Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2020
00:36 uur

‘Ik stigmatiseer niet, maar anderen doen dat wél’

De Standaard

09/10/2019 - 15:54

Veel mensen kennen iemand met psychische klachten, of lijden er zelf onder. Dat maakt dat het taboe errond sneuvelt. Toch leeft er nog veel schroom om erover te praten, omdat men bang is voor de reacties van ánderen. Een vreemde paradox.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. File? Niet mijn fout! 74 procent van de Vlamingen vindt dat anderen schuldig zijn aan aanschuiven (11/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Drie op de vier Vlamingen vinden dat niet zij, maar “de anderen” verantwoordelijk zijn voor het fileprobleem. Tegelijkertijd vindt 93% dat er dringend oplossingen moeten komen voor de files. Dat blijkt uit een bevraging die De Lijn liet doen bij duizend mensen.
  [naar artikel]
 2. Een toevallige (gedrags)econoom (nog maar eens) met vakantie (23/08/2019 - Apache)
  Misschien komt er een dag waarop uw correspondent niets vermeldenswaardig zal hebben gezien tijdens zijn vakantie. Maar dat is alvast niet dit jaar: ook nu weer een kleine verzameling schetsen van intrigerend gedrag, geobserveerd door de zonnebril van een toevallige (gedrags)econoom die het niet kan helpen zich af te vragen waarom hijzelf en anderen doen wat ze doen.
  [naar artikel]
 3. Björn Soenens over Michel en Rouhani: "Als Europa en de VS het niet doen, zullen anderen in het (handels)gat springen" (26/09/2018 - VRT NWS)
  Amerikaans president Donald Trump heeft gisteren opgeroepen om Iran te isoleren, maar onze premier Charles Michel is het daar niet mee eens en heeft later toch een ontmoeting gehad met Iraans president Hassan Rouhani. "Europa wil zaken doen met Iran, dat is een grote zakenmarkt. Michel maakt zich sterk dat ze dus de banden moeten aanhalen, want dat anders anderen in het (handels)gat zullen springen, namelijk China en Rusland."
  [naar artikel]
 4. Waarom je toch maar beter aan pensioensparen doet (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat vier op de tien Belgen doen nog niet aan pensioensparen. Een aantal van hen heeft er gewoon de middelen niet voor, bij anderen gaat het
  [naar artikel]
 5. “Zelf vind je het oké dat je zus anders is, maar je weet niet hoe anderen erover denken” (25/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Als broer of zus opgroeien in een gezin met een kind met een beperking is niet problematisch, maar wel speciaal. Vooral het omgaan met de reacties van anderen is niet altijd evident. “Zelf vind je het geen probleem dat je zus anders is, maar je weet niet hoe anderen erover denken en dat maakt het moeilijk om erover te praten”, zeggen Wout Bouquiaux (18) en Emiel Bachot (21). Ze leerden elkaar kennen toen ze als kind samen op kamp trokken, een kamp speciaal voor brussen.
  [naar artikel]
 6. De zombies zijn overal (03/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Halloween is net voorbij, maar zombies bestaan niet enkel op je tv. Ze zijn talrijk en doen maar één ding: anderen besmetten. Wie te dicht komt, heeft geen schijn van kans.
  [naar artikel]
 7. Parlementsleden moeten nu ook werken tot hun 67e (14/09/2016 - De Redactie)
  Het heeft lang geduurd, maar er is een akkoord tussen de politieke partijen over het pensioen van de parlementsleden. Die moeten doen wat anderen ook doen: werken tot hun 67e.
  [naar artikel]
 8. Daarom kun je niet slapen op het vliegtuig en wat je eraan kunt doen (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn van die mensen die al tijdens het opstijgen liggen te slapen als een roosje. Maar heel wat anderen – mezelf inclusief - kunnen zelden of...
