Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:54 uur

Echtgenote Poulidor over toestand Franse wielerlegende: “Voorbereiden op slecht nieuws”

Gazet van Antwerpen

09/10/2019 - 18:58

Slecht nieuws uit Frankrijk. De gezondheidstoestand van wielerlegende Raymond Poulidor (83) is niet al te best. Dat zegt zijn echtgenote Gisèle Bardet tegen Le Parisien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Echtgenote Raymond Poulidor geeft update over gezondheidstoestand: “We moeten ons voorbereiden op slecht nieuws” (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisèle Bardet, de echtgenote van de Franse wielerlegende Raymond Poulidor, heeft vandaag een update gegeven van de gezondheidstoestand van haar...
  [naar artikel]
 2. Wielerlegende en opa van Mathieu van der Poel Raymond Poulidor (83) opgenomen in ziekenhuis (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw dinsdag laten weten.
  [naar artikel]
 3. Wielerlegende en opa van Mathieu van der Poel Raymond Poulidor (83) opgenomen in ziekenhuis (08/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw dinsdag laten weten.
  [naar artikel]
 4. Franse wielerlegende Raymond Poulidor gezicht van nieuwe bistro: “Hier kunnen echte helden thuis komen” (29/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Dorpsplein 20 opent 8 januari een nieuwe eetgelegenheid. Het is de eerste in ons land die in zijn naam verwijst naar Franse wielerlegende Raymond Poulidor. “Tijdloze klasse en volkse eenheid sierden hem. Dat gevoel willen we naar onze klanten brengen.”
  [naar artikel]
 5. PORTRET. Poulidor: een prachtige verliezer (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wielerlegende Raymond Poulidor is overleden. Hij werd 83. Poupou - opa van Mathieu en David van der Poel - was de populairste Franse “coureur”...
  [naar artikel]
 6. Vriend Poulidor komt met hoopgevend nieuws: “Hij is aan de beterhand” (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoopgevend bericht over de gezondheidstoestand van wielerlegende Raymond Poulidor. De 83-jarige grootvader van Mathieu van der Poel werd enkele...
  [naar artikel]
 7. OVERZICHT. Waarom Raymond Poulidor de ‘Eeuwige Tweede’ werd genoemd (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig topwielrenner Raymond Poulidor is woensdagmorgen op 83-jarige leeftijd overleden. De Franse wielerlegende stierf omstreeks twee uur ‘s...
  [naar artikel]
 8. Vermoeide Raymond Poulidor overgebracht naar ziekenhuis (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille...
  [naar artikel]
 9. Ex-wielrenner Raymond Poulidor overleden (13/11/2019 - De Tijd)
  10:10 De Franse wielerlegende 'Poupou' werd 83.
  [naar artikel]
 10. FOTO. Raymond Poulidor in 25 beelden (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig topwielrenner Raymond Poulidor is woensdagmorgen op 83-jarige leeftijd overleden. Dat bericht de Franse sportkrant L’Equipe. De Franse...
  [naar artikel]
 11. Oud-wielrenner en 'eeuwige tweede' Raymond Poulidor overleden (13/11/2019 - Knack)
  Volgens de Franse sportkrant L'Équipe is de Franse oud-wielrenner Raymond Poulidor overleden op 83-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Saint-Léonard-de-Noblat.
  [naar artikel]
 12. Bekende namen tekenen present op begrafenis van wielerlegende Raymond Poulidor (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De wielerwereld neemt vandaag afscheid van legende Raymond Poulidor, die vorige week op 83-jarige leeftijd overleed. De grootvader van Mathieu van der Poel wordt begraven in Saint-Léonard-de-Noblat, een dorpje van 4700 inwoners in de buurt van Limoges in centraal Frankrijk. Zoals verwacht tekenden veel grote namen uit de wielerwereld present, zoals huidig Tourbaas Christian Prudhomme en wielericoon Bernard Hinault.
  [naar artikel]
 13. Franse ex-wielrenner Raymond Poulidor overleden (13/11/2019 - De Morgen)
  De Franse ex-wielrenner Raymond Poulidor is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt L’Équipe.
  [naar artikel]
 14. Franse ex-wielrenner Raymond Poulidor (83) overleden (13/11/2019 - De Morgen)
  De Franse ex-wielrenner Raymond Poulidor is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt L’Équipe.
