Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:06 uur

Harley-Davidson: Voorlopig weinig interesse voor elektrische motorfiets

Express

09/10/2019 - 15:13

De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson rekent op elektrische aandrijving om een volgende generatie klanten aan te trekken. Daarmee hoopt het bedrijf zijn dalende verkoop te stoppen. De babyboomers, de traditionele klanten van de motorfietsenbouwer, beginnen immers in steeds grotere aantallen af te haken.  De jongere generatie is vaak milieubewuster en zou dan ook moeten aangetrokken zijn … The post Harley-Davidson: Voorlopig weinig interesse voor elektrische motorfiets appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Elektrische Harley-Davidson zal "als straaljager" klinken (15/05/2017 - Knack)
  Een elektrische motor maakt geen lawaai, en voor de producent van de motorfiets met het meest herkenbare geluid ter wereld is dat een probleem. Harley-Davidson werkt daarom aan een elektrische motorfiets die "als een straaljager" klinkt.
  [naar artikel]
 2. Gebrul maakt plaats voor elektronisch gezoem: hier komt de Harley-Davidson op batterijen (12/11/2018 - De Morgen)
  Harley-Davidson veroverde de wereld met zijn typische brullende motoren. Maar ook de luidruchtigste motorfiets van het pak moet met zijn tijd mee. De LiveWire, zo heet het allereerste elektrische model, moet het merk een nieuw elan geven en een nieuw geluid.
  [naar artikel]
 3. Harley-Davidson trekt voorlopig stekker uit productie e-motoren (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Motorenbouwer Harley-Davidson heeft de productie van zijn eerste model elektrische motor tot nader order stilgelegd. De motorenmaker heeft onlangs...
  [naar artikel]
 4. Harley Davidson gestolen in centrum van Maaseik (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Hepperpoort is vrijdagnamiddag een Harley Davidson gestolen. De motorfiets is eigendom van een man uit het Duitse Heinsberg. (mm)
  [naar artikel]
 5. Elektrische Harley-Davidson zal "als straaljager" klinken (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische motor maakt geen lawaai, en voor de producent van de motorfiets met het meest herkenbare geluid ter wereld is dat een probleem.
  [naar artikel]
 6. Zoveel moet je neertellen voor de allereerste elektrische Harley-Davidson (08/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Harley-Davidson gaat deze zomer de allereerste elektrische motor van het bedrijf lanceren. Dat gaat - zoals verwacht - nogal wat geld kosten. De...
  [naar artikel]
 7. Harley-Davidson lanceert eerste elektrische motor, fans reageren opstandig: “Heiligschennis!” (12/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In augustus 2019 komt de eerste elektrische aangedreven Harley Davidson op de markt. Met de LiveWire wil de Amerikaanse motorconstructeur een nieuw doelpubliek bereiken. Op het oude lijken ze immers niet te moeten rekenen.
  [naar artikel]
 8. ‘Benni Bennazzi’ wint BK Balense Reus eten en krijgt Harley Davidson (05/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Ben Meulders uit Retie heeft het Belgisch Kampioenschap Balense Reuzen eten gewonnen. Hij kreeg de reuzenhamburger op in 4 minuten en 29 seconden. De prijs voor de Belgische kampioen is niet min: een Harley Davidson-motorfiets van 10.000 euro.
  [naar artikel]
 9. Harley-Davidson richt zich op kinderen en koopt maker elektrische loopfietsen (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het iconische motormerk Harley-Davidson gaat zich op kinderen richten. Het bedrijf uit Milwaukee koopt StaCyc, een producent van elektrische...
  [naar artikel]
 10. Elektrische Harley-Davidson zal 'als straaljager' klinken (15/05/2017 - Knack)
  Ergens in de komende vijf jaar moet de elektrische Harley op de markt komen.
  [naar artikel]
 11. Van elektrische Harley en broodrobot tot oprolbare tv: dit zijn de nieuwste snufjes op de Elektronicabeurs in Las Vegas (09/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  LAS VEGASIn Las Vegas is gisteren de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) gestart, de grootste technologie- en elektronicabeurs ter wereld. Op de beurs tonen technologiebedrijven wereldwijd hun allernieuwste innovaties en meest bizarre snufjes. Zo stelt Harley Davidson zijn allereerste elektrische motorfiets voor en pakt elektronicagigant LG uit met zijn oprolbare tv. De meest opvallende uitvinding op de beurs is de BreadBot, een robot die op zes minuten van deeg een brood maakt.
