Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
18:43 uur

Dadelijk LIVE: Jens Franssen geeft tekst en uitleg bij Turkse inval in Syrië

VRT NWS

09/10/2019 - 15:42

Turkije is Syrië binnengevallen, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangekondigd via Twitter. Wat betekent dit precies en wat zijn de gevolgen? Jens Franssen geeft tekst en uitleg via een VRT NWS LIVE.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 5 vragen bij de val van Aleppo (14/12/2016 - De Redactie)
  Na 4 jaar staat Aleppo opnieuw onder de controle van de Syrische president Bashar al-Assad. Wat betekent de val van deze stad voor de oorlog in Syrië? Midden-Oostenkenner Jens Franssen geeft tekst en uitleg.
  [naar artikel]
 2. Stel hier uw vraag aan Jens Franssen over het Turkse offensief in het noorden van Syrië (14/10/2019 - VRT NWS)
  De strijd in het noorden van Syrië evolueert voortdurend sinds Turkije vorige week de aanval heeft ingezet op de Koerdische YPG-strijders. Ondertussen heeft de Syrische president Assad nu ook beslist om troepen naar de regio te sturen om de Turkse aanvallen te stoppen. Het conflict dreigt door deze nieuwe wending te escaleren. Kan u volgen? Of hebt u nog vragen? Stel ze dan hieronder. Omstreeks 13.45 uur houden we een VRT NWS live met journalist Jens Franssen die zich aan aan de Turks-Syrische grens bevindt.
  [naar artikel]
 3. Jens Franssen: "Luchtmachttop wil gaan voor vervanging F-16's" (21/03/2018 - VRT NWS)
  Topfiguren van het leger hebben informatie achtergehouden in het dossier over de vervanging van de F-16-gevechtsvliegtuigen. Hoe ging dat precies in zijn werk? En is hier dan sprake van manipulatie en een doofpotoperatie? Onze defensie-expert Jens Franssen geeft meer uitleg.
  [naar artikel]
 4. VRT NWS-journalist Jens Franssen aan Turks-Syrische grens: "Vandaag waren de hevigste bombardementen tot nog toe" (11/10/2019 - VRT NWS)
  De Turkse aanval op de Koerden in het noordoosten van Syrië is al aan zijn derde dag toe. En het is meteen de hevigste tot nog toe. VRT NWS-journalist Jens Franssen is vandaag aangekomen aan de grens. "Er wordt hier op dit moment nog heel wat militair materieel aangevoerd."
  [naar artikel]
 5. Jens Franssen, onze reporter aan de Turks-Syrische grens, beantwoordt uw vragen over het conflict (14/10/2019 - VRT NWS)
  De strijd in het noorden van Syrië evolueert voortdurend sinds Turkije vorige week de aanval heeft ingezet op de Koerdische YPG-strijders. Intussen heeft de Syrische president Assad nu ook beslist om troepen naar de regio te sturen om de Turkse aanvallen te stoppen. Jens Franssen, onze reporter aan de Turks-Syrische grens, beantwoordt in deze VRT NWS Live de vragen die u heeft ingestuurd over het conflict.
  [naar artikel]
 6. LIVE: Jens Franssen over afgesprongen historische top tussen Donald Trump en Kim Jong-un (24/05/2018 - VRT NWS)
  Er komt geen historische top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat heeft de Amerikaanse president laten weten via een verklaring. Jens Franssen geeft duiding in een Facebook Live die u hier kunt volgen.
  [naar artikel]
 7. Syrisch-Koerdische politica geëxecuteerd, vermoedelijk door pro-Turkse rebellen: "Moord stond in de sterren geschreven" (13/10/2019 - VRT NWS)
  De eerste afrekeningen na de inval van het Turkse leger in Syrië zijn een feit. Gisteren viel een lokale Koerdisch-Syrische politica in een hinderlaag van Turksgezinde milities. De 34-jarige vrouw werd op gruwelijke wijze om het leven gebracht, bevestigt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten op basis van videomateriaal. "Deze moord stond in de sterren geschreven", vertelt VRT-journalist Jens Franssen, die momenteel op de grens tussen Turkije en Syrië zit.
