. De zender zegt van de politie te hebben vernomen dat één verdachte dood is. De politie zoekt nog mogelijke andere daders. bron: Belga Het bericht Schietpartij Jacksonville – Meerdere doden, onder wie één verdachte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Minstens 15 doden bij schietpartij Texas, politie pakt verdachte op (04/08/2019 - Knack)
  In een winkelcentrum in El Paso, Texas, is zaterdagmiddag een schietpartij geweest. Daarbij zouden minstens 15 mensen zijn omgekomen. De politie laat weten dat de schietpartij is afgelopen en dat één persoon in opgepakt.
  [naar artikel]
 25. Twee doden bij schietpartij aan universiteit in Noord-Carolina (01/05/2019 - Metro)
  Bij een schietpartij in een universiteit in de Amerikaanse deelstaat Noord-Carolina zouden twee mensen zijn gedood. Er zouden ook vier gewonden zijn, berichten de zenders WCNC en WBTV. De dodelijke slachtoffers zouden ter plaatse zijn bezweken. Nog volgens de zenders verkeren twee van de vier gewonden in levensgevaar. De politie zou op de campus van de UNC in Charlotte een verdachte hebben opgepakt. De universiteit liet op twitter weten dat de campus werd afgesloten en dat de veiligheidsdiensten de gebouwen doorzoeken. bron: Belga Het bericht Twee doden bij schietpartij aan universiteit in Noord-Carolina verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Schietpartij Brederodestraat: derde verdachte opgepakt (03/02/2019 - Metro)
  Er is een derde verdachte opgepakt na de dodelijke schietpartij van gisterennamiddag in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid. Dat zegt het parket van Antwerpen. Eerder werden al een 60-jarige man en zijn 32-jarige zoon gearresteerd, nu gaat het om de partner van de zoon. Zij wordt net als de andere twee vanochtend verhoord over haar betrokkenheid bij het incident. Bij de schietpartij op straat raakten drie personen gewond. Een 28-jarige man overleed later op de avond in het ziekenhuis, zijn neef van 21 en nog een 26-jarige man raakten zwaargewond. De politie sloot de straat urenlang af en bleef massaal aanwezig om erop toe te zien dat de gemoederen in de buurt zouden bedaren. De omstandigheden en de aanleiding van het incident worden nog volop onderzocht. bron: Belga Het bericht Schietpartij Brederodestraat: derde verdachte opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Jongetje (6) en twee anderen komen om bij schietpartij in Californië: schutter gedood, tweede verdachte op de vlucht (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij op een foodfestival in Californië zijn vier doden en vijftien gewonden gevallen. Eén van de doden is de schutter; een andere...
  [naar artikel]
 28. Jongetje (6) en twee anderen komen om bij schietpartij in Californië: schutter uitgeschakeld, tweede verdachte op de vlucht (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij op een foodfestival in Californië zijn vier doden en vijftien gewonden gevallen. Eén van de doden is de schutter; een andere...
  [naar artikel]
 29. Jongetje (6) en twee anderen komen om bij schietpartij op festival in Californië: schutter uitgeschakeld, tweede verdachte op de vlucht (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij op een foodfestival in Californië zijn vier doden en vijftien gewonden gevallen. Eén van de doden is de schutter; een andere...
  [naar artikel]
 30. Zes doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See, schutter opgepakt (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden-Württemberg, zijn zes doden en twee zwaargewonden gevallen bij een schietpartij. Dat bevestigde de...
  [naar artikel]
 31. Schietpartij in Saarbrücken: twee doden en meerdere gewonden (19/05/2018 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Saarbrücken, in het westen van het land, zijn twee doden en verschillende gewonden gevallen. De dader is opgepakt.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw verdachte opgepakt in zaak vermoorde Bulgaarse journaliste (10/10/2018 - Metro)
  In Duitsland is een nieuwe verdachte opgepakt in verband met de moord op de Bulgaarse onderzoeksjournaliste Viktoria Marinova. Dat meldt de Bulgaarse krant 168 Chasa. De verdachte zou een man tussen 20 en 30 jaar oud zijn. Hij zou Bulgarije zondag hebben verlaten en is opgepakt in Duitsland, waar zijn moeder woont. Volgens televisiezender TVN kende hij de journaliste niet. Een Roemeen die eerder al was opgepakt, is inmiddels weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen. Bron: Belga   Het bericht Opnieuw verdachte opgepakt in zaak vermoorde Bulgaarse journaliste verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. "Bingokoning" opgepakt voor schietpartij bij café The Switch in Brussel (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse gerecht heeft een verdachte opgepakt voor de schietpartij die vorige week zondag plaatsvond en waarbij twee mensen gewond raakten....
