Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
04:02 uur

"Joaquin acteerde zo goed dat niemand doorhad dat hij een grap uithaalde"

VRT NWS

09/10/2019 - 15:31

Een week geleden was Joaquin Phoenix, die momenteel alle belangstelling naar zich toetrekt door de bioscoopfilm "Joker", te gast in het populaire praatprogramma van Jimmy Kimmel. Daar kreeg hij, tot zijn eigen verbazing, beelden te zien die tijdens de opnames, meer bepaald achter de schermen, gemaakt waren. En die beelden waren niet zo vleiend voor de 44-jarige acteur. Phoenix reageerde immers nogal bitsig tegen een cameraman op de set. Maar die beweert nu dat het eigenlijk een grap was die Phoenix zo goed speelde dat niemand van de aanwezigen doorhad dat het eigenlijk om een grap ging.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Na "gracieuze kniebuiging" van Joaquin Phoenix voor Prins William: "Grap of spot?" (05/02/2020 - VRT NWS)
  Hij mag de laatste weken de prijzen dan aan elkaar rijgen dankzij zijn rol in de bioscoopfilm "Joker", afgelopen zondag wist Joaquin Phoenix na de uitreiking van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen, ook in de kijker te lopen met een eigenzinnige begroeting die bij velen snel op de lachspieren werkte. Toen de acteur immers de kans kreeg om prins William en zijn echtgenote Kate Middleton te ontmoeten, deed hij dat met een gracieuze buiging door de knieën, een reverence die normaal enkel van vrouwen verwacht wordt wanneer ze iemand van de koninklijke familie begroeten. Op sociale media en nieuwsmedia werd daarna uitvoerig gespeculeerd waarom hij deze vorm van begroeting gebruikt had.
  [naar artikel]
 2. Ideeën Van Basten om voetbal te vernieuwen vallen niet in goede aarde: "Dit is een grap" (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond UEFA heeft de ideeën van Marco van Basten afgedaan als "een grap". In een interview met
  [naar artikel]
 3. Hoofdrollen in "Brokeback mountain" gingen bijna naar Matt Damon en Joaquin Phoenix (08/04/2018 - VRT NWS)
  Tijdens het productieproces van "Brokeback mountain" lagen de namen van Matt Damon en Joaquin Phoenix een tijdlang op tafel voor de hoofdrollen. Dat heeft een van de scenaristen van de film gezegd in de marge van een vertoning in Santa Monica.
  [naar artikel]
 4. Joaquin Phoenix als The Joker: "Dit personage bleef nieuwe kanten van zichzelf onthullen" (02/10/2019 - VRT NWS)
  De Joker werd aan het einde van de jaren 80 vertolkt door Jack Nicholson, en in 2009 won Heath Ledger postuum een Oscar met die rol in de Batman-film "The Dark Knight". Nu komt de beruchtste slechterik uit de Batman-verhalen los van de superheld en treedt op de voorgrond in een geheel nieuwe film over zichzelf: "The Joker". Joaquin Phoenix is meesterlijk als Joker, en begin september won de film al de Gouden Leeuw in Venetië.
  [naar artikel]
 5. Burgemeester van Vorst noemt actieplan tegen radicalisering en terrorisme een "goede grap" (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een "goede grap". Zo bestempelt de burgemeester van Vorst, Marc-Jean Ghyssels (PS), het Kanaalplan dat na de aanslagen in Parijs het levenslicht...
  [naar artikel]
 6. "Tatort"-acteur Martin Lüttge (73) overleden (28/02/2017 - De Redactie)
  De Duitse acteur Martin Lüttge is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij acteerde onder meer in de televisieseries "Tatort", "Forsthaus Falkenau" en "Derrick".
  [naar artikel]
 7. 20 jaar cel voor twintiger die dodelijke ‘grap’ uithaalde (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse gamer vliegt voor minstens twintig jaar achter de tralies. Hij wilde voor de grap de politie naar het huis van een tegenstander...
  [naar artikel]
 8. Lost Frequencies vindt eigen leven een grap: "Ik heb niets met dat overdreven gedoe" (05/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dj Lost Frequencies kijkt af en toe nog vreemd op van zijn leven als artiest. "Mijn leven is een beetje een grap, vind ik", aldus Felix de Laet,...
  [naar artikel]
 9. Syrische rebellen niet onder de indruk van aanval door Westen: "Aanvallen zijn 'grap' zolang Assad aan de macht blijft" (14/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Syrische rebellengroep Jaish al-Islam noemt de aanvallen van de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië tegen het regime "een grap" zolang president...