  [naar artikel]
 12. “Harley-Davidson is geïnteresseerd in Ducati” (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson is geïnteresseerd in zijn Italiaanse concurrent Ducati, een dochtermerk van het Duitse autoconcern Volkswagen (VW). Gesprekken tussen Harley-Davidson en Volkswagen bevinden zich in een zeer vroeg stadium, zo meldt de Wall Street Journal op basis van ingewijden. Geen van beide ondernemingen wil commentaar kwijt op het bericht.
  [naar artikel]
 13. Harley-Davidson krijgt miljoenenboete voor uitstootbedrog (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende producent van motorfietsen Harley-Davidson moet in het kader van een schikking met de Amerikaanse autoriteiten een boete van 12
  [naar artikel]
 14. Trump bedreigt Harley-Davidson wegens delocalisatie (26/06/2018 - De Tijd)
  16:56 De Amerikaanse president reageert misnoegd op de plannen van Harley-Davidson om de bekende motorvoertuigen voor Europese klanten buiten de VS te bouwen.
  [naar artikel]
 15. Harley Davidson wil af van midlifecrisis-imago (28/01/2020 - De Tijd)
  22:17 De jaarcijfers van Harley Davidson tonen eens te meer dat het iconische Amerikaanse motorenmerk wel heel laat de kaart van innovatie heeft getrokken.
  [naar artikel]
 16. Dit is de sterkste motorfiets ter wereld (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet BMW of Harley Davidson maakt de sterkste motorfiets ter wereld, maar het Britse merk Triumph. Sterker nog: de concurrentie komt niet eens in...
  [naar artikel]
 17. Harley-Davidson ziet verkoop verder dalen (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Harley-Davidson heeft het voorbije kwartaal weer minder motoren verkocht. De totale verkopen daalden wereldwijd met 1,4 procent tot 38.754 stuks....
  [naar artikel]
 18. “We gaan terugslaan”: Trump haalt uit naar EU na verminderde omzet Harley-Davidson (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal minder motorfietsen aan de man gebracht. Mede daardoor kwamen de...
  [naar artikel]
 19. Harley Davidson verhuist productie deels uit de VS (25/06/2018 - De Tijd)
  14:14 Harley Davidson zal de motorfietsen die bestemd zijn voor Europese klanten niet langer in de VS maken, om de Europese douanetarieven te omzeilen die vorige week ingingen.
  [naar artikel]
 20. Retienaar wint BK Balense Reuzen eten en wint Harley (04/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Ben Meulders uit Retie heeft het Belgisch Kampioenschap Balense Reuzen eten gewonnen. Hij kreeg de reuzenhamburger op in 4 minuten en 29 seconden. De prijs voor de Belgische kampioen is niet min: een Harley Davidson-motorfiets van 10.000 euro.
  [naar artikel]
 21. Harley-Davidson roept kwart miljoen motoren terug (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson moet wegens remproblemen wereldwijd 251.894 motorfietsen herstellen. Dat heeft het Amerikaanse...
  [naar artikel]
 22. Harley-Davidson roept kwart miljoen motoren terug (09/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse motorbouwer Harley-Davidson moet wegens remproblemen wereldwijd 251.894 motorfietsen herstellen. Dat heeft het Amerikaanse agentschap voor de verkeersveiligheid NHTSA bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 23. Harley Davidson gestolen (10/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben een motor gestolen uit de gemeenschappelijke garage van een flatgebouw op het Europaplein in Lanaken. Het gaat om een dure Harley Davidson. De daders sloegen toe tussen zondag 17 uur en maandagmorgen 8 uur.
  [naar artikel]
 24. Harley-Davidson verhuist deel productie uit VS door Europese importheffingen (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Harley-Davidson gaat meer motorfietsen bouwen buiten de Verenigde Staten. De motorfietsenfabrikant wil daarmee de extra importheffingen van de...
