Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2020
00:34 uur

LIVE: "Het Journaal" over de aanval van Turkije op Syrië en de schietpartij in Duitsland

VRT NWS

09/10/2019 - 18:59

Volg hier live "Het Journaal" van 19 uur met het laatste nieuws over de Turkse aanval tegen de Syrische Koerden en over de schietpartij in de buurt van een synagoge in Duitsland.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. LIVE: Het Journaal met experten Rudi Vranckx over IS-vrouwen en Björn Soenens over de hoorzitting tegen president Trump  (20/11/2019 - VRT NWS)
  Volg hier live "Het Journaal" met het laatste nieuws over de impeachment-hoorzittingen in de VS en de Belgische IS-weduwen in Turkije.
  [naar artikel]
 2. LIVE: "Het Journaal 7" (04/12/2018 - VRT NWS)
  "Het Journaal" heeft uitgebreid aandacht voor de crisis in de Wetstraat. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 3. Wim De Vilder wenst VTM gelukkige verjaardag, live in "Het journaal" én "VTM nieuws" (01/02/2019 - VRT NWS)
  Vandaag viert de commerciële zender VTM haar 30e verjaardag. Dat laat de openbare omroep VRT niet onopgemerkt voorbijgaan. VRT heeft de collega's van de Medialaan in de bloemetjes gezet, met felicitaties live in "Het journaal" én "VTM Nieuws" en met donuts, aan huis geleverd door "Thuis"-actrice Marleen Merckx en andere bekende gezichten.
  [naar artikel]
 4. Trump waarschuwt Turkije: "Economische verwoesting bij aanval op de Koerden" (14/01/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft Turkije gewaarschuwd voor een "economische verwoesting" als ze de Koerden aanvallen in het noorden van Syrië. De Koerden, een bondgenoot zijn van de VS , vrezen na de terugtrekking van Amerikaanse soldaten uit het land voor een aanval van Turkije. 
  [naar artikel]
 5. Erdogan: “We stoppen aanval in Syrië niet”, VS klaar voor "forse sancties" tegen Turkije (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije stopt de aanval in Noord-Syrië niet. Dat zei president Recep Tayyip Erdogan op een persconferentie. "Ons gevecht is niet tegen de Koerden,...
  [naar artikel]
 6. Volg LIVE: "Het Journaal 7" over de warmste dag ooit (25/07/2019 - VRT NWS)
  Vandaag zijn weer hitterecords gesneuveld. "Het journaal 7" vertelt er u alles over. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 7. Turkije is "klaar" om het noorden van Syrië binnen te vallen (09/10/2019 - VRT NWS)
  Turkije is naar eigen zeggen klaar om een militaire operatie te lanceren tegen Koerdische strijders in Syrië. "Alle voorbereidingen zijn getroffen", laat de Turkse minister van Defensie weten. "We zullen de Syrische grens binnenkort oversteken", aldus ook een woordvoerder van president Erdogan. Gisteren heeft Turkije nog extra pantservoertuigen naar de grens met Syrië gestuurd.
  [naar artikel]
 8. Turkije geeft negatief reisadvies voor Duitsland wegens "racisme" (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije heeft zijn inwoners en landgenoten in Duitsland een "reiswaarschuwing" voor Duitsland gegeven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken
  [naar artikel]
 9. LIVE: "Het Journaal 7" over het hevige debat in de Kamer (06/12/2018 - VRT NWS)
  De regeringscrisis blijft voortduren, ook na het debat van vanmiddag in de Kamer. "Het Journaal" geeft een laatste stand van zaken. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 10. Live: Het Journaal 7 over het vertrek van de Britse premier Theresa May (27/03/2019 - VRT NWS)
  Bekijk hier live "Het Journaal" van woensdag 27 maart met het laatste nieuws over de ontwikkelingen in de brexitsaga.
  [naar artikel]
 11. LIVE: Het Journaal 7 over de regeringscrisis (18/12/2018 - VRT NWS)
  De Kamer debatteert over het lot van de regering-Michel. Volg hier live in "Het Journaal" de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 12. LIVE: Het Journaal 7 (28/08/2019 - VRT NWS)
  Volg hier live "Het Journaal 7" met de laatste ontwikkelingen in de brexitsaga en in het overleg over de vorming van een federale regering.