  [naar artikel]
 8. Wat hoopt Jens Franssen voor Syrië? (09/04/2017 - De Redactie)
  Pasen is een periode van hoop. Daarom vroeg deredactie.be aan een aantal experten van de VRT wat ze hopen voor hun expertise. Vandaag deel 7: Wat hoopt Jens Franssen voor de Syrische bevolking?
  [naar artikel]
 9. Vijf dingen die u moet weten over het Turkse referendum – Jens Franssen (16/04/2017 - De Redactie)
  In Turkije kunnen zo’n 55 miljoen kiezers vandaag in een historisch referendum bepalen of hun president meer macht krijgt of niet. Tot op de laatste dag was de campagne erg polariserend. VRT-journalist Jens Franssen is ter plaatse en schetst het belang van deze stembusgang.
  [naar artikel]
 10. Jens Franssen na Syrië: "Bijna elke dag heb ik gevechten gehoord" (08/02/2017 - De Redactie)
  De enorme verwoesting van Syrië, dat is wat VRT-journalist Jens Franssen zich vooral zal herinneren na zijn bezoek aan het land. "Zo is de helft van de stad Aleppo bijna volledig vernield. Ook heb ik bijna elke dag in de verte gevechten gehoord: bombardementen die constant doorgaan."
  [naar artikel]
 11. Is de Turkse invasie in Syrië goed nieuws voor Europa? (06/09/2016 - De Redactie)
  Is de overwinning van Turkije op IS-strijders vlak over de grens in Syrië een goede zaak voor ons? Het is moeilijk in te schatten, maar Jens Franssen, kenner van het Midden-Oosten zoekt toch naar een antwoord.
  [naar artikel]
 12. Wat betekent de Turkse inval in Syrië voor de Belgische IS-gevangenen? (09/10/2019 - De Morgen)
  De Turkse inval in Noord-Syrië heeft ook voor Europa concrete gevolgen. Pal in de “veiligheidszone” die de Turken willen installeren, bevinden zich kampen met jihadistische vrouwen en kinderen en de gevangenissen met IS-strijders.
  [naar artikel]
 13. LIVE: Ultraorthodoxe Aron Berger geeft tekst en uitleg bij zijn CD&V-kandidatuur (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aron Berger geeft om 12 uur in Antwerpen tekst en uitleg bij zijn kandidatuur voor CD&V. Ook lijsttrekker Kris Peeters tekent present. De twee...
  [naar artikel]
 14. België roept Turkse ambassadeur op het matje na inval in Syrië: “We keuren dit af” (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de Turkse ambassadeur donderdag op het matje geroepen om duidelijk te maken dat België de inval in Syrië afkeurt.
  [naar artikel]
 15. [VIDEO] - Is het bestand in Syrië nu definitief van de baan? (19/09/2016 - De Redactie)
  In Syrië is het afwachten hoe het nu verder moet met het tijdelijke vredesbestand. VRT-journalist Jens Franssen legt uit.
  [naar artikel]
 16. LIVE. Kernkabinet geeft meer uitleg over noodmaatregelen rond corona (20/03/2020 - De Standaard)
  Het kernkabinet van de regering-Wilmès geeft zo dadelijk een persconferentie over de maatregelen rond het coronavirus. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 17. België roept Turkse ambassadeur op het matje, Trump heeft waarschuwing in petto: zo reageert internationale gemeenschap op inval in Syrië (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanuit de hele wereld komen er negatieve reacties op de Turkse inval in Turkije. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de Turkse...
  [naar artikel]
 18. ‘Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië’ (12/10/2019 - De Morgen)
  De Turkse inval in het noorden van Syrië heeft sinds het begin van het offensief al honderden levens geëist, zegt Turkije. Volgens het ministerie van Defensie in Ankara zijn er 415 strijders van de Koerdische YPG-militie gedood bij het offensief, een claim die niet op onafhankelijke wijze te onderzoeken is.