  [naar artikel]
 25. Verkoop Harley-Davidson verliest vaart (28/01/2020 - Express)
  Harley-Davidson heeft het voorbije kwartaal weer minder motoren verkocht. De totale verkopen daalden wereldwijd met 1,4 procent tot 38.754 stuks. Op de eigen thuismarkt, de Verenigde Staten, was sprake van een daling van de verkopen met dik 3 procent. Het betekende het twaalfde kwartaal op rij dat er minder kopers waren voor de motoren op […] The post Verkoop Harley-Davidson verliest vaart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Harley Davidson van ‘Don’t Worry, Be Happy’ rijdt naar communie met 130 motards in kielzog (15/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een colonne van 130 moto’s, vijftien pick-ups en een truck heeft zaterdagvoormiddag Harley Davidson Peirsman naar zijn communieviering gebracht.
  [naar artikel]
 27. Tanende verkopen Harley-Davidson brengen topman ten val (02/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse motorfietsenmaker Harley-Davidson laat weten dat zijn CEO Matthew Levatich vertrekt. Levatich (55) leidde het bedrijf vijf jaar, maar is er niet in geslaagd een oplossing aan te reiken voor de uitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd. De job wordt tijdelijk overgenomen door de Duitser Jochen Zeitz, lid van de raad van bestuur van […] The post Tanende verkopen Harley-Davidson brengen topman ten val appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Harley trekt stekker uit productie e-motoren (15/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Motorenbouwer Harley-Davidson heeft de productie van zijn eerste model elektrische motor tot nader order stilgelegd. De motorenmaker heeft onlangs een probleem met de LiveWire ontdekt.
  [naar artikel]
 29. Harley-Davidson lijdt onder de vergrijzing van de westerse bevolking (18/07/2017 - Express)
  Harley-Davidson, de bekende Amerikaanse producent van motorfietsen, begint te lijden onder de vergrijzing van de westerse bevolking. Het aandeel Harley-Davidson ging dinsdag bijna 10% lager en noteerde op zijn laagste peil in 12 maanden tijd, nadat het bedrijf had aangekondigd personeel te moeten laten afvloeien in een aantal van zijn Amerikaanse fabrieken. De reden voor de ontslagen is het terugschroeven van de productie door de dalende vraag. Het bedrijf ziet niet enkel de interesse in zijn nieuwe modellen verminderen, Harley-Davidson krijgt ook steeds meer concurrentie van de tweedehandsmarkt, nu babyboomers hun motor daar trachten te verpatsen. Harley-Davidson denkt dit jaar 241.000 motorfietsen te kunnen verkopen, vergeleken met 262.000 vorig jaar, een daling van 8%. Ter vergelijking; 10 jaar geleden verkocht de iconische fabrikant nog bijna 350.000 stuks per jaar. Generatie Y koopt amper motorfietsen Verbetering lijkt niet snel op komst, want volgens analist David Beckel van Bernstein koopt de Generatie Y (geboren tussen 1980 en begin 1990) nog minder motorfietsen dan eerdere generaties. Harley-Davidson rekende in een eerste tijd op het ‘Trump-effect’, dat naast grote infrastructuurwerken, ook belastingverminderingen zou brengen en ‘Buy American’ moest promoten. Maar ook Beckel denkt nu dat die beloftes ‘on hold’ staan en misschien zelfs nooit zullen worden waargemaakt. The post Harley-Davidson lijdt onder de vergrijzing van de westerse bevolking appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 30. Trump-heffingen vreten winst Harley-Davidson weg (29/01/2019 - De Tijd)
  15:58 Harley-Davidson maakt geen winst meer. De motorfabrikant lijdt onder de handelsoorlog die de Amerikaanse president Trump ontketende.
