Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:58 uur

Château Lafite ‘made in China’ is buitengewoon

Express

09/10/2019 - 16:29

In China zijn de eerste flessen Château Lafite ontkurkt die werden gewonnen uit druiven gekweekt op Chinese bodem. Wijncritici zijn laaiend enthousiast. In de Chinese provincie Shandong heeft het wereldberoemde Franse wijnhuis Château Lafite Rotschild op 19 september zijn eerste wijnflessen van lokale makelij ontkurkt. Tien jaar geleden bekwamen de Fransen in de regio de … The post Château Lafite ‘made in China’ is buitengewoon appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Franse film zonder sigaret? “Als cola bij Château Lafite gieten” (20/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/PhhxbugNhNotjrJQSIm6T7airLw/diocontent/6968667/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 2. ‘Made in China’ is vaak ‘Made in Noord-Korea’ (16/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  PyongyangDe kans dat u met uw jeans of T-shirt ‘made in China’ eigenlijk – indirect – het regime van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un steunt, is reëel. Onderzoek van persbureau Reuters bracht aan het licht dat Chinese textielfabrikanten hun productie steeds vaker uitbesteden aan ateliers in Noord-Korea.
  [naar artikel]
 3. Made in China? Eerder Made in North-Korea (16/08/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Made in China? Eerder Made in North-Korea (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Het begin van ‘made in China’: 40 jaar geleden vond de Deng het kapitalisme opnieuw uit (19/12/2018 - De Morgen)
  Het is vandaag veertig jaar geleden dat de Chinese leider Deng Xiaoping de eerste stappen nam om China te openen voor de wereldmarkt. In Dengs geboortedorp Paifang is er echter niet veel tijd om stil te staan bij het begin van ‘made in China’ – er moet keihard gewerkt worden.
  [naar artikel]
 6. Smartphone made in China breekt door (11/04/2019 - De Morgen)
  Tot een aantal jaar geleden waren Chinese smartphones vrijwel onbestaande. Net als in zoveel andere markten betekende made in China vooral: 'dit is een kopie'. Vandaag moet Huawei enkel Apple en Samsung laten voorgaan. En de Chinese opmars is nog lang niet gestopt.
  [naar artikel]
 7. In beeld: Made in China (05/06/2017 - Knack)
  De wereldeconomie zit in de lift, verzekert de Wereldbank. De productieboom die daarvan grotendeels de motor is, draait vooral in China. Een kijk in de Chinese fabriek.
  [naar artikel]
 8. 'China bevestigt Amerika in de rol van een aftakelend land' (17/11/2017 - Knack)
  'Een flink deel van de Amerikaanse contracten die Trump mee naar Washington neemt, zal uiteindelijk op 'Made in China' uitdraaien', weet Jonathan Holslag. 'Je moet het de Chinezen maar nadoen.'
  [naar artikel]
 9. Made in China: de facekini (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Londen, made in China (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Made in China krijgt coronashock: waarom het bedrijfsleven wakker ligt van het virus (28/02/2020 - Knack)
  Het coronavirus drukt bedrijven overal ter wereld met de neus op de feiten. We zijn te afhankelijk van China als fabriek van de wereld.
  [naar artikel]
 12. De iPhone 6: made én al te koop in China (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Er komt een nieuw seizoen van 'Chateau Meiland' (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kijker zag de familie Meiland twee seizoenen lang verbouwen, werken en afzien in hun Franse chateau.
  [naar artikel]
 14. Volgens ‘Chateau Cupido’ is dat zo grappig, de gedachte dat een man zijn lul in een andere man steekt (13/02/2020 - De Morgen)
  Fernand Van Damme zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Chateau Cupido.
  [naar artikel]
 15. Eerste Tesla 'made in China' (27/12/2019 - De Tijd)
  12:14 Tesla start maandag met de levering van de eerste auto's die in China zijn geproduceerd.
  [naar artikel]
 16. Château Neercanne in Maastricht: klassiek en hedendaags (07/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een klassieke setting brengt Château Neercanne een hedendaagse, Frans-Belgische keuken met internationale accenten. Het restaurant heeft al 32 jaar onafgebroken een Michelinster.
  [naar artikel]
 17. Amazon, maar dan made in China (10/04/2019 - De Morgen)
  De machtsverhoudingen in de wereldeconomie zijn aan het verschuiven, de nieuwe generatie multinationals komt uit China. Het Chinese internethandelbedrijf Alibaba zorgt met een aandelenuitgifte van naar schatting 21,1 miljard dollar (16,3 miljard euro) voor de grootste beursgang ooit in de VS.