  [naar artikel]
 13. Volg Live: "Extra Journaal" over de nieuwe besmetting met het coronavirus (01/03/2020 - VRT NWS)
  Er is een tweede besmetting met het coronavirus in ons land. Omstreeks 11.30 uur geeft minister De Block een persconferentie. U kan hier alles live volgen in een "Extra Journaal".
  [naar artikel]
 14. President Trump dreigt "Turkse economie te vernietigen" bij inval Noord-Syrië: "Hij krabbelt beetje terug"  (08/10/2019 - VRT NWS)
  In een reeks tweets heeft de Amerikaanse president Donald Trump gedreigd om de economie van Turkije "totaal te vernietigen" als dat land zijn "boekje te buiten gaat". Daarmee doelt Trump op een nakende militaire operatie van Turkije tegen de Koerden in het noorden van Syrië. "Trump krabbelt een beetje terug na de kritiek", ziet Toon Beemsterboer, correspondent in Turkije, in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 15. Volg LIVE: Het Journaal Extra (26/05/2019 - VRT NWS)
  Volg hier van 10 tot 12 uur live "Het Journaal Extra" naar aanleiding van de verkiezingen. Vanaf 12 uur schakelen we naadloos over naar de verkiezingsuitzending "KIES19" met het laatste nieuws over de regionale, federale en Europese verkiezingen. Tot middernacht kunt u de uitzending hier (of op Eén) live volgen.
  [naar artikel]
 16. LIVE vanaf 22.06 uur: Het Journaal Extra over de regeringscrisis (08/12/2018 - VRT NWS)
  Bekijk hier live de uitzending van "Het Journaal Extra" van zaterdag 8 december om 22.06 uur over de crisis in de Wetstraat.
  [naar artikel]
 17. Trump: "Aanval in Syrië is een belediging voor de mensheid" (06/04/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse president heeft de gifgasaanval in Syrië sterk veroordeeld. "Wanneer je onschuldige kinderen doodt, dan overschrijd je veel grenzen, dan ga je ver over de "red line"."
  [naar artikel]
 18. Eurocommissaris: "Harde reactie van Duitsland op Turkije is begrijpelijk" (22/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De hardere houding van Duitsland ten aanzien van Turkije na de arrestatie van enkele mensenrechtenactivisten is "begrijpelijk". Dat heeft de
  [naar artikel]
 19. LIVE: "Het journaal 7 over het ontslag van minister Schauvliege (05/02/2019 - VRT NWS)
  "Het Journaal 7" geeft een laatste stand van zaken na het ontslag van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). Volg het hier live.
  [naar artikel]
 20. LIVE: Het Journaal 7 met de rellen in Parijs (01/12/2018 - VRT NWS)
  In Parijs is nieuw protest van de Gele Hesjes uit de hand gelopen. "Het journaal 7" brengt verslag uit vanuit Parijs. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 21. Het Journaal (28/06/2019 - VRT NWS)
  Bekijk hier live de uitzending van "Het Journaal" van vrijdag 28 juni.
  [naar artikel]
 22. Turkije, Rusland en Iran streven naar "duurzaam staakt-het-vuren" in Syrië (04/04/2018 - VRT NWS)
  De presidenten van Turkije, Rusland en Iran hebben elkaar vandaag ontmoet op een top in Ankara. Uit de mededeling die na de ontmoeting werd verspreid, blijkt dat ze werk willen maken van een "duurzaam staakt-het-vuren" in Syrië. De top komt kort na de mededeling van de Verenigde Staten dat het "relatief snel" zijn troepen uit Syrië wilt weghalen. 
  [naar artikel]
 23. Rudi Vranckx over de Belgische IS-weduwen in Turkije: "Het is nu wachten tot ze zichzelf gaan aangeven" (20/11/2019 - VRT NWS)
  Volgens Rudi Vranckx zijn de twee Belgische IS-weduwen Tatiana Wielandt en Bouchra Aboualla met hun zes kinderen vannacht de grens tussen Syrië en Turkije overgestoken met de hulp van mensensmokkelaars. "Uiteraard weten wij niet wat de twee IS-weduwen gaan doen. Waar ik mij op kan baseren, is de gesprekken die ze zelf voerden. Ze vragen al anderhalf jaar zelf om terug naar België te komen, omwille van hun kinderen", zegt Rudi Vranckx in "Het Journaal".
