Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
05:54 uur

Europese Unie waarschuwt voor veiligheidsrisico’s van 5G

Het Nieuwsblad

09/10/2019 - 16:38

In een nieuw rapport waarschuwt de Europese Unie woensdag voor de risico’s die verbonden zijn aan de uitrol van 5G-netwerken. Door klaar en duidelijk te stellen welke gevaren verbonden kunnen zijn aan 5G, “de toekomstige ruggengraat van onze maatschappijen en economieën”, willen de Europese lidstaten en de Commissie tegen eind dit jaar over een “gereedschapskist” met oplossingen beschikken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. EU waarschuwt voor veiligheidsrisico's 5G (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuw rapport waarschuwt de Europese Unie vandaag voor de risico's die verbonden zijn aan de uitrol van 5G-netwerken. Door klaar en...
  [naar artikel]
 2. Frankrijk waarschuwt VK voor intense onderhandelingen (17/02/2020 - Express)
  Frankrijk waarschuwt het Verenigd Koninkrijk dat de komende onderhandelingen met de Europese Unie rond een nieuw handelsakkoord geen lachertje zullen worden. ‘Over de nieuwe handelsovereenkomst en de toekomstige relaties zullen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk elkaar aan stukken scheuren’, stelde Jean-Yves Le Drian, de Franse minister van Buitenlandse Zaken afgelopen weekend op een […] The post Frankrijk waarschuwt VK voor intense onderhandelingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Guy Verhofstadt: 'Het is best mogelijk dat de Europese Unie implodeert' (20/12/2018 - Knack)
  Guy Verhofstadt stoomt zich klaar voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgend jaar. Zowel binnen als buiten zijn partij wil hij het opnemen tegen de nationalistische en populistische partijen. 'Als we geen antwoord formuleren op wat de Europese burger wil, is het best mogelijk dat de Unie ophoudt te bestaan', waarschuwt Verhofstadt.
  [naar artikel]
 4. Europese Commissie waarschuwt Londen: "Te veel afwijken van Europese regels leidt tot zwakkere handelsdeal" (08/01/2020 - VRT NWS)
  De Europese Unie wil na de brexit over een "ambiteus en breed partnerschap" onderhandelen met de Britse regering. Maar Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen waarschuwt de Britten ook: hoe meer hun regels van de Europese regels zullen afwijken, hoe zwakker dat partnerschap zal zijn.
  [naar artikel]
 5. Na strafprocedure: Tusk waarschuwt voor 'Polexit' (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Europees president Donald Tusk waarschuwt voor een Poolse uitstap uit de Europese Unie. Dat doet hij vandaag in een Pools weekblad. "Het gaat niet...
  [naar artikel]
 6. EU waarschuwt Britten: 'frictieloze handel' is onmogelijk na EU-uitstap (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, moet het niet verwachten dat de handel met de Unie nog 'frictieloos', dus zonder enige
  [naar artikel]
 7. Hendrik Vos: 'Migratie wordt voor een vergrijzende Europese Unie een economische noodzaak' (18/01/2018 - Knack)
  2017 was voor de Europese Unie een erg woelig jaar. Het migratievraagstuk, het opkomend nationalisme en het aantreden van Donald Trump plaatste Brussel voor nieuwe uitdagingen. Bovendien bleek er aan ambitieuze plannen geen gebrek meer. Wat brengt 2018 voor de Europese Unie? Knack vroeg het aan professor Europese politiek Hendrik Vos.
  [naar artikel]
 8. De Europese Unie op twee snelheden wordt een kwestie van west tegen oost (07/03/2017 - Knack)
  De leiders van de vier grootste economieën van de Europese Unie geven aan te pleiten voor een Europese Unie waarin niet elk land aan alles moet meewerken. Oost-Europa vreest in zo'n scenario achter te blijven.