  [naar artikel]
 9. Genk is wereldstad voor één week (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na een hele week vrijwilligerswerk te doen en bezoeken te brengen aan scholen en bedrijven, doen de castleden van Up with people er een schepje bovenop. Tijd voor een knallende show! Met deze show willen de castleden eerst en vooral België bedanken voor hun gastvrijheid. Niet te vergeten, geven ze een boodschap mee aan alle aanwezigen. Verder zetten ze zich ook in voor het goede doel. De opbrengst gaat namelijk naar acht organisaties: het Limburgs Studentfonds, Ondernemers voor Ondernemers, Vroemdag, Het Handwaslied, de studies van twee Nicaraguaanse meisjes, Klavertje 3 en Sint-Gerardus. Up with people staat voor mensen, maar het gaat niet alleen om de mensen rondom je. De boodschap is om te weten wie jij bent in een grote menigte, wat je voor jezelf en voor anderen kan betekenen. je voor jezelf en voor anderen kan betekenen.
  [naar artikel]
 10. Roman (54) liet zijn hand amputeren voor een robothand: “Ik wil anderen inspireren hetzelfde te doen” (16/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De kerstkalkoen zal hij er volgende week nog niet mee kunnen aansnijden, maar amper twee maanden na de vrijwillige amputatie van zijn verlamde arm, oefent Roman Hoebrechts (53) uit Wijnegem nu thuis met zijn robothand. Het gaat om een voorlopig exemplaar - een dameshand - dat hij vorige vrijdag meekreeg vanuit Oostenrijk. “Vingers open en dicht, open en dicht: voor de meeste mensen lijkt dat niks, maar ik heb het negen jaar niet meer kunnen doen.”
  [naar artikel]
 11. ‘Niet zij had ons huwelijk op zijn grondvesten doen trillen, maar hij. Hij had mij bedrogen’ (09/02/2020 - De Morgen)
  Het huwelijk van José (58) was op sterven na dood toen haar man verliefd bleek op een ander.?Maar in plaats van roepend en tierend uit elkaar te gaan, probeerden ze net het omgekeerde: elkaar de vrijheid gunnen om ook met anderen in bed te duiken.
  [naar artikel]
 12. Hilarisch: waarom deze blouse van Zara viraal gaat (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Zara er niet vies van is om inspiratie bij anderen op te doen, weten we al. Maar deze keer zijn ze die wel op een hele gekke plaats gaan
  [naar artikel]
 13. "Koester je droom en ga ervoor, wat anderen ook mogen beweren!" (08/05/2018 - VRT NWS)
  "Laat nooit iemand anders bepalen dat jij iets niet kan doen. Als je die droom hebt, dan moet je die koesteren. Als anderen iets niet kunnen bereiken, dan zullen ze ook zeggen dat jij dat niet kan. Maar als je iets wil, ga er voor. Punt uit!" Dat hij zelf daarvan een levend voorbeeld is, hoeft verder geen betoog. Hafthor Björnsson, bij het grote publiek beter gekend als "The Mountain" uit de immens populaire tv-reeks "Game of thrones", kroonde zich afgelopen weekend immers voor het eerst tot ’s werelds sterkste man. Duidelijk een droom, na 7 eerdere deelnames, die werkelijkheid werd, zo maakte hij op Instagram duidelijk.
  [naar artikel]
 14. Latifa Harraq: hoe slecht het ook met haar ging, ze bleef anderen moed inspreken (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn kankerpatiënten die door hun positivisme en strijdvaardigheid anderen de kracht geven om hun ziekte te dragen. Latifa Harraq was zo iemand: hoe slecht het ook met haar ging, ze bleef anderen moed inspreken en raad geven. Dat had ze als buurtwerkster altijd gedaan, en dat zou ze blijven doen.
  [naar artikel]
 15. Geen programma op de radio, maar toch werkt het: Studio Brussel laat vrouwen vrij tetteren (14/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vrouwen die zagen slagen, ze kunnen niet autorijden of zuipen. Sommigen clichés over vrouwen kloppen, anderen niet. Maar ermee lachen, kunnen zij beter dan het andere geslacht. Ze doen het onder vriendinnen en in Girls talk, een onlineprogrammaatje van Studio Brussel.