  [naar artikel]
 34. Schietpartij Halle – Dader is opgepakt (09/10/2019 - Metro)
  De Duitse politie heeft woensdagavond bekendgemaakt dat de persoon die in de loop van de dag werd opgepakt in Halle, niet lang na de aanslag, vermoedelijk de dader is. Bij de schietpartij bij een synagoge in de Oost-Duitse stad vielen twee doden. “De gearresteerde persoon is de verdachte”, zei een woordvoerder van de lokale politie, die bevestigde dat de man gewond en inmiddels “verzorgd” is. Over de aard van de verwondingen werd niet gesproken, maar op amateurvideobeelden die circuleren op het internet is te zien hoe een 27-jarige man door de politie neergeschoten wordt op straat. Bron: Belga   Het bericht Schietpartij Halle – Dader is opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Gökmen Tanis is hoofdverdachte (37) van schietpartij in Utrecht, ook derde verdachte opgepakt (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie doden en vijf gewonden. Dat is de trieste balans van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht gisteren. Drie slachtoffers verkeren...
  [naar artikel]
 36. Gökmen Tanis (37) is hoofdverdachte van schietpartij in Utrecht, ook derde verdachte opgepakt (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie doden en vijf gewonden. Dat is de trieste balans van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht gisteren. Drie slachtoffers verkeren...
  [naar artikel]
 37. Agenten verwond bij schietpartij in Jalhay: verdachte opgepakt (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag is een man opgepakt die ervan verdacht wordt een van de betrokkenen te zijn bij een auto-achtervolging en schietpartij met de politie op...
  [naar artikel]
 38. Schietpartij in Duitsland is familiedrama: zoon en schoonzoon omgekomen (20/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De twee doden en de twee gewonden van de schietpartij in het Duitse Saarbrücken zaterdag, zijn familieleden van de schutter. Dat heeft de politie zondag bevestigd.
  [naar artikel]
 39. Schietpartij in Duitsland is familiedrama: zoon en schoonzoon omgekomen (20/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De twee doden en de twee gewonden van de schietpartij in het Duitse Saarbrücken zaterdag, zijn familieleden van de schutter. Dat heeft de politie zondag bevestigd.
  [naar artikel]
 40. Verdachte dodelijke schietpartij Spa opgepakt (26/08/2018 - De Tijd)
  13:20 Een politieagent is in de nacht van zaterdag op zondag in Spa doodgeschoten. Een verdachte, een Nederlander, is opgepakt.
  [naar artikel]
 41. Zes doden bij schietpartij in Duitse stad Rot am See, schutter opgepakt (24/01/2020 - De Morgen)
  In het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden-Württemberg, zijn zes doden gevallen bij een schietpartij. Dat meldt nieuwssite Focus Online. De schutter is opgepakt.
  [naar artikel]
 42. Duitser komt om bij vechtpartij, twee Afghanen opgepakt (09/09/2018 - VRT NWS)
  In Duitsland, in de stad Köthen, is een 22-jarige Duister om het leven gekomen bij een vechtpartij. Twee Afghanen werden opgepakt als verdachte, dat meldt de politie. Het incident dreigt de vreemdelingenhaat in Duitsland verder aan te wakkeren.
  [naar artikel]
 43. Doden bij schietpartij voor Duitse synagoge (09/10/2019 - De Tijd)
  13:59 In de Duitse stad Halle vallen minstens twee doden bij een schietpartij voor een synagoge. De politie pakte een verdachte op.
  [naar artikel]
 44. Derde verdachte van taxi-schietpartij in Brugge opgepakt (19/09/2018 - De Standaard)
  De derde verdachte van de schietpartij op de Markt van Brugge afgelopen weekend, waarbij een taxichauffeur in de nek geraakt werd, is opgepakt. Taxichauffeur Edgar S. (31) werd vanmorgen in Antwerpen aangetroffen.
  [naar artikel]
 45. Derde verdachte van schietpartij in Antwerpen opgepakt (03/02/2019 - De Morgen)
  Er is een derde verdachte opgepakt na de dodelijke schietpartij van zaterdagnamiddag in de Brederodestraat in Antwerpen. Eerder werden al een 60-jarige man en zijn 32-jarige zoon gearresteerd, nu gaat het om de partner van de zoon. 
  [naar artikel]
 46. Derde verdachte van taxi-schietpartij in Brugge opgepakt (19/09/2018 - De Standaard)
  De derde verdachte van de schietpartij op de Markt van Brugge afgelopen weekend, waarbij een taxichauffeur in de nek geraakt werd, is opgepakt. Taxichauffeur Edgar S. (31) werd vanmorgen in Antwerpen aangetroffen.
  [naar artikel]
 47. Twintiger gewond bij schietpartij in Anderlecht, verdachte loopt nog vrij rond (15/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een schietpartij in Anderlecht is zondagavond een 27-jarige man lichtgewond geraakt. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Over de juiste omstandigheden van de schietpartij bestaat nog geen duidelijkheid. Een verdachte werd nog niet opgepakt, aldus nog het parket.
  [naar artikel]
 48. Twee gewonden bij schietpartij aan moskee in Bayonne, verdachte opgepakt (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij aan een moskee in de Zuid-Franse stad Bayonne zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt. Dat melden lokale media.
  [naar artikel]
 49. Twee gewonden bij schietpartij aan moskee in Bayonne, verdachte (84) opgepakt (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door een schietpartij bij een moskee in het Zuid-Franse Bayonne zijn vanmiddag twee mannen van 74 en 78 jaar oud ernstig gewond geraakt. De politie...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.