  [naar artikel]
 9. Europese Unie legt laatste voorstel op tafel voor cruciale stemming (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie wil het Verenigd Koninkrijk toestaan eenzijdig de douane-unie te verlaten als beide partijen gedwongen worden tot een Ierse...
  [naar artikel]
 10. De vijf Europese toekomstplannen van Emmanuel Macron (26/09/2017 - Knack)
  De Franse president sprak vandaag over zijn visie op de Europese Unie van morgen. 'De Europese Unie functioneert te traag en te inneficiënt', aldus Macron. Macron doet daarom vijf concrete voorstellen die de Europese Unie moeten versterken.
  [naar artikel]
 11. Ryanair: 'brexit kan vliegverkeer verstoren' (06/04/2017 - De Tijd)
  15:46 De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair waarschuwt voor een mogelijke onderbreking van de vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland, indien Londen en de Europese Unie in het ka...
  [naar artikel]
 12. Juncker waarschuwt: "Als aparte landen zonder de Europese Unie kunnen we niet bestaan" (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker waarschuwt voor eurosceptisch nationalisme. "Wie denkt dat de tijd gekomen is om verdeeldheid te
  [naar artikel]
 13. Europese Unie legt laatste voorstel op tafel voor cruciale stemming, maar pessimisme overheerst (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie wil het Verenigd Koninkrijk toestaan eenzijdig de douane-unie te verlaten als beide partijen gedwongen worden tot een Ierse...
  [naar artikel]
 14. Europese Unie boekt laagste werkloosheid van deze eeuw (31/01/2020 - Express)
  Eind vorig jaar was de werkloosheid in de Europese Unie teruggevallen tot 6,2 procent. Daarmee kon de gestage daling van de maanden voordien worden bevestigd. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie. De onderzoekers merken op dat de Europese werkloosheid hiermee is gedaald tot het laagste niveau sinds […] The post Europese Unie boekt laagste werkloosheid van deze eeuw appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Britten vragen meer “flexibiliteit” van Europese Unie (27/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie zou niet mogen “talmen” om te onderhandelen rond de Brexit. Dat heeft een bron binnen de Britse regering zondag gemeld, een dag voor het begin van de derde onderhandelingsronde over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie in 2019. Minister bevoegd voor de Brexit David Davis heeft de Europese Commissie bovendien opgeroepen om “flexibel” te zijn.
  [naar artikel]
 16. Bestaat de Europese Unie straks uit 33 lidstaten? (28/06/2018 - Knack)
  De Westerse Balkanlanden hebben in 2003 de belofte gekregen dat ze ooit bij de Europese Unie zullen horen. De start van de toetredingsgesprekken komt alsmaar dichterbij. 'Natuurlijk moet die Europese Unie wel aantrekkelijk blijven. Dat is misschien wel het grootste probleem', zegt specialist Raymond Detrez.
  [naar artikel]
 17. Europese Unie legt laatste voorstel op tafel voor cruciale stemming brexit, maar pessimisme overheerst (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie wil het Verenigd Koninkrijk toestaan eenzijdig de douane-unie te verlaten als beide partijen gedwongen worden tot een Ierse...
  [naar artikel]
 18. Europese Unie: 'Verwachten dat rechten van Iraanse betogers gerespecteerd worden' (02/01/2018 - Knack)
  De Europese Unie houdt de anti-regeringsprotesten die al vijf dagen lang verspreid over Iran aanhouden, in de gaten en staat in contact met de Iraanse autoriteiten. Dat heeft de woordvoerster van Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, maandagavond gezegd.
  [naar artikel]
 19. Brexit: Britten vragen meer 'flexibiliteit' van Europese Unie (27/08/2017 - Knack)
  De Europese Unie zou niet mogen 'talmen' om te onderhandelen rond de Brexit. Dat heeft een bron binnen de Britse regering zondag gemeld, een dag voor het begin van de derde onderhandelingsronde over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie in 2019. Minister bevoegd voor de Brexit David Davis heeft de Europese Commissie bovendien omgeroepen om 'flexibel' te zijn.