  [naar artikel]
 19. De Koerden en Turkije: komt het écht tot een oorlog? Jens Franssen legt de wankele situatie uit in 5 vragen (08/10/2019 - VRT NWS)
  In Turkije zegt de minister van Defensie dat alles klaar is voor een militaire operatie in het noorden van Syrië, een gebied dat gecontroleerd wordt door Koerden. VRT-journalist Jens Franssen legt in vijf vragen de wankele relatie tussen de Turken en de Koerden uit, en welke de rol van de Amerikanen momenteel daarbij is.
  [naar artikel]
 20. Escalatie van het conflict in Syrië: Waarom laat Assad zijn troepen oprukken? (13/10/2019 - VRT NWS)
  In Syrië laat president Bashar al-Assad zijn troepen oprukken naar het noorden van het land. Daar trekken ook de Turkse troepen op, in hun offensief tegen de Koerdische YPG-strijders. Waarom doet Assad dit? Heeft Turkije al gereageerd? En wat zijn de gevolgen voor het conflict? VRT NWS-verslaggever Jens Franssen geeft antwoord op deze drie vragen, vanaf de Turks-Syrische grens.
  [naar artikel]
 21. Jens Franssen ziet Syrische troepen oprukken: "Kaarten van Turkije liggen nu heel wat ingewikkelder" (14/10/2019 - VRT NWS)
  VRT-journalist Jens Franssen, die zich aan de Turks-Syrische grens bevindt, heeft in de loop van de nacht de Syrische troepen zien oprukken. "Het leger van de Syrische president Bashar al-Assad is snel opgetrokken naar posities waar Koerdische strijders zitten", schetst Franssen voor ons. Voor Turkije die de Koerden in het noorden van Syrië aanvalt, liggen de kaarten plots veel ingewikkelder.
  [naar artikel]
 22. Jens Franssen: "Pingpongspel tussen minister Vandeput en oppositie" (13/04/2018 - VRT NWS)
  Onze defensie-expert Jens Franssen volgt de Kamercommissie over de F-16's. Hij overloopt wat al besproken is en heeft het onder meer over de audits die zijn voorgesteld.
  [naar artikel]
 23. Alles wat je moet weten over de Turkse inval in Syrië (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Erdogan maakte gisteren bekend dat zijn troepen Noord-Syrië zijn binnengevallen. Het was een inval die eraan zat te komen, mede...
  [naar artikel]
 24. LIVE. Parket geeft meer uitleg over aanslag in Brussel-Centraal (21/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal parket geeft dadelijk meer uitleg over de aanslag in Brussel-Centraal. Volg het hier LIVE.
  [naar artikel]
 25. Turkse inval Syrië – VS-Huis van Afgevaardigden veroordeelt terugtrekking uit noorden van Syrië (16/10/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag de beslissing van de Republikeinse president Donald Trump veroordeeld om de Amerikaanse troepen uit het noorden van Syrië terug te trekken, zo heeft het NBC News gemeld. Er waren 354 stemmen voor de resolutie en 60 tegen. Niet minder dan 129 Republikeinen stemden voor. bron: Belga Het bericht Turkse inval Syrië – VS-Huis van Afgevaardigden veroordeelt terugtrekking uit noorden van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Nog altijd chaos 5 jaar na Khaddafi - Jens Franssen (23/08/2016 - De Redactie)
  Vijf jaar geleden was journalist Jens Franssen in Libië. Akelig stil was het in Tripoli. Die avond voordien was het presidentieel paleis van Khaddafi in handen van de rebellen gevallen. En nu?
  [naar artikel]
 27. Koerden betogen tegen Turkse inval in het noorden van Syrië (27/01/2018 - VRT NWS)
  In Brussel betogen een duizendtal  Koerden en sympathisanten tegen de Turkse inval  in de Koerdische enclave Afrin in het noorden van Syrië.
