Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:23 uur

Kippenworst teruggeroepen wegens listeriabesmetting, maar geen link met Offerman

Het Nieuwsblad

09/10/2019 - 18:00

Producent Beyco heeft de kippenworsten “Tavuk Sosis” van het merk Fulya teruggeroepen van bij de consumenten omdat er mogelijk sprake is van een listeriabesmetting. Dat melden de producent en het Belgische Voedselagentschap FAVV woensdag. Er is echter geen link met de eerdere listeriabesmetttingen: het vlees is niet afkomstig van het Nederlandse bedrijf Offerman.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Door listeriabesmetting gesloten bedrijf Offerman kreeg op 5 augustus controle: "Mogelijk is er een verband" (07/10/2019 - VRT NWS)
  Op 5 augustus voerde de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit een controle uit bij het vleesverwerkende bedrijf Offerman. Dat bevestigt de CEO van de Belgische vleeswarenproducent Ter Beke aan "Terzake". Offerman is de Nederlandse dochter van Ter Beke, waar een listeriabesmetting werd vastgesteld. “Mogelijk is er een verband tussen die controle en de listeriabesmetting”, zegt de CEO van Ter Beke. Ter Beke stelt ook zijn winstverwachtingen voor dit jaar bij.
  [naar artikel]
 2. Drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland (04/10/2019 - Metro)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Twintig mensen raakten de afgelopen twee jaar besmet met de bacterie via de vleeswaren. Het RIVM gaat ervan uit dat de vleeswaren afkomstig waren van de fabriek van Offerman in Aalsmeer, in de provincie Noord-Holland. Gisterenavond raakte bekend dat vleeswaren in Nederland op grote schaal worden teruggeroepen omdat ze besmet kunnen zijn met de listeriabacterie, zo bericht de openbare omroep NOS. Het was al eerder bekend dat er vermoedelijk wat mis was bij vleeswarenleverancier Offerman. Volgens een woordvoerder van de Voedsel- en Warenautoriteit zijn er de afgelopen maanden extra inspecties uitgevoerd bij het bedrijf. “We hadden al de indruk dat zaken daar niet goed op orde waren.” De toezichthouder droeg Offerman op extra maatregelen te nemen. Daar is wel gehoor aan gegeven, maar dat heeft niet genoeg geholpen. “Ze hebben bijvoorbeeld extra hygiënemaatregelen genomen voor de productielijn, extra monsters genomen. Maar dat had onvoldoende effect.” Offerman roept alle voorverpakte vleeswaren terug die in zijn fabriek in Aalsmeer gesneden en verpakt zijn. Die zijn onder meer bij Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro en Versunie terechtgekomen. De productielocatie in Aalsmeer is één van de drie locaties van het bedrijf. Bron: Belga   Het bericht Drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Terugroepactie kippenworst “Tavuk Sosis” gaat over worsten in blik, niet in plastic (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag verscheen het bericht dat de kippenworsten “Tavuk Sosis” van het merk Fulya teruggeroepen worden van bij de consumenten omdat er mogelijk sprake is van een listeriabesmetting. Daarbij verscheen een foto van het verkeerde product.
  [naar artikel]
 4. Aldi roept rosbief terug na drie doden en miskraam door listeriabesmetting in Nederland (04/10/2019 - De Morgen)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman, sinds 2017 een dochter van de Belgische groep Ter Beke. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In België roept Aldi gebraden rosbief van Délifin terug die geleverd werd door Offerman.
  [naar artikel]
 5. Na 3 Nederlandse doden ook bij ons vlees teruggeroepen: hoe gevaarlijk is listeria? (04/10/2019 - De Standaard)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Eén vrouw kreeg er een miskraam door. Aldi besloot in ons land ook een product van hetzelfde bedrijf terug te roepen. Maar hoe gevaarlijk is listeria eigenlijk? Kan je er iets tegen ondernemen en hoe lang duurt het voor je je ziek gaat voelen?
  [naar artikel]
 6. Dochter Ter Beke roept producten terug in Nederland (04/10/2019 - De Tijd)
  09:53 Vleeswarenbedrijf Offerman roept bepaalde vleeswaren terug uit de winkels wegens een mogelijke listeriabesmetting.
