Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
22:34 uur

Kazachgate: klokkenluider levert Frans parket info over Reynders

Apache

09/10/2019 - 17:13

Klokkenluider en voormalig inspecteur bij de Staatsveiligheid Nicolas Ullens kaart de ontmoeting aan tussen Didier Reynders (MR) en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev, miljoenen euro’s smeergeld betaalde aan onder meer ex-Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Ullens in brieven gericht aan een Parijse onderzoeksrechter en aan de Bergense procureur-generaal kaart


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Klokkenluider levert bezwarende informatie over Didier Reynders aan Frans parket (10/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nicolas Ullens, de klokkenluider en inspecteur van de Staatsveiligheid, heeft een Parijse onderzoeksrechter en de Bergense procureur-generaal informatie gestuurd over een ontmoeting tussen MR-vicepremier Didier Reynders en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev miljoenen euro’s smeergeld betaalde aan onder anderen gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Apache woensdag.
  [naar artikel]
 2. Klokkenluider levert bezwarende informatie over Didier Reynders aan Frans parket (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nicolas Ullens, de klokkenluider en inspecteur van de Staatsveiligheid, heeft een Parijse onderzoeksrechter en de Bergense procureur-generaal informatie gestuurd over een ontmoeting tussen MR-vicepremier Didier Reynders en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev miljoenen euro smeergeld betaalde aan onder meer gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Apache woensdag.
  [naar artikel]
 3. Klokkenluider levert informatie aan Frans parket over Reynders (09/10/2019 - Metro)
  Nicolas Ullens, de klokkenluider en inspecteur van de Staatsveiligheid, heeft een Parijs onderzoeksrechter en de Bergense procureur-generaal informatie gestuurd over een ontmoeting tussen MR-vicepremier Didier Reynders en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev miljoenen euro smeergeld betaalde aan onder meer gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Apache vandaag. Eerder had Ullens bij de politie klacht ingediend tegen Didier Reynders en zijn rechterhand Jean-Claude Fontinoy omdat die smeergeld zouden opgestreken hebben bij een reeks overheidsopdrachten en overheidsaankopen. Hij verwees onder meer naar de verhuis van de federale politie naar het Rijksadministratief Centrum in Brussel, Kazachgate en een zaak rond Libische fondsen. Het parket startte daarop een vooronderzoek, maar eind september meldde het parket dat het vooronderzoek zonder gevolg geklasseerd was, “bij gebrek aan enig misdrijf”. Wijlen Armand De Decker werd door het parket in Bergen in verdenking gesteld omdat hij smeergeld zou gekregen hebben voor hand en spandiensten bij de goedkeuring van de afkoopwet, waardoor Chodiev zijn strafzaak kon afkopen. Ullens wijst in zijn brief aan de Parijse onderzoeksrechter op een ontmoeting in het kantoor van De Decker tussen advocate Catherine Degoul – die op vraag van Chodiev miljoenen smeergeld uitbetaalde, dat onder meer bij De Decker terecht kwam – en Didier Reynders op 2 februari 2012. Reynders verklaarde in de commissie Kazachgate dat het thema de vrijlating van voormalig Congolees vicepremier Jean-Pierre Bemba was. In tegenstelling tot de commissie nam Ullens geen genoegen met die uitleg. Hij zou zich op een mail baseren die Degoul op 3 februari stuurde naar de man die aan het Elysée de belangen van Chodiev verdedigde en die handelde over perikelen met de betaling van erelonen. Hij vraagt de Parijse onderzoeksrechter dan ook aan Degoul te vragen waarover de ontmoeting ging. In de brief aan de procureur-generaal vraagt hij een rogatoire commissie naar Frankrijk te sturen met hetzelfde doel. bron: Belga Het bericht Klokkenluider levert informatie aan Frans parket over Reynders verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Klokkenluider zaak-Reynders stapt naar federaal parket (30/09/2019 - Apache)
  De ex-inspecteur van de Staatsveiligheid die zware beschuldigingen uitte over corruptie aan het adres van Didier Reynders (MR) klaagt bij het parket over doodsbedreigingen door vertrouwelingen van Reynders binnen het Comité I.