  [naar artikel]
 28. DISCUSSIE. Turkse inval in Syrië: maak jij je zorgen? (10/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Turkse militairen zijn woensdag samen met Turks-gezinde Syrische milities het noordoosten van Syrië binnengedrongen in het kader van een grondoffensief van Ankara tegen Koerdische milities. Volgens diverse media zouden de Turkse troepen op minstens drie plaatsen aan de grens Syrië zijn binnengevallen. De Koerden zelf meldden dat ze het Turkse offensief zouden teruggedrongen hebben.
  [naar artikel]
 29. “Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse inval in het noorden van Syrië heeft sinds het begin van het offensief al honderden levens geëist, zegt Turkije. Volgens het ministerie...
  [naar artikel]
 30. Turkse inval in Syrië – “Verenigde Staten keuren deze aanval niet goed” (09/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump zegt in een eerste reactie op de Turkse inval in Syrië dat de Verenigde Staten deze aanval niet goedkeuren. “De Verenigde Staten hebben het Turkije duidelijk gemaakt dat deze operatie een slecht idee is”, aldus Trump in een verklaring. In een telefoongesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, zondag, had Trump echter wel zijn steun uitgesproken voor de aanval, om dat na zware interne en internationale kritiek later te nuanceren. bron: Belga Het bericht Turkse inval in Syrië – “Verenigde Staten keuren deze aanval niet goed” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Erdogan verdedigt inval in Noord-Syrië in opiniestuk Wall Street Journal (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan doet er alles aan om het Westen duidelijk te maken dat de Turkse inval in Noord-Syrië een noodzakelijk...
  [naar artikel]
 32. [VIDEO] - Jens Franssen in het zog van Belgische elitesoldaten aan frontlijn in Irak (17/03/2017 - De Redactie)
  Belgische elitesoldaten houden de IS-strijders in de buurt van Mosul nauwlettend in de gaten. Ze werken er samen met Koerdische strijders. Jens Franssen mocht met hen mee.
  [naar artikel]
 33. LIVE: Roberto Martínez geeft tekst en uitleg bij contractverlenging (18/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

  [naar artikel]
 34. Turkse inval in Noord-Syrië nakend, Koerden roepen op tot mobilisatie (09/10/2019 - De Morgen)
  De Koerdische regering in het noordoosten van Syrië heeft burgers woensdag opgeroepen om het gebied te verdedigen bij een aanval van Turkije. Algemeen wordt aangenomen dat die op handen is. Persagentschap Bloomberg meldt op gezag van een Turkse functionaris dat Turkse troepen de grens al aan het oversteken zijn, maar dat wordt ontkend door een Turkse minister.
  [naar artikel]
 35. Jens Franssen: "De F-35 is een soort vliegende vechtcomputer" (25/10/2018 - VRT NWS)
  De regering kiest voor de F-35 als nieuw gevechtsvliegtuig, een investering van zo'n 4 miljard euro. Defensiespecialist Jens Franssen legt uit in "Het Journaal" waarom er voor het Amerikaanse toestel is gekozen.