  [naar artikel]
 16. Geen programma op de radio, maar toch werkt het: Studio Brussel laat vrouwen vrij tetteren (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vrouwen die zagen slagen, ze kunnen niet autorijden of zuipen. Sommigen clichés over vrouwen kloppen, anderen niet. Maar ermee lachen, kunnen zij beter dan het andere geslacht. Ze doen het onder vriendinnen en in Girls talk, een onlineprogrammaatje van Studio Brussel.
  [naar artikel]
 17. Dagelijks aanschuiven in de file? "Niet mijn fout" (11/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltDrie op de vier Vlamingen vinden dat niet zij, maar “de anderen” verantwoordelijk zijn voor het fileprobleem. Tegelijkertijd vindt 93 procent dat er dringend oplossingen moeten komen voor de files. Dat blijkt uit een bevraging die De Lijn liet doen bij duizend mensen.
  [naar artikel]
 18. Marc Coucke en Wout Bru zoeken personeel in ‘De Sollicitatie’: flexibel, stressbestendig en 2.500 euro bruto (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn maar weinig mensen die solliciteren leuk vinden, maar kijken hoe anderen het doen is dan net heel entertainend. Daarom brengt VIER het...
  [naar artikel]
 19. Drukke werkdag voor de boeg? Topkok tot cardioloog, de klok rond bezig: “Hoe doen ze het toch?” (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Iederéén heeft het druk tegenwoordig, maar sommigen lijken toch meer uren in een dag te hebben dan anderen. Ze combineren een drukke job met een gezin, hobby’s en een sociaal leven. En ze krijgen dat (meestal) ook nog eens perfect voor elkaar. Hoe dóén ze het?
  [naar artikel]
 20. De anderen (09/11/2018 - De Tijd)
  23:21 En bent u onlangs nog in een flow geweest? Een toestand van moeiteloze concentratie, waarbij geest en lichaam exact doen wat ze moeten doen en elk tijdsbesef verdwijnt, zoals gamers ‘in de flow’ gerak...
  [naar artikel]
 21. Anatomie van de pestkop: waarom kinderen elkaar pesten en wat we daaraan kunnen doen (19/02/2020 - VRT NWS)
  Een op de zes Vlaamse jongeren krijgt te maken met pestgedrag. Dat blijkt uit cijfers die vorige werden bekendgemaakt. Vlaanderen doet het daarmee niet zo slecht, al blijft pesten een hardnekkig probleem. Hoe komt het dat kinderen en jongeren elkaar pesten? Hebben de daders het zelf ook moeilijk of is dat maar een fabeltje? En wat kan je doen als je kind zélf anderen pest? De antwoorden zijn te vinden in het wetenschappelijk onderzoek over pesten.
  [naar artikel]
 22. Eén zonnestraal zou al veel deugd doen (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltHet was een donkere kerstvakantie. Volgens het KMI zagen we de afgelopen elf dagen maar 28 minuten zonlicht. En zo weinig zonlicht heeft wel degelijk een impact op de mens. “Bij sommigen speelt dat in op het humeur, maar bij anderen kan het ook hun dag- en nachtritme verstoren.” Gelukkig dan maar dat de zon vandaag af en toe komt piepen.
  [naar artikel]
 23. Hoeveel zakgeld moet ik mijn kind geven? (09/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Mijn vriendjes krijgen veel meer zakgeld, dat is niet eerlijk.” Daar sta je dan, weer maar eens met je mond vol tanden. Geef je echt te weinig? Wat doen anderen? Wij wapenen u voor de volgende discussie.
  [naar artikel]
 24. Muggen: wat kan je doen tegen dat klein zoemend venijn? (18/07/2017 - De Redactie)
  Alle mythes ten spijt over waarom sommige mensen wel en anderen niet gestoken worden: muggen zijn bijzonder efficiënt en er valt maar moeilijk aan te ontsnappen. En toch zijn er enkele tips en trucjes.