  [naar artikel]
 7. Nog niet duidelijk of nog Belgische bedrijven beleverd werden (05/10/2019 - Metro)
  Het is nog steeds niet duidelijk of, buiten supermarktgroep Aldi, nog bedrijven in ons land beleverd zijn door de Nederlandse vleeswarenproducent Offerman. Dat zegt het federaal voedselagentschap FAVV. In Nederland zijn door een listeriabesmetting drie mensen overleden, en kreeg één vrouw een miskraam. Volgens Nederlandse media waren die besmettingen afkomstig van Offerman, een dochterbedrijf van de Belgische vleeswarengroep Ter Beke. Offerman riep donderdag gesneden en verpakte vleeswaren terug die in een vestiging in het Nederlandse Aalsmeer werden geproduceerd, wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria. In België riep daarop Aldi een product terug, met name gebraden rosbief van het merk Délifin. Dat bleek geleverd door de fabriek van Offerman in Aalsmeer. Het product werd “uit voorzorg” teruggeroepen, aldus Aldi. Het FAVV drong gisteren aan op meer info van de Nederlandse autoriteiten. Dat is er intussen gekomen onder de vorm van een RASFF-waarschuwing, een systeem voor het melden van voedselveiligheidskwesties binnen de EU. “Daarin werd bevestigd dat er vanuit Offerman in Aalsmeer geleverd is aan Aldi België”, aldus FAVV-woordvoerder Koen De Roover. Of nog andere Belgische bedrijven werden beleverd door Offerman is nog niet duidelijk. “Daar is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit volop mee bezig”, klinkt het bij het FAVV. bron: Belga Het bericht Nog niet duidelijk of nog Belgische bedrijven beleverd werden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Greenyard verliest 30 procent door potentiële link met dodelijke listeriabesmetting (16/07/2018 - De Tijd)
  09:29 Berichten over een potentiële link tussen een dodelijke listeriabesmetting en de Hongaarse fabriek van de groentenspecialist halen het aandeel 30 procent onderuit.
  [naar artikel]
 9. Drie doden en miskraam door besmet vlees bij Ter Beke-dochter Offerman (04/10/2019 - Knack)
  Het vleeswarenbedrijf Offerman, een dochter van de Belgische vleeswarengroep Ter Beke, roept bepaalde vleeswaren terug na een listeriabesmetting. Drie mensen zijn overleden, één vrouw had een miskraam.
  [naar artikel]
 10. Ecolo en Groen vragen bijeenkomst Kamercommissie over listeriabesmetting: “Geen risico met volksgezondheid” (04/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De groene Kamerfractie vraagt een dringende bijeenkomst van de commissie Volksgezondheid over de mogelijke listeriabesmetting bij een fabriek in Aalsmeer van Offerman, een dochterbedrijf van vleeswarenproducent Ter Beke. Ecolo-Groen wil een hoorzitting met minister van Volksgezondheid Maggie De Block, minister van Landbouw Denis Ducarme en een verantwoordelijke van het federaal voedselagentschap FAVV.
  [naar artikel]
 11. Drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland, ook Aldi in ons land getroffen (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman, sinds 2017 een dochter van de Belgische...
  [naar artikel]
 12. Mogelijk besmet vlees teruggeroepen: hoe gevaarlijk is listeria en hoe lang duurt het voor je ziek wordt? (05/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Eén vrouw kreeg er een miskraam door. Aldi besloot in ons land ook een product van hetzelfde bedrijf terug te roepen. Maar hoe gevaarlijk is listeria eigenlijk? Kan je er iets tegen ondernemen en hoe lang duurt het voor je je ziek gaat voelen?
  [naar artikel]
 13. Rosbief van Lidl teruggeroepen wegens mogelijke aanwezigheid listeria (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In overleg met het federaal voedselagentschap (FAVV) roept het bedrijf Michielssen L. Vlees “rosbief met kruiden” van het merk Délicieux terug wegens mogelijke listeriabesmetting. Het product werd verkocht in supermarktketen Lidl.
