Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:43 uur

Chauffeurs van De Lijn klappen uit de biecht bij "De inspecteur": "Ik zie meer collega's gaan dan komen"

VRT NWS

09/10/2019 - 17:54

Het gaat niet goed bij De Lijn. Het personeelstekort leidt er elke dag toe dat er honderden ritten worden afgeschaft. De reizigers zijn de malaise meer dan beu, maar ook de chauffeurs laten van zich horen. "De inspecteur" op Radio 2 kreeg verschillende anonieme getuigenissen in zijn mailbox.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sommige vakbonden betalen boetes nog steeds terug: "Evident dat hardleerse chauffeurs De Lijn eigen boetes betalen" (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is de evidentie zelve dat die chauffeurs van De Lijn die meer dan één overtreding begaan zelf opdraaien voor de kosten." Dat zegt
  [naar artikel]
 2. Vechtpartijen en vuilnisbelt in Brussels Noordstation: "Urine stroomt er letterlijk in beken" (12/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De chauffeurs van De Lijn zijn de situatie in Brussel-Noord "kotsbeu". Een gesprek met de directie liep gisteren op niets uit. "Wij willen geen nepmaatregelen meer."
  [naar artikel]
 3. "Het was zweterig, ongemakkelijk en niet zo goed": deze celebs kussen het slechtst (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens veel acteurs bestaat er niet zoiets als een filmkus. Een kus is een kus. Nu klappen sommige collega's uit de biecht.
  [naar artikel]
 4. Acteur Bob Van Der Veken overleden, directeur Tienpondt uit "De Collega's" (20/02/2019 - VRT NWS)
  In Kalmthout is acteur Bob Van Der Veken overleden, maandag al maar het nieuws raakte pas nu verspreid. Van Der Veken was het meest bekend als directeur Thienpont, "De Tientonner" in "De Collega's" in de jaren 70. Ook in de films een paar jaar later speelde hij  die rol. Hij was acteur bij NTGent en Het zeemanshuis tot 2006 en deed vaak bijrollen en gastoptredens op tv, onder meer in "F.C. De Kampioenen", "Wittekerke", "Spoed", "Lili en Marleen", "Het Eiland", "Mega Mindy", "Matroesjka's" en "De Kotmadam".  Ook in de film "De Witte van Zichem" van Robbe De Hert, deed hij en bijrol. Bob Van Der Veken was 90.  Straks meer over de overleden acteur. 
  [naar artikel]
 5. "Schrijnende verhalen over abominabel sanitair voor buschauffeurs De Lijn" (11/05/2017 - De Redactie)
  Chauffeurs die rijden met bussen van De Lijn hebben vaak geen toegang tot toegankelijke en propere toiletten. Dat klaagt Vlaams SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke aan. Vandenbroucke spreekt ook van "ambtelijke spelletjes" tussen de directie van De Lijn en onderaannemers.
  [naar artikel]
 6. Wouter Beke roept bouwsector samen na pleidooi van "De inspecteur" (06/09/2019 - VRT NWS)
  Het Radio 2-programma "De inspecteur" hield deze week een pleidooi om een ombudsdienst voor de bouwsector in het leven te roepen, want die bestaat nog niet. Bouwers en verbouwers staan daardoor nog te vaak in de kou. Vandaag vindt "De inspecteur" gehoor voor die oproep bij de bouwsector en de politiek.
  [naar artikel]
 7. "De inspecteur" zocht het uit: Mag je studienotities kopen of verkopen? (05/03/2019 - VRT NWS)
  Er is een bloeiende handel in notities op de campussen van de universiteiten en hogescholen. Studenten die weinig naar de les gaan, kopen maar al te graag de aantekeningen over van hun ijverige medestudenten. En die spelen dat spel vaak mee. Want wie oplet in de les, kan een mooie cent bijverdienen. Maar mag dat wel? "De inspecteur" zocht het uit. 
  [naar artikel]
 8. Staking bij De Lijn in Limburg, ook alle chauffeurs van onderaannemers staken mee (04/02/2019 - VRT NWS)
  In Limburg wordt bij busmaatschappij De Lijn vanmorgen gestaakt. Ook bij de onderaannemers hebben alle chauffeurs het werk neergelegd. Dat meldt Steven Steyaert van ABVV. "De chauffers hebben de afgelopen dagen de klik gemaakt: ze beseffen dat ze hetzelfde loon krijgen als hun collega's die voor De Lijn werken, maar wel het vuile werk moeten opknappen", zegt Steyaert. Er rijden zo goed als geen bussen in de provincie.