  [naar artikel]
 36. Poetin waarschuwt Erdogan bij start inval in Syrië (09/10/2019 - Metro)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan in een telefoongesprek gewaarschuwd bij het begin van het Turkse militaire offensief in Syrië. Poetin benadrukte “het belang van het garanderen van de eenheid en de territoriale integriteit van Syrië, en van het respect voor zijn soevereiniteit”, meldt het Kremlin. Het telefoongesprek vond plaats vlak voor de inval in Syrië, meldden Turkse officiële bronnen al. Volgens die bronnen bedankte Erdogan daarin de Russische president voor zijn constructieve houding. Turkije startte vandaag een offensief tegen de Koerdische militie YPG, de vroegere bondgenoot van de VS in de strijd tegen terreurgroep IS in Noord-Syrië. Moskou steunt in de Syrische burgeroorlog president Bashar al-Assad. Ankara staat aan de kant van de rebellen. bron: Belga Het bericht Poetin waarschuwt Erdogan bij start inval in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. [VIDEO] - Exclusief: Jens Franssen interviewt Bashar al-Assad (07/02/2017 - De Redactie)
  VRT-journalist Jens Franssen had een exclusief gesprek met de Syrische president Bashar al-Assad. Hier alvast een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 38. Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam (16/10/2019 - Metro)
  De politie in Rotterdam heeft woensdagavond op het Kruisplein meerdere arrestaties verricht bij een demonstratie van Koerden en een tegendemonstratie van Turken. De Koerden demonstreerden tegen de Turkse inval in Syrië. In het centrum zijn veel agenten en leden van de oproerpolitie (ME) op de been. Volgens de politie breken op meerdere locaties vechtpartijen uit, maar wordt daar meteen tegen opgetreden. De demonstratie in Rotterdam was aangekondigd. Op het Kruisplein waren twee demonstratieplekken aangewezen voor voor- en tegenstanders. Om 20 uur moest de demonstratie, die een uur zou duren, afgelopen zijn. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Wat als het "IS-kalifaat" valt? - Jens Franssen (14/03/2017 - De Redactie)
  Mosul, het laatste bolwerk van terreurgroep IS, lijkt te vallen. Collega Jens Franssen is bij de Belgische militairen die de gevechten ondersteunen. Wat gebeurt er als het door leider Abu Bakr al-Bagdadi zelfverklaarde "eeuwigdurend kalifaat" verdwijnt?
  [naar artikel]
 40. 250-tal betogers in Brussel tegen Turkse inval in Koerdische enclave Afrin (24/02/2018 - VRT NWS)
  Aan het Schumanplein in Brussel is betoogd tegen de Turkse inval in Afrin, een Koerdisch gebied in het Noordwesten van Syrië. Zo'n 250 mensen namen deel aan de manifestatie.
  [naar artikel]
 41. Inval in Syrië: wat willen Turkije, Iran en Rusland? (15/10/2019 - Knack)
  Door de Turkse inval in Noord-Syrië komt de wankele verstandhouding tussen Iran, Rusland en Turkije opnieuw onder druk te staan. 'Zolang er een gemeenschappelijke vijand is, vinden ze elkaar.'
  [naar artikel]
 42. Al vijftien doden bij Turkse inval in Syrië, VN-Veiligheidsraad komt straks met spoed samen (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De inval van het Turkse leger in het noordoosten van Syrië is officieel begonnen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan woensdag zelf aangekondigd. “Om vrede te brengen in de regio”, zei hij op Twitter. Maar zijn militaire actie dreigt net een bloedvergieten op gang te brengen en wordt streng veroordeeld door de rest van de wereld. Bij de eerste explosies vielen al minstens vijftien dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 43. Ken jij het geheim van het geheime ruimtetuig? - Jens Franssen (09/05/2017 - De Redactie)
  Het was prikkelend nieuws gisteren. Na bijna twee jaar vliegen in de ruimte landde een onbemand ruimtetuig in de VS. Wat deed dat ding zo lang daarboven? Journalist Jens Franssen probeert het geheim van dit geheime ruimtetuig te ontrafelen.