  [naar artikel]
 20. Airbus dreigt te vertrekken uit Groot-Brittannië als er een harde brexit komt (22/06/2018 - VRT NWS)
  De Europese vliegtuigbouwer waarschuwt voor zware gevolgen als het VK de eenheidsmarkt en de douaneunie met de Europese Unie zou verlaten. In het Verenigd Koninkrijk werken 14.000 mensen voor Airbus.
  [naar artikel]
 21. May waarschuwt dat VK misschien nooit EU verlaat (08/03/2019 - De Tijd)
  15:08 De Britse premier Theresa May waarschuwt de tory's dat, als ze haar brexitdeal niet steunen, het Verenigd Koninkrijk misschien nooit de Europese Unie verlaat.
  [naar artikel]
 22. Von der Leyen waarschuwt Britten voor zwak partnerschap als ze te hard afwijken van Europese regels (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie staat klaar om na de brexit op 31 januari met het Verenigd Koninkrijk over een "ambitieus en breed partnerschap" te onderhandelen....
  [naar artikel]
 23. Europese Commissie: “Schort niet-essentiële reizen naar de Europese Unie tijdelijk op” (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europa moet minstens een maand lang de grenzen sluiten voor reizigers van buiten de Europese Unie, tenzij hun trip essentieel is. Dat stelt de...
  [naar artikel]
 24. Is de Europese Unie haar beloftes aan Erdogan nu wel of niet nagekomen? (11/03/2020 - Knack)
  Turks president Erdogan maakte een dikke week geleden een einde aan de vluchtelingendeal met de Europese Unie. Meermaals benadrukt hij dat de Europese Unie haar kant van het akkoord niet heeft gerespecteerd. Maar klopt dat wel?
  [naar artikel]
 25. Eén hiv-drager op 7 in Europese Unie weet niet dat hij besmet is (29/11/2016 - De Standaard)
  In de Europese Unie weet één drager van hiv op de zeven niet dat hij of zij besmet is met het virus. Dat blijkt uit een studie die de Europese Unie dinsdag publiceerde. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is bezorgd over het recordaantal besmettingen op het Europese continent door de verspreiding van het virus in Rusland.
  [naar artikel]
 26. EU-werkgroep waarschuwt: "Rusland wil verkiezingen in Europa beïnvloeden" (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Dienst voor Extern Optreden (EEAS), een orgaan van de Europese Unie, vreest dat het Kremlin de aankomende verkiezingen in Europa kan
  [naar artikel]
 27. Londen beschuldigt de Europese Unie van ‘kwade trouw’. (09/02/2018 - VRT NWS)
  De Britse brexitminister David Davis is boos op de Europese unie omdat die de Britten wil straffen als ze zich tijdens de overgangsperiode na de brexit niet aan de Europese regels houden. 
  [naar artikel]
 28. Is er dan toch een brexitakkoord in de maak? EU en VK schakelen versnelling hoger (11/10/2019 - Knack)
  De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan de komende dagen de gesprekken over het Britse vertrek uit de Europese Unie intensifiëren. Dat heeft de Europese Commissie vrijdagmiddag meegedeeld na afloop van het onderhoud van de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier met brexit-minister Stephen Barclay.
  [naar artikel]
 29. Europese Unie en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over toekomstige relatie (22/11/2018 - Knack)
  Europese en Britse onderhandelaars hebben een akkoord bereikt over een politieke verklaring over de relaties tussen de Europese Unie en Groot-Britannië na de brexit. Toch ligt er nog werk op de plank voor de Europese top van zondag. Zo rept de verklaring niet over Gibraltar.
  [naar artikel]
 30. Spanje en Portugal krijgen geen straf van Europese Unie (09/08/2016 - Knack)
  Het voorstel van de Europese Commissie om Spanje en Portugal niet af te straffen ondanks hun budgettaire problemen is goedgekeurd door de ministers van Financiën van de Europese Unie. Dat kondigde de Europese Raad dinsdag aan.