  [naar artikel]
 15. IN BEELD. Wielerwereld zegt Raymond Poulidor vaarwel (19/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele honderden mensen, onder wie prominenten uit de wielerwereld zoals Bernard Hinault en Bernard Thévenet, hebben dinsdag de begrafenis bijgewoond van de voormalige Franse toprenner Raymond Poulidor, die woensdag op 83-jarige leeftijd overleed.
  [naar artikel]
 16. PORTRET. Raymond Poulidor, de Eeuwige Tweede met het palmares om u tegen te zeggen (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk verloor woensdag één van zijn allergrootste sporticonen. De combinatie van een voor velen onbekend groot palmares, passie voor de wielersport en immense bereikbaarheid maakten van Raymond Poulidor de meest geliefde Franse wielrenner ooit.
  [naar artikel]
 17. Raymond Poulidor overleden op 83-jarige leeftijd (13/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Franse ex-wielrenner Raymond Poulidor is overleden op 83-jarige leeftijd. Hij was ook de schoonvader van de voormalige wielrenner en veldrijder Adrie van der Poel en de grootvader van de veldrijders Mathieu en David van der Poel. Poulidor won onder meer de Ronde van Spanje, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl. Hij werd vooral bekend als eeuwige tweede in de Ronde van Frankrijk, waar hij tussen 1962 en 1976 acht keer op het podium stond zonder ooit te winnen. Dat leverde “Poupou” veel sympathie op in zijn thuisland en ver daarbuiten.
  [naar artikel]
 18. Opa Poulidor over Van der Poel: "Hij kan ooit meedoen voor eindwinst in de Tour" (18/06/2017 - Sporza)
  Mathieu van der Poel beklom zaterdag samen met zijn grootvader Raymond Poulidor en vader Adrie van der Poel de Mont Ventoux. Sporza peilde bij die gelegenheid bij Poulidor naar zijn mening over zijn talentvolle kleinzoon.
  [naar artikel]
 19. PORTRET. Raymond Poulidor, de ‘eeuwige tweede’ met het palmares om u tegen te zeggen (13/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Frankrijk verloor woensdag één van zijn allergrootste sporticonen. De combinatie van een voor velen onbekend groot palmares, passie voor de wielersport en immense bereikbaarheid maakten van Raymond Poulidor de meest geliefde Franse wielrenner ooit. De grootvader van Mathieu van der Poel savoureerde zijn status van Eeuwige Tweede met plezier. Al verdient dat koosnaampje toch enige nuance. Met 189 profzeges - waaronder de Ronde van Spanje, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl - was Raymond Poulidor één van de meest succesvolle wielrenners ooit.
  [naar artikel]
 20. Raymond Poulidor, “De Eeuwige Tweede”, sterft op 83-jarige leeftijd (13/11/2019 - Metro)
  Wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat bericht de Franse sportkrant L’Equipe. De grootvader van de broers van der Poel werd 83. “Poupou” was immens populair in Frankrijk hoewel hij er nooit in slaagde de Tour te winnen. 8 keer haalde hij het eindpodium, wat hem de bijnaam “L’éternel second” opleverde. Poulidor was in de jaren ’60 en ’70 enorm populair bij onze zuiderburen en droeg als bijnaam ’de Eeuwige Tweede’, omwille van zijn vele podiumplaatsen in de Tour de France, een wedstrijd die hij nooit kon winnen. Immense figure populaire, cycliste au profil complet, fort d’une carrière de 18 ans marquée par sa rivalité avec Jacques Anquetil, Raymond Poulidor s’est éteint à l’âge de 83 ans, à Saint-Léonard-de-Noblat : https://t.co/YTr1oZAn16 pic.twitter.com/anOaFL9TCw — L’ÉQUIPE (@lequipe) November 13, 2019 Poulidor kon wel andere grote wedstrijden als de Ronde van Spanje (1964), Milaan-Sanremo (1961) en de Waalse Pijl (1963) op zijn palmares schrijven. Hij won ook zeven etappes in de Ronde van Frankrijk. Jacques Anquetil en Eddy Merckx Desondanks blijft ’Poupou’ het meest bekend voor zijn acht podiumplaatsen in het eindklassement van de Tour. Hij werd drie maal tweede (1964, 1965 en 1974) en vijf maal derde (1962, 1966, 1969, 1972 en 1976) in La Grande Boucle en beet zich steeds weer de tanden stuk op rivalen Jacques Anquetil en Eddy Merckx. Raymond Poulidor knuffelt liefdevol kleinzoon Mathieu van der Poel na een zege. De voorbije jaren genoot Poulidor vooral van het succes van zijn kleinzoon Mathieu van der Poel, tweevoudig wereldkampioen veldrijden en dit voorjaar nog de beste in onder meer de Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Afgelopen zomer was Poulidor nog te gast bij de Grand Départ van de Tour in Brussel. Lees ook: Twee op de drie jongeren vertrouwen op astrologie voor liefdesleven Het bericht Raymond Poulidor, “De Eeuwige Tweede”, sterft op 83-jarige leeftijd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Raymond Poulidor overleden op 83-jarige leeftijd (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franse ex-wielrenner Raymond Poulidor is overleden op 83-jarige leeftijd. Hij was ook de schoonvader van de voormalige wielrenner en veldrijder Adrie van der Poel en de grootvader van de veldrijders Mathieu en David van der Poel.