  [naar artikel]
 18. Franse kroonjuwelen, made in China (09/04/2019 - De Morgen)
  Ze bezitten tientallen wijndomeinen, nemen twee bekende Franse worstenmerken over, controleren Club Med en hebben sinds gisteren officieel een belangrijk aandeel in Peugeot-Citroën. Frankrijk komt steeds meer in handen van China.
  [naar artikel]
 19. Nederlandse winkels Chateau d’Ax failliet: Belgische tak blijft buiten schot (10/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse tak van het Italiaanse meubelmerk Chateau d’Ax is vrijdag door de rechtbank failliet verklaard. Tien winkels sluiten de deuren. De 17 Belgische Chateau d’Ax-vestigingen, waarvan eentje in Genk, blijven gewoon open. “Het faillissement in Nederland staat los van de winkels in de rest van Europa”, benadrukt Richard Savoca, die aan het hoofd staat van de Belgische vestigingen.
  [naar artikel]
 20. Wat goeeeeeed! VIJF gaat ‘Chateau Meiland’ kerstspecial uitzenden (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van de Nederlandse realityreeks ‘Chateau Meiland’ hoeven niet langer te treuren over het einde van seizoen 2, want de excentrieke familie komt...
  [naar artikel]
 21. Dure ‘Made in Italy’-zonnebrillen komen niet uit Italië, maar uit China (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zonnebrillen van Gucci en Brioni worden in Italië vervaardigd, althans dat claimen de Italiaanse luxemerken. Ook andere labels gaan resoluut voor de keurstempel ‘made in Italy’. Maar als we een nieuwe rechtszaak mogen geloven, klopt dat niet. Daarin wordt beweerd dat de items (gedeeltelijk) van Chinese makelij zijn.
  [naar artikel]
 22. Tesla binnenkort ‘made in China’? (22/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maker van elektrische auto’s Tesla lijkt definitief auto’s in China te gaan maken. Volgens The Wall Street Journal is het Amerikaanse bedrijf dicht bij een overeenkomst om een fabriek te bouwen in de zogenoemde vrije handelszone van Shanghai.
  [naar artikel]
 23. Tesla binnenkort ‘made in China’? (22/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Maker van elektrische auto’s Tesla lijkt definitief auto’s in China te gaan maken. Volgens The Wall Street Journal is het Amerikaanse bedrijf dicht bij een overeenkomst om een fabriek te bouwen in de zogenoemde vrije handelszone van Shanghai.
  [naar artikel]
 24. Ooit verguisd als marginaal, nu is dit Belgisch ‘cultbier’ klaar om China te veroveren (11/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Cara Pils, het goedkope huismerkbier van Colruyt, gaat een internationale carrière tegemoet. Sinds kort wordt het ook in China verkocht, zelfs al heeft het bij ons veeleer een marginale bijklank. “Voor de Chinezen telt alleen dat het Made in Belgium is. Dat is en blijft een kwaliteitslabel.”
  [naar artikel]
 25. Het favoriete museum: Château La Coste (07/07/2018 - De Tijd)
  01:00 Sinds ze tien jaar geleden het beeldenpark Château La Coste heeft ontdekt, wil veilinghuisdirecteur Marianne Hoet er elk jaar zijn geweest. ‘Je voelt er spontaan de betekenis van de werken.’
  [naar artikel]
 26. Meilandjes onthullen wat je mag verwachten van nieuw seizoen ‘Chateau Meiland’ (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste details van het nieuwe seizoen van ‘Chateau Meiland’ zijn bekend. De flamboyante familie gaat eerst bijkomen op Tenerife van al het werk....