  [naar artikel]
 14. Drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland (04/10/2019 - Metro)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. Twintig mensen raakten de afgelopen twee jaar besmet met de bacterie via de vleeswaren. Het RIVM gaat ervan uit dat de vleeswaren afkomstig waren van de fabriek van Offerman in Aalsmeer, in de provincie Noord-Holland. Donderdagavond raakte bekend dat vleeswaren in Nederland op grote schaal worden teruggeroepen omdat ze besmet kunnen zijn met de listeriabacterie, zo bericht de openbare omroep NOS. Extra inspecties Het was al eerder bekend dat er vermoedelijk wat mis was bij vleeswarenleverancier Offerman. Volgens een woordvoerder van de Voedsel- en Warenautoriteit zijn er de afgelopen maanden extra inspecties uitgevoerd bij het bedrijf. «We hadden al de indruk dat zaken daar niet goed op orde waren.» De toezichthouder droeg Offerman op extra maatregelen te nemen. Daar is wel gehoor aan gegeven, maar dat heeft niet genoeg geholpen. «Ze hebben bijvoorbeeld extra hygiënemaatregelen genomen voor de productielijn, extra monsters genomen. Maar dat had onvoldoende effect.» Offerman roept alle voorverpakte vleeswaren terug die in zijn fabriek in Aalsmeer gesneden en verpakt zijn. Die zijn onder meer bij Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro en Versunie terechtgekomen. De productielocatie in Aalsmeer is één van de drie locaties van het bedrijf. Duitsland Ook Duitsland kreeg deze week trouwens te maken met een voedselschandaal rond de listeriabacterie. Daar overleden twee mensen in de deelstaat Hessen na het consumeren van besmette vleeswaren. De Duitse autoriteiten sloten tijdelijk het bedrijf dat de vleeswaren had geleverd, Wilke in de gemeente Twistetal. Behalve twee doden, werden tientallen mensen ziek na het eten van besmette salami en een smeersel voor op brood. De twee dodelijke slachtoffers waren ouderen. Alle producten van het bedrijf werden teruggeroepen, met uitzondering van geleverde conserven. Het bedrijf levert aan restaurants, grote keukens en supermarkten. Oorzaak De oorzaak van de besmetting is nog niet duidelijk. Het bedrijf werd volgens Duitse media al sinds maart door de voedselautoriteiten in de gaten gehouden nadat herhaaldelijk verontreinigingen in de producten waren aangetroffen. Lees ook : Binnenkort eten we zuivel en vlees gemaakt van microben Het bericht Drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Aldi roept rosbief terug na drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland bij dochter Belgische Ter Beke (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman, sinds 2017 een dochter van de Belgische...
  [naar artikel]
 16. Drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland bij dochter Belgische groep Ter Beke (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman, sinds 2017 een dochter van de Belgische...
  [naar artikel]
 17. Aldi roept diepgevroren kippenworst terug wegens aanwezigheid van salmonella (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Aldi neemt in samenspraak met het federale voedselagentschap FAVV diepgevroren kippenworst van het merk Tupelo Farm uit de handel...
  [naar artikel]
 18. Drie doden en miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Een vrouw heeft er een miskraam door...
  [naar artikel]
 19. 3 doden en 1 miskraam door listeriabesmetting in vleeswaren in Nederland (04/10/2019 - VRT NWS)
  In Nederland zijn in twee jaar tijd drie mensen overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren. Een vrouw heeft er ook een miskraam door gehad. De vleeswaren kwamen van het bedrijf Offerman, een onderdeel van de Belgische groep Ter Beke. Op de Brusselse beurs is het aandeel Ter Beke meteen geschorst.
  [naar artikel]
 20. Wetstraat vraagt doorlichting Listeria-aanpak (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  brusselIn het federale parlement wordt morgen besproken of ons land voldoende kordaat heeft gereageerd op de listeriabesmetting bij het Nederlandse Offerman.
  [naar artikel]
 21. Diepvriesgroenten van verschillende merken teruggeroepen wegens mogelijke listeriabesmetting (13/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Greenyard roept achttien producten met diepgevroren erwten, gebroken bonen of pastinaak terug die in zijn Hongaarse fabriek werden geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018. Mogelijk zijn ze besmet met de listeriabacterie, zo meldt het bedrijf donderdagavond.