  [naar artikel]
 31. Leerkrachten in heel Europa: "leerlingen krijgen niet genoeg les over de Europese Unie" (04/04/2019 - VRT NWS)
  Vier keer per jaar verzamelt het European Parliament Ambassador School (EPAS) programma een 100-tal Europese leerkrachten met deze vraag: “hoe kunnen we de Europese Unie aantrekkelijker maken bij jongeren? Tijdens een seminarie geeft Europahuis Ryckevelde, een vzw uit Brugge, hen lesmateriaal rond de Europese Unie. Spelletjes, rollenspel en online stemtools zouden jongeren helpen kritische en actieve Europese burgers te worden, in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei.
  [naar artikel]
 32. “Geen twijfel mogelijk dat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat” (18/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er bestaat geen twijfel over dat Groot-Brittannië de Europese Unie gaat verlaten. Dat heeft de Britse brexit-minister David Davis zondag aangekondigd, een dag voor de echtscheidingsonderhandelingen tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië in Brussel van start gaan.
  [naar artikel]
 33. Recordaantal mensen aan het werk in Europese Unie (13/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de Europese Unie hadden in het derde kwartaal 232,5 miljoen mensen een job. Dat is het hoogste niveau ooit gemeten, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag.
  [naar artikel]
 34. Brits parlement wijst echtscheidingsakkoord met Europese Unie opnieuw af (29/03/2019 - Metro)
  Het Britse Lagerhuis heeft vanmiddag met 344 tegen 286 stemmen het echtscheidingsakkoord met de Europese Unie voor een derde keer afgewezen. Uitgerekend op de dag dat het Verenigd Koninkrijk normaliter de Europese Unie had moeten verlaten, hebben de Britse volksvertegenwoordigers vanmiddag voor de derde keer het echtscheidingsakkoord afgewezen. “De implicaties zijn ernstig”, zo betreurde May het resultaat. May herinnerde eraan dat het land in de huidige stand van zaken de Europese Unie op 12 april moet verlaten zonder afspraken of overgangsperiode. Elk alternatief vereist volgens de conservatieve premier zo goed als zeker dat de Britten op 23 mei moeten deelnemen aan de Europese verkiezingen. bron: Belga Het bericht Brits parlement wijst echtscheidingsakkoord met Europese Unie opnieuw af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Verenigd Koninkrijk en Europese Unie bereiken op de valreep akkoord over brexit (17/10/2019 - VRT NWS)
  De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een akkoord bereikt over de brexit, de uitstap uit de Europese Unie. Dat bevestigt Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.
  [naar artikel]
 36. Welke richting moet Europese Unie uit? “EVP werd recent nog verzameling dinosauriërs genoemd” (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 'Spitzenkandidaten' van zes Europese politieke families hebben vanavond een pittig debat gehouden over de richting die de Europese Unie de...
  [naar artikel]
 37. 'Ik heb de Sovjet-Unie neergehaald, misschien moet de Europese Unie ook getemd worden' (27/01/2017 - Knack)
  Ted Malloch, door verschillende media getipt om de Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie te worden, liet zich eerder deze week ontvallen dat 'de euro in anderhalf jaar zou kunnen instorten'.
  [naar artikel]
 38. Betalen we door de brexit binnenkort Europese belastingen? (14/08/2017 - Knack)
  Eurocommissaris voor Begroting Günther Oettinger wil de brexit als momentum gebruiken om komaf te maken met de begrotingskortingen waar sommige lidstaten van genieten. Europese federalisten willen het hele systeem vervangen door een Europese belasting. Betaalt België binnenkort meer aan de Europese Unie dan nu? En is het realistisch dat de Europese Unie binnenkort op uw belastingsbrief verschijnt?