  [naar artikel]
 25. Als stuivend zand (20/03/2020 - Apache)
  Sommige mensen geven de voorkeur aan gebakken tomaten over gestoomde broccoli, terwijl het voor anderen net andersom is. (Ik kan me maar met moeite voorstellen dat er vele zulke mensen zijn, maar mijn kleinzoontje is letterlijk levend bewijs, dus ik moet toegeven dat ze bestaan.) Sommigen gaan graag naar de opera, anderen naar voetbalwedstrijden – tenminste wanneer er geen coronavirusmaatregelen gelden. Sommigen houden van snelle auto’s van een prestigieus merk; anderen beschouwen hun voertuig als niet meer dan een werktuig dat mensen en dingen van A naar B brengt. U ziet waar ik heen wil: we hebben allemaal verschillende voorkeuren.
  [naar artikel]
 26. Fitnesser onderging lange revalidatie door fysieke beperking, maar inspireert nu anderen via sociale media (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Mensen inspireren via de sociale media. Dat is wat de 28-jarige Kani Dülger uit Houthalen-Helchteren wil doen. De Houthalenaar leeft met een fysieke beperking. Hij onderging een zware operatie waarna hij jarenlang moest revalideren. Nu zoekt hij zijn heil in fitness. Via Instagram en Facebook wil Kani zijn verhaal verspreiden om zo anderen, met of zonder beperking, een hart onder de riem te steken.
  [naar artikel]
 27. Bart De Wever en de Antwerpse politieke zeden: 'Hij is zijn zuiverheid kwijt' (28/11/2017 - Knack)
  Het overkomt Bart De Wever niet vaak, maar na het recente bezoek aan sterrenrestaurant 't Fornuis liet zijn buikgevoel hem duidelijk in de steek. De N-VA, zo blijkt nu, doet aan politiek zoals alle anderen dat doen.
  [naar artikel]
 28. Het motto van Qmusic-dj Maarten Vancoillie: “Het is mijn schuld” (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?????“??Als je bij alles denkt ‘ik kan er niets aan doen, het overkomt me’, dan leef je bij de gratie van wat anderen je aandoen.? Dat vind ik niet...
  [naar artikel]
 29. Koning Filip: "Drastische maatregelen opvolgen voor onszelf, voor de anderen en voor de kwetsbaren onder ons" (16/03/2020 - VRT NWS)
  In een uitzonderlijke televisietoespraak roept koning Filip iedereen op om de drastische maatregelen van de regering ter bestrijding van de coronacrisis op te volgen. Hij geeft toe dat het een groot aanpassingsvermogen van ons vraagt, maar benadrukt dat we dit moeten doen voor onszelf, voor de anderen en voor de kwetsbaren onder ons.
  [naar artikel]
 30. Ageas-CEO: 'Sleutel AG en Ethias ligt bij anderen' (16/11/2016 - De Tijd)
  09:15 Bart De Smet kan gewapend met een oorlogskas van 1 miljard op overnamepad, maar voor de grootste binnenlandse dossiers moeten anderen eerst de deur openzetten.
  [naar artikel]
 31. Vrouwen werken minder in het huishouden, maar mannen doen echt niet meer (21/12/2017 - VRT NWS)
  Vrouwen doen minder in het huishouden, maar mannen doen niet meer. Dat is de conclusie van een grootscheeps over de tijdsbesteding van de Nederlanders. VUB-socioloog Ignace Glorieux zegt in "De wereld vandaag" op Radio 1 dat het met de Belgen niet anders is gesteld. "We besteden meer huishoudelijk werk uit, maar daardoor doen mannen nauwelijks iets meer."
  [naar artikel]
 32. Daarom kun jij niet tegen kietelen en anderen wel (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn van die mensen die bij de minste aanraking op een gevoelige plek al gillend liggen te kronkelen op de grond, terwijl anderen zich zonder...