  [naar artikel]
 9. Wat doet Booking.com en moet ik elke voucher zomaar aanvaarden? "De inspecteur" geeft antwoord op jullie reisvragen (27/03/2020 - VRT NWS)
  Grenzen gaan dicht, vluchten worden geannuleerd, en hoteluitbaters kunnen hun gasten niet meer ontvangen. De reissector ligt op apegapen door de coronacrisis. En dat heeft grote gevolgen als je binnenkort op reis vertrekt. "De Inspecteur" geeft samen met het Europees Centrum voor de Consument een antwoord op de meest gestelde vragen.
  [naar artikel]
 10. "Ik kreeg al enkele refs huilend aan de lijn" (14/10/2018 - De Morgen)
  Nu twee topscheidsrechters in het Belgisch voetbal worden verdacht van matchfixing, krijgen hun collega’s psychologische bijstand. "Ik kreeg er al enkelen huilend aan de lijn", zegt sportpsycholoog Jef Brouwers.
  [naar artikel]
 11. Het beste uit "Over eten": Oorlog aan tafel en de koffiekoekenverslaving van Jan Van Looveren (12/12/2018 - VRT NWS)
  Onderzoek toont het aan: onze kinderen eten te veel vet en suiker en te weinig groenten en fruit. Hoe zorgen we ervoor dat ze de zoete en vette verleiding kunnen weerstaan en gezonder gaan eten? "Over eten" zocht naar oorzaken en oplossingen, thuis aan de eettafel en daarbuiten. En acteur en tv-presentator Jan Van Looveren klapt uit de biecht bij Danira: "Als bakker at ik meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar."
  [naar artikel]
 12. "Comfortzone", "me-time", "leuk" en "super" bij irritantste woorden van 2017 (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Comfortzone", "me-time", "leuk", "super", "dagdagelijks", "eigenlijk", "groentjes", "ik heb zoiets van", "absoluut" en "naar de toekomst toe"...
  [naar artikel]
 13. Buschauffeurs aangeslagen na incidenten: "Bespuwd worden is zo vernederend" (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De chauffeurs van De Lijn van de stelplaatsen van Meerbeke en Dilbeek hebben gisteren het werk neergelegd. Twee chauffeurs werden afgelopen
  [naar artikel]
 14. Politie-inspecteur verdacht van racisme tegenover Jinnih Beels: "Korpsleiding intimideerde collega's" (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is een zaak ingeleid waarbij politie-inspecteur Bert V. L. ervan beschuldigd wordt een racistische...
  [naar artikel]
 15. Vlaanderen lanceert op 1 april de nieuwe gratis vrijwilligersverzekering: "De inspecteur" legt het uit (26/03/2019 - VRT NWS)
  De vrijwilligersverzekering steekt vanaf 1 april in een nieuw jasje. "De Inspecteur" op Radio 2 zocht uit wat er verandert en vooral: verbetert.
  [naar artikel]
 16. Michaël Van Droogenbroeck wordt week "Inspecteur" op Radio 2 (27/03/2017 - De Redactie)
  De VRT-journalist neemt tijdens de tweede week van de paasvakantie op Radio 2 het programma "De inspecteur" over. Hij zal het voornamelijk over geld hebben.
  [naar artikel]
 17. Radioprogramma "De inspecteur" pleit voor ombudsdienst voor bouwsector (02/09/2019 - VRT NWS)
  Het radioprogramma "De inspecteur", op Radio 2, voert deze week actie voor een ombudsdienst in de bouwsector. Momenteel bestaan er al verschillende ombudsdiensten: voor de post, voor telecom, voor verzekeringen of voor verschillende overheidsdiensten. "De Inspecteur" wil dat er ook een voor de bouwsector komt.
  [naar artikel]
 18. Buschauffeurs protesteren met symbolisch "plasje" tegen kabinet Weyts (19/05/2017 - De Redactie)
  Een tiental chauffeurs van onderaannemers van De Lijn hebben aandacht gevraagd voor het gebrek aan toiletten voor hen. "Wij demonstreren hoe wij verplicht zijn onze sanitaire stop te houden."