  [naar artikel]
 39. 'Wat zou een onafhankelijk Catalonië zijn zonder lidmaatschap van de Europese Unie?' (02/10/2017 - Knack)
  Als Catalonië zich onafhankelijk verklaart, is het nog geen lid van de Europese Unie. Zelfs al zou Brussel de Catalanen willen verwelkomen, dan heeft Madrid het laatste woord, zegt Europa-specialist Steven Van Hecke. "De Europese Unie kan niet veel doen. Zo zitten de zaken nu eenmaal in elkaar."
  [naar artikel]
 40. 'In deze neoliberale Europese Unie had Labour beter voor de brexit gepleit' (14/12/2019 - Knack)
  Volgens professor Financiële Geografie Ewald Engelen (Universiteit van Amsterdam) is de Britse Labourpartij verloren omdat ze de Europese Unie te veel heeft gespaard. 'Het Europese continentale establishment zet elke criticus bij voorbaat weg als een populist.'
  [naar artikel]
 41. 'In deze neoliberale Europese Unie had Labour beter voor de brexit gepleit' (14/12/2019 - Knack)
  Volgens professor Financiële Geografie Ewald Engelen (Universiteit van Amsterdam) is de Britse Labourpartij verloren omdat ze de Europese Unie te veel heeft gespaard. 'Het Europese continentale establishment zet elke criticus bij voorbaat weg als een populist.'
  [naar artikel]
 42. Britse premier waarschuwt voor moeilijke tijden (04/09/2016 - De Tijd)
  08:28 Theresa May verzekert haar landgenoten dat het proces om uit de Europese Unie te stappen niet op de lange baan wordt geschoven.
  [naar artikel]
 43. Klopt de voorspelling van Theo Francken over het einde van de Europese Unie? (08/06/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris Theo Francken maakte deze week ophef met een voorspelling over de toekomst van de Europese Unie: “Als Europa het migratieprobleem niet opgelost krijgt, is er geen Europese Unie meer binnen dit en vijf jaar." Professor Hendrik Vos analyseert deze uitspraak. 
  [naar artikel]
 44. FBI waarschuwt voor spionerend speelgoed (19/07/2017 - De Morgen)
  Een pop die kan luisteren en terugpraat als het ultieme verjaardagscadeau? Misschien toch niet. De Amerikaanse politiedienst FBI wijst op de veiligheidsrisico's van 'slim' speelgoed.
  [naar artikel]
 45. Tusk wil Europese Unie hervormen in dertien bedrijven (18/10/2017 - VRT NWS)
  In de aanloop naar de top van staatshoofden en regeringsleiders heeft Europees president Donald Tusk een wegenkaart voor de hervorming van de Europese Unie uit de doeken gedaan. De Pool plant tot juni 2019 dertien bijeenkomsten van de chefs om de hete hangijzers in de Europese politiek aan te pakken en het Europese project een toekomst te bieden na de brexit.
  [naar artikel]
 46. Tusk wil Europese Unie hervormen in dertien bedrijven (18/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar de top van staatshoofden en regeringsleiders heeft Europees president Donald Tusk een wegenkaart voor de hervorming van de Europese Unie uit de doeken gedaan. De Pool plant tot juni 2019 dertien bijeenkomsten van de chefs om de hete hangijzers in de Europese politiek aan te pakken en het Europese project een toekomst te bieden na de brexit.
  [naar artikel]
 47. Europese Unie bereidt vergeldingsmaatregelen voor als reactie op dreigement Trump (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie werkt aan een lijst van Amerikaanse producten die ze zou kunnen belasten indien de Verenigde Staten hogere invoerrechten op...
  [naar artikel]
 48. Europese Unie kondigt olieboycot af tegen Syrië (13/04/2019 - De Morgen)
  De Europese Unie voert een verbod in op de import van Syrische olie. Dat heeft de Unie gisteren beslist. Om de druk op het Syrische regime op te voeren worden ook zeven nieuwe namen van Assad-getrouwe personen en instellingen aan de lijst van gesanctioneerden toegevoegd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.