  [naar artikel]
 5. Reynders over commissie-Kazachgate: ‘Crapuleuze insinuaties’ (27/04/2018 - De Standaard)
  Didier Reynders reageert na een lange stilte furieus op de beschuldigingen aan zijn adres in de Kazachgate-affaire, nadat de Kamer gisteren het commissierapport goedkeurde.
  [naar artikel]
 6. Reynders over commissie-Kazachgate: ‘Crapuleuze insinuaties’ (27/04/2018 - De Standaard)
  Didier Reynders reageert na een lange stilte furieus op de beschuldigingen aan zijn adres in de Kazachgate-affaire, nadat de Kamer gisteren het commissierapport goedkeurde.
  [naar artikel]
 7. Klokkenluider Reynders dient klacht in bij federaal parket voor bedreigingen (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissing om het dossier tegen MR-vicepremier Didier Reynders te seponeren, is in alle onafhankelijkheid genomen en staat volledig los van de...
  [naar artikel]
 8. Zijn Reynders en Vanackere ook benaderd in Kazachgate? (18/11/2016 - De Redactie)
  Le Vif heeft een mail aan het Elysée gepubliceerd waarin ook Didier Reynders en Steven Vanackere vermeld worden in de marge van Kazachgate.
  [naar artikel]
 9. Didier Reynders verhoord over Kazachgate (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier Didier Reynders is ruim een maand geleden ondervraagd in de zaak rond Kazachgate. Uit het verhoor zou niets naar voren zijn gekomen
  [naar artikel]
 10. Kazachgate: Reynders had contact met advocate Chodiev (14/07/2017 - Knack)
  Minister Reynders is de laatste minister die de revue passeert in de onderzoekscommissie Kazachgate.
  [naar artikel]
 11. Klokkenluider Reynders dient klacht in bij federaal parket voor bedreigingen (30/09/2019 - De Morgen)
  De beslissing om het dossier tegen MR-vicepremier Didier Reynders te seponeren, is in alle onafhankelijkheid genomen en staat volledig los van de hoorzittingen van de EU-kandidaat-commissarissen die vandaag beginnen voor het Europese Parlement. Dat meldt het Brusselse parket, dat ook aangeeft dat er wel degelijk onderzoeksdaden gesteld werden in het onderzoek. Nico Ullens, de voormalige inspecteur van Staatsveiligheid die klacht indiende tegen Reynders, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen.
  [naar artikel]
 12. Hoe Didier Reynders steeds meer in beeld komt in Kazachgate (27/04/2017 - Knack)
  Uit nieuw onderzoek van Le Vif en De Standaard blijkt dat Didier Reynders en zijn rechterhand Jean-Claude Fontinoy wel degelijk contact hebben gehad met een aantal hoofdrolspelers in de Kazachgate-affaire.
  [naar artikel]
 13. Reynders herhaalt niet betrokken te zijn bij Kazachgate (19/11/2016 - De Standaard)
  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zegt ‘op geen enkel moment met wie dan ook’ contact te hebben gehad over ‘Kazachgate’, het dossier rond de Belgisch-Kazachse miljardair Patokh Chodiev. Dat heeft hij zaterdag nog eens herhaald.
  [naar artikel]
 14. Didier Reynders niet te spreken over verslag Kazachgate: "Crapuleuze insinuaties" (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  MR-vicepremier Didier Reynders zegt dat sommige leden van de onderzoekscommissie Kazachgate hem hebben willen beschadigen door hem zonder bewijzen...