  [naar artikel]
 22. Slecht nieuws voor Donald Trump jr.: echtgenote Vanessa vraagt scheiding aan (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanessa Trump (40), de schoondochter van de Amerikaanse president Donald Trump, wil scheiden van haar echtgenote Donald Trump jr.. Vanessa heeft...
  [naar artikel]
 23. Twitter rouwt om Raymond Poulidor: “Een groot kampioen, maar zoveel meer dan dat” (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een overzicht van de reacties op sociale media na het overlijden van Raymond Poulidor:
  [naar artikel]
 24. Raymond Poulidor overleden op 83-jarige leeftijd (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franse ex-wielrenner Raymond Poulidor is overleden op 83-jarige leeftijd.
  [naar artikel]
 25. Franse ex-premier Fillon en echtgenote vervolgd voor corruptie (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De rechters bevelen een proces tegen de voormalige Franse premier François Fillon en zijn echtgenote Penelope. Dat is vandaag vernomen uit...
  [naar artikel]
 26. Eddy Merckx over Poulidor: “Het is ongelooflijk, ik verlies een goede vriend” (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met Raymond Poulidor verliest de internationale wielerwereld een groot kampioen. Ook Eddy Merckx, die vele duels met hem uitvocht in de Ronde van...
  [naar artikel]
 27. Poulidor lyrisch over kleinzoon Van der Poel: “Dankzij Mathieu kennen jonge kinderen mij nog” (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Raymond Poulidor was dit weekend te gast in een dernycriterium in het oosten van Frankrijk. De grootvader van Mathieu van der Poel zag ook zijn...
  [naar artikel]
 28. Mathieu van der Poel deelt ontroerend dubbelportret met grootvader Poulidor (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mathieu van der Poel heeft woensdag afscheid moeten nemen van zijn overleden grootvader Raymond Poulidor. Op zijn Instagram-account deelde de Nederlandse wereldkampioen veldrijden een opvallend dubbelportret van zichzelf met Poulidor. De collage is van de hand van de Parijse fotograaf Inanis op basis van twee foto’s van Bram Paulussen en Kristof Ramon en toont de opvallende gelijkenis tussen de oude Raymond en de jonge Mathieu.
  [naar artikel]
 29. Emotionele Van der Poel eert overleden Poulidor met zege na beklijvende strijd in Tabor (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mathieu van der Poel, die deze week zijn grootvader Raymond Poulidor verloor, heeft de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor gewonnen. De...
  [naar artikel]
 30. Raymond Poulidor onder grote belangstelling begraven, Van der Poel neemt afscheid: “Je was mijn grootste kampioen, pappie” (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Raymond Poulidor is vandaag ten grave gedragen. De begrafenis van de voormalige wielrenner uit Saint-Léonard-de-Noblat werd bijgewoond door heel...
  [naar artikel]
 31. Raymond Poulidor onder grote belangstelling begraven, Van der Poel neemt afscheid: “Je was mijn grootste kampioen, papy” (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Raymond Poulidor is vandaag ten grave gedragen. De begrafenis van de voormalige wielrenner uit Saint-Léonard-de-Noblat werd bijgewoond door heel...