  [naar artikel]
 22. Diepvriesgroenten van verschillende merken teruggeroepen wegens mogelijke listeriabesmetting (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Greenyard roept achttien producten met diepgevroren erwten, gebroken bonen of pastinaak terug die in zijn Hongaarse fabriek werden geproduceerd tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018. Mogelijk zijn ze besmet met de listeriabacterie, zo meldt het bedrijf donderdagavond.
  [naar artikel]
 23. Salade met gerookte zalm teruggeroepen wegens listeria (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De salade 'Garden' Norvégienne met gerookte zalm van het merk Sodebo wordt teruggeroepen van bij de consument wegens een mogelijke aanwezigheid van...
  [naar artikel]
 24. Rosbief van Lidl teruggeroepen door mogelijke listeriabesmetting (05/11/2019 - De Tijd)
  14:09 Het Antwerpse familiebedrijf Michielssen L. Vleeswaren roept in overleg met het federale voedselagentschap een van zijn producten terug.
  [naar artikel]
 25. Listeriabesmetting breidt uit: aandeel Ter Beke krijgt dreun op de beurs (07/10/2019 - De Morgen)
  Nu roept ook de supermarktgroep Albert Heijn in ons land vleeswaren terug van het Nederlandse Offerman. Het dochterbedrijf van Ter Beke, is in opspraak gekomen door de aanwezigheid van listeria in zijn fijnkost. Het bedrijf schat de voorlopige kostprijs op ruim 4 miljoen euro.
  [naar artikel]
 26. Listeriabesmetting: nog niet duidelijk of nog Belgische bedrijven beleverd werden (05/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is zaterdag nog steeds niet duidelijk of, buiten supermarktgroep Aldi, nog bedrijven in ons land beleverd zijn door de Nederlandse vleeswarenproducent Offerman. Dat zegt het federaal voedselagentschap FAVV.
  [naar artikel]
 27. Listeriabesmetting: nog niet duidelijk of nog Belgische bedrijven beleverd werden (05/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is zaterdag nog steeds niet duidelijk of, buiten supermarktgroep Aldi, nog bedrijven in ons land beleverd zijn door de Nederlandse vleeswarenproducent Offerman. Dat zegt het federaal voedselagentschap FAVV.
  [naar artikel]
 28. Carrefour haalt kippenworst uit handel (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Carrefour heeft kippenworst uit de handel genomen omdat er mogelijk salmonella aanwezig is in het product. Dat meldt de
  [naar artikel]
 29. Pistachenoten van Garmello teruggeroepen wegens gifstof (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee verpakkingen gegrilde gezouten pistachenoten van het merk Garmello worden teruggeroepen omdat het aflatoxine-gehalte overschreden wordt. Het...
  [naar artikel]
 30. Drie doden en één miskraam door bacterie in vleeswaren (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland zijn drie mensen overleden door de listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De producten liggen onder andere in de schappen van Aldi en Jumbo.
  [naar artikel]
 31. Pizza van Chef Select teruggeroepen wegens aanwezigheid metalen deeltjes (30/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In overleg met het federaal voedselagentschap FAVV wordt de Pizza Prosciutto Funghi van het merk Chef Select teruggeroepen wegens de mogelijke aanwezigheid van metalen deeltjes. Het product wordt verkocht in Lidl.
  [naar artikel]
 32. 200 miljoen eieren teruggeroepen in de VS wegens mogelijke salmonellabesmetting (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de VS worden in totaal ruim 206 miljoen eieren teruggeroepen uit vrees voor een salmonellabesmetting. Volgens de Amerikaanse voedselautoriteit...
  [naar artikel]
 33. Maaltijden teruggeroepen bij nieuwe Jumbo in Pelt wegens onvolledigheid op etiketten (13/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een aantal kant-en-klaarmaaltijden van het merk The Original die verkocht werden door de eerste Jumbo-winkel in België, worden teruggeroepen wegens de aanwezigheid van selderij en melk, hetgeen niet op het etiket vermeld staat. Consumenten die niet allergisch of intolerant zijn voor selderij en/of melk kunnen deze producten zonder risico consumeren, zo meldt fabrikant Marblo woensdag.