  [naar artikel]
 31. "Harley-Davidson aast op Ducati" (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse motorenfabrikant Harley-Davidson wil zijn Italiaanse concurrent Ducati kopen. Het bedrijf is daarover in gesprek met de huidige
  [naar artikel]
 32. Importtarieven staal en aluminium – Trump “verrast” dat Harley-Davidson productie delokaliseert (26/06/2018 - Metro)
  Donald Trump heeft maandag motorbouwer Harley-Davidson verweten dat het een deel van zijn productie verhuist vanwege de Europese douanetarieven. Trump zei “verrast” te zijn dat “van alle Amerikaanse bedrijven Harley-Davidson het eerste is dat de witte vlag hijst”. “Ik heb hard gestreden voor hen, en op het einde van de rit zullen ze geen douanetarieven betalen aan Europa (…) De douaneheffingen zijn maar een voorwendsel. Wees geduldig”, zei Trump via Twitter. bron: Belga   Het bericht Importtarieven staal en aluminium – Trump “verrast” dat Harley-Davidson productie delokaliseert verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Importtarieven staal en aluminium – Trump “verrast” dat Harley-Davidson productie delokaliseert (26/06/2018 - Metro)
  Donald Trump heeft maandag motorbouwer Harley-Davidson verweten dat het een deel van zijn productie verhuist vanwege de Europese douanetarieven. Trump zei “verrast” te zijn dat “van alle Amerikaanse bedrijven Harley-Davidson het eerste is dat de witte vlag hijst”. “Ik heb hard gestreden voor hen, en op het einde van de rit zullen ze geen douanetarieven betalen aan Europa (…) De douaneheffingen zijn maar een voorwendsel. Wees geduldig”, zei Trump via Twitter. Bron: Belga   Het bericht Importtarieven staal en aluminium – Trump “verrast” dat Harley-Davidson productie delokaliseert verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Harley-Davidson van overleden motard gestolen (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Uit de garage van hun appartementsgebouw op het Europaplein werd de Harley-Davidson van Chantal Kopczynski gestolen. De motor was van haar vader Jan, die in 2018 overleed aan hartfalen. “Ik hoop dat hij snel gevonden wordt. De motor heeft een grote emotionele waarde.”
  [naar artikel]
 35. EU lonkt naar Levi's en Harley Davidson als tegenmaatregel voor invoerrechten VS (02/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie kijkt richting Harley Davidson, bourbon en Levi's als tegenmaatregel voor de aangekondigde forse Amerikaanse invoerrechten op...
  [naar artikel]
 36. Opgelet, verkeershinder: communicant Harley Davidson Peirsman laat zich begeleiden door 400 motards (14/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Harley Davidson Peirsman, de zoon van Eddy Peirsman uit ‘Don’t worry be happy’, doet zondag zijn communie, en dat zullen ze geweten hebben in Turnhout en omstreken. In die mate zelfs dat de lokale politie waarschuwt voor verkeershinder.
  [naar artikel]
 37. VIDEO. En toen reden er tweehonderd kerstmannen op Harleys door de hoofdstad (18/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tweehonderd kerstmannen op Harley Davidson reden zondag door de straten van Brussel. De Santa Claus Ride Harley Davidson hield halt aan het museum Autoworld Brussels.
  [naar artikel]
 38. Harley-Davidson gaat lichtere motoren maken in China (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Motorfietsenbouwer Harley-Davidson slaat de handen ineen met het Chinese Qianjiang Motorcycle. Samen gaan ze lichtere motoren maken in China, meldt...
  [naar artikel]
 39. Overheid verkoopt in beslag genomen Lamborghini en Harley Davidson (10/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De FOD Financiën verkoop deze week in de FinShop van Gembloers twintig in beslag genomen voertuigen. Vooral een Lamborghini, een Harley Davidson en een Porsche Panamera springen in het oog. Als u het niet erg vindt om in een auto te rijden met een crimineel tintje, kunnen er zeker zaakjes gedaan worden.
  [naar artikel]
 40. Verkoper Timo maakt zich geen zorgen om vertrek Harley-Davidson uit VS: “Klant ligt hier niet wakker van” (26/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Harley Davidson-verkoper Timo Van den Broeck uit Zwijndrecht verwacht geen weerstand bij de kopers nadat het motormerk aangekondigd had om de productie deels naar het buitenland te verplaatsen. “Dit is geen ramp.”
  [naar artikel]
 41. Uw Harley-Davidson wordt niet duurder, ook niet na Europese invoertarieven (25/06/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse producent van motoren Harley-Davidson gaat de Europese invoertarieven niet doorrekenen aan de consument. Het bedrijf wil die tarieven ook omzeilen door buiten de VS motoren voor de Europese markt te bouwen.