  [naar artikel]
 27. Wordt de consument misleid? ‘Made in China’ is vaak ‘Made in Noord-Korea’ (16/08/2017 - Express)
  De meeste kledij die we hebben draagt het label ‘made in China’. Toch wordt een groot deel ervan in Noord-Korea gefabriceerd.  De reden daarvoor is even eenvoudig als evident. Chinese textielfabrikanten besteden hun productie steeds vaker uit aan ateliers in Noord-Korea, omdat die tot 75% goedkoper zijn dan de Chinese werkplaatsen. Textiel valt niet onder de handelssancties van de VN aan het adres van Pyongyang en daar profiteren de Chinezen maar al te graag van. De Zuid-Koreaanse handelsorganisatie Kotra zegt dat Noord-Korea vorig jaar zo’n 637,3 miljoen euro aan textiel exporteerde. Dat is ruim een kwart (27 procent) van de totale export van het land. Toch vind je in de winkels nooit kledij met het etiket ‘Made in North-Korea’. Die kledij wordt gewoon naar China verscheept, waar er ‘Made in China’-labels worden ingenaaid. Volgens heel wat mensen is dat pure misleiding van de consument. “We vragen de Chinese leveranciers of ze open willen zijn naar hun klanten, maar het kan zijn dat de uiteindelijke koper zich er niet bewust van is dat de kleding in Noord-Korea is gemaakt. Dat ligt namelijk nogal gevoelig”, zegt een zakenman in de Chinese grensplaats Dandong tegenover Reuters. © Flickr/ Matt Excuses Vorig jaar nog moest het Australische sportmerk Rip Curl zich excuseren toen bleek dat een deel van zijn skikleding in de buurt van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang was geproduceerd. De Australische textielvakbond zegt dat het wel vaker gebeurt: “In de industrie wordt ernaar verwezen als ‘Made in China plus one’, waarbij een deel van het werk in China gebeurt en een deel in Noord-Korea.” Goedkoper én productiever In Noord-Korea zijn er vijftien grote textielbedrijven. Die hebben elk meerdere fabrieken en heel wat middelgrote ateliers. Het gaat om allemaal staatsbedrijven, eigendom van Kim Jong-un dus. De Noord-Koreaanse productiekosten zijn niet alleen 75 procent goedkoper, de Noord-Koreanen kunnen dagelijks ook 30 procent meer kleding vervaardigen dan hun Chinese collega’s. Anders dan in China werken die Noord-Koreaanse fabrieksarbeiders niet puur voor het geld. Ze geloven, formeel toch, dat ze werken voor hun land en voor hun leider. The post Wordt de consument misleid? ‘Made in China’ is vaak ‘Made in Noord-Korea’ appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 28. Tesla levert eerste "made in China" auto's (30/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft vandaag zijn eerste in China gebouwde auto's geleverd, minder dan een jaar na de...
  [naar artikel]
 29. Welkom bij Chateau Marmont in Hollywood, het hotel waar sterren en hun schandalen thuis zijn (09/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Al negentig jaar prijkt Chateau Marmont hoog boven Sunset Boulevard in West Hollywood. Een iconisch luxehotel, befaamd voor z’n glamoureuze...
  [naar artikel]
 30. Prestigieus wijnhuis Château Angélus van Saint-Emilion wordt bioboer (16/03/2018 - De Standaard)
  Het wijnhuis Château Angélus, een van de vier ‘premiers grands crus classés A’, kleurt groen. De wijnteler gaat voortaan zijn 42 hectare aan wijngaarden cultiveren volgens de principes van de biologische landbouw.
  [naar artikel]
 31. Prestigieus wijnhuis Château Angélus van Saint-Emilion wordt bioboer (17/03/2018 - De Standaard)
  Het wijnhuis Château Angélus, een van de vier ‘premiers grands crus classés A’, kleurt groen. De wijnteler gaat voortaan zijn 42 hectare aan wijngaarden cultiveren volgens de principes van de biologische landbouw.
  [naar artikel]
 32. Nieuw seizoen ‘Chateau Meiland’ dan tóch bevestigd: Martien onthult welke uitdaging familie aangaat (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De succesvolle realityreeks ‘Chateau Meiland’ krijgt een derde seizoen. Eerder in december werd die aankondiging al gedaan, maar dat bleek fake...
  [naar artikel]
 33. Grotere terugkeer naar buitengewoon onderwijs (08/06/2017 - De Morgen)
  Tijdens dit schooljaar kiezen meer kinderen voor het buitengewoon onderwijs. Zo'n 1.270 leerlingen gingen aanvankelijk naar een gewone school, maar werden later ingeschreven in een school voor buitengewoon onderwijs. 'Dit lijkt op een realitycheck voor het M-decreet.'
  [naar artikel]
 34. Grotere terugkeer naar buitengewoon onderwijs (07/04/2019 - De Morgen)
  Tijdens dit schooljaar kiezen meer kinderen voor het buitengewoon onderwijs. Zo'n 1.270 leerlingen gingen aanvankelijk naar een gewone school, maar werden later ingeschreven in een school voor buitengewoon onderwijs. 'Dit lijkt op een realitycheck voor het M-decreet.'
  [naar artikel]
 35. Permanent gesloten: Chateau Marteau Longe in Arbre (29/07/2017 - De Redactie)
  Onze fotograaf bezoekt deze week elke dag een vakantie- of vrijetijdsbestemming in België waar u niet meer heen kunt. Vandaag: Chateau Marteau Longe in Arbre, bij Profondeville.