  [naar artikel]
 34. Maaltijden teruggeroepen bij nieuwe Jumbo in Pelt wegens onvolledigheid op etiketten (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een aantal kant-en-klaarmaaltijden van het merk The Original die verkocht werden door de eerste Jumbo-winkel in België, worden teruggeroepen wegens de aanwezigheid van selderij en melk, hetgeen niet op het etiket vermeld staat. Consumenten die niet allergisch of intolerant zijn voor selderij en/of melk kunnen deze producten zonder risico consumeren, zo meldt fabrikant Marblo woensdag.
  [naar artikel]
 35. ALDI roept kippenworst terug wegens salmonellabesmetting (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Warenhuisketen ALDI roept de kippenworsten van Tupelo Farm terug uit de winkels wegens salmonellabesmetting. “Consumenten die aten van de worsten moeten aandachtig zijn voor de symptomen”, vertelt de woordvoerster Hélène Bonte van het FAVV.
  [naar artikel]
 36. Colruyt en Okay roepen kippenchipolata, kippenworst, kippengehakt en kippenburger terug (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Colruyt en Okay halen kippenchipolata, kippenworst, kippengehakt en kippenburger uit de rekken. Reden is de mogelijke aanwezigheid van salmonella.
  [naar artikel]
 37. FAVV vraagt meer info van Nederlandse autoriteiten (04/10/2019 - Metro)
  Het federaal voedselagentschap FAVV dringt bij de Nederlandse autoriteiten aan om meer informatie te krijgen over de listeriabesmetting bij Offerman, een Nederlands dochterbedrijf van de Belgische vleeswarenproducten Ter Beke. “Het Voedselagentschap werd nog niet officieel geïnformeerd door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, red.) en heeft contact opgenomen met de Nederlandse autoriteiten via het Europese waarschuwingssysteem RASFF om informatie te krijgen over bijkomende leveringen aan België”, luidt het in een mededeling. Door de besmetting van vleeswaren met de listeriabacterie bij Offerman in Aalsmeer zijn in Nederland drie mensen overleden en kreeg één vrouw een miskraam. Het FAVV bevestigt dat er in België als gevolg van de besmetting momenteel één product werd teruggeroepen. Het gaat om gebraden rosbief van het merk Délifin verkocht bij Aldi. Het vlees werd geleverd door Offerman. Het FAVV “dringt bij de Nederlandse autoriteiten aan om informatie te krijgen over de huidige situatie en in het bijzonder over bijkomende leveringen van mogelijk besmette producten”, klinkt het. Listeria monocytogenes komt van nature voor in het milieu. “De bacterie wordt voornamelijk via het voedsel overgedragen op de mens en kan dan ziekte veroorzaken (listeriose, red.), variërend van een milde gastro-enteritis tot ernstige vormen, in zeldzame gevallen zelfs met de dood tot gevolg”, zegt het FAVV. “Listeria monocytogenes is een vrij resistente bacterie die kan overleven en groeien in een gekoelde omgeving. (…) Vandaar dat de beheersing van deze bacterie een uitdaging vormt voor de levensmiddelenindustrie en ook de consument voldoende aandacht moet schenken aan de correcte hantering en bereiding van levensmiddelen in de keuken.” Het mogelijke symptomen van listeriose zijn koorts, hoofdpijn, diarree en spierpijn. “In sommige gevallen kan het tot 8 weken duren vooraleer er symptomen merkbaar worden. Personen die deze symptomen vertonen, moeten hun huisarts raadplegen. Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand, zoals kankerpatiënten, en ouderen”, aldus nog het FAVV. “Zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met verminderde weerstand moeten de consumptie van risicoproducten vermijden.” Het gaat onder meer om rauwe zuivelproducten, rauw vlees, gerookte vis en voorverpakte bladgroenten. Volgens het FAVV zijn er jaarlijks ongeveer 75 gevallen van listeriabesmetting bekend. Het agentschap voerde in 2018 analyses op listeria uit op 9.155 stalen, “99,2 procent was conform”. bron: Belga Het bericht FAVV vraagt meer info van Nederlandse autoriteiten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Ook Belgische doden door besmet vlees? Gezondheidsinstituut start onderzoek naar listeriabesmetting (05/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Nederland zijn drie doden gevallen en kreeg één vrouw een miskraam na besmetting met de listeriabacterie. De slachtoffers aten vlees afkomstig van de fabriek Offerman in Nederland, een dochteronderneming van het Belgische bedrijf Ter Beke. Vlees uit de besmette fabriek lag ook bij ons in de rekken. Gezondheidsinstituut Sciensano onderzoekt of de bacterie ook hier dodelijke slachtoffers maakte.