  [naar artikel]
 44. Turkse inval in Syrië – Start van Turks-Russische patrouilles in het noordoosten van Syrië (01/11/2019 - Metro)
  Turkse en Russische militairen zijn vrijdag gestart met gezamenlijke patrouilles in het noordoosten van Syrië, en dat na een akkoord dat een einde maakte aan het Ankara-offensief tegen Syrische Koerdische troepen. Dat heeft een correspondent van AFP ter plaatse vastgesteld. De patrouilles begonnen om ongeveer 10.00 uur Belgische tijd in een dorp in de regio Dirbassiyeh. De soldaten, aan boord van een dozijn Turkse en Russische militaire voertuigen, trokken ten oosten van Dirbassiyeh naar een strook van enkele tientallen kilometers, volgens Turkse militaire bronnen. Het Turkse leger trok op 9 oktober met geallieerde rebellen het noorden van Syrië binnen en begon er een offensief tegen de Koerdische militie YPG, in de ogen van Ankara een terreurorganisatie. Rusland en Turkije kwamen later overeen het grensgebied samen te controleren. Ze gaven YPG 150 uur de tijd om zich uit het gebied terug te trekken. Binnen die termijn was een staakt-het-vuren van kracht. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Start van Turks-Russische patrouilles in het noordoosten van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Onze reporter Jens Franssen: "Eindelijk duidelijkheid over wat vanmorgen begon" (18/03/2019 - VRT NWS)
  In Utrecht is een einde gekomen aan de klopjacht op de verdachte van een schietpartij, waarbij drie doden zijn gevallen. Onze reporter Jens Franssen is in Utrecht. Hij doet het relaas van een bewogen dag.
  [naar artikel]
 46. Turkse inval in Syrië – Geen staakt-het-vuren maar opschorting van operatie, zegt Turkse minister (17/10/2019 - Metro)
  “We schorten de operatie op. Dit is geen staakt-het-vuren”, zo heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, gezegd over de Turkse legeroperatie in het noorden van Syrië. “We kunnen het offensief enkel stopzetten als alle terroristische elementen zich volledig terugtrekken uit dit gebied”, zei hij op een persconferentie kort nadat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence in Ankara had verklaard dat Turkije en de Verenigde Staten een staakt-het-vuren in Syrië waren overeengekomen. De Syrisch-Koerdische troepen zullen zich 35 kilometer van de grens terugtrekken, zei Pence. Deze “veiligheidszone” zal onder Turkse militaire controle komen te staan, aldus Cavusoglu. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Geen staakt-het-vuren maar opschorting van operatie, zegt Turkse minister verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. [VIDEO] - Jens Franssen op de zeedijk: "Hier is bijna niemand meer" (13/01/2017 - De Redactie)
  In Oostende ligt de dijk er verlaten bij. "Je voelt dat de storm nu echt heviger aan het worden is," zegt Jens Franssen. "Er wordt verwacht dat het water deze middag recht op onze kustlijn inbeukt. Het is op dit ogenblik ook verboden om op het strand te wandelen."
  [naar artikel]
 48. “Inval in Syrië dwingt Europa tot echt migratiebeleid” (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “De Turkse inval in Syrië is een wake-upcall voor Europa om eindelijk werk te maken van een echt en efficiënt migratiebeleid. Makkelijk zal dat niet worden. Maar er is geen alternatief.” Dat zegt Kris Peeters (CD&V) in zijn eerste interview als Europees Parlementslid.
  [naar artikel]
 49. Turkse inval in Syrië – Tienduizend mensen betogen in Duits stad Keulen tegen Turkse invasie (19/10/2019 - Metro)
  Zowat 10.000 mensen hebben zaterdag in de Duitse stad Keulen gedemonstreerd om te protesteren tegen de Turkse inval in Syrië om er de Koerden te verdrijven. Dat meldt de politie van Keulen. De manifestanten riepen de Duitse regering op om niet alleen het beleid van de Turkse president Erdogan te bekritiseren, maar om ook concrete stappen te ondernemen, zoals het bijeenroepen van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN). “Duitsland mag niet naast een despoot staan”, scandeerden de betogers. De politie wilde aanvankelijk geen groen licht geven voor de manifestatie, omdat er gevreesd werd voor gewelddadige incidenten tussen pro-Turkse en pro-Koerdische manifestanten. Uiteindelijk werd de betoging toch toegelaten. Volgens de politie waren er 10.000 manifestanten. Er waren geen incidenten. bron: Belga Het bericht Turkse inval in Syrië – Tienduizend mensen betogen in Duits stad Keulen tegen Turkse invasie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.