  [naar artikel]
 15. Kazachgate: Reynders spreekt van 'crapuleuze insinuaties' (26/04/2018 - Knack)
  MR-vicepremier Didier Reynders zegt dat sommige leden van de onderzoekscommissie Kazachgate hem hebben willen beschadigen door hem zonder bewijzen met de vinger te wijzen. Op RTBF sprak hij van "crapuleuze insinuaties".
  [naar artikel]
 16. Klokkenluider beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.
  [naar artikel]
 17. Klokkenluider beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.
  [naar artikel]
 18. Kazachgate: de bocht van Jean-Claude Fontinoy (11/05/2017 - De Standaard)
  Jean-Claude Fontinoy, de trouwe rechterhand van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS, zei woensdagnamiddag tijdens de ondervraging van de leden van het kabinet-Reynders in de Kazachgate-commissie dat hij niets te maken had met de hele affaire-Chodiev uit 2011.
  [naar artikel]
 19. Commissie Kazachgate zet Antwerps parket in zijn blootje (15/06/2017 - Apache)
  Commissie Kazachgate brengt Antwerps parket en parket-generaal in de problemen, na onthullingen over schikking met Franse grootbank Société Générale.
  [naar artikel]
 20. Kazachgate: 'De politieke verantwoordelijkheid van Didier Reynders is onloochenbaar' (18/05/2017 - Knack)
  De Belgisch-Oezbeekse miljardair Patokh Chodiev dagvaardt Georges Gilkinet (Ecolo), lid van de onderzoekscommissie Kazachgate.
  [naar artikel]
 21. Klokkenluider beschuldigt Didier Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - De Morgen)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die een klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging. Dat meldt nieuwssite Apache en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man, meester Alexis Deswaef. De klacht is gericht tegen Reynders en Fontinoy, de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Didier Reynders binnen de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 22. Kazachgate: Brief van advocate Chodiev heeft Reynders 'in kopie' (27/04/2017 - Knack)
  Le Vif publiceert vandaag nieuwe elementen uit het Franse onderzoek naar Kazachgate. Eén van die elementen is een brief van de hand van de advocate van de Kazachse miljonair Patokh Chodiev aan het Elysée waarin ze haar beklag doet over problemen met honoraria. De brief is verstuurd met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in kopie.
  [naar artikel]
 23. Parket maakte ontdekkingen over Kazachgate nooit aan anticorruptiedienst over (14/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels parket heeft de resultaten van bepaalde onderzoeksdaden in het Kazachgate-dossier nooit overgemaakt aan de Centrale Dienst voor de
  [naar artikel]
 24. Raakt Didier Reynders betrokken in Kazachgate door brief van advocate Chodiev? (26/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het tijdschrift Le Vif publiceert donderdag nieuwe elementen uit het Franse onderzoek naar Kazachgate. Eén van die elementen is een brief van de hand van de advocate van de Kazachse miljonair Patokh Chodiev aan het Elysée waarin ze haar beklag doet over problemen met honoraria. De brief is verstuurd met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in kopie.
  [naar artikel]
 25. Raakt Didier Reynders betrokken in Kazachgate door brief van advocate Chodiev? (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het tijdschrift Le Vif publiceert donderdag nieuwe elementen uit het Franse onderzoek naar Kazachgate. Eén van die elementen is een brief van de hand van de advocate van de Kazachse miljonair Patokh Chodiev aan het Elysée waarin ze haar beklag doet over problemen met honoraria. De brief is verstuurd met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in kopie.
  [naar artikel]
 26. Kabinetsmedewerkers Reynders over Kazachgate: 'geen contact gehad met De Decker' (10/05/2017 - Knack)
  De toenmalige kabinetschef van vicepremier Didier Reynders, Olivier Henin, en de rechterhand van de minister, Jean-Claude Fontinoy, hebben nooit contact gehad met oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker over de zaak-Kazachgate. Dat hebben Henin en Fontinoy verklaard in de parlementaire onderzoekscommissie naar het dossier.
  [naar artikel]
 27. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Reynders (14/09/2019 - De Tijd)
  01:00 Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd.