  [naar artikel]
 10. "Niemand is goed in seks" (maar zo word je er beter in) (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Alle boeken, magazines en gesprekken die geweldige seks beloven ten spijt: er bestaat niet zoiets als "goed zijn in bed", zegt onderzoekster
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse jury bevindt drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán schuldig (12/02/2019 - VRT NWS)
  Een jury in de Amerikaanse stad New York heeft de Mexicaanse drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán schuldig bevonden aan alle tien aanklachten tegen hem. Daardoor zal de man wellicht voor de rest van zijn leven naar de gevangenis moeten. Zijn strafmaat wordt eind juni bepaald.
  [naar artikel]
 12. Het gaat niet goed met Spillie uit 'Big Brother': "Niemand weet of hij ooit nog de oude wordt" (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het vordert goed, maar er is nog een hele weg af te leggen." Ruim twee maanden nadat ex-'Big Brother'-winnaar Steven Spillebeen (42) op de...
  [naar artikel]
 13. VIDEO. Loketbediende die wansmakelijke grap uithaalde is bekend (25/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De loketbediende die verantwoordelijk is voor de wansmakelijke grap in het station van Sint-Niklaas is bekend en zal gestraft worden. Dat laat ACV Transcom weten, de vakbond bij het spoor.
  [naar artikel]
 14. "Als je wild aanrijdt dan is er niemand aansprakelijk" (20/02/2019 - VRT NWS)
  Marie-Laure Vanwanseele van het Agentschap Natuur en Bos heeft in "De wereld vandaag" een pleidooi gehouden om het rijgedrag aan te passen in gebieden waar wild leeft. "Als je een ongeval hebt met een everzwijn of een wolf, dan is er niemand aansprakelijk. De wetgeving zegt: wild is "res nullius", dat is Latijn voor een zaak van niemand", aldus Vanwanseele in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 15. "Waar heb je het lijk begraven?" - Als grap bedoelde vraag wordt bittere ernst (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vraag aan de man die met een schup in zijn hand het bos kwam uitlopen, was als grap bedoeld: "En, waar heb je het lijk begraven?" Acht maanden
  [naar artikel]
 16. Kandidate voor zetel Jo Cox excuseert zich voor misplaatste grap: "We hebben nog niemand neergeschoten" (29/05/2017 - De Morgen)
  https://images4.persgroep.net/rcs/eY_KRsF38fRHqr2E20RQHs2z7ow/diocontent/106847736/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 17. "Man from U.N.C.L.E."-acteur Robert Vaughn overleden (11/11/2016 - De Redactie)
  De Amerikaanse acteur Robert Vaughn is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij acteerde in de films "The magnificent seven" en "Bullit".
  [naar artikel]
 18. Vriendengroep wil "Africa" van Toto in de Tijdloze 100 van Stubru: "Dit is geen grap" (29/11/2017 - VRT NWS)
  Een groep vrienden uit Lokeren en Gent voert een onlinecampagne om "Africa" van Toto in de Tijdloze 100 van Studio Brussel te krijgen. "Ik denk dat de tijd rijp is", zegt initiatiefnemer dj Nadiem Shah in "Nieuwe feiten" op Radio 1.
  [naar artikel]
 19. Trump over Streep: van "uitstekende" naar "overschatte" actrice (10/01/2017 - De Redactie)
  De toekomstige Amerikaanse president was vrij scherp voor de actrice nadat ze in haar speech op de Golden Globes uithaalde naar hem. Maar "overschat" vond Trump in het verleden zeker niet. In tegendeel.
  [naar artikel]
 20. Moordverdachte: "Ik dacht dat ik meedeed aan grap met verborgen camera" (25/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik dacht dat ik meedeed aan een grap voor een televisieprogramma met verborgen camera." Dat verklaarde een van de twee verdachten van de moord
  [naar artikel]
 21. De Grauwe over brexit: "Ongezien hoe een land zichzelf zo veel schade toebrengt" (15/11/2018 - VRT NWS)
  De chaos en de onzekerheid over de brexit doet de Britse economie weinig goed. "De markten zijn buitengewoon zenuwachtig", zegt econoom Paul De Grauwe in "De wereld vandaag" op Radio 1. "De polarisering is zo groot dat niemand tevreden kan zijn."
  [naar artikel]
 22. Van der Gijp & co op het matje geroepen na grap rond Bo van Spilbeeck: "Niemand snoert ons de mond" (04/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De inmiddels beruchte transgendergrap rond Bo Van Spilbeeck in de Nederlandse talkshow Voetbal Inside op de commerciële omroep RTL, blijft...
  [naar artikel]
 23. Sp.a: "Grote verandering door N-VA is pijnlijke grap gebleken" (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "De grote verandering die N-VA zou realiseren, is een pijnlijke grap gebleken." Zo reageert sp.a-Kamerfractieleidster Meryame Kitir op de
  [naar artikel]
 24. Politie krijgt merkwaardige oproep: "Er staat een olifant in mijn tuin en het is geen grap" (09/08/2018 - VRT NWS)
  De politie van Ommen in Nederland is gisteren op olifantenjacht getrokken. Ze kregen een oproep van een inwoner dat er een olifant in zijn tuin liep die aan het eten was van zijn perenboom. "Het is geen grap", voegde de man eraan toe. 