  [naar artikel]
 32. Raymond Poulidor onder grote belangstelling begraven, Van der Poel neemt afscheid van “pappie” (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Raymond Poulidor wordt vandaag ten grave gedragen. De begrafenis van de voormalige wielrenner uit Saint-Léonard-de-Noblat wordt bijgewoond door...
  [naar artikel]
 33. Standbeeld wielerlegende Rik Van Looy moet al worden weggehaald (06/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het standbeeld van wielerlegende Rik Van Looy, dat onlangs op de Grote Markt van Herentals werd geplaatst, keert op 16 oktober een weekje terug naar het atelier van kunstenaar Philip Aguirre.
  [naar artikel]
 34. Raymond Poulidor onder grote belangstelling begraven, Hinault en Thevenet dragen hem de kerk binnen (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Raymond Poulidor wordt vandaag ten grave gedragen. De begrafenis van de voormalige wielrenner uit Saint-Léonard-de-Noblat wordt bijgewoond door...
  [naar artikel]
 35. Wielerwereld zegt Raymond Poulidor vaarwel (19/11/2019 - Metro)
  Enkele honderden mensen, onder wie prominenten uit de wielerwereld zoals Bernard Hinault en Bernard Thévenet, hebben vandaag de begrafenis bijgewoond van de voormalige Franse toprenner Raymond Poulidor, die woensdag op 83-jarige leeftijd overleed. In het dorp Saint-Léonard de Noblat, waar Poulidor woonde, trotseerden verschillende mensen al vroeg in de ochtend de koude voor een goede plek achter de hekken voor de ingang van de kerk. In het gebouw namen 4 à 500 mensen plaats om de plechtigheid bij te wonen. “We zullen hem missen. Dat is zeker, hij laat een grote leegte na”, zuchtte Bernard Thévenet, die tweemaal de Ronde van Frankrijk won. “Zelfs mensen die hem niet op de fiets hadden gezien, kenden hem. Het is jammer dat hij niet al de successen van zijn kleinzoon Mathieu van der Poel zal zien.” De doodskist van Poulidor, begroet door applaus van de menigte, werd op accordeonmuziek de kerk binnengedragen door onder meer Thévenet en vijfvoudig Tourwinnaar Hinault. Ook Tourbaas Christian Prudhomme en voormalig Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc tekenden present. In het koor van de kerk prijkten twee grote afbeeldingen van Poulidor in duel met zijn twee historische concurrenten Jacques Anquetil en Eddy Merckx. Bron: Belga   Het bericht Wielerwereld zegt Raymond Poulidor vaarwel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Wielerwereld zegt Raymond Poulidor vaarwel (19/11/2019 - Metro)
  Enkele honderden mensen, onder wie prominenten uit de wielerwereld zoals Bernard Hinault en Bernard Thévenet, hebben vandaag de begrafenis bijgewoond van de voormalige Franse toprenner Raymond Poulidor, die woensdag op 83-jarige leeftijd overleed. In het dorp Saint-Léonard de Noblat, waar Poulidor woonde, trotseerden verschillende mensen al vroeg in de ochtend de koude voor een goede plek achter de hekken voor de ingang van de kerk. In het gebouw namen 4 à 500 mensen plaats om de plechtigheid bij te wonen. “We zullen hem missen. Dat is zeker, hij laat een grote leegte na”, zuchtte Bernard Thévenet, die tweemaal de Ronde van Frankrijk won. “Zelfs mensen die hem niet op de fiets hadden gezien, kenden hem. Het is jammer dat hij niet al de successen van zijn kleinzoon Mathieu van der Poel zal zien.” De doodskist van Poulidor, begroet door applaus van de menigte, werd op accordeonmuziek de kerk binnengedragen door onder meer Thévenet en vijfvoudig Tourwinnaar Hinault. Ook Tourbaas Christian Prudhomme en voormalig Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc tekenden present. In het koor van de kerk prijkten twee grote afbeeldingen van Poulidor in duel met zijn twee historische concurrenten Jacques Anquetil en Eddy Merckx. bron: Belga Het bericht Wielerwereld zegt Raymond Poulidor vaarwel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Eddy Merckx : “Poulidor was een monument van een sportman en mens’’ (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met het overlijden van Raymond Poulidor verliest de wielerwereld een grote naam. Ook goede vriend Eddy Merckx, die verschillende keren met ‘Poupou’ op het podium stond tijdens de Tour de France, spreekt van een immens verlies.