  [naar artikel]
 33. Zo beslist een hond of hij je leuk vindt of niet (12/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Want dieren denken net als mensen”, klonk het vroeger in ‘Fabeltjesland’, maar daar zou wel eens meer waarheid in kunnen zetten dan je denkt. Honden beoordelen mensen op basis van hoe ze zich gedragen tegenover anderen, net zoals mensen dat doen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van psycholoog James Anderson.
  [naar artikel]
 34. Zo beslist een hond of hij je leuk vindt of niet (12/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Want dieren denken net als mensen”, klonk het vroeger in ‘Fabeltjesland’, maar daar zou wel eens meer waarheid in kunnen zetten dan je denkt. Honden beoordelen mensen op basis van hoe ze zich gedragen tegenover anderen, net zoals mensen dat doen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van psycholoog James Anderson.
  [naar artikel]
 35. Trump doet opnieuw de "Trumpshake", maar Michel houdt goed stand (24/05/2017 - De Redactie)
  Onze premier leek voorbereid op de befaamde "Trumpshake" waarbij de Amerikaanse president bij een handdruk de handen hard in zijn richting trekt. Michel liet zich niet doen, maar anderen hielden minder goed stand.
  [naar artikel]
 36. Wat te doen als je huisarts niet naar je luistert? (04/11/2016 - Knack)
  Heb je na een raadpleging bij de huisarts ook weleens het gevoel dat je maar een kwart van je verhaal kon doen en de helft van het antwoord niet begreep? Twee Franse artsen willen daar iets aan doen.
  [naar artikel]
 37. Gentse vader verliest zoon (22) aan zelfdoding en nu wil hij er alles aan doen om anderen hetzelfde lot te besparen (02/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Iedereen gaat op zijn eigen manier om met verdriet. Bij mij is dat door iets te doen.” Dat zegt de Gentse Jean-Louis Coppers. Hij verloor zijn...
  [naar artikel]
 38. Waarom we onze kinderen een GPS aanbinden? “Loslaten is voor elke ouder beangstigend” (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Je kind alleen naar school sturen is onverantwoord. Dat is toch wat de aanbieders van zogenaamde Kids GPS trackers ongeruste ouders willen doen geloven. Met zo’n toestel kunnen ze voortdurend het doen en laten van hun oogappel volgen. De vraag naar zulke toestellen groeit, maar Child Focus waarschuwt voor de gevolgen. “Geef uw kind het vertrouwen in anderen mee.”
  [naar artikel]
 39. Mysterie van de dag: waarom ontwikkelen sommige mensen epilepsie en anderen niet? (22/07/2019 - Knack)
  Epilepsie is een van de meest voorkomende neurologische aandoeningen wereldwijd. De Oude Babyloniërs beschreven epilepsie al duizenden jaren geleden en konden zelfs verschillende soorten epileptische aanvallen onderscheiden. Maar waarom ontwikkelen sommige mensen epilepsie en anderen niet?
  [naar artikel]
 40. Trump: "Ik heb het absolute recht om mezelf amnestie te verlenen, maar waarom zou ik dat doen?" (04/06/2018 - De Morgen)
  "Ik heb het absolute recht om mezelf amnestie te verlenen, tal van rechtsgeleerden hebben dat al duidelijk gemaakt. Maar waarom zou ik dat doen als ik absoluut niets verkeerds gedaan heb?" Dat schrijft Donald Trump op zijn Twitterprofiel. De Amerikaanse president voegt er nog fijntjes aan toe dat de "heksenjacht onder leiding van dertien bijzonder kwade Democraten (en anderen) blijft voortduren".
  [naar artikel]
 41. Cohousing De Haringrokerij met Frederik, Betty, Peter, Hilde en 18 anderen: "Wij houden het al 30 jaar uit met elkaar" (26/02/2020 - VRT NWS)
  Ze zijn met 22, de bewoners van de oude 19e-eeuwse Haringrokerij in Antwerpen. Dertig jaar geleden kochten ze de oude, deels geklasseerde site met zes jonge families van hetzelfde "gedacht". "Samen dingen doen en delen om zo meer tijd te creëren voor jezelf en voor anderen, dat was het motto", zegt bewoner Frederik. Dat vat het hele basisidee van "cohousing" samen: wonen op een plek met een gelijkgezinde groep, waar je ruimtes, rechten, plichten en liefst een goed leven deelt. Het beleid wil deze woonvorm promoten, maar een specifiek wettelijk kader bestaat nog niet.