  [naar artikel]
 28. Kazachgate: Staatsveiligheid informeerde parket over opmerkelijke rol van De Decker (19/04/2017 - Knack)
  Op 22 april 2016 heeft de Staatsveiligheid informatie ovegemaakt aan het Brussels parket over een Parijse tussenkomst van voormalig senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) in het dossier-Kazachgate. Dat vernamen Knack en Le Soir uit goedgeïnformeerde bronnen.
  [naar artikel]
 29. Klokkenluider SwissLeaks aangehouden in Spanje (04/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Frans-Italiaanse klokkenluider Hervé Falciani, die aan de oorsprong lag van de Swissleaks, is vandaag opgepakt in Madrid. Dat gebeurde op vraag...
  [naar artikel]
 30. Ambassadeur bij Vaticaan waarschuwde kabinet Reynders in zaak-Kazachgate (15/05/2017 - De Standaard)
  Charles Ghislain, de toenmalige ambassadeur bij de Heilige Stoel, heeft in november 2013 de rechterhand van vicepremier Didier Reynders gewaarschuwd over de rol die de Franse ambtenaar Jean-François Etienne des Rosaies speelde in de zaak-Chodiev. Dat heeft Ghislain maandag verklaard in de onderzoekscommissie Kazachgate, waarin de Oezbeeks-Belgische miljardair Chodiev en twee zakenpartners centraal staan.
  [naar artikel]
 31. Klokkenluider SwissLeaks vrijgelaten onder voorwaarden in Spanje (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Frans-Italiaanse klokkenluider Hervé Falciani, die aan de oorsprong lag van SwissLeaks en gisteren werd opgepakt in Madrid, is vandaag...
  [naar artikel]
 32. Klokkenluider Swissleaks in Spanje aangehouden (04/04/2018 - De Tijd)
  21:28 De Frans-Italiaanse klokkenluider Hervé Falciani, die aan de oorsprong lag van de Swissleaks, is woensdag opgepakt in Madrid. Dat gebeurde op vraag van Zwitserland, zo vernam AFP van een bron bij de p...
  [naar artikel]
 33. De ex-geheim agent die Reynders beschuldigt: klokkenluider of fantast? (20/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselNicolas Ullens de Schooten (54) beschuldigt vicepremier Didier Reynders (MR) van witwaspraktijken en corruptie. Is de miljardairszoon die elf jaar voor de Staatsveiligheid werkte een fantast? Of kan hij Reynders nog van zijn job als Eurocommissaris voor Justitie houden?
  [naar artikel]
 34. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Reynders (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat...
  [naar artikel]
 35. Kabinet-Reynders smoorde verzet tegen minnelijke schikking in de kiem (24/05/2017 - De Standaard)
  Een getuigenis van Gregory Matgen, voormalig medewerker bij de MR-fractie in de Senaat, in de commissie-Kazachgate brengt het kabinet Reynders opnieuw in nauwe schoentjes.
  [naar artikel]
 36. Parket seponeert beschuldigingen van corruptie tegen Reynders (27/09/2019 - Knack)
  Het parket van Brussel heeft het dossier tegen MR-vicepremier Didier Reynders geseponeerd. Dat zegt zijn advocaat Didier Matray en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 37. Wie was de Reynders-boy die Van Cauter benaderde? (17/05/2017 - De Standaard)
  Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) werd in 2013 benaderd door het kabinet-Reynders voor de wet op verruimde minnelijke schikking. De commissie Kazachgate weet niet wie doorslag gaf: Patokh Chodiev of diamantsector?
  [naar artikel]
 38. Heibel rond rechterhand van Didier Reynders (18/05/2017 - De Standaard)
  Jean-Claude Fontinoy, de rechterhand van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) riskeert opnieuw voor de onderzoekscommissie Kazachgate te moeten verschijnen.