  [naar artikel]
 19. "Ik kan jullie niet genoeg bedanken": collega's zamelen 12.500 euro in voor zieke politie-inspecteur (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De benefiet voor de zieke politie-inspecteur Andy Van Coppernolle (27) uit Oostende heeft in totaal 12.500 euro opgebracht. Enkele collega's van
  [naar artikel]
 20. Vlaming Tim Mielants regisseert "X-men"-spin-off "Legion" (03/10/2016 - De Redactie)
  De regisseur van onder meer "Code 37", "Professor T." en "Cordon" zit voor een van de acht afleveringen van de televisieserie in de regisseursstoel.
  [naar artikel]
 21. CD&V is trage energieministers "meer dan beu" (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V is het "getalm" van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) en zijn federale collega Marie-Christine Marghem (MR) "meer dan
  [naar artikel]
 22. Na liefdesbreuk in "Thuis": "Meer en meer relaties met transgenders lukken wél" (07/03/2017 - De Redactie)
  Transgenderspecialist Guy T'sjoen benadrukt hoe fantastisch een verhaallijn als die van Kaat in "Thuis" is. "Alle "Thuis"kijkers kunnen nu niet meer zeggen: "We hebben er nog nooit van gehoord". En ze zien ook hoe normaal, hoe gewoon het allemaal is."
  [naar artikel]
 23. Vooruitzicht 2018: "De Inspecteur" beantwoordt uw prangende consumentenvragen (11/01/2018 - VRT NWS)
  Wordt  betalen met de kaart echt gratis in 2018? En mag ook de consument een gesprek met een klantendienst opnamen? Het zijn maar enkele vragen waarop "De inspecteur" Sven Pichal een antwoord geeft in bovenstaand filmpje. Net als andere experten van VRT NWS zal Sven ook aanwezig zijn op "Het Vooruitzicht" in Leuven, op zaterdag 13 januari. Er zijn nog tickets beschikbaar. Meer informatie kunt u hier vinden: https://hetvooruitzicht.vrtnws.be/bestel
  [naar artikel]
 24. Vandaag is alles "hallucinant", "schandalig", "knettergek", "krankzinnig" of ... (15/10/2017 - VRT NWS)
  Hoogleraar Jan Blommaert bestudeert onze taal en hoe we die gebruiken. We spreken steeds forser: "Zeg niet gewoon "nonsens", wel "complete nonsens", en "onbegrijpelijk" is "volstrekt onbegrijpelijk". En dat heeft politieke gevolgen".
  [naar artikel]
 25. Hoe zit het met de extra bestelling mondmaskers? "Het is niet zeker dat die er gaan komen" (15/03/2020 - VRT NWS)
  "Het is niet zeker dat de extra bestelling mondmaskers er zal komen." Viroloog Marc Van Ranst en Inge Vervotte van zorgnetwerk Emmaüs vzw trekken in "De zevende dag" aan de alarmbel: er moet snel duidelijkheid komen over het materiaal voor het medisch personeel dat in ziekenhuizen en in huisartsenpraktijken in de vuurlinie staat. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) benadrukt in een eerste reactie dat het om een "internationale situatie" gaat "die heel moeilijk is".
  [naar artikel]
 26. "Ook buschauffeurs van De Lijn mogen naar de wc" (11/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De sanitaire voorzieningen voor chauffeurs bij De Lijn zijn ondermaats. Dat zegt sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement Joris Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 27. Weyts maant Brussel aan tot actie: "Kuis Noordstation op, of bus stopt hier niet meer" (15/11/2018 - De Morgen)
  "Het onveilige en vuile Brusselse Noordstation brengt de dienstverlening van De Lijn in het gedrang." Dat kaart Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) aan. "Als Brussel niet snel ingrijpt, zal De Lijn er geen reizigers meer oppikken."
  [naar artikel]
 28. "Als er één chauffeur van De Lijn dikke opslag verdient, is het deze wel" (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Onder het motto "Als het goed is, zeggen we het ook" plaatste Robby Cornelis een bedankberichtje op de Facebookpagina van De Lijn. "Als er één buschauffeur een dikke opslag verdient, is het deze wel." De chauffeur van bus 610 zei tegen iedereen "goeiemorgen" en wenste iedereen bij elke halte ook nog een "fijne dag" op de koop toe.
  [naar artikel]
 29. "Als er één chauffeur van De Lijn dikke opslag verdient, is het deze wel" (17/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Onder het motto "Als het goed is, zeggen we het ook" plaatste Robby Cornelis een bedankberichtje op de Facebookpagina van De Lijn. "Als er één buschauffeur een dikke opslag verdient, is het deze wel." De chauffeur van bus 610 zei tegen iedereen "goeiemorgen" en wenste iedereen bij elke halte ook nog een "fijne dag" op de koop toe.