  [naar artikel]
 42. Dit is wat anderen echt vinden van jouw selfies (12/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wat denken anderen eigenlijk over jouw selfies? Een Duitse studie deed er onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat de meeste mensen ze maar niets vinden, maar dat we ze toch vooral moeten blijven nemen.
  [naar artikel]
 43. Dit is wat anderen echt vinden van jouw selfies (12/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wat denken anderen eigenlijk over jouw selfies? Een Duitse studie deed er onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat de meeste mensen ze maar niets vinden, maar dat we ze toch vooral moeten blijven nemen.
  [naar artikel]
 44. De uitbater reageert: “Fake news” (13/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Het is waar dat er op de beoordelingswebsites vooral slechte kritieken gegeven worden”, zegt hotelmanager Philippe. “Maar net ­zoals in de media gebeurt, gaat het daar vaak om fake news.” Hij legt uit dat andere hotels vaak betalen voor betere beoordelingen, maar dat ze daar bij hotel ­Manhattan niet aan meedoen. “Daarbij, het is niet gemakkelijk om voor alle klanten goed te doen. ­Sommigen klagen dat het een oud hotel is, anderen houden van de jaren 30-stijl en maken foto’s van de lift en van de eetzaal.”
  [naar artikel]
 45. Picanol weigert hackers te betalen, veel andere bedrijven doen dat stiekem wel (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol, dat in het weekend frontaal getroffen werd door een cyberaanval op zijn IT-systemen, lag ook gisteren nog stil en maakte bekend dat het wellicht deze week niet meer opstart. Het bedrijf weigert te betalen, maar veel anderen gaan wel in op de eis van cybercriminelen.
  [naar artikel]
 46. Straf! Zo kan man zonder handen in zijn eentje lenzen indoen (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  John Lien Margetis uit Los Angeles is geboren zonder handen, maar dat houdt hem niet tegen om zo veel mogelijk zonder hulp van anderen te doen. Zo toont de kerel op zijn YouTube-account hoe hij met weinig moeite zijn contactlenzen indoet. Een virale video is het gevolg.
  [naar artikel]
 47. “Hopelijk putten anderen er kracht uit” (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  aalstVlaanderen zamelde maar liefst 4.269.073 euro in voor de derde editie van ‘Rode Neuzen Dag’. De slotshow was er een met veel toeters en bellen, maar wat echt bleef hangen was de getuigenis van de 24-jarige Lien De Ren, afkomstig van Meeuwen-Gruitrode. Al bijna tien jaar zoekt ze vruchteloos een uitweg uit haar depressie. Aan Evi Hanssen vertelde ze dat ze elke ochtend weer teleurgesteld is dat ze leeft. “Ik heb het niet voor mezelf gedaan. Ik hoop dat anderen er kracht uit putten.”
  [naar artikel]
 48. Noodweer in Japan: tientallen doden en meer dan 1,5 miljoen mensen op de vlucht (08/07/2018 - De Morgen)
  Overstromingen en aardschuivingen als gevolg van zware regenval hebben circa 50 Japanners het leven gekost. Tientallen anderen worden vermist. Meer dan een anderhalf miljoen mensen zijn door de autoriteiten verordonneerd hun woningen te verlaten en een veilig heenkomen te zoeken. Drie miljoen anderen, vooral in kustgebieden en langs rivieren, kregen het dringende advies dat te doen.
  [naar artikel]
 49. Electrolux wil u doen wassen in andermans wasmachine (29/11/2016 - De Tijd)
  20:54 Het Zweedse Electrolux wil zelf een ‘Uber voor wasmachines’ uit de grond stampen. Mensen met een wasmachine kunnen de tijd dat ze hun machine niet gebruiken, delen met anderen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.