  [naar artikel]
 24. "Kijk, Fatma, in deze waanzin leven wij": "Het Journaal" gaat live naar Warmste Week (en dat is te horen op de radio) (23/12/2018 - VRT NWS)
  De Warmste Week start morgen aan zijn voorlaatste dag. Hoog tijd om eens poolshoogte te gaan nemen bij Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham, vond "Het Journaal". Anker Fatma Taspinar schakelde tijdens de uitzending live naar Wachtebeke, van waaruit de drie presentatoren al vijf dagen presenteren. Alles was ook live te volgen op Studio Brussel. En de sfeer, die zat duidelijk goed. "In deze waanzin leven wij al dagen. Merci!"
  [naar artikel]
 25. LIVE om 21u30: Extra Journaal over ontslag van de regering (18/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Michel is naar de koning gegaan om het ontslag van zijn regering aan te bieden. "Het Journaal" geeft een laatste stand van zaken. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 26. LIVE: Het journaal laat met VGT (12/03/2020 - VRT NWS)
  Volg hier live "Het journaal laat" met Vlaamse Gebarentaal.
  [naar artikel]
 27. LIVE: Het Journaal extra met VGT (16/03/2020 - VRT NWS)
  Volg hier live "Het Journaal extra" met Vlaamse Gebarentaal.
  [naar artikel]
 28. LIVE: Het Journaal laat met VGT (17/03/2020 - VRT NWS)
  Volg hier live "Het Journaal laat" met Vlaamse Gebarentaal.
  [naar artikel]
 29. Karel De Gucht: "Er heerst sterke druk in Turkije om de vluchtelingen weg te krijgen" (13/10/2019 - VRT NWS)
  "Er heerst een sterke druk in Turkije om de vluchtelingen, vreemdelingen, migranten in de bevolking weg te krijgen", dat heeft voormalig Eurocommissaris Karel De Gucht gezegd in het programma "De zevende dag". De Gucht ziet dit als een van de redenen waarom Turkije het noorden van Syrië aanvalt. De inval van de Turken tegen de Koerden in de grensstreek in Syrië beroert wereldwijd de gemoederen. De Gucht geeft duiding bij het conflict.
  [naar artikel]
 30. VN: "Overtuigende elementen wijzen op chemische aanval in Syrië" (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Verschillende overtuigende elementen" tonen aan dat er gisteren een chemische aanval heeft plaatsgevonden in Syrië. Dat zegt VN-gezant Staffan
  [naar artikel]
 31. "Walgelijke aanval" van "nooit geziene wreedheid" met gifgas in Syrië (04/04/2017 - De Redactie)
  Van zowat overal komen er sterk afwijzende reacties op een aanval met chemische wapens die is uitgevoerd in de Syrische opstandige provincie Idlib. Daar zouden minstens 58 burgers gedood zijn door gifgas. Het Westen reageert boos en Frankrijk wil een speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad over "deze walgelijke aanval".
  [naar artikel]
 32. Volg LIVE: Extra Journaal met de laatste politieke updates (09/12/2018 - VRT NWS)
  Volg hier live "Het Journaal Extra" van zondag 9 december om 10 uur.
  [naar artikel]
 33. Het Journaal Extra: Valt de regering-Michel? (08/12/2018 - VRT NWS)
  Bekijk hier live de uitzending van "Het Journaal Extra" van zaterdag 8 december om 20.50 uur.
  [naar artikel]
 34. LIVE: Het Journaal Extra over de crisis in de Wetstraat (04/12/2018 - VRT NWS)
  Maken we de laatste uren van de regering-Michel mee? Of komt er toch nog een oplossing uit de bus? Volg hier "Het Journaal Extra". 
  [naar artikel]
 35. Het Journaal Extra vanaf 22.30 uur met persconferentie van premier Michel (08/12/2018 - VRT NWS)
  Bekijk live "Het Journaal Extra" van zaterdag 8 december 22.30 uur.