  [naar artikel]
 25. "Bestorming" militaire basis Area 51 blijft uit (21/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het als grap bedoelde Facebookevenement "Storm Area 51, They Can't Stop All of Us" ("Bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden") is...
  [naar artikel]
 26. Kritiek op "traag" ingrijpen Brusselse politie bij rellen, Jambon is "verbaasd dat niemand is opgepakt" (12/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het verbaast mij dat de politie van alles vaststelt, maar niemand heeft opgepakt. Ze konden ze in de kraag vatten." Zo reageert minister van...
  [naar artikel]
 27. Kritiek op Demi Lovato na grap met bodyguard (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweet over een grap die ze uithaalde met haar bodyguard Max, heeft Demi Lovato (25) een hoop kritiek opgeleverd.
  [naar artikel]
 28. "Ik dacht dat het een grap was toen men me voor die preek vroeg" (22/05/2018 - VRT NWS)
  Hij kreeg de toehoorders maar ook de lachers op zijn hand tijdens de huwelijksceremonie van prins Harry en zijn Meghan, toen hij op passionele wijze de noties "love" en "fire" verduidelijkte. Dat de preek dan ook meer dan 13 minuten duurde, deerde niemand, al leken de Britse Queen en haar echtgenoot volgens diverse nieuwsmedia weinig 'amused'. Op sociale media klonk alvast alleen maar lof. De Afro-Amerikaanse bisschop Michael Curry keek op BBC Radio 5 en in het ITV-programma "Good morning Britain"  terug op zijn opmerkelijke passage tijdens het huwelijk.
  [naar artikel]
 29. Gilbert: "Niemand praat over mij en dat is misschien een voordeel" (22/09/2017 - Sporza)
  Philippe Gilbert is naast Greg Van Avermaet het tweede Belgische speerpunt in de WK-selectie. "Ik ben echt goed", zegt de ex-wereldkampioen aan Sporza.
  [naar artikel]
 30. Peter Vandenbempt: "Teodorczyk is radeloze spits die in diepe put zit" (07/08/2017 - Sporza)
  Wat is er toch aan de hand met Lukasz Teodorczyk? De spits van Anderlecht acteerde zondag opnieuw lijkbleek. Peter Vandenbempt vraagt: "Wil de echte Teodorczyk nu opstaan?"
  [naar artikel]
 31. Joaquin Phoenix had strenge regel op 'Joker'-set: "Geen klootzakken!” (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer je de hoofdrol speelt in een blockbuster, dan krijg je al eens wat meer inspraak. Zo ook Joaquin Phoenix, die in ‘Joker’ het mooie weer...
  [naar artikel]
 32. Jonge kerel bekent dat hij naalden in aardbeien stopte: "Ik deed het voor de grap" (19/09/2018 - De Morgen)
  Een jonge kerel heeft bekend dat hij naalden in Australische aardbeien gestopt heeft. Hij deed het naar eigen zeggen "voor de grap". De arrestatie gebeurde al enkele dagen geleden. Intussen zijn de nodige copycats opgedoken, het gevaar is dus nog niet helemaal van de baan.
  [naar artikel]
 33. Jonge kerel bekent dat hij naalden in aardbeien stopte: "Ik deed het voor de grap" (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge kerel heeft bekend dat hij naalden in Australische aardbeien gestopt heeft. Hij deed het naar eigen zeggen "voor de grap". Intussen zijn...
  [naar artikel]
 34. Mieke Van Hecke vindt taalgebruik Demir "beleidspersoonlijkheid onwaardig" (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De manier waarop staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) afgelopen weekend uithaalde naar CD&V is "een beleidspersoonlijkheid onwaardig". Dat heeft
  [naar artikel]
 35. "En daar komt Froome andermaal ten val" (31/08/2017 - Sporza)
  Chris Froome acteerde nerveus in de laatste kilometers van de Vuelta-rit naar Antequera. In de afdaling kwam hij 2 keer kort na elkaar ten val.