  [naar artikel]
 39. Euronext Brussel: listeriabesmetting velt Ter Beke (04/10/2019 - De Tijd)
  13:09 In afwachting van het Amerikaanse banenrapport blijft de Bel20 dicht bij huis. Ter Beke kampt met een listeriabesmetting bij een Nederlandse dochter waarbij drie doden vielen. Het zwaar afgestrafte Ec...
  [naar artikel]
 40. Boerderij van teruggeroepen bio-eieren tijdelijk geblokkeerd (31/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De boerderij uit Dilsen die eieren levert aan het bedrijf E.K.E. is voorlopig geblokkeerd door het FAVV. Het Voedselagentschap heeft dinsdag bio-eieren van het bedrijf teruggeroepen wegens een lichte overschrijding van de norm van dioxines en dioxineachtige PCB’s in de eieren.
  [naar artikel]
 41. Boerderij van teruggeroepen bio-eieren tijdelijk geblokkeerd (31/07/2019 - De Standaard)
  De boerderij uit Dilsen die eieren levert aan het bedrijf E.K.E. is voorlopig geblokkeerd door het FAVV. Het Voedselagentschap heeft dinsdag bio-eieren van het bedrijf teruggeroepen wegens een lichte overschrijding van de norm van dioxines en dioxineachtige PCB’s in de eieren.
  [naar artikel]
 42. Greenyard roept alle diepvriesgroenten van afgelopen twee jaar terug wegens listeriabesmetting (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Greenyard roept alle diepvriesgroenten die de voorbije twee jaar geproduceerd werden in zijn fabriek in Baja (Hongarije) terug, zo blijkt uit een mededeling op zijn website. De maatregel werd genomen in het kader van een mogelijke listeriabesmetting. Het is niet duidelijk of sommige van deze producten ook op de Belgische markt zijn terechtgekomen: bij Greenyard was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.
  [naar artikel]
 43. Greenyard roept alle diepvriesgroenten van afgelopen twee jaar terug wegens listeriabesmetting (04/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Greenyard roept alle diepvriesgroenten die de voorbije twee jaar geproduceerd werden in zijn fabriek in Baja (Hongarije) terug, zo blijkt uit een mededeling op zijn website. De maatregel werd genomen in het kader van een mogelijke listeriabesmetting. Het is niet duidelijk of sommige van deze producten ook op de Belgische markt zijn terechtgekomen: bij Greenyard was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.
  [naar artikel]
 44. Greenyard roept alle diepvriesgroenten van afgelopen twee jaar terug wegens listeriabesmetting (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Greenyard roept alle diepvriesgroenten die de voorbije twee jaar geproduceerd werden in zijn fabriek in Baja (Hongarije) terug, zo blijkt uit een mededeling op zijn website. De maatregel werd genomen in het kader van een mogelijke listeriabesmetting. Het is niet duidelijk of sommige van deze producten ook op de Belgische markt zijn terechtgekomen: bij Greenyard was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.
  [naar artikel]
 45. Lidl roept pizza terug wegens aanwezigheid metalen deeltjes (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In overleg met het federaal voedselagentschap FAVV wordt de Pizza Prosciutto Funghi van het merk Chef Select teruggeroepen wegens de mogelijke...
  [naar artikel]
 46. Nederlandse fabriek van Ter Beke die verantwoordelijk was voor dodelijke listeriabesmetting blijft dicht (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse fabriek die vorig jaar aan de basis lag van een listeriabesmetting waarbij verschillende doden vielen, gaat niet meer open. Dat...
  [naar artikel]
 47. "Voorlopig geen link met België" (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vraag rijst of er, net zoals bij de vorige aanslagen, een link is met ons land. "Het OCAD onderzoekt dit, maar op dit moment is er nog geen
  [naar artikel]
 48. Rauwkostsalade van Quick teruggeroepen wegens salmonellagevaar (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een rauwkostsalade van restaurantketen Quick wordt uit de verkoop gehaald wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella in een van de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.