  [naar artikel]
 36. Merkel: "Duitsland mag niet toestaan dat Turkije nog verder vervreemdt" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland mag Turkije "zich niet nog verder laten vervreemden", vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Tegelijk noemde ze de Turkse
  [naar artikel]
 37. Turkse ambassadeur verdedigt offensief in Syrië: "Terreur is terreur"  (13/10/2019 - VRT NWS)
  In "De zevende dag" heeft de Turkse ambassadeur Levent Gümrückçü in ons land het offensief van Turkije in Syrië met hand en tand verdedigd. Hij houdt vol dat het om een operatie gericht tegen terreur gaat, dat Turkije geen humanitair leed wil veroorzaken en dat veiligheid voor Turkije ook veiligheid voor Europa betekent.
  [naar artikel]
 38. "Rusland en Turkije vullen vacuüm VS op: een fundamentele wake-up call voor Europa" (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zitting van de VN-Veiligheidsraad over een mogelijke aanval met chemische wapens in Syrië is zonder resultaat afgelopen. Het kwam ook niet tot
  [naar artikel]
 39. "Rusland en Turkije vullen vacuüm VS op: een fundamentele wake-upcall voor Europa" (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zitting van de VN-Veiligheidsraad over een mogelijke aanval met chemische wapens in Syrië is zonder resultaat afgelopen. Het kwam ook niet tot
  [naar artikel]
 40. Turkije: "Autopsieën bewijzen gebruik van chemische wapens" (06/04/2017 - De Redactie)
  Na de aanval in Idlib zijn meer dan 20 mensen naar Turkije overgebracht voor verzorging. Drie van hen stierven. "Door chemische wapens", zegt Turkije op basis van de autopsieën.
  [naar artikel]
 41. Turkije vaardigt 'reiswaarschuwing' uit voor Duitsland (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije heeft zijn inwoners en landgenoten in Duitsland een "reiswaarschuwing" voor Duitsland gegeven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken
  [naar artikel]
 42. Het Journaal Laat (08/12/2018 - VRT NWS)
  Bekijk hier live de uitzending van "Het Journaal Laat" van zaterdag 8 december om 23.20 uur.
  [naar artikel]
 43. VN: "Overtuigende elementen wijzen op chemische aanval in Syrië (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Verschillende overtuigende elementen" tonen aan dat er gisteren een chemische aanval heeft plaatsgevonden in Syrië. Dat zegt VN-gezant Staffan
  [naar artikel]
 44. Rusland waarschuwt VS: "Jihadisten Syrië plannen chemische aanval om agressie uit te lokken" (30/08/2018 - De Morgen)
  De Russische ambassadeur in Washington, Anatoli Antonov, heeft de VS gewaarschuwd dat jihadisten opnieuw een chemische aanval in scène willen zetten om Amerikaanse aanvallen op Syrië uit te lokken. Antonov heeft daarom zijn Amerikaanse gesprekspartners op het hart gedrukt niet weer "op niets gebaseerde illegale agressie tegen Syrië" te plegen.
  [naar artikel]
 45. Het Journaal extra met VGT (16/03/2020 - VRT NWS)
  Herbekijk hier live "Het Journaal extra" met Vlaamse Gebarentaal.
  [naar artikel]
 46. Turkije blijft samenwerken met Rusland en Iran na westerse aanval op Syrië (17/04/2018 - Knack)
  Turkije zal met Iran en Rusland blijven samenwerken om tot een oplossing te komen voor Syrië, ondanks meningsverschillen over de aanval die het Westen uitvoerde na de vermeende inzet van chemische wapens door het Syrische regime.
  [naar artikel]
 47. Merkel: "Duitsland mag niet toestaan dat Turkije zich nog verder vervreemdt" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland mag Turkije "zich niet nog verder laten vervreemden", vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Tegelijk noemde ze de Turkse
  [naar artikel]
 48. Macron: "Rusland is medeplichtig aan chemische aanval in Syrië" (15/04/2018 - VRT NWS)
  Rusland is medeplichtig aan de chemische aanval in Syrië. Dat zegt de Franse president Emmanuel Macron. Naar eigen zeggen is het ook hij die zijn Amerikaanse collega Donald Trump heeft kunnen overtuigen om de militaire troepen langer in Syrië te houden. 
  [naar artikel]
 49. Machete-aanval in Duitsland: een dode, twee gewonden (24/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland is na de brutale aanval met een bijl op een trein bij Würzburg en de schietpartij in München opnieuw opgeschrikt door geweld. In
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.