  [naar artikel]
 38. “Opa was altijd zo fier” en “Mijn grootste held en supporter”: Mathieu en David van der Poel eren Poulidor (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De jongste jaren had Raymond Poulidor een zwak voor de cross. Hoe kan het ook anders: zijn beide kleinzonen David en vooral Mathieu van der Poel...
  [naar artikel]
 39. Raymond Poulidor (1936 – 2019): het laatste interview van een wielermonument (26/11/2019 - De Morgen)
  Eerder deze maand stierf Raymond Poulidor, Frankrijks meest geliefde renner. De Eeuwige Tweede, de man die verliezen tot een kunst wist te verheffen. ‘Ik won 189 koersen, maar koester mijn tweede plaatsen,’ zei Poupou.
  [naar artikel]
 40. Echtgenote opgepakte CD&V-kandidaat: “Rediart is geen drugskoerier, alleen chauffeur voor die zangeres” (11/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Ons leven ligt aan diggelen. Mijn man zit in de gevangenis in Frankrijk voor zaken waar hij niets mee te maken heeft. Hij is onschuldig.” De echtgenote van Rediart Cankja (41) reageert op het onthutsende nieuws van de Antwerpse CD&V-kandidaat die nu al een week in een Franse cel zit omdat hij en een vrouwelijke kompaan betrapt werden met drie kilo heroïne in de auto. De CD&V liet hem meteen vallen en schrapte hem van de lijst.
  [naar artikel]
 41. Park verrassend naar tweede (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de lagere reeksen betekende goed én slecht nieuws. Goed nieuws voor de koplopers die zo de promotie plots in de schoot geworpen kregen, maar ook slecht nieuws voor clubs die op zakken stonden en zo de degradatie niet meer konden ontlopen.
  [naar artikel]
 42. Slecht nieuws: jouw fitnesstracker overschat het aantal verbrande calorieën (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor enkele ijverige sportievelingen die hun calorieverbruik zorgvuldig meten met een zogenaamde fitnesstracker. Uit een onderzoek...
  [naar artikel]
 43. Slecht nieuws: waarschijnlijk overschat jouw fitnesstracker het aantal verbrande calorieën (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor enkele ijverige sportievelingen die hun calorieverbruik zorgvuldig meten met een zogenaamde fitnesstracker. Uit een onderzoek...
  [naar artikel]
 44. Mathieu van der Poel eert overleden Raymond Poulidor met zege na beklijvende strijd in Tabor (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mathieu van der Poel, die deze week zijn grootvader Raymond Poulidor verloor, heeft de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor gewonnen. De...
  [naar artikel]
 45. Slecht nieuws voor fans: Ed Sheeran last alweer een lange pauze in (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ed Sheeran weet dat je er geen doekjes om moet winden als je slecht nieuws hebt, dus hij valt meteen met de deur in huis: “Hallo iedereen, ik ga...
  [naar artikel]
 46. Colombiaanse wielerlegende Lucho Herrera wijt huidkanker aan koerscarrière (25/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Colombiaanse wielerlegende Lucho Herrera, die in 1987 de Vuelta won, heeft maandag aangekondigd dat er zes jaar geleden bij hem huidkanker werd vastgesteld.
  [naar artikel]
 47. Terwijl de Rode Duivels zich voorbereiden, heeft Benteke goed nieuws over zijn revalidatie (07/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Christian Benteke zit dezer dagen niet in Tubeke, waar de Rode Duivels de oefeninterlands tegen Mexico en Japan voorbereiden. De spits van Crystal Palace is normaal een certitude in de selectie van bondscoach Roberto Martinez, maar is momenteel buiten strijd met een knieblessure . Benteke revalideert verder in Londen en heeft goed nieuws: hij mocht dinsdag op het veld trainen.
  [naar artikel]
 48. Colombiaanse wielerlegende Lucho Herrera had huidkanker (25/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Colombiaanse wielerlegende Luis 'Lucho' Herrera, die in 1987 de Vuelta won, zegt dat er zes jaar geleden bij hem huidkanker is vastgesteld.
  [naar artikel]
 49. Slecht nieuws: waarschijnlijk overschat jouw fitness tracker het aantal verbrande calorieën (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor enkele ijverige sportievelingen die hun calorieverbruik zorgvuldig meten met een zogenaamde fitness tracker. Uit een onderzoek...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.