  [naar artikel]
 30. "Als er één chauffeur van De Lijn dikke opslag verdient, is het deze wel" (17/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Onder het motto "Als het goed is, zeggen we het ook" plaatste Robby Cornelis een bedankberichtje op de Facebookpagina van De Lijn. "Als er één buschauffeur een dikke opslag verdient, is het deze wel." De chauffeur van bus 610 zei tegen iedereen "goeiemorgen" en wenste iedereen bij elke halte ook nog een "fijne dag" op de koop toe.
  [naar artikel]
 31. "Hij wou 'een goei verkrachtingsscène' met me oefenen" (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de nasleep van het aanrand-schandaal rond Hollywoodproducer Harvey Weinstein klappen ook hier actrices uit de biecht. Actrices Anemone Valcke en...
  [naar artikel]
 32. Jan Verheyen: "We wilden een hommage brengen aan de originele cast van "De collega's"" (06/12/2018 - VRT NWS)
  In Antwerpen is "De collega's 2.0" in première gegaan: een nieuwe film van regisseur Jan Verheyen, gebaseerd op de beroemde tv-serie van eind jaren zeventig. "We wilden een hommage brengen aan de originele cast", zegt Verheyen over zijn film. Daarom spelen de nog levende acteurs van de reeks, gastrollen in "De collega's 2.0". Onze filmexpert Ward Verrijcken sprak op de rode loper in Antwerpen met een collega van toen (Jaak Van Assche) en met een nieuwe collega (Veerle Dobbelaere).
  [naar artikel]
 33. Red Flames: "Spirit van de Belgian Cats geeft ons een boost" (27/06/2017 - Sporza)
  De Red Flames zijn vandaag in Tubeke begonnen aan de laatste rechte lijn richting het EK. "We moeten nog meer lef tonen en voor de zege durven te gaan", klinkt het.
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Chauffeurs De Lijn vragen begrip: "Ook wij staan in de file" (31/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Acht uur aan één stuk door rijden zonder pauze. Het is volgens het ACV geen uitzondering voor de buschauffeurs van De Lijn in Antwerpen. Want ook zij staan in de files. En door de talrijke omleidingen in de stad en ten noorden van Antwerpen hebben ze geen buffertijden meer, waardoor ze vaak vertraging oplopen. De chauffeurs roepen de reizigers nu op om meer begrip op te brengen.
  [naar artikel]
 35. Hoe zou het nog zijn met                De Collega's? (14/11/2017 - VRT NWS)
  Acht acteurs uit de oorspronkelijke tv-serie "De Collega's" spelen mee in de nieuwe film "De Collega's 2.0" van Jan Verheyen, die in december 2018 in de zalen komt. In Mechelen is daar al een promotiefilmpje voor opgenomen. Op de set kwamen een aantal van hen elkaar opnieuw tegen. Een goede gelegenheid om te vragen: hoe is het nog met De Collega's? 
  [naar artikel]
 36. Wat weet u over de garantie? (01/09/2016 - De Redactie)
  Het Radio 2-programma "De inspecteur" wil graag weten hoe het zit met uw "garantiekennis" en lanceerde een korte quiz.
  [naar artikel]
 37. De Lijn zoekt 415 nieuwe chauffeurs: "Wie op onze jobdag slaagt voor alle testen, gaat met een contract naar huis" (03/03/2018 - VRT NWS)
  Vervoersmaatschappij De Lijn houdt een grote jobdag. Op de stelplaatsen van Grimbergen en Sint-Niklaas komen vandaag een 400-tal kandidaat-buschauffeurs langs. En met wat geluk krijgen die meteen een contract.
  [naar artikel]
 38. Undercover in woonzorgcentra: "Je mag me doden", schreef iemand. Ze wou er nog een mes bijleggen (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Wat u voor mij nog kan doen? Gewoon lief zijn..." Het is ronduit hartverscheurend hoe een ouderling in een commercieel woonzorgcentrum te biecht...
  [naar artikel]
 39. Stevent Puigdemont af op confrontatie met Spanje? "We sluiten niets uit" (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "We moeten ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk een regering is", die "efficiënt" is en "vanaf de eerste minuut aan het werk kan gaan". Dat heeft...