  [naar artikel]
 39. Belgisch gerecht gaat samenwerken met klokkenluider ‘Football Leaks’ (25/01/2019 - De Standaard)
  Het federaal parket voert een onderzoek naar schriftvervalsing, oplichting en witwassen bij eersteklasseclub RE Moeskroen. Bij de documenten van ‘Football Leaks’ zit ook informatie over die club, waar het gerecht in is geïnteresseerd. Er is al contact geweest tussen de advocaat van de klokkenluider en het federaal parket.
  [naar artikel]
 40. Ex-geheim agent beschuldigt Reynders van corruptie (14/09/2019 - De Standaard)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd en L'Echo.
  [naar artikel]
 41. Didier Reynders verhoord over Kazachgate (01/12/2016 - De Standaard)
  Vicepremier Didier Reynders (MR) is ruim een maand geleden ondervraagd over de totstandkoming van de afkoopwet in 2011 en het lobbywerk van zijn partijgenoot Armand De Decker om miljardair Patokh Chodiev een minnelijke schikking te bezorgen. Dat schrijft Le Soir.
  [naar artikel]
 42. Federaal parket onderzoekt samenwerking met klokkenluider ‘John’, Moeskroen in het vizier (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het federaal parket onderzoekt of het kan samenwerken met Rui Pinto, beter bekend als ‘John’, de klokkenluider achter ‘Football Leaks’. Dat...
  [naar artikel]
 43. Brussels parket onderzoekt beschuldiging van corruptie tegen Didier Reynders (14/09/2019 - Knack)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR).
  [naar artikel]
 44. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Didier Reynders na onthullingen ex-geheim agent (14/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het parket. Het onderzoek werd opgestart nadat een voormalige geheim agent van de Staatsveiligheid in april naar de federale gerechtelijke politie was gestapt met een reeks aantijgingen van corruptie en witwassen tegen Reynders.
  [naar artikel]
 45. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Didier Reynders na onthullingen ex-geheim agent (14/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd en L’Echo. Het onderzoek is opgestart nadat een ex-geheim agent van de Staatsveiligheid in april naar de federale gerechtelijke politie is gestapt met een reeks aantijgingen van corruptie en witwassen tegen Reynders.
  [naar artikel]
 46. Kazachgate: Ambassadeur van Vaticaan waarschuwde rechterhand van Reynders (15/05/2017 - Knack)
  Charles Ghislain, de toenmalige ambassadeur bij de Heilige Stoel, heeft in november 2013 de rechterhand van vicepremier Didier Reynders gewaarschuwd over de rol van de Franse cabinetard Jean-François Etienne des Rosaies in de zaak-Chodiev.
  [naar artikel]
 47. Ecolo: ‘Didier Reynders moet zonder verwijl gehoord worden’ (18/04/2017 - De Standaard)
  Ecolo wil het verhoor versnellen van de kernleden van ‘Leterme II’ en meer in het bijzonder van Didier Reynders (MR) in het kader van de onderzoekscommissie ‘Kazachgate’ over mogelijke politiek-juridische transacties bij de uitwerking van de wet op de verruimde minnelijke schikking.
  [naar artikel]
 48. Minister Reynders herhaalt niet betrokken te zijn (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zegt “op geen enkel moment met wie dan ook” contact te hebben gehad over ‘Kazachgate’, het dossier rond de Belgisch-Kazachse miljardair Patokh Chodiev. Dat heeft hij zaterdag nog eens herhaald.
  [naar artikel]
 49. Onderzoekscommissie Kazachgate onder hoogspanning na perslekken (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Binnen de onderzoekscommissie Kazachgate heeft zich woensdagmorgen een fikse discussie ontsponnen als gevolg van het lekken van informatie uit de commissie naar de pers. Binnen de meerderheid werd erop aangedrongen klacht in te dienen. Ook werd geopperd voortaan achter gesloten deuren te vergaderen en zelfs de werkzaamheden op te schorten, indien dan nog geheime info zou uitlekken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.