  [naar artikel]
 42. Trump: "Harley-Davidson gebruikt handelsoorlog als vals voorwendsel" (26/06/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump ontkent dat hij de oorzaak is dat Harley-Davidson productie naar andere landen verhuist. Volgens Trump gebruikt de motorgroep de kwestie van de handelstarieven als excuus om een fabriek in de VS te sluiten en over te brengen naar Thailand.
  [naar artikel]
 43. Trump reageert verbolgen op beslissing Harley-Davidson om productie deels naar buitenland te verplaatsen (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  President Donald Trump is verbaasd over de keuze van Harley-Davidson om een deel van de productie naar het buitenland te verplaatsen. Hij vergeleek...
  [naar artikel]
 44. Motor van Harley-Davidson hapert (13/04/2019 - De Morgen)
  De Europese motorverkoop volgt het Amerikaanse voorbeeld niet en blijft uit de klauwen van de recessie: ‘In de Benelux is de Harley-verkoop onaangetast.’
  [naar artikel]
 45. Trump reageert verbolgen op beslissing Harley-Davidson om productie deels naar buitenland te verplaatsen (26/06/2018 - De Morgen)
  President Donald Trump is verbaasd over de keuze van Harley-Davidson om een deel van de productie naar het buitenland te verplaatsen. Hij vergeleek de stap van de motorfietsenfabrikant op Twitter met het "zwaaien met de witte vlag".
  [naar artikel]
 46. Europese fans houden Harley recht (23/10/2018 - De Tijd)
  18:10 Terwijl de verkoop op de Amerikaanse thuismarkt fors zakt, winnen de motorfietsen van Harley-Davidson aan populariteit in Europa. En dat ondanks de hogere invoertarieven.
  [naar artikel]
 47. Belgische Harley-verkoop schiet vooruit ondanks Trump-taks (08/03/2019 - De Tijd)
  14:19 Met zijn verjongd imago bereikt Harley-Davidson in België meer kopers. Maar het Amerikaans-Europese handelsconflict bedreigt de groei.
  [naar artikel]
 48. Harleydutchies: Vriendinnen veroveren Instagram met Harley-Davidsons (12/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie denkt dat alleen stoere mannen op een Harley-Davidson rijden heeft het mis. De Nederlandse vriendinnen Manon en Sharon zijn helemaal weg van de...
  [naar artikel]
 49. Harley Davidson zoekt stagiaires voor een roadtrip door Amerika (29/04/2018 - Metro)
  Harley Davidson is op zoek naar mensen om bij hen een droomstage te vervullen. Het Amerikaanse motormerk wil acht geluksvogels twaalf weken op een van hun bekende modellen door de Verenigde Staten sturen om hun ervaringen om sociale media te delen. En aan het einde van de rit wacht een grote verrassing. Stop met zoeken naar dé perfecte stageplek, we hebben ze gevonden. Harley Davidson is een wereldwijde zoektocht begonnen naar acht jongeren die voor het Amerikaanse motormerk de Verenigde Staten willen doorkruisen. Op een van hun wereldberoemde tweewielers, natuurlijk. Het enige wat je tijdens die ‘stage’ zal moeten doen: je ervaringen delen op sociale media. Een Harley-motor voor altijd voor je deur Harley biedt de gelukkigen eigenlijk een marketing- en communicatiestage aan. Eerst krijgen de stagiairs een opleiding in het hoofdkwartier van het bedrijf in Milwaukee. Daarna moeten ze 12 weken de baan op. Aan het einde van die tour wacht de stagiairs een groot cadeau, want de motor waar ze al die weken op gereden hebben, mogen ze mee naar huis nemen. Dat is net iets beter dan die koffietas die je op je vorige stageplek gestolen hebt. Wat moet je doen om je kandidaat te stellen? Je moet voor 11 mei een CV doorsturen naar [email protected] Dat moet niet het klassiek A4’tje, maar je mag je creativiteit aanspreken en met iets bijzonders afkomen, zoals filmpje, een heel essay over je liefde voor motoren of een foto-collage. De keuze is aan jou. Lees ook : Zo maak je een gratis roadtrip Het bericht Harley Davidson zoekt stagiaires voor een roadtrip door Amerika verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.