  [naar artikel]
 36. Kris Hoflack: "Ik ben van niemand, en dat is mijn hoogste goed" (29/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider1.demorgen-cdn.be/photo/kris-hoflack-ik-ben-van-niemand-en-dat-is-mijn-hoogste-goed/mruw6lzwha4dgnryga3s6rsxf43dimq/796f860e7244217a4b3aca956c7ee75f01ddf29975a4edd2aeda9551aa757139/fitwidth_642x0_68836807.jpg?v=pSm9tBE
  [naar artikel]
 37. Schauvliege reageert op De Wever: "Emotie mag wel af en toe opduiken in politiek" (14/05/2017 - De Redactie)
  CD&V-minister Schauvliege reageert daarmee op de uitspraak van de N-VA-voorzitter die in een interview in De Tijd uithaalde naar "gutmenschen, bij wie het niet doordringt dat de wereld van niet van marsepein is"
  [naar artikel]
 38. "Niemand ooit zo klaar als Hillary" (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Nooit was een man of een vrouw -niet ik, niet Bill, niemand- zo gekwalificeerd om president te worden van de Verenigde Staten." Dat zei
  [naar artikel]
 39. Trump: "Ik ga voor tweede termijn" (15/07/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump stelt zich kandidaat voor de verkiezingen van 2020. Dat zegt hij in de Engelse krant Mail on Sunday. "Het lijkt erop dat iedereen wil dat ik dat doe", aldus Trump. Hij verwacht ook geen serieuze concurrentie van de Democraten. "Ik zie niemand. Ik ken ze allemaal en ik zie niemand."
  [naar artikel]
 40. Zidane wil niet van transfers weten: "Ik heb niemand nodig" (09/01/2018 - Sporza)
  Real Madrid kijkt halfweg al tegen een achterstand van 16 punten aan op leider Barcelona. "Ik wijs niemand met de vinger", zegt coach Zinédine Zidane.
  [naar artikel]
 41. Zag je dit al ooit op de trein? “Als de treinbezetting hoog is, is bagagerek nabij” (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Of de man op het bagagerek van deze trein nu een dutje deed, zich niet goed voelde en even moest gaan liggen, of simpelweg een grap uithaalde is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is de reactie van de NMBS: “Wat de omstandigheden ook zijn, zoiets kan niet.”
  [naar artikel]
 42. "El Chapo betaalde 100 miljoen dollar omkoopgeld aan Mexicaanse president" (16/01/2019 - VRT NWS)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, beter bekend als "El Chapo", zou de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto voor 100 miljoen dollar omgekocht hebben. Dat verklaart een getuige op het proces tegen "El Chapo" in New York City.
  [naar artikel]
 43. Nederlanders verkleden zich als security en wandelen zo Tomorrowland binnen (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "We zijn denk ik 200 man personeel, 50 man security, politie, honden... net voorbij gelopen". Ze noemen het zelf "de grap van de eeuw", maar veel
  [naar artikel]
 44. Bizar tafereel op de trein: “Als de treinbezetting hoog is, is bagagerek nabij” (20/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Of de man op het bagagerek van deze trein nu een dutje deed, zich niet goed voelde en even moest gaan liggen, of simpelweg een grap uithaalde is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is de reactie van de NMBS: “Wat de omstandigheden ook zijn, zoiets kan niet.”
  [naar artikel]
 45. Professor: "Het label "dyslexie" doet een kind meer kwaad dan goed" (07/03/2017 - De Redactie)
  Het is een opvallende uitspraak van professor Erik Moonen (UHasselt) in "Van Gils en gasten" vanavond. Volgens Moonen kan iedereen goed leren lezen en schrijven, "net zoals we ervan uitgaan dat iedereen een bestuurder kan worden die goed genoeg is om de baan op te gaan." In het programma legt hij ook uit hoe dat kan.
  [naar artikel]
 46. Onze man in de Giro polste naar de teamspirit binnen de ploegen: "Wodka als grap in een bidon? Goed idee!" (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sverre Denis, onze man in de Giro, ging gisteren langs bij enkele renners net voor de koninginnenetappe over onder meer de Mortirolo en de
  [naar artikel]
 47. Zoon van vertrouweling "El Chapo" geeft zich over aan Amerikaanse autoriteiten (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zoon van een belangrijke vertrouweling van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán heeft zich ter beschikking gesteld van
  [naar artikel]
 48. VIDEO. Loketbediende die wansmakelijke grap uithaalde is bekend (25/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De loketbediende die verantwoordelijk is voor de wansmakelijke grap in het station van Sint-Niklaas is bekend en zal gestraft worden. Dat laat ACV Transcom weten, de vakbond bij het spoor. De mannelijke loketbediende had aan het loket een briefje opgehangen met de boodschap: “Let op voor de man met de bijl op de trein”. Een misplaatste verwijzing naar de aanslag in Duitsland waarbij een man 4 mensen verwondde met een bijl. Reizigers en de NMBS konden daar niet om lachen.
  [naar artikel]
 49. Janssens: "Ik vond dat Maes te hard was voor zijn jonge spelers" (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Zullen we onze vuisten omhoog houden voor de foto?" Peter Maes ziet er de grap wel van in: een interview met de man waarmee hij het voorbije
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.