  [naar artikel]
 40. "Viva forever": de Spice Girls gaan weer samenwerken (03/02/2018 - VRT NWS)
  Na jaren van speculatie gebeurt het dan toch: de Spice Girls, de legendarische Britse meidengroep uit de jaren 90, gaan opnieuw samenwerken. Gisteren verscheen op Instagram een foto van een gezellig onderonsje van "Baby", "Ginger", "Posh", "Scary" en "Sporty Spice". "De tijd is rijp om samen enkele nieuwe, ongelofelijke opportuniteiten te verkennen", luidde het later in een officiële mededeling.
  [naar artikel]
 41. "Pano"-maker Tim Verheyden: "De geheime Discord-groep is intussen verwijderd" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Bij onze collega's van "Het journaal" gaf journalist Tim Verheyden meer informatie over de "Pano"-reportage rond Schild & Vrienden. "De geheime Discord-groep die in "Pano" aan bod komt, is intussen verwijderd", zegt Verheyden, die benadrukt dat de "Pano"-redactie niet over een nacht ijs is gegaan bij het maken van de reportage.
  [naar artikel]
 42. " type="video" width="568" height="316 expirationDate="20191007220000"" templateId="HBVLTHEOPLAYER" previewImage="false"> Disney gee (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Disney heeft een eerste teaser vrijgegeven van de live-actionversie van ‘Mulan’.
  [naar artikel]
 43. Het najaar van Eén: deze tien gloednieuwe programma's komen op u af (10/08/2017 - De Redactie)
  De zender zet zwaar in op fictie van eigen makelij met het hartverwarmende "Tytgat Chocolat" en het psychologische "Tabula rasa". Eric Goens pakt -naast "Die huis"- ook uit met "Bargoens".
  [naar artikel]
 44. Speciale uitzendingen van "Eviva España" en "Komen te gaan": Spaanse droom verandert en de laatste groet via videochat (06/04/2020 - VRT NWS)
  Eén is momenteel bezig met de opnames van specials naar aanleiding van de coronamaatregelen. Annemie Struyf zoekt contact met haar gasten uit "Eviva España" die in Spanje hard door de crisis getroffen worden. Is hun Spaanse droom nu veranderd in een nachtmerrie, vraagt Struyf zich af? En de special van "Komen te gaan" volgt begrafenisondernemers in ons land, want het virus heeft een impact op hun vak en op de rituelen van afscheid nemen. Hoe gaan zij daarmee om?
  [naar artikel]
 45. "Meisje met de parel" krijgt "full body scan" met hulp van Antwerps specialistenteam (08/03/2018 - VRT NWS)
  "Het meisje met de parel" van Johannes Vermeer wordt momenteel twee weken continu gescand met behulp van hoogtechnologische toestellen. Ook de Antwerpse universiteit (UA) levert een bijdrage in Den Haag met haar ultramoderne Macro-XRF. "Deze scanner kan nog een stap verder gaan." Wetenschappers hopen meer te weten te komen over hoe het meesterwerk precies tot stand is gekomen.
  [naar artikel]
 46. Komt een transvrouw op de werkvloer (30/01/2018 - VRT NWS)
  Hoe moet u reageren als een collega of vriend uit de kast komt als transgender? Zegt u meteen "zij" en "haar" in plaats van "hij" en "hem" (of omgekeerd)? Of wacht u daar beter mee? Joz Motmans van het Transgender Infopunt weet raad.
  [naar artikel]
 47. Fotografen klappen uit de biecht: "Aan deze 8 signalen merk je dat huwelijk niet gaat blijven duren" (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Profesionnele huwelijksfotografen brengen veel tijd door met hun klanten. Vanaf de verloving tot de bruiloft kunnen ze de tortelduifjes van nabij...
  [naar artikel]
 48. CD&V is trage energieministers meer dan beu: "Hun getalm gaat iedereen geld kosten" (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V is het "getalm" van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) en zijn federale collega Marie-Christine Marghem (MR) "meer dan
  [naar artikel]
 49. Taxioorlog in Brugge: "Ze scholden mij net nog voor salope uit" (18/09/2018 - De Morgen)
  Brugge is in de ban van een taxioorlog. In de stad zijn maar 41 standplaatsen voor meer dan 100 voertuigen. Dat er wrevel was bij de chauffeurs, wist iedereen wel, maar vrijdag is er ook geschoten. "Op den duur gaan we niet meer op de markt mogen staan." 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.