  [naar artikel]
 36. Grotere terugkeer naar buitengewoon onderwijs (08/06/2017 - Knack)
  Tijdens dit schooljaar kiezen meer kinderen voor het buitengewoon onderwijs. Zo'n 1.270 leerlingen gingen aanvankelijk naar een gewone school, maar werden later ingeschreven in een school voor buitengewoon onderwijs. Dat blijkt uit inschrijvingscijfers van het ministerie van Onderwijs, waarover De Morgen donderdag bericht.
  [naar artikel]
 37. IN BEELD. ‘Chateau Cupido’ met Karen, Gert en James schiet raak op BV-première (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond vond in Theater Elckerlyc in Antwerpen de première plaats van ‘Chateau Cupido’, het komische theaterstuk met Gert Verhulst, James Cooke en...
  [naar artikel]
 38. Chateau Marmont is net als Hollywood: succes gaat er hand in hand met excessen (13/06/2019 - De Morgen)
  Sterren die even niet gezien willen worden, weten al negentig jaar hun weg te vinden naar hotel Chateau Marmont in West Hollywood, dat altijd even discreet is. Gelukkig is er nu een boek.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe studierichting in buitengewoon secundair onderwijs: fastfood (04/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf 1 september 2019 zal duaal leren ook mogelijk zijn in het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO). daardoor zullen ook jongeren in het buitengewoon onderwijs meer dan nu kunnen leren op de werkvloer. Opmerkelijk is dat er ook een studierichting ‘fastfood’ komt.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe studierichting fastfood in buitengewoon secundair onderwijs (04/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 1 september 2019 zal duaal leren ook mogelijk zijn in het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO). daardoor zullen ook jongeren in het buitengewoon onderwijs meer dan nu kunnen leren op de werkvloer. Opmerkelijk is dat er ook een studierichting ‘fastfood’ komt.
  [naar artikel]
 41. Nieuwe studierichting in buitengewoon secundair onderwijs: fastfood (04/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 1 september 2019 zal duaal leren ook mogelijk zijn in het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO). daardoor zullen ook jongeren in het buitengewoon onderwijs meer dan nu kunnen leren op de werkvloer. Opmerkelijk is dat er ook een studierichting ‘fastfood’ komt.
  [naar artikel]
 42. Derde seizoen van‘Chateau Meiland’ komt eraan (18/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Seizoen drie komt er gewoon.” Met die post op Facebook bevestigt de Nederlandse mediafiguur Martien Meiland (59) een nieuwe reeks van het hyperpopulaire Chateau Meiland, een programma dat bij ons is te volgen op Vijf.
  [naar artikel]
 43. De Meilandjes verkopen hun ‘Chateau’ en keren terug naar Nederland (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De familie Meiland zegt Frankrijk vaarwel. Martien, Erica en Maxime verlaten hun chateau en keren terug naar Nederland.
  [naar artikel]
 44. 'Made in China' is iets helemaal anders dan goedkoop (10/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/sUjpuylfUGQbuHeY5wErPOgYGTM/diocontent/109887867/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 45. Het gevaar van nepmake-up: broeihaard van bacteriën en kankerverwekkende stoffen (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Fake is in. Een Louis Vuitton of Chanel heb je tegenwoordig al aan je arm voor een paar tientjes. Het label 'made in China', moet je er wel
  [naar artikel]
 46. Het begin van 'Made in China': hoe de Chinese leider Deng veertig jaar geleden het kapitalisme opnieuw uitvond (19/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag veertig jaar geleden dat de Chinese leider Deng Xiaoping de eerste stappen nam om China te openen voor de wereldmarkt. In Dengs...
  [naar artikel]
 47. TVL vernieuwt weekend en start maandag met ‘In de Buurt’ (30/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend starten op TVL twee nieuwe programma’s. Hanne Troonbeeckx presenteert ‘Met Stijl’, Made In Limburg krijgt een tv-versie met ‘Made In’.
  [naar artikel]
 48. Leerlingen met beperking of stoornis moeten vlotter weg vinden naar buitengewoon onderwijs (27/06/2018 - Knack)
  Het M-decreet, dat de toegang tot het buitengewoon onderwijs hervormde, zorgde de afgelopen jaren voor tal van discussies.
  [naar artikel]
 49. Ja, dit is persoonlijk: de nieuwste cosmetica is made-to-measure (13/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De juiste huidverzorging is als de perfecte jeansbroek: even gegeerd als onvindbaar. Tenzij je net zoals in de mode voor ‘made-to-measure’ gaat. En...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.